resolució hostaleria 2009

3
RESOLUCIÓ Congrés Sindicat UGT de Girona Hostaleria, Comerç, Turisme i Joc HOSTALERIA. UN CONVENI, UNES IGUALS CONDICIONS DE TREBALL En el Juliol de 2008, la Federació Catalana de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT, va signar un Conveni colectiu per als treballadors de Hostaleria de Catalunya del que ens podem sentir orgullosos. Un conveni fruit de la constància i de la defensa amb la claredat que els territoris teníem, de que aquest conveni tenia que ser el que fes justícia amb nosaltres. Un conveni que per fi a obert un camí per igualar les diferències salarials que hi han en les taules dels diferents territoris. Es a dia d'avui, i amb la pressió que la Patronal del sector fa per “suavitzar” l'aplicació de les condicions salarials, que no podem acceptar des de el Sindicat de Girona cap retallada. Els treballadors i treballadores d'Hostaleria de Girona, ens reafirmem en els nostres plantejaments de conquesta d'unes millors retribucions i condicions de treball com a preu per el nostre esforç, per la nostra capacitat per produir uns serveis, que durant anys han fet omplir les butxaques dels que avui ploren, alegant la Crisis com a excusa per el no compliment de les seves obligacions. Una Patronal que a fet oïdes sordes als diferents estudis i jornades de debat patrocinades per el nostre sindicat i a on ells també han participat, que marcaven com assignatura pendent la necessitat d'un canvi de model d'empresa, per poder oferir un turisme de més valor afegit, amb uns professionals més compromesos, i a on els treballadors esdevinguin en l'eix principal d'aquest canvi. Apostar per aquest model, no pot significar de cap de les maneres en un empitjorament de les condicions pactades.

description

resolució del congrés del sindicat de la UGT de Girona de hostaleria. Setembre de 2009

Transcript of resolució hostaleria 2009

Page 1: resolució hostaleria 2009

RESOLUCIÓCongrés Sindicat UGT de Girona Hostaleria, Comerç, Turisme i Joc

HOSTALERIA. UN CONVENI, UNES IGUALS CONDICIONS DE TREBALL

En el Juliol de 2008, la Federació Catalana de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT, va signar un Conveni col·lectiu per als treballadors de Hostaleria de Catalunya del que ens podem sentir orgullosos. Un conveni fruit de la constància i de la defensa amb la claredat que els territoris teníem, de que aquest conveni tenia que ser el que fes justícia amb nosaltres. Un conveni que per fi a obert un camí per igualar les diferències salarials que hi han en les taules dels diferents territoris.

Es a dia d'avui, i amb la pressió que la Patronal del sector fa per “suavitzar” l'aplicació de les condicions salarials, que no podem acceptar des de el Sindicat de Girona cap retallada. Els treballadors i treballadores d'Hostaleria de Girona, ens reafirmem en els nostres plantejaments de conquesta d'unes millors retribucions i condicions de treball com a preu per el nostre esforç, per la nostra capacitat per produir uns serveis, que durant anys han fet omplir les butxaques dels que avui ploren, al·legant la Crisis com a excusa per el no compliment de les seves obligacions. Una Patronal que a fet oïdes sordes als diferents estudis i jornades de debat patrocinades per el nostre sindicat i a on ells també han participat, que marcaven com assignatura pendent la necessitat d'un canvi de model d'empresa, per poder oferir un turisme de més valor afegit, amb uns professionals més compromesos, i a on els treballadors esdevinguin en l'eix principal d'aquest canvi. Apostar per aquest model, no pot significar de cap de les maneres en un empitjorament de les condicions pactades.

Per tot això, i analitzant les condicions objectives del moment, i les dificultats per les que passen cada dia més treballadors, que volem impulsar el camí iniciat, per assolir en el menys temps possible un conveni que no faci distincions per territori; també i des de aquesta perspectiva, no podem renunciar sota cap consideració les conquestes socials i retributives assolides.

Page 2: resolució hostaleria 2009

Per tot això, el plenari del V Congrés del Sindicat de Girona de Treballadors/es de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT, proposa les mesures següents:

El Sindicat de Girona defensarà en tots aquells espais a on participi, siguin interns del nostre sindicat a nivell nacional o federal, o als diferents foros, debats, jornades o espais de participació social; el manteniment inexcusable de les condicions acordades i pactades en el conveni d'Hostaleria.

El Sindicat de Girona, mantindrà la mateixa fermesa i decisió en la mesa de la negociació del futur Conveni d'Hostaleria de Catalunya, per fi d'assolir en el menys temps possible, la total homogeneïtzació de les taules salarials.

El Sindicat de Girona dotarà a tots aquells treballadors i treballadores, que passin per un procés de menyspreu de les seves condicions de treball, de les eines necessàries per defensar-les sense embuts.