LLibre de Festes Patronals de Càlig 2013

36
Festes Patronals CÀLIG 2013 del 9 al 18 d’Agost

description

Podreu trobar el programació de les activitats que es realitzaran durant les nostres Festes Patronals que es celebraran del 9 al 18 d'agost.. Fotografies del Programa de Festes: Verónica Cortes. Foto de bous de la portada: Cessió de Javier Roda & La Pepa.

Transcript of LLibre de Festes Patronals de Càlig 2013

Festes PatronalsCàlig

2013

del 9 al 18 d’Agost

Estimades veïnes, veïns i visitants de Càlig.

De nou, ja estan aquí les festes de Sant Llorenç, festes que ens serviran per a des-connectar de la rutina diària, per a gaudir de la convivència amb els nostres familiars i amics, i que ens donaran ànims per a seguir lluitant, per afrontar el dia a dia en més força i optimisme. Tots ens ho mereixem.

La programació de les nostres festes pa-tronals ja està preparada; les dificultats del moment han fet necessari ajustar la despe-sa de les mateixes, sense retallar-la massa, tal i com podran comprovar en este llibre. Gràcies a tota la Comissió pel treball que heu desenvolupat durant tot l’any.

SALUDA

Apreciadas vecinas, vecinos y visitantes de Càlig.

De nuevo, ya están aquí las fiestas de San Lorenzo, fiestas que nos servirán para desco-nectar de la rutina diaria, para disfrutar de la convivencia con nuestros familiares y amigos, y que nos darán ánimos para seguir luchan-do, para afrontar el día a día con más fuerza y optimismo. Todos nos lo merecemos.

La programación de nuestras fiestas pa-tronales ya está preparada; las dificultades del momento han hecho necesario ajustar los gastos de las mismas, sin recortarla de-masiado, tal y como podrán comprobar en este libro. Gracias a toda la Comisión por el trabajo que han desarrollado durante todo el año.

Ernestina Borràs BayarriAlcaldessa de Càlig

Festes Patronals Càlig 2013

2

De la mateixa manera vull reconèixer i agrair l’esforç i col·laboració de les associacions i entitats del nostre poble, que amb les seues aportacions al llarg de tot l’any fan que pu-guem disfrutar de nombrosos actes cultu-rals i esportius. Especialment felicitar a les Mestresses de Casa i a la Penya Els Amics que aquest any celebren el seu 25è i 10è aniversari respectivament.

També a totes aquelles persones que de forma particular i totalment desinteressada, han col·laborat en tot allò que els hem de-manat. La seua aportació es imprescindible per tal de que puguem gaudir de xicotets i grans detalls sense augmentar la nostra despesa, cosa que ara ens seria impossi-ble. Gràcies de tot cor.

Com tots saben fa pocs dies vam gaudir de un acte molt emotiu per a tots els calijons.

El poble de Càlig ha declarat fill adoptiu al Sr. José Onofre Gil López, el nostre “Don José, El Practicant”, persona molt estimada per tots nosaltres.

En este xicotet homenatge hem volgut agrair-li la dedicació, humanitat, senzillesa i comprensió que durant 35 anys ens ha ofert a tots.

Finalment, una felicitació molt especial per a les noves Reines 2013, Paula i Úrsula, per a les dames i acompanyants, així com per a les seues famílies, pel gran esforç que su-posa en aquests moments.

Les festes sense vosaltres no serien les ma-teixes. Vos desitjo que siguen uns dies ino-blidables.

I a tot el veïnat animar-los a participar en els actes que ens han preparat i desitjar-los unes bones festes a totes i tots.

De la misma forma quiero reconocer y agradecer el esfuerzo y colaboración de las asociaciones y entidades de nuestro pueblo, que con sus aportaciones a lo largo de todo el año hacen que podamos disfrutar de numerosos actos culturales y deportivos. Especialmente felicitar a las Amas de Casa y a la Penya Els Amics que este año celebran su 25º y 10º aniversario respectivamente.

También a todas aquellas personas que de forma particular y totalmente desinteresada, han colaborado en todo aquello que se les ha pedido. Su aportación es imprescindible para que podamos disfrutar de pequeños y grandes detalles sin aumentar nuestro gasto, cosa que ahora nos sería imposible. Gracias de todo corazón.

Como todos conocen hace pocos días dis-frutamos de un acto muy emotivo para to-dos los caligenses.

El pueblo de Càlig ha declarado hijo adop-tivo al Sr. José Onofre Gil López, nuestro “Don José, El Practicant”, persona muy querida por todos nosotros.

Con este pequeño homenaje hemos que-rido agradecer la dedicación, humanidad, sencillez y comprensión que durante 35 años nos ha ofrecido a todos.

Finalmente, una felicitación muy especial para las nuevas Reinas 2013, Paula y Úr-sula, para las damas y acompañantes, así como para sus familias, por el gran esfuerzo que supone en estos momentos.

Las fiestas sin vosotras no serían lo mismo. Os deseo que sean unos días inolvidables.

Y a todo el vecindario animarles a participar en los actos que nos han preparado y de-searles unas buenas fiestas a todos.

Festes Patronals Càlig 2013

3

Els primers dies d’agost comencen a ser especials per a la gent de Càlig, ja que les Festes Patronals estan arrimant-se.

Avui, per primera vagada, tinc l’honor de dirigir-me a tots com a Reina 2013 i no em resulta gens fàcil perquè, a més d’un orgull, és una gran responsabilitat representar el meu poble durant tot un any.

Espero i desitjo estar al nivell de totes les meues anteces-sores, i intentaré deixar el nom de Càlig al lloc que li cor-respon i que tota la seua gent es mereix. Però no tinc cap dubte que el millor del poble som tots nosaltres, els que dia a dia convivim en ell fent-lo gran i donant-li vida, sense oblidar els amics que ens visiten i que tan ben rebuts són sempre.

Tinc molta il·lusió que arriben estos dies, que tot surta bé, disfrutar al màxim de la festa en companyia de la família, amics i companyes, tant grans com menudes, i així poder guardar en un lloc privilegiat del meu cor un gran record del qual tots en formaran part.

Gràcies per confiar en mi.

Bones Festes i visca Sant Llorenç!

Paula Pruñonosa San AbdónReina de les Festes 2013

4

Festes Patronals Càlig 2013

4

5

Festes Patronals Càlig 2013

5

Mar Anglés SanchoDama de la Comissió de Festes

Festes Patronals Càlig 2013

6

Sabrina Calduch JiménezDama del Grup de Teatre Corronconco

Festes Patronals Càlig 2013

7

Manuela Cuartero BatisteDama de l’Associació de Pensionistes i Jubilats

Festes Patronals Càlig 2013

8

Amparo Borrás GumbauDama de l’Associació del carrer Socors

Festes Patronals Càlig 2013

9

Marta Conesa BatisteDama de la Penya Taurina Calijona

Festes Patronals Càlig 2013

10

Alba Sans BorràsMusa de la Música

Festes Patronals Càlig 2013

11

Calijons, calijones i forasters:

Un any més tornen a estar aquí les festes patronals del meu Càlig estimat.

Aquest any seràn molt especials per a mi, ja que repre-sentaré a tots els xiquets i xiquetes com a reina infantil de les festes del 2013.

Jo i la meua cort d’honor esperem que ens acompanyeu en estos dies.

Us esperem a tots, “XALAREM”!

Úrsula Córcoles LlorensReina infantil de les Festes 2013

Festes Patronals Càlig 2013

12

Pablo Ros MarzáAcompanyant

Festes Patronals Càlig 2013

13

Miguel García TafallaAcompanyant

Amanda García TafallaDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

14

Alejandro Santana MarzáAcompanyant

Zulema García TafallaDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

15

Javi Gumbau GrauAcompanyant

Laia Gumbau GrauDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

16

David Cifre MarzáAcompanyant

Elisabet Santana MarzáDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

17

Álvaro Balaguer GascóAcompanyant

Patricia Gascó AnglésDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

18

Roger Agut AnglésAcompanyant

Èlia Anglés RibaDama infantil 2013

Festes Patronals Càlig 2013

19

Martha HeardMantenidora festes 2013Martha Heard ha vivido en lugares muy diferen-tes.

Nació en Chicago en 1937, vivió en Texas en una granja, y después de graduarse en la uni-versidad (Texas Tech) se reunió con su familia en Bagdad en 1958. Trabajó allí tres años y medio y decidió entonces especializarse en lengua y literatura castellana. Hizo un curso

de estudios en Madrid en 1961-62, realizó el master en la Universidad de Wisconsin/Madi-son y se doctoró en literatura hispánica de la Universidad de Saint Louis (St. Louis, Missouri) donde hizo la tesis sobre el teatro de Benito Pérez Galdós. Enseñó en varias universidades en Illinois y Missouri. Actualmente vive en Albu-querque, Nuevo México, donde se jubiló de la enseñanza secundaria.

En su vida profesional ha dado conferencias y publicado sobre la literatura castellana de los siglos XVIII y XIX, la pedagogía, y el teatro chi-cano. Ha participado en varios boletines escri-biendo sobre diferentes temas. Aparte, se ha puesto en escena su obra de teatro “Boxes”.

Cuando vino a Càlig por primera vez en 1978, encontró un pueblo receptivo y muy abierto. De las conversaciones en las calles y en las casas, se interesó por las historias de la gen-te que llegó a ser un proyecto de historial oral de Càlig sobre la cual ha dado conferencias en Nuevo México, Texas, Valencia, Castellón y Càlig. Las de Càlig se han publicado en el Suplement 37 de la revista Vila de Càlig. El li-bro Voces de cambio, lecturas culturales para estudiantes también trata de Càlig (una de las lecturas se incluyó en un texto nacional, Paso a Paso 3, Scott Foresman, 1996.) Salir del si-lencio: Voces de Càlig, 1900-1938, libro que incorpora la historia oral en estos años, se ha publicado recientemente por Onada Edicions.

Le encanta pasear por la orilla del mar y por la montaña, ir a funciones culturales, y hacer fotos (tiene muchísimas de Càlig y su gente y algunas se han expuesto en Albuquerque). Cada año espera con ilusión la vuelta a su pueblo adoptivo donde tiene casa.

Festes Patronals Càlig 2013

20

Divendres, 9 d’AgostMATÍA les 12:30 hores, una xaranga, que sortirà des de la Plaça Nova, passarà a recollir a les Reines i Dames del 2012.

A les 13:00 hores, volteig general de campanes anunciant el començament de les Festes Patronals en honor del nostre patró Sant Llorenç. Al mateix temps, des de la Torre, es procedirà a la hissada de les banderes amb la participació de les Reines i Dames del 2012 i es llançaran tres coets per a celebrar l’inici oficial de les festes.

Al finalitzar la hissada de les banderes, davant l’Ajuntament, hi haurà cervesa i un aperitiu per a tots els assistents.

VESPRADAA les 18:00 hores, pregó de festes a càrrec del Grup de Teatre Corronconco. Els acompanyaran al llarg del recorregut la Colla de Dolçainers de Vinaròs.

Tot seguit, cap a les 19:30 hores, cercavila pels carrers de costum amb l’Agrupació Musical Vila de Càlig i els capgrossos del poble, que ens faran acabar de gaudir en aquesta primera vesprada festiva.

NITA les 22:00 hores, recepció de les Reines i Dames del 2012 i 2013 a l’Ajuntament. A continuació, es sortirà cap al Centre de Cultura, on tindrà lloc l’acte de Presentació de les Reines i les seues Corts d’Honor. La comitiva anirà acompanyada per l’Agrupació Musical Vila de Càlig, que també ens amenitzarà l’acte interpretant-nos diverses obres. Exercirà com a mantenidora de l’acte Martha Heard.

Finalitzat l’acte de la Presentació, les Reines i Dames entrants i sortints inauguraran la pista de ball amb el tradicional Ball de gala. Després, amenitzarà la nit l’Orquestra COCTEL GRUPO.

Viernes, 9 de AgostoMAÑANAA las 12:30 horas, una charanga, que saldrá desde la Plaza Nueva, pasará a recoger a las Reinas y Damas del 2012.

A las 13:00 horas, volteo general de campanas anunciando el comienzo de las Fiestas Patronales en honor a nuestro patrón San Lorenzo. Al mismo tiempo, desde la Torre, se procederá a la izada de las banderas con la participación de las Reinas y Damas del 2012 y se lanzarán tres cohetes para celebrar el inicio de las fiestas.

Al finalizar la izada de las banderas, delante del Ayuntamiento, habrá cerveza i un aperitivo para todos los asistentes.

TARDEA las 18:00 horas, pregón de fiestas a cargo del Grup de Teatre Corronconco. Les acompañarán a lo largo del recorrido la Colla de Dolçainers de Vinaròs.

Seguidamente, hacia las 19:30 horas, pasacalle por las calles de costumbre con la Agrupació Musical Vila de Càlig y los cabezudos del pueblo, que nos harán terminar de disfrutar en esta primera tarde festiva.

NOCHEA las 22:00 horas, recepción de las Reinas y Damas del 2012 y 2013 en el Ayuntamiento. A continuación, se saldrá hacia el Centro de Cultura, donde tendrá lugar el acto de Presentación de las Reinas y de sus Cortes de Honor. La comitiva irá acompañada por la Agrupació Musical Vila de Càlig, que también amenizará el acto interpretándonos diversas obras. Ejercerá como mantenedora del acto Martha Heard.

Finalizado el acto de la Presentación, las Reinas y Damas entrantes y salientes inaugurarán la pista de baile con el tradicional Baile de gala. Después, amenizará la noche la Orquesta COCTEL GRUPO.

Festes Patronals Càlig 2013

21

Dissabte, 10 d’AgostFESTiViTAT DEl PATRÓ SANT llORENÇ

MATÍA les 10:30 hores, l’Agrupació Musical Vila de Càlig sortirà de l’Ajuntament i passarà a buscar a les Reines i Dames del 2013 en cercavila fins a l’Església.

En arribar es celebrarà la Missa en honor del Patró Sant Llorenç. Tot seguit, es sortirà en processó pels carrers de costum i acompanyats per la Colla de Dansaires, que ens oferiran la tradicional dansa popular. Acabat el recorregut, les Reines i Dames realitzaran l’ofrena al Patró Sant Llorenç.

VESPRADAA les 19:00 hores, concentració a l’Avinguda Juan Carlos I per a començar la tradicional Desfilada de Carrosses, pels carrers de sempre. Al finalitzar la desfilada, a la Plaça Nova, es premiaran les millors carrosses.

A continuació en la mateixa plaça amb música acabarem la festa.

NIT DEl mANTÓ i lA CORbATA

A les 00:00 hores, ball a la pista d’estiu amb l’Orquestra TAXMAN. A la mitja part del ball, sorteig d’un mantó i d’una corbata entre tots els que acudisquen al ball amb un d’aquests complements.

També es realitzarà un BINGO a càrrec del Càlig C.F.

En acabar l’orquestra, a partir de les 4:30, Disco-mòbil fins les 6:00.

Sábado, 10 de AgostoFESTiViDAD DEl PATRÓN SAN lORENZO

MAÑANAA las 10:30 horas, la Agrupació Musical Vila de Càlig saldrá del Ayuntamiento y pasará a buscar a las Reinas y Damas del 2013 con un pasacalle hasta la Iglesia.

Al llegar se celebrará la Misa en honor al Patrón San Lorenzo. A continuación, se saldrá en procesión por las calles de costumbre y acompañados por la Colla de Dansaires, que nos ofrecerán la tradicional danza popular. Finalizado el recorrido, las Reinas y Damas realizarán la ofrenda al Patrón San Lorenzo.

TARDEA las 19:00 horas, concentración en la Avenida Juan Carlos I para comenzar el tradicional Desfile de Carrozas, por las calles de costumbre. Al finalizar el desfile, en la Plaza Nueva, se premiarán las mejores carrozas.

A continuación en la misma plaza con música finalizaremos la fiesta.

Noche DEl mANTÓN y lA CORbATA

A las 00:00 horas, Baile con la Orquesta TAXMAN. A la media parte del baile, sorteo de un mantón y de una corbata entre todos los que vengan al baile con uno de estos complementos.

También se realizará un BINGO a cargo del Càlig C.F.

En finalizar la orquesta, a partir de las 4:30, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

22

Diumenge, 11 d’AgostMATÍA les 8:00 hores, Muntatge de cadafals a la Plaça Nova per a gaudir dels festejos taurins. En acabant, i a la Plaça Doctor Quixal, s’oferirà als montadors una “torrà” de llonganisses i botifarres amb cervesa.

VESPRADAA les 17:00 hores, semifinals i final del I Torneig de Futbolí del Pub la Lluna. Organitzat pel Pub la Lluna.

A les 19:30 hores, Entrà infantil de carretilles pel recorregut habitual, organitzada per la “Penya Els Amics”.

A les 20:00 hores, tradicional Entrà de bous a l’estil calijó a càrrec de la ramaderia de Ramon Àngel. Amenitzarà l’espera el grup de batucada PerkuTeam.

A continuació, primera vesprada de bous amb bestiar de la mateixa ramaderia.

Enguany el Fotoclub la Torre organitza el I Concurs de fotografia “express”: La millor imatge de “l’Entrà de bous a l’estil calijó”.

NITA les 21:30 hores, bou embolat de la ramaderia de Ramon Àngel. Organitzat per l’Ajuntament de Càlig.

I a les 00:00 hores, ball a la pista d’estiu amb l’Orquestra LA FANIA.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00.

Domingo, 11 de AgostoMAÑANAA las 8:00 horas, Montaje de cadafals a la Plaza Nueva para disfrutar de los festejos taurinos. Al terminar, y en la Plaza Doctor Quixal, se ofrecerá a los montadores una torrà de longanizas y butifarras con cerveza.

TARDEA las 17:00 horas, semifinales y final del I Torneo de Futbolín del Pub la Lluna. Organizado por el Pub la Lluna.

A las 19:30 horas, Entrà infantil de carretillas por el recorrido habitual, organizada por la Penya Els Amics.

A les 20:00 horas, tradicional Entrà de bous a l’estil calijó a cargo de la ganadería de Ramón Ángel. Amenizará la espera el grup de batucada PerkuTeam.

A continuación, primera tarde de toros con ganado de la misma ganadería.

Este año el Fotoclub la Torre organiza el I Concurso de fotografía “express”: La mejor instantánea de “l’Entrà de bous a l’estil calijó”.

NOCHEA las 21:30 horas, toro embolado de la ganadería de Ramón Ángel. Organizado por el Ayuntamiento de Càlig.

Y a las 00:00 horas, verbena en la pista de verano con la Orquesta LA FANIA.

Al finalizar la orquesta, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

23

Dilluns, 12 d’AgostMATÍA les 12:00 hores, solta del bestiar des de la Plaça Nova fins al torill del carrer Benicarló. A continuació, exhibició del mateix a càrrec de la ramaderia de Ramon Àngel pels carrers de la pujà. Tots els matins s’oferiran cacaus, tramussos i cervesa als assistents.

A les 14:00 hores, eixida cap a la Plaça Nova.

VESPRADADes de les 18:00 fins a les 21:00 hores, vesprada de bous a la Plaça Nova de la ramaderia de F. Macancoses. Amenitzarà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

En acabant, eixida pels carrers de costum.

NITA les 00:00 hores, revetlla a càrrec de l’Orquestra JAMAICA SHOW.

A continuació Disco-mòbil fins a les 6:00.

Lunes, 12 de AgostoMAÑANAA las 12:00 horas, solta del ganado desde la Plaza Nueva hasta el toril de la calle Benicarló. A continuación, exhibición del mismo a cargo de la ganadería de Ramón Ángel por las calles de la pujà. Todas las mañanas se ofrecerán cacahuetes, altramuces i cerveza a los asistentes.

A las 14:00 horas, eixida hacia la Plaza Nueva.

TARDEDes de las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros en la Plaza Nueva de la ganadería de F. Machancoses. Amenizará la tarde, l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al terminar, eixida por las calles de costumbre.

NOCHEA las 00:00 horas, verbena a cargo de la Orquesta JAMAICA SHOW.

A continuación Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

24

Dimarts, 13 d’AgostMATÍA les 12:00 hores, solta des de la Plaça Nova fins al torill del carrer Benicarló dels bous i les vaques que amenitzaran el matí. A continuació, exhibició del bestiar de la ramaderia de Ramon Àngel pels carrers de la pujà. En acabant, eixida fins a la Plaça Nova.

VESPRADADes de les 18:00 fins a les 21:00 hores, vesprada de bous de la ramaderia de Ramon Àngel. Amenitzarà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalitzar, eixida pels carrers de costum.

NIT DE GALA HOMENATGE A LES ENTITATS DEL POBLEA les 00:00 hores, a la pista d’estiu, ball amb l’Orquestra PASSARELA. A la mitja part es realitzarà l’homenatge.

Tot seguit, Disco-mòbil fins les 6:00.

Martes, 13 de AgostoMAÑANAA las 12:00 horas, solta desde la Plaza Nueva hasta al toril de la calle Benicarló de los toros y las vacas que amenizarán la mañana. A continuación, exhibición del ganado bovino de la ganadería de Ramón Ángel por las calles de la pujà. Al terminar, eixida hasta la Plaza Nueva.

TARDEDesde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros de la ganadería de Ramón Ángel. Amenizará la tarde, l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al terminar, eixida por las calles de costumbre.

NOCHE DE GALA HOMENAJE A LAS ENTIDADES DEL PUEBLOA las 00:00 horas, en la pista de verano, verbena con la Orquesta PASSARELA. A la media parte se realizará el homenaje.

A continuación, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

25

Dimecres, 14 d’AgostMATÍA les 9:30 hores, Tir a la guatlla al camp de tir de Benicarló. Organitzat per la Societat de caçadors San Lorenzo i patrocinat per l’Excel·lentíssim Ajuntament de Càlig.

A les 11:00 hores, en el Pub la Lluna, Campio- nat de Guinyot i Butifarra. Organitzat pel Pub la Lluna i patrocinat per l’Excel·lentíssim Ajuntament de Càlig.

A les 11:30 hores, VII Bicicletada popular, organitzada pels Amics de la Bicicleta. El lloc de concentració serà la Bassa Vella i es farà un recorregut pels carrers del poble. La MARXA NO ÉS COMPETITIVA. S’oferirà un trofeu al participant més jove i també, al més veterà.

IMPORTANT: Recordem que per a garantir la seguretat, serà obligatori que tots els participants porten casc i que els menors de vuit anys vaguen acompanyats per un adult. L’organització no es fa responsable dels danys que puguen sofrir els participants per alguna imprudència o per sortir-ne del circuit marcat.

VESPRADADe 18:00 a 20:00 hores GRAND PRIX TAURÍ a la Plaça Nova. Consistirà en la realització de diferents jocs per equips de sis persones. Hi hauran premis per als millors equips. Només podran accedir al recinte taurí els membres dels equips i els organitzadors. Esperem gaudir d’una vesprada divertida.

A les 20:30 hores, XIII Marxa per la Salut organitzada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Càlig. El recorregut serà l’habitual, començant a l’Avinguda Constitució i gaudint de la companyia de l’Agrupació Musical Vila de Càlig. En acabar el recorregut es realitzarà el sorteig de regals en el Centre de Cultura.

NITA les 00:00 hores, Ball amb l’Orquestra PARADISE GRUP. A la mitja part del ball BINGO organitzat per la Penya Taurina Calijona.

En finalitzar el ball, Disco-mòbil fins a les 6:00.

Miércoles, 14 de AgostoMAÑANAA las 9:30 horas, Tiro a la codorniz en el campo de tiro de Benicarló. Organizado por la Sociedad de cazadores San Lorenzo y patrocinado por el Excelentísimo Ayuntamiento de Càlig.

A las 11:00 horas, en el Pub la Lluna, Campeonato de Guinyot i Butifarra. Organizado por el Pub la Lluna y patrocinado por el Excelentísimo Ayuntamiento de Càlig.

A las 11:30 horas, VII Bicicletada popular, organizada por los Amics de la Bicicleta. El lugar de concentración será la Bassa Vella y se hará un recorrido por las calles del pueblo. LA MARCHA NO ES COMPETITIVA. Se ofrecerá un trofeo al participante más joven y también, al más veterano.

IMPORTANTE: Recordamos que para garantizar la seguridad, será obligatorio que todos los participantes lleven casco y que los menores de ocho años vayan acompañados por un adulto. La organización no se hace responsable de los daños que puedan sufrir los participantes por alguna imprudencia o por salirse del circuito señalado.

TARDEDe 18:00 a 20:00 horas GRAND PRIX TAURINO en la Plaza Nueva. Consistirá en la realización de diferentes juegos por equipos de seis personas. Habrá premios para los mejores equipos. Sólo podrán acceder al recin-to taurino los miembros de los equipos y los organiza-dores. Esperamos que disfruten de una divertida tarde.

A las 20:30 horas, XIII Marcha por la Salud organiza-da por la Asociación Española Contra el Cáncer de Càlig. El recorrido será el habitual, comenzando en la Avenida Constitución y disfrutando de la compañía de l’Agrupació Musical Vila de Càlig. En finalizar el recorrido se realizará el sorteo de regalos en el Centro de Cultura.

NOCHEA las 00:00 horas, Baile con la Orquesta PARADISE GRUP. En la media parte del baile BINGO organizado por la Penya Taurina Calijona.

Al finalizar el baile, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

26

Dijous, 15 d’AgostMATÍA les 10:30 hores, 3a Sortida de motos popular de Sant Llorenç, organitzada per CALIGFORNIA Bikers. La sortida serà per la comarca. En arribar al destí, s’organitzarà un esmorzar per a tots els assistents. La concentració serà a les 9:00 al carrer Alcalde Agustí Mercé. La ruta serà tranquil·la per tal que puguen assistir aficionats de totes les edats i motos de tots els estils i cilindrades, des de 50 cc. L’arribada serà cap a les 13:30 hores novament al carrer Alcalde Agustí Mercé, on s’oferirà cervesa a tots els participants.

A les 11:30 hores, Concurs de dibuix infantil a l’Escola Felicinda Collell. Podran participar-hi alumnes des d’Infantil 3 anys fins a 6è de Primària. S’oferirà a tots els participants al concurs un esmorzar amb batuts de xocolata i ensaïmades.

VESPRADADes de les 16:00 fins a les 20:00 hores, III Gran Festa d’Animació Infantil i Juvenil: VESPRADA MULTIAVENTURA a l’Avinguda Constitució. Tots els xiquets i les xiquetes podran gaudir amb inflables, jocs d’aventura, tallers,…

A les 18:00 hores, partit de futbol femení, entre el Càlig C.F. i el C.E. Alcanar.

A les 19:00 hores, al carrer La Raval, Trobada de manualitats organitzada per les Mestresses de Casa de Càlig. Al mateix temps, al Centre de Cultura, les Mestresses de Casa exposen els treballs realitzats al llarg de l’any.

A les 19:30 hores, partit entre el primer equip del Càlig C.F. i el C.D. Benicarló (equip de Preferent).

A les 20:00 hores, a la Plaça Ramon i Cajal, II “DANSADA POPULAR” organitzada per la Colla de Dansaires de Càlig, amb la col·laboració de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

NITA les 00:00 hores, Ball amb l’Orquestra COSTA ESTE, a la pista d’estiu. A la mitja part del ball, Bingo, organitzat per l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

En acabar, Disco-mòbil fins a les 6:00.

Jueves, 15 de AgostoMAÑANAA las 10:30 horas, 3ª Salida de motos popular de San Lorenzo, organizada por CALIGFORNIA Bikers. La salida será por la comarca. Una vez se llegue al destino, se organizará un almuerzo para todos los asistentes. La concentración será a las 9:00 en la calle Alcalde Agustí Mercé. La ruta será tranquila para que puedan asistir aficionados de todas las edades y motos de todos los estilos y cilindradas, desde 50 cc. La llegada será hacia las 13:30 horas nuevamente en la calle Agustí Agustí Mercé, donde se ofrecerá cerveza a todos los participantes.

A las 11:30 horas, Concurso de dibujo infantil en la Escuela Felicinda Collell. Podrán participar alumnos desde Infantil 3 años hasta 6º de Primaria. Se ofrecerá a todos los participantes en el concurso un almuerzo con batidos de chocolate y ensaimadas.

TARDEDesde las 16:00 hasta las 20:00 horas, III Gran Fiesta de Animación Infantil y Juvenil: TARDE MULTIAVENTURA en la Avenida Constitución. Todos los niños y las niñas podrán disfrutar con hinchables, juegos de aventura, talleres,...

A las 18:00 horas, partido de fútbol femenino, entre el Càlig C.F. y el C.E. Alcanar.

A las 19:00 horas, en la calle Arrabal, Exposición de manualidades organizada por las Mestresses de Casa de Càlig. Al mismo tiempo, en el Centro de Cultura, les Mestresses de Casa exponen los trabajos realizados durante el año.

A las 19:30 horas, partido entre el primer equipo del Càlig C.F. y el C.D. Benicarló (equipo de Preferente).

A las 20:00 horas, en la Plaza Ramón y Cajal, II “DANZADA POPULAR” organizada por la Colla de Dansaires de Càlig, con la colaboración de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

NOCHEA las 00:00 horas, Baile con la Orquesta COSTA ESTE, en la pista de verano. En la media parte, Bingo, organizado por l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalizar, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

27

Divendres, 16 d’AgostMATÍA les 12:00 hores, solta des de la plaça de bous fins al torill del carrer Sant Roc dels bous i les vaques que amenitzaran el matí. A continuació, exhibició del ramat boví de la ramaderia de Ramon Àngel pels carrers de la vallà.

A les 14:00 hores, eixida fins a la Plaça de bous.

VESPRADADes de les 18:00 fins les 20:00 hores, s’obriran les següents exposicions:

Al Centre de Cultura, les Mestresses de Casa exposen els treballs realitzats al llarg de l’any.

Al mateix lloc, exposició de pintura a càrrec de Conchita Cuartero García.

Al carrer la Raval, exposició fotogràfica del Fotoclub la Torre.

Des de les 18:00 fins a les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia de Fernando Mansilla.

Aquest dia, després de la mitja part, prova dels dos bous cerrils de la Penya Taurina Calijona que seran embolats a la nit.

NITA les 22:00 hores, a la plaça de bous, embolada dels bous cerrils provats per la vesprada.

A les 00:30 hores, amb l’Orquestra MONTESOL. A la mitja part del ball, s’entregaran els premis del campionat de Tennis i Frontó.

A continuació, Disco-mòbil fins a les 6:00.

Viernes, 16 de AgostoMAÑANAA las 12:00 horas, solta desde la plaza de toros hasta al toril de la calle San Roque de los toros y las vacas que amenizarán la mañana. A continuación, exhibición del ganado bovino de la ganadería de Ramon Angel por las calles de la vallà.

A las 14:00 horas, eixida hasta la plaza de toros.

TARDEDesde las 18:00 hasta las 20:00 horas, se abren las siguientes exposiciones:

En el Centre de Cultura, las Mestresses de Casa exponen los trabajos realizados a lo largo del año.

En el mismo lugar, exposición de pintura a cargo de Conchita Cuartero García.

En la calle Arrabal, exposición fotográfica del Fotoclub la Torre.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería de Fernando Mansilla.

Este día, después de la media parte, prueba de dos toros cerriles de la Penya Taurina Calijona que serán embolados por la noche.

NOCHEA las 22:00 horas, en la plaza de toros, embolada de los toros cerriles probados por la tarde.

A las 00:30 horas, con la Orquesta MONTESOL. A la media parte del baile, se entregarán los premios del campeonato de Tenis y Frontón.

A continuación, Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

28

Dissabte, 17 d’AgostMATÍA les 11:30 hores, Taller de Farolets de meló de moro a la Plaça de la Diputació de Castelló.

A les 12:00 hores, solta des de la plaça de bous fins al torill del carrer Sant Roc dels bous i les vaques que amenitzaran el matí de la ramaderia de Ramon Àngel. A continuació, exhibició del bestiar pels carrers de la vallà. Finalitzarem el matí amb la tradicional eixida fins a la plaça Nova.

VESPRADADes de les 18:00 fins les 20:00 hores, seguiran obertes les següents exposicions:

Al Centre de Cultura, les Mestresses de Casa exposen els treballs realitzats al llarg de l’any.

Al mateix lloc, exposició de pintura a càrrec de Conchita Cuartero García.

Al carrer la Raval, exposició fotogràfica del Fotoclub la Torre.

Des de les 18:00 fins a les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia La Paloma. Al finalitzar, última eixida de les festes del 2013 pels carrers de costum.

NITDesprés de l’eixida de bous, Cercavila i exhibició dels farolets confeccionats al llarg del matí. L’eixida serà des del Centre de Cultura.

A les 00:00 hores, Ball amb l’Orquestra JUNIOR’S. A la mitja part del ball podreu provar sort amb el BINGO organitzat per la Comissió de Festes.

Finalitzen les nits de ball amb Disco-mòbil fins a les 6:00.

Sábado, 17 de AgostoMAÑANAA las 11:30 horas, Taller de Farolets de meló de moro en la Plaza de la Diputación de Castellón.

A las 12:00 horas, solta desde la plaza de toros hasta al toril de la calle San Roque de los toros y las vacas que amenizarán la mañana de la ganadería de Ramón Ángel. A continuación, exhibición del ganado por las calles de la vallà. Finalizaremos la mañana con la tradicional eixida hasta la plaza Nueva.

TARDEDesde las 18:00 hasta las 20:00 horas, se abren las siguientes exposiciones:

En el Centre de Cultura, las Mestresses de Casa exponen los trabajos realizados a lo largo del año.

En el mismo lugar, exposición de pintura a cargo de Conchita Cuartero García.

En la calle Arrabal, exposición fotográfica del Fotoclub la Torre.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería de La Paloma. Al terminar, última eixida de las fiestas del 2013 por las calles de costumbre.

NOCHEDespués de l’eixida de bous, Pasacalle y exhibición de los farolets confeccionados a lo largo de la mañana. La salida será des del Centro de Cultura.

A las 00:00 horas, Baile con la Orquesta JUNIOR’S. En la media parte del baile podréis probar suerte con el BINGO organizado por la Comisión de Fiestas.

Finalizan las noches de baile con Disco-móvil hasta las 6:00.

Festes Patronals Càlig 2013

29

Diumenge, 18 d’AgostMATÍA les 12:00 hores, visita amb una rondalla a l’home i dona d’edat més avançada del poble per a homenatjar-los i oferir-los un obsequi. Aquells que vulguen acompanyar la rondalla el lloc de concentració serà davant de l’Ajuntament.

VESPRADADe 18:00 a 20:00 hores, última vesprada per a poder gaudir de les exposicions al Centre de Cultura i al carrer la Raval.

A les 19:00 hores, a l’auditori del Centre de Cultura, Homenatge a la Vellesa. Dins d’aquest acte es farà entrega dels premis del concurs de dibuix.

A les 19:30 hores, Partit de futbol entre el Càlig C.F. i el Vinaròs C.F. (equip de Pre- ferent).

NITA les 22:00 hores, SOPAR FI DE FESTES a la pista d’estiu. La Comissió de Festes convidem a tota la població a acomiadar-nos amb harmonia de les Festes Patronals del 2013. El menú d’aquesta nit consistirà en un plat de fideuà. També s’oferirà als assistents aigua, vi i gasosa (també els plats i coberts).

RECORDEM QUE ÉS IMPORTANT PASSAR A RECOLLIR ELS TIQUETS AMB ANTEL·LACIÓ PERQUÈ, EN CAS DE NO TINDRE’N, CALDRÀ ESPERAR-SE A QUE SE’LS HAJA REPARTIT EL SOPAR ALS QUE SI QUE EL PORTEN.

A les 00:00 hores, espectacle pirotècnic a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló per tal d’acomiadar-nos de les Festes Patronals de l’any 2013.

Domingo, 18 de AgostoMAÑANAA las 12:00 horas, visita con una rondalla al hombre y a la mujer de edad más avanzada del pueblo para homenajearlos y ofrecerles un detalle. Aquellos que quieran acompañar a la rondalla el lugar de concentración será delante del Ayuntamiento.

TARDEDe 18:00 a 20:00 horas, última tarde para disfrutar de las exposiciones en el Centro de Cultura y en la calle Arrabal.

A las 19:00 horas, en el auditorio del Centro de Cultura, Homenaje a la Vejez. Dentro de este acto se hará entrega de los premios del concurso de dibujo.

A las 19:30 horas, Partido de fútbol entre el Càlig C.F. y el Vinaròs C.F. (equipo de Preferente).

NOCHEA las 22:00 horas, CENA FINAL DE FIESTAS en la pista de verano. La Comisión de Fiestas invita a toda la población a despedirnos en armonía de las Fiestas Patronales 2013. El menú de esta noche consistirá en fideuà. También se ofrecerá a los asistentes agua, vino y gaseosa (también los platos y cubiertos).

RECORDAMOS QUE ES IMPORTANTE PASAR A RECOGER LOS TIQUETS CON ANTELACIÓN, EN CASO DE NO TENERLOS, DEBERÁN ESPERARSE A QUE SE HAYA REPARTIDO LA CENA A LOS QUE SÍ QUE LO LLEVAN.

A las 00:00 horas, espectáculo pirotécnico a cargo de la Pirotecnia Tomás de Benicarló para despedirnos de las Fiestas Patronales del año 2013.

Festes Patronals Càlig 2013

30

Els darrers anys les dos Penyes Taurines col·laboren amb la Comissió de Festes a l’hora d’escollir i organitzar els festejos taurins

Ja estem en festes, i la Penya els Amics, mitjan-çant aquestes línies, vol animar a tota la gent a parti-cipar en els actes que la Comissió de Festes ens ha preparat.

Vam començar ara fa quatre dies i ja han passat deu anys. Des de l’any 2003 la Penya els Amics orga-nitza en el nostre poble actes taurins, preparant des de fa set anys la Festa de Sant Vicent.

Aquest any estem d’aniversari, la Penya compleix ja deu anys, per això vam voler celebrar un cap de set-mana de bous per a poder-ho gaudir amb tot el poble.

Els bous que hem anat fent durant aquests anys no hagueren sigut possible sense el suport dels col-laboradors i de tota la gent que participa en els actes que programem.

També volem agrair la dedicació i l’esforç de tota la gent que forma o ha format part d’aquesta gran família.

Molt bones festes a tots.

La Penya Taurina Calijona, un any més, mitjan-çant aquest llibre de festes, tenim l’oportunitat de diri-gir-nos a tots els nostres veïns.

Des de la Penya, ja vivim com a festes el cap de setmana abans de que comencen, organitzant el so-par a l’ermita del Socors, per als socis i col·laboradors. Aquest acte és un acte molt especial per a nosaltres, ja que presentem a la nostra dama i intentem que tots els assistents passen una bona nit en germanor i har-monia.

Des de fa catorze anys aportem dama a les festes patronals. Volem agrair a Lara Cuartero Zaragozá, la seva representació com a dama del 2012, i donem la

benvinguda a Marta Conesa Batiste com a dama re-presentant de la Penya per aquest any 2013

A pesar de la greu crisi econòmica que estem so-frint, agraïm l’esforç econòmic de col·laboració a tots els socis, als col·laboradors del cartel, als veïns del po-ble i de fora, la seua constant col·laboració i confian-ça depositada en la Penya durant tots aquestos divuit anys.

Volem felicitar a la Penya Els Amics pel seu Xè aniversari, i a més, i sense desmerèixer la llavor de la comissió de festes, també voldríem felicitar a la resta d’entitats el seu involucrament i esforç per poder tindre més varietat d’actes dins les nostres festes i durant tot l’any. Creiem que les entitats formen gran part de les costums i sentiments d’un poble.

Un any més, abans d’acabar voldríem fer una crida a la precaució. Tenim que ser conscients del risc i de la perillositat que comporta aquests festejos, per la mas-sificació de gent a la plaça, pel que des d’aquí, volem recalcar a tota la gent que cumplixquen en les normes de seguretat, pel bé de tots.

Per finalitzar, els volem convidar a que participen i que disfruten dels nombrosos actes programats, tant per part de la Comissió de Festes, com de la resta de entitats.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I A GAUDIR DE LES FESTES.

“Divuit anys fent festa: Divuit anys fent poble.”www.penyataurina.com

Festes Patronals Càlig 2013

31

L’ESCUT DE CÀLIGCàlig, com tots els pobles del món,té un escut que sempre l’identificaPerò, potser que el que no sap tothomÉs el seu origen i la historia verídica.

En són tres, els símbols que sempre ha portatRepresenten part de la seua fundació ,i de la història d’aquest poble formen part ,com també de la seua evolució.

El primer símbol de Càlig està situatdes de sempre a l’escut, a una banda:és la creu vermella i sempre ha estat,que és el color de l’orde de Montesa.

Significa que l’11 de gener de 1540en Francesc Llançol de Romaní,tretzè mestre de l’orde de Montesael lloc de Càlig, en vila erigí.

Aquest otorgament va permetre formara la ja vila de Càlig, un govern municipal.1 d’acord amb els Furs de València van posarnoves lleis signades en una acta notarial.

L’escut calijó té un segon símbolque enmig de la creu i de la torre és situatés un calze. Sobre pedra esta moltben esculpit i en volum ha estat treballat.

El tercer símbol està situata l’altra banda de l’escutEn aquest està representatla torre gòtica del segle tretze.

Aquesta torre antiga existeix encarai està situada a la part més altadel poble. Però l’estan restaurant araperquè esta molt deteriorada.

La corona reial que tanca l’escuti els seus símbols, que en són tres,és la del rei Martí I, dit l’Humàque va morir sense tenir descendents.

Llavors es van convocar unes corts a Casp,ciutat que forma part de la Corona d’AragóDu la història que al Compromís de Casp,s’ escollí del rei Martí I, el successor.

A Casp, representants es van reunird’Aragó, Catalunya i del País ValenciàLa major part d’aquests van escollirA Ferran d’Antequera, que era castellà.

De València el compromissariera el conegut dominíc Vicent Ferrer,que amb el seu germà Bonifaci,van votar el d’Antequera, Ferran I.

Amb el rei Ferran I d’Antequerala Casa dels Trastàmares comença a governar,això farà canviar la històriaperquè la Corona de Martí I, annexada va quedar.

L’escut de Càlig més anticapareix en una paret d’aquesta torre.Als seus costats porta escritl’any que es va acabar, era el 1625.

Aquest escut també apareix senyoriali també porta gravat l’any 1758 ,a la façana de l’església parroquialque a Sant Llorenç dedicada està.

Igualment surt al pou de les Aixetesi l’any que apareix gravat és el 1928També surt a les seves noves rajoleson hi ha escrita la donació a Pere de Balaguer.

L’últim escut de Càlig que s’ha inauguratdos joves calijons el van dissenyar entre les flors de la Font de la Pl. Nova està situati aquets joves son els que també el van pintar.

Està a totes les plaques de cada carrer.Seguirà a Càlig molt ben representatamb la creu, el calze i l’ antiga torrei a sobre la corona reial anirà portant.

Mª Àngels de la Figuera i Bengochea

Festes Patronals Càlig 2013

32

• La programació de les Festes Patronals 2013 va a ser aprovada per unanimitat a la sessió plenària ordinària del 3 de juny.

• S’informa que per cortesia i respecte a les Reines i Dames del 2012 i del 2013 s’agrairia que s’anés a l’acte de la Presentació vestits de manera adequada.

• La Regidoria de Festes informa que aquest any s’homenatjarà als vells de la nostra població a partir dels 75 anys inclosos.

• La Regidoria de Festes informa que per motius d’organització dins al recinte de la pista d’estiu no es podrà entrar en la mateixa begudes i menjar.

• Està totalment prohibit aparcar en el carrer Doctors Marzà durant la setmana de bous.

• Quedarà totalment prohibit aparcar en el carrer Agustí Mercé durant la setmana de festes.

• Si degut a les inclemències del temps alguna nit plou, l’orquestra actuarà dins el Centre de Cultura.

• La Comissió de Festes es reserva el dret a modificar o suprimir qualsevol acte si ho creu convenient.

BOUS• Es recorda que es dispararan TRES COETS d’avís per

a començar els bous i UN quan els bous entren al torill. El mateix es farà en els bous embolats.

• Els dies de bous queda prohibit estacionar des del Pou de la Vila fins a la Plaça de bous. Aquest tram deu quedar lliure de cotxes per a facilitar el treball dels serveis de protecció i seguretat: ambulàncies, Guàrdia Civil...

• També quedat prohibida l’entrada al recinte taurí a tots els menors de 16 anys, així com també als que presenten signes d’embriaguesa. Cada vesprada hi haurà uns encarregats de vigilar el recinte i trauran fora a tots aquells que no poden estar-hi.

• Es repartiran BOSSES PER A LES DEIXALLES abans dels bous per a que les colles les utilitzen.

CARROSSES• Per a optar als premis les colles hauran d’inscriure la

carrossa els dies 5, 6 i 7 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores, al Centre de Cultura.

• La mesura de les carrosses per a que puguen passar pels carrers engalanats sense problemes serà de 2’80 metres d’alt i 2’80 metres d’amplada.

• LES CARROSSES QUE SUPEREN AQUESTES MESURES SERAN DESQUALIFICADES.

• IMPORTANT: Les carrosses formades per menors de 16 anys hauran d’anar acompanyades durant el recorregut per 4 adults. En cas contrari, no sortiran a la desfilada.

LLISTAT DE MATRIMONISDATA MATRIMONIS19/07/2012 Alberto Borras Garcia i Sabina Hortelano Besalduch18/08/2012 Jorge Mari Carreras i Asela Sanahuja Sorli08/09/2012 Roberto Angles Taus i Nathalie Escamilla Perez31/10/2012 Juan Enrique Barreda Orti i Maria Remedios Orti Borras11/05/2013 Jose Ramon Gonzalez Gómez i Elena Susana Zarcos Schwaier11/05/2013 Jorge Puchol Vilanova i Beatriz Minguez Merce

LLISTAT DE NAIXEMENTSDATA NOM PARES27/07/2012 Rosa Cardellat Fores Jose Vicente iy Rosa Ana26/08/2012 Nohara Bayarri Riba Adrian i Ana15/10/2012 Arlet Querol Abella Manuel i Josefina16/11/2012 Daniela Borras Hortelano Alberto i Sabina10/12/2012 Irene Redo Queral Jose Manuel i Ofelia13/02/2013 Khadija Makhlouf Daoud i Tlouhou22/03/2013 Naroa Fibla Cuartero Agustin i Eva02/04/2013 Cecilia Gil Simó Jose Vicente i Maria De Los Ángeles04/05/2013 Lia Arnau Llorach Luis Miguel i Ángela

NOTES INFORMATIVES

Festes Patronals Càlig 2013

33

• Aquelles carrosses que dificulten la marxa correcta de la desfilada (mal comportament dels participants, retards en la marxa,...) seran expulsades del recorregut i no optaran als premis.

• Els premis seran els següents:1r premi ...........................................200€2n premi ..........................................150€3r premi ...........................................100€Millor disfressa ................................100€

CONCURS FOTOGRAFIA EXPRESS DEL FOTOCLUB LA TORREBASES:• Només seran vàlides les fotografies realitzades en el

recorregut de “l’entrà de bous”, tot el carrer Cervera fins la Plaça Nova. La imatge no deurà d’estar manipulada.

• L’arxiu de la imatge deurà d’entregar-se mitjançant targeta en format JPG. S’entregarà una fotografia per participant eixe mateix dia en la planta baixa del Ajuntament.

• El jurat presentarà la fotografia guanyadora el mateix dia del concurs, en acabar el bou embolat.

• Inscripció: 3 € per participant en entregar l’arxiu.

CONCURS DE DIBUIX INFANTIL• Els interessats hauran d’apuntar-se durant els dies 5, 6

i 7 d’agost de 19:30 a 21:30 hores al Centre de Cultura, fent saber nom, cognoms i curs.

GRAND PRIX TAURÍ• Les persones interessades en participar hauran

d’apuntar-se els dies 5, 6 i 7 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores al Centre de Cultura. Deuran de formar grups de sis persones amb un dels membres com a capità d’equip. Cada equip haurà de dispondre de camisetes d’un mateix color, aquest se’ls dirà quan s’apunten. Els premis seran els següents:

1r premi ...........................................200€2n premi ..........................................100€3r premi .............................................50€

GUARNIMENT DELS CARRERS• Els interessats a ornamentar els carrers hauran de

col·locar les banderetes a partir dels 4 metres.• Als carrers engalanats se’ls farà obsequi d’una paletilla.

I tots ells optaran als següents premis:1r premi ...................................Un corder2n premi .............................Un gall d’indi3r premi ............................Dos pollastres

La Comissió de Festes passarà a veure els carrers el dia 10 després de la desfilada de les carrosses.

SOPAR FI DE FESTES• Totes les persones interessades en sopar a la pista

aquesta nit, hauran de passar anteriorment (des del dia 5 fins al 8 d’agost) per l’Ajuntament a recollir els tiquets.

• Degut a la quantitat de menjar que es va llançar l’any passat, per haver molta gent que va arreplegar més tiquets dels que necessitava, enguany s’haurà d’abonar 1 € per tiquet, per a evitar que això es torne a repetir, i no tindre que malgastar els diners del menjar que es desaprofita.

• Aquelles persones que no presenten els tiquets en el moment del sopar, deuran d’esperar-se a que se’ls haja servit el menjar a les persones que si el porten.

• Demanem a les colles que assistiran al sopar que, una vegada acabat l’acte, repleguen la taula i dipositen les deixalles als contenidors. GRÀCIES!

PREU ABONAMENTSCasats ..............................................90 €Casats jubilats .................................80 €Jubilats/jubilades .............................45 €Fadrins/fadrines ...............................50 €Xiquets/xiquetes* .............................30 €

*Nascuts entre els anys 1999 i 2004, ambdós inclosos.AVÍS: Si alguna persona es trau l’abonament després dels dies marcats, no se li farà cap tipus de descompte.

PREUS PER NITAdults/adultes ..................................10 €Xiquets/xiquetes ................................5 €

Enguany el ball començarà PUNTUALMENT a l’hora establerta per a cada dia, en acabar haurà disco-móbil fins les 6:00 hores del matí.La taquilla romandrà oberta fins les 6:00 hores i sense haver cap tipus de descompte.

PREUS TAULETESTaula menuda, totes les nits ............30 €Taula gran, totes les nits ..................60 €Taula menuda, una sola nit ................6 €Taula gran, una sola nit ....................12 €

Les tauletes es sortejaran el dimecres 7 d’agost a les 21:30 hores al Centre de Cultura.

VENDA D’ABONAMENTS I INSCRIPCIÓ DE TAULETES• Dilluns, 5 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores al Centre de

Cultura.• Dimarts, 6 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores al Centre

de Cultura.• Dimecres, 7 d’agost, de 19:30 a 21:00 hores al Centre

de Cultura

Festes Patronals Càlig 2013

34

COMISSIÓ DE FESTES 2013

ViscarrínLo fill del PerdiganoLucia, la de PaletaLo nét de Pepe EvaristoLa cantantaLa rúbia

Festes Patronals Càlig 2013

35

Et convidem a gaudir de tots els actes que hem preparat amb molta il·lusióLa programació d’aquestes festes s’emetrà per TVU-Televisió Ulldecona

@ajcaligajuntamentcalig

Foto

grafi

a de

la p

orta

da: J

avie

r R

oda

& L

a P

epa

· Fot

ogra

fies

peus

de

pàgi

na: V

erón

ica

Cor

tés

Rec

atal

á