ANEM AL TEATRE 2012

16
PRIMÀRIA Organitzen: Amb la col·laboració de:

description

PROGRAMA ANEM AL TEATRE PER ALS CENTRES EDUCATIUS

Transcript of ANEM AL TEATRE 2012

Page 1: ANEM AL TEATRE 2012

PRIMÀRIA

Organitzen: Amb la col·laboració de:

Page 2: ANEM AL TEATRE 2012

L’Estaquirot Teatre - Gènere: Titelles

Da.Te Danza

Els tres óssos

Riu de Lluna

Durada: 1h aprox.Horari: Matí i tarda

Durada: 1h aprox.Horari: Matí i tarda

Dia: 13 de novembre de 2012Preu: 5,20

Dia: 5 de març de 2013Preu: 5,20

En aquesta recreació del conte La Rínxols d’or, els óssos són els protagonistes. L’aventura comença quan l’ós petit, tot sol i per primer cop, emprèn un llarg viatge per anar a buscar mel. Amb l’ajuda dels animals que viuen al bosc, va trobant el camí i, un cop ho aconsegueix, torna cap a casa. Quan arriba l’hora de dinar, preparen una bona sopa i, mentre esperen que es refredi, surten a passejar.

música, esdevenen inversemblants a través del moviment i la llum.

Premi Fetén 2011 i 10 nominacions als premis MAX Autor i director: Omar MezaDramatúrgia: Carlos HeransBallarins: Iván Montardit i Rosa María HerradorEscenografia: Da.Te DanzaMúsica: Jesús Fernández i José Perelló

Quins són els recursos comunicatius que tenim les persones quan naixem? Riu de lluna escenifica la com-plicitat entre els nadons i la capacitat de diàleg entre ells i les seves mares, així com el seu creixement des que neixen fins que comencen a caminar i aprendre de la vida. Un gran mar de plàstic o una esfera plena d’aigua recreen un espai màgic i ple de fantasia en què els objectes més simples, com una caixa de

Quan són fora, es presenta la Rínxols d’or, una noia molt tafanera i trapella, que acaba alterant l’harmonia familiar.

Creació, producció i realització: L’Estaquirot TeatreTitelles: Núria Benedicto, Olga Jiménez i Albert AlbàEscenografia: Alfred CasasMúsica original: Ferran Martínez

Page 3: ANEM AL TEATRE 2012

La Trepa - Gènere: Teatre musical

Gran Teatre del Liceu - IT Dansa

Rateta… i si escombres l’escaleta?

Durada: 1h aprox.Horari: Matí i tarda

Dia: 27 de febrer de 2013Preu: 5,20

Barreja del conte clàssic i una història moderna, la d’una rateta que defuig les seves obligacions i que només fa la seva. D’aquesta manera, a través d’un espectacle optimista, esbojarrat i divertit, es remarca la importància que té l’esforçar-nos en els nostres estudis per aprendre cada dia coses que ens ajudin per al nostre demà.

Autor: Macià G. OlivellaDirecció: Maria Agustina SoléIntèrprets: Mariona Campos, Esther Pérez, Olga Fañanàs, Marc Miramunt, Marcel Clement i Roc OlivéMúsica original: Ferran GonzálezEscenografia: Jove Teatre Regina

Petruixka

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de gener i 4 de febrer de 2013 Preu: 6

Aquest espectacle de dansa i titelles, creat a partir de la música d’Igor Stravinsky, ens explica la història del titella Petruixka, un titella tradicional dels carrers i places de Rússia, que un dia es converteix en una per-sona de carn i ossos i s’enamora. Aquest muntatge, tot i respectar l’argument del llibret original, trasllada la situació a la celebració d’una fira de Carnaval en un poble del Mediterrani.

Es tracta d’un espectacle de dansa encantador ple de màgia, música i color.

Direcció d’escena: Marc Hervàs (Cia. Príncep Totilau)Coreografia: Catherine AllardMúsica: Igor StravinskyTitelles i vestuari: Martí Doy

Page 4: ANEM AL TEATRE 2012

Tot assajant Cyrano o el dia que l’actriu va arribar massa aviat

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 6 de febrer de 2013Preu: 5,20

Tot fent coincidir l’arribada al Teatre-Auditori de l’exitosa adaptació d’Oriol Broggi del clàssic Cyrano de Bergerac, presentem un espectacle de la mateixa companyia que planteja una obra per a nois i noies que parla de teatre, de la importància de l’espai on té lloc la funció, dels assajos, l’escenografia, el vestuari, els personatges, el text, les emocions i els gestos…

L’actriu de l’obra i l’encarregat del teatre s’engresquen en parlar de teatre, de què hi ha darrere de cada muntatge i acaben representant junts escenes del Cyrano.

Direcció: Oriol BroggiDramatúrgia i adaptació: Rosa GàmizIntèrprets: Rosa Gàmiz i Oriol Broggi

La Perla 29

La Ventafocs

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 8, 9, 10, 13, 14 i 15 de maig de 2013Preu: 6

Us proposem una història universal a través de la mirada d’Els comediants. A partir de l’òpera La Cene-rentola de Gioachino Rossini, Joan Font ens ofereix aquesta nova adaptació del famós conte de Perrault per al públic infantil i juvenil.

Direcció musical: Stanislav AngelovDirecció d’escena: Joan Font (Els Comediants)Escenografia i vestuari: Joan Guillén

Gran Teatre del Liceu - Els comediants - Gènere: Òpera

Page 5: ANEM AL TEATRE 2012

L’Entorn Sonor

Les Veus Humanes

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 21 de novembre de 2012Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Dia: 13 de febrer de 2013Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Estem rodejats de sons que ens afecten. Cada so por-ta una intenció, un missatge i nosaltres hi reaccionem. Hi ha trons, cançons de bressol, telèfons, nens que ploren, cotxes que passen, etc. Per conèixer i poder organitzar el nostre Entorn Sonor hem de saber com són els sons. N’hi ha de curts i de llargs, de fluixos i de forts, d’aguts i de greus.

Presentació dels quatre registres bàsics de la veu humana (soprano, contralt, tenor i baix). Posem exemples en solo, duo, trio i quartet per demostrar les possibilitats de cada una de les quatre veus i, sobretot, de com es combinen: qui fa la melodia, l’acompanyament, l’harmonia, etc.

Ens ajudarem de sons enregistrats i d’instruments de percussió que gairebé poden imitar tots els sons possibles… i de la imaginació.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Percussionista, mim i exemples enregistrats

Els exemples triats són de diferents estils i èpoques (gospel, cançó tradicional, renaixement…) sota variats gèneres (melodia acompanyada, cànon…).

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Soprano, Contralt, Tenor i Baix

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Page 6: ANEM AL TEATRE 2012

Tocar plegats

Fem una cançó

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 20 de novembre de 2012Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Dia: 12 de febrer de 2013Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Molt sovint la música no és cosa d’un sol intèrpret. Si toquen quatre músics a la vegada, com s’organitzen? Qui mana? Què es fa als assajos? Farem un assaig obert on discutirem com preparar una peça: quin “tempo” li donem, quin caràcter i matisos.

D’oficis a l’entorn de la música n’hi ha molts, intèrpret, lutier, tècnic de so, professor…, però el de compositor és essencial ja que sense compositor no hi ha música. Els compositors són persones especials o són músics que treballen molt durament? Tots podem crear música.

Els exemples triats són formalment ben diferents. Hi ha melodia acompanyada, cànon, pregunta-resposta… I ho fem a través dels tres principis sonors dels instru-ments de vent – fusta: flauta (bisell), clarinet (canya simple) i fagot (canya doble).

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Flautes, Clarinets, Fagot i Guitarra

Cal descobrir les aptituds creatives de cada un de nosaltres i canalitzar-les amb els elements tècnics necessaris. Exposarem els processos bàsics de la creació i acabarem fent una cançó en directe amb l’ajuda de tothom.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Compositor – pianista, compositor – guitarrista

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Page 7: ANEM AL TEATRE 2012

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Orquestra 1: Novena de Beethoven

Orquestra 2: Músiques del món

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 3 d’octubre de 2012Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Dia: 24 d’abril de 2013Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Assistirem al concert de la Simfonia número 9 en re menor op. 125, la darrera simfonia de Beethoven, que ens permetrà conèixer de primera mà una orques-tra amb molta fusta, metall, corda i percussió, un quartet vocal solista i un cor mixt. D’aquesta manera coneixerem a fons com s’organitza una orquestra, es presentaran els diversos instruments, com s’agrupen segons les famílies instrumentals tradicionals i quina és la seva distribució més habitual sobre l’escenari.

El programa d’aquest concert inclou músiques molt arrelades als seus països d’origen. S’interpretaran músiques d’aquelles que, només començar a escoltar-les, ens transporten a diferents indrets del món.

Per què hi ha músiques que sonen catalanes, espan-yoles, franceses o americanes? Per què hi ha músi-ques davant les quals tota una comunitat està d’acord en sentir-s’hi representada? Són raons tècniques, una major presència de certs intervals, ritmes, cadències harmòniques?

La Novena Simfonia va ser molt innovadora per a la seva època i va marcar un canvi decisiu dins el món simfònic. Així mateix, aquesta peça es va convertir en un símbol de la llibertat i la germanor entre els pobles, esdevenint, l’any 1986, l’himne de la Unió Europea.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Són tòpics i veritats que podem explicar?

Intentarem respondre aquestes preguntes tot coneixent com funciona una gran orquestra, com s’organitza i com fa possible que es desenvolupi un concert ric i variat com aquest.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Page 8: ANEM AL TEATRE 2012

Benvolguts i benvolgudes ensenyants,

Em plau presentar-vos la campanya de teatre, dansa i música que hem dissenyat per als escolars de la nos-tra ciutat per al curs 2012 - 2013. Des de l’Ajuntament de Sant Cugat estem plenament convençuts que cal apropar al màxim els diversos llenguatges artístics a l’alumnat tot permetent que els coneguin, respectin i, finalment, acabin estimant-los. Amb aquest propòsit no només estarem reforçant l’aprenentatge de certes matèries sinó que fomentem, també, els hàbits culturals entre els nostres infants i joves, amb tots els efectes positius i multiplicadors que tenen aquests hàbits en les diverses vessants de la vida.

Per primer any, la programació de la campanya escolar de teatre, dansa i música s’ha fet conjunta-ment entre el Servei d’educació i el Teatre-Auditori de l’Ajuntament de Sant Cugat. D’aquesta manera creiem que podrem donar un millor servei i, a la vegada, ens permetrà establir un contacte més directe amb els centres escolars de la ciutat a fi de poder compartir i respondre a les necessitats que es poden donar en aquest àmbit.

Desitgem que gaudiu de totes les propostes i que us ajudin a reforçar l’assoliment dels vostres objectius educatius.

Espero que tingueu un bon curs 2012 – 2013 ple de teatre, dansa i música!

Esther Salat i LlorenteRegidora d’Educació, Universitat i Família

En aquest fulletó hi trobareu tota la informació de les diverses activitats ordenada per gèneres (teatre, dansa i música) i cicles educatius. Així mateix hi podreu consultar tota la informació relativa al calendari, inscripcions i pagament d’entrades.

Page 9: ANEM AL TEATRE 2012

© M

ané

Espi

nosa

Page 10: ANEM AL TEATRE 2012

SECUNDÀRIA

Organitzen: Amb la col·laboració de:

Page 11: ANEM AL TEATRE 2012

Els dolents (Shakespeare’s Villains)

Cube

Durada: 1h 30min aprox.Horari: Matí

Durada: 45 min aprox.Horari: Matí

Dia: 6 de novembre de 2012Preu: 8

Dia: A determinar amb els centres interessats (sessions limitades)Preu: Gratuït

Aquest gran text de Berkoff obliga l’actor a jugar amb Shakespeare i a posar-se en la pell dels malvats (Iago, Ricard III, Shylock, Hamlet, Oberon, els Macbeth...) que, sens dubte, furguen en el més profund de la seva consciència i en la de l’espectador.

Manel Barceló, un apassionat de Shakespeare que ha representat uns quants dels seus personatges, és un reconegut expert en l’art del monòleg i un dels primers actors a interpretar aquest divertit i suggestiu text de l’actor i dramaturg britànic que, després de passejar-lo per mig món, ha cedit el repte a altres intèrprets d’altres països.

La companyia Kulbik, creada l’any 2010, es carac-teritza per la seva voluntat constant d’explorar els innumerables camps del llenguatge gestual, des de la fusió del hip hop amb la música electrònica, el blues, jazz, funk i fins i tot el Reggae. Kulbik portarà el seu primer espectacle, Cube, tot un èxit al nostre país, al Teatre-Auditori. A través d’un enorme cub imagi-nari que es transforma en funció de les emocions s’exploren la curiositat, l’angoixa, el joc, l’amor, etc. en un treball coreogràfic estudiat fins l’últim detall.

Sol en un escenari nu, Barceló es buida per donar vida i caràcter a aquests mites...Berkoff utilitza un humor sarcàstic i sense fre que no deixa canya dreta a l’hora de desmuntar els herois del teatre isabelí i carregar contra els convencionalismes d’actors que s’han fet famosos recreant aquests malvats. Laurence Olivier, John Gielgud, Ian McKellen, Kenneth Branagh i Al Pacino... No es perdin aquesta exhibició de talent.César López Rosell (El Periódico)

Us proposem dur a terme una acció artística, basada en aquest espectacle, en el mateix centre escolar. La companyia es desplaçarà al centre, a l’hora convin-guda amb aquells centres interessats, i desplegarà la seva proposta davant de l’alumnat per tal que aquest tingui l’oportunitat de conèixer-la de prop i, a la vega-da, pugui establir un diàleg directe amb els creadors. Director, corògraf i ballarí: Kanga VallsBallarins: Susanna Ayllón, Manel Cabeza, Kiko López, Sergi Orduña, Anna Segalés i Isaac Suárez

Kulbik Dance Company - Acció artística als propis centres de secundària.Educació secundària obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius

Amb Manel Barceló - Sala Escenari Educació secundària obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius

Page 12: ANEM AL TEATRE 2012

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Orquestra 1: Novena de Beethoven

Orquestra 2: Músiques del món

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Durada: 1h aprox.Horari: Matí

Dia: 3 d’octubre de 2012Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Dia: 24 d’abril de 2013Preu: 6 (9,50 dos passis per cicle)

Assistirem al concert de la Simfonia número 9 en re menor op. 125, la darrera simfonia de Beethoven, que ens permetrà conèixer de primera mà una orques-tra amb molta fusta, metall, corda i percussió, un quartet vocal solista i un cor mixt. D’aquesta manera coneixerem a fons com s’organitza una orquestra, es presentaran els diversos instruments, com s’agrupen segons les famílies instrumentals tradicionals i quina és la seva habitual distribució sobre l’escenari.

El programa d’aquest concert inclou músiques molt arrelades als seus països d’origen. S’interpretaran músiques d’aquelles que, només començar a escoltar-les, ens transporten a diferents indrets del món.

Per què hi ha músiques que sonen catalanes, espan-yoles, franceses o americanes? Per què hi ha músi-ques davant les quals tota una comunitat està d’acord en sentir-s’hi representada? Són raons tècniques, una major presència de certs intervals, ritmes, cadències harmòniques?

La Novena Simfonia va ser molt innovadora per a la seva època i va marcar un canvi decisiu dins el món simfònic. Així mateix, aquesta peça es va convertir en un símbol de la llibertat i la germanor entre els pobles, esdevenint, l’any 1986, l’himne de la Unió Europea.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Són tòpics i veritats que podem explicar?

Intentarem respondre aquestes preguntes tot coneixent com funciona una gran orquestra, com s’organitza i com fa possible que es desenvolupi un concert ric i variat com aquest.

Direcció i conducció de la sessió: Frederic SeséIntèrprets: Orquestra Simfònica de Sant Cugat

Fundació Música Simfònica i de Cambra

Page 13: ANEM AL TEATRE 2012

Avanç temporada febrer – maig 2013Cyrano de Bergerac, Director escènic: Oriol Broggi. Amb Pere Arquillué. Viatges, inspirat en el llibre Viatge a l’optimisme d’Eduard Punset. Dubte, amb Rosa Maria Sardà i Ramon Madaula.Aventura, d’Alfredo Sanzol amb la companyia T de Teatre

Les dates d’aquests espectacles estan per determinar. La informació es publicarà al web del Pla de dinamització educativa www.santcugat.cat i a www.teatre-auditori.santcugat.cat.

Espectacles de la programació del Teatre-Auditori amb descompte del 50% per a alumnat de secundàriaD’entre els espectacles de la programació estable, hem dut a terme una selecció d’aquelles obres de teatre i dansa que, per la seva qualitat artística, poden ser d’interès per a l’alumnat de secundària tot aplicant-hi un descompte del 50% sobre el preu.

Temporada octubre 2012 – gener 2013

Tots aquests doisde Pep Tosar

Dissabte 27 d’octubre, a les 21hSala EscenariPreu especial: 9

Adreça desconegudade Katherine Kressmann-Taylor8uit de Teatre

Dijous 1 de novembre, a les 19hSala EscenariPreu especial: 6

Don Juan Tenoriode José ZorrillaLectura dramatitzada

Dilluns 5 de novembre, a les 20hSala EscenariPreu especial: 9

La reserva es fa directament al Teatre-Auditori i l’ha de vehicular el propi centre. Trobareu més informació a:

Pla de dinamització educativa (www.santcugat.cat)www.teatre-auditori.santcugat.cat

Trifulkes de la KatalanaTribude Víctor Alexandre Zitzània Teatre

Diumenge 11 de novembre, a les 18hPreu especial: 8

Incendisde Wajdi Mouawad

Divendres 30 de novembre, a les 21hPreu especial: 12 (Localitats d’amfiteatre)

Cubede Kulbik Dance Company

Divendres 18 de gener, a les 21hPreu especial: 9 (Localitats d’amfiteatre)

Page 14: ANEM AL TEATRE 2012

Assaigs de dansa comentatsDonem l’oportunitat de veure els assaigs que realitzen les companyies de dansa abans de la funció sota la direcció de la persona responsable de la coreografia, tot coneixent de primera mà el procés d’inspiració, creació i treball necessaris per crear un espectacle, així com els aspectes més tècnics relacionats amb l’escenografia i el disseny de llums i de so. Durant aquests assaigs oberts es poden formular preguntes directes a la companyia.

La reserva es fa directament al Teatre-Auditori i l’ha de vehicular el propi centre. Trobareu més informació a:

Pla de dinamització educativa www.santcugat.cat www.teatre-auditori.santcugat.cat

Temporada octubre 2012 – gener 2013

Paquita, In the Wake of Bliss, Pálpito Barcelona Ballet - d’Ángel Corella

Dissabte 24 de novembre, a les 19 h - Activitat gratuïta

Cube de Kulbik Dance Company

Divendres 18 de gener, a les 18 h - Activitat gratuïta

Descomptes i abonaments de teatre, dansa i música per a jovesEl Teatre-Auditori ofereix una sèrie de descomptes i abonaments per a joves als quals hi poden accedir de forma individual.

ta!18 Adreçat a joves que fan 18 anys i que són de Sant Cugat. Es poden triar 10 espectacles al preu de 3 cadascun.

‘t25. Adreçat a joves de fins a 25 anys. Es poden triar 3 espectacles al preu de 10 € cadascun.

T-jove. Adreçat a joves de fins a 29 anys. Es bene-ficien d’un descompte del 30% en uns determinats espectacles.

ta!29. Adreçat a joves de fins a 29 anys. Es benefi-cien d’un descompte aproximat del 20% en tots els espectacles.

Més informació:

www.teatre-auditori.santcugat.catTelf. 93 589 12 68

Page 15: ANEM AL TEATRE 2012

Informació

Inscripcions

Podeu fer les vostres inscripcions a través del Pla de Dinamització Educativa (PDE) de l’Ajuntament de Sant Cugat www.santcugat.cat a partir del 3 de setembre de 2012. Les places són limitades. Les inscripcions s’atendran segons l’ordre d’arribada.

Feta la reserva, ens posarem en contacte amb l’escola per tal de confirmar l’assistència.

Cal fer la reserva de places el més aviat possible per tal de poder escollir amb comoditat l’espectacle i la data que us interessi, encara que la funció tingui lloc al cap d’uns mesos.

L’organització es reserva el dret de fer alguna modificació de dia i hora si ho considera oportú i, si la funció no té demanda suficient, d’anul·lar la seva realització.

Si teniu qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb Eulàlia Formiguera al 93 565 70 00 o a [email protected]

Pagament

El preu de l’entrada de cada espectacle és el que s’indica en aquest fulletó. Els mestres acompanyants no paguen.

Per als espectacles Els tres óssos, Riu de lluna, Rateta... i si escombres l’escaleta?, Tot assajant Cyrano i Els dolents, el pagament s’ha de fer mitjançant ingrés bancari tot indicant el nom del centre i els espectacles seleccionats a:

Teatre-Auditori Sant CugatNúm. de CC: CAIXA D’ENGINYERS 3025-0014-09-1400008765

Un cop fet l’ingrés, s’ha d’enviar el comprovant de pagament a [email protected]

Un cop fet el pagament, no es retornaran els diners en cas de cancel·lació de totes o alguna de les places pagades.

Per als espectacles Petruixka i La Ventafocs, cal contactar directament amb www.liceu.cat (Preinscrip-cions del 26/06/12 al 05/09/12).

Per als espectacles de música, cal contactar direc-tament amb www.fredericsese.cat

Guies didàctiques

Tots els espectacles tenen un dossier pedagògic específic amb propostes didàctiques. Després d’haver fet la reserva, us farem arribar per correu electrònic la corresponent guia didàctica. En cas de no haver-la rebut, poseu-vos en contacte amb Eulàlia Formiguera al 93 565 70 00 o a [email protected]

Page 16: ANEM AL TEATRE 2012

TEATRE DANSA MÚSICA

Calendari d’activitats

PRIMÀ

RIA

SECUN

RIA