Guia gastronòmica 2016

56

Click here to load reader

description

Guia Gastronòmica de la Vall d'Albaida

Transcript of Guia gastronòmica 2016

Page 1: Guia gastronòmica 2016

Guia Gastronòmica

Disfruta-la amb els cinc sentits

edició 2016

Page 2: Guia gastronòmica 2016

GUIA

GA

STRO

NÒM

ICA

DE

LA

VA

LL

D

’AL

BA

ID

A

Page 3: Guia gastronòmica 2016

1

IntroduccióLa cuina ha pres especial atenció i s’ha situat al capdavant de moltes de les motivacions per a viatjar. En aquest sentit, la cuina ocupa un lloc especial dins el panorama actual i fins i tot dins del turisme.

Cada vegada són més les persones que s’animen a realitzar un viatge, una escapada d’un dia o de dos, o simplement realitzar desplaçaments de poques hores, motivats per qualsevol esdeveniment relacionat amb la bona cuina o atrets per la fama dels restaurants o els productes autòctons de la zona. Es tracta, doncs, d’un plaer, un gust, un estímul, un vici que desperta els 5 sentits i que mereix la pena gaudir-lo amb les pròpies papil·les gustatives, disfrutant cada instant i cada moment. Però cal tindre en compte que aquesta modalitat es pot conjugar a la perfecció amb tots les recursos culturals, patrimonials, tradicionals, festius i naturals amb que compta la Vall d’Albaida.

La Vall d’Albaida ha tingut des de sempre una arrelada tradició gastronòmica. Si visiteu els nostres pobles, gaudireu de l’hospitalitat, de la seua gent i tastareu els plats i els dolços típics elaborats amb els productes naturals d’aquesta comarca.

Les receptes han sigut extretes del calendari de l’IEVA, del llibre “Menjar i gaudir a la Vall d’Albaida”, Vol I, II, editat per Caixa Ontinyent”, i elaborades pels cuiners de l’Associació de la Vall d’Albaida (AHVAL) i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL). Gran part del treball fotogràfic ha sigut realitzat per Rafael Fornés de Video Frame d’Ontinyent.

AgraïmentsHem d’agrair la col·laboració de: Ramón Haro, Casimir Romer, Carolina Alfonso, Monica Almiñana, Antonio Garcia, Luz Vila, Teodoro Mora, Vicenta Calatayud, Xelo Alfonso i als Forners de la Vall d’Albaida. Moltes gràcies a totes i a tots els qui han fet possible aquesta guia gastronòmica.

PatrocinaPatronat Provincial de Turisme - Diputació de València

Edició 2016. RealitzaMancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Page 4: Guia gastronòmica 2016

2

Guiagastronòmica

Receptes decuina tradicionals

Recorregut gastronòmic

Calendari gastronòmic Productes agroalimentaris

Restaurants

1

2

34

5

Page 5: Guia gastronòmica 2016

3

Page 6: Guia gastronòmica 2016

44

Page 7: Guia gastronòmica 2016

55

1.- Receptes de cuina tradicionals1.1 - Arròs amb fesols i naps 1.2 - Arròs amb costra1.3 - Amanida d’embotits d’Ontinyent1.4 - Blat picat1.5 - Borreta1.6 - Cassoleta d’esclata-sangs/pebrassos1.7 - Cassola d’arròs al forn1.8 - Creïlles amb bacallà1.9 - Coca de botifarra de ceba1.10 - Cuixa de corder al forn 1.11 - Peix escabetxat1.12 - Espatlles de conill amb mel i romer1.13 - Gaspatxo de Mariola1.14 - Olla de Nadal (putxero)1.15 - Paella del Benicadell1.16 - Paella valenciana1.17 - Pebrots farcits1.18 - Potatge1.19 - Braç de gitano amb crema de cafè1.20 - Coca de carabassa1.21 - Coques cristines1.22 - Corets, nouetes i encarats1.23 - Merengues de cafè1.24 - Monjàvena1.25 - Pastissos de les monges o de l’esperança1.26 - Pastisset de moniato. Dolç de moniato1.27 - Rotlles d’aiguardent o rotllos d’anís1.28 - Rotllo de Sant Blai1.29 - Rovells i nous1.30 - Tortada d’ametla

Page 8: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.1 - Arròs amb fesols i naps

PreparacióEs posa la carn a coure. En una altra cassola bull els fesols i canvia’ls la primera aigua. Fes el mateix amb els naps i les penques. Quan tens totes les verdures i llegums cuits fes un sofregit de tomaca picada i pebre dolç. Afegix-ho tot a la cassola, quan la carn estiga cuiteta. Si vols posa-li el safrà i la sal. Cou-ho uns 5 minuts més i afegix-hi, l’arròs que ha de quedar melós. (Si vols calcular el caldo exacte, la relació és: 1 mida d’arròs per 3 d’aigua).

Ingredients (4 persones)> 200 g d’arròs> 200 g de fesols secs> 300 g de carn (maneta de porc, costelletes,...)> 250 g de penques> 150 g de naps> 1 ceba / oli (gotet)> Pebre roig, safrà i sal> 1 tomaca

6

Page 9: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

PreparacióEn una cassola de test, sofregiu en sagí o oli una poca tomaca picada i uns pentolets de magre greixós; afegiu-li 400 g d’arròs, ho reboliqueu tot i li aboqueu el caldo d’olla, de manera que hi haja el doble volum de caldo que d’arròs. També li afegireu les molles més saboroses de la carn, amb què heu fet el caldo (inclosos trossos de pilota).Fiqueu-ho al forn, a foc mitjà. Als 15 minuts, quan l’arròs està quasi eixut, traieu la cassola i escampeu per damunt un bon batut d’ou (5 o 6) i torneu a posar la cassola al forn fins que es qualle bé i quede ben rossejada la costra.

Ingredients> L’ingredient principal és un caldo d’olla fortament greixós, producte de carns diverses (de corder, de vedella, de porc, de gallina, d’embotit de cansalada,...) i de vegetals: cigrons arremullats, creïlles, nap, xirivia,...

1.2 - Arròs amb costra

7

Page 10: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Elaborat perRestaurant Casa Seguí d’Ontinyent

1.3 - Amanida d’embotits d’Ontinyent

PreparacióTallar la carabasseta en tires fines, salpimentar i marinar amb oli d’alberquina. Tallar en daus xicotets l’embotit d’Ontinyent. Escórrer l’oli de la carabasseta i amb l’ajuda d’un aro, col·locarem la carabasseta, introduirem la mescla d’amanida, reservarem l’aro i col·locarem una pluja d’embotits d’Ontinyent, les pipes pelades i ho amanirem amb una vinagreta, que realitzarem amb una vuitena part del vinagre respecte a l’oli, un poc de sal i de pebre.

Ingredients (4 persones)> 200 g de salsitxa d’Ontinyent,> 200 g de llonganissa seca d’Ontinyent,> 200 g de botifarra de carn d’Ontinyent> 500 g de mescla d’amanida,> 1 carabasseta,> 50 g de pipes pelades,> Oli d’alberquina i sal,> Pebre i vinagre de criança.

8

Page 11: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

PreparacióPoseu oli en una cassola i sofregiu la carn. Després sofregiu la verdura barrejada. Darrerament, la tomaca ratllada. Aboqueu-li l’aigua i quan comence a bullir afegiu-li els cigrons i el blat, quan torne a arrancar el bull els fesols. Salsafraneu-ho i deixeu-ho coure unes dues hores, a foc fluix. Us quedarà una mescla melosa (ni caldós ni eixut).Nota: Aquest plat pertany a la cuina arcaica. El blat és l’ingredient principal i al seu costat un poc de carn i les hortalisses que done el temps. El blat s’ha de rentar primer i després picar-lo en un morter per llevar-li el tegument (pelleta). A alguns pobles de la Vall el venen ja rentat i picat.

Ingredients > 600 g de blat picat,> 1 manoll de penques,> 1 manoll de bledes,> 1 xirivia, 1 nap, 1 pastenaga (carlota)> 250 g de cigrons secs arremullats,> 250 g de fesols secs arremullats,> 1/2 kg de porc: orella, morro, costella, peuet...,> 1 ceba,1 tomaca madura, oli, sal, safrà.

1.4 - Blat picat

Elaborat perMenjars Clareta de Rugat

9

Page 12: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.5 - Borreta

Ingredients (4 persones)> 250 g de bacallà,> 1 kg d’espinacs,> 1 kg de creïlles,> 1 ou per persona,> 3 nyores,> 1 cabeça d’alls,> Oli i sal (poca),> Pebre roig,> Pebre negre mòlt.

Elaborat per Restaurant- Cafeteria El Taulell d’Ontinyent

PreparacióBullim les creïlles, la verdura i l’abadejo (bacallà), amb les nyores i els alls, amb poca aigua, perquè quede espesset. Quan s’haja cuit tot (30’) es deixen caure els ous, com si anàrem a fregir-los. Li afegim el pebre-roig i el negre fregit amb oli. Barregem bé sense trencar els ous escalfats i servim-ho, amb un ou per persona. (Si tenim soperetes de fang, podem escalfar els ous en sopera individual al forn).

10

Page 13: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients> ½ kg d’esclata-sangs (pebrassos nets),> Oli, sal / 4 alls picats,> Pa ratllat (una rosqueta)> Julivert picat.

Elaborat per Restaurante Monterrey d’Ontinyent

PreparacióEn una paella poseu oli a calfar. Quan l’oli siga ben calent poseu-li els pebrassos i la sal, i els anireu remenant, a foc fluix, durant uns minuts. Soltaran suquet.Ho abocareu tot en la cassoleta de fang i escampareu per damunt el picat d’all i julivert i les miquetes de pa. Els acabareu de sulsir, ficant-los al forn, després d’afegir-los un raig d’oli d’oliva, pel damunt.Nota: També la podeu fer amb morenes, rubiols, fredolics... Els esclata-sangs (pebrassos) els haureu de netejar amb un drap humit.

11

1.6 - Cassoleta d’esclata-sangs/pebrassos

Page 14: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients> ½ kg d’orella, peuet, morro...,> 400 g d’arròs / 1 cabeça d’alls,> 2 botifarres de ceba,> 4 cullerades d’oli, sal, safrà,> ¼ de cigrons arremullats,> 1 creïlla / 2 tomaques madures.

1.7 - Cassola d’arròs al forn

PreparacióFeu una bona cocció de la carn i els cigrons. Mesureu l’arròs i, en el mateix recipient, dues mesures de caldo. En una paella fregiu les creïlles a rodanxes, els alls, les botifarres i les tomaques partides en dos. Finalment sofregiu lleugerament l’arròs i l’incorporeu a la cassola de fang, li afegiu el caldo, la carn i els cigrons (tot ben calent). Pel damunt repartiu botifarres, tomaca, creïlla, alls i ho salsafraneu. Poseu-ho a forn fort. És molt important que el caldo i els ingredients no s’hagen refredat; per tant, l’últim procés s’ha de fer amb rapidesa (sense cremar-vos, és clar!).

Nota: La cassola al forn té moltes varietats. D’entre totes, us expliquem la del llibre Menjar i Gaudir: “la cassola amb tanda”. Per aconseguir la carn calia demanar torn (tanda a la carnisseria).Perquè no s’empastre l’arròs, hem de tindre el forn fort i la quantitat de caldo no serà mai més del doble que l’espai que ocupe l’arròs. Heu de saber també que els peuets de porc no tenen greix, sinó una gelatina amb un alt contingut d’una proteïna molt resistent.

12

Page 15: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients> 200 g de bacallà,> ¾ de kg de creïlles,> 1 ceba / 2 alls / 2 tomaques /4 ous,> Oli, sal, pebre-roig, safrà.> Una picadeta d’ametles torrades i julivert.

1.8 - Creïlles amb bacallà

13

PreparacióEn una cassola sofregim l’abadejo, la ceba, els alls pelats i les dues tomaques ratllades. Li afegim el pebre-roig, el safrà i la sal, a més de les creïlles trossejades. Ho coem i, un minut abans de retirar-ho, li posem quatre ous. Per últim, li afegirem la picadeta. (Si voleu que es quede meloset, traurem 6 o 7 trossos de creïlla, les xafarem i les incorporarem).

Nota: És un plat que pertany a la cuina dels “guisadets”. En èpoques de fam es feia amb les ganyes de l’abadejo.

Page 16: Guia gastronòmica 2016

Coca

de b

otifa

rra/

embo

tit

Receptes de cuina tradicionals

1.9 - Coca de botifarra de ceba

Ingredients> 4 Botifarres de ceba,> 450 grams de farina,> Oli d’Oliva / Rent / Oli / Sal.

Coca de Botifarra de cebaElaborat perRestaurante Monterrey d’Ontinyent

Coca d’embotit i cansaladaElaborat perRestaurante Monterrey d’Ontinyent

Coca

de

fira

14

PreparacióPrepararem la massa mesclant en un recipient la farina, l’aigua i la sal, i després li afegirem el rent disolt en un poc d’oli calent. Treballarem la mescla fins que es torne una massa homogènia, moment en què la traurem del recipient i la treballarem sobre una taula o banc enfarinat, donant-li, a poc a poc, una consistència elàstica i compacta.Amb l’ajuda d’un corró (“rodillo”) l’estirarem , després la col·loquem sobre una llanda greixada, i la posarem al forn recalat a uns 180-190 graus, i la courem fins que comence a daurar. Llavors, la traurem del forn, i repartirem per damunt les botifarres que prèviament haurem desmembrat i desfet. De nou, introduïrem la coca en el forn fins que s’acabe de coure, durant uns minuts més. En total, ens costarà uns 25 minuts de coure.

Nota: També es pot fer amb embotit (de llonganissa blanca o roja), cansalada entreverada i pebrassos.

Page 17: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.10 - Cuixa de corder al forn

Ingredients (4 persones)> 1 cuixa de corder,> Herbes aromàtiques (timonet, romer, fulles de llorer,...),> Alls, sal, pebre-negre mòlt,> 1 copa de conyac,1 got de vi blanc.> 50 g de mantega de porc (sagí),> 500 g d’un picat de verdures (cebes, tomaca, alls tendres,...).

Elaborat perRestaurante Salón Los Arcos d’Albaida

PreparacióEl dia anterior posem en maceració la carn amb aigua, el vi, el conyac, la picada de verdures i les herbes aromàtiques (24 hores). L’endemà traiem la cuixa i li refreguem el sagí, la sal i el pebre-negre. Posem la cuixa i la marinada (els ingredients de la maceració) en una cassola i ho coem tot al forn. Li donarem la volta fins que s’haja cuit ben bé (1h 15’ en total) a una temperatura de 180º. Ho traiem del forn i triturem la marinada fent una salsa que acompanyarà la carn.

Nota: a la cuixa li podem fer uns talls.

15

Page 18: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients> 1 kg de sardina (o altre peix),> 8 dents d’all,> 4 fulles de llorer,> 3 branquetes de timó,> 1 cullerada de pebre-roig dolç,> 1 got d’oli d’oliva,> ¼ de litre de bon vinagre de vi blanc,sal, farina.

1.11 - Peix escabetxat

PreparacióTraieu el cap de les sardines i netegeu el ventre. Saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les a tongades, amb oli calent perquè queden cruixents, però no seques. Aneu deixant-les en una cassola de fang ben ordenades. Fregiu en el mateix oli els alls a llesques i quan s’hagen daurat apagueu el foc, aboqueu el pebre-roig i de seguida el vinagre.A continuació afegiu-hi les herbes i torneu a encendre el foc. Ho deixeu bullir tot plegat 3 minuts i aboqueu-ho damunt les sardines.Si ho deixeu un dia a reposar, l’escabetx estarà millor. Es menja fred.

Nota: El peix escabetxat és un bon recurs, una vegada fet pot aguantar més d’una setmana a la nevera i ens pot ajudar a solucionar el menú de cada dia. La melva, la sardina, la cavalla... són peixos ideals per escabetxar i a més a més solen estar sempre bé de preu.

Elaborat per Bar Jauja d’Ontinyent

16

Page 19: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.12 - Espatles de conill ambmel i romer

Elaborat per Restaurant La Cuina d’Ontinyent

Ingredients (4 persones)> 12 espatles de conill,> 300 g de ceba,> 250 g de tomaques madures,> 100 g de mel (1 gotet),> 2 alls /oli d’oliva / farina / sal / caldo de carn / romer.

PreparacióSaleu les espatles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. A banda, sofregiu la ceba picada. Prepareu, amb ossos, el coll d’un pollastre i l’espinàs, un caldo de carn i li afegiu unes branquetes de romer. Ho coeu. Afegiu all picat, tomaca i mel a la paella on esteu sofregint la ceba. Poseu el sofregit i les espatles en una cassola i afegiu-li caldo colat i ho deixeu coure durant 30 minuts. Ho emplateu i decoreu amb unes branquetes de romaní.

Nota: Si no havíeu provat mai la mel amb carn és una raó per a començar a fer aquest plat.

17

Page 20: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.13 - Gaspatxo de Mariola

Ingredients (4 persones)> ½ kg de llebre o conill,> ½ kg de perdius o pollastre,> ¼ d’esclata-sangs (pebrassos),> ¼de xonetes (caragols de serra),> 1 cabeça d’alls,> 2 tomaques madures ratllades,> 50 g d’ametles fregides,> pebre i sal,> ¼ de litre d’oli d’oliva.> Coca del gaspatxo:> 1 kg de farina,> ½litre d’aigua,> 1 cabeça d’alls,> 20 g de sal,> Suc de llima (per a la pasta del gaspatxo).

Elaborat per Restaurant El Tinell de Calabuig d’Ontinyent

PreparacióTrossegeu la carn i la fregiu amb els alls. Separeu-li el fetge. Afegiu-li la tomaca, la sofregiu, poseu l’aigua i ho deixeu bullir una horeta (foc mitjà). Poseu els caragols enganyats, els esclata-sangs, la pebrella i la sal. Amb el fetge fregit, els alls i les ametles feu una picada que abocareu quan la carn s’haja cuit.

Coca del GaspatxoBarregeu la farina amb l’aigua a la sal (no treballar-ho massa) sobre una superfície freda i deixeu-ho reposar una hora. Feu coques molt fines i les punxeu amb una forqueta. Ho cogueu sobre una planxa no molt calenta. Aparteu una coca per persona per posar-li damunt el farcit. La resta de les coques les trossegeu i ho afegiu a la cassola 10 minuts.Nota: podeu posar-li all-i-oli per a menjar-se’ls.

18

Page 21: Guia gastronòmica 2016

Carn

- Olla

del

Put

xero

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients (8 persones)> Carn: bragonet de corder, garreta, cansalada magrosa, vedella de coure, 1 peuet o orella de porc, ossos, un trosset de gallina, un blanquet, un trosset de pernil, dos botifarres,...> ½ kg de cigrons arremullats,> 1 manollet de penques,> 2 xirivies, 2 naps, 3 creïlles, 2 pastanagues, 1 fulla d’api, sal, safrà,> 1 pilota per persona.

Elaborat per Restaurant El Tinell de Calabuig d’Ontinyent

PreparacióPosem a bullir, a foc mitjà, la carn (tret del blanquet i les botifarres).Fem una primera bullida a les penques en un recipient a banda i quan la carn porte 30 minuts de cocció les afegim a la cassola amb les altres verdures (tret de les creïlles).Passada una hora i mitja (a foc lent) li afegim les creïlles, el blanquet i la botifarra. Coem 30 minuts, sempre a foc lent.Colem el caldo i fem l’arròs afegint-li les pilotes, 10 minuts abans de posar-li l’arròs. Servim l’arròs amb pilota dins i una picadeta de julivert.

Nota: És un plat molt complet, que es pot fer el dia anterior per a poder gaudir plenament del dia de festa assenyalada.Del caldo farem un primer plat d’arròs o fideus. Podeu servir al segon plat la carn i la pilota separada dels altres ingredients. Us expliquem una de les set mil receptes que es fa a la Vall.

1.14 - Olla de Nadal (putxero)

19

Page 22: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.15 - Paella del Benicadell

Elaborat perRestaurante Salón de Banquetes Macuina de Castelló de Rugat.

PreparacióSofregim la carn (la fem ben doradeta). Sofregim les verdures i finalment les tomaquetes pelades picades. Hi afegim 2 litres d’aigua i ho coguem ¾ d’hora al foc. Salem, empebrem, ensafranem i encaragolem. Li posem l’arròs calculant tres parts d’aigua i una d’arròs (si li hem d’afegir aigua ho hem de fer abans de posar-li l’arròs). Coem jugant amb el foc (si té massa caldo, foc molt viu. Si en té poc, foc més fluix.Notes: Si es queda massa cru, ho tapem amb una tapadora o amb paper, perquè s’acabe de coure. Si volem que es quede “agarraet”, deixem quatre brasiues baix, durant 7 o 8 minuts. Quan estiga quasi bé cuit, afegim-li damunt unes branquetes de romer i/o pebrella. Una copa de conyac, quan s’està coent la carn, no li va malament. Els caragols s’enganyen posant-los en aigua tèbia i quan ixen els posem a bullir de forma inesperada (per a ells).

Ingredients (4 persones)> 500 g d’arròs,> 200 g de fesols (peladilla o garrofó),> 300 g de conill / 300 g de pollastre,> 250 g de fesols de trencar (verds o rojos),> 2 dotzenes de caragols,> 2 tomaques madures,> 3 dl d’oli d’oliva,> 1 pebrot roig / 4 alls secs,> Safrà, sal, aigua i pebre negre, pebrella o romer.

20

Page 23: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.16 - Paella valenciana

Ingredients (4 persones)> 400 g de conill,> 400 g de pollastre,> 250 g de bajoquetes verdes,> 150 g de pebrot roig (a trossets),> 150 g de fesols de trencar o garrofó,> 1 tomaca madura,> 400 g d’arròs / 8 cullerades d’oli,> Aigua / Pebre-roig / Safrà i sal.

Elaborat perRestaurantCasa Inés d’Ontinyent

PreparacióPosem una paella al foc, li tirem l’oli i quan esta ben calent poseu la carn trossejada, la sofregim i li afegim les bajoquetes verdes, el garrafó, els fesols i el pimentó roig. Continuarem amb el sofregit, durant 8 minuts i li afegim la tomata triturada, l’arròs, i els sofregim durant 4 minuts. Finalment li afegim el pebre-roig, el safrà i l’aigua. Ho deixem bullir i ajustem la sal.

21

Page 24: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients (4 persones)> 250 g de magre picat,> 400 g d’arròs,> Safrà i alls,> 2 pits de pollastre (pechuga, en castellà),> 400 g de tomaca madura,> 4 pebrots rojos grans,> Pebre i sal,> Pinyons.

PreparacióSofregim el magre picat amb els alls, els pits de pollastre picolats, els pinyons i la tomaca (en aquest ordre). Quan estiga ben sofregit, li afegim l’arròs, el pebre negre i el safrà. Rentem els pebrots, els obrim per dalt, en traiem les vinces, i amb tot el preparat anterior els farcim. Els posem a la cassola, al forn, amb un paper damunt, perquè no es cremen, i els deixarem coure durant unes dues hores, a foc mig.

Nota: a alguns llocs aquest plat es diu “Bajoques Farcides o pimentons rellenos”.

1.17 - Pebrots farcits

Elaborat per Restaurant-Cafeteria El Taulell d’Ontinyent

22

Page 25: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Ingredients> 1 ceba, > 1 kg d’espinacs,> 1 creïlla,> 1 pastanaga,> 1 moniato,> 1/2 kg de cigrons,> Ou dur.

PreparacióSofregim la ceba i afegim els espinacs al sofregit. Després posem la resta dels ingredients a la cassola, hi afegim aigua fins que cobreixca tots els ingredients. Ho deixem coure fins que els cigrons estiguen bons. Una vegada tot cuit ho servim i posem l’ou dur al plat.

1.18 - Potatge

Elaborat perRestaurant Casa Inés d’Ontinyent

23

Page 26: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

Preparació de la massaS’agafen els ous i se separa el rovell de la clara. En un recipient s’alcen les clares a punt de neu i s’hi afegeix el sucre, sense deixar de remenar. A continuació li afegim els rovells i la farina i es remena tot ben remenat. Preparem una llanda amb paper d’estrassa i hi aboquem la massa ben repartida.Ho courem al forn, a 180º aproximadament, fins que estiga doradet. El retirem del forn i el deixarem que es refrede, li llevarem el paper d’estrassa i el farcirem amb la crema de cafè, que haurem preparat, i el rotllarem a poc a poc.

Preparació de la crema de cafèReservem una tassa de cafè per a diluir els flams. Després posem el cafè i el sucre al foc i quant començe a bullir afegim la tassa sobrant amb el flam. Es remena tot fins aconseguir una massa espessa. Quan la massa estiga freda, s’escampa damunt la massa i es rotlla a poc a poc.

1.19 - Braç de gitano amb crema de cafè

Elaborat perTeodoro Mora

Ingredients de la crema de cafè> 1 cafetera de 12 persones,> 200 gr. de sucre,> 3 sobres de flam Potax.

Ingredients de la massa> 6 ous,> 6 cullerades de sucre,> 6 cullerades de farina.

24

Page 27: Guia gastronòmica 2016

Receptes de cuina tradicionals

1.20 - Coca de carabassa

Ingredients> 1/2 kg de carabassa torrada,> 1/2 kg de sucre,> 1/4 kg de ametles,> 1/4 kg de farina,> 150 ml d’oli,> 1 Royal,> 6 ous,> Llima ratllada,> Neules.

Elaborat perTeodoro Mora

PreparacióBateu la clara dels ous a punt de neu i afegiu-li a poc a poc el sucre, els rovells, la carabassa (que ja haureu pastat abans), la farina, l’oli i la llima. Les coques haureu de posar-les damunt les neules; empolvoreu-les, amb un poc de sucre, abans de posar-les al forn. Poseu-ho, a forn fort fins que estiguen ben doradetes.

25

Page 28: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 4 ous,> 250 g de sucre,> 250 g de ametla ratllada,> 75 g de farina,> La ratlladura d’una llima,> Neules,> 1 grapadet de fruita seca: panses, nous, ametles.

PreparacióBateu la clara dels ous a punt de neu i afegiu-li a poc a poc el sucre i els rovells, mesclem be i afegim les ametles amb la farina. Remenem i afegim la ratlladura de la llima. Repartim la mescla en les neules i empolvorem amb sucre després poseu-les al forn durant 15 minuts a 200ºC.

1.21 - Coques cristines

Elaborat perTeodoro Mora

26

Page 29: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients per a la massa de moniato > 1 kg. de moniato torrat i sense pell,> 300 gr. de sucre,> 20 gr. de canella.

Ingredients per al bescuit> 6 ous,> 200 gr de sucre,> 250 gr. de farina,> Ratlladura de llima.

Ingredients per ala glassa> 200 gr. de sucre glas,> 30 cl. d’aigua,> 3 gotetes de llima.

PreparacióPreparem en primer lloc la massa de moniato, i procedim a torrar-los al forn, perquè tinguen la menor humitat possible; una vegada torrats i pelats, li afegim el sucre i la canella i calfem la massa, alhora que la menegem enèrgicament, obtenint una massa viscosa difícil de treballar , que hem de deixar assecar durant alguns dies. Una vegada seca procedim amb un talla-pastes, en forma de cor, a donar-li la forma definitiva. Amb la massa preparada i afegint-li un poc d’ametla blanca ratllada, per a donar-li major consistència, i amb les anous, formarem unes boletes d’uns dos centímetres de diàmetre que serviran de base per als Nouetes.

Per als encarats, unirem unes quantes planxes entre si, bé amb rovell, sucre líquid o mel líquida, i ho tallarem formant daus d’entre dos i tres centímetres de costat. Una vegada teniu les bases per a les tres preparacions, amb la forma i consistència adequades, prepararem la glassa amb el sucre glas, procedent de la molturació de sucre blanc, molt poca aigua i tres gotetes de llima per a donar-li brillantor. Dita glassa la utilitzarem per a revestir les tres preparacions; les submergirem en elles, amb una forqueta xicoteta, i dipositant-les sobre un sedàs perquè escórrega el sobrant. Una vegada solidificada la massa i obtingut un acabat paregut a la cera, se separen de ella i es retallen els sobrants solidificats.

Nota: per a presentar esta rebosteria, utilitzarem bé safatetes de cartó o bé plats plans amb una blonda decorativa.

1.22 - Corets, nouetes i encarats

Elaborada perRestaurant El Cancell i l’Hotel l’Àgora de BocairentRecepta guanyadora del V Certamen de Cuina Antiga Valenciana

Dol

ços C

asa

Brot

ons O

ntin

yent

27

Page 30: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 10 ous,> Un got de cafè,> Un got de sucre.

PreparacióAlceu les clares a punt de neu, que queden molt dures. Mescleu-les a poc a poc amb el cafè i el sucre, sense parar d’alçar-les. Escudelleu-ho donant-li for-mes decoratives i col·loqueu-les sobre una neula o un paperet. Finalment, doreu-les uns minuts al forn.

1.23 - Merengues de cafè

Elaborat perTeodoro Mora

28

Page 31: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

PreparacióEn un caso al foc calfem l’aigua , l’oli i el pessiguet de sal. Quant comence a bullir afegim la farina de colp i remenem fins que es la massa es desprenga del recipient. Deixem refredar la massa un poc i afegim els ous un a un.Escampem la pasta en una llanda untada de sagí i tireu uns trossets de sagí damunt. Mescleu sucre i canella en un plat i rebliu la coca d’aquesta mescla. Poseu-ho al forn durant 15 minuts.

1.24 - Monjàvena

Elaborat perVicent Brotons

Ingredients> 5 ous,> 1/2 got d’oli,> 1 got d’aigua> 1 got de farina.> 1 cullerada de sucre i 1 de canella,> Sagí / 1 pessiguet de sal.

29

Page 32: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients per a la massa> 250 gr. d’ametla amb pell,> 250 gr. de carabassat,> 250 gr. de sucre,> 150 gr. de bescuit ratllat,> 250 cl. d’aigua,> 4 rovells d’ou,> 10 gr. de corfa de llima ratllada, Una culleradeta de canella.

Ingredients per a la merenga> 4 clares d’ou,> Sucre,> Aigua.

PreparacióComencem posant al foc i removent constantment el carabassat, el sucre, la corfa de llima, la canella, i l’aigua fins aconseguir una massa semilíquida. Una vegada elaborat este almívar hi afegim l’ametla, rectificant amb aigua i removent-lo constantment, després s’hi afegeix el bescuit ratllat, a poc a poc, fins aconseguir la consistència desitjada.A continuació, s’alcen les clares amb el sucre, rectificant amb aigua a fi que la merenga no se’n passe de consistència.

Finalment, i amb la massa i la merenga preparada, procedim a muntar els pastissos, col·locant un full de paper parafinat, sobre el qual dipositem una oblea pretallada en forma de punta de llança. Sobre l’oblea repartim la massa preparada donant-li la seua forma. A continuació, i a fi de donar-li la forma definitiva, cobrim la massa amb la merenga ajudant-nos amb una espàtula, i ho introduïm al forn durant uns quatre minuts, a 190 graus, abans que s’abaixen les clares fins que és dauren lleugerament.

Nota: Per a la presentació utilitzarem un plat quadrat sobre el qual col·locarem un dels pastissos, acompanyat per uns trossets de canella en rama, carabassat i corfa de llima tallada a tires fines. Finalment empolvorem el plat amb canella mòlta.

1.25 - Pastissos de les mongeso de l’esperança

Elaborada perRestaurant El Cancell i l’Hotel l’Àgora de Bocairent, davall la direcció del propietari Joaquín Piedra Alcaraz.

Past

isse

ria G

ràci

a de

Boc

aire

nt

30

Page 33: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 1 got d’oli,> 1 got de mantega,> 1 got de cassalla,> 1 got de sucre,> 2 rovells,> La farina que admeta,> Dolç de moniato.

Ingredients> 1.5 kg de moniato,> 1 kg de sucre,> Canella,> 1 got d’aigua,> 2 llimes ratllades.

PreparacióPoseu a escalfar l’oli i afegiu-hi la farina per escaldar-la. Retireu-ho del foc. Desfeu la mantega, a part, amb el sucre i la cassalla. Afegiu-hi els rovells i la farina que admeta. Feu boletes amb la pasta i aneu aplanant-les amb l’ajuda d’una bossa de plàstic que us ajudarà a doblegar els pastissets. Farciu cada boleta aplanada amb un bon pessic de dolç de moniato, tapeu-la i deixeu-la en la llanda untada d’oli. Unteu la part superior dels pastissets amb una pica de canella i sucre mesclat. Coeu-ho, a forn mig, durant uns 20 minuts, aproximadament.

PreparacióRenteu els moniatos. Bulliu-los fins que s’hagen cuit. Després xafeu amb una forqueta els moniatos o passeu-los pel passapuré. Poseu en una cassola l’aigua i el sucre fins que es faça almívar. Afegiu-li el moniato i abaixeu el foc al mínim. Aboqueu-hi la ratlladura de llima i el pessic de canella. Remeneu-ho, de tant en tant, sempre a foc mínim.

1.26 - Pastisset de moniato

Dolç de moniato

Elaborat perPastisseria Gràcia de Bocairent

Elaborat perCasa Brotons d’Ontinyent

31

Page 34: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 1 tassa d’oli de gira-sol,> 1 tassa de sucre,> 1/2 tassa d’aiguardent o anís,> 2 ous,> 1 culleradeta de Bicarbonat,> Farina que admeta.

PreparacióMescleu el sucre amb els ous, afegiu l’oli, el bicarbonat, l’anís i la farina.Mescleu tots els ingredients i pasteu-ho bé. Feu rotllets i espolseu-los de sucre per damunt. Poseu-los a forn mig, durant mitja hora aproximadament.

Nota: la massa no ha de quedar ni massa dura ni massa blaneta.

1.27 - Rotlles d’aiguardent o rotllos d’anís

Elaborada perVicent Brotons

32

Page 35: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 1 kg de farina,> 3 ous,> 3 casquetes d’oli,> Una quarta de sucre de piló,> Mitja quarta de rent ,> Aigua,> Un pessic de llavoretes.

PreparacióMescleu els ous i els sucre i aneu abocant-li la farina mesclada amb el rent ja desfet. Aboqueu-hi l’aigua i remeneu-ho. Afegiu-hi l’oli i pasteu-ho amb les llavoretes. Deixeu-lo fer bo en un lloc càlid i doneu-li forma de rotllo. Torneu-lo a deixar fer bo i poseu-ho en el forn, a temperatura mitja, durant 20 minuts aproximadament.

1.28 - Rotllo de Sant Blai

Elaborat perPastisseria Gràcia de Bocairent

33

Page 36: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 1 kg de rovells d’ou,> 1 kg de sucre,> 1 kg de nous.

PreparacióPer a quallar els rovells: es mesclen els rovells i el sucre a foc lent en una cassola, i s’hi afegeix aigua a poc a poc fins que la massa siga dura.Una vegada feta, es deixa gelar i es fan boles posant-li dos mitges nous en cada boleta i les passeu per sucre de piló.

ConsellsPer tal de tastar l’especialitat típica de les “nous i gemes al fondant” cal anar a les pastisseries on trobareu les delícies més afamades de la nostra comarca.

1.29 - Rovells i nous

Elaborat perTeodoro Mora

34

Page 37: Guia gastronòmica 2016

Rebosteria

Ingredients> 12 ous,> 350 g d’ametla pelada i triturada,> 350 g de sucre,> 1 cullerada de farina de blat,> 1 llima,> Canella.

PreparacióBarregeu els ous amb la farina d’ametla, el sucre, la farina de blat, la ratlladura de llima i la canella. Feu-ne una massa. Engreixeu amb mantega o oli un motle i li poseu la massa. Calfeu el forn i quan arriba a 200º hi introduïu el motle amb la pasta. Ho coeu. El deixeu refredar i li escampeu sucre “glacé” per damunt. Amb dos clares d’ou i sucre feu un merengue, i amb una manegueta desitgeu salut a tots.

Nota: És la reina de la rebosteria de les comarques centrals. Decorada amb clares d’ous muntades és l’alegria dels aniversaris.

1.30 - Tortada d’ametla

Elaborat perPastisseria Soler i Espí d’Albaida.

35

Page 38: Guia gastronòmica 2016

Recorregut gastronòmic

2.- Recorregut gastronòmic

La rica tradició culinària de la Vall d’Albaida ofereix una ampla gamma de plats i postres que fan de l’acte del menjar un plaer ineludible.

Els restaurants de la comarca ofereixen des de la cuina tradicional fins a la més moderna, passant per la cuina d’autor i la de mercat. Les cuines valldalbaidines fusionen tots els ingredients per oferir-nos meravelles gastronòmiques.

Viatjar pel paladar valldalbaidí et portarà a descobrir un gran ventall de varietats de carn, arrossos, dolços... com: la cassola d’arròs al forn, l’arròs en paella, l’arròs caldós, l’arròs amb costra, el putxero amb “pilotes”, la “pericana”, l’ embotit, els vins, l’herbero, la coca de cansalà i esclata-sangs, els pebrots farcits i tota mena de dolços, com els pastissets de moniato i carabassa, les gemes i nous al fondant, el xocolate, l’arrop i talledetes, les fogasses i les coques cristines, entre d’altres.

Des d’aquestes línies us prosposem descobrir cada uns dels 34 municipis, per tal de gaudir de les suculentes i exquisides receptes gastronòmiques.Es quasi impossible marcar una ruta englobant tots i cada un dels municipis, ja que cadascun d’ells mostra una riquesa culinària, una singularitat i una peculiaritat que el fan diferent de la resta dels

municipis; però intentarem mostrar-vos els racons més saborosos i acollidors que faran xuplar-se els dits a tots els viatgers.

Iniciem el nostre recorregut a Fontanars dels Alforins, magnífic poble que ofereix una ampla oferta de vins de qualitat. Aquesta zona més occidental de la comarca és per excel·lència el centre neuràlgic vitivinícola de la Vall d’Albaida, encara que hi ha altres poblacions que produeixen un caldo de gran qualitat, com és: Ontinyent, Agullent, Castelló de Rugat, la Pobla del Duc i Quatretonda.

Per poder catar el vi i gaudir del seu aroma i de la seua essència, us recomanem tastar i assaborir l’embotit típic i tradicionals de la comarca de la Vall d’Albaida, posant especial atenció a la botifarra d’Ontinyent, la llonganissa, el xorisset, la salsitxa i la sobrassada d’ Ontinyent, Agullent, Albaida i Aielo de Malferit. Mereix la pena d’assaborir el pebre farcit, la “pericana”, el gaspatxo de Bocairent.

Continuant el nostre recorregut gastronòmic, el viatger ha de fer una parada en els nostres restaurants i bars, per tal de tastar algun dels plats típics de la comarca, com l’arròs caldós, els putxero amb pilotes, l’arròs en paella amb conill i pollastre, les coques salades, en qualsevol municipi de la comarca, com per exemple:

36

Page 39: Guia gastronòmica 2016

Recorregut gastronòmicBenissoda, Atzeneta d’Albaida, Carrícola, Otos, el Palomar, Montaverner... Aquests suculents plats tenen com a element comú la utilització de l’oli verge d’oliva, que destaca per la gran qualitat en els municipis d’Alfarrasí, Beniatjar, Bèlgida, Benicolet, Ontinyent i Quatretonda. Aquest últim municipi no sols destaca per l’oli, sinó també per l’elaboració artesanal de mel i formatge.

Si ens endinsem cap a la zona més oriental de la Vall d’Albaida, hi trobem els municipis de: Castelló de Rugat, Rugat, Aielo de Rugat, Salem, el Ràfol de Salem, Montitxelvo i Terrateig, on destaquen plats típics, com: la coca de dacsa cuita al forn, coca d’embotit, la sardina salada, l’aperitiu i el blat picat, el pastís de moniato i els rotllets de Sant Blai, entre d’altres, que segur que el viatger troba en aquests municipis no sols el bon menjar, sinó també unes vistes espectacular cap al Benicadell, la serra més emblemàtica dels Valldalbaidins.

Arribats a aquest punt, hem de fer una pujadeta cap a Llutxent i Pinet per tal de tastar la coca amb sal i, fins i tot apropar-se, a finals d’octubre, al Monestir del Corpus Christi, on se celebra el concurs d’arròs caldós. Especial menció tenen la coca de faves a Pinet, una delícia que el viatger no pot perdre’s.

Conduïts pel plaer gastronòmic, arribem a Benigànim on destaca “l’arrop i talletes” i el

xocolate per la seua tradició artesanal.Passant pels pobles del riu: Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner i Bufali, el viatger pot comprovar que la cuina de la Vall d’Albaida presenta similituds en tota la comarca; i que, a més a més, es tracta d’una dieta mediterrània on la majoria dels ingredients són l’arròs, la verdura, el cereal, els llegums, les fruites i l’oli d’oliva. En l’Olleria es recomana menjar sardina amb ou fregit i grans de raïm.

Desprès del bon menjar, us recomanem una esmerada i fina rebosteria, com són: els rovellets al fondant d’Albaida i d’Ontinyent, i els pastissets de les monges Agustines de Bocairent, juntament amb l’herbero (anís macerat amb herbes aromàtiques) i el licor de cola coca o anís de la Licoreria d’Aielo de Malferit, que faran d’aquest recorregut un dels pecats capitals, ja que ningú no podrà resistir-se a la temptació de tastar cada una de les especialitat dels municipis que integren la comarca.

El punt de trobada de tots aquests productes gastronòmics és en l’afamada Fira Gastronòmica i Agroalimentària de la Vall d’Albaida, que té lloc a Ontinyent a primeries del mes de novembre. Aquest esdeveniment anual gastronòmic s’ha consolidat en un referent gastronòmic comarcal que cap valldalbaidí/na no pot deixar escapar.

37

Page 40: Guia gastronòmica 2016

3.- Calendari gastronòmicGENER- FEBRER - MARÇ

Municipi Activitat Motiu... Data Lloc i hora En què consisteix? Tel. contacte i web

Atze

neta

d'

Alba

ida

Pericana Sant AntoniCap de setmana més proper al 17 de gener

Placeta Sant Antoni.9:30 h.

Els festers elaboren un tradicional plat amb abadejo,

tomaca i alls

96 235 91 61www.atzenetadalbaida.com

Cast

elló

de

Rug

at

FiraGastronòmica

- Porrat de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni

Cap de setmana més proper al 17 de gener

Plaça del Mercat.10:00 h.

Desgustació de pastes casseres i productes típics

96 288 30 10www.castelloderugat.es

Mun

icip

is

de la

Val

l

Foguera de Sant Antoni

Sant Antoni i benedicció

de pans i animals.

Pel 17 de generPlaça Major /

Esglésies.Segons

municipis

Foguera de Sant Antoni i repartiment de cacauet, vi i

tramussos, acompanyats de la banda de música.

96 291 15 32www.valldalbaida.com

Ontin

yent

Porrat de Sant Antoni

Fogueres de Sant Antoni

El segon cap de setmana després del 17 de gener

Barri de l’Ermiteta.Tot el dia

Mercat de productes tradicionals: dàtils, margalló,

panfígol, etc.

96 291 60 90www.ontinyent.es

Beni

cole

t

Cassola al forn amb

crosta

El darrer dijous llarder

El dijous anterior al dimecres de

cendra

Al poble.Al migdia-vesprada

Menjar-se l'arròs de la cassola i disfressar-se

636 87 33 29www.benicolet.es

Mon

tave

rner

Rotllos típics de Sant Blai

Es reparteixen

als assistents, després de la

missa

Pel 3 de febrer, o el dissabte

pròxim

A l’església de Sant Joan i Sant Jaume.

Matí

Repartir a tots els assistents els rotllos típics de Sant Blai per a

la cura del mal de gola.

96 229 70 08www.montaverner.es

Llut

xent

Fira tradicional Sant Maties 24 de febrer

Monestir de Corpus

Christi.Tot el dia

En atraccions, porrat96 229 40 01

www.llutxent.es

Mun

icip

is

de la

Val

l

Carnestoltes i disfresses Carnestoltes

Abans del dimecres de

cendra

Als carrers, places.Segons

municipis

Disfresses, activitats lúdiques, cassoletes, música

96 238 90 91www.valldalbaida.com

Beni

atja

r

Dia de les cassoles

La Patrona, la Mare

de Déu de l'Encarnació

El dissabte més aprop al 25 de

març

C. Sant Roc- Ajuntament.12 a 16 h.

La gent del poble es reuneix per a degustar el plat típc:

Arrós al forn

96 235 81 50www.beniatjar.es

Otos Cassoleta La Quaresma

Dijous anterior al dimecres de

cendra

Voltants del poble.

14:00 h.

Abans les xiquetes i xiquets del poble se'n anaven a menjar-se la cassoleta amb el mestre, en l'actualitat van tots els veïns del

poble que ho dessitgen

96 235 82 35www.otos.es

Ontin

yent Jornades

"La cuina mediterrànea tradicional

d'Ontinyent"

Nou aulari de la Universitat a Ontinyent

Per definir

Campus Universitari d'Ontinyent.Per definir

Tres jornades en les que Cheffs d’Ontinyent i comarca ensenyaran l'elaboració de

receptes tradicionals al jovens

722 32 86 85www.facebook.com/

ahvalontinyent

Ontin

yent

Fira Tapes i Rock

Es celebra junt a la Fira de Tendes al

Carrer

3, 4 i 5 de març

Plaça de Sant Domingo.Divendres

vesprada i nit. Dissabte i

diumenge tot el dia

Esdeveniment per a donar plaer al paladar i l'oïda amb tapes, vins i música rock en directe

722 32 86 85www.facebook.com/

ahvalontinyent

Aiel

o de

M

alfe

rit Mercat medieval i artesanal.

Mercat medieval

El primer cap de setmana de

març

Nucli antic.Tot el dia

En l’exposició, venda i demostració de productes

medievals i artesanals

96 236 30 10www.aielodemalferit.es

38

Calendari Gastronòmic

Page 41: Guia gastronòmica 2016

ABRIL - MAIG - JUNYMunicipi Activitat Motiu... Data Lloc i hora En què consisteix? Tel. contacte i web

Fonta

nars

dels

Alfor

ins

Fira Terres dels Alforins

Terres dels Alforins A concretar

Avinguda Compte

Salvatierra.12-20 h.

Aplec de bodeguers anual que pertanyen a la marca Terres

dels Alforins

96 222 22 33fontanarsdelsalforins.es

Beni

gàni

m

Fira Gastronòmica

Fira del comerç local

Abril o maig - Cap de setmana

Plaça Major i voltants.11-23 h.

Les empreses locals exposen els seus productes

96 221 59 99www.beniganim.es

Bellú

s

Excursió a l'Estret de les Aigües per berenar

Mona

Pasqua PasquaEstret de les

Aigües.17:30 h.

Berenar a l'estret de les aigües per celebrar la Pasqua

96 229 31 04www.bellus.es

Agul

lent

Ruta de la tapa

Restaurants del poble

Coincidint amb festes de moros

i cristians

Agullent.Tots els dies de festes.

Tapa + consumició96 290 77 92

www.agullent.net

Mun

icipi

s de

la V

all

Cassola de Quaresma i Empedrat

Setmana Santa Setmana Santa

Rest. de la comarca.A migdia

Dinar típic96 238 90 91

www.valldalbaida.com

Mun

icip

is

de la

Val

l

Dolços de Nadal

Quaresma - Pasqua

Quaresma – Pasqua

Panaderies i pastisseries.

Horari comercial

Dolços típics96 238 90 91

www.valldalbaida.com

Boca

irent

i l

a Va

ll

Festa de Sant Joan

Fireta de Sant Joan 24 de juny

Ermita de Sant Joan.Tot el dia

En la fireta i foguera deSant Joan

96 290 50 62www.bocairent.es

39

Calendari Gastronòmic

Page 42: Guia gastronòmica 2016

40

Calendari Gastronòmic

JULIOL - AGOST - SETEMBREMunicipi Activitat Motiu... Data Lloc i hora En què consisteix? Tel. contacte i web

Alba

ida

Fira Gastronòmica

La Fira d'Albaida

Cap de setmana del 25 de juliol

Avda. de la Fira.

Vesprada i nit

Els comerços i restaurants ofereixen els seus productes als visitants on poden desgustar productes típics (vi, formatge, embotits,...) en un

entorn de música i festa

96 239 01 86www.albaida.es

Mon

titxe

lvo

Escaldà de la pansa

IV Festa de la pansa

26, 27 i 28 d'Agost

Diferents llocs del poble.El Cap de setmana

Mercat de Productes agroalimentaris, escaldà

de la pansa, dinar, tallers, actuacions, exposicions, etc.

96 289 70 00www.

ajuntamentmontitxelvo.es

Quat

reto

nda Mercat

medieval i de productes

típics i artesans

Setmana Cultural

Darrer dijous i divendres

d'agost

Plaça de l'Oliver i plaça

dels Sants Joans o del Campanar.

A partir de les 19 h.

Col.lectius i comerços del poble (carnisseries, forns, pastisseries, formatgeria,

apicultors, cooperativa,...) fan paradetes on donen a tastar i venen productes alimentaris

i també d'altres totalment artesans. Tot als peus del

campanar, ambientat medieval, amb música tradicional

valenciana i medieval, etc.

96 226 42 06www.facebook.com/

CulturTonda

Alfa

rras

í

Dia de les Paelles

Les Festes Patronals i de Moros i Cristians

Dimarts o dimecres abans

del tercer diumenge d'agost.

Junt a la piscina

municipal. Vesprada i nit

La gent es senta per quadrilles d'amics o de comparsa per a

fer-se una paella

96 229 71 25www.alfarrasi.es

Atze

neta

d'

Alba

ida Venda de

dolços típics i coques salades

Mostra d'artesania

L'últim cap de setmana d'agost

Plaça el Calvari.

De 19:00 a 21:00 h.

Mostra d'artesania, Gastronomia, Turisme i Cultura

96 235 91 61www.

atzenetadalbaida.com

Bèlg

ida

Paelles Festes de Sant Llorenç 8 d’agost

Poliesportiu Segons

programa

L’ajuntament proporciona els ingredients. Després hi ha revetlla per amenitzar la nit

96 290 10 74www.belgida.es

Mon

tave

rner

Concurs de paelles

Degustació de paelles

Diumenge 25 d’agost, cap a les 22:30 h.

Al camp de futbol i en l’esplanada de l’auditori Lluís Peiró.

Segons programa

Concurs de paelles per a tots els assistents

96 229 70 08www.montaverner.es

Ontin

yent

Mercat medieval

Moros i Cristians Finals d’agost

La Vila. Segons

programa

Paradetes amb productes artesanals i amenitzat per personatges de l’època

96 291 60 90www.ontinyent.es

Quat

reto

nda Concurs

gastronòmic de coca

"de llanda" tradicional i coca dolça

Festes Patronals o

de Setembre.

Al voltant del primer cap de setmana de

setembre, sol ser el dimarts

següent al primer cap de

setmana

Plaça de l'Oliver.

Al voltant de les 18 h.

Concurs de coques "de llanda" 96 226 42 06

www.quatretonda.es

Carr

ícol

a

Paelles Festes Patronals

Darrer diumenge de setembre

Plaça de la Constitució.

Segons programa

L’ajuntament proporciona els ingredients a tots els assistents

96 235 65 85www.carricola.es

Page 43: Guia gastronòmica 2016

41

Calendari Gastronòmic

OCTUBRE - NOVEMBRE - DESEMBREMunicipi Activitat Motiu... Data Lloc i hora En què consisteix? Tel. contacte i web

Quatret

onda

Concurs de Paelles

9 d'octubre, Diada Nacional del País Valencià

9 d'octubrePoliesportiu

munic. "La Pau".A migdia

Concurs de paelles realitzades per les colles del poble, activitats, música i jocs

96 226 42 06www.quatretonda.es

Boca

irent

Fira de Comerç

Fira de comerç

3er cap setmana d'octubre

Centre de Bocairent.11 - 14 i

16 - 20 h.

Venta de productes artesanals, degustacions, espectacles i

animació de carrer

96 290 50 62www.bocairent.org

Benig

ànim Fira

GastronòmicaMostra

d'artesans/es i oficis

Meitat d'octubrePlaça Major i

voltants.11 - 20:30 h.

Mostra d'artesans/es i oficis 96 221 59 99

www.beniganim.es

La Po

bla

del D

uc Fira Gastronòmica i Comercial

Fira i activitats

Primer cap de setmana d’octubre

Plaça de l’Església.Tot el dia

Fira agroalimentària i comercial de tots els productes de La

Pobla del Duc

96 225 00 66www.lapobladelduc.com

Boca

irent Mostra

d’Artesania i Tradicions

Mostra d’artesania

Tercer cap de setmana d’octubre

Vila Medieval i nucli antic.

Tot el dia

Exposició i venda de productes locals i artesanals del municipi

i de les comarques veïnes

96 290 50 62www.bocairent.es

Castell

ó de R

ugat

Cassoleta a l’ermita

Festes d’octubre

Segon diumenge al 15 d’octubre

Ermita de Sant Antoni i Sta. Bàrbera.

A migdia

Pujada de tot el poble a l’ermita per menjar-se la cassola i gaudir de l’entorn i la festa

96 290 50 62www.bocairent.es

El

Palo

mar Fira

Gastronòmica i del Comerç

Promoció del municipi

Tercer cap de setmana de novembre

Av. Valencia. Tot el cap de

setmana

Els comerços i associacions oferixen els seu productes als

visitants ambientat amb música i espectacles

677 57 90 [email protected]

Llut

xent Concurs

d'Arròs Caldós

Concurs popular

gastronòmic

A principi de novembre

Monestir del Corpus

Christi.9 - 17:00 h.

Concurs d'arròs caldós per a professionals i colles d’amics

96 229 40 01www.llutxent.es

Boca

irent Concurs

Gastronòmic de Carn de

Caça i Bolets

Concurs gastronòmic

A finals de novembre

Hotel Ferrero.9:00 h. Concurs gastronòmic

96 290 50 62www.bocairent.org

Ontin

yent Coca de

trossos o de Fira

La Fira d'Ontinyent

Tercer cap de setmana de novembre

Ontinyent.A migdia

S'elabora en quasi tots els forns, restaurants i cases

particulars

96 291 60 90www.ontinyent.es

Ontin

yent Fira gastronòmica

i de productes agroalimentaris de

la Vall d’Albaida

Una setmana abans de la fira

d’atraccions d’Ontinyent

Primer cap de setmana després

de Tots Sants

Recinte del mercat.

Tot el cap de setmana

Exposició, degustació i venda de productes gastronòmics i

agroalimentaris de la comarca

96 291 61 44www.mancovall.com

Munic

ipis

de la

Vall

Tot Sants Tot Sants Cap de setmana d'1 de novembre

Panaderies i pastisseries.

Horari comercialDolços típics

96 238 90 91www.valldalbaida.com

Munic

ipis

de la

Vall

Dolços de Nadal Nadal Nadal

Panaderies i pastisseries.

Horari comercialDolços típics

96 238 90 91www.valldalbaida.com

Ontin

yent LCB

FESTIVAL (Les carpes

del Bou)Bou en corda Cap de setmana

del bou

Junt al Pont Vell.

Vesprada i nit

Acció complementària a la festa popular del bou en corda amb l'objectiu de dotar-la d'un

sentit lúdic, musical i festiu

722 32 86 85www.facebook.com/

ahvalontinyent

Ontin

yent

Arroç al forn Bou en cordaDissabte anterior al 8 de desembre (si el 8

és diumenge o dilluns 2 setm. abans)

Ontinyent. Migdia

Es prepara en quasi tots els restaurants, forns i cases

particulars

96 291 60 90www.ontinyent.es

Agull

ent

Mercat de Nadal Casc antic Segon dissabte

de desembreAgullent.Tot el dia

Mercat de productes i dolços típics del Nadal

96 290 77 92www.agullent.net

Munic

ipis

de la

Vall

Putxero Nadal Festes de NadalRest.

comarca.A migdia

Dinar típic96 238 90 91

www.valldalbaida.com

Ontin

yent

Ruta de la tapa

Ontinyent al carrer

Tots el dijous de l'any

Establiments d'AHVAL.Tot el dia

Gaudir de gran varietat de tapes que ofereixen els establiments participants. Canya o quinto +

tapa a partir de 2 a

722 32 86 85www.facebook.com/

ahvalontinyent

Ontin

yent Concurs de

Fotografia Gastronòmica ciutat d'Ontinyent

Inici del curs universitari

Des d'octubre fins a desembre.

Entrega de premis a gener

Ontinyent. Totes

Concurs fotogràfic per a fomentar la gastronomia

722 32 86 85www.facebook.com/

ahvalontinyent

Page 44: Guia gastronòmica 2016

4.1 - Vi, oli, cervesa i licorsNom Producte Adreça Municipi C.P Tel. contacte Web / E-mail

Articultura de la Terra Coop. V -Bodega Artesana- Cervesa C/ Llavador de la

llana,1 Agullent 46890 96 290 76 25 [email protected]

Bodega Casa de las Vides Vi Corral del Galtero, s/n Agullent 46890 96 213 50 03 www.lacasadelasvides.com

[email protected]

Bodega Alonso Sanz Vi C/ Oriente 64-B Aielo de Malferit 46812 637 73 51 91 [email protected]

Coop. d'Aielo de Malferit Oli Pol. Industrial

Serran, Parc 4Aielo de Malferit 46812 628 03 78 53

Destileria Juan Micó Licors Plaça del Palau, 8 Aielo de

Malferit 46812 96 236 00 07 [email protected]

Bodega de Facundo Cháfer Vi C/ San Isidro

Labrador, 8 Bèlgida 46868 96 239 10 64

Coop. de BeniatjarOli del Benicadell S.C.V. Oli Partida de Tossal, s/n Beniatjar 46844 96 235 82 55 [email protected]

Bodega Tomàs Boscà Vi i mistela C/ Vicente Boluda, 18 Benigànim 46830 96 292 03 16

L'Herberet de Bocairent Licors C/ Batalla de

Lepanto, 7-2n B Bocairent 46880 646 69 51 90

Celler Tomàs Torres Vi C/ del Tinquet, 9 Carrícola 46869 669 35 94 24 [email protected]

Bodega Bataller Vi Camí Real n 94-96 Castelló de Rugat 46841 96 281 30 17 [email protected] Heretat de

Taverners Vi Casa Colaus - Ctra.Fontanars-Moixent, km 1,8

Fontanars del Alforins 46635 96 213 24 37 www.heretatdetaverners.com

[email protected]

Torrevellisca Vi Ctra. L'Ombria, km 1 Fontanars del Alforins 46635 96 222 22 61 www.bodegas-torrevellisca.com

[email protected]

Bodega Los Pinos Vi Casa los Pinos, s/n Fontanars del Alforins 46635 96 222 20 90 www.bodegaslospinos.com

[email protected] J. Belda,

S.L.U. Vi Avda. del Comte Salvaterra, 54

Fontanars dels Alforins 46635 962222278 www.danielbelda.com

[email protected]

Bodega Los Frailes Vi Casa los Frailes, s/n (CV-660, km 5,3)

Fontanars dels Alforins 46635 962222220 www.bodegaslosfrailes.com

[email protected] Vicente Ribera e hijos Vi Camí de les Naus

Artesanals,12Fontanars

dels Alforins 46635 962222168 [email protected]

Bodega Rafael Cambra Vi Camí de les Naus

Artesanals,14Fontanars

dels Alforins 46635 616463245 [email protected]

Finca Torrefiel Oli i vinagre

Ctra. CV-660 km 13,900

Fontanars dels Alforins 46635 620 25 60 77 [email protected]

Coop. Vitivinícola de la Pobla del Duc Vi C/ Marxillent, 58 La Pobla del

Duc 46840 96 225 00 17 [email protected] [email protected]

Aceite Oliva Virgen Extra Noblezza Oli Crta CV-655 Ontinyent-

Fontanars, km. 9 Ontinyent 46870 620 05 64 87 [email protected]

Amanda selecta Oli C/ Escultor Julio Capuz, 2 bajo Ontinyent 46870 96 238 09 62 www.aceiteamanda.com

[email protected]

Bodega El Angosto Vi Finca Sta. Rosa. Ctra Fontanars (CV-660), km. 24 Ontinyent 46870 96 238 06 38 www.bodegaelangosto.com

[email protected]

Bodega Elfesu, S.L. Vi Apdo. Correos 521 /Rafael Sanchis Seguí, 9 Ontinyent 46870 610 32 49 85 www.facebook.com/bodegaselfesu

[email protected] Montcabrer

- Cervesa Gram Cervesa Avda. Diputació 1-B, 1 Ontinyent 46870 638 28 04 24 [email protected]

Coop. Vinícola Onteniense

Oli, vi i meló d'or Avda. d'Almansa, 17 Ontinyent 46870 96 238 08 49 [email protected]

Oleoturisme.Casa Presencia Oli Ctra. CV-655 km 12,5 Ontinyent 46870 647 57 02 89 www.elmejoraceitedeoliva.com

[email protected]àssera tradicional

Tio Domingo Oli C/ de Josep, 20 Quatretonda 46837 96 226 43 32

Coop. Comarcal Quatretonda Oli Ctra. de Xàtiva, s/n Quatretonda 46837 96 226 40 46

Coop. Vinícola de Quatretonda Vi Avda. País Valencià, 1

C/ Garcia Lorca, 2 Quatretonda 46837 96 226 58 02 [email protected]

42

Productes agroalimentaris

Page 45: Guia gastronòmica 2016

4.3 - Dolços i mel

43

4.2 - Embotits i formatgesNom Producte Adreça Municipi C.P Tel. contacte Web / E-mail

Juan Luis Blasco Cháfer

Agricultura ecològica C/ El carreró, 2 Carrícola 46869 96 235 62 37

Carnisseria Joaquin Guerola

Carn i embotit C/ del Marqués, 3 Agullent 46890 96 290 70 91

Saladura i Embotits Blai

Carn i embotit Pl. Ajuntament Bocairent 46880 669 60 86 61 [email protected]

Carnisseria Donat Carn i embotit C/ Caputxins, 1 Ontinyent 46870 657 66 31 78

Carnisseria Amparin

Carn i embotit C/ Dos de Maig, 135 Ontinyent 46870 96 238 21 10

Carnisseria Vicent Carn i embotit C/ La Pau, 5 Ontinyent 46870 96 238 37 65

Carnisseria Casa Vicent

Carn i embotit C/ Martínez Valls, 67 Ontinyent 46870 96 238 30 36

Carnisseria Sant Antoni

Carn i embotit C/ Sant Antoni, 4 Ontinyent 46870 96 238 00 65

Carnisseria Medina

Carn i embotit C/ Santa Rosa, 27 Ontinyent 46870 96 238 04 93

Formatgeria Heretat de Pere Formatge C/ de L'Heretat de

Pere, s/n Quatretonda 46837 96 213 22 69 [email protected]

La Vall Formatge Pda. del Síscar, s/n Ontinyent 46870 96 291 05 14

Tomate estilo Kiki Tomaca Ctra. Nacional 344 Fontanars dels alforins 46890 96 290 76 25 www.estilokiki.com

[email protected] Food Frudis Fruts secs Avda. Diputació Montaverner 46892 96 070 57 57

96 229 76 18 [email protected]

Vivall Palomar Productes comarcals C/ del Forn, 11 El Palomar 46891 96 239 82 19

654 13 67 [email protected]

[email protected]

Nom Producte Adreça Municipi C.P Tel. contacte Web / E-mail

Pastisseria Espí Dolços Avda.de la Fira, 15 Albaida 46860 96 239 03 06 [email protected]

Pastisseria Soler Dolços Avda. de la Fira, 19 Albaida 46860 96 239 08 44 [email protected]

Arrop El Manyo Arrop i talladetes C/ Torres Benigànim 46830 96 221 61 22 www.arropartesa.com

[email protected] de l'arrop Arrop i

talladetes C/ de les Sènies, 13 Benigànim 46830 96 221 62 80

Chocolates Benavent Xocolate Camí Fondo, s/n Benigànim 46830 96 221 54 50 [email protected]

Pastisseria Gracia Dolços C/ Sor Piedad de La Cruz, 16 Bocairent 46880 96 235 13 64

Pastisseria Mavi Dolços C/ San Juan de Ribera, 6 Bocairent 46880 665 68 63 53 www.facebook.com/pastisseriamavi.bocairent

[email protected] Natural Serra

Mariola Mel C/ Azorin, 23 Bocairent 46880 625 36 48 25 [email protected]

Regala't Bocairent Mel, vi i herbero C/ Sant Roc, 20 Bocairent 46880 96 235 11 72 www.facebook.com/regalat.

bocairentOriz Productes

típics Avda. Sant Blai, s/n Bocairent 46880 96 235 00 27 www.oriz.es/mel-de-bocairent

Forn i PastisseriaC. Esteller Dolços C/ Furs, 13B Ontinyent 46870 96 238 27 67 www.pastisseriaesteller.com

Forn i PastisseriaL’Ermiteta Dolços C/ Les Eres, 10 i

Avda. Almaig, 45 Ontinyent 46870 96 291 25 25 www.facebook.com/forn.lermiteta

Panificadora Brotons Dolços C/ de Cassià Fita, 9 Ontinyent 46870 96 291 01 86

Pasteleria Mora Dolços Pl. de la Concepció,15 Ontinyent 46870 96 238 01 11 [email protected]

La Portella Mel d'Otos Mel C/ Sant Josep, 15 Otos 46844 617 68 02 03 [email protected]

Mel Silverio Mel Avda. del País Valencià, 3 Quatretonda 46837 96 226 44 96 [email protected]

43

Productes agroalimentaris

Page 46: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteAg

ulle

nt

Avenida 962907216

Bar Jubilats 651607787

Casa Ricardo 664170909

El Conde 962907251

El Roglet 636295850

Ermita 962907116

Font Jordana 962907855 / 625041049

La Colla 962908522

La Plaça 962907098

Rt. Molí Fariner 962907890

Venecia 962907603

Aiel

o de

Mal

ferit

Avinguda 962360305

Bar La Bolera 962360512 / 680129091

Bar Piscina. Poliesportiu 687014417

Cafeteria Major 962360002

Coca-Bich 962904109

El Cop 962360853

Gelateria-CafeteriaLa Plaça 678216122

L'Encontre 667293080

Llar de Jubilats 962360030

March 962360414

Racó del Barca 962904444

Restaurant Gasaqui 962360608 / 678680860

Restaurant La Vall 962904386 / 628281735

Tati's 665551979

Tavampa 962360218 / 646486061

Aielo

de

Ruga

t

Centro Social 962897212

Albaid

a

Bar de Willy 690343457 / 680338905

Muni. Nom Tel. contacte

Alba

ida

Bar El Mercat Municipal 962900899

Bar La Bellota 962901375

Bar Palau 617242361 / 647008928

Bocateria Panata 962390346

Bolera Bowling Albaida 616246165

Cafeteria El Celler 608107912

Cafeteria Gloria 962390322

Cafeteria Zulay 627535421

Casa Roberto 670563672

Casablanca 962900896 / 605258414

Círculo Cultural José Segrelles 962390061

El Calero 962901021

El Gamell 962901360 / 659763635

El Jardin 68931100-962900028

El Pansat 619305338 / 962901156

Elvis 962391181

La Estrella Feliz 646270960

La Passarel·la 962901810

La Pedrera 962900301

La Vall 962390501

L'Apetitosa 659619357

L'Aranya 962390327

Llar de Jubilats 962900982

Los Arcos 962900571

Noise Café 660380891

Retorn 962390117

Sir Lawrens 625063520

Suiza 646686306 / 680624835

44

Restaurants

Page 47: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteAl

baid

a Tarifa 647450192

Taska Bar Moros Nou 647450192 / 600546745

Alfa

rras

í

Bar La Tapa 962297659

Centro Social Municipal

La Parà 619490867

La Terraza 962297163

Atze

neta

d’A

lbai

da

Bar El Casino 625361262 / 962356026

Burguer Chaplin 962356482

Centro Cultural Recreativo 962356026

Chely's 618599343

Dolce

El Arriero 652155279

El Conde 664208373

Gabana 662182944

Gelats "El Pont"

Manhattan Burger 962356103

Restaurant-Bar Piscina 962356684

Bèlg

ida

Bar del Poble 660741112

Bar La Plaça 962900446

Bruselas 962390700

Tasca Pepe 962901525

Bellú

s Bar Casa de la Cultura 962293250

Restaurant Mz 962293176 / 633560634

Beniatj

ar

Centro Social 962358004

Beni

cole

t

Cervantes 962830046

Coop. San Juan B. 669692903

Beni

gàni

m Andric 653821584

Bar Cafeteria El Guirigall 669475234

Muni. Nom Tel. contacte

Beni

gàni

m

Bar Mario 962215154

Bar Rest. Les Foies 962920276

Bar Tio Miguel 962217130

Bar Toni 962920047

Bocateria El Churrero 962215075

Cafeteria Espai Jove 962920047 / 660787102

Cafetería-Rte. Garden 962215872 / 653913344

Cafeteria-Pastisseria Pla 962215455

Cafeteria-Rest. L'Ortissa 962215268 / 607944686

Capri 962920373

Degust 962920212 / 671039922

Exquisit 962215781

Hogar del Jubilado

La Brasa 655466364

Pak Döner Kebab 645326485

Pekin 962215647

Racó 962215895

Restaurant La Plaça 962920129

Royalti 962920098

Rte. Asador yPizzeria de leña El Paso

625492115 / 962215044

Rte. Bar Miami 962920034 / 653322244

Tiffanys 615653654

Tio Pepe 962217138

Beni

ssod

a

Bar El Nano 962900600

El Cafetí 616532329

Pop Art Burguer 962390164

Rest. El Rec de la Sitja 962398570

Rest. San Antoni 962900056

45

Restaurants

Page 48: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacte

Cast

elló

de

Ruga

t

Ameva 962813221 / 676979797

Avenida 962813152

Benicadell 962813074

Cafeteria Federo’s 962813544 / 670248516

Centre Social 962814230

Genesis 962813096

La Tasca 962813241

L’Almud 962813544 / 616395494

L’Irlandés 962813221

Pizzeria 962814329/ 676979797

Tic-Tac 607944686

Font

anar

s de

ls A

lforin

s

Avenida 962222119

Bar Caudalia 690994617

Finca Torrefiel 620256077

La Cova 962222110

Pub Trajin 655908165

Rest. Cafeteria Julio 962222238

Guad

assé

quie

s

Bar Centre Social 639503820

Elios 639666900

Rte Hostal El Faro 962293003

La P

obla

del

Duc

Bar Gomar 962927867

Bar Jubilados 642452930

Bar La Piscina 606045877

Bar La Xispa 690343457

Bar Vicent 652137788

Ca Ximo 615383799

Campillo 962250528

El Mirador 962927219

Muni. Nom Tel. contacteBo

caire

nt

Bar-Rte. Casa Xam 625540602

Cafeteria Domenech 962350389

Cafeteria El Terrat 679862492

Cafeteria Hotel L’Àgora 962355038 / 616485078

Cafeteria La Gela 962905090

Cafeteria La Jijonenca 620771227

Cafeteria Les Coves 962905091

Cafeteria L’Esglai 699877221

Cafeteria Padel Indoor Bocairent 635603855

Camping Mariola 962135161

Casa Ximo 962350208

Centre d’Interpretació Turística 661359688

Cervesseria L’Aljub 962350798 / 686466932

Cervesseria Vicentet 635296755

Crespo 684335477

El Cancell 962350893 / 619709270

El Ravalet Bar 962905262

El Rostidor 962905328

Hotel Rest. La Parada de l’Estació 962350000

La Rotonda 962905215

San Isidro Hotel Rural 966567671

Sifo 962350294

Solbes 962350108

Tasca Rabet de Gat 962351307 / 653357068

Bufa

li Bar Casa Cultura 666929299

Casa Rural Forn del Moro 650578565

Carr

ícol

a Casino Nou 962356063

Hostal Rural Carrícola 962359024 / 625041049

46

Restaurants

Page 49: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteLa

Pob

la d

el D

uc

El Mulato 962250318

La Goleta 675261225

La Pista Monterrey 962250382

La Reliquia 667995218

L’Ibai 637470087

Que Menjem 962927897 / 615512944

Llut

xent

Astrum 620785933

Bar Jubilats 628650476

Bar La Font 962294038

Bar Nou 679070690

Bar Rte. Paloma 962921830

El Mosset 962923015 / 665139119

Maravilla 962294235

Pizzeria Fabra 962294311 / 605097944

Restaurant El Mas de Xetà 962131282 / 673795036

Rte L’Alter 651015812

Sol 644410938

L’Olle

ria

5ª Avenida 620207018

Amanecer 962201292

Bar Arturet 962202460

Bar del Centre Social 629810114

Bar El Mercat 962201664

Bar Pepa 647006985

Burger Local 962202085

Ca Guaita 962201382

Ca Luis 639487025

Caf. Horno Pajarita 962201129

Caf. La Terrassa 657567388

Muni. Nom Tel. contacte

L’Olle

ria

Caf. Panaderia Borderia 962201405

Caf. Panaderia Ca Bala 654015757

Cafeteria Nadal 962200354

Casa Tarsi 962200275

El Cantó De Rosa 666300709

El Patiet 653517534

El Ravalet 962201814

El Semáforo 962202125

Hotel Rte. Gasaqui 962360608

Hotel Rte. San Miguel 962200359

Kebab 672529376

La Barraca 962202133

Manolo 962200893

Menjar Toni 962201711

Pau 962200998

Pizzas Ortiz 962200304

Plata 962200477 / 605915046

Polideportivo Municipal

Racó del Tapeo 607443859

Rte. Chino Gran Muralla 962200578

Solo Pizza 963124100

UMAMI, Menjars per emportar 686499348

Un Altra Cosa 605783503

Valeria 675949192 / 962200457

Mon

tave

rner

Bon Taverner 626865529

El Celler 658886311

El Tossal 635516429

La Cava 648710850 / 961152336

47

Restaurants

Page 50: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteM

onta

vern

er La Gamba 670477840

La Sènia (gasolinera) 692050293

Tasqueta 622779538

Mon

titxe

lvo Ca Colau 962897149

Casa de la Cultura 962897216

Ontin

yent

Abbas G Doner Kebab Pizzas 631361349

Adrián 962380190

Aires de Sevilla 663285174

Aitana 962385724 / 677663205

Albert's Cafetería 961910844

Alma Café 615468696

Atenea Café 962383273

Autograma 619383728

Avenida 962910742

Barranquet 625477750

Blanc i Negre 960063863 / 661917871

Blue Café 961911032

Bocanegra 679459993

Bokati 962913085

Bolero

Burger Garden 962914000

Cafe del Mestre 661291868

Café Palau 666564818

Cafeteria 91 962911515

Cafeteria Centro 650687796

Camarena 962384240

Capri 689642707 / 619683803

Casa Inés 962381320

Muni. Nom Tel. contacte

Ontin

yent

Casa Seguí 962911779

Cases de Borràs 690930784

Chuymar 962380017

Circulo Industrial Agrícola 962380143

Club de Tenis Helios 962383072

Colón 655699110

Coret de Sucre 617233347

Corner Bar 608640611

Coty Pizza 962385162

Don Picaeta 2 962914324

Don Picaeta - El Comodí 962384186 / 670557625

Due Cocina Italiana 649217170

El Cafenet 962386157

El Cambrer Fidel 652012415

El Camí Vell Bar 961194468

El Cantó 962385137

El Conde 699223030

El Encuentro - Asador Argentino 687321014

El Lloc Nou 962382115

El Llombo 961911190

El Mesón del Rey 962382685

El Nou Almaig 962190868

El Nou Tendur 962388809

El Racó de Nuri

El Robledillo 680273424

El Salvador 962380008

El Taconet 961194044

El Taulell 962383979 / 617837630

48

Restaurants

Page 51: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteOn

tinye

nt

El Tinell de Calabuig 962915048

El Típic 961912424

Els Nanos 663699120

Els Tonells Cervecería 961910307

Estic Ací Nou Burguer 962384771

Festers 962380047

Fontinyent 962385757

Forn Carlos Esteller 962382767

Gomis Cafetería 626293568

Habana Cafe 678502569

Harmony Café 669200111

Hijo de Teodoro Mora 962910430

Hot & Krispy Fast Food 961194912

Huerta 962910733

Ikema 962383877

Jauja 962380010

Kala G Doner Kebap

Kazar 962382443

La Alhambra 962387414

La Amistad

La Canya Cerveceria 677558267

La Clariana - Cocottecatering.com 963152210

La Colla de Pere 675639632

La Cuina 962387762 / 678422241

La Fragua 635478128

La Gamba Taberna 961910448

La Penya 962387305

La Quimera 628246495

Muni. Nom Tel. contacte

Ontin

yent

La Tardor 962910814

La Taska 962387614

La Tisana 962381080

La Trobada Café

L’Alba 962386941

L’Alforí 962384912

L’Alqueria 633500398

L’Arjama 680303036

Llámame Lola 961911991

Los Chicos 962383431

Luna Café 962384445 / 661917871

Maria 665192265

Martina

Mayans 671683452

Més que Oci El Lloc (Mercadona) 962382115

Més que Tapes 961940450

Miranda 619916376

Molí del Pas 627213829

Monterrey 962386298

Moonlight 686499870

Nou Almaig 962910868

Nou Art Café 961910605

Nou Orba 962911621

Nou Racó del Tirador 962911686

Nou Ramonet 961910255

Nou Rocola 962381171

Nou Tauro 962381847

Nou Tibot 962383518

49

Restaurants

Page 52: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteOn

tinye

nt

Nova Àgora 962381832 / 962389377

Oceans’s Café 639478865

Paco 962384762

Paixixi Restaurant 961910857

Pan Comido Entrepans 607779116

Pata Negra - Bodega Jamonería

962385139 / 670866327

Penalti 962381331

Pepan's Bar 654027273

Picasso 962912586

Pipper Pizza 962911899

Pizzeria La Toscana 962383181

Pizzeria Spiaggia 962380180

Polideportivo Ontinyent 629319119

Quica Gastrobar 672263306

Ràpit 607557646

Rio Mundo 962381974

Roma Cafeteria 962914145

Rte Chino China Town 962912535

Rte Chino La Estrella 962912165

Rte Chino La Gran Muralla 962388750

San Rafael

San Remo 962913522

Sant Vicent 656781162

Sents 962387762 / 678422241

Sevin Doner Kebap 961065501

Slitti 962386157

Sol i Lluna

Sombrero 962383507

Muni. Nom Tel. contacte

Ontin

yent

Stop Sportiu 962910043

Stop Dos Bocateria 962915111

Sucre 687786885

Susú 961912281

Tambor 651490517

Teixo 616360674

Telepizza 962911179

Teo 626757030

Torro 654080007

Vaquero 962383567

Vicent 962910171

Vinoteca Malvasia 962381963

Wok Asiático 961194107

Zoco 690851667

Otos

Bar El de Dalt 962358062

Hotel-Rte. Ca Les Senyoretes 962358032 / 647643505

Paradís 962358259

Palo

mar

Bar-Rte. Font De Sis 652288612

Bar Cultural 962901686

Bar-Rte. Nuevo Mediterráneo 622090656

Burguer Maxim's 962900552

Sala Fiestas Oba-Oba 962900797

Pine

t

San Pedro 962923102

Quat

reto

nda

Astur

Avinguda 962264744

Bou 962264682

Centre Social 962264246

Centro Polideportivo La Paz 658987467

50

Restaurants

Page 53: Guia gastronòmica 2016

Muni. Nom Tel. contacteQu

atre

tond

a

Heretat de Pere 962132269

Jaguar 962264065

Jardín 962264580

Ricardo 962264270

Robert 962264748

Ràfol

de Sa

lem Racó de Vicent 686369317

Muni. Nom Tel. contacte

Ruga

t Camping Oasis Park 962814166

Menjars Clareta 962814194

Sale

m

Bar Casa Cultura - Racó De Vicent 686369317

Granja San Miguel 962883515 / 663081221

L’Era 962813343

Semper

e

Rte. Casa Rural El Caserón 962293427

Terrat

eig

Bar Llar de Jubilats 962896330

51

Restaurants

Page 54: Guia gastronòmica 2016

Castelló

València

Alacant

ComunitatValenciana

Madrid

Espanya

Nucli urbà

Cim

Punt d'informació

Autovia

Xarxa Estatal

Xarxa 1er Ordre

Xarxa 2on Ordre

Xarxa local

Camins de domini Públic/ Vials municipals

Ferrocarril

Riu

a

Eixarc

Alt de MariolaAlt de la Creu

1093

1157955989

Replana del Moro

Benicadell

Cim de la Creu

1105

520

Puig Agut

Buixcarró

621

Serrade Mariola

Serrade la Fontfreda

Serra de la Solana

Serra d'AgullentSerra

del BenicadellSerra GrossaOntinyent

Fontanars dels Alforins

Bocairent

AgullentBenissoda

Atzenetad'Albaida

Carrícola

Beniatjar Salem

Otos

RugatAielo de Rugat

Terrateig

el Ràfoldel Salem

Castellóde Rugat

Montitxelvo

Benicolet

La Pobladel Duc

Llutxent

Quatretonda

Pinet

BenigànimBellús

Guadasséquies

SempereBenissuera

AlfarrasíL'Olleria

Aielo deMalferit

Montaverner

Bufali

Bèlgida

El PalomarAlbaida

Embassamentde Bellús

RiuVernissa

Ram

bla

deP

inet

Riu MicenaRiu Clariano

FFCC Alcoi-Xàtiva

CV-81

CV-81

CV-794

CV-660

CV-660

CV-660

CV-

650

CV-6540

CV-656

CV-655

CV-655 CV-657

CV-665

CV-6590

CV-651 CV-4620

CV-40

A-7

CV-6630

CV-6660

CV-60

CV-6401

CV-5965

CV-641

CV-6665

CV-618

CV-66

7

CV-615

CV-639

CV-616

CV-

622

CV-619

CV-610

CV-614CV-705

CV-689

N-340

N-3

40

CV-612

CV-

611

CV-611

CV-

608

CV-613

CV-6131CV-60Gandi

N-340 Xàtiva

A-7 València

A-7 Alcoi/Alacant

CV-81 Villena

A-35 Almansa

NOTES

Novetats

Web

LA VALL D’ALBAIDA

Gentilici: valldalbaidi/valldalbidinaDep. de Turisme

Avda. Sant Francesc, 8-3-6 · 46870 OntinyentTel. Turisme: 96 238 90 91 ·Fax: 96 238 8545

Web: www.mancovall.comwww.valldalbaida.com

e-mail: [email protected]

Coord.Graus Decimals38º49’35.0”N0º36’13.3”W

Cord.Graus sexagesimals38.826377, -0.6033705

Page 55: Guia gastronòmica 2016

Castelló

València

Alacant

ComunitatValenciana

Madrid

Espanya

Nucli urbà

Cim

Punt d'informació

Autovia

Xarxa Estatal

Xarxa 1er Ordre

Xarxa 2on Ordre

Xarxa local

Camins de domini Públic/ Vials municipals

Ferrocarril

Riu

a

Eixarc

Alt de MariolaAlt de la Creu

1093

1157955989

Replana del Moro

Benicadell

Cim de la Creu

1105

520

Puig Agut

Buixcarró

621

Serrade Mariola

Serrade la Fontfreda

Serra de la Solana

Serra d'AgullentSerra

del BenicadellSerra GrossaOntinyent

Fontanars dels Alforins

Bocairent

AgullentBenissoda

Atzenetad'Albaida

Carrícola

Beniatjar Salem

Otos

RugatAielo de Rugat

Terrateig

el Ràfoldel Salem

Castellóde Rugat

Montitxelvo

Benicolet

La Pobladel Duc

Llutxent

Quatretonda

Pinet

BenigànimBellús

Guadasséquies

SempereBenissuera

AlfarrasíL'Olleria

Aielo deMalferit

Montaverner

Bufali

Bèlgida

El PalomarAlbaida

Embassamentde Bellús

RiuVernissa

Ram

bla

deP

inet

Riu MicenaRiu Clariano

FFCC Alcoi-Xàtiva

CV-81

CV-81

CV-794

CV-660

CV-660

CV-660

CV-

650

CV-6540

CV-656

CV-655

CV-655 CV-657

CV-665

CV-6590

CV-651 CV-4620

CV-40

A-7

CV-6630

CV-6660

CV-60

CV-6401

CV-5965

CV-641

CV-6665

CV-618

CV-66

7

CV-615

CV-639C

V-616

CV-

622

CV-619

CV-610

CV-614CV-705

CV-689

N-340

N-3

40

CV-612

CV-

611

CV-611

CV-

608

CV-613

CV-6131CV-60Gandi

N-340 Xàtiva

A-7 València

A-7 Alcoi/Alacant

CV-81 Villena

A-35 Almansa

NOTES

Novetats

Web

LA VALL D’ALBAIDA

Gentilici: valldalbaidi/valldalbidinaDep. de Turisme

Avda. Sant Francesc, 8-3-6 · 46870 OntinyentTel. Turisme: 96 238 90 91 ·Fax: 96 238 8545

Web: www.mancovall.comwww.valldalbaida.com

e-mail: [email protected]

Coord.Graus Decimals38º49’35.0”N0º36’13.3”W

Cord.Graus sexagesimals38.826377, -0.6033705

Page 56: Guia gastronòmica 2016

Punts d’Informació Turística a la Vall d’Albaida

Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida Departament de TurismeC/ de Sant Francesc, 8, 3r-6a

46870 OntinyentTel.: 96 238 90 91- Fax : 96 238 85 45www.valldalbaida.com - www.mancovall.com ([email protected])

Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA) Plaça Major (Palau dels Marquesos d’Albaida)46860 AlbaidaTel.: 96 239 01 86www.albaida.es ([email protected])

Tourist Info Aielo de Malferit - Museu de Nino Bravo Passeig de l’Eixample, s/n46812 Aielo de MalferitTel.: 96 236 07 20 / 654 394 296www.museoninobravo.com ([email protected])

Tourist Info Bocairent Plaça de l’Ajuntament, 246880 BocairentTel.: 96 290 50 62www.bocairent.org ([email protected])

Tourist Info Llutxent Avda. de València, 6646838 LlutxentTel.: 96 229 43 86 / 96 229 40 01www.llutxent.es ([email protected])

Tourist Info Ontinyent Plaça de Sant Roc, 2 (Palau de la Vila)46870 OntinyentTel.: 96 291 60 90www.turismo.ontinyent.es ([email protected])