GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA - · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I...

5
1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 20082009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i Pregària és crear petites fraternitats que es troben per dialogar sobre la pròpia fe i per pregar , vivint la fe enmig de la nostra societat i en diàleg amb ella. 1.2 El grup tindrà cura particular de cada una de les persones que el formen. 1.3 A les reunions de grup es comunicaran els sants, els aniversaris i les notícies relacionades amb els seus membres. Es procurarà potenciar l’esperit alegre i celebratiu de les trobades. 1.4 Cada grup elaborarà el seu propi projecte tenint en compte el projecte general: a) Pregària b) Cura del grup c) Elaboració de la fitxa d) Trobades a Sant Martí o al Convent e) Aportació econòmica f) Dates de l’inici del curs i Curset Bíblic g) Dies d’eucaristia amb el frare 1.5 És bo que els grups tinguin esperit solidari. Per aquest motiu, es proposa celebrar cada any un sopar de la fam destinant el que s’obtingui un any al quart món i el següent al tercer món. També es podria donar a Càritas o als acollits del Convent. Ho farem en els recessos d’Advent (19 des) i de Quaresma (27 mar ). 2. TEMES 2.1 Els temes d’aquest curs giraran a l’entorn de: Pentecosta i Esperit Sant, Sant Francesc i Santa Clara; el Fill Pròdig; Les Benaurances; Sal i llum del món; Què t’ha ajudat a mantenir la fe?; Objecció de consciència per motius cristians; Sofriment, per què?; La vida com a viatge; Internet, selva o xarxa?; Simone Weil; Teresa de Lisieux; Cardenal Martini; Teresa d’Àvila; Joan de la Creu; Edith Stein; J.R.R. Tolkien; C.S. Lewis; Maximilià M. Kolbe; Maria Magdalena;

Transcript of GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA - · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I...

Page 1: GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA -  · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 2008­2009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i

1

GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA

PROJECTE DEL CURS 2008­2009

1. VIDA DELS GRUPS (fr aternitats)

1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i Pregària és crear petites fraternitats que es troben per dialogar sobre la pròpia fe i per pregar , vivint la fe enmig de la nostra societat i en diàleg amb ella.

1.2 El grup tindrà cura particular de cada una de les persones que el formen.

1.3 A les reunions de grup es comunicaran els sants, els aniversar is i les notícies relacionades amb els seus membres. Es procurarà potenciar l’esper it alegre i celebratiu de les trobades.

1.4 Cada grup elaborarà el seu propi projecte tenint en compte el projecte general:

a) Pregària b) Cura del grup c) Elaboració de la fitxa d) Trobades a Sant Martí o al Convent e) Aportació econòmica f) Dates de l’inici del curs i Curset Bíblic g) Dies d’eucaristia amb el frare

1.5 És bo que els grups tinguin esperit solidari. Per aquest motiu, es proposa celebrar cada any un sopar de la fam destinant el que s’obtingui un any al quart món i el següent al tercer món. També es podria donar a Càritas o als acollits del Convent. Ho farem en els recessos d’Advent (19 des) i de Quaresma (27 mar ).

2. TEMES

2.1 Els temes d’aquest curs giraran a l’entorn de: Pentecosta i Esperit Sant, Sant Francesc i Santa Clara; el Fill Pròdig; Les Benaurances; Sal i llum del món; Què t’ha ajudat a mantenir la fe?; Objecció de consciència per motius cristians; Sofriment, per què?; La vida com a viatge; Internet, selva o xarxa?; Simone Weil; Teresa de Lisieux; Cardenal Martini; Teresa d’Àvila; Joan de la Creu; Edith Stein; J.R.R. Tolkien; C.S. Lewis; Maximilià M. Kolbe; Maria Magdalena;

Page 2: GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA -  · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 2008­2009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i

2

La manipulació genètica; El sagrament del perdó; La mort de Xirinachs; El cristià i la pobresa...

2.2 Els temes es miraran a la llum de la Bíblia, buscant la manera d’assimilar els continguts i posar­los en pràctica. Ser ia bo por tar la Bíblia a les reunions.

2.3 En vistes a millorar la dinàmica i l’aprofundiment de les reunions, cada mes es recomanarà un material: llibre, revista, article, pel∙lícula... Es recomana compartir qualsevol material que sigui interessant. Enguany, els llibres i pel∙lícules recomanats són:

• Els dimarts amb Morrie, de Mitch Albom, Edicions Empúries, Barcelona, 2006, 224 pàgs.

• Monges, de Laia de Ahumanda, Editorial Fragmenta, Barcelona, 2005, 264 pàgs.

• Coloquios nocturnos en Jerusalén, C.M. Martini i Georg Sporschill, Editorial San Pablo, Madrid, 2008, 200 pàgs.

• Babel (2006) Director: Alejandro González Iñárritu • El jardinero fiel (2005) Director: Fernando Meirelles • Cien clavos (Centochiodi) (2007) Director: Ermanno Olmi

2.4 Als centres caldrà adaptar els temes a les situacions dels malalts i posar més accent en la pregària.

3. PREGÀRIA

3.1 Dues o més persones de cada grup prepararan les lectures i pregàries de cada reunió, intentant introduir la lectura de la Bíblia.

3.2 Un frare anirà passant pels grups presentant el tema i animant la pregària. Quan es demani, es distribuirà la comunió o se celebrarà l’eucaristia. Cal concretar els dies en el Projecte de grup.

3.3 Com a oportunitat per compartir un espai de pregària, s’oferirà a cada grup de participar en la pregària de Taizé dels divendres a les 22:00 hores.

3.4 Es facilitarà material per tal que les famílies tinguin un símbol dels temps forts de l’Any Litúrgic. Es recomanarà un llibre adient perquè circuli en els grups.

Page 3: GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA -  · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 2008­2009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i

3

3.5 Als centres, un cop l’any, es convidarà el frare que ja visita els malalts.

4. CAPS DE GRUP

4.1 Les reunions mensuals de caps de grup serviran per a la presentació dels temes i la notificació d’activitats, així com per comentar com van els grups. La reunió serà el pr imer dimar ts de cada mes a les 21:45 hores.

4.2 Al principi i al final de cada curs es farà una trobada de caps de grup per programar i revisar.

4.3 Seria bo que els caps es trobessin personalment alguna vegada amb el consiliari.

4.4 Hom intentarà establir relació amb els pares dels nens de la catequesi i dels joves per tal que s’arribi a formar un grup entre ells. Ens preocuparem de les persones sense grup.

4.5 Es farà una Trobada de tota la comunitat a pr incipis de curs, el 4 d’octubre i dues trobades de Formació amb tots els agents pastorals de la Comunitat al Montnegre.

5. PROJECTE PERSONAL

5.1 Els caps ajudaran als membres del grup a fer el seu projecte personal, tenint en compte els següents punts:

a) Formació cristiana i franciscana b) Pregària personal c) Vida fraterna en grup d) Compromís amb la comunitat e) Recés del grup f) Eucaristia del Diumenge

5.2 Es pot demanar l’acompanyament d’un frare per tal de fer un temps de creixement personal i espiritual.

6. FORMACIÓ

6.1 Es continuarà promovent el llibret La missa de cada dia i la revista RECERCA.

Page 4: GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA -  · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 2008­2009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i

4

6.2 Es programarà, si és possible, una conferència a l’any per a tot el poble, amb un tema d’actualitat que ajudi a comprendre millor algun fet del Cristianisme en el nostre temps.

6.3 Es potenciaran les trobades de grups a Sant Martí o al Convent. La seva programació es farà al moment de realitzar el projecte de cada grup.

6.4 Per potenciar el coneixement de la Bíblia s’oferirà un curset bíblic. El tema d’aquest curs serà:

“Les pr imeres comunitats cr istianes: un mirall per al cr istianisme d’avui”

Les dates: 17, 24 i 31 d’octubre. 5, 12 i 19 (recés) de desembre. 6, 13, 20 i 27 (recés) de març.

6.5 Per Advent (19 des) i Quaresma (27 mar ) i coincidint amb un dia de curset bíblic, es farà recés per a tots els grups. L’esquema serà: meditació, eucaristia, sopar i xerrada.

7. RELACIÓ AMB L’ORDE FRANCISCÀ SEGLAR

7.1 Es proposa fer, juntament amb els Terciaris, dues sortides anuals:

a) La de Montserrat, com cada any, el tercer diumenge de juny. b) Les dues trobades d’agents de pastoral de la Província a Sant Martí del

Montnegre.

8. FUNCIONS DELS SECRETARIS

8.1 El grup de caps escollirà un secretari que coordinarà les activitats comunes i farà de pont entre els caps de grup.

8.2 El secretari i el consiliari es reuniran al pr incipi de cur s, per preparar l’inici de les activitats; a mig curs, per valorar el seu desenvolupament i al final, per preparar la revisió amb la resta dels caps.

8.3 El secretari ha de fer l’elaboració final del projecte de curs per tal que sigui aprovat.

Page 5: GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA -  · PDF file1 GRUPS DE DIÀLEG I PREGÀRIA PROJECTE DEL CURS 2008­2009 1. VIDA DELS GRUPS (fraternitats) 1.1 L’objectiu dels grups de Diàleg i

5

8.4 Seria bo que, tant el secretari com els caps de grup, s’anessin renovant, en la mesura del possible, per exemple, cada tres anys.