Festa Major Viladecans 2012

36

description

Publucación de la Festa Major de Viladecans 2012

Transcript of Festa Major Viladecans 2012

Page 1: Festa Major Viladecans 2012
Page 2: Festa Major Viladecans 2012
Page 3: Festa Major Viladecans 2012

3

#FMViladecans

Benvolgudes ciutadanes, benvol-guts ciutadans,

Un any més, a Viladecans tanquem l’estiu amb la nostra festa gran, la Festa Major. Aquesta ens dóna la oportunitat de gaudir dels últims dies i nits d’una estació en la qual vivim la ciutat amb més intensitat, tot fent un major ús del carrer. I també és una oportunitat per com-partir estones de diversió i alegria amb familiars i coneguts.

Com és habitual, hem intentat fer una festa amb activitats per a tothom. El programa que teniu a les mans és el fruit de l’esforç de molta gent que, des de l’associacionisme, s’implica, amb il·lusió, per organit-zar tota mena d’actes perquè grans, mitjans i petits us ho passeu molt bé durant aquests dies tan assen-yalats. No hi falten les actuacions musicals, les propostes esportives ni les tradicions populars. I, en-guany, hem apostat per concentrar les activitats per als més petits de la família al parc de Can Xic, on cada tarda trobaran una oferta lúdica que, de ben segur, els farà passar-s’ho d’allò més bé.

Els temps no estan per gaires ale-gries i la contenció del pressupost de la festa ho exemplifica i, per això, té encara més valor la suma d’esforços amb les entitats locals per confeccionar un programa inte-ressant i divers com el que podrem gaudir. És per això que penso que la ciutadania hem de fer costat a aquest esforç amb la nostra parti-cipació activa. I alhora, deixem una mica de banda les preocupacions i gaudim-ne, tot carregant-nos les piles per encarar amb més optimis-me el futur.

Us convido, així, a disfrutar amb la festa i a fer-ho amb civisme i amb respecte al descans dels veïns. Bona Festa Major a tothom!

Carles Ruiz NovellaL’Alcalde

Page 4: Festa Major Viladecans 2012

4

Edita: Ajuntament de Viladecanswww.viladecans.cat

Descarrega la revista al teu mòbil amb aquest codi QR

D.L.: B-25596-2012

Page 5: Festa Major Viladecans 2012

5

#FMViladecans

A les 20 hores, a la plaça de la VilaPREGÓ DE FESTA MAJOR, A CÀRREC D’ESPORTISTES OLÍMPICSAquest estiu s’han celebrat els Jocs Olímpics a Londres i cinc esportistes de Viladecans hi han participat en tres disciplines: María Vasco i Beatriz Pascual, en marxa; Carles Castillejo i Nacho Cáceres, en marató, i Martín Montoya, en futbol. A més, s’han commemorat vint anys dels Jocs de Barcelona 92, dels quals va ser partícep Viladecans amb l’organització de la competició de beisbol. Des de llavors han estat 17 les viladecanenques i viladecanencs olímpics. Tot plegat fa que el pregó d’enguany estigui protagonitzat per alguns dels últims dels nostres conciutadans que han participat en la principal cita esportiva del món. Un exemple de valors com la superació, l’esforç i l’esperança dels quals la societat pot aprendre molt.

A les 20.15 hores, a la plaça de la VilaL’ESPAVILADA DEL MAMUT DE VILADECANSHo organitza: Coordinadora del Mamut de Viladecans.Un any més, tornarà a participar de l’inici de la festa gran, però encara Correfoc

Page 6: Festa Major Viladecans 2012

6

més espavilat, el que ja s’ha convertit en un dels símbols de la ciutat, el Mamut de Viladecans. La colla dels mamutaires portaran l’animaló fins a la plaça de la Vila per acompanyar tots els presents en el començament dels quatre dies de celebració.

A les 20.30 hores, al Poliesportiu Municipal del CentreTORNEIG D’HANDBOL DE VETERANS DE FESTA MAJORHo organitza: Club Bàdminton Viladecans.Partit amistós en què es troben per passar una bona estona –i fer-la passar al públic assistent– els antics components del Club Handbol Viladecans.

A les 21 hores, a la plaça de la VilaCORREFOC JUVENILHo organitza: Diables de Viladecans.Un altre habitual de l’inici de la Festa Major és la rua del foc que els Diables de Viladecans organitzen per al jovent. Per gaudir amb precaució es recomana portar roba vella, que sigui de cotó i, si pot ser, humida; així com dur barret o gorra per tapar-se el cap i un mocador per a la cara. El correfoc s’iniciarà a la plaça de la Vila per recórrer després els carrers del Barri Antic.

A les 22 hores, al parc de la Torre-rojaFESTA A LA CASETA

DE LA PEÑA BÉTICADel 7 al 9 de setembre el Centro

Cultural Andaluz Peña Bética de Gavà-Viladecans ofereix una festa cada dia a la seva caseta, on es podrà sentir i ballar música flamenca –i també de pop i rock–, i gaudir

dels espectacles a la fresca.

Hi haurà actuacions de cantants i col·laboracions d’entitats culturals de Gavà, Viladecans i la resta de la comarca.

A les 22.30 hores, al parc de la MarinaPIROMUSICAL DE LA FESTA MAJORHo organitza: Ajuntament.Un nou espectacle pirotècnic, que reinventa els tradicionals focs d’artifici, serà el tret de sortida de la celebració. Els castells de foc formaran, un any més, una barreja de color, soroll i olor de pólvora. Però enguany s’hi afegeix als focs d’inici de la festa un altre so: la música, la millor companya per a tot espectacle. Per poder veure el Piromusical en condicions, és recomanable situar-se a l’entrada del parc, a la confluència de l’avinguda del Segle XXI i el passeig de la Marina.

A les 23 hores, a la platja de la MurtraHAVANERES I ROM CREMATHo organitza: Ajuntament.La platja també és escenari del primer dia de la festa amb el concert del grup d’havaneres Les Veus del Mar. Aquest

conjunt, amb un quart de segle de treball a l’esquena, ens porta cançons a tres veus amb acordió i baix acústic. Un dels més veterans exponents catalans de la intrepretació d’aquest gènere que, com és tradició, anirà acompanyat d’un bon cremat popular.

A les 23.30 hores, al parc de la Marina, a l’escenari del llacVITAMINA FESTIVAL. CONCERT DEL PUCHERO DEL HORTELANOHo organitza: Ajuntament.Un dels conjunts amb més empenta del panorama del flamenc fusió dels últims anys, el format pels granadins El Puchero del Hortelano, actua per primera vegada a Viladecans. Ens presentarà el seu darrer disc, ‘El tiempo de Manuel’, el sisè de la seva carrera i el primer treball del sextet amb material inèdit des de l’any 2007. El flamenc fusionat amb el rock, la rumba o el funky promet una primera nit de Festa Major molt moguda. Qui pot resistir-se a moure una mica l’esquelet a la fresca d’una de les darreres nits d’estiu escoltant aquests acords musicals?

A la 1 de la matinada, al parc de la MarinaVITAMINA FESTIVAL. SESSIÓ DE DJSHo organitza: Ajuntament.Sessió ‘Tot èxits’, a càrrec d’Aivan DJ i Martí Melero.

Mamut

Piromusical

Les Veus del Mar

El Puchero del Hortelano

Page 7: Festa Major Viladecans 2012

7

#FMViladecans

A les 9 hores, al Poliesportiu Municipal del Centre6è OPEN DE BÀDMINTON DE FESTA MAJORHo organitza: Club Bàdminton Viladecans.Els amants del bàdminton tenen l’oportunitat de començar a escalfar la nova temporada de competicions amb aquest torneig. Per a més informació i inscripcions es pot consultar el web del club: www.clubbadmintonviladecans.org.

A les 11.30 hores, a les Pistes de Petanca de Can PasteraVIIIè TROFEU DE BITLLES CATALANES ‘CIUTAT DE VILADECANS’Ho organitza: Club de Bitlles Viladecans.Aquesta cita competitiva de bitlles catalanes, que reuneix a participants d’arreu de Catalunya, s’acompanya d’una partida popular solidària per recollir fons per a la campanya Viladecans Solidària.

A les 12 hores, a l’Església de Sant JoanMISSA DE FESTA MAJORHo organitza: Parròquia de Sant Joan.L’ofici religiós és un dels fixos a la festa gran de la ciutat. El 8 de setembre es commemora arreu el dia de totes les mares de Déu, i a Viladecans se celebra la festivitat de la Mare de Déu de Sales, patrona de la ciutat. Aquesta festivitat és la que tradicionalment ha posat data a la celebració de la nostra gran festa d’estiu.

A les 13.30 hores, a la Torre del BaróINAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ ‘ANTONIO HERVÁS I LA PAGESIA’

Mostra de pintures i collages del pintor Antonio Hervás, nascut a Jaén però afincat al Baix Llobregat des del 1966, que ens proposa un viatge pel seu estil oníric

per reconèixer els camps locals. Els quadres s’inclouen dins de l’exposició permanent ‘Pagesos i vilatans. Viladecans al segle XIX’. Enguany, Hervás celebra 40 anys d’exposicions, que ha mostrat més enllà d’Espanya (als Estats Units, Islàndia, Israel, Brasil o Alemanya).

A les 16 hores, al poliesportiu SAFA (Gavà)TORNEIG DE FUTBOL SALA DE FESTA MAJORHo organitza: Club Futbol Sala Mil·lenium Sports.Quadrangular que serveix per medir les forces de l’equip viladecanenc en la pretemporada.

A les 16 hores, a l’Ateneu de Cultura Popular Can BatlloriTORNEIG DE FESTA MAJOR D’ESCACSHo organitza el Club d’Escacs de Viladecans.Competició oberta a totes les persones que hi vulguin participar per mesurar les seves habilitats davant el taulell d’escacs. Les inscripcions s’han de fer a l’Ateneu d’Entitats Pablo

Picasso (telèfon 93 659 14 56), o bé als telèfons 650 09 39 69 o 687 53 45 48.

A les 16.30 hores, a la plaça de la VilaMAMULLADA. ‘CORREAIGUA’ DEL MAMUTHo organitza: Coordinadora del Mamut de Viladecans.Per fer passar la calor d’una de les últimes tardes estiuenques, el Mamut de Viladecans ens proposa que ens passegem amb ell tot remullant-nos amb l’aigua que ens llença amb la seva trompa. Aquesta és una de les activitats que més agraden als nens i nenes, que gaudeixen amb l’animaló d’una estona divertida i refrescant. El millor és portar el banyador posat de casa. I a gaudir-ne!

De 18 a 21 hores, al parc de Can XicFESTA MAJOR “XICA”Ho organitza: Ajuntament.Els més petits de la família tenen aquest any una nova proposta a gaudir, la Festa Major “Xica”, que s’instal·la al parc de Can Xic. Aquest dia podran gaudir, de 18 a

Correaigua del Mamut

Anto

nio

Her

vás

Page 8: Festa Major Viladecans 2012

8

20 hores, d’un circuit de minibicicletes i monocicles, un taller en què els infants podran iniciar-se en la màgia, un altre de castells de sorra i un espai de jocs musicals amb uns instruments de percussió molt originals. I, a les 20 hores, hi haurà un espectacle de circ i clown a càrrec de la Cia. Katraska.

De 18 a 23 hores, al Camp Municipal de BeisbolFESTA SOLIDÀRIA DE BEISBOL CUBA-VILADECANSHo organitzen: Cubanos en Catalunya (Delegació Viladecans) i Club Beisbol Viladecans.El beisbol serà el gran protagonista d’aquesta trobada, en la qual es jugarà un partit amb jugadors del Club Beisbol Viladecans i cubans residents a Catalunya. La trobada es farà en suport del programa Viladecans Solidària del 2012. L’activitat, organitzada per l’Associació Cubanos en Catalunya amb el suport del club esportiu, clourà amb una degustació de gastronomia cubana i ball amb la participació d’una agrupació musical de Cuba.

A les 19 hores, als Jardins de Can Modolell 2ª SEMIFINAL DEL XXIV CERTAMEN DE CANTAUTORS Aprofitant el marc festiu i cultural de la Festa Major, es reempren aquest certamen que es va suspendre al juliol amb motiu de la pluja. Amb la segona semifinal podrem gaudir de la bona música en directe que sempre ens porten els seus participants.

A les 19 hores, a la plaça de la VilaAUDICIÓ I BALLADA DE SARDANESHo organitza: Ajuntament.Un any més, per Festa Major torna a Viladecans la prestigiosa Cobla Baix Llobregat per oferir-nos peces dels compositors més reconeguts del gènere. La música del flabiol, el tamborí, el tible, la tenora, la trompeta, el trombó, el fiscorn i el contrabaix cridarà al ball de la dansa catalana, omplint de cultura i tradició la plaça de la Vila.

A les 20 hores, a la plaça de la ConstitucióVETLLADA FLAMENCAHo organitzen: Centro Cultural Raíces de Andalucía i Associació de Veïns Montserratina-Manso Ratés.Actuació dels grups del Centro Cultural Raíces de Andalucía i del Coro Rociero Raíces de Andalucía, a més de ‘Morenito de Jaén’ al cante, el grup de rumbes Chanely i la copla de Feli Gutiérrez ‘La Mancheguita’. També s’hi farà una degustació de gastronomia andalusa.

Festa Major ‘Xica’

Festa del beisbol

Vetllada Flamenca

Page 9: Festa Major Viladecans 2012

9

#FMViladecans

A les 20.30 hores, al carrer de Ferran i Clua (entre les av. Gavà i Generalitat)FESTA DE BARRI DE L’HOSPITAL-ROCA. VETLLADA DE BALL I MÚSICAHo organitza: Associació de Veïns Hospital-Roca.El vespre i la nit estaran plens de moviment al carrer de Ferran i Clua per celebrar la festa de barri. La vetllada s’obrirà amb l’actuació del grup de sevillanes de l’Associació de Veïns Hospital-Roca, per continuar amb el Coro Rociero (21 h) i una exhibició de l’Associació DE Balls de Saló de Viladecans. A partir de les 22 hores, la ciutadania es posarà també en moviment amb el ball amb orquestra fins a les dues de la matinada (que farà un recès de 23.30 a 24.30 h per deixar espai al Festival Music de playback).

A les 21 hores, al parc de la Torre-rojaFESTA A LA CASETA DE LA PEÑA BÉTICADel 7 al 9 de setembre el Centro Cultural Andaluz Peña Bética de Gavà-

Viladecans ofereix una festa cada dia a la seva caseta, on es podrà sentir i ballar música flamenca –i també de pop i rock–, i gaudir dels espectacles a la fresca. Hi haurà actuacions de cantants i col·laboracions d’entitats culturals de Gavà, Viladecans i la resta de la comarca.

A les 22 hores, a la plaça de la VilaCORREFOC DE FESTA MAJORHo organitza: Diables de Viladecans.Els diables encendran la Festa Major, de nou, el segon dia! La tradició del foc tornarà a envair els carrers del Barri Antic en una rua en la qual, aquells que hi vulguin participar, han de tenir en compte que cal anar ben preparats. El millor per gaudir-ne de manera segura és portar roba de cotó gruixuda i quelcom per tapar-se el cap i la cara i evitar, així, possibles cremades. El correfoc s’iniciarà, com és la tradició, a la plaça de la Vila per recórrer després els carrers de Jaume Abril, del Sol, de Sant Joan, de la Muntanya i de Santa Teresa, per baixar per la rambla Modolell de nou cap a la plaça de la Vila.

A les 22.30 hores, al parc de Torrent BallesterCONCERT DE L’ORQUESTRA CADILLACHo organitza: Ajuntament.Aquelles persones que els agrada ballar al ritme de l’orquestra tenen una magnífica oportunitat de fer-ho amb la Cadillac, una formació gironina amb una desena de músics amb moltes taules a l’escenari. Acostumats als directes, amenitzaran la nit amb una proposta variada que anima a sortir a la pista fins i tot al menys ballarí.

Festa del beisbol

Correfoc

Page 10: Festa Major Viladecans 2012

10

A les 22.30 hores, al parc de la MarinaVITAMINA FESTIVAL. CONCERT DE SINIESTRO TOTALHo organitza: Ajuntament.Siniestro Total obrirà la segona nit musical a l’escenari del parc de la Marina. El grup gallec de punk rock ha fet 30 anys en actiu i surt als escenaris amb la gira ‘Tierra Ignota’ per tocar rareses, temes inèdits en directe, cares B i versions, “salpicats” d’alguns dels èxits que han deixat tonades a la memòria de diverses generacions. Julián Hernández, el fundador, líder i cantant és l’únic supervivent del primer concert d’una

banda que, malgrat la renovació, manté un so inconfusible.

A les 24 hores, al parc de la MarinaVITAMINA FESTIVAL. CONCERT DE LA TROBA KUNG-FÚHo organitza: Ajuntament.La Troba Kung-Fú és un dels grups de referència en el mestissatge de la rumba amb músiques del món. Després d’una gira aquest estiu per França i Bèlgica, el grup liderat per Joan Garriga (ex Dusminguet) arriba a Viladecans. Virtuosos amb els instruments i entregats al públic, els músics d’aquest grup català munten una gran festa a dalt i a baix de

l’escenari, creant un gran ambient. Un directe molt potent per gaudir de la nit movent el cos al ritme de la música.

A la 1.30 de la matinada, al parc de la MarinaVITAMINA FESTIVAL. SESSIÓ DE DJSHo organitza: LlacBar. Sessió ‘Tot èxits’, a càrrec de Viterine Heart i Martí Melero.

A les 2 de la matinada, al LlacBar del parc de la Marina VITAMINA HOUSE. SESSIÓ DE DJSHo organitza: LlacBar.Sessió ‘House i Tech House’, a càrrec de Rid Pinno i Ruben Molina.

Siniestro Total

La Troba Kung Fú

Page 11: Festa Major Viladecans 2012

11

#FMViladecans

A les 8 hores, rua des de la plaça de la VilaMATINADA DE GRALLERSHo organitza: Grallers de Viladecans.El despertar de molts viladecanencs, el tercer dia de Festa Major, vindrà acompanyat del so dels Grallers de Viladecans. El grup s’aplegarà a la plaça de la Vila per fer posteriorment un recorregut pel Barri Antic per recordar que estem de festa.

De 9 a 13 hores, al Camp Municipal de Futbol de Torre-roja4t TORNEIG DE PENYES DE FUTBOL DE VILADECANSHo organitzen: Peña Madridista de Viladecans, Penya Blanc-i-blava de Viladecans, Penya Blaugrana de Viladecans i Peña Bética Gavà-Viladecans.Les quatre agrupacions d’aficionats de la ciutat a equips de futbol organitzen un any més, per la Festa Major, un quadrangular. Els membres de les penyes s’enfrontaran per dirimir qui està en millor forma. La millor afició també tindrà el seu premi.

A les 9 hores, a la rambla Modolell6È CONCURS DE PINTURA RÀPIDA LUIS FERNÁNDEZ VERGARA ‘CIUTAT DE VILADECANS’De nou a deu del matí, els participants hauran de ser a la rambla Modolell amb un màxim de dos suports (preferiblement llenços) per participar al certamen, que portarà a aquells assistents que ho vulguin a la platja en un minibús, ja que, enguany, hi ha dos temes a concurs:

‘Viladecans’ i ‘Platja de Viladecans’. Les obres s’hauran d’entregar de 13 a 15 hores al Taller d’Arts El Mirall (Ctra. Sant Climent, 64). Hi ha en joc premis de fins a 600 euros. Més informació: www.fundacionespejo.com, tels. 93 637 22 05 / 650 897 467.

A les 9.30 hores, a la plaça de la MediterràniaTORNEIG DE BÀSQUET AL CARRER 3x3 Ho organitza: Ajuntament, amb la col·laboració del Club Bàsquet Viladecans-UE Sant Gabriel i el Club Bàsquet Femení Viladecans Sports.El bàsquet torna al carrer per la Festa Major amb una competició oberta a tots aquells i aquelles joves als quals els agrada practicar aquest esport. La inscripció dels equips, de tres membres, es pot fer del 16 d’agost al 5 de setembre, a la botiga Base Castelló Esports (c. Sol, 12; tel. 93 658 30 09).

A les 10 hores, a la rambla ModolellTROBADA DE PUNTAIRES Ho organitza: Ajuntament.Les puntes són protagonistes un any més a la rambla Modolell. Les persones que practiquen aquesta tècnica manual artesanal demostraran les seves habilitats i exhibiran els seus treballs. Així, la ciutadania podrà conèixer en què consisteix la tradició del boixet, que a Viladecans ha tingut una forta empenta els darrers anys gràcies a l’associacionisme. I és que la ciutat compta actualment amb tres entitats (Associació Grup Puntaires de la Rambla, Puntaires de Viladecans i Puntaires de la Vall de Cans), així com

Siniestro Total

Torneig de Penyes de Futbol

Trobada de puntaires

Page 12: Festa Major Viladecans 2012

12

altres grups a les associacions de veïns Montserratina-Manso Ratés, Parc Torre Roja i del Barri de Sales.

A les 10 hores, a la rambla ModolellMERCAT D’ART I OFICISHo organitzen: Associació d’Arts i Oficis i Fundación Espejo.Nova edició del mercat mensual de treballs artesanals. Artistes i artesans del municipi i de la comarca apropen a la ciutadania les seves obres i manualitats. Una bona oportunitat perquè fem un passeig ben amè i, fins i tot, comprem alguna cosa bonica per guarnir-nos o guarnir les nostres llars.

A les 10 hores, al parc del Torrent Ballester3ª ‘HUEVADA MOTERA’ SOLIDÀRIA Ho organitza: Fundación Espejo.Per animar la vista i el gust, el matí de diumenge tenim una proposta entretinguda i solidària: la ‘huevada’ popular (pà, un ou i un refresc per esmorzar), amb la presència de nombrosos ‘moters’ que exhibiran les seves ‘montures’ de nivell (Harleys Davidson, principalment). Els beneficis de l’activitat, organitzada per la Fundación Espejo de Viladecans, aniran destinats a la iniciativa Viladecans Solidària, que enguany anima la ciutadania local a aplegar-se a l’entorn d’un projecte solidari, la construcció d’uns dipòsits per al subministrament d’aigua a escoles de Ciudad Sandino, a Nicaragua.

A les 11 hores, rua des de l’av. Olof PalmeRUA DE VEHICLES CLÀSSICSHo organitza: Clàssic Club Viladecans.La trobada mensual de motos

i cotxes clàssics que organitza l’entitat Clàssic Club Viladecans es transforma aquesta vegada en una rua que recorrerà alguns carrers de la ciutat per mostrar aquestes ‘perles’ que, amb les seves línies, marquen una època amb molta imaginació i estil.

A les 11.30 hores, al carrer de Ferran i Clua (entre l’av. Gavà i Generalitat)XOCOLATADA POPULAR. FESTA DE BARRI DE L’HOSPITAL-ROCAHo organitza: Associació de Veïns Hospital-Roca.Una cita que no falla mai a la Festa de Barri de l’AV Hospital-Roca és la xocolatada popular. Per començar el diumenge amb bona boca.

D’11 a 14 hores, al carrer de Ferran i Clua (entre les av. Gavà i Generalitat)DIVERFESTA INFANTIL. FESTA DE BARRI DE L’HOSPITAL-ROCAHo organitza: Associació de Veïns Hospital-Roca.

La festa de barri de l’AV Hospital-Roca torna a oferir als més petits una matinal carregada d’activitats lúdiques: inflables, jocs tradicionals i la festa de l’aigua i l’escuma que, de ben segur, divertiran els nois i noies.

A les 12 hores, a la plaça de la VilaTROBADA I CERCAVILA DE GEGANTSHo organitzen: Diables de Viladecans.Una de les cites més populars per a la canalla durant la festa gran és la trobada gegantera. Les figures de grans dimensions, acompanyades pels capgrossos, generen un àmbient un xic màgic que es repeteix arreu dels pobles de Catalunya en les celebracions de festes majors. Una tradició nostrada que, a Viladecans, protagonitzen el Josep i la Paquita, els gegants de

Rua de vehicles clàssics

Huevada Motera Solidària Trobada de gegants

Page 13: Festa Major Viladecans 2012

13

#FMViladecans

la ciutat, que estaran acompanyats per personatges d’altres colles convidades. Després d’aplegar-se a la plaça de la Vila, les monumentals figures engalanades amb indumentàries tradicionals faran una cercavila pel Barri Antic.

A les 13 hores, al carrer de Ferran i Clua (entre les av. Gavà i Generalitat)VERMUT POPULAR. FESTA DE BARRI DE L’HOSPITAL-ROCAHo organitza: Associació de Veïns Hospital-Roca.

Per tancar la festa de barri de l’AV Hospital-Roca, res de millor que el tradicional vermut popular, durant el qual es lliuraran els guardons dels diferents tornejos de jocs de taula celebrats durant la setmana.

De 18 a 21 hores, al parc de Can XicFESTA MAJOR “XICA”Ho organitza: Ajuntament.El segon dia d’aquest espai d’activitats per als més petits de la família ofereix un taller per iniciar als nens i nenes en el món de l’il·lusionisme, aprenent a construir efectes màgics; així com un taller d’iniciació a les activitats de circ. També hi haurà un espai de construcció de castells de sorra i un espai de jocs d’instruments de percussió professionals i originals. A més, a partir de les 20 hores, es farà l’espectacle d’animació ‘Que comenci la festa!’, a càrrec de la cia. Jaume Ibars. Un espectacle que, amb la música com a fi conductor, sorprendrà i farà moure’s al públic.

A les 19 hores, a Atrium ViladecansTEATRE MUSICAL: ‘CONCHA. YO LO QUE QUIERO ES BAILAR’Ho organitza: Atrium Viladecans. Preu: 22-25 euros. Compra d’entrades a www.atriumviladecans.com o a les taquilles d’Atrium Esports.El musical de la vida de l’actriu

i cantant Concha Velasco interpretat per ella mateixa. Sense intermediaris. Sola davant del públic per reflexionar, parlar de la seva carrera, dels seus personatges, de les obres que ha fet (i de les que no ha fet, també), dels èxits i dels fracassos. Un viatge que va de l’actriu indiscutible d’ahir a l’adolescent dels seus inicis, quan, tímida i introvertida però tossuda i voluntariosa, s’enfrontava a l’ofici amb l’únic desig de ballar.

Festa Major ‘Xica’

Concha Velasco

Page 14: Festa Major Viladecans 2012

14

A les 19 hores, al davant de l’Església de Sant JoanACTUACIÓ DE CANT CORALHo organitzen: Cor Som i Serem, Cor&Cants, la Coral Esplai Gent Gran i la Coral La Lira.Les entitats corals de Viladecans tornen a aplegar-se per oferir un concert a cappella amb algunes de les peces més conegudes del gènere, per fer les delícies de la nostra oïda en un marc incomparable.

A les 19 hores, al parc del Torrent BallesterACTUACIÓ DE CASES REGIONALSLes entitats de Viladecans de tradicions regionals també s’apleguen per mostrar l’activitat de les seves escoles de ball. El Centro Cultural Andaluz Peña Bética, el Centro Cultural Raíces de Andalucía, el Centro Cultural Recreativo Andaluz Sierra Norte (Sevilla) i la Casa de Aragón de Gavà, Castelldefels i Viladcans oferiran al parc del Torrent Ballester espectacles per amenitzar

la tarda.

A les 20 hores, al parc de la Torre-rojaFESTA A LA CASETA DE LA PEÑA BÉTICADel 7 al 9 de setembre el Centro Cultural Andaluz

Peña Bética de Gavà-Viladecans ofereix una festa cada dia a la seva caseta, on es podrà sentir i ballar música flamenca –i també de pop i rock–, i gaudir dels espectacles a la fresca. Hi haurà actuacions de cantants i col·laboracions d’entitats culturals de Gavà, Viladecans i la resta de la comarca.

A les 21 hores, als Jardins de Can ModolellCONCERT DEL COR CIUTAT DE MATARÓEls Jardins de Can Modolell tornen a oferir propostes musicals alternatives per a la Festa Major. Una d’elles serà l’actuació del Cor Ciutat de Mataró, un grup vocal que barreja una trentena de cantants professionals i amateurs. Aquest conjunt reinterpreta obres de música vocal antiga en clau contemporània i, també, obres que s’han composat per a textos de poetes antics i moderns. Una posibilitat per deixar-se meravellar per la música a cappella.

A les 22 hores, al LlacBar del parc de la MarinaNIT DE MONÒLEGSHo organitza: LlacBar.Amb Andrés Torres (col·laborador del programa televisiu AruCitys), Magín (a les 23.15 h) i Vero Morales (a les 24.30 h).

Actuació de corals locals

Actuació de cases regionals

Cor Ciutat de Mataró

Page 15: Festa Major Viladecans 2012

15

#FMViladecans

A les 18 hores, al Casal de l’Alba-rosa TALLER DE COSTURA, AMB BERENAR: ‘COM ARREGLAR I REPARAR LA NOSTRA ROBA’ Ho organitza: Associació de Veïns Alba-rosa. Taller per aprendre a arreglar els trencats i descosits de tota la família, un sistema per estalviar en despeses a la llar, arranjant peces de roba en lloc d’haver de comprar-ne de noves.

A les 18 hores, a la plaça de l’Alba-rosa MERCAT DEL TROC I SEGONA MÀ Ho organitza: Associació de Veïns Alba-rosa. Nova edició d’aquesta activitat, en què es poden intercanviar o comprar objectes de segona mà. Moltes vegades tenim per casa estris o andròmines que ja no utilitzem mai però que, potser, a algú altre li servirien o tindria interès en tenir-los. Així, si tens coses per bescanviar o vendre, pots apuntar-te al Casal de l’Alba-rosa per tenir una paradeta o, si simplement vols tafanejar per si alguna cosa t’agrada, només cal que hi vagis al mercat.

De 18 a 21 hores, al parc de Can XicFESTA MAJOR “XICA”Ho organitza: Ajuntament.El tercer i últim dia de l’espai d’activitats infantils oferirà de nou tallers de 18 a 20 hores (sobre circ, màgia, elaboració de castells de sorra i instruments de percussió). I es clourà la jornada amb un espectacle de màgia, a les 20 hores. El Mago Manu posarà en un barret de copa una dosi de màgia, una altra de rialles, una més de participació i unes

gotes musicals per fer gaudir els nens i nenes.

A les 20.30 hores, a la plaça de l’Alba-rosa JOCS VEÏNALS A la fresca del vespre, l’Associació de Veïns Alba-rosa ens proposa una estona de sana competició amb aquells jocs tradicionals que no falten gairebé mai en les grans reunions familiars. El dòmino, els escacs o el parxís esperen als qui vulguin animar-se a fer una partideta.

A les 21 hores, als Jardins de Can Modolell FINAL DEL XXIV CERTAMEN DE CANTAUTORS La música en directe serà molt present la nit de dilluns a diferents escenaris de la ciutat. Els Jardins de Can Modolell serà un d’ells, ja que acolliran les actuacions dels cinc millors artistes que passin a la final del

certamen de cantautors. Una bona opció per deleitar-se amb les canços dels promeses d’aquest gènere.

A les 21 hores, al parc de la MarinaFESTIVAL RUDECANS DE MÚSICA SKA, REGGAE & RUMBAHo organitzen: Agrupaments Escolta Garbí, Sant Joan i l’Espiga de Viladecans.El Festival RudeCans se celebra de nou en el marc de la Festa Major. La tercera edició d’aquest certamen portarà quatre grups.

La Gossa Sorda. Per als amants del rock amb dolçaina, el reaggae i l’ska, aquest grup, amb més d’una dècada d’escenaris a l’esquena i tres discos, és una aposta segura. www.lagossasorda.com

High Times. La banda de ska de la Vil·la de Gràcia de Barcelona ens porta, per segon any seguit, el seu so propi, amb cançons en català i en anglès. www.hightimes.cat

Roe Green & Txipiaite Band. Amb el seu primer disc sota el braç, ‘Words for freedom’, aterra a Viladecans una banda que busca ser un referent de la música jamaicana a Catalunya. www.txipiaite.com

El Son de la Chama. La música d’arrel, la fusió de ritmes i l’inconformisme que es desprèn de les seves lletres són

Mago Manu

La Gossa Sorda

Page 16: Festa Major Viladecans 2012

16

caraterístiques de la jove banda de Tarragona. ww.elsondelachama.com

Wiggle Yard Sound. Aquests DJs d’Esplugues punxaran música reaggae per tancar el festival.www.youthrevolutionsound.com

A les 22 hores, al parc del Torrent BallesterCONCERT DE FÓRMULA VHo organitza: Ajuntament.Un dels grans exponents espanyols de la música dels anys seixanta i setanta torna a ser protagonista del Gran Concert de Festa Major. Mítiques cançons que són a l’imaginari col·lectiu després de molts anys, com ‘Eva María’, ‘Cuéntame’, ‘La fiesta de Blas’ o ‘Vacaciones de verano’ van ser només alguns dels ‘hits’ de Fórmula V, que animarà la quarta nit de la festa. El mític grup, nascut l’any 1965, es va separar després d’una dècada de grans èxits, però va tornar als escenaris ara fa deu anys, amb components que van participar en l’època daurada d’altres grups, com Los Diablos i Los Salvajes. Una música que va ser aclapadorament comercial en el seu dia i que, malgrat els anys, anima a moure l’esquelet i cantar. Diuen que els grans èxits mai passen de moda. www.formulav.es

A les 22 hores, als Jardins de Can ModolellCONCERT DE JAVIER VAQUERO TRIOHo organitza: Ajuntament.Els amants del virtuosisme a la guitarra no es poden perdre aquest concert. Al capdavant de la formació es troba Javier Vaquero, un excel·lent guitarrista que omple de matisos la seva música, i al seu costat, Juan Antonio Guerra (baix) i Paco Escudero (percussió). Una terna d’asos amb un gran domini tècnic que ofereixen un directe amb una fusió brillant entre la llibertat del jazz, la força del flamenc i la sonoritat mediterrània. Una oportunitat per gaudir de música amb majúscules.

A les 22.30 hores, a la plaça de l’Alba-rosa DISCOMÒBIL Ho organitza: Associació de Veïns Alba-rosa.Una altra oportunitat per ballar la darrera nit de festa major és aquesta discoteca mòbil, que dirigirà DJ Rafa.

El son de la chama

Fórmula V

Javier Vaquero

Page 17: Festa Major Viladecans 2012

17

#FMViladecans

A les 9.30 hores, al parc de la Marina34a CURSA ATLÈTICA POPULAR - 1a CURSA SOLIDÀRIAHo organitza: Club Atletisme Viladecans.La Cursa Atlètica Popular és tota una tradició de la Festa Major per a molts ciutadans de totes les edats. Enguany, aquesta festa de l’activitat física arriba amb dues novetats. La primera és que la sortida i arribada de la prova es farà al parc de la Marina, en lloc de la rambla Modolell, com era habitual, i per tant el recorregut serà diferent. La segona novetat és que la cursa es converteix en una cita solidària perquè se suma a Viladecans Solidària i destinarà 50 cèntims de cada inscripció al projecte solidari de ciutat d’aquest 2012: la construcció d’uns dipòsits per al subministrament d’aigua a escoles de Ciudad Sandino, a Nicaragua. L’entrega de premis també es farà al parc de la Marina.La cursa té obertes les inscripcions fins al 7 de setembre. Aquestes es poden fer per Internet als webs www.catvila.es (de manera obligatòria per a les categories de base) o www.atletisme.cat, o bé a la botiga Esports Castelló (c. Sol, 12). Les bases es poden consultar a www.catvila.cat. La culminació del matí esportiu serà el lliurament de premis, també a la rambla, als primers de cada categoria.

Page 18: Festa Major Viladecans 2012

18

A les 19 hores, a la plaça de la VilaCOMMEMORACIÓ DE LA DIADA NACIONALHo organitza: Ajuntament.Lectura del manifest institucional per commemorar la Diada, acompanyada pel Cant dels Segadors. Posteriorment, tindrà lloc

una audició i ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

A les 21 hores, al parc del Torrent BallesterHAVANERES I ROM CREMATHo organitza: Ajuntament.El grup d’havaneres Mar i

Vent repetirà a la Festa Major

per apropar-nos el so de les cançons marineres. Aquest quintet barceloní acompanya les veus de la guitarra, el baix i l’acordió per amenitzar-nos la vetllada, en la qual no faltarà el cremat.

A les 22 hores, als Jardins de Can ModolellCONCERT DE MUSIC ARQUEOLOGYHo organitza: Ajuntament.Aquest quartet de jazz repeteix, per segon any consecutiu, a la festa. Nando Picó (Saxo), Toni López (guitarra), Santiago Acevedo (Contrabaix) i Miguel Ballester (Bateria) oferiran una actuació que va a les arrels més pures del gènere, tot intentant crear la mateixa atmosfera de les sonoritats antigues, però fresques i descarades, que van obrir el camí del jazz.

Javier Vaquero

Ballada de sardanes

Audició de sardanes

Rom cremat

Music Arqueology

Page 19: Festa Major Viladecans 2012

19

#FMViladecans

Dissabtes 1 i 8 de setembre, i diumenges 2 i 9 de setembre, d’11 a 14 hores, a la Torre del BaróEXPOSICIÓ ‘PAGESOS I VILATANS. VILADECANS AL SEGLE XIX’Ho organitzen: Ajuntament i Museu de Viladecans.Jornades especials de portes obertes d’aquesta mostra permanent que permet conèixer com Viladecans va passar de ser una petita vila a participar en la formació de la societat contemporània. El creixement de Barcelona va provocar l’augment de la producció pagesa local, amb l’increment de terres de conreu i cases a la plana agrícola i amb la instal·lació de noves formes de producció que van generar un patrimoni immoble, material i immaterial. L’exposició compta amb fotografies, així com mobiliari i objectes quotidians de la col·lecció de l’edifici històric de Ca n’Amat, ara en procés de reforma, i de col·leccions ciutadanes.

Dimecres 5 de setembre, a les 20.30 hores, al Camp Municipal de Futbol Torre-rojaII MEMORIAL ZAMORA I MARIANOLa Unión Deportiva Sector Montserratina organitza aquest triangular de futbol commemoratiu, amb la participació dels seus dos equips amateurs i del primer equip de la Unión Deportiva Viladecans, que va emportar-se el trofeu en la primera edició. Una oportunitat per veure com estan els equips de cara a l’inici de la temporada esportiva.

8, 9, 15 i 16 de setembre, a Atrium EsportsTORNEIG DE BÀSQUET DE FESTA MAJORHo organitza: Club Bàsquet Femení de Viladecans.Aprofitant la Festa Major, l’entitat realitza els primers partits de pretemporada de totes les categories del club. Les jornades de dissabtes es desenvolupen de 9 a 20 hores, mentre que les de diumenges seran només matinals, de 9 a 14 hores.

Divendres 14 de setembre, a les 21 hores, a Atrium ViladecansCONCERT DE SIDONIEHo organitza: Atrium Viladecans. Preu: 18 euros. Compra d’entrades a www.atriumviladecans.com o a les taquilles d’Atrium Esports.El grup barceloní presenta el seu sisè disc, ‘El fluido García’, amb el qual recupera la contundència dels primers treballs, malgrat que la psicodèlia sempre ha estat el seu segell. Un dels àlbums més frescos i arriscats d’una banda amb un dels directes més potents de l’indie espanyol.Javier Vaquero

Sidonie

Page 20: Festa Major Viladecans 2012

20

Dissabte 15 de setembre, a les 21 hores, a la platja de CastelldefelsCONCURS DE PESCA DE FESTA MAJORHo organitza: Asociación de Pescadores Deportivos de Viladecans.La inscripció per al tradicional concurs de pesca que s’organitza cada Festa Major es pot fer fins al 13 de setembre a l’Ateneu d’Entitats

Pablo Picasso (tel. 93 659 14 56), o bé al telèfon 696 48 06 29.

A partir del 20 de setembre, a l’Ateneu d’Entitats Pablo PicassoEXPOSICIÓ ‘33è CONCURS ESTATAL DE FOTOGRAFIA CIUTAT DE VILADECANS’Ho organitza: Ajuntament.Mostra de les obres guanyadores i

finalistes del certamen fotogràfic, tot un clàssic a la vila. L’exposició s’hi estarà fins al 20 d’octubre.

Dissabte 22 de setembre, a les 16 hores, a Atrium EsportsTROFEU DE NATACIÓ DE VILADECANS ‘EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT’Ho organitza: Club Natació Viladecans.Els nedadors federats de les diferents categories del club es llencen a la piscina per donar el tret de sortida a una nova temporada en un trofeu que és tot un clàssic. Ja arriba a la 28a edició.

Diumenge 23 de setembre, a les 11 hores, a la plaça de la VilaVISITA GUIADA A LA TORRE DEL BARÓ I CAN MODOLELL

Ho organitza: Ajuntament.Si voleu conèixer la història i els secrets d’alguns dels edificis històrics de la ciutat, no us podeu perdre aquesta visita comentada i gratuïta. Passejareu per dins de la Torre del Baró, un edifici medieval del segle XIV, i per Can Modolell, l’actual Casa de la Vila, de tipus modernista però sobre una torre de guaita del segle XVl. Cal apuntar-s’hi, prèviament, al telèfon 93 635 18 80 o al correu electrònic [email protected].

Concurs de Pesca

33è Concurs de Fotografia Ciutat de Viladecans

Can Modolell

Page 21: Festa Major Viladecans 2012
Page 22: Festa Major Viladecans 2012
Page 23: Festa Major Viladecans 2012
Page 24: Festa Major Viladecans 2012

24

Page 25: Festa Major Viladecans 2012
Page 26: Festa Major Viladecans 2012

26

Page 27: Festa Major Viladecans 2012
Page 28: Festa Major Viladecans 2012

28

Page 29: Festa Major Viladecans 2012

29

#FMViladecans

Page 30: Festa Major Viladecans 2012

30

Page 31: Festa Major Viladecans 2012

31

#FMViladecans

Page 32: Festa Major Viladecans 2012

32

Page 33: Festa Major Viladecans 2012

33

#FMViladecans

Page 34: Festa Major Viladecans 2012

34

Page 35: Festa Major Viladecans 2012
Page 36: Festa Major Viladecans 2012