f AFA0 Disseny Edicio Publicacions v280414

download f AFA0 Disseny Edicio Publicacions v280414

of 5

Transcript of f AFA0 Disseny Edicio Publicacions v280414

METODOLOGIA PER A LELABORACI DE CURRCULUMS NOUS

Generalitat de Catalunya

Departament dEnsenyament

Direcci General de Formaci Professional

Inicial i Ensenyaments de Rgim EspecialServei d'Ordenaci de la

Formaci Professional Inicial

Generalitat de Catalunya

Departament dEnsenyament

Direcci General de Formaci Professional

Inicial i Ensenyaments de Rgim EspecialServei d'Ordenaci de la

Formaci Professional Inicial

TTOLNIVELL

Disseny i Edici de Publicacions Impreses i MultimdiaGS

Famlia professionalArts Grfiques

COMPETNCIA GENERAL

La competncia general daquest ttol consisteix a Dissenyar productes grfics, envasos i embalatges, editar publicacions impreses i electrniques, gestionar i controlar la producci editorial realitzant la publicaci i el servei datenci al client, aplicant els protocols de qualitat, seguretat i prevenci de riscos laborals, garantint la seva funcionalitat i respecte al medi ambient.

QUALIFICACIONS PROFESSIONALS INCLOSES EN EL TTOL

Qualificaci completaDenominaci UC

Producci Editorial ARG073_2UC0204_3: Planificar la producci a partir de lanlisi de les especificacions dels originals.

UC0205_3: Controlar la qualitat del producte, a partir de les especificacions editorials.

UC0206_3: Gestionar la fabricaci del producte grfic.

Desenvolupa-ment de productes editorials multimdia ARG293_3UC0935_3 Determinar les especificacions de projectes editorials multimdia.

UC0936_3 Dissenyar el producte editorial multimdia.

UC0937_3 Generar i publicar productes editorials multimdia.

UC0938_3 Gestionar i controlar la qualitat del producte multimdia

Qualificacions parcials

Disseny de productes grfics ARG219_3UC0696_3 Desenvolupar projectes de productes grfics.

Assistncia a ledici ARG292_3UC0931_3 Collaborar en la gesti i planificaci de ledici.

UC0933_3 Organitzar els continguts de lobra.

Gesti de la producci en processos de preimpressi ARG515_3UC1670_3 Determinar els materials de producci en la indstria grfica.

UC1678_3 Organitzar i supervisar la producci en els processos de preimpressi.

UC1679_3 Collaborar en la gesti de la qualitat en els processos de preimpressi.

UC1680_3 Collaborar en la gesti de la seguretat i de la protecci ambiental en els processos de preimpressi.

Disseny estructural denvasos i embalatges de paper, cartr i altres suports grfics ARG660_3UC2220_3 Desenvolupar projectes de disseny estructural de tipus estndard o redissenys denvasos, embalatges i altres productes grfics.

UC2222_3 Representar i realitzar les maquetes, mostres i prototips denvasos i embalatges i altres productes grfics.

Mduls ProfessionalsDuradaEspecialitat del cos de professorat

01 Materials de producci grfica.132PS 522

02 Organitzaci dels processos de preimpressi digital.264PT 623

03 Disseny de productes grfics.231PS 522

04 Gesti de la producci en processos dedici.99PS 522

05 Producci editorial.99PS 522

06 Disseny estructural denvs i embalatge.99PS 522

07 Disseny i planificaci de projectes editorials multimdia.99PS 522

08 Desenvolupament i publicaci de productes editorials multimdia.231PT 623

09 Comercialitzaci de productes grfics i atenci al client.99PS 522

10 Formaci i orientaci laboral.99PS 505

11 Empresa i iniciativa emprenedora.66PS 505

12 Projecte de disseny i edici de publicacions impreses i multimdia99PS 505/PS 522/PT 623

13 Formaci en centres de treball.383

CONVALIDACI MDULS PROFESSIONALS LOGSE I LOE

Mduls LOGSECrdits LOGSEMduls professionals LOE

Materials de producci en arts grfiques.Materials de producci en arts grfiques.Materials de producci grfica.

Disseny grfic.Creaci grficaDisseny de productes grfics.

Realitzaci de maquetes i arts finals

Organitzaci de la producci en les indstries d'arts grfiques.Organitzaci de la producci grficaGesti de la producci en processos d'edici.

Costos de producci

Gesti de la qualitat en les indstries d'arts grfiques.Gesti de la qualitat en les indstries d'arts grfiques.

Producci editorial.Administraci editorialProducci editorial.

Organitzaci de la producci editorial

Formaci en centres de treballFormaci en centres de treballFormaci en centres de treball

ESPAIS FORMATIUS30 alumnes20 alumnesGrau ds

Espaim2m2%

Aula polivalent.453010

Aula de preimpressi i multimdia.906070

Aula Tcnica d'Imposici digital i Obtenci de la Forma Impressora.906010

Laboratori de Materials.606010

CAPACITATS CLAU

Sn les capacitats transversals que afecten diferents llocs de treball i que sn transferibles a noves situacions de treball. Entre aquestes capacitats destaquen les dautonomia, dinnovaci, dorganitzaci del treball, de responsabilitat, de relaci interpersonal, de treball en equip i de resoluci de problemes.

Lequip docent ha de potenciar ladquisici de les competncies professionals, personals i socials i de les capacitats clau a partir de les activitats programades per desplegar el currculum daquest cicle formatiu.

COMPETNCIES PROFESSIONALS, PERSONALS I SOCIALS

a) Determinar els materials necessaris en els processos grfics, organitzant el seu control i aprovisionament d'acord amb el flux de treball i la normativa tcnica.

b) Gestionar els processos i recursos de preimpressi segons requeriments de la producci.c) Crear projectes i dissenys tcnicament reprodubles pels processos grfics.d) Gestionar el servei d'atenci al client i la comercialitzaci de productes grfics.e) Gestionar la qualitat en el procs d'edici planificant la producci.f) Organitzar la producci editorial elaborant pressupostos i generant la documentaci tcnica del procs.g) Projectar envasos i embalatges reprodubles mitjanant processos grfics.h) Definir el disseny i la planificaci de projectes editorials multimdia analitzant els seus requisits i necessitats.i) Desenvolupar i publicar productes editorials multimdia aplicant el disseny i les especificacions del producte.j) Adaptar-se a les noves situacions laborals, mantenint actualitzats els coneixements cientfics, tcnics i tecnolgics relatius al seu entorn professional, gestionant la seva formaci i els recursos existents en l'aprenentatge al llarg de la vida i utilitzant les tecnologies de la informaci i la comunicaci.

k) Resoldre situacions, problemes o contingncies amb iniciativa i autonomia en l'mbit de la seva competncia, amb creativitat, innovaci i esperit de millora en el treball personal i en el dels membres de l'equip.

l) Organitzar i coordinar equips de treball amb responsabilitat, supervisant el desenvolupament del mateix, mantenint relacions fluides i assumint el lideratge, aix com aportant solucions als conflictes grupals que es presenten.

m) Comunicar-se amb seus iguals, superiors, clients i persones sota la seva responsabilitat, utilitzant vies eficaces de comunicaci, transmetent la informaci o coneixements adequats i respectant l'autonomia i competncia de les persones que intervenen en l'mbit del seu treball.

n) Generar entorns segurs en el desenvolupament del seu treball i el del seu equip, supervisant i aplicant els procediments de prevenci de riscos laborals i ambientals, d'acord amb l'establert per la normativa i els objectius de l'empresa.

o) Supervisar i aplicar procediments de gesti de qualitat, d'accessibilitat universal i de disseny per a tots, en les activitats professionals incloses en els processos de producci o prestaci de serveis.

p) Realitzar la gesti bsica per a la creaci i funcionament d'una petita empresa i tenir iniciativa en la seva activitat professional amb sentit de la responsabilitat social.

q) Exercir els seus drets i complir amb les obligacions derivades de la seva activitat professional, d'acord amb l'establert en la legislaci vigent, participant activament en la vida econmica, social i cultural.

OBJECTIUS GENERALS

a) Planificar l'aprovisionament i emmagatzemament, controlant les propietats i preparant la documentaci necessria per determinar els materials necessaris en els processos grfics.

b) Organitzar i supervisar la producci per gestionar els processos i recursos de preimpressi.c) Desenvolupar maquetes i arts finals digitals per crear projectes i dissenys tcnicament reprodubles.

d) Organitzar el servei postvenda i de reclamacions, per gestionar l'atenci al client.e) Controlar els costos i els processos d'edici per gestionar la qualitat.f) Avaluar els costos i determinar el flux de treball per organitzar la producci editorial.g) Seleccionar tcniques i materials avaluant els processos grfics per projectar envasos i embalatges.h) Elaborar esbossos i especificacions funcionals per definir el disseny i la planificaci de projectes editorials multimdia.

i) Realitzar prototips funcionals per desenvolupar i publicar productes editorials multimdia.j) Analitzar i utilitzar els recursos i oportunitats d'aprenentatge relacionats amb l'evoluci cientfica, tecnolgica i organitzativa del sector i les tecnologies de la informaci i la comunicaci, per mantenir l'esperit d'actualitzaci i adaptar-se a noves situacions laborals i personals.

k) Desenvolupar la creativitat i l'esperit d'innovaci per respondre als reptes que es presenten en els processos i en l'organitzaci del treball i de la vida personal.

l) Prendre decisions de forma fonamentada, analitzant les variables implicades, integrant sabers de diferent mbit i acceptant els riscos i la possibilitat d'equivocaci en les mateixes, per afrontar i resoldre diferents situacions, problemes o contingncies.

m) Desenvolupar tcniques de lideratge, motivaci, supervisi i comunicaci en contextos de treball en grup, per facilitar l'organitzaci i coordinaci d'equips de treball.

n) Aplicar estratgies i tcniques de comunicaci, adaptant-se als continguts que es transmetran, a la finalitat i a les caracterstiques dels receptors, per assegurar l'eficcia en els processos de comunicaci.

o) Avaluar situacions de prevenci de riscos laborals i de protecci ambiental, proposant i aplicant mesures de prevencions personals i collectives, d'acord amb la normativa aplicable en els processos del treball, per garantir entorns segurs.

p) Identificar i proposar les accions professionals necessries, per donar resposta a l'accessibilitat universal i al disseny per a tots.

q) Identificar i aplicar parmetres de qualitat en els treballs i activitats realitzats en el procs d'aprenentatge, per valorar la cultura de l'avaluaci i de la qualitat i ser capaos de supervisar i millorar procediments de gesti de qualitat.

r) Utilitzar procediments relacionats amb la cultura emprenedora, empresarial i d'iniciativa professional, per realitzar la gesti bsica d'una petita empresa o emprendre un treball.

s) Reconixer els seus drets i deures com a agent actiu en la societat, tenint en compte el marc legal que regula les condicions socials i laborals, per participar com a ciutad democrtic.

1f_AFA0_edicio_publicacions_v230414 PROVISIONALPAGE 2f_AFA0_edicio_publicacions_v230414 PROVISIONAL