L’origen de la vida

of 15 /15
L’ORIGEN DE LA VIDA ESCRIT PER: ARIADNA VIRGÓS IL·LUSTRAT PER: ALUMNES DE 1R DE LA CLASSE DELS PEIXOS ESCOLA SESMON D’OLÓ CURS 14-15

Transcript of L’origen de la vida

Page 1: L’origen de la vida

L’ORIGEN DE LA VIDAESCRIT PER: ARIADNA VIRGÓS

IL·LUSTRAT PER: ALUMNES DE 1R DE LA CLASSE DELS PEIXOS

ESCOLA SESMON D’OLÓCURS 14-15

Page 2: L’origen de la vida

EL BIG BANGHi havia una vegada, ara fa molts i molts anys, alguna cosa com 15.000 milions d’anys, una gran bola feta de neutrons que formava tot l’Univers. Un bon dia, aquesta gran bola va explotar fent una gran explosió anomenada Big Bang, i es va es va escampar per tot arreu en milions de milions de “bocinets”.

Page 3: L’origen de la vida

ELS ESTELSAquests bocinets que es trobaven perduts per l’espai, es trobaven entre ells i s’ajuntaven per no estar sols tot formant els estels.

Page 4: L’origen de la vida

LA TERRA CALENTAHi havia estels de color blau, de color verd, de color groc i de color vermell, que brillaven i brillaven i tornaven a explotar, formant nous estels com ara el Sol i alguns planetes, com ara la Terra.Quan la Terra es va formar, ara fa uns 4500 milions d’anys, era com una gran bola de lava de volcà, tan calenta que ni l’aigua s’hi volia estar.

Page 5: L’origen de la vida

LA TERRA: ELS OCEANS...Aquells bocinets que van formar primer els estels, i que ara formaven també la Terra, van anar-se refredant, i és així com es van formar els oceans, les muntanyes i l’aire.

Page 6: L’origen de la vida

ELS BACTERIS1000 milions d’anys després, dins d’algun oceà, els bocinets que per allí nedaven, ajudats pels llamps, van ajuntar-se, formant els primers organismes vius: uns bacteris molt senzills, més petits que una formiga.

Page 7: L’origen de la vida

LES ALGUESAquests bacteris, un bon dia, van transformar-se en petites algues, que van començar a omplir l’aire d’oxigen. Això passava fa 1500 milions d’anys.

Page 8: L’origen de la vida

LES PLANTESI ara fa 450 milions d’anys, aquestes algues, cansades de viure a dins l’aigua, tot fent equip van instal·lar-se en terra ferma; les primeres plantes.

Page 9: L’origen de la vida

EL PRIMER PEIXUns anys més tard, els bocinets aquells que ja feia molts anys havien format part d’alguna estrella, ara formaven el cos d’infinits animalons aquàtics: meduses, crancs, trilobits, cargols, i també un peix que feia servir les 4 aletes per arrossegar-se pel fons marí.

Page 10: L’origen de la vida

EL PEIX COCODRILMolts anys més tard, aquest peix sortia de l’aigua: havia transformat les 4 aletes en 4 potes, semblants a les 4 potes d’un cocodril.

Page 11: L’origen de la vida

ELS DINOSAURESI uns quants anys més tard, alguns d’aquests bitxos es van transformar en amfibis, i en rèptils. I alguns rèptils es van transformar en dinosaures.

Page 12: L’origen de la vida

ELS PRIMERS MAMÍFERSD’altres es van inventar alletar a les seves cries amb llet, i així van néixer els primers mamífers, uns rosegadors petits semblants a les musaranyes.

Page 13: L’origen de la vida

ELS PRIMERS MICOSI fa 65 milions d’anys dels mamífers en van sortir els micos, que cansats d’enfilar-se pels arbres, van decidir posar-se a caminar i deixar les mans lliures.

Page 14: L’origen de la vida

ELS HOMES I LES DONESVan aparèixer doncs els primers homes: els caçadors feien servir les mans per fer llances, els músics per fer instruments i els pintors per pintar les coves amb moltes històries.

Page 15: L’origen de la vida

Així van néixer el primer home i la primera dona, fets de bocinets

d’estels