Llibre de Festes. Càlig. 2015

36
Càlig FESTES PATRONALS Del 7 al 16 d’agost

description

Llibre de les Festes Patronals 2015 de Càlig. Podreu trobar tota la informació sobre les activitats.

Transcript of Llibre de Festes. Càlig. 2015

Page 1: Llibre de Festes. Càlig. 2015

CàligFESTES PATRONALS

Del 7 al 16 d’agost

Page 2: Llibre de Festes. Càlig. 2015

SaludaErnestinaBorràsBayarriAlcaldessa de Càlig

Estimats veïns i veïnes:

El pròxim divendres dia 7 d’agost, començaran les nostres festes patronals, festes que ens donen l’oportunitat de canviar la rutina i els problemes diaris per una major convivència amb els fami-liars i amics, deixant aparcades per uns dies les preocupacions.

Com podran comprovar tot seguit, un any més gaudirem de la companyia de les joves que ens fan l’honor de representar al nostre poble. Clara i Claudia, Reines de les festes patronals 2015 i les seues Corts d’Honor. Felicitar-vos i agrair-vos a totes el fet d’haver acceptat aquest compromís, ja que la vostra presència tant a aquestes festes com durant tot un any, omplin d’alegria tots els actes als quals acudiu. I com no, agrair a les vostres fa-mílies el fer que tot això siga possible.

Aquest any el nostre mantenidor és una persona coneguda i estimada per tots i totes, però sobretot per les persones que formen la gran família de la música calijona. Juan Bautista Monroig Reinat, actual President de l’Agrupació Musical Vila de Càlig i recentment nomenat President Provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comu-nitat Valenciana, càrrec merescut després d’una dedicació incondicional i totalment desinteres-sada a la música. És tot un plaer per a nosaltres el que hages acceptat ser el nostre mantenidor. Gràcies Juan.

Sempre és imprescindible la col·laboració de les entitats per a dur a terme aquestes festes majors, però aquest any la major implicació de les nostres associacions en l’organització dels diferents ac-tes, representa un punt de partida a un nou pro-jecte d’organitzar les nostres festes. No tinc més que paraules d’agraïment per a totes les persones que heu treballat i treballareu aquests dies de festa per a què la resta de veïns i veïnes puguem gaudir de cada acte.

També vull tindre un record especial per a aque-lles persones que aquestes festes malauradament no estaran entre nosaltres i mostrar el nostre su-port i solidaritat als seus familiars.

Finalment, un any més, convidar i animar a tot-hom a participar i gaudir en alegria i respecte d’aquestes festes, mostrant així el nostre agraï-ment a l’esforç de tots i totes les persones que ho han fet possible.

Salut i bones festes 2015!!

Page 3: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Naix a Càlig al Novembre de 1978.

Cursa tota l’EGB al Col·legi Públic “Felicinda Collell” de Càlig. Després realitza estudis tècnics d’electricitat a l’Institut de Formació Professional de Benicarló on obté el títol de Tècnic Especialis-ta en Línies Elèctriques. Continua amb els estudis tècnics a l’Institut Politècnic de Castelló on obté el títol de Tècnic Superior en Manteniment Industri-al.

En l’àmbit musical comença els seus estudis a l’edat tardana de 18 anys, de la mà de José Rafael Àvila Farriol, a l’Escola de Música de l’Agrupació Musi-cal Vila de Càlig, amb la tuba, estudis que van ser continuats al Conservatori Professional de Música “Mestre Feliu” de Benicarló.

Des del 1996 és membre de la junta directiva de l’Agrupació Musical Vila de Càlig i al 2005 acce-deix a la presidència d’aquesta entitat, càrrec que manté en l’actualitat.

A l’octubre de 2006 entra a formar part, com a vo-cal, a la junta directiva de la Federació de Socie-tats Musicals de la Comunitat Valenciana, sota la presidència de José Almeria Serrano, càrrec que revalida al 2010.

Durant aquests 8 anys ha estat també el secretari del Comitè Provincial de Castelló i del Comitè Co-marcal del Baix Maestrat.

A l’octubre de 2014, i sota la presidència de Pe-dro Rodríguez Navarro, revalida el càrrec de vocal de Federació de Societats Musical de la Comunitat Valenciana , essent el responsable de la revisió i actualització de barem de participació federal i membre del grup de treball de les Escoles de Mú-sica de la Federació. Al desembre del mateix any és escollit President Provincial de Castelló, càrrecs que manté en l’actualitat.

MantenidorJuan Bautista Monroig Reinat

3FESTES PATRONALS

Page 4: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Clara Querol CrusellesReina de les Festes 2015

Per fi, les Festes de Càlig 2015, en honor al nostre patró Sant Llorenç, dies d’alegria i comboi, han arribat!

Calijons i visitants, m’ompli d’orgull saber que aquest any em toca a mi ser la màxima representant del poble, no obstant sento una gran responsabilitat ja que no és una feina fàcil. Per això, prometo fer-la de la millor manera per a que tots visquem uns dies màgics deixant de costat les preocupacions.

M’agradaria demanar-vos que participeu i gaudiu al mà-xim de tots els actes que la Comissió de Festes prepara amb tanta il·lusió i esforç, sempre amb el respecte i tole-rància que es mereix el poble que tant estimem per sen-tir-nos tots com una gran família.

La meua Cort d’Honor i jo donem les gràcies a l’Ajunta-ment i a les respectives associacions per confiar en no-saltres per a representar-los i fer realitat el nostre somni.

De tot cor, us desitgem molt bones Festes 2015. Feu d’aquestes, unes festes inoblidables!

Càlig4

Page 5: Llibre de Festes. Càlig. 2015

5FESTES PATRONALS

Page 6: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Ana Mateu BalmesDama de la Comissió de Festes

Càlig6

Page 7: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Yaiza Llorens VergaraDama de la Penya Taurina Calijona

7FESTES PATRONALS

Page 8: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Mar Robles FerréMusa de la Música. Representat de l’Agrupació Musical Vila de Càlig

Càlig8

Page 9: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Maria Bas BatisteDama de la Unió Jove

9FESTES PATRONALS

Page 10: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Laia Segarra GuiraoDama de l’Associació Amics i Simpatitzants del carrer Socors

Càlig10

Page 11: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Mª Cinta Vidal AleuDama de les Mestresses de Casa

11FESTES PATRONALS

Page 12: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Cinta Anglés QuerolDama de l’Associació de Pensionistes i Jubilats

Càlig12

Page 13: Llibre de Festes. Càlig. 2015

L’any passat, al final del meu escrit de presentació com a Reina de Festes 2014, els demanava “afecte, suport i com-prensió en tot moment”, i és ara, just un any després, quan més els necessito.

La meva experiència com a Reina ha sigut meravellosa durant deu mesos, inoblidable, però per desgràcia no he pogut acabar el meu regnat com desitjava.

Sé que no és habitual, per sort, despedir-se del poble que tant estimes mitjançant unes paraules escrites, però no em sento amb forces de tornar a fer el recorregut de l’Ajuntament fins a la pista i reviure tantes emocions de l’any passat, que sempre recordaré, del braç de mon pare com a acompanyant; va ser una de les coses millors que m’han passat en la vida. T’estimo.

Gràcies a tots i per tot.

Carolina Martínez Borrás

13FESTES PATRONALS

Page 14: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Claudia Roca SalesReina Infantil de les Festes 2015

Benvolguts calijons, calijones i visitants,

Quasi no ens hem donat compte i, un any més, tornen a

estar aquí les nostres Festes Patronals en honor al nostre

patró Sant Llorenç.

Suposa per a mi un gran honor dirigir-me a vosaltres com

a Reina Infantil. Estic molt contenta de ser, junt a les me-

ues companyes, les representants de tots els xiquets i xi-

quetes del nostre Càlig estimat.

Estic segura que les meues amigues de la Cort d’Honor i

jo, junt a la Reina i la seua Cort d’Honor, ens ho passarem

molt bé celebrant aquests dies plens de festa en compa-

nyia de tots vosaltres.

Desitjo a tots que viviu i gaudiu les nostres Festes Patro-

nals.

Visca Càlig, Visca Sant Llorenç i Visca la Mare de Déu del

Socors.

Càlig14

Page 15: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Xavi Albiol SansAcompanyant

15FESTES PATRONALS

Page 16: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Aitana Esteve FerreresDama Infantil

Valentín Carpentier AnglésAcompanyant

Càlig16

Page 17: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Clara Conesa BatisteDama Infantil

Carlos Gil SelmaAcompanyant

17FESTES PATRONALS

Page 18: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Divendres 7 d ’ agostMATÍA les 11:30 hores, a la Plaça Nova, esmorzar amb orxa-ta i fartons. A continuació, cercavila d’inici de les Fes-tes acompanyats d’una xaranga i passant a recollir a les Reines i Dames de les Festes 2014. Organitza: Unió Jove de Càlig.

A les 13:00 hores, volteig general de campanes anunciant el començament de les Festes Patronals en honor al nostre patró Sant Llorenç.

Al mateix temps, des de la Torre, es procedirà a la his-sada de les banderes amb la participació de les Reines i Dames del 2014 i es llançaran els coets per a celebrar l’inici oficial de les Festes.

A continuació, globotada on podrem participar tothom.

VESPRADAA les 19:00 hores, cercavila pels carrers de costum amb l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

NITA les 22:00 hores, recepció de les Reines i Dames del 2014 i 2015 a l’Ajuntament. A continuació, es sortirà cap al Centre de Cultura on es realitzarà l’acte de Presen-tació de les Reines i les seues Corts d’Honor. Exercirà com a mantenidor de l’acte el Sr. Juan Bautista Monroig Reinat.

L’Associació Esportiva Mou-te col·labora amb l’organit-zació de l’acte i l’Agrupació Musical Vila de Càlig acom-panyarà la cercavila i amenitzarà l’acte interpretant di-verses obres.

Finalitzat l’acte de Presentació, les Reines i Dames en-trants i sortints inauguraran la revetlla amb el ball de gala. Amenitzarà la nit l’orquestra POMPEYA.

Viernes 7 de agostoMAÑANAA las 11:30 horas, en la Plaza Nueva, almuerzo con hor-chata y fartons. A continuación, pasacalle de inicio de las Fiestas acompañados de una charanga y pasando a recoger a las Reinas y Damas de las Fiestas 2014. Orga-niza: Unió Jove de Càlig.

A las 13:00 horas, volteo general de campanas anun-ciando el comienzo de las Fiestas Patronales en honor a nuestro patrón San Lorenzo.

Al mismo tiempo, desde la Torre, se procederá a la izada de las banderas con la participación de las Reinas y Da-mas del 2014 y se lanzarán los cohetes para celebrar el inicio oficial de las Fiestas.

A continuación, globotada donde todos podrán partici-par.

TARDEA las 19:00 horas, pasacalle por las calles de costumbre con la Agrupació Musical Vila de Càlig.

NOCHEA las 22:00 horas, recepción de las Reinas y Damas del 2014 y 2015 en el Ayuntamiento. A continuación, se sal-drá hacia el Centro de Cultura donde se realizará el acto de Presentación de las Reinas y sus Cortes de Honor. Ejercerá como mantenedor del acto el Sr. Juan Bautista Monroig Reinat.

L’Associació Esportiva Mou-te colabora con la organiza-ción del acto y la Agrupació Musical Vila de Càlig acom-pañará el pasacalle y amenizará el acto interpretando diversas obras.

Finalizado el acto de Presentación, las Reinas y Damas entrantes y salientes inaugurarán la verbena con el baile de gala. Amenizará la noche, la orquesta POMPEYA.

Càlig18

Page 19: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dissabte 8 d ’ agostMATÍA les 10:00 hores, final del campionat de tennis.

A les 11:30 hores, final del campionat de frontó.

A les 11:30 hores a la Plaça Nova concentració per a do-nar inici a la II Ruta del Pintxo pels bars del nostre poble. Una xaranga acompanyarà pel recorregut. Organitza: Unió Jove de Càlig.

VESPRADAA les 16:30 hores, Trofeu Festes Patronals Càlig-Escoles de Ciclisme de la Província de Castelló. Al carrer Alcalde Agustí Mercé, gimcana oberta a tot els xiquets i xique-tes d’entre 3 i 14 anys (obligatori portar casc i guants). A continuació, proba en línia per circuit tancat que trans-correrà per: C/ La Raval, Plaça Nova, C/ Socors, C/ Sant Josep, Avinguda Joan Carles I i Avinguda. Constitució.

A les 17:00 hores, al Camp Municipal Ferreres- Arayo, partit de futbol entre el Càlig C.F. i el C.D. Beni-carló.

A les 19:30 hores, XV Marxa per la Salut organitzada per l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Càlig. El recorregut serà l’habitual, començant a l’Avinguda Constitució i gaudint de la companyia de l’Agrupació Musical Vila de Càlig. En acabar el recorregut es realit-zarà el sorteig de regals en el Centre de Cultura.

NITAquesta nit, a les 00.00 hores, ball a la pista d’estiu amb l’orquestra NUEVA ÉPOCA.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Sábado 8 de agostoMAÑANAA las 10:00 horas, final del campeonato de tenis.

A las 11:30 horas, final del campeonato de frontón.

A las 11:30 horas en la Plaza Nueva, concentración para dar inicio a la II Ruta del Pincho por los bares de nuestro pueblo. Una charanga acompañará por el recorrido. Or-ganiza: Unió Jove de Càlig.

TARDEA las 16:30 horas, Trofeo Fiestas Patronales Càlig-Escoles de Ciclisme de la Província de Castelló. En la calle Alcalde Agustí Mercé, gincana abierta a todos los niños y niñas de entre 3 y 14 años (obligatorio llevar casco y guantes). A continuación, prueba en línea por circuito cerrado que transcurrirá por: C/ Arrabal, Plaza Nueva, C/ Socorro, C/ San José, Avenida Juan Carlos I y Avenida Constitución.

A las 17:00 horas, en el Campo Municipal Ferreres-Ara-yo, partido de futbol entre el Càlig C.F. y el C.D. Beni-carló.

A las 19:30 horas, XV Marcha por la Salud, organizada por la Asociación Española Contra el Cáncer de Càlig. El recorrido será el habitual, empezando en la Avenida Constitución y disfrutando de la compañía de l’Agrupa-ció Musical Vila de Càlig. Al terminar el recorrido se reali-zará el sorteo de regalos en el Centro de Cultura.

NOCHEEsta noche, a las 00.00 horas, baile en la pista de verano con la orquesta NUEVA ÉPOCA.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

19FESTES PATRONALS

Page 20: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Diumenge 9 d ’ agostMATÍA les 8:00 hores, muntatge de cadafals a la Plaça Nova. Al finalitzar, i a la Plaça del Doctor Quixal, s’oferirà als muntadors una “torrà” de llonganisses i botifarres i cer-vesa.

VESPRADAA les 17:00 hores, al Pub La Lluna, final del Torneig de Futbolí.

A les 18:00 hores, actuacions pel recorregut de l’entrà amb diversitat d’espectacles a càrrec del grup Capoeira Oxes de Ouro, de la batucada Perkuteam i flashmob a càrrec de l’Associació Esportiva Mou-te.

A les 19:30 hores, Entrà infantil de carretilles pel recorre-gut habitual. Organitza: Penya Els Amics.

A les 20:00 hores, tradicional Entrà de bous a l’estil ca-lijó a càrrec de la ramaderia Hnos. Miró de la Ribera de Cabanes. A continuació, primera vesprada de bous amb bestiar de la mateixa ramaderia.

Concurs Express de l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó

Fotografies fetes en qualsevol càmera fotogràfica (no poden ser telèfons mòbils) durant l’Entrà de Bous i que no poden ser manipulades. Les foto-grafies per al concurs seran entregades al rebe-dor de l’Ajuntament.Premi de 300 euros per a la fotografia guanya-dora que, a més a més, serà el cartell anunciador de l’Entrà de Bous del pròxim any. Organitzat pel Fotoclub La Torre i amb el patrocini de l’Ajunta-ment. El premi s’entregarà a la Plaça Nova des-prés del bou embolat de la nit.

NITA les 21:30 hores, carretilles embolades per als més me-nuts. Organitza: Penya Els Amics.

I, a les 22:00 hores, bou embolat de la ramaderia Hnos. Miró.

Al finalitzar, entrega del premi del Concurs Express de l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó.

A les 00:00 hores, ball a la pista d’estiu amb l’orquestra TARANTELLA.

En acabar l’orquestra Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Domingo 9 de agostoMAÑANAA las 8:00 horas, montaje de cadafals en la Plaza Nueva. Al finalizar, y en la Plaza del Doctor Quixal, se ofrecerá a los montadores una “torrà” de longanizas y butifarras y cerveza.

TARDEA las 17:00 horas, en el Pub La Lluna, final del Torneo de Futbolín.

A las 18:00 horas, actuaciones por el recorrido de l’entrà con diversidad de espectáculos a cargo del grupo Capoei-ra Oxes de Ouro, de la batucada Perkuteam y flashmob a cargo de la Associació Esportiva Mou-te.

A las 19:30 horas, Entrà infantil de carretillas por el reco-rrido habitual. Organiza: Penya Els Amics.

A las 20:00 horas, tradicional Entrà de bous a l’estil calijó a cargo de la ganadería Hnos. Miró de la Ribera de Caba-nes. A continuación, primera tarde de toros con ganado de la misma ganadería.

Concurso Express de l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó

Fotografías hechas con cualquier cámara foto-gráfica (no pueden ser teléfonos móviles) durante l’Entrà de Bous y que no pueden ser manipuladas. Las fotografías para el concurso serán entrega-das en el recibidor del Ayuntamiento.Premio de 300 euros para la fotografía ganadora que, además, será el cartel anunciador de l’En-trà de Bous del próximo año. Organizado por el Fotoclub La Torre y patrocinado por el Ayunta-miento. El premio se entregará en la Plaza Nueva después del toro embolado de la noche.

NOCHEA las 21:30 horas, carretillas emboladas para los más pe-queños. Organiza: Penya Els Amics.

Y, a las 22:00 horas, bou embolat de la ganadería Hnos. Miró.

Al finalizar, entrega del premio del Concurso Express de l’Entrà de Bous a l’Estil Calijó.

A las 00:00 horas, baile en la pista de verano con la or-questa TARANTELLA.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

Càlig20

Page 21: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dilluns 10 d ’ agostFESTIVITAT DEL PATRÓ SANT LLORENÇ

MATÍA les 10:30 hores, l’Agrupació Musical Vila de Càlig sor-tirà de l’Ajuntament i passarà a recollir a les Reines i Da-mes de les Festes en cercavila fins l’Església.

En arribar es celebrarà la Missa en Honor al Patró Sant Llorenç. Tot seguit, processó pels carrers de costum acompanyats per la Colla de Dansaires, que ens oferiran la tradicional dansa.

Acabat el recorregut, les Reines i Dames realitzaran l’ofrena al patró Sant Llorenç.

VESPRADAA les 18:30 hores, concentració a l’Avinguda Joan Carles I de les carrosses.

A les 19:00 hores, desfilada de Carrosses pels carrers de costum. Col·labora Taller J. Llorens.

Al finalitzar, a la Plaça Nova, s’entregaran els premis.

NIT DEL MANTÓ I LA CORBATAAquesta nit, a les 00:00 hores, ball a la pista d’estiu amb l’orquestra VALENCIA.

Al finalitzar la primera part: Ball del Mantó i la Corbata. Primer, les Reines i Dames de les Festes ballaran un pas-doble lluint els seus mantons. A continuació es ballarà un altre pasdoble per part de tothom.

A la mitja part, sorteig d’un mantó i d’una corbata entre tots els assistents que vinguen amb un d’aquests com-plements.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Lunes 10 de agostoFESTIVIDAD DEL PATRÓN SAN LORENZO

MAÑANAA las 10:30 horas, l’Agrupació Musical Vila de Càlig saldrá del Ayuntamiento y pasará a recoger a las Reinas y Da-mas de las Fiestas en pasacalle hasta la Iglesia.

Al llegar se celebrará la Misa en Honor al Patrón San Lorenzo. A continuación, procesión por las calles de cos-tumbre acompañados por la Colla de Dansaires, que nos ofrecerá la tradicional danza.

Terminado el recorrido, las Reinas y Damas realizarán la ofrenda al patrón San Lorenzo.

TARDEA las 18:30 horas, concentración en la Avenida Juan Carlos I de las carrozas.

A las 19:00 horas, desfile de Carrozas por las calles de costumbre. Colabora Taller J. Llorens.

Al finalizar, en la Plaza Nueva, se entregarán los premios.

NOCHE DEL MANTÓN Y LA CORBATAEsta noche, a las 00:00 horas, baile en la pista de verano con la orquesta VALENCIA.

Al finalizar la primera parte: Baile del Mantón y la Cor-bata. Primero, las Reinas y Damas de las Fiestas bailarán un pasodoble luciendo sus mantones. A continuación se bailará otro pasodoble por todos.

En la media parte, sorteo del mantón y la corbata entre todos los asistentes que asistan con uno de éstos com-plementos.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

21FESTES PATRONALS

Page 22: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dimarts 11 d ’ agostMATÍA les 12:00 hores, eixida des de la plaça de bous fins al torill del Carrer Benicarló dels bous i vaques que es to-rejaran al matí.

A continuació, exhibició del ramat boví de la ramaderia Hnos. Miró pels carrers de la pujà.

Al finalitzar, eixida de bous fins al torill de la Plaça Nova.

VESPRADAA les 17:30 hores, cercavila de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, per a recollir a les Reines i Dames.

Des de les 18:00 fins les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia Ivan Meseguer (Cervera). Amenitzarà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalitzar, eixida de bous de la ramaderia Hnos. Miró pels carrers de costum.

NITA les 00:00 hores inici del ball amb l’orquestra CENTAURO.

A la mitja part del ball s’entregaran els trofeus del tor-neig de tennis i frontó.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Martes 11 de agostoMAÑANAA les 12:00 horas, salida desde la plaza de toros hasta el toril de la Calle Benicarló de los toros y vacas que se to-rearán por la mañana

A continuación, exhibición de ganado vacuno de la ga-nadería Hnos. Miró por las calles de la pujà.

Al finalizar, salida de toros hasta el toril de la Plaza Nue-va.

TARDEA las 17:30 horas, pasacalles de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, para recoger a las Reinas y Damas.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería Ivan Meseguer (Cervera). Ame-nizará la tarde l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalizar, salida de toros de la ganadería Hnos. Miró por las calles de costumbre.

NOCHEA las 00:00 horas, inicio del baile con la orquesta CENTAURO.

En la media parte del baile se entregarán los trofeos del torneo de tenis y frontón.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

Càlig22

Page 23: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dimecres 12 d ’ agostMATÍA les 12:00 hores, eixida des de la plaça de bous fins al torill del Carrer Benicarló dels bous i vaques que es to-rejaran al matí.

A continuació, exhibició del ramat boví de la ramaderia Hnos. Miró pels carrers de la pujà.

Al finalitzar, eixida de bous fins al torill de la Plaça Nova.

VESPRADAA les 17:30 hores, cercavila de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, per a recollir a les Reines i Dames.

De 18:00 a 20:30 hores, exposició del Fotoclub la Torre, al Carrer La Raval, de l’eixida fotogràfica a Cervera del Maestre.

Des de les 18:00 fins les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia Hnos. Miró. Amenitzarà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalitzar, eixida de bous de la ramaderia Ivan Mese-guer (Cervera) pels carrers de costum.

NITA les 21:30 hores, carretilles embolades per als més me-nuts. Organitza: Penya Els Amics.

I, a les 22:00 hores, bou embolat de la ramaderia Ivan Meseguer.

A les 00:00 hores inici del ball amb l’orquestra VULKANO.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Miércoles 12 de agostoMAÑANAA las 12:00 horas, salida desde la plaza de toros hasta el toril de la Calle Benicarló de los toros y vacas que se to-rearán por la mañana.

A continuación, exhibición del ganado vacuno de la ga-nadería Hnos. Miró por las calles de la pujà.

Al finalizar, salida de toros hasta el toril de la Plaza Nue-va.

TARDEA las 17:30 horas, pasacalle de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, para recoger a las Reinas y Damas.

De 18:00 a 20:30 horas, exposición del Fotoclub la Torre, en la Calle La Raval, de la salida fotográfica a Cervera del Maestre.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería Hnos. Miró. Amenizará la tarde l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalizar, salida de toros de la ganadería Ivan Mese-guer (Cervera) por las calles habituales.

NOCHEA las 21:30 horas, carretillas emboladas para los más pe-queños. Organiza: Penya Els Amics.

Y, a las 22:00 horas, toro embolado de la ganadería Ivan Meseguer.

A las 00:00 horas, inicio del baile con la orquesta VULKANO.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

23FESTES PATRONALS

Page 24: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dijous 13 d ’ agostMATÍA les 12:00 hores, eixida des de la plaça de bous fins al torill del Carrer Sant Roc dels bous i vaques que es tore-jaran al matí.

A continuació, exhibició del ramat boví de la ramaderia Hnos. Miró pels carrers de la vallà.

Al finalitzar, eixida de bous fins al torill de la Plaça Nova.

VESPRADAA les 17:30 hores, cercavila de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, per a recollir a les Reines i Dames.

De 18:00 a 20:30 hores, exposició del Fotoclub la Torre, al Carrer La Raval, de l’eixida fotogràfica a Cervera del Maestre.

De 18:00 a 20:00 hores, Exposicions al Centre de Cultura:

- Les Mestresses de Casa exposen els treballs realit-zats al llarg de l’any.

- Mostra de Fotografies en Commemoració dels 25 anys de la Colla de Dansaires. Organitza: Colla de Dansaires.

Des de les 18:00 fins les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia Fernando Machancoses (Xest). Amenitzarà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalitzar, eixida de bous de la ramaderia Ivan Mese-guer (Cervera) pels carrers de costum.

NITA les 00:00 hores inici del ball amb l’orquestra ATALAIA.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Jueves 13 de agostoMAÑANAA las 12:00 horas, salida desde la plaza de toros hasta el toril de la Calle San Roque de los toros y vacas que se torearán por la mañana.

A continuación, exhibición de ganado vacuno de la ga-nadería Hnos. Miró por las calles de la vallà.

Al finalizar, salida de toros hasta el toril de la Plaza Nue-va.

TARDEA las 17:30 horas, pasacalles de l’Agrupación Musical Vila de Càlig, para recoger a las Reinas y Damas.

De 18:00 a 20:30 horas, exposición del Fotoclub la Torre, en la Calle La Raval, de la salida fotográfica a Cervera del Maestre.

De 18:00 a 20:00 horas, Exposiciones en el Centro de Cul-tura:

- Las Amas de Casa, exponen los trabajos realizados durante el año

- Muestra de Fotografías en Conmemoración del 25 aniversario de la Colla de Dansaires. Organiza: Co-lla de Dansaires.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería Fernando Machancoses (Xest). Amenizará la tarde l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalizar, salida de toros de la ganadería Ivan Mese-guer (Cervera) por las calles habituales.

NOCHEA las 00:00 horas, inicio del baile con la orquesta ATALAIA.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

Càlig24

Page 25: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Divendres 14 d ’ agostMATÍA les 11:30 hores, a la Plaça Nova, desencaixonada d’un bou cerril. Organitzat per la Penya Taurina Calijona.

A les 12:00 hores, eixida des de la plaça de bous fins al torill del Carrer Sant Roc dels bous i vaques que es tore-jaran al matí.

A continuació, exhibició del ramat boví de la ramaderia Ivan Meseguer pels carrers de la vallà.

Al finalitzar, eixida de bous fins al torill de la Plaça Nova.

VESPRADAA les 17:30 hores, cercavila de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, per a recollir a les Reines i Dames.

De 18:00 a 20:30 hores, exposició del Fotoclub la Torre, al Carrer La Raval, de l’eixida fotografia a Cervera del Maestre.

De 18:00 a 20:00 hores, Exposicions al Centre de Cul-tura:

- Les Mestresses de Casa exposen els treballs realit-zats al llarg de l’any.

- Mostra de Fotografies en Commemoració dels 25 anys de la Colla de Dansaires. Organitza: Colla de Dansaires.

Des de les 18:00 fins les 21:00 hores, vesprada de bous amb bestiar de la ramaderia la Paloma (Xaló). Amenitza-rà la vesprada l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalitzar, eixida de bous de la ramaderia Ivan Mese-guer (Cervera) pels carrers de costum.

NITA les 22:00 hores, embolada del bou probat pel matí. Or-ganitza Penya Taurina Calijona.

A la 01:00 hores, espectacle de màgia, amb el Mago Yunke, a la Pista d’Estiu.

Al finalitzar, disco- mòbil, avui farem un repàs a la mú-sica de tots els temps: La Música, el pas del temps!.

Viernes 14 de agostoMAÑANAA las 11:30 horas, en la Plaza Nueva, desencajonada de un toro cerril. Organizado por la Penya Taurina Calijona.

A las 12:00 horas, salida desde la plaza de toros hasta el toril de la Calle San Roque de los toros y vacas que se torearán por la mañana.

A continuación, exhibición de ganado vacuno de la ga-nadería Ivan Meseguer por las calles de la vallà.

Al finalizar, salida de toros hasta el toril de la Plaza Nueva.

TARDEA las 17:30 horas, pasacalles de l’Agrupació Musical Vila de Càlig, para recoger a las Reinas y Damas.

De 18:00 a 20:30 horas, exposición del Fotoclub la Torre, en la Calle La Raval, de la salida fotográfica a Cervera del Maestre.

De 18:00 a 20:00 horas, Exposiciones en el Centro de Cul-tura:

- Las Amas de Casa, exponen los trabajos realizados durante el año

- Muestra de Fotografías en Conmemoración del 25 aniversario de la Colla de Dansaires. Organiza: Co-lla de Dansaires.

Desde las 18:00 hasta las 21:00 horas, tarde de toros con ganado de la ganadería la Paloma (Xaló). Amenizará la tarde l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

Al finalizar, salida de toros de la ganadería Ivan Mese-guer (Cervera) por las calles habituales.

NOCHEA las 22:00 horas, embolada del toro probado por la ma-ñana. Organiza: Penya Taurina Calijona.

A la 01:00 horas, espectáculo de magia con el MAGO YUNKE, en la Pista de verano.

Al finalizar, discomóvil, hoy haremos un repaso a la mú-sica de todos los tiempos: La Música, el paso del tiempo.

25FESTES PATRONALS

Page 26: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Dissabte 15 d ’ agostMATÍA les 10:30 hores, Cinquena Sortida de motos popular de Sant Llorenç, organitzada per CALIGFORNIA Bikers. La sortida serà per la comarca. En arribar al destí, s’or-ganitzarà un esmorzar per a tots els assistents. La con-centració serà a les 9:00 a l’Avinguda Constitució. La ruta serà tranquil·la per tal que puguen assistir aficio-nats de totes les edats i motos de tots els estils i cilindra-des, des de 50 cc. L’arribada serà cap a les 13:30 hores al carrer Alcalde Agustí Mercé, on s’oferirà cervesa a tots els participants.

A les 11:00 hores, Dia del Dibuix Popular Infantil a l’Es-cola Felicinda Collell. Podran participar-hi alumnes que han cursat des d’infantil (3 anys) fins 6è de Primària.

Tot seguit, al pati de l’escola, Taller de farolets de meló de moro. Organitzen: AMPA del Col·legi Públic Felicinda Collell i l’Associació Les Ametletes. Es repartirà esmor-zar a tots els participants. Col·labora: Frutas y verduras Llorens Querol, SL.

VESPRADADes de les 16:00 fins les 20:00 hores, V Gran Festa d’ani-mació infantil i juvenil: VESPRADA MULTIAVENTU-RA a l’Avinguda Constitució. Tothom podrà gaudir amb inflables, jocs d’aventura, tallers,...

A les 18:00 hores, a l’auditori del Centre de Cultura, Ho-menatge a la Vellesa.

De 18:00 a 20:00 hores, Exposicions al Centre de Cul-tura:

- Les Mestresses de Casa exposen els treballs realit-zats al llarg de l’any.

A les 20:00 hores, a la Plaça Ramón y Cajal, IV DANSADA POPULAR organitzada per la Colla de Dansaires de Càlig, amb la col·laboració de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

NITA les 00:00 hores inici del ball amb l’orquestra JUNIORS.

En acabar l’orquestra, Disco-mòbil fins les 6:00 hores.

Sábado 15 de agostoMAÑANAA las 10:30 horas, Quinta Salida de motos popular de San Lorenzo, organizada por CALIGFORNIA Bikers. La salida será por la comarca. Una vez se llegue al destino, se organizará un almuerzo para todos los asistentes. La concentración será a las 9:00 en la Avenida Constitu-ción. La ruta será tranquila para que puedan asistir afi-cionados de todas las edades y motos de todos los estilos y cilindradas, desde 50 cc. La llegada será hacia las 13:30 horas en la calle Alcalde Agustí Mercé, donde se ofrece-rá cerveza a todos los participantes.

A las 11:00 horas, Día del Dibujo Popular Infantil en el Colegio Felicinda Collell. Podrán apuntarse alumnos que hayan cursado desde infantil (3 años) hasta 6º de primaria.

A continuación, en el patio del colegio, Taller de farolets de meló de moro. Se repartirá almuerzo para los asisten-tes. Organitza: AMPA del Col·legi Públic Felicinda Collell y l’Associació Les Ametletes. Colabora: Frutas y verduras Llorens Querol, SL.

TARDEDesde las 16:00 hasta las 20:00 horas, V Gran Fiesta de Animación infantil y juvenil: TARDE MULTIAVENTU-RA en la Avenida Constitución. Todos podrán disfrutar con los hinchables, juegos de aventura, talleres,…

A las 18:00 horas, en el auditorio del Centro de Cultura, Homenaje a la Vejez.

De 18:00 a 20:00 horas, Exposiciones en el Centro de Cul-tura:

- Las Amas de Casa, exponen los trabajos realizados durante el año.

A las 20:00 horas, en la Plaza Ramón y Cajal, IV DANSA-DA POPULAR organizada por la Colla de Dansaires de Cà-lig, con la colaboración de l’Agrupació Musical Vila de Càlig.

NOCHEA las 00:00 horas, inicio del baile con la orquesta JUNIORS.

Al terminar la orquesta, Discomóvil hasta las 6:00 horas.

Càlig26

Page 27: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Diumenge 16 d ’ agostMATÍA les 11 hores, IX Bicicletada popular, organitzada pels Amics de la Bici. El lloc de concentració i inscripció es comunicarà durant les festes i es farà un recorregut pels carrers del poble. La marxa no és competitiva i comença-rà a las 11:30 hores.

IMPORTANT: Recordem que per a garantir la seguretat, serà obli-gatori que tots els participants porten casc i que els menors de vuit anys vaguen acompanyats per un adult. L’organització no es fa responsable dels danys que puguen sofrir els participants per alguna imprudència o per sortir-ne del circuit marcat.

A les 12 hores, visita amb una rondalla a l’home i la dona d’edat més avançada del poble per a homenatjar-los i oferir-los un obsequi.

VESPRADAA les 17:00 hores, al Camp Municipal Ferreres-Arayo, partit de futbol entre el Càlig CF i el Salsadella CF.

De 17:30 a 20:00 hores: GRAN GIMCANA a la Plaça Nova. Consistirà en la realització de diferents jocs per a equips. Només podran accedir al recinte els membres dels equips i els organitzadors. Esperem gaudir d’una vesprada divertida.

De 18:00 a 20:00 hores, Exposicions al Centre de Cul-tura:

- Les Mestresses de Casa exposen els treballs realit-zats al llarg de l’any.

- Mostra de Fotografies en Commemoració dels 25 anys de la Colla de Dansaires. Organitza: Colla de Dansaires.

A les 20:30 hores, Cercavila de Farolets de Meló de Moro. S’iniciarà el recorregut davant de l’Ajuntament i finalitzarà al Centre de Cultura.

A les 20:30 hores, a la pista de la Rasa, torneig de futbol sala. Si eres del Barça, del València, del Reial Madrid, o d’altre equip vine amb la camiseta del teu equip per fer un torneig entre els aficionats locals. Organitza la Unió Jove de Càlig.

NITA les 22:00 hores, SOPAR FI DE FESTES a la pista d’es-tiu.

La Comissió de Festes convidem a tota la població a aco-miadar-nos amb harmonia de les Festes Patronals 2015. El menú d’aquesta nit consistirà en un plat de fideuà. També s’oferirà als assistents aigua, vi i gasosa (també els plats i coberts).

RECORDATORI: És important passar a recollir els tiquets amb an-telació per l’Ajuntament, en cas de no tenir-ne, caldrà esperar-se a que se’ls haja repartit el sopar als que si que el porten.

A les 00:00 hores, espectacle pirotècnic a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló, per tal d’acomiadar-nos de les Festes Patronals de l’any 2015.

Domingo 16 de agostoMAÑANAA las 11 horas, IX Bicicletada popular, organizada por Amics de la Bici. El lugar de concentración e inscripción se comunicará durante las fiestas y se hará un recorrido por las calles del pueblo. La marcha no es competitiva y empezará a las 11:30 horas.

IMPORTANTE: Recordamos que para garantizar la seguridad, será obligatorio que todos los participantes lleven casco y que los menores de ocho años vayan acompañados por un adulto. La organización no se hará responsable de los daños que puedan sufrir los participantes por algunas imprudencias o por salirse del circuito marcado.

A las 12 horas, visita con una rondalla al hombre y la mujer de edad más avanzada del pueblo para homena-jearlos y ofrecerles un obsequio.

TARDEA las 17:00 horas, en el Campo Municipal Ferrers-Arayo, partido de futbol entre el Càlig CF y el Salsadella CF.

De 17:30 a 20:00 horas: GRAN GINCANA en la Plaza Nueva. Consistirá en la realización de diferentes juegos para equipos. Solo podrán acceder al recinto los miem-bros de los equipos y los organizadores. Esperamos pasar una tarde divertida.

De 18:00 a 20:00 horas, Exposiciones en el Centro de Cul-tura:

- Las Amas de Casa, exponen los trabajos realizados durante el año.

- Muestra de Fotografías en Conmemoración del 25 aniversario de la Colla de Dansaires. Organiza: Co-lla de Dansaires.

A las 20:30 horas, Pasacalle de Farolets de Meló de Moro. Se iniciará el recorrido delante del Ayuntamiento y finalizará en el Centro de Cultura.

A las 20:30 horas, en la pista de la Rasa, torneo de fútbol sala. Si eres del Barça, del Valencia, del Real Madrid, o de otro equipo ven con la camiseta de tu equipo para hacer un torneo entre los aficionados locales. Organiza la Unió Jove de Càlig.

NOCHEA las 22:00 horas, CENA FINAL DE FIESTAS en la pista de verano.

La Comisión de Fiestas invita a toda la población a des-pedirnos en armonía de las Fiestas Patronales 2015. El menú de esta noche consistirá en un plato de fideuà. También se ofrecerá a los asistentes agua, vino y gaseosa (también los platos y cubiertos).

RECORDATORIO: Es importante pasar a recoger los tiquets con antelación por el Ayuntamiento, en caso de no tenerse, habrá que esperar a que se haya repartido la cena a los que si que lo lleven.

A las 00:00 horas, espectáculo pirotécnico a cargo de la Pirotecnia Tomás de Benicarló para despedirnos de las Fiestas Patronales del año 2015.

27FESTES PATRONALS

Page 28: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Penya Taurina Calijona

XX Aniversari Penya Taurina CalijonaCalijons, socis i col·laboradors. La Penya Taurina Ca-lijona aquest any complim XX anys i com no, volem celebrar-ho amb tots vosaltres. Ja tenim ací les festes en honor al nostre patró Sant Llorenç, dies de festa en els que la penya, amb l’ajuda de tots vosaltres, inten-tem fer gaudir al poble dels actes taurins juntament en la comissió de festes i la resta d’entitats.

Nosaltres, des de la penya, volem agrair a la nostra dama del 2014 Miriam Vidal Segaró, la seva repre-sentació durant tot l’any, i donem la benvinguda a la senyoreta Yaiza Llorens Vergara, a la qual també l’agraïm la seva il·lusió per representar-nos. Dit això, i ja que és un any especial per a nosaltres, volem re-cordar-mos de totes les dames que hem tingut. Se-gurament, no tindríem suficient text amb paraules d’agraïment per a totes, ja que heu sigut la millor representació d’aquesta entitat. També volem desta-car a tots aquells membres que durant un temps van formar part d’aquesta associació. Sempre sereu recor-dats. Per això i molt més, MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES!!

Des d’ací, també voldríem felicitar a la resta d’enti-

tats el seu involucrament i esforç per poder tindre més varietat d’actes dins les nostres festes i durant tot l’any. Creiem que les entitats formen gran part dels costums i sentiments d’un poble. Felicitar espe-cialment pels seus aniversaris a l’Associació Cultural Amics i Simpatitzants Verge del Socors, a la Colla de Dansaires, i a l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Càlig.

Nosaltres, ja vivim com a festes el cap de setmana abans que comencen, organitzant el sopar a l’ermita del Socors, per als socis i col·laboradors. Aquest acte és un acte molt especial per a nosaltres, ja que presen-tem a la nostra dama i intentem que tots els assistents passen una bona nit en germanor i harmonia.

Aquest any per a celebrar el XX aniversari, a part de la nostra aportació a les festes patronals, també or-ganitzem un cap de setmana de bous en honor a la nostra patrona la Mare de Déu del Socors, els dies 4 i 5 de setembre que esperem que us agrade.

Un any més, abans d’acabar voldríem fer una crida a la precaució. Hem de ser conscients del risc i de la perillositat que comporta aquests festejos, per la mas-sificació de gent a la plaça, pel que des d’ací, volem recalcar a tota la gent que cumplixquen en les normes de seguretat, pel bé de tots. Per finalitzar, els volem convidar a què participen i que gaudisquen dels nom-brosos actes programats, tant per part de la comissió de festes, com de la resta d’entitats.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I A GAUDIR DE LES FES-TES.

“Vint anys fent festa: Vint anys fent poble”

Bou núm. 37, nom Zapatero, guarisme 9 de la rama-deria de Ángel Sánchez Sánchez.

Aquest bou, s’exhibirà el divendres dia 14 d’agost a partir de les 11:30 del matí i s’embolaran per la nit a les 22:00 hores

Càlig28

Page 29: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Penya Els Amics

Estimats veïns, un any més les nostres festes ja han arribat. Dies per a gaudir i passar-ho bé.

La Penya Els Amics vol agrair a tota la gent que ha fet possible el poder celebrar “Els 10 anys de Festa de Sant Vicent- Festa del Bou”, a l’Ajuntament, col·labo-radors i veïns que de manera desinteressada, han col-laborat per a poder formar la plaça.

Volem felicitar a les Entitats que aquest any celebren el seu aniversari i, com no, a les màximes represen-tants de les festes del nostre poble, les reines Clara i Claudia i les seues respectives Corts d’honor. Dins d’aquest escrit volem felicitar en especial a la senyo-reta Mar Robles, Musa de la Música. Ja que a més de veure-la créixer, podem vore com compleix un dels seus somnis, com és, ser la màxima representant de la entitat que forma part, la Banda de Música.

I per acabar, animar a tot el poble a participar de les diverses activitats que les associacions organitzem.

Bones festes a tots!

29FESTES PATRONALS

Page 30: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Associació Esportiva Mou-te

Som una jove associació de tan sols 3 anys, nascuda una mica a la força per poder continuar fent el que ens agrada: esport d’una manera amena, divertida i en bona companyia al nostre poble.

En aquest temps les nostres activitats han sigut di-verses: classes variades (pilates, step, tonificació, ball modern per a grans i menuts, zumba i balls de saló), masterclass d’inici de temporada, caminades de la tardor, masterclass solidàries, festival de Nadal, mas-terclass carnavaleres, participació en la fira de Sant Vicent, col·laboració en el ball de la Penya Taurina Calijona, festival de fi de curs i caminades nocturnes.

Intentem fer activitats en què puga participar tot el poble i procurem beneficiar els nostres socis en ca-dascun dels actes.

A més, l’any passat ens van demanar que col·laborà-rem el dia de l’entrada dels bous, i allí van estar les nostres joves donant alegria a la festa. Enguany tam-bé hi estarem i us demanem a tots i a totes, no im-

porta l’edat, participació en la FLASH MOB que estem preparant. Ens ho passarem molt bé, us ho assegu-rem. També han confiat en nosaltres per col·laborar el dia de la presentació de les reines i les dames i us assegurem que ho farem amb moltes ganes i il·lusió, i esperem estar a l’altura que aquest acte es mereix.

Volem donar el nostre agraïment a tota la gent que ens ajuda a fer possible tot el que fem, i als que no tenim molt del nostre costat intentarem fer-los veure que la nostra intenció és fer el que ens agrada i col·la-borar en la mesura de les nostres possibilitats en el que ens demanen.

Ja per acabar, us animem a fer esport amb nosaltres d’una manera divertida i sense haver de sortir de po-ble.

Eiiiiii !!! Enguany hem arribat a 100 socis!!!

Apunta-t’hi, sigues MOU-TE !!

GRÀCIES A TOTS!!!

Càlig30

Page 31: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Colla de Dansaires

El dia 10 d’agost de 1990, durant la festivitat de Sant Llorenç, i ja fa d’això 25 anys, que la Colla de Dansai-res vam començar gràcies a la voluntat i al continuat esforç d’uns quants calijons i calijones, a recórrer pels carres i places el cerimoniós ball de la dansa i les jotes, els quals havien estat en l’oblit durant diverses dè-cades. Després de passat tant de temps, un grapat de calijons que, empentejats per l’estima a la nostra terra i al nostre poble, hem aconseguit que la dansa i la jota continue reviscolant, any rere any, la difícil tasca que és mantindré la cultura d’un poble, que al capdavall no és altra cosa que fer-nos retrobar amb el nostre esperit que fa bategar amb força el cor en sentir-nos davant d’unes manifestacions que, des de temps allu-nyats, ens han anat forjant i motlejant.

Per no ser menys, durant l’any hi ha dos celebraci-ons festives més que esperem amb gran entusiasme: el dia de fira (festa de la Mare de Déu del Socors) i la festa de Sant Vicent que Càlig celebra el segon diu-menge de Pasqua, on tenen la seua major expressió les arrels calijones.

Els components del grup també hem dut una mostra

d’aquestes tradicions calijones a altres pobles, com són Pedralba, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, La Jana, Traiguera, Benicarló, Benifallet, Castelló de la Plana,... i no sols per fer una exposició del que es fa a Càlig, sinó per aprendre, mostrar i sobretot compartir la cultura tan rica i plena de matisos que creix cada dia amb més força a casa nostra.

Amb tot, d’uns anys cap ací, sabeu bé que la colla hem anat recuperant passos de la dansa, lloes, les jotes de rondalla, la jota de la banda, vestits i complements tradicionals com el barret de flors.

Enguany no estem ací per contar-vos la història, sinó per fer història, per a construir una carretera ven llarga que ens faça arribar ben lluny, perquè no és no-més la tradició el que estem fent, és tornar-li al poble el seu esperit, el que amb tants anys, amb paciència i amb coratge, hem anat forjant i fent nostre.

Gràcies a totes aquelles persones que fan de la dansa i la jota una manera de ser i de viure.

Ens és grat, doncs, i ho celebrem, haver arribat a aquests 25 anys.

31FESTES PATRONALS

Page 32: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Càlig, ja mereixia tenir una senyera com tenen altres països o ciutats com cal. Així mostrarem la identitat calijona i la de la gent del poble com és natural.

Així a Càlig, tots agermanants viuran sota una mateixa senyera. Tant el calijó, el foraster com l’emigrant i tota la gent estrangera.

Aquesta senyera cada any ha estat, durant les festes majors solament, a Càlig, exposada a la Torre, a dalt de tot, tots els dies i onejant al vent.

Porta brodat a sobre la blanca roba, l’escut amb tres símbols del poble calijó. Són: una creu de Sant Jordi vermella, la Torre del S.XIV i el calze a continuació.

Vermelles unes barres porta i són les quatre de la Corona d’Aragó. Volem que la senyera aquesta siga l’emblema de Càlig i del calijó.

Molts calijons-nes et posen a festes per algunes de les places i dels carrers, guarnin els seus balcons i finestres, expressant els nostres sentiments sincers.

L’escut i la senyera, algú d’il·legal el va tractar Però, això ja forma part del passat, perque no són més el que te vam defensar i la veritat com sempre ha triomfat.

L’escut de la senyera acabava en punta i els de València el van declarar il·legal. Ara volen que acabe en forma corba, d’esta manera tots els escuts seran iguals.

Que més fa que l’escut acabe en punta o no, el que de veritat importa són antigues arrels ja que formaven part de la Corona d’Aragó, com així ho demostren alguns històrics fets.

Els qui manen a València el volen sense punta i no volem que el de Càlig, siga la excepció. Tots els escuts del País Valencià acaben en corba menys l’escut que presideix la Diputació.

Els qui governen tenien ganes de fastidiar, doncs en lloc de tractar temes més importants, es veu que no tenen res a fer ni per pensar Així, van les coses dels país i dels ciutadans.

La història del poble i de la seua gent canviar-la mai no es pot, ni ho podrem, sempre la defensarem en tot moment, els calijons-nes que a Càlig estimem.

Que durant molts anys puguem anar veient -te com a símbol del poble i allà l’alt de la Torre, president les festes en ambient de bona pau, armonía, germanor i amistat.

I que les futures generacions calijones la segueisquen als seus balcons posant, que onejant a dalt de la Torre continues i la identitat calijona seguisca mostrant.

La Senyera de Càlig

Mª Àngels de la Figuera Bengochea

Càlig32

Page 33: Llibre de Festes. Càlig. 2015

Llistat de matrimonisData Matrimonis

05/07/14 Joaquín Redó Arnau i Guadalupe Lecha Ferrando

09/08/14 Raúl Zomeño García i Jésica María Portero Trigo

30/08/14 Víctor Manuel Anglés Quixal i Claudia Borrás Pruñonosa

04/10/14 Raúl Borrás Calduch i María Cristina Borrás Pruñonosa

27/12/14 Andreu Regué Barrufet i Laura Castell Fuster

01/04/15 José Ramón Quixal Agramunt i Felicia Manea

30/05/15 Denis Patrice Gilbert Donné i Maryse Véronique Tricoire

Llistat de naixementsData Nom Pares

25/07/14 Carla Sanz Saez Crisanto Juan i Noelia

14/08/14 Iker Sanchidrian Contreras Raúl i Sara

08/09/14 Alejandra Cases Meseguer Alejandro i Rebeca

14/09/14 Paulo Cuartero Pasies Vicente i Ana

15/09/14 Marc Simó Kulakauskas Francisco Javier i Kristina

23/11/14 Aiden Pruñonosa Sorlí Francisco Javier i Vanesa

27/01/15 Lucas Tafalla Sorlí Armando i Yolanda

25/03/15 Laura Vizcarro Castellano Héctor i Yolanda

05/05/15 Noé Batiste Borrás Miguel Ángel i María Luisa

33FESTES PATRONALS

Page 34: Llibre de Festes. Càlig. 2015

- S’informa que per cortesia i respecte a les Reines i Dames del 2014 i del 2015 s’agrai-ria que s’anés a l’acte de la Presentació ves-tits de manera adequada.

- La Regidoria de Festes informa que aquest any s’homenatjarà als vells de la nostra po-blació a partir dels 75 anys inclosos.

- La Regidoria de Festes informa que per mo-tius d’organització dins al recinte de la pista d’estiu no es podrà entrar begudes i menjar.

- Durant totes les Festes, a partir de les 18 hores i fins a la 1 de la matinada, el Carrer La Raval serà carrer de vianants.

- Està totalment prohibit aparcar en el car-rer Doctors Marzà durant la setmana de bous.

- Els cadafals no es podran retirar de la plaça fins després de la GRAN GIMCANA.

- Quedarà totalment prohibit aparcar en el carrer Agustí Mercé durant la setmana de festes.

- Si degut a les inclemències del temps algu-na nit plou, l’orquestra actuarà dins el Cen-tre de Cultura.

- La Comissió de Festes es reserva el dret a modificar o suprimir qualsevol acte si ho creu convenient.

- La foto de la portada és la guanyadora de l’accèssit local del concurs de fotografia del Fotoclub La Torre de l’any 2012 i l’autora és Lara Cuartero Zaragozà.

BOUS

Es recorda que es dispararan TRES COETS d’avís per a començar els bous i UN quan els bous entren al torill de la Plaça Nova. El ma-teix es farà en els bous embolats.

Els dies de bous queda prohibit estacionar des del Pou de la Vila fins a la Plaça de bous. Aquest tram deu quedar lliure de cotxes per

a facilitar el treball dels serveis de protecció i seguretat: ambulàncies, Guàrdia Civil...

També queda prohibida l’entrada al recinte taurí a tots els menors de 16 anys, així com també als que presenten signes d’embria-guesa. Cada vesprada hi haurà uns encarre-gats de vigilar el recinte i trauran fora a tots aquells que no poden estar-hi.

Es repartiran BOSSES PER A LES DEIXA-LLES abans dels bous per a que les colles les utilitzen.

CARROSSES

Per a optar als premis les colles hauran d’ins-criure la carrossa els dies 3,4 i 5 d’agost, de 19:30 a 21:00 hores, al Centre de Cultura.

La mesura de les carrosses per a que puguen passar pels carrers engalanats sense proble-mes serà de 2’80 metres d’alt i 2’80 metres d’amplada. LES CARROSSES QUE SUPEREN AQUESTES MESURES SERAN DESQUALI-FICADES.

IMPORTANT: Les carrosses formades per menors de 16 anys hauran d’anar acompa-nyades durant tot el recorregut per 4 adults. En cas contrari, no sortiran a la desfilada. Tots els menors de 18 any hauran d’haver dipositat els documents de permís patern a l’Ajuntament.

Aquelles carrosses que dificulten la marxa correcta de la desfilada (mal comportament dels participants, retards en la marxa,...) se-ran expulsades del recorregut i no optaran als premis.

Els premis seran els següents:

- 1r premi: 200€

- 2n premi: 150€

- 3r premi: 100€

- Millor disfressa: 100€

Notes informatives

Càlig34

Page 35: Llibre de Festes. Càlig. 2015

CONCURS DE DIBUIX INFANTIL

Els interessats hauran d’apuntar-se durant els dies 3, 4 i 5 d’agost de 19:30 a 21:00 ho-res al Centre de Cultura, fent saber nom, cognoms i curs.

GRAN GINCAMA

Les persones interessades en participar hau-ran d’apuntar-se els dies 3, 4 i 5 d’agost, de 19:30 a 21:00 hores al Centre de Cultura. Deuran de formar grups de sis persones amb un dels membres com a capità d’equip. Cada equip haurà de dispondre de camisetes d’un mateix color, aquest se’ls dirà quan s’apunten.

GUARNIMENT DELS CARRERS

Els interessats a ornamentar els carrers hau-ran de col·locar les banderetes a partir dels 4 metres.

Tots els carrers engalanats i que s’apunten en temps i forma, rebran un obsequi.

Els carrers engalanats que vulguen optar a l’obsequi hauran d’apuntar-se els dies 3, 4 i 5 d’agost al Centre de Cultura.

SOPAR FI DE FESTES

Totes les persones interessades en sopar a la pista aquesta nit, hauran de passar ante-riorment (des del dia 3 fins al 7 d’agost) per l’Ajuntament a recollir els tiquets.

S’haurà d’abonar 1 € per tiquet, per a evitar malgastar els diners en menjar que es desa-profita.

Aquelles persones que no presenten els ti-quets en el moment del sopar, deuran d’espe-rar-se a que se’ls haja servit el menjar a les persones que si el porten i pagar-lo en eixe moment.

Demanem a les colles que assistiran al sopar que, una vegada acabat l’acte, repleguen la taula i dipositen les deixalles als contenidors. GRÀCIES!

PREU ABONAMENTS

Casats .................................................................80 €

Casats jubilats ..................................................70 €

Jubilats/jubilades ........................................... 40 €

Fadrins/fadrines .............................................45 €

Xiquets/xiquetes ........................................... 25 €*

*Nascuts entre els anys 2001 y 2006, ambdós

inclosos.

AVÍS: Si alguna persona es trau l’abonament

després del dia 8, no se li descomptarà el preu.

PREUS PER NIT

Adults/adultes ................................................... 8 €

Xiquets/xiquetes ............................................... 4 €

- Com l’any passat, el ball començarà PUN-TUALMENT a l’hora establerta per a cada

dia, en acabar haurà disco-móbil fins les

6:00 hores del matí.

- La taquilla romandrà oberta fins les 6:00

hores i sense haver cap tipus de descompte.

PREUS TAULETES

Taula menuda, totes les nits ........................30 €

Taula gran, totes les nits ...............................60 €

Taula menuda, una sola nit ........................... 6 €

Taula gran, una sola nit ................................ 12 €

Les tauletes es sortejaran el dimecres 5 d’agost a les 22:00 hores al Centre de Cultura.

VENDA D’ABONAMENTS I INSCRIPCIÓ DE TAULETES

- Dilluns, 3 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores al

Centre de Cultura.

- Dimarts, 4 d’agost, de 19:30 a 21:30 hores al

Centre de Cultura.

- Dimecres, 5 d’agost, de 19:30 a 21:00 hores

al Centre de Cultura.

35FESTES PATRONALS

Page 36: Llibre de Festes. Càlig. 2015

@ajcaligajuntamentcalig

Amunt! Gent de Càlig. Alcem-nos tots junts. Cantem ferms est himne que, en sonar, engala els sentits. Calijones, calijons, present i futur del poble unit.

La carta de població obria el camí. Principi dels calijons que, amb coratge, ens van protegir. Calijones, calijons, present i futur del poble unit.

De la terra som i estimem el llaurador que porta el camp molt a dins del seu cor. La fulla cau a poc a poc mentre espera vore un dia nou.

Les nostres tradicions són el tresor i el gran motiu per a la trobada. La bona germanor i gran dedicació són la bandera d’associacions.

Cantem, sentim, vivim, com a calijons, els nostres costums i la nostra festa. El dia de Sant Vicent, la festa Sant Llorenç i la del Socors sempre estan presents.

Carrers de la població són l’encant del poble, camí i treball dels nostres avantpassats. Anem a la plaça Vella, Raval, la Rasa o el de Sant Roc, Santa Bàrbara o la dona, a la plaça Nova o carrer del Pont.

La Torre és identitat de la nostra vila, vigia dels nostres somnis guaitant la mar. Anem a la plaça Vella, Raval, la Rasa o el de Sant Roc, Santa Bàrbara o la dona, a la plaça Nova o carrer del Pont.

Sentiment d’un poble.

Amunt! Gent de Càlig. Alcem-nos tots junts. Cantem ferms est himne que, en sonar, engala els sentits. Calijones, calijons, present i futur del poble unit.

Cridem ben fort: som calijons!

Himne a Càlig

sica

: Ósc

ar N

avar

ro. L

letr

a: M

anu

el A

ngl

és i

Ver

ónic

a C

orté

s R

ecat

alá