Diari del 23 d'octubre de 2012

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012 / NÚM. 2.172 / ANY 9 i participa en el sorteig d’un iPhone 5 G u a n y a u n Envia al 789 IPHONE + el teu nom cost del missatge: 1,50 + cànon AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 Tati Masià Segells per certificar la qualitat dels productes El Govern aprova el regla- ment que regula els segells Andorra-Producte Agrícola i Andorra-Recepta Tradicional i n’espera una bona acollida. Les importacions augmenten un 6% al mes de setembre i se situen en 88,58 milions ANDORRA Pàgina 8 Decreten presó incondicional per al resident implicat en l’‘operació Emperador’ ANDORRA Pàgina 8 Espot creu que Viladomat tornarà de cara a la temporada que ve a Ski Andorra ANDORRA Pàgina 11 L’Arxiu Nacional considera prioritari digitalitzar els documents d’RTVA CULTURA Pàgina 15 La Biblioteca Comunal de la Massana realitza uns 735 préstecs mensuals CULTURA Pàgina 15 Sánchez demana saber gestionar el físic per imprimir un ritme alt de joc ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 6 DA afirma que no ha fet “cap retallada” i critica el “mimetisme amb Espanya” ANDORRA Pàgina 10 L’informe comunal confirma mancances de seguretat de l’heliport ANDORRA Pàgina 7 Els diabètics esperen concretar en breu detalls de la prova pilot del MAAS

description

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un bondia !! :)

Transcript of Diari del 23 d'octubre de 2012

Page 1: Diari del 23 d'octubre de 2012

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88DI

MAR

TS, 2

3 D’

OCTU

BRE

DEL

2012

/ NÚ

M. 2

.172

/ AN

Y 9

i participaen el sorteig d’un iPhone 5d’un iPhone 5

i participaen el sorteig d’un iPhone 5

i participaen el sorteig d’un iPhone 5

Guany

a u

n

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauauuauuauuauuauuauuauuauuauuauuauuauuau nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnanaanaanaanay

Envia al 789

IPHONE + el teu nom

cost

del

mis

satg

e: 1

,50

+ c

àno

n

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Tati Masià

Segells per certifi car la qualitat dels productes

El Govern aprova el regla-ment que regula els segells Andorra-Producte Agrícola i Andorra-Recepta Tradicional i n’espera una bona acollida.

Les importacions augmenten un 6% al mes de setembre i se situen en 88,58 milions

ANDORRA Pàgina 8

Decreten presó incondicional per al resident implicat en l’‘operació Emperador’

ANDORRA Pàgina 8

Espot creu que Viladomat tornarà de cara a la temporada que ve a Ski Andorra

ANDORRA Pàgina 11

L’Arxiu Nacional considera prioritari digitalitzar els documents d’RTVA

CULTURA Pàgina 15

La Biblioteca Comunal de la Massana realitza uns 735 préstecs mensuals

CULTURA Pàgina 15

Sánchez demana saber gestionar el físic per imprimir un ritme alt de joc

ESPORTS Pàgina 16

ANDORRA Pàgina 6

DA afi rma que no ha fet “cap retallada” i

critica el “mimetisme amb Espanya”

ANDORRA Pàgina 10

L’informe comunal confi rma mancances

de seguretat de l’heliport

ANDORRA Pàgina 7

Els diabètics esperen concretar en breu detalls de la prova

pilot del MAAS

Page 2: Diari del 23 d'octubre de 2012

DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012 D’INTERÈS2

Menú DiariMenú Carta

Menú del XefMenú de Tapes

Menú MariscadaCUINA PERMANENT oberta de les 12.00 a les 2.30 h

FemAniversaris, comunions

Comiat de solters/es Sopars d’empresa, etc.

Tenim saló privatMenjar per emportar-se

Escaldes-EngordanyTel:+376 813 969

[email protected] Tic Tapa Rest. Tic Tapa Rest.

RESTAURANT TIC-TAPA UN ESPAI CADA VEGADA MÉS......MÉS AGRADABLE

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

3/11

5/15

7/16

8/18

9/19

10/19

7/17

6/16

8/14

7/16

11/21

[email protected]

Temps estableSuavitat al migdia

Torna l’estabilitat per uns dies i avui n’ha de ser un clar exemple, amb un cel poc ennuvo-lat durant el matí. A partir de la tarda creixeran alguns núvols sense més conseqüències, ja que no hi haurà les condicions favorables perquè arribin a precipitar. El vent serà fl uix de l’est, tant en alçada com en superfície. La visibilitat serà excel·lent a totes les cotes. Les temperatu-res seran similars o puntualment una mica més elevades. Demà, pocs canvis, donat que ha de continuar el temps més aviat anticiclònic. Du-rant la tarda augmentaran els núvols. Que tin-guin un BONDIA.

Quart creixent

08.16 h19.59 h

Page 3: Diari del 23 d'octubre de 2012

3Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

El departament d’Agricultura del ministeri d’Economia i Ter-ritori continua fent passos per “donar visibilitat” als produc-tes agroalimentaris del país. Així, s’ha aprovat el reglament per regular els segells Andorra-Producte Agrícola i Andorra-Recepta Tradicional, que sortirà publicat aquesta mateixa setma-na al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra. Un cop es faci efecti-va aquesta publicació ja es podrà tramitar la sol·licitud del segell.

De fet, des del departament es mostren optimistes amb l’aco-llida que pugui tenir aquesta identificació, ja que, tal com va exposar el director d’Agricultu-ra, Landry Riba, els consta que “es tramitaran sol·licituds en breu” i, per tant, “aviat es po-dran començar a veure aquests productes identificats als pres-tatges” dels establiments comer-cials. De fet, va assenyalar que ja de manera immediata hi podria haver entre deu i dotze produc-tors, que podrien acabar de po-sar al mercat entre deu i dotze productes amb aquest segell.

D’aquesta manera, pel que fa al segell per als productes

agrícoles, cal destacar que s’hi podran acollir aquells que tin-guin l’origen principal en cul-tius o bestiar declarat en el re-gistre d’explotacions agràries del departament d’Agricultura. Els conceptes vehiculadors són els d’origen, territori, garantia i control. Alguns dels exemples de productes que poden obtenir aquest segell són vins, melmela-des de fruits conreats a Andorra, les hortalisses, les trumfes, les plantes aromàtiques, la mel i la carn, entre d’altres.

En el cas del segell Andorra-Recepta Tradicional, s’hi podran acollir els productes que es pu-gui demostrar documentalment que provenen de l’ús de receptes incloses en la tradició culinària d’Andorra, independentment que els productes utilitzats pro-cedeixin de conreus o animals criats al país. Els conceptes ve-hiculadors seran, en aquest cas, els de gastronomia, tradició, territori, identitat i garantia. Es reconeixeran així, tal com va destacar Riba, els embotits com la donja i la bringuera, plats cui-nats com el trinxat i civets de carn de caça, així com altres re-ceptes com el xarop d’avet.

Tal com va indicar el director

d’Agricultura, a banda de donar visibilitat a aquests productes també es “comença a ordenar l’ús de denominacions diverses i no oficials per als productes d’elaboració nacional” i va afegir que el següent pas serà la creació d’un segell de control i garantia específic per reglamentar l’ori-gen i la qualitat.

El procediment per a l’obten-ció d’aquests segells serà trami-tat per Agricultura, que avalu-arà les sol·licituds. Es farà una inspecció in situ prèvia a l’ator-gament d’aquests distintius i el sol·licitant haurà d’acompanyar

la demanda amb una memòria tècnica sobre el procediment de producció i un pla d’autocon-trol. Una vegada s’hagi concedit el segell, es farà un mínim d’una inspecció anual als llocs de pro-ducció per certificar la continu-ïtat dels processos. També es va assenyalar que els incompli-ments poden donar lloc a la re-vocació temporal o definitiva de l’autorització d’ús.

Des d’Agricultura destaquen que això no ha de suposar unes despeses importants per als in-teressats a obtenir el segell, ja que, tal com va destacar Riba,

de fet només estarien obligats a modificar l’etiquetatge i a fer la redacció dels documents neces-saris per a la demanda. També va concloure que s’ha elaborat el text de manera conjunta amb l’Associació de Pagesos i Rama-ders i altres productors.

Pel que fa a la promoció, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va posar en relleu que un cop hi hagi productes amb el segell es podrà elaborar un mapa de productes andor-rans i promocionar-los amb el lligam de la qualitat i la tradició. Va concloure, però, que el segell ja és “una promoció” en si ma-teix, perquè reconeix “la feina ben feta”.

Agricultura espera una bona acollida dels segells per a productes autòctons

identificació de qualitat i origen

m. f.anDorra la Vella

De manera immediata hi pot haver entre deu i dotze productors interessats a fer els tràmitstati masià

alcobé i riba van presentar ahir el reglament que regula els segells.

Un dels objectius d’aquesta identificació és “donar visibilitat”

als productes nacionals

Agricultura assenyala que tramitar la sol·licitud

no ha de suposar una despesa important

Page 4: Diari del 23 d'octubre de 2012

OPINIÓ4 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a

l’adreça electrònica [email protected] que ens has de facilitar les teves dades, així

com la parròquia de residència.

Després de tres anys de donar formació en màrqueting on-li-ne a Andorra, la pregunta ha aparegut una vegada i una altra entre alumnes d’infi nitat d’empreses del país: ¿he d’esperar més vendes de les meves accions en social media?

La resposta, que semblaria tan lògica en primera instància, depèn molt del lloc on es faci la pregunta. Segons l’última edició de l’enquesta mundial Grayling Pulse (www.grayling-pulse.com), que elabora la consultoria britànica Grayling a tot el món i que mesura la implicació de les companyies en co-municació, les empreses espanyoles són a les xarxes socials directament per vendre, i ampliar les xifres de facturació és l’objectiu, almenys per al 62%. Aquest percentatge és molt superior a la mitjana global: a la resta del món vendre “no sembla que sigui tan important” i només el 33% de les fi rmes aposten per aquest objectiu com el més important en la seva aventura dospuntzero.

Les xarxes socials són importants per a les companyies en general: només el 18% de les empreses espanyoles (el 22% de mitjana global) no tenen una estratègia defi nida, estructura-da i operativa en comunicació en xarxes socials. I no només això: el 52% dels directius entrevistats a Espanya han indicat que han augmentat el pressupost destinat a mitjans socials i digitals en els últims tres mesos. La xifra és fi ns i tot superior a la de la resta del món: la mitjana global està en el 43,5%. Entre els factors més importants d’aquesta diferència hi ha els ajustos pressupostaris i la decidida aposta per comptar amb un pla integrat de mitjans socials (el 61% dels responsables de comunicació d’Espanya asseguren que la seva estratègia de social media està integrada en els seus plans de comunica-ció i relacions públiques).

Una altra dada interessant és que només els alts executius del 25% de les empreses espanyoles s’encarreguen d’escriu-re personalment en un o més dels diferents suports socials, mentre que el 29% no participa de cap manera en xarxes soci-als, cosa que als EUA és molt més usual.

¿I a Andorra? Encara que no hi hagi estadístiques que pu-guin mostrar un escenari més defi nit, observant les accions de les nostres companyies en les xarxes socials més popu-lars podria assegurar que, a priori, hi ha coincidència amb les empreses espanyoles: el focus és gairebé exclusivament generar vendes i una mica menys crear engagement, tot i que les empreses que aposten per enfortir les relacions amb el seu públic objectiu ho estan fent cada vegada millor i de manera més estructurada. I que els números u de les nostres grans empreses encara no s’atreveixen a sortir fora dels murs cor-poratius, una oportunitat que els seus homòlegs americans saben aprofi tar.

Fins dimarts que ve, ens veiem a la xarxa.

SISÈ GRAU

¿Vendre o no vendre en ‘social media’?

FERNANDO BLANCO, DIRECTOR DE SOCIAL MEDIA DE 9MK

A tots alguna vegada ens han donat la culpa d’alguna cosa que no hem fet, ni hem estat assa-bentats de què ha passat fi ns que ens han vingut a atacar amb preguntes i, de vegades, fi ns i tot amb insults. Crec que el pitjor no és que t’acusin d’una cosa que no has fet, sinó que t’ho facin sense saber-ho i que quan diguis que tu no has estat no et creguin.

De vegades no puc deixar de plantejar-me en quin moment vam deixar la maleta del passat de banda i ens vam decidir a viure. Més aviat em plantejo si això és possible, si hi ha una deci-sió en què un diu “fi ns aquí” i la vida comença a somriure.

Fa tant temps que no em sentia tan extrema-dament vulnerable i tan desvalguda que ara puc pensar que gran ha estat la meva evolució. Potser els meus dies són grisos però de vega-des també tenen colors, de vegades hi ha negres però no hi ha una nit tancada de forma contínua i permanent. He crescut.

Realment em sento molt malament. Moltes vegades he sentit la dita que parlant la gent s’entén, però si aquesta persona no vol realment dialogar ni veure que realment s’ha pogut equivocar... Moltes vegades refl exiono i penso per què em dono tant a les persones, encara que n’hi hagi algunes que realment no s’ho merei-xin, i si la propera vegada tingués més cura i estigués atenta perquè no em tornessin a culpar de res i més aviat fos més discreta, sense donar detalls ni informació que em poguessin fi car en problemes; hauria de ser més cautelosa. En molts moments de cada dia et poden destros-sar psicològicament i físicament, sense que se n’adonin les persones que ho fan, però vull de debò aprendre dia a dia de la meva vida, que la vida és com un trencaclosques, i cada peça

al fi nal encaixa perfectament al seu lloc, només cal donar temps perquè es vagin situant. I no desesperar. La vida continua i les injustícies són part d’aquesta vida.

Si li dius que no ets culpable i desconfi a, és que mai t’ha tingut un afecte sincer. Als amics se’ls comprèn, no se’ls jutja. Crec moltes vega-des que no hauria de gastar energia en els que no et motiven ni t’importen. El més important en qualsevol situació és sentir-se bé amb un ma-teix. Crec que és un bon principi. Si et respectes a tu mateixa res de què et puguin culpar els al-tres et podrà fer dubtar i podrà fer que perdis els teus objectius. Si som persones que considerem que tenim valor i n’estem segurs, no podrem perdre de vista els nostres objectius i valors i la resta ens valorarà en la nostra mesura real.

Totes les coses de la vida segueixen un ordre lògic, és com un diagrama de fl ux o un diagra-ma de procés. Si passa A, aleshores B.

Moltes vegades m’han dit: Sigues forta, passa de la gent que no mereix ni el teu esforç ni el teu afecte. Sigues egoista i pensa en tu i, sobretot, fes cas omís de les enraonies (tots tenim algu-na cosa per callar o amb la qual ens taparien la boca). No perdis el temps donant explicacions, perquè els teus enemics no les creuran i els teus amics no les necessiten. Crec que la maleta del passat l’arrosseguem fi ns que decidim posar un punt i a part.

Així és la nostra vida, el nostre present i el nostre futur, amb les nostres decisions i els nos-tres judicis. No hem de culpar a ningú quan alguna cosa vagi malament, sense veure-ho pels nostres propis ulls. I moltes vegades, encara que ho veiem no podem culpar si no ho podem de-mostrar.

TRIBUNA

Quan et culpen d’una cosa sense que en tinguis la culpa

ROSER RODRÍGUEZ JEREZ

EDITORIAL

Segells a la feina fetaL’executiu ha donat llum verd al reglament que empara els segells Andorra-Producte Agrícola i Andorra-Recepta Tradicional, i que ha de servir per regular els productes fets i conreats al país. A través d’aquests segells es confi a que aques-ta producció es pugui donar a conèixer entre els visitants i els consumidors del país, es pu-gui potenciar i també promocionar. El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va posar en relleu que el segell en si ja és una promoció dels productes, ja que reconeix una manera de fer les coses, la feina ben feta, tal com va concloure. Així, és d’esperar que molts productors s’acullin

a la possibilitat de tramitar aquest segell i que, per tant, sigui una indicació que tinguin molts productes, ja que, sens dubte, serà un element important per a la promoció del país. D’aquesta manera es podran donar a conèixer determinades produccions i elaboracions que es fan al país i que fi ns ara no havien tingut el reconeixement neces-sari. Quan es viatja arreu sempre hi ha productes típics a adquirir per endur-se de record, i ara cal esperar que a través d’aquests segells el país tin-gui també els seus propis productes de qualitat per donar-se a conèixer a l’exterior.

Page 5: Diari del 23 d'octubre de 2012

PUBLICITAT 5DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Page 6: Diari del 23 d'octubre de 2012

6 Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

Primeres reaccions de les for-macions polítiques a la manifes-tació de diumenge passat con-vocada per AD800. El secretari general de Demòcrates per An-dorra (DA), Carles Torralba, va posar en relleu la necessitat de “calibrar la gent que hi havia”, al mateix temps que va lamentar que els “descontents” que van recórrer els carrers d’Andorra no hagin plantejat cap proposta concreta. Amb aquestes parau-les va voler assenyalar que la crida d’AD800 va tenir un segui-ment feble i que la mobilització estava composta en gran part pel funcionariat.

Des de la formació també es va exposar que el Govern de-mòcrata no pot compartir el descontentament expressat pels manifestants. En aquest sentit va remarcar que l’executiu “no ha fet cap retallada” i va criticar que es faci “cert mimetisme amb Espanya”. Així, va defensar que, contràriament al que passa al país veí, al Principat s’augmenta-rà la despesa social i s’impulsarà l’ajuda a les empreses.

Al mateix temps va exposar que, tot i que tothom té llibertat de convocar manifestacions, el Govern demòcrata “continuarà treballant en el sentit de la res-ponsabilitat” i per aquest motiu es mantindrà ferm en els canvis a la CASS i en els complements dels funcionaris. El secretari ge-neral de DA també va argumen-tar que en l’actual període de crisi i dificultats “descontents ho estem tots”. Tot i així, va afegir que això no vol dir que no s’hagi de lluitar per redreçar la situació.

Quant a la demanda de cele-brar referèndums per les qüesti-ons cabdals, Torralba va indicar que DA està obert a parlar-ne. El mateix passa amb la ILP de responsabilitat política, tot i que en aquest cas va afirmar que cal analitzar les responsabilitats, ja

que són compartides amb el PS tot i que membres del partit de l’oposició van participar en la manifestació. Torralba també va declarar que si es detecten irre-gularitats l’obligació és denun-ciar-les.

Preguntat sobre si les polí-tiques del Govern no patiran cap canvi després de diumen-ge, Torralba va indicar que cal conèixer les queixes i propostes dels manifestants i que DA està oberta a discutir.

La primera secretària del Par-tit Socialdemòcrata (PS), Judith Salazar, que va ser present a la manifestació com alguns dels seus companys de formació, va recordar, en primer lloc, que “no hi vam participar com a partit”

i va defensar el dret “lícit de la ciutadania a manifestar-se de manera activa” en relació amb aquelles qüestions que li pre-ocupen. En aquest sentit va recordar que una de les línies que segueix l’actual executiva del PS és afavorir la participa-ció del conjunt dels ciutadans en els diferents temes que s’es-tan abordant. Salazar va indicar també que “no ens donem per al·ludits” quan s’afirma des de la plataforma que va donar su-port a la manifestació que hi ha hagut “una mala gestió política” en determinats àmbits.

El president d’Iniciativa Ciu-tadana (IC), Guillem Pons, tam-bé assistent a la manifestació, va explicar que estaven “satisfets de la participació i de la reacció de la gent”. IC va ser una de les entitats que van donar suport a la iniciativa, juntament amb els dos sindicats majoritaris, USdA i SAT; i els sindicats policials, CFPA i SIPA. Pons va voler ma-tisar ahir que la manifestació no pretenia “culpabilitzar un Go-vern en concret”, sinó “defensar els drets dels ciutadans”.

Un altre dels presents en la marxa reivindicativa, en aquest cas també a títol particular, va ser l’expresidenta dels Verds d’Andorra Antònia Escoda, que va afirmar que “s’hi havia d’anar per demostrar que hi ha molt gent descontenta amb la situació actual”. Segons va dir Escoda, les reformes en marxa de les pensions públiques i del Codi de relacions laborals estan entre els principals temes pels quals la població s’hauria de preocupar.

La manifestació no tenia, però, el suport dels Verds. El portaveu oficial d’aquesta for-mació, Juli Fernández, va dir que no se solidaritzaven amb la plataforma perquè AD800 es va crear excloent els polítics, cosa que, segons va dir, es pot quali-ficar “fins i tot de feixista”.

DA afirma que no ha fet “cap retallada” i critica “cert mimetisme amb Espanya”

reaccions a la manifestació

M. S. C. / J. R. anDorra la Vella

Torralba indica que el Govern continuarà amb les reformes “en el sentit de la responsabilitat”tati masià

la manifestació convocada per aD800 que va tenir lloc diumenge passat.

manel montoro: “l’objectiu era demostrar que som capaços d’unir-nos tots, i això s’ha complert”

L’associació convocant de la manifestació de diumenge, AD800, va fer una valoració positi-va dels resultats aconseguits amb la marxa per exigir una millor gestió política. El vicepresident i portaveu de l’entitat, Manel Montoro, va indicar que “podem estar satisfets”, ja que es tracta de la primera manifestació d’aquestes característi-ques que s’ha convocat al país i, per tant, no hi ha encara gaire costum de participar-hi. AD800 considera que entre 700 i 800 persones van prendre part en un moment o altre en el recor-regut que va seguir la marxa, que va començar a la plaça Coprínceps i va acabar a la plaça de la Rotonda. Més enllà del nombre de persones, però, Montoro va destacar que l’important era l’heterogeneïtat de les persones que van assistir a la manifestació, “ja que hi havia fins i tot boti-guers que havien donat festa als seus empleats

perquè es poguessin manifestar”. “L’objectiu era demostrar que som capaços d’unir-nos tots, i això s’ha complert”, va ressaltar el portaveu de l’associació. Montoro va valorar també de mane-ra positiva que entre la ciutadania es comenci a parlar de la responsabilitat política. Precisament una de les línies d’acció que seguirà l’associa-ció passa per la recollida de firmes per tirar en-davant una iniciativa legislativa popular sobre la responsabilitat política. També s’advoca per “una major transparència” i perquè es convoquin referèndums per consultar la ciutadania en totes les qüestions que la poden afectar. “La Consti-tució ja té vint anys i si cal s’hauria de revisar”, va afegir Montoro, que va assenyalar també que “ara li toca moure fitxa al Govern”. La policia va informar ahir que el nombre de manifestants es va situar entre els 500 i els 600.

Page 7: Diari del 23 d'octubre de 2012

ANDORRA 7DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

L’Associació de Diabètics (ADBA) es mostra optimis-ta amb les millores que el nou Model Andorrà d’Atenció Sani-tària (MAAS) pot aportar al col-lectiu. Així, tot i que encara fal-ten molts detalls per concretar, el president de l’entitat, Eduard Reinoso, va exposar que després dels primers contactes amb el ministeri de Salut sembla que, a priori, ha de ser un model que ha de benefi ciar el col·lectiu, ja que va recordar que Salut sem-pre ha posat en relleu que la di-abetis era una de les seves prio-ritats i ara es comença a plasmar amb accions concretes, entre les quals va destacar la prova pilot que es farà l’any vinent.

De fet, Reinoso exposa que aquesta prova pilot amb els di-abètics permetrà a l’executiu fer una avaluació efi cient del siste-ma, ja que va recordar que en el tractament de la malaltia hi ha

molts professionals implicats. El president de l’entitat també va avançar que el Dia mundi-al de la diabetis, que se celebra el 14 de novembre, l’entitat i el Govern tenen previst fer un acte en què es preveu que es puguin concretar molt més els detalls de la prova pilot.

Entre altres qüestions, el pre-sident de l’ADBA exposa que un dels benefi cis que es poden deri-var d’aquest nou model és que no es dupliquin proves i que hi hagi més coordinació entre professionals, amb el benefi ci que això pot comportar per als malalts.

Els diabètics esperen concretar en breu detalls de la prova pilot

MODEL ANDORRÀ D’ATENCIÓ SANITÀRIA

TATI MASIÀ

Els diabètics celebren el dia mundial de la malaltia el 14 de novembre.

Es mostren optimistes amb el MAAS després de les primeres reunionsM. F.ANDORRA LA VELLA

MoraBanc i l’Aliança Andorrano-francesa han tancat un acord de col·laboració per als dos anys vinents amb la voluntat d’aprofi tar sinergies i enfortir les activitats de les dues entitats. Segons aquest acord, MoraBanc podrà cedir la seva sala d’actes per fer-hi conferències, sessions o trobades organitzades per l’Aliança o membres del col·lectiu francès. La col·laboració ja ha començat aquests dies amb la comunicació per part del banc de Les Soirées Cinéma de l’Aliança i de l’ambaixada de Fran-ça, que consisteixen en la projecció de fi lms francesos. Aquest acord respon, segons l’entitat, “a la voluntat de donar suport a associacions que enriqueixen la vida cultural i social” del país.

Acord de col·laboració entre MoraBanc i l’Aliança

MORABANC

ENTITATS

Page 8: Diari del 23 d'octubre de 2012

andorra8 Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

A l’estand 75 de la Fira d’Andorra

I LA NOVA COL·LECCIÓ DE TARDOR-HIVERN LA TROBAREU A LES NOSTRES BOTIGUES:Riberaygua, 12, i Príncep Benlloch, 12, d’Andorra la Vella i

passatge Antònia Font Caminal, 1 (Prat de les Oques), a Escaldes-Engordany.

BOTESDE CUIR IDE NEU A40 €

Les importacions del setembre s’han situat en 88,58 milions, amb una tendència mensual po-sitiva del 0,6% i una tendència interanual que disminueix un 6,5%. Els grups vestit i calçat i alimentació representen un 31,7% de les importacions totals i presenten una tendència men-sual del -0,6% i del 0,1%. Com en mesos precedents, al setem-bre continuen registrant varia-cions interanuals negatives, un -13,5% i un -1,6% respectiva-ment, segons Estadística.

Els grups combustibles i in-dustrial representen el 23,2% de les importacions totals i tots dos presenten una tendència men-sual del 0,2% i una d’interanual d’un 9,4% i un 2,3%, respecti-vament. El grup farmàcia-per-fumeria registra una tendència mensual del 0,6%, continuant la tònica alcista dels últims tres mesos, i una tendència intera-

nual del -9,7%, havent-se reduït els darrers quatre mesos.

El grup begudes i tabac pre-senta una tendència interanual del 8,3%, mantenint una tendèn-cia sensiblement baixista des de principis d’any. Contribuint a la tendència baixista interanual els grups construcció i electrònica segueixen en el context que s’ob-serva des de fa tres anys. El mes de setembre registren diferen-cials interanuals del -3,1% i el -9,3% respectivament, tot i que la tendència negativa de cons-trucció és la més baixa de l’últim any i mig. Finalment, els grups transport i diversos davallen en tendència interanual un 23,3% i un 14,1%,respectivament.

Pel que fa a les exportacions, es xifren en 2,95 milions d’euros al setembre, amb una tendència mensual negativa d’un -2,6% i una tendència interanual que davalla un -20%. Estadística destaca que amb la dada d’ex-portacions del setembre conti-nua la tònica d’evolució baixista que tenen les exportacions des d’aquest any. La caiguda de la tendència al mes de setembre i la interanual té com a causa principal la davallada de l’ex-portació del grup transport, que suposa el 20,7% del total exportat, amb una tendència interanual del -39,7%, tot i que la tendència mensual ha estat alcista (1,4%).

Les importacions de carbu-rants del setembre presenten una tendència interanual del -0,7%, trencant la tònica posi-tiva d’aquest any. El gasoil de locomoció continua sent el car-burant que més s’importa, re-presentant el 62%.

Les importacions augmenten al mes de setembre un 0,6%

estadística

Begudes i tabac registra una tendència baixista des de l’inici de l’anyRedaccióanDorra la Vella

Els carburants trenquen la tònica positiva i

presenten una tendència interanual del -0,7%

‘emperador’ trobades

Decreten presó incondicional per a l’implicat resident al país

El PLA explica a la CEA que és contrari a aplicar un IRPF

agènciesanDorra la Vella

RedaccióanDorra la Vella

L’Audiència Nacional es-panyola ha decretat presó incondicional sense fiança per a l’empresari resident a Andorra Oriol Mestre, per la seva presumpta implica-ció en la trama de blanqueig de capitals coneguda amb el nom d’operació Emperador. Diversos mitjans de comuni-cació anuncien la decisió de l’Audiència, que ha decre-tat presó per a Mestre, que segons diverses fonts s’ha negat a declarar davant el jutge. Mestre va ser detingut divendres passat en el marc de l’operació que s’està du-ent a terme al país veí con-tra el blanqueig de diners. Fins ara el jutge ja ha pres declaració a 87 persones, de les quals 48 tenen presó in-condicional i 23, fiances de fins a 100.000 euros. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

El Partit Liberal d’Andorra (PLA) va expressar ahir a la Confederació Empresari-al Andorrana (CEA) el seu des acord amb la pretensió del Govern d’implantar un IRPF en l’actual context de recessió. Delegacions de to-tes dues entitats, encapçala-des pel president del primer, Jordi Gallardo, i el president de la segona, Xavier Altimir, es van reunir ahir a la seu de la patronal per parlar sobre la situació econòmica. El PLA va manifestar la seva pre-ocupació per l’augment de la càrrega fiscal que en poc temps haurà de suportar es-pecialment el teixit empresa-rial. Els liberals van informar, a través d’un comunicat de premsa, que treballen en un model alternatiu que permeti tancar la reforma fiscal “sen-se recórrer a la implantació de l’IRPF”.

Page 9: Diari del 23 d'octubre de 2012

publicitat 9Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

Page 10: Diari del 23 d'octubre de 2012

ANDORRA10 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012GU

IA D

E SE

RVEI

S

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTAFORMACIÓ 2012/2013

aula de formació

Comptabilitat i finances

Impost sobre societats (IS)

Impost sobre la renda de les activitats econòmiques (IAE)

Impost sobre la renda dels no-residents fiscals (IRNR)

Impost general indirecte (IGI)

!!

Av. Bonaventura Riberaygua, 6Andorra la Vella (a 50 m d’antics bombers)

Monedes, joies usades, trencades, rellotges, peces d’ortodòncia...

24 k, 18 k, 14 k, 12 k 9 k i plata

Parlacatalà

El Servei de Política Lingüística i el BONDIA et conviden a veure cinema en català.

Envia un SMS* al 515 amb la paraula CINECAT i el teu nom i cognom, i et regalarem una entrada per veure la pel·lícula

Hotel Transsilvània, que es projectarà alsCinemes Illa Carlemany a partir del dia 26 d’octubre.

Tenim entrades per als 100 primers missatges rebuts. Passa a recollir la teva abans no s’acabin.

Govern d’Andorra

L’informe encarregat pel Comú d’Andorra la Vella a la consulto-ria Eptisa confi rma el que la cor-poració sospitava i “aixeca altres històries”. Així ho va indicar la cònsol major, Rosa Ferrer, des-prés del consell de comú d’ahir. En aquest sentit va exposar que l’estudi recull aspectes ja plante-jats, i que van des de qüestionar el plec de bases fi ns a l’adjudica-ció, com són que no es penalit-zi que no hi hagi accés rodat, si la FATO (l’espai on aterren els helicòpters) és l’adequada per al tipus d’aparells que hi opera-ran o les línies de sobrevol. Fer-rer no va avançar més detalls ja que preveu fer públic el resultat en breu.

Els consellers demòcrates al Comú de la capital van lamentar que la corporació hagi destinat 5.770 euros a aquest treball quan

el que creuen que s’hauria d’ha-ver fet és esperar els resultats dels informes dels experts fran-cesos encarregats pel Govern i evitar “encendre el debat”. La minoria demòcrata també va in-

dicar que l’estudi encarregat per l’executiu és “totalment imparci-al”, mentre que el del Comú està fet per una empresa privada. Per aquest motiu van assenyalar que “cadascú pot veure la imparci-

alitat com vulgui”. Així mateix, van remarcar que la corpora-ció té el compromís del Govern d’aturar el procés fi ns que no es disposi dels informes.

Ferrer va recordar que era necessari disposar d’un informe independent per poder inici-ar les accions legals. En aquest sentit va explicar que per res-ponsabilitat havien de presentar la demanda en el termini que estableix la llei i que aquest no permet esperar a disposar del treball dels experts francesos. Així mateix, va contestar a DA que la millor manera d’apagar el debat seria la publicació d’un edicte al BOPA en què es deixés en suspens l’adjudicació.

Per altra banda, el Comú va presentar ahir una altra deman-da contra un decret ministeri-al que autoritzava un privat a instal·lar un heliport al roc de Patapou. El Comú també es va

reunir amb el geòleg del Govern francès, que va rebre informació sobre els motius pels quals està considerada zona de risc no ur-banitzable.

Des del PS es va recolzar la realització de l’informe, ja que “es tracta d’un tema prou im-portant”, tenint en compte que cal garantir la seguretat.

En la sessió de comú també es va donar a conèixer que el pres-supost del pla de gestió de la vall del Madriu per al 2013 serà supe-rior al d’aquest any (que va pujar a 60.000 euros), ja que caldrà cre-ar el despatx de la directora de la comissió de gestió i s’impulsarà algun programa. Tant el PS com DA van mostrar el seu suport a totes les accions que serveixin per potenciar i preservar la zona. De cara als comptes de l’ens per a l’any que ve, els socialdemòcra-tes van apuntar que caldrà veure de quin augment es tracta.

L’informe encarregat confi rma les mancances de seguretat de l’heliport

COMÚ D’ANDORRA LA VELLA

M. S. C.ANDORRA LA VELLA

DA creu que hauria calgut esperar l’estudi dels experts francesos, que és “totalment imparcial”TATI MASIÀ

Un moment de la sessió celebrada ahir.

Page 11: Diari del 23 d'octubre de 2012

andorra 11Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

250 MB

10€

500 MB

15€

2 GB

25€

5 GB

39€

FORFETS DE DADES

Omple d’Internetla teva oficina mòbilTria el forfet que millor se t’adapti i, el mes que no l’utilitzis, no el paguis.Contracta’l al 115.

El cònsol major d’Ordino, Ven-tura Espot, confia que el soci majoritari de Saetde, Joan Vila-domat, torni a Ski Andorra de cara a la temporada vinent. En una entrevista a Ràdio Nacio-nal va explicar que la decisió de Viladomat d’abandonar Ski Andorra es viu amb “angoixa”. Tot i així, els ha informat que no es tracta d’un problema amb els socis, sinó d’una “problemàtica tributària” amb el Govern i el Comú d’Encamp. Espot va re-marcar que Saetde “no deixa de ser una societat privada”, i que com a soci majoritari Viladomat “ha de vetllar pel bon funciona-ment dels seus negocis”.

Per altra banda va assegurar que Ski Andorra seguirà funcio-nant i va explicar que els diners recaptats amb el forfet conjunt de l’organisme i l’esquí escolar es financen els viatges i les promo-cions de Ski Andorra a les fires internacionals. D’aquesta quan-titat, uns 800.000 euros, a Vila-domat n’hi correspondrien uns 250.000, que en aquest moment

prefereix tenir en líquid i no in-vertits en la promoció conjunta.

Quant a l’augment de la pres-sió tributària, Espot creu que s’hauria d’haver negociat per obtenir millors condicions per a les estacions i considera que “es va fer tard”. En aquest sentit, va

dir que aquest any s’haurà d’as-sumir el 4,5% d’IGI, però va de-manar que es negociïn mesures compensatòries en les despeses de l’electricitat o el gasoil, que es reclamen de fa temps, així que es podria millorar un 15% o un 20% en els comptes d’explotació.

Espot creu que Viladomat tornarà la propera temporada

ski andorratati masià

El cònsol major d’ordino, Ventura Espot.

Diu que la sortida de Saetde es deu a “una problemàtica tributària”agènciesanDorra la Vella

diVulgació

Arrenquen les xerrades sobre salut de la mà de Joan Amigó

RedaccióanDorra la Vella

Avui arrenquen un seguit de conferències a càrrec del natu-rista Joan Amigó i que porten per títol La salut per la natura i la cultura. D’aquesta manera, avui s’abordarà el tema de la cura del cos, demà es tractarà la cura de la ment i, finalment, dijous es tractarà com sensibilitzar la part espiritual i emocional. Totes aquestes xerrades tindran lloc a la sala d’actes de l’hotel Delfos en tres horaris diferents perquè els assistents puguin escollir. D’aquesta manera, la cita serà a les 16, a les 18 i a les 20.30 cada dia. L’entrada és gratuïta.

D’altra banda, també s’ha or-ganitzat per diumenge un dinar de germanor i convivència que tindrà lloc a Font del Comabella. El dinar serà a les 14.30 i té un cost de tres euros.

Page 12: Diari del 23 d'octubre de 2012

12 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Repartim en un màxim de 45 minutsCobrim tot el PrincipatNo importa el volum

Repartim en tot tipus de vehiclesLes 24 h durant tot lʼany

Treballem tant per a particulars com empresesPreus especials per a empresesLloguer de tot tipus de remolc

24/365 Tel.: 817 815 Copríncep de Gaulle, 6 - local 1 - Escaldes-Engordany

GUIA

DE

SERV

EIS

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, han fi rmat un conveni de col·laboració per a la promoció de la cultura aranesa i per a la cooperació en qüestions de patrimoni, museus, arxius i cultura popular i tradicional.

El conveni posa de manifest l’interès de l’Ajuntament de Barcelona per cooperar, des de la seva responsabilitat de capi-tal de Catalunya, amb tots els territoris del país, per potenciar la riquesa i el patrimoni cultural divers i plural, i en particular l’interès per reconèixer l’aranès com a llengua pròpia i ofi cial de Barcelona, i normalitzar-ne així la presència en totes les activi-tats culturals de la ciutat.

Barrera ha subratllat que “avui s’ha obert un nou túnel per a la Vall d’Aran en el que fa referència a la nostra història i realitat, ja que Barcelona, com a capital de Catalunya, és l’ambai-xadora a la resta del món i per a la Vall d’Aran accions com la de l’Ajuntament de Barcelona ens ajuden a difondre la nostra identitat”. En aquest sentit, el síndic ha assegurat que “és una oportunitat impensable i hem

de seguir treballant amb aques-ta complicitat”.

De fet, un primer pas d’aques-ta col·laboració ja l’ha fet l’Ins-titut de Cultura de Barcelona, que ha editat en aranès els fulls dels museus municipals. A més a més, durant aquests últims mesos també s’han editat en aranès el full de la sala de l’ex-posició Àngels, pastors i reis, que es va poder veure a l’ajuntament de Barcelona durant les festes de Nadal de l’any passat, i els cartells de l’exposició Boscans,

animals del bosc, 14a Mostra de bestiari festiu de Catalunya, que es va fer amb motiu de les festes de Santa Eulàlia al palau de la Vir-reina al febrer.

El conveni també recull que l’Ajuntament de Barcelona vol reconèixer d’una manera molt especial el paper de la Vall d’Aran en la commemoració del tricentenari dels fets del 1714, un programa d’actes que tindrà lloc a Barcelona a partir del se-tembre del 2013 i fi ns al setem-bre del 2014.

L’Ajuntament de Barcelona promourà la cultura aranesa

VALL D’ARAN

AGÈNCIES

Un moment de la signatura del conveni.

El síndic Barrera i el regidor Ciurana fi rmen l’acord de col·laboracióAGÈNCIESVIELHA E MIJARAN

La guàrdia civil va detenir diu-menge un veí de la Seu d’Ur-gell al terme municipal de Pe-ramola amb 13.500 paquets de tabac de contraban valorats en 60.600 euros, segons va infor-mar ahir la comandància de Lleida.

Els fets van tenir lloc a les 12.30, quan els agents esta-blerts en un control a la C-14, al terme municipal d’Oliana, van voler aturar un vehicle, de la marca Chrysler, que cir-culava en direcció a Lleida. El conductor no va fer cas dels se-

nyals dels agents i va fugir per la carretera LV-5118. Posterior-ment va ser interceptat a l’alça-da de la població de Peramola en quedar immobilitzat pel fang en sortir de la carretera.

Els agents van trobar a l’in-terior del vehicle unes bosses negres amb 13.500 paquets de tabac de diverses marques. Per tot plegat, van detenir el con-ductor, E. B. P., de 51 anys i veí de la Seu d’Urgell, per un de-licte de contraban i un de resis-tència a l’autoritat.

El detingut i la mercaderia van passar a disposició del jut-jat d’instrucció de Solsona.

Detenen un veí de la Seu amb més de 13.000 paquets de tabac

REDACCIÓOLIANA

CONTRABANGUÀRDIA CIVIL

La mercaderia intervinguda en l’operació de la guàrdia civil.

Page 13: Diari del 23 d'octubre de 2012

PIRINEUS 13DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Nosaltres descansem. I vostè?

5.941 €*

Hästens Jubilea BJ matalàs top, 180 x 200

Tot un Hastens per només

Edició limitadaModel Jubilea

*Promoció vàlida fins al 31 d’octubre del 2012

Aquest any les promocions

comencen a la nostra botiga el dia 15 i duraran

fins al 31 d’octubre.També ens trobaràs a la

Fira els dies 26, 27 i 28 d’octubre.

Sabem que és important per a vostè on descansarà mésde 30.000 hores els 10 anys vinents

Un estudi publicat a la revista Scientifi c Reports (grup Nature) que han dut a terme investiga-dors de la Universitat de Ber-na i de la Universitat de Lleida (UdL) posa de manifest que, en un termini de vint anys, un 75% dels 800 voltors comuns que ha-biten al Pirineu català podrien desaparèixer com a conseqüèn-cia de la falta d’animals morts de què s’alimenta l’espècie. La fl exibilització de la normativa sanitària, que permet incremen-tar la presència de cadàvers a la natura, pot ajudar, però, a ga-rantir-ne la pervivència, segons els investigadors.

Per preveure els escenaris fu-turs, el grup consolidat d’inves-tigació en ecopatologia de fau-na salvatge, en què participen la professora de la UdL Maria Àngels Colomer i l’investiga-dor de la Universitat de Berna Antoni Margalida, ha disse-nyat un model matemàtic amb què es poden fer estimacions del comportament poblacional dels quatre tipus de voltors que habiten a Europa (trencalòs, aufrany, negre i comú). Això és possible quantifi cant la bio-massa que aporten fi ns a disset espècies d’ungulats domèstics i salvatges, que són l’aliment dels carronyaires.

L’estudi s’ha fet recollint da-des a les comarques de la Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Ripollès, Berguedà, Solsonès i Noguera, tenint en compte les variacions que hi pot haver durant els mesos d’estiu i d’hivern. Introduint aquestes mostres al model computaci-onal, s’aprecia que dels quatre tipus de voltors analitzats no-més el comú es veuria mancat d’aliment en les condicions ac-tuals. És per això que l’informe assenyala que s’ha d’incremen-tar la presència d’animals morts en aquestes zones pirinenques per mantenir o, en el millor dels casos, duplicar la quantitat d’exemplars.

Així mateix, l’article destaca la contribució dels voltors al manteniment dels ecosistemes, ja que eliminen els cadàvers d’animals, que podrien provo-car infeccions o altres malalties. Al conjunt de l’Estat espanyol, on es concentra el 95% de la població d’aquestes aus, els

investigadors calculen que es consumeixen unes 9.000 tones d’animals morts cada any. Això suposa un estalvi econòmic de prop d’un milió i mig d’euros respecte als costos que haurien d’assumir els ramaders per des-fer-se d’aquestes restes.

L’any 2001, arran de la malal-tia de les vaques boges, la Unió Europea va prohibir que es dei-xessin els cadàvers al camp i va obligar els ramaders a des-truir les restes dels animals o a reutilitzar-les en instal·lacions autoritzades.

La població de voltor lleonat pot caure un 75% en 20 anys

FAUNA SALVATGEAGÈNCIES

Un grup de voltors.

Un estudi diu que cal augmentar la presència d’animals morts al PirineuAGÈNCIESLLEIDA

Page 14: Diari del 23 d'octubre de 2012

publicitat14 Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

Bufet lliure

10,90 €

828 138868 585359 817

de diumenge a dijous, tancat a la nit

Caps de setmana i festius

11,90 €

14 € / PERSONA TOT INCLÒS

Page 15: Diari del 23 d'octubre de 2012

15Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

La cinquena Jornada de l’Ob-servatori d’Arxius i Televisi-ons Locals es va celebrar ahir a Andorra gràcies al suport de l’Arxiu Nacional. Un total de 26 professionals de disset instituci-ons van participar en l’acte, que té com a objectiu millorar les pràctiques arxivístiques aplica-des a la conservació i a la gestió de la documentació audiovisual procedent de les televisions.

En la inauguració hi va ser present el ministre de Cultu-ra, Albert Esteve, que va des-tacar que “la missió principal dels responsables de Cultura a qualsevol nivell institucional és buscar, analitzar, comprendre, preservar, conservar, restaurar i difondre”.

La responsable de l’àrea d’Arxius i Documents, Cinta Pujal, va considerar prioritari

digitalitzar els documents audi-ovisuals d’RTVA, des que es va crear el 1991, quan es deia An-tena 7 TV, fins a l’actualitat. “Fa un temps que s’està treballant i cal saber quins criteris s’han de seguir i quin material s’ha de conservar”, va manifestar Pujal, que va avançar que es donaria prioritat als arxius audiovisuals dels informatius.

La tasca es farà amb l’ajuda dels tècnics de l’arxiu d’RTVA, però encara no s’ha valorat el cost total d’aquesta feina ja que abans s’ha de veure quin és el material que cal conservar.

A més de la conservació dels documents de la ràdio i televi-sió públiques, durant la reu-nió de l’Observatori d’Arxius i Televisions Locals també es va abordar la creació d’un manu-al de bones pràctiques per a la conservació d’aquest tipus d’ar-xius. El director del Centre de

Recerca i Difusió de la Imatge (CDRI), Joan Boadas, va abor-dar aquest document per pas-sar els arxius analògics a digi-tal. “És un manual que servirà per garantir la conservació per sempre d’aquests documents”, manifesta Boadas. De moment només s’ha fet “l’esquelet del manual, l’índex, però cal po-sar-hi múscul, i això es fa amb

la incorporació de les experièn-cies d’Andorra i Catalunya per determinar quins són els ele-ments que s’han de prioritzar”.

Per acabar, la cap del centre de documentació de Televisió de Catalunya, Alícia Conesa, va presentar el portal europeu Euscreen, que servirà per inter-nacionalitzar el patrimoni vide-ogràfic local.

L’Arxiu Nacional considera prioritari digitalitzar els documents d’RTVA

OBSERVATORI D’ARXIUS I TELEVISIONS LOCALS

tati masià

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha presidit la reunió.

Es va presentar un manual de bones pràctiques per tractar els arxius audiovisuals

RedaccióanDorra la Vella

LITERATURA

Segona ruta literària de la mà de la Biblioteca Nacional

RedaccióanDorra la Vella

La Biblioteca Nacional ha pre-parat una segona ruta literària pel centre històric de la capital oberta a la ciutadania i que tin-drà lloc el dissabte a les onze del matí. La ruta s’emmarca en la programació d’activitats de tar-dor amb la intenció de celebrar el Dia de les biblioteques. El punt de sortida serà davant la ma-teixa Biblioteca Nacional (Casa Bauró), a la placeta Sant Esteve, mentre que el punt d’arribada serà la plaça Príncep Benlloch. El recorregut tindrà una durada d’una hora aproximadament. L’activitat pretén descobrir di-versos llocs del barri des d’un punt de vista diferent: la mirada que aporten els autors que un dia els van fer servir a les seves obres. L’activitat és prevista per a un grup de vint persones i cal inscriure-s’hi a través del correu [email protected] o bé al telèfon 826 445.

El Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir dissabte les 9es Troba-des culturals pirinenques, que van girar a l’entorn del concepte de frontera al Pirineu. Diversos experts, de tots els àmbits cul-turals, van compartir durant el dia les seves ponències sobre la temàtica central, vista des de la pròpia experiència, i amb el denominador comú del Pirineu. Les trobades les organitzen deu entitats que representen el Pirineu català, amb la Societat Andorrana de Ciències (SAC) com a representant d’Andorra.

Trobades culturals pirinenques

sac

SOCIETAT ANDORRANA DE CIèNCIESpEL·LíCULA

Les Jornades de cinema espanyol continuen amb ‘Mataharis’

RedaccióanDorra la Vella

Les terceres Jornades de cinema espanyol continuen avui amb la proposta del film Mataharis (2007), d’Icíar Bollaín. La cita és a les vuit del vespre als cinemes Illa Carlemany i l’entrada és gra-tuïta. S’explica la història d’Inés (María Vázquez), una detectiu infiltrada entre els treballadors d’una multinacional i que arri-ba al moll d’una intriga laboral gràcies a la col·laboració de Ma-nuel (Diego Martín). Però la in-vestigació la col·loca davant una decisió difícil. Altres actors que hi intervenen són Tristán Ulloa i Najwa Nimri.

Demà és el Dia de les bibliote-ques, i per celebrar la data la Bi-blioteca Comunal de la Massana ha preparat diverses activitats. A més a més, ha facilitat algunes dades: més de 2.800 usuaris uti-litzen el centre de manera activa fent ús del servei de préstec o participant en les activitats que s’organitzen, segons la conselle-ra de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo. La mitjana de préstecs és de 735 documents mensuals. Cal destacar la creixent demanda d’audiovisuals (pel·lícules, mú-sica i documentals), que s’ha si-tuat en més de 2.000 documents des de principis d’any. Pel que

fa als llibres, la major part dels préstecs són de novel·les, uns 1.700 volums.

La celebració comença avui amb dues lectures de contes de l’escriptor català Pere Calders. La primera, Raspall i altres contes de Pere Calders, està pensada per al públic familiar, amb nens a par-tir de 5 anys. Serà a les 17.30. La segona, adreçada al públic adult, començarà a les 20 i es titula Pere Calders en mànigues de camisa. Les dues narracions teatralitzades aniran a càrrec de la companyia l’Espina de la Sardina. I demà la celebració se centrarà en la pro-moció de la biblioteca. Tot el dia s’oferirà un obsequi als nous ins-crits i també als que utilitzin el servei de préstec.

La Massana presta 735 documents mensuals

Redaccióla massana

DIA DE LES BIBLIOTEqUES

Page 16: Diari del 23 d'octubre de 2012

16 Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

Acaben fosos. L’exigència de la Segona Divisió així ho demana, i més si una de les claus de l’equip és la velocitat. Després d’obtenir la segona victòria consecutiva, l’FC Andorra treballa per conti-nuar en la mateixa línia, incidint en allò en què més falla i exerci-tant les seves pròpies armes.

Un dels aspectes que van por-tar a remuntar al Fuconsa Jaén va ser l’exigència física. La ma-joria dels jugadors van acabar el matx exhaustos. No podien més. La rapidesa amb què transcorria el partit així ho demanava. I pre-cisament aquesta és una de les armes amb què juga l’entrena-dor, Carlos Sánchez. “Córrer ha de ser el nostre segell d’identi-tat, tant en defensa com en atac, però hem de saber fer-ho millor. No podem anar com a bojos, so-bretot en les transicions defensi-ves”, indica el tècnic.

En les sessions d’entrena-ment, a més de treballar aspec-tes tècnics i tàctics, Sánchez tam-bé incideix que els seus jugadors estiguin en el nivell físic més alt possible, perquè en els partits si-gui una arma que puguin utilit-

zar i serveixi per esgotar el rival de torn.

En l’inici de curs s’estan re-collint bons resultats. “Sumar 9 punts en cinc partits no està gens malament. Però no ens po-dem quedar aquí. Hem de se-guir treballant fort.” I en aquest sentit està satisfet de la resposta de tots els seus jugadors. Entre aquests els més joves, que estan

coneixent la categoria i cada cop tenen més presència als partits: “Hi ha jugadors que el que volen és intentar guanyar minuts. S’hi ha de confiar, perquè primer de tot s’han de fer jugadors, i per-què sigui possible a més d’entre-nar-se necessiten minuts.”

La capacitat de reacció i de no donar-se per vençuts també són unes de les seves qualitats.

Contra el Jaén, com en anteriors enfrontaments, l’equip va cap-girar marcadors en contra. “Sa-bem que tenim la capacitat per salvar els partits en què rebem pocs gols en contra. Ho hem de-mostrat”, cosa que també aporta un grau de confiança si apareix l’entrebanc de trobar-se amb el resultat en contra en algun tram del matx.

L’actitud que demana l’entre-nador és el que ha de portar a su-mar més victòries, ja sigui com a local o com a visitant. “Anem a tots els llocs a guanyar.” Aquest és el lema que s’han fet propi, i que de moment ja han complert a Cartagena, a més de fer-ho al poliesportiu d’Andorra dues vegades.

Dissabte es van sumar els tres punts, i van ser suats, perquè es va haver de remuntar el marca-dor, i es va aconseguir a dos mi-nuts de la botzina final. El que Sánchez veu clar és que aquest és un guió que es pot anar repe-tint durant el curs, perquè “veig molt difícil que hi hagi un partit tranquil”. “Tant de bo que en visquéssim algun així durant la temporada, però la majoria d’equips tenim plantilles molt igualades i això comporta que en cada partit hagis de treballar de valent si vols guanyar.”

Sánchez demana saber gestionar el físic per imprimir un ritme alt de joc

futbol sala

joan josep blascoanDorra la Vella

El tècnic de l’FC Andorra ressalta que en cada matx “córrer ha de ser el nostre segell d’identitat”j. j. b.

Castilla va fer el gol que va donar la victòria a l’fC andorra davant el Jaén.

Els isards van començar la Copa Europea de Nacions amb un empat a Dinamarca. Ara els ar-riben dues cites consecutives, en què confien sumar victòries que els facin estar al capdavant de la classificació.

Dissabte la selecció rebrà Is-rael al camp del Consell, men-

tre que el 3 de novembre jugarà a Belgrad contra Sèrbia. Per a aquests dos enfrontaments el tècnic, Philippe Filiatre, ha fet una preconvocatòria de 31 ju-gadors, que està composta per Edisher Jamrulidze, Òscar Ca-banes, Àlex Fernández, Arnaud Olivé, Joan Fité, Stefano Tosatti, David Martínez, Toni Carmona, Marc Arasanz, Peter Ambor, Da-

vid Kirikaishvili, Carles Acosta, Pol Uriguen, Jonathan García, Cristian Pons, Roger Fité, Juli-en Langeard, Albert Canturri, Esteve Dolsa, David Fernández, Galaktion Gagnidze, Eduard Vergara, Marc Gispert, Auréli-en Cassé, Flavien Sayo, Marc Torrent, Benjamin Taurinyà, Marc Abelló, Esteve Pérez i Je-remy Berrier.

Preconvocatòria per a Israel i Sèrbia formada per 31 jugadors

rugbi

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

filiatre i Vilasetrú en la presentació del tècnic.

Carlos Sánchez

“La majoria dels equips tenim plantilles molt igualades, i això

comporta que en cada partit hagis de treballar de valent si vols guanyar”

Page 17: Diari del 23 d'octubre de 2012

esports 17Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

motociclisme

Cyril Despres s’adjudica el Ral·li del Marroc

RedaccióanDorra la Vella

Un nou trofeu al seu palma·rès. Cyril Despres va demos·trar al Ral·li del Marroc que està en forma i va guanyar la prova imposant la seva llei. La retirada de Marc Coma en la tercera etapa per una caiguda i els problemes me·cànics en la quarta d’Hélder Rodrigues també li van facili·tar el camí.

En l’última etapa no li calia arriscar. Es tractava de con·trolar la cursa, ja que tenia el títol a l’abast. Va acabar ter·cer, a 27 segons del vencedor de la jornada, Rodrigues. El segon lloc va ser per a l’espa·nyol Joan Pedrero, a 19. En la general, el resident a Arinsal va finalitzar amb un acumu·lat de 17.58.36 hores.

Al segon caixó del podi hi va pujar Barreda, que es va quedar a 6.52 minuts del francès. Tercer va ser el xilè Chaleco López, a 34.28. Aquesta és la quarta vegada que Despres s’imposa al Ral·li del Marroc.

Objectius complerts. Albert Llo·vera acaba el Campionat d’Es·panya de ral·lis de terra com a campió del grup N i tercer de la general absoluta. Aquest podi el va confirmar en l’última prova, el Ral·li Comarca del Jiloca, que va tenir suspens final.

La pluja va marcar la com·petició. El traçat estava imprac·ticable en l’especial A, cosa que va provocar que se suspengués i tot es decidís en un tram de 25 quilòmetres. Ramón Ferreyros va ser el guanyador, amb Llo·vera com a segon a 2.20 minuts. Aquesta posició li va valer asse·gurar·se el tercer lloc del podi absolut. Això sí, després d’ha·ver pogut arribar al recinte firal de Calamocha, ja que al tram d’enllaç va fallar l’embragatge de l’Abarth Grande Punto S2000 i fins i tot va tocar empènyer-lo per poder arribar.

“Quin final. Suposo que la gran quantitat de fang que s’ha acumulat al cotxe ha afectat els comandaments. Estan protegits

però no tant per superar aques·tes pistes. Hi havia zones molt complicades”, va assenyalar el pilot, que va expressar la seva satisfacció per haver “aconse·guit el nostre objectiu”.

Per tancar la temporada tor·narà a una prova del Mundial, el Ral·li Catalunya·Costa Daura·da, que es disputarà del 7 al 10

de novembre. Aquesta sempre és una prova especial per a ell i vol fer·hi un bon paper, així que “aquestes tres setmanes que vé·nen haurem de resoldre el pro·blema que hem tingut i, a més, seguir fent rodar motor de cara al Catalunya, que com de cos·tum serà difícil però també molt emocionant de córrer”.

Patiment final per a Llovera per pujar al podi absolut

automobilisme

fotoesport

llovera, al podi del Ral·li comarca del Jiloca.

Un problema a l’embragatge quasi li fa perdre la posició a CalamochaRedaccióanDorra la Vella

futbol

L’FC Ordino segueix sumant els partits per victòries

RedaccióanDorra la Vella

Ja són quatre jornades les que s’han disputat de la Segona Divisió i quatre les victòries que acumula l’FC Ordino, que continua líder en solitari de la categoria amb dotze punts.

L’últim triomf ha estat con·tra l’FC Lusitans B per 4-1. Dos gols d’Antoni Rodríguez en la primera part i dos més de Miguel Ángel García en la segona decidien l’enfronta·ment a favor dels ordinencs. En el tram final Hélder Costa marcava per al Lusitans B.

El principal perseguidor, amb dos punts menys, és la UE Extremenya, que es va desfer del CE Principat B per 2·1. L’Atlètic Club Escaldes s’ha despenjat en empatar a tres amb el Ranger’s FC. En els altres partits de la jorna·da, l’FC Casa Benfica va gua·nyar l’FS La Massana (2·1) i la UE Santa Coloma B, el Pidasa UE Santa Coloma B (3·1). El matx entre el Penya Encarna·da d’Andorra i l’FC Encamp B es va suspendre.

El circuit de Catalunya posava el punt final a la temporada d’Àlex Loan. I la fi no va ser com s’espe·rava, ja que problemes mecànics i un accident en cursa van com·portar que obtingués un resultat lluny del que esperava.

En la primera cursa Loan va tenir problemes amb la barra del darrere del monoplaça, que afectaven l’estabilitat i van pro·vocar que només pogués ser 29è a la prova de l’Eurocup Fórmula Renault 2.0, en què participava mitjançant una invitació. En la classificatòria de la Fórmula Re·

nault 2.0 Alps només va poder ocupar la 32a posició a la graella de sortida de Montmeló.

En la cursa de diumenge Loan es va veure obligat a aban·donar en tenir un accident quan un altre cotxe el va envestir. Va rebre un fort cop a la cama i la caixa de canvis es van trencar.

La temporada no ha anat com esperava el lauredià. “He pogut evolucionar com a pilot. He millorat i he adquirit expe·riència en una categoria en què hi ha molt de nivell, però tam·bé he patit molt. El cotxe no ha anat bé. L’equip no ha pogut ser regular. No he tingut bones sensacions i això m’ha condi·cionat per poder fer més bons resultats”, va assenyalar Loan. El pilot ja pensa en nous projec·tes per a la pròxima campanya: “Ara començaré a veure opcions per a l’any que ve. Intentarem trobar un equip que pugui ser més competitiu.”

Després d’un mal final de curs Loan ja pensa en noves fites

automobilisme

RedaccióanDorra la Vella

aymara

Àlex loan no va poder gaudir de l’última prova a montmeló.

muntanyisme

Òscar Casal acaba 25è al quilòmetre vertical de Fully

RedaccióanDorra la Vella

En la penúltima prova del ca·lendari de la Copa del Món de quilòmetre vertical, dispu·tada a Fully (Suïssa), l’andor·rà més destacat va ser Òscar Casal, que va ser 25è amb un temps de 34.25,72 minuts. “Ha estat duríssim, amb un fortíssim i constant pendent. És clar que per fer una cursa així t’has de preparar molt bé. He fet menys temps del que esperava”, va assenyalar Casal.

Ferran Teixidó va acabar 29è (35.08,03) i Joan Valls, 38è (36.28,99). El guanyador va ser l’italià Manfed Reicheg·ger, amb un registre de 30.42,14. El segon lloc el va ocupar l’eslovè Nejc Kuhar (31.00,81) i el tercer, el tam·bé italià Marco de Gasperi (31.37,66).

bÀsquet

Engordany i Pizzeria Angelo B52 comencen guanyant

RedaccióanDorra la Vella

Ha arrencat una nova edició de la LAB, encara que aquest any s’ha perdut un equip i són només quatre els que dis·puten la Lliga. En la primera jornada el campió actual, la UE Engordany, es va desfer sense problemes del CB Fe·mení per 19·90.

Els escaldencs, que són dirigits aquest any per Joan Rodríguez, van ser molt su·periors i a la mitja part ja ma·naven 7-42. El màxim anota·dor va ser Òscar Ortiz, amb 24 punts. Un partit més dis·putat va ser el que va enfron·tar el BC Encamp i el CE Piz·zeria Angelo B52, amb triomf per als segons per 56·72. Ser·gio Obregón i Joaquim Pujol, amb 23 i 21 punts, respectiva·ment, van ser claus per a la victòria del seu equip.

Page 18: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Vehicles

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLORMassatges eròtics

Renovació constantde noiesServeis 24 hSortidesparticularsi hotel1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

Hem canviat d’adreça i hocelebrem baixant preus.A partir de 35 €

i sense presses

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

COMPRO TOT TIPUS DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYSPAGAMENT AL COMPTAT

Ens desplacem per veure el vehicle.Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

tel.: 32 15 89

Si estàs sol@, ets seriós@ i sincer@,

tens entre 25 i 95 anys, ets la persona

ideal per trobar algú especial.

T’ajudarem, posa’t en contacte

amb nosaltres al correu

[email protected]

o bé al tel. 618 778

Immobles

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

PER MARXAR D'ANDORRA VENDA DE CASA ADOSSADA A ARANS

(ORDINO)200 m2 amb garatge tancat (per a 2 cot-

xes), 3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garantits.Accés a transport escolar.

REGALO COTXE!Nou preu: 345.000 €

Tel. 32 66 96

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

Pis a ESCALDES 2 dormitoris, saló menjador cuina equipada bany i pàrquing. Totalment reformat. Preu: 600 €Ref. 00149 - ENCAMP - VALIRA NOVA Pis 3 habitacions, 2 banys, cuina, safareig, menjador, terrassa, garatge. Preu: 550 €Ref. 02541 - LA MASSANA - ESCÀS Casa de 4 dormitoris, saló menjador, cuina, 1 bany complet, 1 bany de cortesia, pàrquing. Terrassa i jardí. Moblada. Preu: 1.050 €Ref. 02250 - ENCAMP - CORTALS Àtic, 3 habi-tacions (3 dobles), 1 bany, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, traster, garatge, ascensor, calefacció, porter automàtic, llar de foc, exterior, assolellat, amb altell. Preu: 600 €

Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys com-plets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 ha-bitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 01733 - ESCALDES-ENGORDANY - ZONA RESIDENCIAL Pis, 1 habitació doble, 1 bany com-plet, cuina amb passaplats, safareig, menjador exterior. Preu: 400 €Ref. 01057 - ENCAMP - PIS NOU, A ESTRENAR 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. CENTRE. Preu: 500 €Ref. 01388 - ESCALDES-ENGORDANY CÈNTRIC. Pis de 4 habitacions (3 dobles, 1 individual), 1 bany complet,1 bany de cortesia,

menjador exterior amb balcó, pàrquing opcional, sol i vistes. DESPESES INCLOSES. Preu: 800 €Ref. 02616 - ENCAMP – TURÓ DE VILA 1 habitació , 1 bany, cuina, menjador, garatge . Preu: 395 € + 50 € de despesesRef. 01769 - ENCAMP - ELS CORTALS Pis, 2 habitacions, 1 bany, cuina americana, men-jador , pàrquing i traster. MOBLAT, CALEFACCIÓ ELÈCTRICA. Preu: 375 €Ref. 02187 - ENCAMP - 3 habitacions, 2 banys, cuina, menjador, traster, garatge, ascensor, calefacció, +55 € DE DESPESES. Preu: 695 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref.: 00068 - ENCAMP 02625 - ANDORRA LA VELLA - SANTA COLOMA NOU, A ESTRENAR. Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany. Pàrquing i traster, MO-BLAT. Preu: 115.000 €

02601 - ENCAMP - LES BONSPis de 100 m2 habitables, 3 habi-tacions, 2 banys complets, cuina independent i totalment equipada, terrassa de 150 m2, pàrquing i tras-ter. Preu: 200.000 €

02618 - ENCAMP - RESIDEN-CIAL Pis, 1 dormitori, cuina americana, bany complet, pàr-quing. IDEAL PER A INVERSIÓ. Preu: 65.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, men-

jador, mobles, porter auto-màtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 120.000 €

02570 - ENCAMP - ÀTIC. 3 dor-mitoris, saló menjador amb llar de foc, cuina equipada, 2 banys com-plets, safareig, terrassa. Pàrquing i traster. SOSTRES DE FUSTA I TERRES DE PARQUET. Preu: 316.000 €

02630 - SANT JULIÀ DE LÒRIA - CARRETERA DE LA RABASSA Àtic dúplex. 3 dormitoris dobles, 1 en suite, llar de foc, box, vistes. Preu: 294.000 €

00264 - ENCAMP - ELS CORTALS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 65.000 €

Pis, 2 dormitoris, saló menjadoramb llar de foc, bany complet,

cuina, terrassa.

Preu: 90.000 €

PER MOTIUSFAMILIARS

ES REGALA YORKSHIRE GRIS

DE 5 ANYSTEL. 343 340

LLOGUERS CÈNTRICS

Pàrquing: 50 €2 hab.: 480 €. 1 hab. moblat: 390 €Àti c 157 m2: 2 hab. + terrassa, moblat: 900 €

Tel. 862 540

ERTS PIS D'1 HABITACIÓ AMB MOBLES A LA CTRA.

GENERAL D’ARINSAL.PREU: 350 EUROS

TEL: 32 12 48

Es ven cabina d'UVA verticalde 2a mà en perfecte estat

Tel. 80 30 30

Demaneu per la Sra. Vero o la Sra. Marisa

Page 19: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS 19DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA HOSPITAL2 HABITACIONS, PÀRQUING, SEMINOU.

165.000 €ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 HAB., 110 M2, TOT EXTERIOR, TERRASSA I PQ.275.000 €

ANDORRA LA VELLADAVANT DEL LYCÉE FRANCÈS, 2 HABITACIONS.

130.000 €URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS

2 HAB., 86 M2 - PQ., ACABATS DE QUALITAT,TERRASSA, ASSOLELLAT I VISTES.

168.000 €CANILLO - OBRA NOVA

3 HAB., 98 M2, PÀRQUING DOBLE.160.000 €

EL TARTER1 HABITACIÓ, SEMINOU, PÀRQUING.

90.000 €

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES: 375 €• CENTRE, SEMINOU, 2 HAB., AMB MOBLES: 500 €• AV. STA. COLOMA, MOBLAT, 2 HAB.: 425 €• PRAT DE LA CREU, MOBLAT, 1 HAB. : 450 €

• PRAT DE LA CREU, ÀTIC DE 3 HAB., AMB PQ.: 675 €• AV. STA. COLOMA, 140 M2, TERRASSA, 3 HAB.: 750 €

ESCALDES-ENGORDANY• FITER I ROSSELL 4 HAB., PÀRQUING: 600 €

ENCAMP• VALIRA NOVA, 3 HAB., 2 B. I PÀRQUING: 500 €

• ESTUDI MOBLAT: 300 €• LES BONS, 3-4 HAB., SENSE MOBLES: 395 €ENCAMP - CANILLO I EL TARTER I ARINSAL

LLOGUER PER TEMPORADA.PISOS D’1 I 2 HABITACIONS.

DES DE 300 €

LLOGUER

Lloguer

Venda

ESCALDES-ENGORDANYAV. CARLEMANY - REF. 00556Pis SEMI NOU al Centre d’ Escaldes-Engordany, 50m², 1 habitació amb armari encastat, cuina equipada, moblat, pàrquing opcional al mateix edifici, traster inclòs. Acabats de 1a qualitat. Preu: 645 €/mes

ORDINO - REF. 00640Nova construcció, pisos d’alt standing, amb magnífiques vistes i a 5 minuts del centre d’Ordino, zona residencial. Jardí de 84 m². 3 hab. (1 suite), 2 banys (banyera d’hidromassatge), cuina office, gran saló menjador amb llar de foc. Plaça d’aparcament opcional i 1 traster inclòs.Preu: 1.250 €/mes

ESCALDES-ENGORDANYREF. 00844Pis seminou de 70 m², 2 habitacions amb armaris encastats, cuina, menja-dor, balcó, CALEFACCIÓ INCLOSA i pàrquing opcional.PREU: 620 €/mes

EDIFICI TOTALMENTREFORMAT AL CENTRE

DE LA MASSANA

Pisos de 147 m² amb 4 habitacions, 2 banys, ampli menjador, balcó, ascensor, a partir de

800 €, i exclusiu loft de 75 m² per 695 € (només

1 veí per planta).Entrada al mes

novembre.

MIAMI PLATJAREF. 00214Casa adossada cantonera, al costat de la platja. Piscina comunitària per a 5 cases que formen el complex. 3 habitacions, saló men-jador amb llar de foc, cuina equipada. Garat-ge. A 5 min. caminant del centre i del mar.

Preu: 290.000 €

ANYÓSREF. 00113OBRA NOVA. Casa adossada de 330 m². Vistes panoràmiques, jardí de 100 m², aca-bats d’alta gamma, 4 habitacions, calefac-ció i aigua calenta per geotèrmia. Domòti-ca, ascensor, garatge per a 5 cotxes.

Preu: 895.000 €

AIXIRIVALLREF. 00197Casa adossada de 200 m² + 90 m² de jardí amb barbacoa. Ampli saló menjador amb llar de foc, cuina office totalment equipa-da, 4 habitacions, 3 banys, ascensor, cava, safareig, garatge.

Preu: 650.000 €

CERTERSREF. 00787OBRA NOVA. Xalet unifamiliar a 5 minuts del centre de Sant Julià. Vistes panoràmi-ques, orientació sud, acabats d’alta gamma, 270 m² d’habitatge + terrasses i garatge.

Preu: a consultar

ANYÓSREF. 00767Parcel·la de terreny de 681 m² en urba-nització residencial molt tranquil·la. Sòl consolidat i compta amb tots els serveis.

Preu: 360.000 €

LA MARGINEDAREF. 00660Xalet unifamiliar de 645 m². Vistes panorà-miques, orientació sud. Ampli saló menja-dor amb llar de foc, cuina office amb llar de foc. 6 habitacions dobles, 2 suites, spa, jardí amb barbacoa, garatge per a 5 cot-xes, pràctic de golf, sala de billar.

Preu: a consultar

LA MASSANA CONJUNT RESIDEN-CIAL TERRES DE MIRÓ - REF. 00041Àtic dúplex de 140 m² SEMINOU, 3 habitacions amb armaris encastats (1 en suite), 2 banys a la primera planta, altell amb estudi amb bany complet, cuina, safareig, menjador, terres de parquet, 2 terrasses, 2 places de garatge, 1 traster.Preu: 940 €/mes

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES - REF. 2876: Pis cèn-tric de 60 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, saló menjador amb balcó, cuina oberta. Moblat i equi-pat. TOTES LES DESPESES INCLO-SES (AIGUA, LLUM I CALEFACCIÓ). 1 mes de dipòsit. PREU: 550 €

ANYÓS - REF. 3206: Pis de 146 m2, 4 habitacions, 2 banys complets, servei de cortesia, saló menjador amb llar de foc i terras-sa de 6 m2, cuina separada offi ce, safareig, 2 places d’aparcament. Sol i vistes. PREU: 1.000 €

ARINSAL - REF. 2092: Magnífi c pis amb jardí seminou de 60 m2,1 habitació doble, 1 bany complet, cuina moblada, saló menjador amb accés al jardí de 90 m2. Pàr-quing i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 600 €

ORDINO - REF. 3131: Àtic de 130 m2 més altell de 27 m2. 3 habitacions dobles, 2 banys complets (un amb dutxa i un altre amb banyera), cuina oberta equi-pada, safareig, saló menjador. Se-mimoblat. Pàrquing. PREU: 700 €

ENCAMP - REF. 2881: Pis seminou de 51 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina oberta equipada, saló menjador amb llar de foc. MOBLAT I EQUI-PAT. Pàrquing i guardaesquís. PREU: 550 €

CANILLO - REF. 3203: Pis de 2 habitacions, 1 bany complet, saló menjador, cuina equipada. Pàr-quing i traster. COMPLETAMENT MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 600 €

ARINSAL - REF. 1264Pis, zona molt tranquil·la, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys complets, ampli saló menjador amb llar de foc, cuina separada i equipada, terrassa de 15 m2 i 1 balcó. Plaça d’aparcament i traster. Sol i vistes.PREU: 150.000 €

ARINSALXalet EN CONSTRUCCIÓ de 360 m2 distribuïts en 3 plantes. Planta 1a: sala diàfana, 1 bany complet, pàrquing per a 4 cotxes, safareig, traster, sala de calderes. Planta 2a: 4 habitacions dobles amb suite (1 amb vestidor). Planta 3a: ampli saló menjador amb llar de foc i accés a jardí de 240 m2, 1 lavabo, cuina offi ce equipada amb electrodomèstics d’alta gamma i accés al jardí.Tot exterior amb sol i vistes espectaculars a Arinsal.CONSULTEU PREU

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

Page 20: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

LLOGUER:Pis d’1 habitació,cuina menjador,

1 bany.

370 €ESCALDES REF. 5617

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

XALETS I CASES EN VENDA A TOTES LES PARRÒQUIES

Estudi cèntric de 30 m2, bany complet, cuina

oberta, terrassa.

PREU: 55.000 €

LA MASSANA REF. 5610

Magnífi c àti c, tot reformat de nou, cuina equipada, safareig, 3 habitacions dobles amb armaris encastats, 2 banys (dutxa hidromassatge), parquet. Magnífi ques

vistes. Pàrquing i traster inclosos.

PREU: 421.052 €

Àti c dúplex seminou de 167 m2, 4 dormitoris, 3 banys (1 de cor-

tesia), menjador amb llar de foc, cuina offi ce. Pàrquing.

PREU: 294.560 €

ESCALDES REF. 5493 SANT JULIÀ REF. 5579

Pis CÈNTRIC, planta baixa, en bon estat, 1 dormitori doble, 1 bany

complet, saló menjador amb accés a la terrassa de 9 m2, cuina

equipada.

PREU: 79.900 €

LA MASSANA REF. 5501

Pis cèntric de 80 m2 totalment refor-mat, 3 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador amb accés terrassa de 6 m2, tot exterior.

Possibilitat de pàrquing.

PREU: 258.000 €

Àti c amb 3 habitacions, 1 bany, terrassa de 12 m2, safareig, cuina tancada.

Vistes i sol.

PREU: 278.947 €

Pis cèntric de 75 m2 exterior,

2 habitacions dobles, 1 bany, cuina.

PREU: 99.900 €

ESCALDES REF. 5594 ESCALDES REF. 5592 ENCAMP REF. 4809

Pis de 3 habitacions, 1 bany amb banyera,cuina tancada. Vistes.

PREU: 95.000 €

ANDORRA REF. 5596

LLOGUER:Pis seminou de 2 habitacions,

2 banys, cuina tancada,molts armaris encastats,

pàrquing opcional.

570 €ESCALDES REF. 4924

LLOGUER:Pis de 3 habitacions, 1 bany,

1 bany auxiliar, cuina tancada i saló menjador. Pàrquing opcional.

SEMIMOBLAT.

509 €ANDORRA REF. 5266

LLOGUER: Pis cèntric, amb 1 habi-tació, 1 bany, MOBLAT I

EQUIPAT.

490 €ANDORRA REF. 5487

LLOGUER:Pis molt CÈNTRIC, de 80 m2, 2 habitacions, bany complet.

(MOBLAT)

650 €ANDORRA REF. 5267

LLOGUER:Pis de 2 habitacions,

1 bany, cuina, pàrquing. DESPESES INCLOSES.

550 €SANT JULIÀ REF. 4807

LLOGUER: Pis de 90 m2 semimoblat,

3 habitacions, cuina tancada, bany complet i servei, saló menjador

amb llar de foc i accés a terrassa, plaça d’aparcament inclosa.

600 €ESCALDES REF. 5555

LLOGUER:Pis de 3 habitacions,

1 bany, 1 bany auxiliar, cuina tancada,

saló menjador. PÀRQUING.

550 €ENCAMP REF. 5621

LLOGUER:Pis de 2 habitacions reformat,

MOBLAT I EQUIPAT, cuina ober-ta, menjador, sense pàrquing.

450 €LA MASSANA REF. 5294

LLOGUER: Pis amb 4 habitacions,

2 banys, terrassa/pati interior,

cuina tancada.

650 €ESCALDES REF. 5590

Amb nosaltres

trobarà la seva llar

Page 21: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

GRAN OPORTUNITATAPARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO

110 m2, 3 habitacions, 2 banys. Mansarda.Sol, amb vistes panoràmiques.

PREU: 265.000 €APARTAMENT A LA PLETA D’ORDINO1 habitació, 1 bany, gran menjador amb llar de

foc, cuina totalment equipada.450 € mensuals

Encamp, La LLenguadera, pis en venda 120 m2, 3 hab, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA

REF. 2080503: ÀTIC, 1 H., AMB MOBLES O SEN-SE, ZONA ANDORRA 2000. PREU: 400 EUROS

REF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 3680101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, ZONA PLAÇA ARCADES. PREU: 500 EUROS

REF. 3220141: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MO-BLES I PÀRQUING, SITUAT A L’AV. SANTA COLO-MA. PREU: 500 EUROS

REF. 9990102: PIS, 2 HABITACIONS, REFORMAT, AMB MOBLES, ZONA INTER-SPORT, RECTA DE SANTA COLOMA. PREU: 600 EUROS

REF. 2510301: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, RE-FORMAT, AL C/ GIL TORRES. PREU: 500 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2650101: PIS, 1 H., SENSE MOBLES, EXTE-RIOR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 4100101: PIS, 1 HABITACIÓ, SEMIMOBLAT, TOT EXTERIOR, ENFRONT DE LES PISCINES MONTANYA. PREU: 400 EUROS

REF. 4020101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MO-BLES, PETIT, TOTALMENT REFORMAT, A LA PLAÇA DE CALDEA. PREU: 350 EUROS

REF. 4130101: PIS DE 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, CÈNTRIC, A L’AV. CARLEMANY, AMB PÀRQUING INCLÒS. PREU: 450 EUROS

ENCAMP

REF. 3250101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MO-BLES, AMB PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS. ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 400 EUROS

REF. 4210101: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQ., AL COSTA DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCÓ I PÀRQUING, ZONA MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 2910101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB LLAR DE FOC, EXTERIOR, PÀRQUING I TRASTER, ZONA DEL PEDRAL. PREU: 500 EUROS

REF. 3010101: PIS DE 2 HABITACIONS, MOBLAT, PÀRQUING, TRASTER, BALCÓ, SOLEJAT, A LA ZONA DE TURÓ DE VILA. PREU: 500 EUROS

MASSANA

REF. 3450101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUI-

NA REFORMADA, AMB PÀRQUING I TRASTER. PREU: 500 EUROS

ARINSAL

REF. 2081201: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROS

REF. 3060101: PIS, 2 H., MOBLAT, AMB PÀRQ., A LA CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

ORDINO

REF. 2570101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MO-BLES AL CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 EUROS

TARTER

REF. 429: PISOS D’1,2,3,4 I 5 HABITACIONS A LA POBLACIÓ DE RANSOL, PROP DE LES PIS-TES, LLOGUER PER VACANCES O TOT L’ANY.

REF. 4410201: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, AMB PQ. ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 500 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 3950101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, CTRA. DE FONTANEDA. PREU: 450 EUROS

REF. 3980101: PIS, 3 HABITACIONS, AMB MO-BLES O SENSE, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS

ES LLOGA PIS A AIXIRIVALLMolt assolellat i amb vistes,

3 dormitoris, cuina equipada, cèntric.Preu: 400 € (amb possibilitat de pàrquing)

Tel.: 338 099

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOSA FITER I ROSSELL

Pis de 2 hab.,1 bany, ipis de 2 hab., 2 banys,

amb la calefacció inclosa.A partir de 550 €

Animals no.Tel.: 35 36 04

V E N D A casaadossada Urb. La Planallar de foc, 3 hab., 2

banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge.

500.000 €Tel. 862 540

www.houseandorra.netEl portal de les immobiliàries d’Andorra

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL

C/ ESTEVE DOLSA PUJAL D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris

a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormito-

ris. Preu: 650 €- Àtic, 4 dormitoris, cuina

americana, 2 banys. Preu: 800 €

INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

ArinsalPis d’1 dormitori, moblat i re-format. Preu: 380 € + despesesOrdinoDe recent construcció, pis de 3 dormitoris amb 2 banys, cui-na americana, vistes i sol, ca-lefacció inclosa. Amb traster. Preu: 630 €AnyósPis de 130 m2 amb 3 dormi-toris, 2 banys, gran menjador amb llar de foc, cuina gran, vistes i sol, amb pàrquing i traster. Preu: 600 € + despesesPis de 3 dormitoris, 65 m2,

cuina separada, menjador amb llar de foc, 2 habita-cions dobles, 1 individual, vistes i sol, amb pàrquing. Preu: 500 € + despesesAndorra la Vella (disponible per al 15 de desembre). L’estela.Pis de 5 dormitoris, cuina se-parada, reformat, terrassa, terra de parquet, armaris en-castats. Preu: 650 €Escaldes (a prop de l’Illa)Pis de 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, terrassa, cui-na separada, amb pàrquing. Preu 675 € + despeses.

LLOGUER VENDA

Anyós - Oriosos

Seminou, magnífi c àti c de 4 dormitoris + altell de 20 m2, gran cuina equipada amb elec-trodomèsti cs, de luxe 187 m2 + altell, 2 places dobles de pàr-quing, possibilitats de fer-hi un box, vistes panoràmiques.

Preu: 600.000 € (negociables)

Apartament nou, a estrenar, de 100,00 m2, moblat i equipat amb alta gamma de luxe, saló menjador amb llar de foc i parquet. Cuina tancada totalment equipada. 3 dormitoris (un en suite) i 2 banys. Safareig. Porta de seguretat i videoporter d’alta gamma. Té dues espaioses places d’aparca-ment i un generós traster. Zona resi-dencial i molt tranquil·la en un fantàs-ti c entorn envoltat de natura.Preu: 360.000 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLA3 hab., 2 banys, vistes, sol, ben moblat, opció de pàrq. (Ref. 3335). 750 €3 hab., 2 banys, hidro-massatge, molt cèntric, moblat de luxe, sol, opció de pàrq. (Ref. 3271). 850 €ESCALDES-ENGORDANY

1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 500 €2 habitacions dobles, nou, cuina equipada, pàrquing (Ref. 3261). 600 €1 habitació doble, nou, molt cèntric, qualitat (Ref. 3030). 645 €ÀTIC DÚPLEX, 5 ha-bitacions, 157 m2, 3

banys, terrassa, pàrquing (Ref. 1849). 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp (Ref. 1918). 400 €2 hab., equipat, 4 per-sones, exterior, parquet, pàrq. (Ref. 2802). 450 €1 habitació (la Bartra), reformat de luxe, terras-sa, sol, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 500 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol, vistes, pàrquing (Ref. 1851). 650 €

LA MASSANAEstudi, exterior, cèntric, equipat (Ref. 2971). 395 €2 hab. dobles, cuina inde-pendent, 2 banys, pàrquing

(Ref. 3129). 500 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2, (Ref. 2556). 600 €

CANILLO1 habitació (pleta d’In-cles) equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €1 hab. (Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2998). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

Ref. 3341 - ESCALDESUNA BONA INVERSIO

(Rebaixat de 235.000 a 175.000 Euros)2 habitacions (dos dobles), cuina indepen-

dent, ampli salo, safareig, moblat, cuina equipada, rentadora, PARKING

175.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab., nou, calefacció in-closa, possibilitat de pàrq. (Ref. 2814). 600 €2 hab., 1 bany, cuina tan-cada, possibilitat de pàr-quing (Ref. 3308). 620 €3 habitacions, cèntric, 110 m2, nou, cuina tanca-da (Ref. 2025). 675 €3 hab., cèntric, nou, cuina tancada, qualitat (Ref. 3253). 800 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació, ampli menj., possibilitat de pàrquing (Ref. 2651). 400 € 2 hab., ampli menjador, possibilitat de pàrquing (Ref. 2362). 430 €

3 habitacions, cuina tan-cada, ascensor, pàrquing (Ref. 3290). 550 €2 habitacions dobles, nou, cuina independent, possibilitat de pàrquing (Ref. 2877). 650 €3 hab. dobles (molt cèn-tric), tot exterior, cuina independent, totalment reformat, sol, pàrquing (Ref. 2477). 750 €4 hab., ampli menj., cui-na office, pàrquing i tras-ter (Ref. 2505). 850 €

LA MASSANA1 habitació, ampli men-jador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 2490). 425 €2 hab., nou, ampli menj., exterior, pàrquing i tras-

ter (Ref. 3035). 500 €ÀTIC, 3 hab. dobles., cuina independent, am-pli menj., exterior (Ref. 3019). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 hab., 1 bany, cuina. (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany, cuina. Pàrq. (Ref. 2056). 450 €2 hab., ampli menj., nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 2972). 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrquing i guardaesquís (Ref.

1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA2 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada (Ref. 2977). 450 €1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàr-quing (Ref. 3033). 450 €3 hab., ampli menj., 2 banys, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3194). 575 €ÀTIC DÚPLEX, 2 hab., 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menj., 2 banys, cuina tancada (Ref. 3121). 650 €

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

ES TRASPASSARENTADOR ECOLÒGICAMB CLIENTELA FIXA

Preu: 10.000 €TEL. DE CONTACTE:

39 84 06

Page 22: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.cisa.ad ·73 73 73

ESCALDES - REF. 1507Xalet construït el 2009, de 240 m², a Engolasters. Construït en 3 plan-tes. Garatge per a 2/3 cotxes amb possibilitat d’ampliar al doble. Vis-

tes immillorables.850.000 €

EL TARTER - REF. 1476Apartament d’un dormitori. Bany amb banyera hidromassatge. Saló menjador amb llar de foc. Aparca-

ment i traster. Estat impecable. 110.000 €

LA MASSANA - REF. 1509Apartament al centre de 3 dormitoris dobles. Cons-trucció recent. 2 banys. Am-pli saló menjador. Pàrquing i

traster.316.456 €

ENCAMP -d.u.- REF. 1504Estudi-àtic al centre al costat de les escoles. Sostres alts, possibili-tat de fer un altell ampli. Pàrquing comunitari. Moblat i equipat, per

entrar-hi directament. 59.995 €

LA MASSANA - REF. 1496Apartament al centre d’Arin-sal a prop del telecabina. 1 dormitori doble, saló menjador amb llar de foc i molt bones vistes.

Aparcament i traster. Moblat.120.000 €

CANILLO - REF. 1493Apartament davant les pistes d’es-quí del Tarter. Saló menjador espai-ós amb llar de foc. Cuina oberta. 2 dormitoris dobles. 2 banys. Aparca-

ment i traster. 170.000 €

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA REF. 1036

Apartament de 3 dormitoris a l’entrada. En molt bon estat. 1 dormitori en suite amb dutxa d’hidromassatge. 1 bany més amb

banyera. Terrassa de 44 m². Pàrquing i traster.

OFERTA!!! 225.000 €

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055 - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3989: Pis de 40 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana, saló menjador. Plaça de garatge + traster. PREU: 450 €REF. 4031: Pis de 110 m2, totalment reformat, 3 dormitoris dobles, 2 banys, cuina tancada i equi-pada, saló menjador, exterior. Plaça de pàrquing. PREU: 750 €REF. 4023: Pis de 70 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 700 €REF. 3760: Pis de 74 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cui-na office amb safareig, saló menjador. MOBLAT i EQUIPAT. PREU: 650 €REF. 4032: Pis de 50 m², 1 dormitori doble, 1 bany, cuina equipada, saló menjador, calefacció inclosa. PREU: 450 €REF. 4022: Pis a 5 minuts del centre, seminou, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, box tancat per a 2 cotxes, sol i vistes. PREU: 750 €REF. 4053: ZONA PYRÉNÉES. Pis de 75 m2, 2 dormitoris, 1 bany, saló menjador, cuina tancada. Garatge. PREU: 650 €REF. 4057: Pis de 91,17 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador. Balcó, plaça de garatge opci-onal a 52 €. PREU: 600 € REF. 3905: Magatzem de 90 m2, amb un despatx. PREU: 350 €ESTUDIS I PISOS, 1 DORMITORI, MOBLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3917: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3997: ELS VILARS. Pis de 100 m2, 3 dormi-toris, 2 banys, saló menjador, 2 terrasses, cuina office, safareig i traster. Tot exterior, sol i vistes. Pàrquing opcional. PREU: 800 €REF. 3964: Àtic nou de 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador, plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 4028: Pis de 120 m2, 3 dormitoris, 2 banys,

cuina tancada, saló menjador, balcó, plaça de ga-ratge. MOBLAT. PREU: 600 €REF. 4055: Pis seminou de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina, saló menja-dor, plaça de garatge. PREU: 620 €REF. 4041: TEULADES. Pis, 70 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb terrassa. Plaça de garatge. Semimoblat. Vistes. PREU: 650 €

LA MASSANAREF. 4002: Pis de 135 m2, amb 25 de terrassa, 3 dormitoris dobles, 2 banys, safareig, saló men-jador amb llar de foc, plaça de garatge i traster. PREU: 800 € REF. Local/magatzem o despatx apte, per a qual-sevol de les tres activitats. 120 m2. PREU: 500 €REF. 4027: Àtic cèntric reformat, de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador, cale-facció individual elèctrica, sense plaça de garatge. PREU: 650 €REF. 4018: Anyós, casa adossada de 334 m², 4 dormitoris, 2 banys, 1 bany auxiliar, cuina tan-cada, saló menjador, jardí de 65 m2, garatge per a 2 cotxes. PREU: 1.350 €REF. 4047: Pis cèntric, 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina equipada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 400 €

ORDINOREF. 3827: Pis nou, a estrenar, planta baixa, 117,75 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, balcó de 2,55 m2, traster, plaça de garatge opcional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 950 €REF. 3829: Pis nou, a estrenar, planta baixa, 140,55 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, jardí de 210,50 m2, plaça de garatge op-cional a 60 €. Vistes i sol. PREU: 1.400 €

ENCAMPREF. 3650: Àtic de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cui-na, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3737: Pis, 45 m2, 1 dormitori, 1 bany complet amb dutxa, cuina americana amb saló menjador. Totalment moblat. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 400 €

REF. 3937: Pis de 52 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló menjador. Plaça de garatge i guardaesquís. Moblat. PREU: 550 €REF. 4044: Pis de 67 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador, moblat, exterior. Plaça de garatge. PREU: 550 €REF. 4036: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló menjador, plaça de garatge i traster. PREU: 690 €

CANILLOREF. 3758: CANILLO. Estudi amb bany, cuina ame-ricana, saló menjador. PREU: 250 €REF. 2713: RANSOL. Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 300 € REF. 3899: CANILLO CENTRE. Pis de 49 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana i equi-pada amb saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3769: Pis de 52 m2 + 50 m2 de jardí, 1 dormi-tori doble + 1 dormitori individual, 1 bany complet, cuina equipada, saló menjador, plaça de garatge opcional a 50 €. PREU: 480 €REF. 3584: Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cui-na americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3931: Pis de 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador. Tot exterior. Moblat. PREU: 600 € REF. 3963: Àtic de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada amb safareig, saló menja-dor, balcó. Plaça de garatge. PREU: 575 € REF. 4021: Casa adossada 4 dormitoris, 3 banys, cuina office, saló menjador, gran celler amb cuina americana i saló menjador, llar de foc, terras-sa, jardí, gimnàs, pàrquing doble. Vistes i sol. PREU: 1.500 €

PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TO-TES LES PARRÒQUIES. CONSULTEU SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDAENCAMP

Àtic de 160 m2, moblat, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina office, gran saló menjador amb terrassa, box tancat per a 2 cotxes. Vistes i sol.

PREU: 315.000 €

ANDORRAPis cèntric, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana,

saló menjador, TOTALMENT REFORMAT. PREU: 120.000 €

Pis seminou, 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster.

PREU: 115.000 €

Page 23: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLA Local de 130 m2 més altell amb bany. Preu: 700 € Local de 46 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Carnisseria totalment equipada. Preu: 500 €Pis a Santa Coloma, 106 m2, reformat, 3 dor-mitoris, cuina tancada, 2 banys, terrassa i plaça de pàrquing. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de

2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrq. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a San-ta Coloma, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i sa-fareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 720 €Pis (zona Escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta)

ESCALDES-ENGORDANYPis seminou de 3 habi-tacions, 2 banys, cuina tancada, amb pàrquing i traster. Preu: 750 €SANT JULIÀ DE LÒRIAPis seminou de 104 m2

al centre de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrquing. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dor-mitoris dobles, 2 banys,

130 m2, cuina tancada amb safareig, terrassa i pàrquing. Preu: 685 €Pis d’1 dormitori cèntric amb mobles (casa anti-ga). Preu: 300 €Casa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvi-nyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, men-jador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €

Àtic dúplex al centre d’Es-caldes, 4 dormitoris, 2 banys complets, terrassa d’uns 20 m2, cuina offi ce gran i balcó. Pàrquing inclòs. Sol i vistes. Preu: 262.500 €!!

OPORTUNITAT!! Àtic dúplex a Sant Julià de 167 m2!! 4 dormi-toris (1 suite), 2 banys complets, bany de cortesia, menjador amb llar de foc i balcó. Pàrquing in-clòs. Preu: 294.560 €

OPORTUNITAT!! Pis nou a Andorra (Santa Coloma), 1 dormitori amb armari encas-tat, 1 bany, safareig i cuina americana. Pàrquing i traster. Preu: 115.000 €

Pis al centre d’Andorra (zona de l’Escale), 2 dormitoris, bany complet, cuina tancada amb sortida a un pati, i menjador. Preu: 105.000 €

Atenció!!! Pis a Ordino, 3 dor-mitoris, 2 banys complets, menjador i cuina tancada. Pàr-quing i traster!! Preu: 188.000 €

Dúplex nou a Anyós (2011), 107 m2, 3 dormitoris dobles (1 suite), 2 banys complets, menjador amb llar de foc i cui-na equipada. Box de 45 m2 + traster. Preu: 280.000 €

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.�inques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encampencamp@�inques3cases.com 87.22.22

TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

BUSQUEM LOCAL PER COMPRAR APTE PER A RESTAURANT A ESCALDES O ANDORRA

Andorra la Vella, cèntric2 habitacions, bany complet, cui-na independent amb passaplats, saló menjador amb llar de foc, exterior, molt lluminós, sol tot el

dia, amb pàrquing.160.000 €

140.000 €

ENCAMPRef. 7324: 1 hab. doble, saló men-jador amb accés a terrassa, cuina oberta i equipada, 1 bany complet i 1 bany aux., pàrquing ........350 € Ref. 7042: 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina offi ce i equi-pada independent, semimoblat, zona de les Bons.............. 400 €Ref. 7158: 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina tancada i equipada, saló menjador amb accés a terrassa i jardí. Pàrquing i traster. Amb sol i vistes.. .420 €Ref. 7732: Molt cèntric, amb tots els serveis, de 2 dormitoris do-bles, 1 bany complet, gran saló menjador amb accés a balcó, cuina tancada i totalment equipa-da offi ce, parquet, moblat!!! Des-peses incloses....................580 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 7700: Cruïlla d’Engolasters, semimoblat, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana i equipada, gran saló menjador amb balcó gran, tot exterior i amb sol!!!........................... 380 €Ref. 7317: Ctra. la Massana, de 2 habitacions, molt lluminós, sol

tot el dia i amb vistes a la mun-tanya, 1 bany complet, cuina àmplia semiequipada. Despeses incloses! ........................... 600 €Ref. 7415: Avinguda Carle-many, zona comercial, comple-tament equipat, moblat i nou, a estrenar, 2 habitacions dobles, 2 banys complets, gran saló men-jador amb cuina oberta i equi-pada...............................790 €

ANDORRA LA VELLARef. 7709: Molt cèntric, 1 dormi-tori doble, exterior, 1 bany com-plet, saló menjador amb balcó, cuina equipada ................. 490 €Ref. 7641: Molt cèntric, moblat i equipat de 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina offi ce equipada amb safareig, pàr-quing, vistes i sol....... ....... 935 €

LA MASSANARef. 7553: Cèntric i moblat, 2 ha-bitacions dobles, cuina tancada i equipada, gran saló menjador amb vistes i sol, pàrq. ........500 €Ref. 7376: Molt cèntric, seminou, d'1 habitació doble, 1 bany com-plet, cuina americana, tot exterior amb vistes, pàrquing i traster. 500 €

ARINSAL – ORDINO – CORTINADA Ref. 7375 (Ordino): cèntric, 2 habitacions, 1 bany, cuina equi-pada, gran saló menjador, tot exterior, pàrquing. ............ 625 €Ref. 7363 (la Cortinada): Àtic, 3 habitacions, 2 banys, vistes i sol, terrassa, saló menjador amb llar de foc, despeses incloses. 1.000 €

CANILLORef. 7328: 1 habitació doble, gran saló menjador, cuina oberta i equipada, 1 bany, safareig, vis-tes i sol ............................. 430 €Ref. 7234: 2 habitacions dobles, 1 bany, gran saló menjador, cui-na offi ce i equipada, possibilitat de pàrquing ...................... 585 €Ref. 7724 (el Tarter), nou, a es-trenar, a peu de pistes, 1 habi-tació doble, 1 bany, cuina ame-ricana i equipada, menjador amb accés terrassa, vistes especta-culars i sol tot el dia, pàrquing i traster. Moblat .................. 450 €Ref. 7520 (Soldeu): 2 habitaci-ons dobles, 1 bany, cuina oberta i equipada, safareig, menjador amb llar de foc, vistes i sol, pàr-quing, moblat.................... 450 €

LLOGUERSANDORRA LA VELLARef. 2222. 135 m2. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina equipada, 3 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Molt cèntric. Moblat i equipat. 1 plaça d’aparcament. PREU: 950 €/mensualsENCAMPRef. LL-146. 57 m2 aprox. Rebedor, sala d’estar men-jador amb llar de foc, cuina oberta, 1 dormitori, 1 bany

complet. Sol i vistes. Seminou. 1 plaça d’aparcament i 1 guardaesquís. PREU: 400 €/mensualsRef. LL-173. 45 m2. Sala d’estar-menjador, cuina ober-ta i equipada, 1 dormitori, 1 bany. Moblat. Sol i vistes. PREU: 400 €/mensualsRef. LL-175. 78 m2. Sala d’estar-menjador, terras-sa, cuina equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Moblat i equipat. Sol i vistes. 1 plaça d’aparcament. PREU: 650 €/mensuals

ANDORRA LA VELLA. Ref. 232572 m2. Saló menjador, cuina separada, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparcament.Moblat i equipat.PREU: 159.000 €

ARINSAL. Ref. X-414170 m2 + 60 m2 ter-rassa/jardí. Casa adossada. Distribuïda en 3 plantes + altell. Gran sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dorm., 2 banys. Terrassa. Sol i vistes. Garatge per a 2 cotxes. Zona tranquil·la. PREU: 299.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

LA CORTINADA. Ref. 2321. 106 m2 + 70 m2 de jardí.Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dorm., 2 banys, jardí. Parcialment moblat. 1 plaça d’aparca-ment. PREU: 180.000 €

ENCAMP. Ref. 2310. 45 m2. Sala d’estar-menjador, cuina oberta equipada, 1 dormitori doble, 1 bany. Prop del centre. Lluminós. PREU: 63.000 €

ARINSAL. Ref. 2324. 135 m2. Àtic amb altell. Sala d’estar menjador, cuina oberta, 3 dormitoris, 2 banys i terrassa. 2 places àmplies d’aparcament i un traster. PREU: 269.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 354 Pis, 3 dormitoris, 2 banys, obra nova, 2 pàrquings, traster, vista, sol, molt ben situat. Preu: 850 €Ref. 69 Zona Pyrénées, 2 dormitoris amb armaris, cuina totalment equi-pada, bany, saló menjador, reformat, estat impecable. Preu: 590 €Local situat molt a prop de l’església, 170 m2, assolellat, molt lluminós. Preu: 1.700 €Ref. 279 Pis de 50 m2 prop de Pyrénées, 1 dormitori, cuina oberta equipada, bany, molt lluminós. Preu: 450 €Ref. 265 Pis prop Illa Carlemany, 2

dormitoris, bany, cuina independent, moblat i equipat, terrassa gran, sol, vistes, calefacció inclosa. Preu: 550 €Ref. 231 Pis cèntric d’obra nova, 75 m2, 2 dormitoris, 2 banys com-plets, bons acabats, assolellat, des-peses d’aigua i calefacció incloses. Preu: 690 €Ref. 220 Sta. Coloma. Apartament de 3 dormitoris, 2 banys complets, safa-reig, cuina independent, balcó, asso-lellat, aparcament, parquet, reformat. Preu: 600 €Ref. 132 Sta. Coloma. Apartament cèntric de 100 m2, seminou, 3 dor-mitoris, 2 banys, safareig, cuina

independent, calefacció inclosa, sol, 2 terrasses. Preu: 670 €Ref. 74 Local cèntric, 200 m2, en plan-ta baixa, amb façana a la baixada del Molí, davant de l’aparcament Tobira. Preu: 1.500 €Ref. 85 Local cèntric de 10 m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 200 €ESCALDES-ENGORDANYRef. 310 Centre, nou, a estrenar, 2 dormitoris, bany, acabats de prime-ra, molt maco. Preu: 575 €Ref. 328 Pis, 110 m2, 4 dormitoris do-bles amb armaris, cuina independent amb safareig, 2 banys amb dutxa,

ampli menjador, balcó, sol, vistes, CA-LEFACCIÓ INCLOSA. Preu: 695 €Ref. 251 Àtic nou, a estrenar, 104 m2, 3 dormitoris, 2 banys, terrassa de 4 m2, cuina oberta, vistes i sol tot el dia. Preu: 850 €Ref. 225 Pis a Fiter i Rossell, 3 dormi-toris, bany complet, cuina indepen-dent, tot exterior, safareig, calefacció inclosa. Preu: 550 € Ref. 139 Pis de 118 m2, 2 dormitoris dobles, 2 banys, cuina semioberta, obra nova, 2 terrasses, 2 pàrquings, traster, vistes panoràmiques i sol tot el dia. Preu: 900 €

OPORTUNITAT a San-ta Coloma, 1 habitació, 1 bany, plaça d’aparca-ment i traster. Preu: 115.000 €

OPORTUNITAT a Arinsal, 1 habitació, 1 bany, plaça d’aparcament, llar de foc, cuina americana.Preu: 65.000 €

Pis a Encamp, 1 habitació, 1 bany, petita terrassa. Preu: 100.000 €

Àtic a Encamp, de 2 habi-tacions, 1 bany, terrassa gran, plaça d’aparcament, magní� ques vistes, bona orientació. Preu: 140.000 €

OPORTUNITAT a Ordi-no, pis de 3 dormitoris, 2 banys, aparcament, en bon estat de conservació. Preu: 188.000 €

Pis a Encamp, 1 habitació, 1 bany, petita terrassa, molt bones vistes, apar-cament. Preu: 116.000 €

Page 24: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Feina

Requisits:- Imprescindible nacionalitat andorrana o permís

de residència i treball.- Experiència en atenció al client i en recepció

d’hotel.- Rus, català i castellà obligatoris.- Es valoraran altres idiomes.- Domini del paquet Offi ce.- Persona seriosa i responsable.Oferim:- Lloc de treball estable.- Formar part d’un grup d’empreses sòlides al

país.- Salari en funció de la candidatura.- Avantatges del Club Anyós.- Bon ambient de treball.

SUBGOVERNANTA(REF. HABITACIONS)

RECEPCIONISTA(REF. RECEPCIÓ)Imprescindible experiència i permís

de residència i treball o nacionalitat andorrana

ANYÓSPARK HOTEL APARTHOTELCERCA CENTRE ESPORTIU D’ANYÓS

ANYÓSPARK HOTEL

Interessats/ades, envieu CV indicant la referència al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o al fax 73 73 79

Interessats/ades, envieu CV indicant la referència al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o al fax 73 73 79

Pròxima obertura:Cerquem:

Tècnic Wellness

• Assessorar el client sobre la tipologia de tractaments mésadequats segons el seu perfil i sobre l’ús de les instal·lacionsi equipaments

• Realitzar diferents tasques de cobrament i de reserves quan sigui necessari

• Guiar el client al llarg de la seva estada, perquè aquestaesdevingui una experiència de l’estil de vida wellness

• Realitzar el tractament reservat / contractat aplicant elsprotocols definits

• Realitzar tasques d’assessorament i venda de producte

Perfil:

• Formació professional en estètica / massatges, o turismecomplementada per formació homologada en quiromassatgista o estètica

• Idiomes: català i castellà (molt alt), francès i anglès (nivell mitjà mínim), es valoraran altres idiomes com el rus.

• Experiència mínima en centres SPA de 2 anys• Alta motivació pel wellness en general

Cambrers

• Rebre i acollir el client, vetllant per la seva comoditat, i d’acord amb els protocols de qualitat definits

• Assessorar els clients en matèria de composició de plats, postres, diferents begudes, en funció del tractament realitzat o preferències del client

• Servir els diferents plats en funció de les comandes• Acomiadar el client assegurant-se que l’estada ha complert amb

l’expectativa

Perfil:

• Curs de manipulació d’aliments• Idiomes: català,castellà i francès (alt), anglès (mitjà).

Es valoraran idiomes com el rus• Experiència mínima de dos anys com a cambrer

Pròxima obertura:Cerquem:

Tècnic Wellness

• Assessorar el client sobre la tipologia de tractaments més adequats segons el seu perfil i sobre l’ús de les instal·lacions i equipaments• Realitzar diferents tasques de cobrament i de reserves quan sigui necessari • Guiar el client al llarg de la seva estada, perquè aquesta esdevingui una experiència de l’estil de vida wellness• Realitzar el tractament reservat / contractat aplicant els protocols definits • Realitzar tasques d’assessorament i venda de producte

Perfil:

• Formació professional en estètica / massatges, o turisme complementada per formació homologada en quiromassatgista o estètica • Idiomes: català i castellà (molt alt), francès i anglès (nivell mitjà mínim), es valoraran altres idiomes com el rus.• Experiència mínima en centres SPA de 2 anys• Alta motivació pel wellness en general

Cambrers

• Rebre i acollir el client, vetllant per la seva comoditat, i d’acord amb els protocols de qualitat definits• Assessorar els clients en matèria de composició de plats, postres, diferents begudes, en funció del tractament realitzat o preferències del client• Servir els diferents plats en funció de les comandes• Acomiadar el client assegurant-se que l’estada ha complert amb l’expectativa

Perfil:

• Curs de manipulació d’aliments• Idiomes: català,castellà i francès (alt), anglès (mitjà). Es valoraran idiomes com el rus• Experiència mínima de dos anys com a cambrer

Oferim:

• Contracte de durada indefinida• Tretze pagues• Important pla de formació i desenvolupament

No t’ho pensis més i envia’ns el teu cv a [email protected], o bé porta’l personalment a l’edifici de Caldea, 6a planta!

No t’ho pensis més i envia’ns el teu cv a [email protected], o bé porta’l personalment a l’edifici de Caldea, 6a planta!

Oferim:

• Contracte de durada indefinida• Tretze pagues• Important pla de formació i desenvolupament

PARTICULAR LLOGA PIS A ENCAMPSITUACIÓ CÈNTRICA /

PROP DE L'ESCOLA ANDORRANA115 m², 3 habitacions, ampli menjador amb

llar de foc, cuina separada i 2 banys. Pàrquing i traster. Tot exterior i reformat.

Preu: 600 € Tel.: 389 539

EN VENDAPis de 97 m2, 3 habitacions, saló men-jador, cuina equipada, plaça de pàrquing i traster. Andorra la Vella - Zona del parc Central

Pis de 115 m2, 4 habitacions, saló menjador, cuina equipada, plaça de pàr-quing i traster. Andorra la Vella - Zona del Dr. Molines

INTERESSATS, TRUQUEU AL 80 64 64EN HORES D'OFICINA DE DILLUNS A DIVENDRES

IMMOBILIÀRIES, ABSTENIU-VOS

Feina

OPORTUNITAT!!PIS EN VENDA A ENCAMP

Pis, 2 dormitoris, saló menjador amb llar de foc, bany complet, cuina.

Terrassa. Preu: 95.000 € - TEL. 831 277

Per a obertura de botigacerquem

DEPENDENT/APreferiblement de 30 a 50 anys

i amb experiència en el món de la joieria.

Imprescindible català i castellà,valorarem altres idiomes. Amb permís

de treball o nacionalitat andorrana.

Interessats, envieu CV [email protected]

o truqueu al 827 537

Page 25: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Tel. (+376) 808 175www.ancei.ad

SELECCIONALLICENCIAT/ADA EN DRET

Per realitzar tasques vinculades al dret mercanti l i fi scal

Es requereix: • Llicenciatura en dret. • Imprescindible català, castellà i anglès a nivell alt. • Coneixements de fi scalitat andorrana i/o espa-

nyola. • Bona presència i discreció.

Envieu CV amb foto a [email protected]

selecciona

personal de neteja i planxaper hores i per dies a totes les

parròquies, especialment a Canillo, la Massana i Ordino, preferiblement amb

experiència i amb cotxe.

Interessats, truqueu al 812 312.C/ Dr. Vilanova, 9, edifi ci Thaïs, 4t

pis (Andorra la Vella)

Cadena hotelera a peu de pistesnecessita:

CAP DE RECEPCIÓAmb experiència demostrable

Salari segons vàluaPermís de residència o nacionalitat andorrana

Interessats, adreceu CV [email protected]

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiència

que parli català i castellà

VENEDOR/Aque parli rus

Envieu curriculum vitae a:[email protected]

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Per a empresa líder en el sector de les assegurances seleccionem:

Director/a d'agènciaEs requereix:

Alta capacitat comunicativa Capacitat d’anàlisi i lideratge Edat: entre els 25 i els 35 anys Diplomatura / Llicenciatura

S’ofereix:Estabilitat laboral

Sou �x més variable

Persona responsable i amb experiència

busca feina de xofer o repartidor. Tots els permisos de conduir.

Amb permís de treball.Tel. 868 091 (J. Angel)

В GALLERY требуетсярусскоязычный продавец.

Свое резюме направляйте, пожалуйста, по адресу [email protected]

The shop GALLERY is looking for a Russian-speaking salesperson. Please send your

resume to [email protected]

Botiga GALLERY selecciona venedor/a que parli rus. Si us plau envieu CV a

[email protected]

GalleryAndorra

Av. Meritxell, 61-63. AD500 Andorra la Vella · Tel.: (+376) 810 900

ES REQUEREIX:- Experiència laboral en atenció al client i en tasques administratives- Bones actituds i aptituds per a gestionar situacions crítiques.- Habilitats en comunicació i organització. - Coneixements d’informàtica i ofimàtica a nivell d’usuari.- Disponibilitat horària.- Bilingüe Catalá/Castellà i amb bon nivell d’anglès.

S’OFEREIX- Formació continuada a càrrec de l’empresa.- Dos dies de festa setmanal- Incorporació immediata

Envieu CV a [email protected] o al Fax: 80 62 71

OPERADORA

OPCIÓ-RRHH selecciona per a important empresa de serveis del país:

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

RESPONSABLE COMPTABLEPer a important grup empresarial del país. Imprescin-dible formació en empresarials, ADE o economia. Ex-periència mínima de 5 anys en lloc de treball similar. Persona organitzada, polivalent, amb bona orientació al client i capacitat de lideratge.

COMERCIAL D’ASSEGURANCESS’encarregarà de visitar i assessorar proactivament amb la màxima eficàcia, eficiència i rigor clients i po-tencials proposant serveis i productes de la compa-nyia aconseguint la màxima presència en el mercat, la màxima qualitat de serveis i la fidelització total dels client.Imprescindible experiència mínima de 3 anys com a comercial de serveis.

PROGRAMADOR JÚNIORPer a important empresa informàtica del país seleccio-nem programador júnior amb coneixements de JAVA. Imprescindible formació en informàtica. Persona res-ponsable, amb ganes d’aprendre i amb iniciativa.Incorporació immediata en empresa sòlida del país amb molt bon ambient de treball.

L’ÚS DE LES XARXES SOCIALS A L’EMPRESA

DILLUNS 5 DE NOVEMBRE DE 2012

Amb aquesta formació pretenem:

- Saber per què són importants les xarxes socials.

- Saber com poden ajudar la teva empresa.

- Saber com afecta l’ús de les xarxes socials l’empresa.

- Ajudar a identificar estratègies per tri-omfar a les xarxes socials: quin contingut és el més adequat per publicar, en quin moment, a qui han de seguir, quines són les millors eines per crear comunitat i influència.

Formador: Sergi Mas, enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de Barcelona.

Horari: de 9.30 a 13.30 i de 15 a 18 hPreu: 195 € (el preu inclou dossier,

materials, coffee break i dinar)Places limitades a 8 persones

EL ROL POLIVALENT DE LASECRETÀRIA DE DIRECCIÓ EFECTIVA

DIMARTS 20 I DIMECRES 21DE NOVEMBRE DE 2012

En aquest curs:

- Identificarem les qualitats desitjades en una secretària, les funcions que ha de dur a terme i la seva missió.

- Treballarem la comunicació en les dues vessants, verbal i no verbal.

- Veurem els requisits de redacció, classificació i arxiu de documents.

- Aprendrem a gestionar el nostre temps i a orga-nitzar el nostre dia a dia o el del nostre cap.

- Donarem una pinzellada de les normes de protocol.

Formadora: Marta Giró, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Administració i Direcció d’Em-preses i diplomada en Ciències Empresarials.

Preu: 350 € (el preu inclou dossier, materials, coffee break i dinar dels dos dies)

Places limitades a 8 persones.

REQUISITS:EXPERIÈNCIA EN EL SECTOR DEL COMERÇ.

BONA PRESÈNCIA.IDIOMES: CATALÀ, CASTELLÀ I

IMPRESCINDIBLE RUS.S’OFEREIX INCORPORACIÓ IMMEDIATA

INTERESSATS, TRUQUEU AL 877 700 O BÉENVIEU EL CV a [email protected]

CERCA :1 VENEDOR/A

S’OFEREIXandorrà amb tots els carnets de conduir i

amb el de taxiPER A SERVEIS DE XOFER PERSONAL

Tel. 321 942

Page 26: Diari del 23 d'octubre de 2012

CLASSIFICATS26 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web,

www.treball.ad (Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 6037Treball ofert: Professor d’idiomes, en general

Professor/a d’alemany per impartir classes a nens

i/o adults en grup o en classes particulars, corregir i

preparar exàmens, examinar els alumnes, etc.

Sector d’activitat de l’empresa: Acadèmies

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA

Formació requerida:

· Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent

· Especialitat: Filologia alemanya

OFERTA núm. 6140

Treball ofert: Cambrer de barra o dependent de cafeteria: pre-

paració de begudes, cobrament a caixa, neteja i manteniment

de la secció i altres tasques auxiliars relacionades (inventaris,

recollir safates, etc.). L’EMPRESA ACCEPTA MENORS D’EDAT

Sector d’activitat de l’empresa: Grans magatzems

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Estudis secundaris

Idiomes: · Castellà: Superior· Català: Superior· Rus: Mitjà

OFERTA núm. 6160Treball ofert: Cambrer/a amb àmplia experiència que sigui capaç de responsabilitzar-se del servei, portar el control de les caixes i fer comandes de materialLloc de treball: SANT JULIÀ DE LÒRIA / FONTANEDAIdiomes: · Castellà: Mitjà· Francès: Mitjà· Català: MitjàInformàtica: · Fulls de càlcul: Superior

OFERTA núm. 6140

Page 27: Diari del 23 d'octubre de 2012

classificats 27Dimarts, 23 D’octubre Del 2012

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Philippe o la Sra. Ruth.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel o el Sr. Sergi.

Selecciona per a incorporació immediata a CANILLO

Selecciona per a incorporació immediataResponsable de la CafeteRia plaza

Pensem en un/a professional amb un per-fil molt comercial, orientat a la recerca, la

presentació i el servei de productes d’alimen-tació i begudes d’alta qualitat.

Líder natural, dirigirà un petit equip sota la supervisió del cap de restauració, assegurant

tant la qualitat del servei com l’amabilitat dels seus col·laboradors.

És necessari parlar català i almenys dos idiomes d’ús freqüent.

Condicions de treball i salarials interessants.

seGon de CUinaamb titulació en escola d’hostaleria

o Formació Professional en el ram de cuina.

Experiència demostrable mínima de 3 anys com a cuiner o d’1 any com a

segon de cuina.Es requereix permís de residència i

treball i carnet de manipulador d’aliments.

Selecciona per a incorporació immediata

CaMbReRa d’HabitaCionsAmb permís de treball i experiència demostra-

ble. Incorporació immediata.

Interessades, truqueu al 87 29 51 i pregunteu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Interessades, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o el Sr. Jonathan.

a Andorra la Vella selecciona personal per a la temporada d’estiu

CaMbReRes d’HabitaCions per a torn de matí.

Es requereix permís de residència i treball, experiència demostrable i incorporació

immediata.

Per a empresa andorrana amb projecció internacional

Selecciona:personal que parli àzeri

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL CERCA:

TelefonisTa iadminisTraTiu/iva

Imprescindible català, castellà i francès

Abstenir-se persones sense permís de treball

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Page 28: Diari del 23 d'octubre de 2012

28 Dimarts, 23 D’octubre Del 2012 oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Consulta les condicions del sorteig a l’agència comercial d’Andorra Telecom, a l’Avinguda Meritxell 112, d’Andorra la Vella.

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

VENGANZA: CONEXIÓN ESTAMBULEn aquesta seqüela de Venjança, Bryan Mills (Liam Neeson) gaudeix d’unes vacances a Istanbul quan un grup de sicaris intenta se-grestar-lo a ell, la seva exdona i la seva filla.

LAS AVENTUrAS dE TAdEO jONESTadeo, un paleta somiador, és pres per un famós arqueòleg i enviat a una expedició al Perú. Amb l’ajuda del seu fidel gos Jeff, una intrèpida professora, un lloro i un buscavi-des, intentaran salvar la mítica ciutat perdu-da dels inques d’una malvada corporació de caçatresors.

MATAHArISCarmen, Inés i Eva són detectives privades però no porten barret ni pistola, sinó que fan la compra, canvien bolquers i tracten de con-servar la seva parella. Mentre treballen des-velant secrets aliens, totes tres descobriran que hi ha mentides pròpies que no han sabut veure i veritats que és millor no revelar.

SALVAjESDos joves emprenedors de Laguna Beach, Ben, un budista pacífic i caritatiu, i el seu mi-llor amic Chon, exmembre de les forces es-pecials de la marina nord-americana i exmer-cenari, munten un lucratiu negoci casolà: conrear i vendre una de les millors maries que s’han obtingut mai.

FrANKENWENIEDesprés de la inesperada mort del seu adorat gos Sparky, el petit Víctor es val del poder de la ciència per portar el seu millor amic de re-torn a la vida.

Cinemes Illa Carlemany

LOOPEr 19.30, 22.15

LAS AVENTUrAS dE TAdEO jONES 18.15

VENGANZA: CONEXIÓN ESTAMBUL 18.30, 20.30, 22.30

SALVAjES 22.20

LO IMPOSIBLE 18.00, 20.20, 22.00, 22.40

FrANKENWENIE 18.00

AMOr BAjO EL ESPINO BLANCO (V.O.S.E.) 18.30

MATAHArIS (entrada gratuïta) Jornades de cinema espanyol 20.00

LOOPErAny 2072. Els assassinats estan prohibits, de manera que els objectius són enviats a través d’una màquina del temps al passat, a l’any 2042, en què hi ha una xarxa de sicaris cone-guts com a loopers.

LO IMPOSIBLEMaria, Henry i els seus tres fills comencen les seves vacances d’hivern a Tailàndia. El 26 de desembre al matí la família està relaxada a la piscina quan el mar, convertit en un enorme i violent mur d’aigua negra, envaeix l’hotel.

AMOr BAjO EL ESPINO BLANCOExplica la història de Jing, una col·legiala in-gènua de la ciutat que ha de traslladar-se a un remot poble a la muntanya per ser reeducada durant la Revolució Cultural.

Page 29: Diari del 23 d'octubre de 2012

OCI 29DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Ofi cina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOfi cina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Ofi cina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia Galeno IIAv. Meritxell, 91 - Tel.: 828 717Pas de La Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

SOLU

CIO

NS N

. 2.1

61

SOLU

CION

S 1.

561

SUDOKU NÚM. 1.562

MOTS ENCREUATS NÚM. 2.162

AGENDA I EXPOSICIONS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

ESCALDES-ENGORDANY

ILLA CARLEMANYJoaquim de Bessa exposa cinc maquetes romàniques d’Andor-ra. Fins al 27 d’octubre.

MUSEU DEL PERFUMFemmes fatales, fotografi es d’ico-nes del cinema fumant. Hi col-labora el Museu del Tabac.

CENTRE D’ART D’ESCALDES (CAEE)Treballs dels alumnes del Taller Tèxtil i de Vidre d’Escaldes-En-gordany. Fins al 3 de novembre.

HOTEL ROC BLANC / ART AL SETLa galeria Art al Set exposa a l’hotel Roc Blanc pintures de Jo-sep Baquès. Lirisme màgic es po-drà veure fi ns al 8 de novembre.

ANDORRA LA VELLA

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNLa 23a Mostra d’art d’Andorra, fi ns al 3 de novembre.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAHabitacions amb vistes, gravats de Berta Oromí Bach. Fins al 20 de novembre.

GALERIA PILAR RIBERAYGUAEspaces inconnus, pintures de Paulina Mihai, fi ns al 16 de no-vembre.

GALERIA DESIG(N)Pensaments femenins, pintures de Macu Jordà. Fins al 19 de gener.

GALERIA LAMÀ DELA MARPintures de Francisco Sánchez. Fins al 31 d’octubre.

RESTAURANT LA BOHÈMEJardin Cosmique exposa dues escultures de Joan Canal. Fins al 15 de novembre.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICExposició dedicada al còmic 1968: Un año de rombos, de Juan Álvarez. Fins al 9 de desembre.

MÓN BOHEMIDe la foscor a la llum, quadres de la pintora autodidacta Rocío García. Fins a fi nals d’octubre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

UNIVERSITAT D’ANDORRAUdArt Foto mostra imatges de 54 fotògrafs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Fins al 21 de de-sembre.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚMiquel Puigdemasa presenta obra pictòrica, titulada Passat, present. Fins al 2 de novembre.

MW MUSEU DE L’ELECTRICITATCamins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra, un recorregut per la construcció de les carreteres per part de Fhasa.

ORDINO

CENTRE HISTÒRICUn recorregut fotogràfi c pels 30 anys del Festival Narciso Yepes. Fins al 31 de gener.

Page 30: Diari del 23 d'octubre de 2012

30 DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012 OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

Cost: 0,60 € + cànon

BD Chico de 36 gordito y virgen busca chico joven sense vello o mujer para provar sexo maxima discrecion

Sra.rubia pelo rizado Domingo 21 6.30 Tarde ascensor de la illa tubiste que salir porque no subia. Soy el que iba con la mujer y el ninyo yo te dije que no cabias. Si estas sola me gustaria conocerte. Si no es asi perdona osadia

Bd el numero 7 de la ud santa coloma te mes feina a posarse ve la diadema ke toca la pilota ja ja ja

Bd si ud santa coloma a de quaar alqo amb akestos fitxajes nous anem be

no mes van per la pela esta vist ke nomes els interesa la seleccio per viatjar

So de ti M. Un sueo bueno y maravilloso pero la realidad es dura y dolorosa M. Dime algo dime .....

Una mujer por amar a otro hombre no tiene por que caerle la cara de verguenza, a es e RETROGUEDA SI

Una mujer ya no puede amar otro hombre, segun algunos ex es buscar subst eso es dolor de cuerno

Quando una mujer busca una nueva pareja, segun algunos smios es buscar

substituto para sus hijos, das pena

Al flipado ese tenia que lle caer la cara de verguenza por decir tonterias, un hombre de verdad quiere a una mujer i a sus hijos , tu no eres mas que un desgra?ciado

Bd amor para chico 25 quiero lo mismo q tu, soy chica de 37, cariosa, guapa q quiere una relacion seria quedamos para un cafe?

BD No siguis ruc , a la massana tenim millors ofertes de treball que passejar 5 h. no 4 h. Per exemple: passejar gastan benzina i cobran mes

BD per la Asun del raco dels amics, cada dia estas mes maca. Un cafee?

BD que camarero de la borda pairal? Hay varios..

BD ya se k a veces me como la cabeza pero es k empiezo a sentir algo muy fuerte xr ti,eres lo mejor k me a podido pasar despues de todo lo malo churri

Todas las mujeres que son abandonadas por sus maridos tienen el a buscar un substituto, acaso no lo hacen ellos lo mismo?estando casados!! De que se quejan ahora? Tontos laba ja ja ja

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

Estilistes Espai SublimHorari intensiu de dilluns a dissabte

(de 9.30 h a 19.30 h)

Tel. 866 700

Maquillatge • Colorisme i metxes • Talls i canvis d’imatge • Massatges capil·lars unisex • Extensions naturals • Desrissats • Recollits de festa• Permanents • Trenats • Pròtesis capil·lars • Extensions sense calor ni

grapes (totalment invisibles)

Carrer Joan Maragall, 12, local 2. Andorra la Vella.

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

A la feina, constru-ïu molt bones rela-cions laborals amb els vostres com-panys, però heu d’anar amb compte amb què els dieu i manifesteu cons-tantment.

A la feina, una con-versa amb un supe-rior us donarà tot l’impuls que neces-siteu per afrontar el dia i aconseguir la fortalesa neces-sària per complir un objectiu.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

En l’esfera amoro-sa, la comunica-ció amb la vostra parella serà ideal. Sortiu de casa i feu alguna cosa com-pletament diferent del que esteu acos-tumats a fer.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Avui us llevareu una mica desmoti-vats per tot el que heu de fer i no sa-breu per on comen-çar. El millor serà que organitzeu el vostre dia amb tranquil·litat.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

En el terreny amo-rós, traureu molt bones conclusions d’una conversa, que us ajudarà a valorar realment la parella que te-niu en aquests mo-ments al costat.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Sabeu que el pro-cés per recuperar el vostre bon estat de forma és lent, però no és res que per a vosaltres arri-bi a ser impossible o suposi un esforç excessiu.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Lluiteu per mante-nir el vostre lloc de treball. No sabreu fi ns quan podreu resistir aquesta lluita que us està enfrontant amb els vostres superiors des de fa un temps.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Esteu completa-ment decidits a deixar de banda un vici que teniu des de fa molt temps. Haureu de fer ser-vir tota la vostra força de voluntat per aconseguir-ho.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

A la feina, busqueu com treure profi t de tota la vostra creativitat i inven-tiva. Podreu acon-seguir resultats importants per a l’empresa on treba-lleu actualment.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Necessiteu que una persona de confi ança us doni un cop de mà per saber cap a on heu de dirigir-vos i com heu d’enfocar la vostra vida. Esteu una mica perduts.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

A la feina, esteu patint una mica d’estrès laboral, que haureu de su-portar tot el dia. Un projecte impor-tant demanarà que hi dediqueu tota la vostra atenció.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

Enyoreu profunda-ment estar al costat d’una persona de la vostra família. Els records del pas-sat faran que avui sigui un dia marcat per la nostàlgia i la malenconia.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 23 d'octubre de 2012

OCI 31DIMARTS, 23 D’OCTUBRE DEL 2012

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

08.00 RNA: Ara i aquí12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical13.25 Créixer en l’esport13.40 El temps migdia + El

trànsit13.45 Informatiu migdia14.15 Identitats14.45 Àrea ATV: Paisatges 15.00 RNA: Cara o creu18.00 Club Piolet19.00 Àrea ATV: Fórmula

musical20.15 RNA: Ara i aquí 2.020.40 Météo vespre + El

trànsit20.45 Informatiu vespre21.25 Identitats 21.55 Breitling Air Sports 22.20 RNA: Ara i aquí 2.0 22.45 Informatiu vespre23.25 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 13.05 Rex 14.00 Telenotícies comarques14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.50 La Riera16.30 Divendres 18.10 Joséphine 20.00 Telenotícies vespre 20.25 Zona Champions: FC Barcelona - Celtic 20.38 Futbol: Champions

League: FC Barcelo-na - Celtic

22.45 Zona Champions 23.50 Sense fi cció: El gueto, la pel·lícula

perduda de la propaganda nazi

01.35 TR3S C01.40 Divendres03.10 Blues a l’estudi

21.30 La Riera 22.15 Quèquicom23.11 La fàbrica de menjar

d’en Jimmy 23.43 Via llibre00.11 Latituds00.40 Sputnik 01.25 TR3S C 01.28 Planeta just 02.25 Quèquicom03.17 La fàbrica de menjar

d’en Jimmy

07.20 Wickie, el víking 07.48 Doraemon 08.37 Mic 3 10.35 Les Tres Bessones 11.27 Lila 13.02 La lliga dels super-

malvats 13.52 Fanboy i Chum Chum 14.40 El xou de l’Scooby-

Doo 15.05 La classe dels titans 16.33 Asha 17.00 Mic 3 17.47 Una mà de contes 18.58 Els Dalton 19.30 Info K 20.07 El llibre de la selva20.52 Tom i Jerry 21.00 Bola de drac GT

08.15 Crackòvia 09.17 Euskal Herria: la

mirada màgica 09.47 Pròxima parada 10.38 Projecte X11.22 Catalunya salvatge 12.37 La meva cuina grega 13.00 Efectivament 14.00 Flaix 15.10 Vora el mar 16.28 Les aventures de

l’Austin Stevens 18.00 Soufi an, el nen que

volia volar 18.53 Crackòvia 20.00 Esport Club 21.00 Zona UFEC 21.22 Fent el bèstia pel

món 22.37 ZZ23.40 Efectivament 00.45 Tot l’esport 01.10 Futbol. Champions

League: FC Barcelo-na - Celtic

02.50 Zona Champions

06.00 Televenda07.00 8 de 807.30 Catalunya Blues08.55 Televenda10.55 Resum 8 al dia11.55 Diagnòstic: assas-

sinat13.30 Arucitys16.30 Life17.10 Diagnòstic: assassinat18.00 Inspector Wolff18.55 8 al dia22.15 Cine: The boxer00.20 El hombre del traje

gris02.20 Especial Clips

08.30 Notícies Lleida 09.00 Informatiu Pallars 10.30 L’última troballa 11.00 Promo 12.30 Vins a vins 13.00 Informatiu Cerdanya 14.00 L’Informatiu migdia

de Lleida 14.30 Informatiu Pallars 16.00 Mira com ballen 17.30 Banda sonora 18.00 Evolució 19.00 Cuina ebrenca 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 Amb gust de mercat 21.30 Lleida al dia 23.00 Informatiu Pallars 23.30 Socarrats

05.00 Noticias 24 horas10.15 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.30 Amar en tiempos

revueltos17.25 Amores verdaderos17.45 Amor real 18.30 + Gente20.30 UEFA Champions

League 12/13: Barcelona-Celtic

22.35 Españoles en el mundo

23.55 Españoles en el mundo

00.50 Buscamundos 02.20 La noche en 24 H 03.50 TVE es música

08.00 Documental09.05 Babel en TVE09.35 Aquí hay trabajo 10.05 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.45 Documentos TV14.45 Docufi lia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufi lia19.00 Paraísos cercanos20.00 Curro Jiménez21.00 Docufi lia22.00 Versión española:

Luces de bohemia00.05 La 2 noticias01.00 Docufi lia 01.45 Conciertos de

Radio-3 .

05.00 Fusión sonora06.30 Informativos

Telecinco08.55 El programa del

verano12.45 Mujeres y hombres

y viceversa 14.30 De buena ley 15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco21.45 Hay una cosa que te

quiero decir02.00 Premier Casino

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto09.10 Crímenes imper-

fectos12.25 Al rojo vivo13.57 La Sexta Noticias15.35 El Millonario16.20 Bones18.05 Numbers19.55 La Sexta Noticias21.30 El intermedio 22.30 El taquillazo:

GoldenEye01.00 Cine: Panorama para

matar02.45 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping09.20 Quatre mariages

pour une lune de miel

10.20 Au nom de la vérité 11.20 Mon histoire vraie12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.40 Petits plats en

équilibre14.00 Les feux de l’amour 14.55 Téléfi lm: Une vie

brisée16.35 American wives17.25 Quatre mariages

pour une lune de miel

18.20 Une famille en or19.05 Le juste prix20.00 Journal20.50 Mentalist23.00 Mentalist23.20 Baby boom

07.45 Tenis. ATP Tour: Valencia

10.45 ACB 12/13: Fuenlabrada-Unicaja

12.15 Magazine EHF 12.45 Tenis. ATP Tour:

Valencia19.30 Desafío Champions20.30 Conexión TDP20.30 Zona 201421.00 FIA WTCC 2012:

Japón23.00 Automovilismo. WRC

2012: Rally de Cerdeña

00.00 UEFA Champions League 12/13:

Barcelona-Celtic 01.00 UEFA Champions

League 12/13: Bate Borisov-Valencia

02.00 Tenis. ATP Tour: Valencia

06.35 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.30 Amour, gloire et

beauté 09.55 C’est au programme10.55 Motus11.25 Les Z’amours12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire15.10 Comment ça va bien!16.15 Le jour où tout a

basculé17.10 Seriez-vous un bon

expert?17.55 On ne demande qu’à

en rire18.55 Volte-face20.00 Journal20.45 Secrets d’histoire22.30 Home, histoire d’un

voyage23.20 Une épuration

française

06.15 Noticias de la mañana

09.00 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.45 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón:

especial famosos21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.40 Érase una vez 00.00 Cine: Una niñera bajo

sospecha01.45 World Poker Tour02.30 Ganing Casino

06.45 El zapping de surferos

08.15 Top Gear09.15 Alerta Cobra10.15 Rush12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Castle19.00 Las tardes de Cuatro20.00 Noticias Cuatro21.00 Deportes Cuatro 221.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Spartacus01.30 Spartacus02.00 Ciudades del pecado02.45 Cuatro astros

06.45 Ludo08.30 Angelo la Débrouille10.45 Consomag12.00 12/13: Journal

régional13.45 Si près de chez vous14.50 Inspecteur Barnaby16.35 Culturebox16.45 Des chiffres et des

lettres17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.00 19/20: Journal

régional19.30 Journal national 20.00 Tout le sport20.10 Plus belle la vie20.45 Telefi lme: Quand

l’amour s’emmêle22.30 Plus belle la vie, les

secrets de...23.25 Une rencontre, une

chance

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct10.40 Hollywood Girls,

une nouvelle vie en Californie

12.10 Futurama 13.50 Tellement vrai15.10 Tellement vrai16.15 Hollywood Girls,

une nouvelle vie en Californie

18.45 Vous êtes en direct20.05 Destruction immé-

diate20.35 Telefi lme: Money

Train22.30 Telefi lme: Game of

Death00.10 Magma

08.00 Détour(s) de mob08.25 X:enius 09.35 Les aventures

culinaires de Sarah Wiener dans les Alpes

10.20 Big Alma 12.50 Arte journal13.00 X:enius 14.15 Les plages des

sixties 15.00 Thank you for

smoking16.30 X:enius17.00 Les Alpes vues

du ciel 18.30 Détour(s) de mob 20.05 28 minutes 20.45 Silex and the City20.50 Nestlé et le business

de l’eau en bouteille23.40 Les routes de la

terreur

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça de alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo15.14 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal20.37 Futebol: Selecção

Nacional (AA). Direito 22.00 Decisão fi nal22.53 BBC Terra23.54 Do Dragão 5 para a

meia-noite01.02 Filme: A Promessa02.32 Ribeirão do tempo03.49 Televendas06.04 Nós

08.30 Le journal de la RTBF09.30 Chroniques d’en haut10.00 Flash info11.00 TV5 Monde. Le

journal 12.00 Flash info12.52 Sentinelles de la

nature14.00 Telefi lme: Avec la

peau des autres16.00 Football16.28 Questions pour un

champion18.00 TV5 Monde. Le

journal 18.30 L’invité19.30 Tout le monde veut

prendre sa place 21.00 Gaspard le bandit22.45 TV5 Monde, le journal22.55 Journal (RTS)23.25 Le journal de l’éco-

nomie

08.00 Téléachat 10.30 Touche pas à mon

poste12.00 D8 le JT13.45 Affaires non classées15.40 Leverage16.45 Le grand 818.15 Touche pas à mon

poste18.50 Very bad blagues, la

quotidienne19.15 Very bad blagues, la

quotidienne20.00 H20.30 Le Palmashow20.50 Telefi lme: Mission

évasion23.55 Lille (Fra) / Bayern

Munich (All)

07.20 La maison de Mickey 08.25 Le petit Nicolas10.10 Face au doute11.45 Drop dead diva12.45 Le 12/4513.00 Scènes de ménages13.30 100% montagne13.45 Telefi lme: Surexposée15.40 Le berceau de la

vengeance17.45 La bague de Sophia18.45 100% mag 19.45 Le 19/4520.05 Scènes de ménages20.50 D&CO, une semaine

pour tout changer23.00 D&CO, une semaine

pour tout changer

Page 32: Diari del 23 d'octubre de 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DIM

ARTS

, 23

D’OC

TUBR

E DE

L 20

12

Avui felicitem totes les Odes

Per grampresentant tiquet Joieria

Taller propi

COMPREMOR I PLATA

Vine a veure’ns. Diners a l’instant.C. de la Llacuna, 11 - Andorra la Vella - T. 827 537

Estàs cansat que et diguin un preui després te’n facin un altre?

Noa, la joia més valuosa que tindrem

sempre. Felicitats pels

teus 5 anyets.

Orlando, com tu n’hi ha pocs o cap... Poc bla bla

bla i entrena’t fort, amb pesos d’homes!!!

No de dones...

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

Més SMS a la pàgina 30

Bb aleluia, aleluia l’aparcament dels Serradells funciona com la resta mundial, torna el tiquet. Qui ILUMINAT va tenir la magnifica idea de que la maquina retornes el tiquet, segurament algun inepte.

Bd senyor cap de govern, potser 500 o 600 no és molta gent xo si la major que s’ha concentrat mai al país, sempre tindra aquest honor

Bd, la idea va ser d j.paul. En semble be qui hi siguin, pro quels regulin, q no pot ser q

sol passem, 3 cotxes. Aixo vol dir saltarse el semanfor...

Bd a la del gos de alzinaret pq no fas que el quisso pixi a la porta de casa teva i no a la dels veïns?

BD calen retallades i més reformes xo siusplau facin-les per tothom i no no+ pels de sempre i uns quants a seguir vivint. Sr Martí és el cap de Govern de tots i no només d’uns pocs.

BD Ara resulta que algun dels emperadors detinguts es esp i

andorra a la vegada. Que no és il·legal això? Rebaixar anys no toca xo la doble si? colla hipocrites

BD 500 al carrer, i els altres 69.500 que es van quedar a casa vol dir que estan d’acord amb la gestió política?

BD El Govern no és el comu escaldes, ja seria hora que comences a governar de veritat

Bd orgullos de ser a la mani i veure que per fi, ara sí, alguna cosa es mou a andorra

[email protected]

Plaça del Poble - Andorra la VellaTel.: 863 456

Plaça de les Fontetes - La MassanaTel.: 840 030

Gaudeix dels petits plaers de la vidaHola, sóc el

Kilian, ja sóc aquí, felicitats,

papa, mama.

DIM

ARTS

, 23

D’OC

TUBR

E DE

L 20

12

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els

Noa, la joia més valuosa que tindrem

sempre. Felicitats pels

teus 5 anyets.