20 juliol 2010

24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIMARTS 20 DE JULIOL DE 2010 núm. 1.586 www.diarimes.com La construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus, a tota velocitat per obrir al setembre SANITAT L’Ajuntament vol que la inauguració del nou centre sanitari coincideixi amb la Festa Major de Misericòrdia, durant la segona quinzena del mes OLIVIA MOLET L’edifici que albergarà les noves dependències de l’Hospital Sant Joan de Reus ja està tot a punt i les empreses treballen actual- ment a tota velocitat a l’in- terior per enllestir els de- talls i la urbanització de la zona que envolta el gran complex. El conseller de- legat de Sagessa, empresa municipal que gestiona el centre, Eduard Ortiz, con- firmava ahir que s’està tre- ballant perquè pugui obrir portes al setembre. En con- cret durant la segona quin- zena del mes, coincidint amb les Festes de Miseri- còrdia. Els primers serveis que s’hi traslladaran al nou edifici a Bellissens se- ran les consultes externes ja que són les més senzilles de canviar d’ubicació. Ahir, d’altra banda, es va mostrar a la premsa la zona de pedi- atria. P6 Els operaris encara treballaven ahir a l’interior del nou centre hospitalari. La Generalitat elimina el bitllet únic d’autobús nocturn interurbà PROTESTA La mesura ha aixecat l’alarma entre el sector de l’oci que dubta que els joves, usuaris del servei, puguin afrontar la compra del nou bitllet senzill o de les targetes. P2

description

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Transcript of 20 juliol 2010

Page 1: 20 juliol 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIMARTS20 DE JULIOL DE 2010

núm. 1.586www.diarimes.com

La construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus, a tota velocitat per obrir al setembreSANITAT L’Ajuntament vol que la inauguració del nou centre sanitari coincideixi amb la Festa Major de Misericòrdia, durant la segona quinzena del mes

OLIVIA MOLET

L’edifici que albergarà les noves dependències de l’Hospital Sant Joan de Reus ja està tot a punt i les empreses treballen actual-ment a tota velocitat a l’in-terior per enllestir els de-talls i la urbanització de la zona que envolta el gran complex. El conseller de-legat de Sagessa, empresa municipal que gestiona el centre, Eduard Ortiz, con-firmava ahir que s’està tre-

ballant perquè pugui obrir portes al setembre. En con-cret durant la segona quin-zena del mes, coincidint amb les Festes de Miseri-còrdia. Els primers serveis que s’hi traslladaran al nou edifici a Bellissens se-ran les consultes externes ja que són les més senzilles de canviar d’ubicació. Ahir, d’altra banda, es va mostrar a la premsa la zona de pedi-atria. P6 Els operaris encara treballaven ahir a l’interior del nou centre hospitalari.

La Generalitat elimina el bitllet únic d’autobús nocturn interurbàPROTESTA La mesura ha aixecat l’alarma entre el sector de l’oci que dubta que els joves, usuaris del servei, puguin afrontar la compra del nou bitllet senzill o de les targetes. P2

Page 2: 20 juliol 2010

2 - diarimés 20/07/10TARRAGONA

SILVIA JIMÉNEZEl bitllet de la línia de bus nocturna que cobreix els trajectes interurbans, en-tre ciutats, ha deixat de ser multiviatge i, des de di-vendres passat els usuaris han de pagar 3,55 euros per cada viatge o transborda-ment. Aquest canvi en l’es-tratègia de preu del servei que gestiona l’ATM (l’Au-toritat Territorial de la Mo-bilitat) del Camp de Tarra-gona ha posat en alerta el sector de l’oci nocturn, do-nat que els principals usu-aris d’aquesta línia són els joves o els estrangers a les zones turístiques.

Fins divendres passat el bitllet tenia un preu únic de 3,55 euros a partir de les onze i durant tota la nit, tant si es realitzava un vi-atge d’anada i tornada com si s’havien de fer diversos transbordaments. Així, per exemple, un jove que volia anar fins a la Pineda des de Reus pagava només aquest preu per anar i tornar i can-viar d’autobús a Salou per completar tot el trajecte. Des de divendres passat, el mateix trajecte costarà 14,20 euros, donat que per anar i tornar des de Reus a la Pineda s’haurà de pagar 3,55 quatre vegades.

«Aquest servei no existia fa vint anys i el vam posar en marxa des de la inicia-tiva privada per evitar que la gent jove agafés el cotxe. Amb el nou sistema el ser-vei s’ha encarit i difícilment els joves es poden perme-tre pagar aquests preus per

circular de nit. Per moure’s optaran per agafar un taxi entre quatre, però la flota de taxis és limitada», expli-cava Jesús Solà, responsa-bles de la discoteca Pachá la Pineda, un establiment al qual el nou sistema que s’ha establert arran de la integració tarifària perju-dica directament i que veu perillar seriosament la seva clientela.

Des del departament de

Política Territorial de la Ge-neralitat de Catalunya es confirmava ahir que s’ha-via eliminat el bitllet noc-turn multiviatge i s’havia convertit en un bitllet sen-zill. Per aconseguir avan-tatges en el preu els usuaris hauran d’adquirir la targeta T-50/30 (50 viatges en tren-ta dies) o la T-MÉS, que ofe-reix un nombre il·limitat de viatges en un mes.

Des del departament de Política Territorial s’afir-mava ahir que l’objectiu de bitllet multiviatge en la lí-nia de bus nocturna era el de promocionar el servei i que, després de vuit anys,

es considerava que aquest s’havia assolit. D’altra ban-da, s’afegia que es volia pre-miar també als clients ha-bituals del transport públic i, per això, només els usua-ris de les targetes integra-des tenen els avantatges del bitllet multiviatge d’abans.

«Com li expliquem a un turista estranger, a un ho-landès per exemple que ve per una setmana, que s’ha de comprar una targeta T-50/30? Per no parlar dels joves o adolescents que no-més volen anar de Tarrago-na o Reus cap als municipis de la costa durant els caps de setmana. També s’han

de comprar una targeta donada la seva economia? Tot plegat és contradictori si es vol promoure l’ús del transport públic i evitar que la gent jove condueixi a la nit. Aquest servei hauria de estar subvencionat, com ja succeeix en altres indrets de Catalunya, com a Giro-na, per no dir que hauria de ser gratuït», afegia Solà.

Actualment tres opera-dors tenen la concessió per per part de l’ATM per cobrir les sis línies nocturnes al Camp de Tarragona: Auto-cars Plana, Hispano Igua-ladina i Autocars del Pene-dès.

DENÚNCIA

Abans amb un únic bitllet es podia circular tota la nit, ara es pagarà 3,55 euros per cada viatge

Autocars Plana és una de les tres operadores que tenen la concessió de l’ATM per cobrir les sis línies d’autobús nocturn de Tarragona.

ROSER SANS

El nou bitllet de bus nocturn interurbà de l’ATM perjudica el sector de l’oci

Per anar i tornar de Reus a la Pineda, per exemple, els joves han de pagar 14,20 euros

Primer dia de restriccions de trànsit a la Part Alta

Les primeres mesures per restringir el trànsit a la Part Alta es van posar en marxa ahir no sense opinions divergents al respecte entre comerci-ants, restauradors i ve-ïns de la zona. Les limi-tacions van començar a aplicar-se de manera progressiva. Els trans-portistes només hi van poder accedir per proce-dir a la càrrega o descar-rega entre dos quarts de deu i dos quarts d’una del migdia. Les noves mesu-res contemplen que els vehicles no autoritzats no puguin entrar pel portal de Sant Antoni. La Baixa-da del Roser s’ha tallat to-talment i alguns carrers, com el de Granada, Cava-llers i Portella canvien el sentit de circulació.

Els sindicats desconvoquen la vaga de transport sanitari

Els sindicats han descon-vocat la vaga de transport sanitari després d’arribar a un preacord amb el De-partament de Salut. La UGT, la CONC i la USOC ja havia suspès la vaga de dilluns, i després d’una assemblea celebrada diumenge al vespre, es va acordar no anar a la vaga prevista per ahir i avui. El preacord fixa una retalla-da del salari del 2,5% i no del 5%, tal com s’havia aplicat de manera unila-teral, segons denuncien els sindicats. El respon-sable del sector del trans-port sanitari de la UGT a Catalunya, Lluís Pérez, destaca que la protesta era per protestar contra la retallada de salaris. El preacord també servirà per fixar el nou conveni.

Page 3: 20 juliol 2010

diarimés - 320/07/10 TARRAGONA

S.J.Una petita fuita en un ca-mió cisterna al pàrquing d’accés de la planta de pro-ducció que BASF té al po-lígon sud de Tarragona va fer ahir que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat activés la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergèn-cies Exterior del Sector Qu-ímic de Catalunya).

L’incident es va produ-ir a dos quarts de dues del migdia. En aquell mateix moment es va activar el pla d’emergència interior de BASF i va posar alerta les dotacions de bombers que operen a la mateix empre-

sa. El camió que presenta-va la fuita estava aparcat al pàrquing d’accés al cen-tre, a la planta 1. El vehicle transportava àcid clorhí-dric al 35%.

La substància estava vessant pels porus que hi havia a la cisterna, segons informaven ahir fonts de Protecció Civil. Els cossos de bombers de la mateixa planta van intervenir ràpi-dament per contenir la fui-ta d’aquest àcid corrosiu i molt irritant que s’utilitza a aquest centre de producció de BASF.

Segons informava la ma-teixa companyia alemanya, els bombers de la planta

van controlar la fuita poc després i aquesta no va pro-vocar cap risc ni per a les persones ni per a l’entorn.

BASF va demanar l’ajut dels bombers de la Generalitat de Catalunya per realitzar el transvasament de l’àcid

des del camió cisterna a un altre.

La companyia, que va informar les autoritats d’immediat –tal com con-templa el protocol d’actu-ació– va comunicar el fi-nal de l’emergència quan passaven dos minuts de les dues.

QUÍMICA

L’incident va posar en marxa el pla interior d’emergència i va ser controlat

Els bombers van transvasar la substància corrosiva d’un camió cisterna a un altre

L’incident no va suposar cap risc ni per a les persones ni per al medi ambient

Una fuita d’àcid clorhídric a un camió de BASF activa el Plaseqcat

A les dues i pocs minuts del migdia es donava per controlat l’incident.

CEDIDADemà s’inaugura l’Espai Lúdic de Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Fun-dació Agrupació Mútua, Josep Lluís Vilaseca, in-auguraran l’Espai Lúdic de Tarragona, un parc per a gent gran, persones discapacitades i nens pe-tits, demà a dos quarts de set. L’Espai Lúdic de Tar-ragona, ubicat a la plaça de les Amèriques (barri de Sant Pere i Sant Pau), està pensat per a preve-nir i disminuir diferents efectes que produeixen la inactivitat, com la rigide-sa o les caigudes de repe-tició. Es tracta d’un cir-cuit on es treballen totes les parts del cos, amb els mateixos moviments que utilitzem diàriament, de manera que es fa un exercici complet i ade-quat a les necessitats de qualsevol persona. Així, es potencia el seguir sent autònom, fomentant ca-pacitats que amb l’edat es van perdent, com la motricitat, l’equilibri i la coordinació en un espai segur. Tot plegat afavo-reix l’activitat i millora el nivell físic.

CIUTAT

Sabaté visita la Fira d’Artesania Tèxtil a la Rambla Nova

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xa-vier Sabaté, va visitar ahir la primera Fira Monogrà-fica d’Artesania Tèxtil a Tarragona, organitzada pel Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, que se celebra fins diumenge a la Rambla Nova. La fira compta amb 18 expositors d’artesans que representen un ampli ventall d’oficis tradicionals. REDACCIÓ El delegat del Govern visitant un dels expositors d’aquesta fira de la Rambla Nova.

CEDIDA

Page 4: 20 juliol 2010

4 - diarimés 20/07/10TARRAGONA

REDACCIÓEl regidor del grup munici-pal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Raül Font, va criticar ahir durament la política que està duent a terme l’Ajuntament vers la greu situació econòmica generada en el Club Gim-nàstic SAD. En aquest sen-tit, el regidor de CiU va as-segurar que l’Ajuntament de Tarragona «ha negligit la responsabilitat de tutelar una tercera part de l’accio-nariat que és de tota la ciu-tadania». Font va remarcar que «durant aquests tres anys de mandat no s’han vigilat en cap cas aquests comptes». Per aquest mo-tiu, segons va anunciar el regidor del grup municipal convergent, s’ha demanat l’auditoria del comptes de l’entitat esportiva al depar-

tament d’Hisenda del con-sistori tarragoní per abans del ple municipal previst pel 27 de juliol. Font va afir-mar que «hi ha una respon-sabilitat política evident perquè no s’ha fet un con-trol dels diners públics».

Les subvencionsD’altra banda, el regidor de l’oposició va remar-car també que la regidoria d’Esports «ha generat falses expectatives de cobrament de subvencions a deter-minats clubs de la ciutat». Font va posar com exemple que al CF Campclar i Torre-forta se’ls deuen 18.000 eu-ros. A més, Font va ressaltar que «hi hagut un abando-nament d’una autèntica política de promoció de l’esport base». El regidor convergent va anar més en-

llà i va assegurar que la po-lítica del govern Ballesteros es basa «en l’intervencio-nisme».

Davant aquestes acusaci-ons el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tarrago-na, José Cosano va assegu-rar que «el nostre compro-mís amb els clubs esportius de la ciutat es compleix i els ajuts s’estan tramitant dintre del termini previst, i el grup municipal de CIU coneix aquest compromís perquè l’aprovació ha pas-sat pel darrer ple». Cosa-no també va destacar que «apostem per l’esport base i pels clubs esportius de la ciutat. Hem ampliat les aportacions econòmiques al foment de l’esport a AM-PAS, esportistes, clubs i es-portistes discapacitats, en-tre d’altres».

ESPORTS

El regidor diu que Ballesteros no ha controlat els diners

Font demana l’auditoria dels comptes del Nàstic abans del ple del dia 27

La URV lliura els certificats per a majors de 55 anys

La Universitat Rovi-ra i Virgili de Tarrago-na (URV) aplegarà avui dimarts l’acte de lliura-ment dels certificats del curs 2009-10 correspo-nent a la tercera promo-ció del Programa URV Ciutadana. L’acte és farà a les dotze del migdia a la Sala de Graus de Cam-pus Catalunya. En aquest acte està previst que as-sisteixen el rector, Fran-cesc Xavier Grau, i la vi-cerectora d’Estudiants i Comunitat Università-ria, Maria Bargalló. Cal destacar que avui també es donaran ja dos títols propis a dos estudiants que han fet ja 60 crèdits del programa. Amb URV Ciutadana s’ofereix una formació adaptada a les diferents necessitats i in-teressos dels ciutadans, i per tant dinàmica. L’ob-jectiu principal és que les persones més grans de 55 anys tinguin a l’abast la possibilitat de participar en iniciatives que contri-bueixin al seu enriqui-ment personal i, alhora, al desenvolupament so-cial. REDACCIÓ

OCUPACIÓ

REDACCIÓEl Consell Comarcal del Tarragonès ha creat 21 llocs de treball, dins el marc dels Plans Extraor-dinaris d’Ocupació Lo-cal 2010 (PEOL). Es tracta de l’ocupació laboral de persones amb més de sis mesos en situació d’atur i que no cobraven cap ti-pus de prestació econò-mica.

A aquestes persones se’ls ha fet un contracte d’obra i servei determinat

d’una durada de mig any, que es dedicaran a dife-rents projectes adreçats a les noves tecnologies i al manteniment i rehabi-litació d’equipaments pú-blics.

Les contractacions es troben incloses en un to-tal de sis projectes (4 de l’Icode i 2 del Consell Co-marcal. Aquest Pla Extra-ordinaris d’Ocupació Lo-cal 2010 està finançament pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

El Consell Comarcal crea 21 llocs de treball per a diferents àmbits

Una imatge de les persones que participen en aquest programa.

CEDIDA

El grup de joves que ha arribat a Tarragona, ahir.

CRISTINA AGUILAR

ARNAU CURTOVint-i-quatre joves d’en-tre 14 i 18 anys provinents de tretze països diferents van ser rebuts ahir per la consellera de Joventut del Ajuntament de Tarragona, Sandra Coloma, i pel coor-dinador Territorial de Jo-ventut a Tarragona, Jean

Marc Segarra, amb motiu del II Camp de Treball In-ternacional Mirar’t a Tar-ragona organitzat per l’àrea de Joventut de la ciutat que pretén que els nois partici-pants es puguin expressar a través de l’art.

En el marc del progra-ma Estiu Jove 2010, el cicle

de Camps de Treball com-prèn dues propostes. Una es centra en els treballs comunitaris socioeduca-tius i l’altra en les accions culturals sobre dimensi-ons plàstiques, musicals i visuals. En aquest Camp hi col·laboren, entre d’altres, les entitats Fundació Casal

l’Amic i Jove Cambra Inter-nacional, que ofereixen un seguit d’iniciatives per la cooperació juvenil i el vo-luntariat internacional.

Els participants en el camp de treball realitza-ran diverses activitats com ara representacions tea-trals que faran el dia 24 de juny per la nit a la plaça dels Sedassos. Segons Coloma, «l’objectiu de l’activitat és aconseguir eliminar els tò-pics de la joventut actual i mostrar que els joves tam-bé saben expressar-se per mitjà de l’art».

La primera edició del Camp de Treball va ser tot un èxit

Comença el II Camp de Treball Internacional Mirar’t de Tarragona

CULTURA

Page 5: 20 juliol 2010

diarimés - 520/07/10 TARRAGONA

REDACCIÓAquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a les festes dels carrers Cro-nista Sessé, Hernández Sanahuja, Maria Cristina, López Peláez i Avinguda Catalunya de Tarragona.

Divendres, a partir de les sis de la tarda, hi hau-rà un seguit d’activitats pels més petits del barri amb jocs infantils i tallers de maquillatge. En acabar

podran gaudir d’una xoco-latada.

A les vuit del vespre tin-drà lloc un concurs de play-back. Acte seguit, tin-drà lloc el ball de la reina Maria Cristina.

A partir de les dotze de la nit tindrà lloc la nit jove amb l’actuació dels grups tarragonins «Laboratorio del Ritmo» i «Grup Am-nea». Els actes s’allargaran fins el diumenge.

C.M.El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats i pre-sident de la Comissió de Vi-venda de la Cambra Baixa, Pere Macias va assegurar ahir que «l’habitatge prote-git ha de ser la gran aposta per reactivar el sector». «La vivenda protegida és la que sempre ha ajudat arrencar el sector després d’una cri-si econòmica. S’ha d’oferir un producte en el qual la gent pugui accedir perquè hi ha una realitat nova». En aquest sentit, el porta-veu adjunt de CiU també va remarcar que «pot ser tant de compra com de lloguer perquè de les dues opcions actualment hi ha deman-da». Macias va ressaltar que l’habitatge de protecció ofi-cial «contempla una garan-tia de finançament tant pel comprador com pel promo-tor».

D’altra banda, el porta-

veu adjunt del grup con-vergent va afirmar que «un dels punts febles d’aquest tipus d’habitatge és la ri-gidesa del sector perquè està massa regulat i això fa que molts demandants no hi puguin optar per tant s’hauria de ser més flexible en determinats criteris».

Aquestes van ser algunes de les conclusions que es van desprendre de la con-ferència que va oferir a la Cambra de Comerç sota el títol És hora de tornar a engegar la promoció d’ha-bitatges. L’acte va estar or-ganitzat per l’Agrupació Provincial de Promotors i Constructors d’Edificis de Tarragona . Després va ha-ver un col·loqui amb una cinquantena dels seus so-cis.

El portaveu adjunt con-vergent també va ressal-tar que «actualment l’stock de l’habitatge està baixant

perquè fa més de dos anys que no es construeix res i, per tant, s’ha de començar a fer pisos nous perquè hi ha una nova demanda de productes que no existei-xen en el mercat».

Macias, però, va reco-nèixer que s’han de canvi-

ar algunes coses per part dels governs la majoria dels quals fan referència al fi-nançament, però «reactivar el sector és possible sempre que es facin els deures». El portaveu va remarcar que «s’ha d’aconseguir una di-versificació » de productes.

ECONOMIA

Macias diu que l’aposta per reactivar el sector és l’Habitatge ProtegitEl polític va oferir ahir una conferència

El portaveu adjunt de CiU, Pere Macias, ahir en la conferència.

CRISTINA AGUILAR

POPULAR

El cap de setmana arrenquen les Festes de Maria Cristina

Page 6: 20 juliol 2010

6 - diarimés 20/07/10REUS

PROTECTORA DE TARRAGONA

PROTECTORA DE TARRAGONA. C/del Sofre, s/n. Polígon Riu Clar - Tarragona - [email protected] · www.laprotectora.org.

Hi som els dilluns, els dimecres i els divendres, de 16 a 20 hores i dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores.

Molts animals necessiten una llar, persones que en tinguin cura. A la Pro-tectora n’hi ha molts que no poden rebre les atencions que necessiten, per falta d’espai. Si us animeu, veniu a conèixer-los... poden ser molts bons companys i amics. Veniu a visitar-nos!

La Canela és un gos-seta de tamany mitjà, molt jove. És tranquila i sociable. Molt cari-nyosa i bona amb al-tres gossos. Dòcil i no-ble amb les persones. Espera fa mesos a la Protectora a que algú es fixi en ella i li per-meti conèixer el món d’una altra manera.

ANTONI RAMOSEl nou Hospital Sant Joan de Reus iniciarà la seva ac-tivitat a principis del mes de setembre, amb el trasllat de les consultes externes al nou equipament de la zona de Bellissens. Així ho va as-segurar ahir Eduard Ortiz, conseller delegat de Sages-sa, empresa municipal que gestiona els serveis sanita-ris a la ciutat, durant la visi-ta realitzada ahir a la zona d’ingrés de pediatria.

Ortiz va confirmar tam-bé que l’acte inaugural del nou Hospital Sant Joan serà durant la segona quinzena del mes de setembre, coin-cidint amb la Festa Major de Misericòrdia, tot i que encara no hi ha una data fi-xada d’acord amb el Depar-tament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Trasllat progressiuA dia d’avui, l’edifici està enllestit, centrant-se ara els treballs en l’equipa-ment interior i en la urba-nització dels voltants. El nou equipament, que su-posa una inversió superi-or als 120 milions d’euros, mantindrà els 270 llits per a malalts aguts que hi ha a les instal·lacions del carrer Sant Joan, però multiplica-rà per tres les places socio-sanitàries, en passar de 40 a 120. Eduard Ortiz va expli-car que «d’aquesta mane-ra alliberarem més llits per a malalts aguts, millorant així el servei».

El conseller delegat de Sagessa, Eduard Ortiz, va

explicar que el trasllat a les dependències del nou Hos-pital serà progressiu i que el primer servei que es dona-rà des de les instal·lacions de Bellissens seran les con-sultes externes. Ortiz va comentar que «és el servei més fàcil de traslladar, ja que no es necessiten apa-rells». Tot i això, va assegu-rar que «durant el període de transició els professio-nals mèdics hauran de rea-litzar serveis en els dos hos-pitals, però seran només unes setmanes».

Eduard Ortiz també va assenyalar que «s’ha de-manat la col·laboració dels

hospitals Joan XXIII de Tar-ragona o el Pius de Valls, durant el període de tras-llat, per acollir algun malalt o realitzar alguna operació programada».

La zona de pediatriaAquestes informacions so-bre la posada en marxa del nou Hospital de Sant Joan van arribar durant la visita realitzada a la zona de pe-diatria de les instal·lacions de Bellissens.

El nou hospital Sant Joan de Reus serà pioner al ter-ritori en la decoració de les

habitacions i la zona de pe-diatria, que reflecteixen en les seves parets elements del seguici festiu i la histò-ria d’un drac. El doctor Es-cribano, cap de pediatria de l’Hospital Sant Joan, va explicar que «l’objectiu és crear un ambient que hu-manitzi l’estada dels nens i nenes a l’hospital».

L’encarregat de la deco-ració ha estat l’artista Anto-nio Fernández Coca, en col-laboració amb la Fundació Curarte, encarregats tam-bé de realitzar la decoració als hospitals Vall d’Hebron de Barcelona i Sant Joan de Déu d’Esplugues.

La nova zona de pedia-tria inclou 24 habitacions individuals, però que en cas de necessitat tenen op-ció de doblar-se. Així, es guanyen cinc llits respecte les instal·lacions del carrer Sant Joan, que tenen capa-citat per a 19 pacients, 15 pediàtrics i 4 de cirurgia.

EQUIPAMENTS

La inauguració del nou centre sanitari es farà coincidint amb les festes de Misericòrdia

Les habitacions i les urgències de la zona de pediatria s’han decorat amb dibuixos festius

L’objectiu és humanitzar el tracte als malats i fer més agradable l’estada dels nens a l’hospital

La zona de pediatria del nou Hospital Sant Joan de Reus està decorada amb dibuixos dels elements del seguici festiu de la ciutat.

OLÍVIA MOLET

El nou Hospital Sant Joan iniciarà la seva activitat a principis de setembre

Quin serà l’ús que es donarà a les actuals instal·lacions?ANTONI RAMOSA tres mesos del trasllat definitiu de l’Hospital Sant Joan de Reus, que serà efectiu a finals del proper mes d’oc-tubre, encara està en l’aire l’ús que es donarà a les actuals instal·lacions del carrer de Sant Joan. Així, una de les op-cions és la creació d’una residència per a la tercera edat. Aquesta és l’aposta del Departament d’Acció Social de la Ge-neralitat de Catalunya, tal com va in-formar Diari Més el passat 31 de maig. Aquest projecte inclouria una permu-ta d’equipaments entre una part de les instal·lacions actuals de l’hospital i l’edifici del carrer Segle XX, que queda-rà buit amb el trasllat de la residència

al barri Sol i Vista. Pel que fa a l’Ajunta-ment de Reus, es contempla l’opció de traslladar a les instal·lacions del barri del Carme alguns serveis d’assistència primària i instal·lar-hi un centre d’alta resolució.

Tot i aquestes opcions, el conse-ller delegat de Sagessa, Eduard Or-tiz, va assenyalar que possiblement alguns serveis de l’hospital podrien trigar un temps a traslladar-se defi-nitivament com els laboratoris d’anà-lisi. Sigui quina sigui la decisió que es prengui sobre el futur ús de les instal·lacions actuals de l’Hospital Sant Joan, queda clar que aquest es-tarà relacionat amb l’àmbit sanitari.

Page 7: 20 juliol 2010

diarimés - 720/07/10 PUBLICITAT

Page 8: 20 juliol 2010

8 - diarimés 20/07/10REUS

ANTONI RAMOSL’edifici 112 de Reus gesti-onarà el 40% de les truca-des d’emergència de Cata-lunya. Així ho va assegurar el secretari general d’Inte-rior de la Generalitat de Ca-talunya, Joan Boada, que ahir va visitar el nou equi-pament ubicat al costat de la T-11. Aquest dijous al matí, el president de la Ge-neralitat de Catalunya, José Montilla, inaugurarà el nou equipament.

A dia d’avui, al centre d’emergències ja hi treba-llen els Mossos d’Esquadra, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) i el Ser-vei d’Emergències Mèdi-ques (SEM), mentre que al setembre ho faran els Bom-bers de la Generalitat, que esperaran a finalitzar el dispositiu especial contra incendis de l’estiu.

El secretari general d’In-terior, Joan Boada, va expli-car que «ja hi ha operatius funcionant a l’edifici des de fa uns dies, tot i que enca-ra estem ultimant detalls i acabant d’organitzar-ho tot». Sobre el funciona-ment dels primers dies, Bo-ada va assegurar que «no hi hagut cap incidència de re-llevància». A dia d’avui, hi treballen unes 70 persones, a banda d’operaris externs que ahir s’afanyaven per tal de tenir-ho tot enllestit per l’acte inaugural de di-jous.

Un edifici autosuficientEl nou equipament estarà a ple rendiment a partit del setembre, una vegada facin el trasllat definitiu els Bom-bers de la Generalitat. Lla-vors, cada dia passaran per les instal·lacions unes 600 persones, amb 150 per torn.

Així, a partir del setem-bre, l’edifici 112 de Reus gestionarà el 40% de les trucades d’emergència de Catalunya, inclòs el 061 del SEM, que se sumarà també al 112. Així, el centre reu-

senc donarà servei a tot el territori català, amb l’ex-cepció de l’àrea metropo-litana de Barcelona. A la capital catalana està en projecte un edifici similar al de Reus, que aglutina-rà també la gestió central dels cossos d’emergència i que es construirà seguint el model de la capital del Baix Camp. El nou edifici 112, que ha suposat una inver-sió d’entre 40 i 45 milions d’euros entre l’obra civil i l’equipament tecnològic, té capacitat per absorbir, si fos necessari, totes les tru-cades a nivell català. En el seu interior està equipat amb la darrera tecnologia i té capacitat per ser autosu-ficient durant cinc, ja que compta amb aigua, menjar i tots els serveis necessaris. Bona part de la seva energia prové de fonts renovables com plaques fotovoltaiques

o energia geotèrmica.El secretari general d’In-

terior, Joan Boada, va ex-plicar que «aquest centre és molt important pel país ja que permetrà millorar la gestió de les emergènci-es, gràcies a la coordinació dels diferents cossos».

L’edifici 112 té 15.000 m2 de superfície construïda. La planta baixa i l’aparca-ment ocupen gairebé 9.000 m2, mentre que les plantes superiors contemplen 6.000 m2 amb les sales operatives dels diferents cossos i de gestió de l’edifici.

L’obra civil, l’equipament i la tecnologia instal·lada han suposat una inversió superior als 40 milions

EMERGÈNCIES

L’equipament, que ja està operatiu, estarà a ple rendiment després de l’estiu

L’edifici 112 gestionarà el 40% de les trucades d’emergència de Catalunya

Imatge de la sala de control dels Mossos d’Esquadra, en la jornada d’ahir.

OLÍVIA MOLET

Imatge de l’atri central, rodejat de les diferents sales operatives.

OLÍVIA MOLET

LLEURE

REDACCIÓLes activitats d’estiu de Castellvell, organitza-des per la regidoria de Política Social i Família i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cas-tellvell en col·laboració amb el Consell Esportiu del Baix Camp compten enguany amb més de 200 participants. El Campus d’Estiu de Moulabanya compta amb una vuitan-tena d’inscrits en la seva tercera edició és una de

les activitats destacades. El campus, eminentment esportiu i sota la direcció tècnica del preparador fí-sic Andreu Calvet, comp-ta enguany amb diverses novetats com ara el taller setmanal de música, les excursions en BTT o les sortides al Parc Jungle de Móra. A més, el campus també ha esdevingut un recurs d’ocupació per als joves del municipi, ja que la major part dels moni-tors són del poble.

Uns 200 participants en les activitats d’estiu de Castellvell

Una de les activitats que es realitzen a l’estiu de Castellvell.

CEDIDA

Page 9: 20 juliol 2010

diarimés - 920/07/10 REUS

REDACCIÓLa tradicional Fira de Sant Jaume de Reus, que en-guany celebra el seu 667 aniversari, torna aquest cap de setmana a la ciutat, repetint al Parc de la Fes-ta com a escenari. La gran novetat del programa d’ac-tes d’aquest any és la cele-bració d’una cursa atlètica

nocturna, que tindrà lloc el dissabte, a les deu del vespre. Com és habitual, la Fira de Sant Jaume, que se celebrarà entre diven-dres i diumenge, oferirà la tradicional cursa de porta-dors de sacs d’avellana, els espectacles de nit, proves puntuables d’obstacles i la 15a Fira del Cavall, orga-

nitzada pels Amics dels Ca-valls del Baix Camp.

Un dels plats forts de l’edició d’enguany serà l’es-pectacle Libertade, de la re-coneguda companyia fran-cesa Vincent Liberator, que ja va actuar en el marc de la Fira de Sant Jaume de fa dos anys. Les representacions seran dissabte i diumenge.

Una de les novetats d’enguany serà una cursa atlètica nocturna

La companyia Vincent Liberator, gran reclam de la Fira de Sant Jaume 2010

FIRES PATRÍCIA HERNÁNDEZ

La Fira de Sant Jaume celebra enguany la seva edició 667, després que fos instaurada l’any 1343.

POLÍTICA

CiU vol que l’Ajuntament rebutgi la sentència del Constitucional

REDACCIÓEl grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Reus pre-sentarà en el ple munici-pal de divendres una pro-posta de resolució sobre la sentència del Tribunal Constitucional, l’Estatut d’Autonomia i l’exercici del Dret a Decidir.

Segons CiU, «la sen-tència emesa pel Tribu-nal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya suposa una re-tallada molt significativa d’aspectes fonamentals d’aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania». Pels convergents, «la declara-ció d’inconstitucionalitat de la totalitat o part de ca-torze articles i la restric-ció interpretativa sobre més d’una vintena més, modifica en els aspectes fonamentals l’Estatut que la ciutadania de Catalu-

nya va aprovar».El grup municipal de

CiU a Reus creu que «la sentència del Tribunal Constitucional declara la incompatibilitat de la vo-luntat expressada pel po-ble de Catalunya amb la Constitució».

Per tot això, els con-vergents demanen que «l’Ajuntament manifesti el seu rebuig a la vulnera-ció de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constituci-onal sobre l’Estatut d’Au-tonomia». A més, també volen que «s’insti el Par-lament a iniciar un pro-cés democràtic per tal que Catalunya exercei-xi el dret a decidir sense més límit que la pròpia voluntat del poble de Ca-talunya, mitjançant la ce-lebració d’un referèndum on aquest nou horitzó si-gui sotmès a la decisió lliure del poble».

Presentaran una proposta de resolució

ICV escollirà dijous una nova executiva, en una assemblea en què participarà Joan SauraICV de Reus escolli-rà aquest dijous la nova executiva que dirigirà els destins de la forma-ció ecosocialista a nivell local. L’acte, que se cele-brarà al centre cívic Lle-vant, comptarà amb la participació del presi-dent nacional i conseller d’Interior, Joan Saura, i la candidata d’ICV per Tarragona a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Hortènsia Grau. La nova executi-va de direcció que sigui escollida substituirà la junta gestora que ha re-git ICV de Reus durant el darrer any. L’assemblea es dividirà en dues parts. La primera contempla la presentació, debat i vota-ció de l’informe polític de la gestora, que contempla com a prioritats la vaga general del proper setem-bre i lluitar per l’autode-terminació de Catalunya. La segona part, oberta a la societat civil i a la ciu-tadania, pretén treballar de forma oberta i dialo-gant amb les entitats de la ciutat. REDACCIÓ

FORMACIÓ

REDACCIÓDurant el període d’hivern 2009-2010, el CNL ha tingut 3.000 inscripcions en els cursos que ha ofert a Reus, Cambrils, altres locali-tats del Baix Camp i Falset. D’aquest total, el 78% és de persones nascudes fora de Catalunya. Concretament hi ha un 27% d’alumnes procedents de l’Amèrica del Sud; un 18% de perso-nes nascudes a la resta de

l’Estat espanyol; un 13%, del nord d’Àfrica, i un 10%, d’Europa, entre altres pro-cedències. També cal des-tacar, el 6% d’inscrits nats a l’Àsia, especialment a la Xina. Pel que fa a la resta d’alumnes, hi ha un 22% d’inscripcions de perso-nes nascudes a Catalunya que aquest curs han volgut millorar els seus coneixe-ments, sobretot escrits, de català.

El 78% dels alumnes del CNL són nascuts fora de Catalunya

Alumnes del curs 2009-2010 del CNL de Reus.

CEDIDA

Page 10: 20 juliol 2010

10 - diarimés 20/07/10CAMP DE TARRAGONA

ACNL’Audiència Nacional en un escrit derivat del recurs contenciós-administratiu interposat per Greenpea-ce contra el procés del ce-mentiri nuclear ordena al Ministeri d’Indústria que inclogui en l’expedient que ha de lliurar-se a les orga-nitzacions demandants nous documents tècnics que segons els ecologis-tes són «clau» i l’advocat de l’Estat «es negava a presen-tar». Per això, «davant el ro-tund rebuig social, territo-rial i polític suscitat davant aquest projecte, Greenpe-ace demana al Govern es-panyol i al PP que acordin, en el Pacte Energètic que estan negociant, la para-lització del procés del ce-mentiri nuclear», deia ahir Carlos Bravo, responsable de la Campanya d’Energia de Greenpeace. En concret, Indústria haurà d’incloure el projecte Tècnic del Ma-gatzem Temporal Centra-litzat (ATC) de residus nu-clears, l’estudi de Seguretat de l’ATC, el projecte Tècnic del Centre Tecnològic As-sociat a l’ATC per a experi-mentació amb residus ra-dioactius i radioactivitat, l’estudi de Seguretat del Centre Tecnològic i els in-

formes sobre la protecció física de l’emplaçament del complex. Aquests són els informes clau del projecte del cementiri nuclear que promou el Ministeri d’In-dústria, Turisme i Comerç (MITyC) i que aquest, a tra-vés de l’advocat de l’Estat, es negava a presentar.

En aquest sentit, aquest procés, segons Greenpe-ace, «pot considerar-se il-legal perquè vulnera clara-ment els principis jurídics continguts al conveni sobre l’accés a la informació, la participació del públic en la presa de decisions i l’accés a la justícia en matèria de

medi ambient». Per això, a finals de febrer, Greenpea-ce va interposar un recurs contenciós-administratiu davant l’Audiència Nacio-nal per a impugnar la Re-solució del 23 de desem-bre de 2009 de la Secretaria d’Estat d’Energia del Minis-teri d’Indústria que donava inici al procés de recerca de candidats per a allotjar el cementiri nuclear centra-litzat (ATC) i el seu centre d’experimentació nuclear associat.

Els ecologistes diuen que alguns informes són «claus» i l’advocat es negava a presentar-los

Greenpeace va interposar un recurs per impugnar el procés de recerca de candidats

Al Firagost 2010 es repartiran sos nous punts de llibre per la col·lecció dels XiquetsLa Fundació de les Fes-tes Decennals de la Mare de Déu de la Candela re-partirà per Firagost 2010 els dos punts de llibre següents de la col·lecció «Els Xiquets de Valls a punt de llibre», que van apareixent en cada ce-lebració festiva des del passat Sant Jordi. Els dos punts es podran recollir gratuïtament els dies 3 i 4 d’agost als estands de l’organització de Fira-gost a la plaça del Quar-ter i al passeig de l’Esta-ció. En cadascun dels dos estands es regalarà un punt de llibre diferent de la nova tramesa d’aques-ta col·lecció dedicada als Xiquets de Valls. En con-cret, un dels punts que es repartiran per Firagost reprodueix una imatge captada per Pere Català Pic d’un pilar de quatre sense mans de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l’entrada de les autori-tats per les Decennals de 1921, fotografia que per-tany al fons del Museu de Valls (descarregar punt de llibre). L’altre punt de llibre recull una fotogra-fia d’autor desconegut que retrata a Josep Fabra Español «Pitu de Lloren-çó», enxaneta de la Co-lla Nova dels Xiquets de Valls durant el «llevant de taula», en una imatge que data de 1934 o 1935 i facilitada per Ester Fabra Salvat.

La línia d’atenció a les víctimes de violència ha rebut 507 trucades aquest anyLa diputada socialista al Parlament per Tarra-gona, Núria Segú, expli-cava ahir que «en el que portem d’any, fins a l’1 de juliol, la línia d’atenció a les dones víctimes de vi-olència de gènere ha atès 78 trucades procedents de la comarca del Baix Penedès, cosa que repre-senta, aproximadament, un 1,5% del total de tru-cades del conjunt del país.» D’altra banda, en el conjunt de les sis comar-ques del Camp de Tar-ragona s’han rebut 507 trucades d’aquest servei que ofereix assistència a les dones que denuncien ser víctimes de situaci-ons de violència de gène-re. Pel que fa al perfil de l’usuari d’aquest tipus de servei, Núria Segú, expli-citava que «el 92% de les trucades denuncien situ-acions de violència que es produeixen en l’àmbit de la vida de parella. Per franges d’edat, la majoria d’usuaris del servei són dones amb d’edats com-preses entre els 31 i els 50 anys. D’altra banda, un 90% de les persones que truquen denuncien situ-acions de violència psí-quica i un 41% casos de violència física. La línia 900 900 120 és un servei d’atenció gratuït i confi-dencial a les víctimes de violència de gènere que funciona les 24 hores del dia.

ASCÓ

Li ho demana al Ministeri d’Indústria arran del contenciós de Greenpeace

L’Audiència Nacional ordena lliurar informes sobre el magatzem nuclerar

Els terrenys d’Ascó podrien acabar acollint el magatzem temporal de residus nuclears.

ACN

Tres joves rebran les beques Joves Cooperants que atorga l’Ajuntament

CAMBRILS

REDACCIÓTres joves de Cambrils re-bran les beques Joves Co-operants que atorga el De-partament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajunta-ment de Cambrils. Els be-neficiaris empraran els 300€euros en les despeses de desplaçaments per a observar i participar en el Projecte educatiu i d’ajuda

social a San Ramón, a Ma-tagalpa, Nicaragua. Eli No-lla, Mercè Pagaroles i Mar-ta Mesonero han estat les guanyadores de les beques Joves Cooperants. El pro-jecte amb el que han optat a la beca ha estat avalat per la ONGD cambrilenca Fun-dación El Sueño de la Cam-pana. Totes tres benefici-aries, tot i la seva joventut,

tenen una gran participa-ció en temes de solidaritat i la cooperació. Les beques joves cooperants tenen l’objectiu d’engrescar al jo-vent i animar-los a partici-par en els projectes en els que col·laboren les dife-rents ONGDs membres del Consell Municipal de Coo-peració Cambrils Ciutat So-lidària.

Un estudi diu que els joves del camp són més emprenedors que els urbans

ESTUDI

REDACCIÓUna enquesta de la Fun-dació Món Rural ha po-sat de manifest que hi ha més esperit emprenedor al món rural que a l’urbà. L’enquesta, feta a 1.600 persones, determina que el 21% de les persones en-questades al món rural té intenció d’obrir un negoci mentre que a la ciutat no-

més ho pensa un 18,4%. A més, un de cada quatre joves que viu al camp ha intentat crear un negoci. Malgrat tot, més de la mei-tat dels enquestats creu que hi ha més possibilitats d’èxit si el negoci s’obre a l’entorn urbà. L’enquesta també recull que els cata-lans consideren que costa menys arribar a final de

mes al món rural que a la ciutat, tot i tenir els sala-ris més baixos. L’enques-ta també posa de manifest que la principal despesa de les famílies que viuen a la ciutat és l’habitatge i, en segon lloc, l’alimenta-ció, mentre que al camp aquesta tendència s’in-verteix i és l’alimentació la principal font de despesa.

Page 11: 20 juliol 2010

diarimés - 1120/07/10 CAMP DE TARRAGONA

“la Caixa” ofereix un 3% en els traspassos i les subscripcions al

FonCaixa Benvinguda

En marxa una nova campanya dE fons d’invErsió

La campanya se centra en la comercialització del nou FonCaixa Benvinguda, un fons garantit dissenyat per a l’ocasió, que ofereix al

venciment una rendibilitat mínima del 10%

“la Caixa” ha posat en mar·xa, en les seves més de 5.000 oficines, una campa·nya de fons d’inversió que té com a objectiu captar fons procedents d’altres entitats, motiu pel que ofereix un in·centiu del 3% sobre l’import traspassat.

La campanya es dirigeix, com a novetat en el sec·tor, tant als traspassos de fons com a les noves subs·cripcions en efectiu, per un import mínim de 3.000 eu·ros, i, a més, no marca cap limitació màxima en l’import traspassat ni tampoc supo·sa cap cost, unes caracte·rístiques atractives per al segment estalviador.

El producte de referència de la campanya és el Fon·Caixa Benvinguda, un fons garantit dissenyat especi·

alment per a aquesta oca·sió, amb la garantia i la sol·vència de l’entitat presidida per Isidre Fainé i dirigida per Joan Maria Nin.

El pagament del 3% de la promoció es realitzarà a l’inici, el 3 de setembre de

2010. A més del 100% del capital, el FonCaixa Benvin·guda assegura una rendibi·litat mínima al venciment (4 anys i 8 mesos) del 10%.

Addicionalment, “la Caixa” ofereix la possibilitat de sol·licitar un traspàs o realitzar una nova contractació sobre una àmplia gamma de fons, que també bonificaran el 3% de l’import invertit sense lí·mit de quantitat, a raó d’un 1% anual durant tres anys.

La campanya finalitza el pròxim 6 d’agost de 2010 per al FonCaixa Benvinguda i el 31 d’agost per a la resta de fons en promoció.

invercaixa, gestora líder en l’últim anyAmb aquesta nova acció, “la Caixa” espera reforçar signi·ficativament la seva excel·

lent evolució al mercat de fons durant els últims me·sos.

InverCaixa, la gestora de fons de “la Caixa”, s’ha con·vertit en la gestora que ha experimentat un major crei·xement al mercat espanyol durant els últims 12 mesos, després de registrar entra·des netes de 2.150 milions

d’euros al tancament d’abril, un 14,6% més. Aquest crei·xement s’ha reflectit tam·bé en la quota de mercat, que ha experimentat un salt del 20%, fins a situar·se en el 8,85% en el tancament d’abril.

Mentre el mercat presen·ta un retrocés del 2,27%, la gestora de fons d’inversió

de “la Caixa” ha incrementat el seu patrimoni un 17,5%, amb un patrimoni gestionat en fons d’inversió de 14.000 milions. Amb el nombre de partícips succeeix alguna cosa semblant: InverCaixa ha augmentat el seu número en un 30%, fins als 527.000, davant del descens del 3,36% del sector.

L’entitat d’estalvis ha engegat una campanya per la captació de fons d’inversió.

CEDIDA

Amb aquesta nova acció, “la Caixa” espera reforçar significativament la seva excel·lent evolució al mercat de fons durant els últims 12 mesos, on el seu patrimoni ha augmentat un 17,5%, fins als 14.000 milions.

VICENTE M. IZQUIERDOUn dels projectes més im-portants de la Costa Dau-rada es posarà en marxa la propera setmana. Es trac-ta del Raval de la Mar, una construcció que permetrà millorar les comunicacions entre el nucli urbà de Vi-la-seca i la Pineda i, a més, connectar Vila-seca amb el port de Tarragona a través de la carretera C-31B.

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, va anunciar ahir l’inici d’aquestes obres, en el marc del balanç de la gestió municipal a la Pine-da entre el 2007 i el 2011, que va realitzar ahir al nou Espai Cultural Aquopo-

lis Costa Daurada, el qual servirà per acollir reuni-ons, exposicions o d’altres esdeveniments culturals. Poblet es va felicitar per-què les obres del Raval de la Mar es van licitar a mitjans de febrer per 30,2 milions d’euros i, finalment, s’han adjudicat per 20.091.303 euros. «És una obra de gran envergadura, ja que tindrà una durada de 30 mesos. Començarem amb la fase inicial, de desbrossament i preparació instrumental durant aquest estiu», ma-nifestava un Poblet, que va remarcar que les remodela-cions «no afectaran, en cap cas, a la circulació de vehi-

cles ni a Vila-seca ni a La Pi-neda».

Pel que fa als projectes re-alitzats i d’inici imminent a la Pineda, l’alcalde va des-tacar que «la veritat és que en aquesta legislatura hem fet més del que teníem pre-

vist, i això és un fet que ens anima en un futur a conti-nuar treballant en aques-ta línia». Són un total de 28 projectes, 22 dels quals són de gestió i inversió pública i la resta, de gestió pública i inversió privada. La ma-

joria d’aquests estan fina-litzats, però encara resten alguns com la nova estació de bombeig i sobreeixidor d’aigües pluvials, l’amplia-ció del Centre Cívic i Cultu-ral, que s’estan executant o d’altres com el mateix Raval de la Mar, la segona fase de les obres de reforma i mi-llora del passeig Marítim i el pla d’adequació de l’en-llumenat públic, que estan en tràmit.

VILA-SECA

Es van licitar per 30,2 milions, però s’han pressupostat en 20 milions

Les remodelacions del Raval de la Mar no afectaran, en cap cas, la circulació de vehicles

«En aquesta legislatura hem fet més del que teníem previst», afirmava Josep Poblet

Les obres del Raval de la Mar començaran la setmana vinent

D’esquerra a dreta, la regidora Manuela Moya, Josep Poblet i la regidora Esmeralda Núñez.

CRISTINA AGUILARDetenen a Alcarràs un fugitiu de Tarragona considerat delinqüent perillósUn veí de la Granada, mu-nicipi de l’Alt Penedès, Li-cerció R.R., de 33 anys, va ser detingut divendres a la tarda a Alcarràs (Se-grià) tipificat com a de-linqüent perillós amb el rang més alt, segons els Mossos d’Esquadra. El detingut fugia de les co-marques de Tarragona i tenia dues ordres de de-tenció, una de les quals d’ingrés a presó. Segons sembla, l’home tenia al-guna amistat o familiar a Lleida i es va refugiar a casa seva, a Alcarràs. Se-gons els Mossos, el rang de delinqüent perillós podria atribuir a aquest detingut delictes relaci-onats amb algun homi-cidi. L’home va ingressar ahir diumenge a presó. Davant la possibilitat que pogués anar armat, els Mossos van muntar un dispositiu a Alcarràs al voltant del domicili on suposaven que hi havia amagat Licerció RR. A les vuit del vespre els agents van entrar al domicili en qüestió i van detenir l’ho-me. ACN

Page 12: 20 juliol 2010

12 - diarimés 20/07/10CATALUNYA-ESPANYA

EUROPA PRESSL’absència de 18 controla-dors ahir en el seu lloc de treball del centre del con-trol de Barcelona-el Prat, encarregat de l’àrea medi-terrània, ha causat retards de més d’una hora en 20 vols amb origen o destina-ció a Balears fins a les cinc de la tarda, segons Aena.

Concretament, en l’Ae-roport de Palma van patir retards més d’una hora un total de vuit vols nacionals i sis internacionals (una arribada de Birmingham i cinc sortides, amb desti-nació a Düsseldorf, Belfast, Glasgow, Birmingham i Ba-sel.

Respecte a la resta de vols afectats, van patir un retard mig de 17 minuts en les ar-ribades i de 37 minuts en les sortides, si bé Aena no ha precisat el nombre d’opera-cions que han sofert aques-tes demores. Al llarg del dia d’ahir, Són Sant Joan regis-

trarà un total de 909 opera-cions i 86.514 passatgers.

Quant a l’Aeroport d’Ei-vissa, hi va haver sis vols

amb més d’una hora de re-tard (tres arribades i tres sortides), mentre que la resta d’operacions afecta-

des per la falta de controla-dors aeris a Barcelona, van patir una demora mitja de 17 minuts en les arribades

i de 37 minuts en les sorti-des. Concretament, aquest aeròdrom tenia previst operar durant aquest di-lluns 220 vols, amb 30.578 passatgers.

«Fins al final»Per la seva banda, els con-troladors aeris van dema-nar ahir al ministre de Fo-ment, José Blanco, que porti «fins el final» la seva investigació sobre el cen-tre de control de Barcelona, ja que tots els treballadors que van faltar a la feina du-rant el cap de setmana te-nen una baixa recolzada per la Seguretat Social, se-gons el portaveu de la Uni-ón Sindical de Controlado-res Aéreos (USCA), Daniel Zamit. Blanco va detallar que la inspecció de la Se-guretat Social ja està inves-tigant la situació del centre de control de Barcelona, on diumenge no van tre-ballar el 50 per cent de les persones que ho havien de fer. Segons el portaveu dels controladors, la investiga-ció podria ser necessària per determinar la causa de les baixes laborals. «Potser l’augment de baixes obeeix a modificar unilateralment les condicions de treball», va concloure Zamit.

TRANSPORT AERI

L’absència de 18 controladors al Prat causa retards en 20 vols a les BalearsEls controladors aeris demanen a Blanco que investigui les causes de les absències

Hereu admet que «és evident» que els controls no van ser suficients

ACCIDENTS

EUROPA PRESSL’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va assegurar ahir que els controls i el manteniment de l’atrac-ció El Pèndol del Tibidado, que dissabte es va despen-jar i en l’accident va morir una noia de 15 anys, «és evident» que no han estat suficients.

Així mateix, va mani-

festar el compromís de l’Ajuntament a aclarir què va succeir. Després de re-unir-se amb la direcció del parc i amb el director del Col·legi d’Enginyers Industrials, Antoni Grau, que ha creat un grup de treball que farà un infor-me extern, Hereu va dir que volen saber què ha fa-llat, com i quan «amb ri-

gor i celeritat» per assumir responsabilitats.

«Necessitem recuperar la confiança en la segure-tat d’aquest equipament», va recalcar l’alcalde, que va apuntar que se senten «responsables» perquè és un equipament de la ciu-tat en el qual s’ha dedicat «molts esforços», especi-alment en seguretat.

JUDICIAL

EUROPA PRESSEl jutge de l’Audiència Na-cional Santiago Pedraz ha conclòs la investigació del segrest de l’Alakrana, man-tenint com processats als dos presumptes pirates que van ser detinguts l’endemà passat que el pesquer espa-nyol fos capturat enfront de les aigües de Somàlia i sen-se esbrinar qui va pagar el rescat per al seu allibera-ment, el passat 17 de no-

vembre.Segons fonts jurídiques,

Pedraz ha tancat per se-gona vegada la instruc-ció –després que la Secció Quarta de la Sala penal li ordenés el passat febrer reobrir-la per a la pràctica de noves diligències– i ha mantingut els 36 delictes de detenció il·legal i un de robatori amb violència i ús d’armes pels quals seran jutjats els dos corsaris.

Conclou la investigació de l’‘Alakrana’ sense saber qui va pagar

Els expresos cubans se senten enganyats pel Govern espanyol

Els onze expresos polí-tics cubans arribats la setmana passada a Ma-drid després de ser alli-berats pel govern de Raúl Castro gràcies a la medi-ació de l’Església Catòli-ca de la illa van denun-ciar ahir que se senten «enganyats» pel Govern espanyol, al que van acu-sar de no haver complert els seus «compromisos». Així ho va posar de mani-fest un d’ells, Julio César Gálvez, que va comparèi-xer en roda de premsa a un hotel de Madrid, en el qual estan allotjats des de la seva arribada a Espa-nya juntament amb un al-tre dels presos alliberats, Ricardo González Alfon-so. «Havíem signat davant d’un funcionari de l’Am-baixada espanyola a l’Ha-vana uns compromisos, dos minuts abans de pu-jar a l’avió» en els quals, segons va explicar Gálvez, el Govern espanyol oferia informació i orientació social i assessorament le-gal, així com l’ajuda eco-nòmica necessària per a la manutenció i el lloguer d’habitatge. EUROPA PRESS

José Bono i la seva esposa se separen

El president del Congrés dels Diputats, José Bono i la seva esposa Ana Rodrí-guez van decidir anun-ciar la seva separació de mutu acord i de mane-ra amistosa, segons va informar el propi José Bono. Les dues parts de-manen respecte a la seva intimitat i a la dels seus fills. Així mateix, avui te-nen previst presentar a Toledo l’escrit pel qual se separen de mutu acord. EUROPA PRESS

Les cues eren llargues a l’Aeroport i els passatgers es van encomanar a la paciència.

ACN

Page 13: 20 juliol 2010

diarimés - 1320/07/10 MÓN

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text

de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publica-

ció. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡Felicidades Berta y Lucas, ya teneis un añito! Os quieren. tito, tata y primo Hugo.

EPAlmenys 60 persones van morir i més de 90 van re-sultar ferides com a con-seqüència de l’accident ferroviari ocorregut a la matinada d’aquest dilluns (diumenge a la nit a Espa-nya) en l’est d’Índia, segons l’últim balanç fet públic per les autoritats al tancament d’aquesta edició. L’accident es va produir quan un tren que circulava a alta veloci-tat va impactar contra un altre en l’estació de Saint-hia, al districte de Birb-hum a Bengala Occidental. «El nombre de morts po-dria estar entre els 60 i 70. De fet, és difícil establir la xifra mentre els cossos en-cara estan atrapats dintre dels vagons», afirmava el ministre de Defensa Civil, Srikumar Mujerjee. El di-rector general de la compa-nyia Eastern Railway –la companyia responsable del

trànsit ferroviari a la zona–, V. N. Tripathi, no va descar-tar que s’hagi produït un sabotatge. Per la seva ban-da, la ministra de Ferrocar-

rils, Mamata Banerjee, va insinuar aquest tema quan va assenyalar que «es te-nen dubtes sobre les cau-ses de l’accident, el segon

en Bengala Occidental en dos mesos». L’accident és la segona gran tragèdia ferro-viària al país en els últims dos mesos.

SUCCESSOS

Un comboi va xocar amb un altre que estava estacionat en una estació

Un accident de tren provoca una seixantena de morts a l’Índia

Una imatge del tren que va impactar contra un altre a l’estació de Sainthia.

REUTERS

RUSSIA

EPEl Ministeri de Defensa rus ha incrementat sig-nificativament la partida pressupostària destina-da al programa de com-pra d’armes per al perí-ode 2011-2020, segons va informar ahir el núme-ro dos del departament, el viceministre Vladimir Popovkin. En principi el Kremlin tenia intenció de

desemborsar 13 bilions de rubles (328.000 mi-lions d’euros), però ara aquest desembors arri-barà a els 20 bilions . Po-povkin, citat per l’agència estatal RIA Novosti, va precisar que adquiriran més d’un miler d’helicòp-ters. L’Estat rus comprarà una desena d’avions de combat de cinquena ge-neració entre 2013 i 2015.

El Ministeri de Defensa augmenta notablement la compra d’armes

UNIÓ EUROPEA

REDACCIÓEl Govern espanyol no ha complert el seu com-promís de traduir la le-gislació comunitària a les llengües cooficials mal-grat que així estava pre-vist en els acords signats amb diverses instituci-ons comunitàries per a fomentar l’ús del català, euskera i gallec en la UE, segons va afirmar el pre-sident de l’Eurocambra,

Jerzy Buzek, en resposta a una interpel·lació pre-sentada per l’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ori-ol Junqueras. L’acord sig-nat entre Espanya i l’Eu-rocambra en 2006 preveu incloure en la pàgina web del Parlament Europeu un link que condueixi a les traduccions a les llen-gües cooficials de la nor-mativa de la UE.

La UE diu que Espanya no ha traduït la legislació comunitària

Page 14: 20 juliol 2010

14 - diarimés 20/07/10ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl Gimnàstic 2010-11 va co-mençar a rodar ahir, en un entrenament que va durar una hora i quart i que va servir per tenir una prime-ra presa de contacte entre el cos tècnic i la plantilla.

La cinquantena d’afici-onats que es van acostar al Nou Estadi per veure de prop la primera sessió del seu equip van poder ob-servar com més de la mei-tat dels homes que s’exer-citaven a la gespa tenien una cara desconeguda, al-menys tenint en compte la plantilla de la temporada passada. En aquest sentit, encara resten alguns juga-dors per arribar. Concreta-ment, tres, segons va asse-gurar Luis César.

Al matí les cares noves que havien d’arribar eren quatre però durant el mig-dia el club va fer oficial l’ar-ribada de Xisco Campos, un jugador de 21 anys pro-cedent del Múrcia que s’ha compromès amb l’entitat grana per les dues prope-res temporades. El lateral dret competirà amb «David Medina, Fran Vélez o algun jugador del filial», segons va assegurar el tècnic grana, Luis César, durant la pri-mera compareixença pú-blica de la temporada.

El gallec va explicar que encara resten per arribar «un centrecampista, un home de banda i un davan-ter». Tot apunta que l’ho-me del centre del camp serà Rodri, el de banda po-dria ser Jonathan Sesma

–tot i que aquest juga més còmode a la mitja punta– i el davanter encara és tota una incògnita.

«Tinc la plantilla que vo-lia. Els jugadors que hem contractat són de consens

i espero anar a l’stage amb el 90-95% de la plantilla tancada», afirmava el tèc-nic, conscient que alguns jugadors que tenen ara un elevat catxet, en unes set-manes es veuran obligats a abaixar-lo per la proximitat a l’inici de temporada.

Luís César també va de-clarar que Antonio David, jugador fitxat pel Sevilla C i que jugarà al CF Pobla de Mafumet, serà el tercer porter del primer equip i va deixar clar que únicament vol dos davanters en plan-tilla. «No vull tres nous, ja que només jugarà un i el que parteixi com a tercer

es pot sentir frustrat», va declarar l’entrenador, que també va parlar sobre la si-tuació de Biel Medina i Ru-bén Navarro, dos jugadors declarats transferibles pel club i que no compten per la propera temporada. Dels dos i de Fachan, que està de permís provant amb un altre equip, va dir que «ara estan entrenant però, pot-ser d’aquí cinc dies no ho estiguin. No sé què passa-rà».

Curro TorresUn altre dels temes que es-taven sobre la taula era la si-tuació de Curro Torres, ju-

gador que es va lesionar de gravetat la passada tempo-rada durant l’escalfament previ al partit entre Giro-na. El lateral dret, que es va trencar el taló d’Aquil·les, ha demostrat la seva inten-ció de seguir al Nàstic, tot i que el club, de moment, li ha oferit les instal·lacions i els seus serveis mèdics perquè pugui recuperar-se completament de la seva lesió. Llavors, quan l’exin-ternacional per Espanya pugui tornar a saltar a la gespa serà quan la direcció esportiva decideixi si conti-nua comptant amb els seus serveis.

FUTBOL

El club va anunciar l’arribada de Xisco Campos i falten un centrecampista, un davanter i un banda

El primer entrenament del Gimnàstic es va desenvolupar al Nou Estadi.

El Nàstic comença a rodar i encara resten tres cares noves per arribar

Rodri, Jonathan Sesma i un davanter completarien la plantilla que desitja Luís César

Antonio David, fitxat del Sevilla C i que jugarà a la Pobla, serà el tercer porter del primer equip

FUTBOL

David Belenguer fitxa pel Betis per una temporadaEl Betis va anunciar ahir, de forma oficial, el fitxat-ge de David Belenguer, que arriba lliure al club andalús després del seu pas pel Getafe. El defen-sa central, de 38 anys, ja va militar a les files del conjunt bètic entre el 2000 i el 2003 i va resul-tar un dels jugadors clau en l’ascens dels andalu-sos, l’any 2001, a la Pri-mera Divisió. Després del seu pas pel Betis, Belen-guer, que signa per una temporada, va marxar al Getafe, conjunt amb el qual també va ascendir a la categoria reina. El de-fensa central ha militat al conjunt madrileny les darreres set temporades amb el qual, fins i tot, ha jugat a Europa. REDACCIÓ

FUTBOL

Jorge Pina jugarà a l’Albacete la propera campanya

Jorge Pina jugarà a l’Alba-cete la propera tempora-da. El centrecampista, de 27 anys, s’ha compromès amb el conjunt manxec, després d’abandonar la disciplina del Llevant. L’Albacete va informar durant la jornada d’ahir que el jugador militarà a les seves files durant una temporada. Pina també pot actuar a la mitja pun-ta i, a més, pot jugar a la banda esquerra de l’atac. El jugador va iniciar la seva carrera professio-nal al filial del Saragossa i, després, va passar per equips com el Racing de Ferrol, el Màlaga, el Sa-lamanca, l’Sporting o el Llevant i s’ha fet un nom a la Segona Divisió. RE-DACCIÓ

Stephanie Medina i Jordi Carrasco, a l’equip mèdic

Stephanie Medina s’ha incorporat com a nova readaptadora funcio-nal del primer equip, en substitució de Romà Cunillera, nou prepa-rador físic. Medina és llicenciada en INEFC per la UDLL, amb es-pecialització en rea-daptació. Amb un cur-rículum molt extens, aquesta passada tem-porada va estar tre-ballant al Mollerussa. Per altra banda, Jordi Carrasco s’incorpora a l’equip de fisioterapeu-tes del primer equip del Nàstic, al costat d’Er-nest Canete, Carles Ló-pez i Pedro Flores.

Page 15: 20 juliol 2010

diarimés - 1520/07/10 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl CF Reus va iniciar ahir els entrenaments, que ser-viran per preparar la pro-pera temporada, una cam-panya que es presenta molt ambiciosa, ja que els ob-jectius del conjunt del Baix Camp continuen sent els màxims. L’ascens a la Sego-na Divisió B després d’estar diverses temporades a punt d’aconseguir-ho tornarà a ser una obsessió per l’en-titat, que ha confeccionat una plantilla competitiva i que, en principi, ha de ser capaç de quedar entre els quatre primers classificats del grup cinquè de Tercera Divisió.

Els jugadors van realitzar ahir la primera sessió du-rant el matí, la qual va ser suau i va servir per conèi-xer les noves cares del Reus 2010-11. A més, després de finalitzar l’entrenament, el club va presentar els dar-rers quatre fitxatges. Beñat, Pau de Haro, Chumbi i Efrén van gaudir de la seva posada de llarg, els quals van agrair l’interès del CF Reus en la seva contracta-ció i van demostrar la mà-xima entrega.

De Haro va assegurar que «després de marxar, veia molt difícil tornar» i Efrén, procedent de la Rapi-tenca, va destacar que «veia

complicat tornar a jugar a Tercera després de baixar a Catalana, però em van tru-

car d’aquí i no vaig dubtar en dir que sí».

La plantilla va marxar

ahir cap a Prades, on rea-litzarà l’stage de pretempo-rada.

FUTBOL

Primer dia de treball en un CF Reus que vol il·lusionarEl club va presentar quatre jugadors

Els jugadors del CF Reus compartiran pretemporada amb alguns integrants del planter.

OLÍVIA MOLETFE D’ERRATES

Irache Quintanal, medalla de plata en el nacional de pesLa reusenca Irache Quin-tanal, que dissabte pas-sat va guanyar la medalla d’or en la prova de llença-ment de disc en el Cam-pionat d’Espanya que es va disputar aquest cap de setmana a Avilés, va aconseguir la medalla de plata en la prova del llan-çament de pes, amb un resultat de 16,15 i per dar-rere d’Úrsula Ruiz Pérez, que va resultar vence-dora, amb un resultat de 16,38. En l’edició d’ahir del Diari Més s’apuntava que la reusenca també havia resultat campiona en la prova de pes però va ser Ruiz la millor en aquesta modalitat. Mag-nolia Iglesias va ser la ter-cera millor esportista en llançament de pes.

FUTBOL

El CF Pobla de Mafumet comença a treballar amb diverses cares noves

VICENTE M. IZQUIERDODesprés d’un merescut des-cans, el CF Pobla de Mafu-met torna als entrenaments i ho farà aquesta tarda, en una sessió que començarà a dos quarts de vuit de la tarda a l’Estadi Municipal, una hora després de la con-vocatòria prevista per Kiko Ramírez, que s’estrenarà a la banqueta del filial del Gimnàstic.

Hi haurà moltes cares no-ves a la primera sessió, com les d’Álvaro Rey i Seba (Be-tis C), Eloi Gila (Gramenet), Aleix, Joel, Fran Martínez, Bueno, Aitor Casas, Alberto

Benito, Fran Carbia, Gerard Roger i Carles Roura (juve-nil del Nàstic), Jusi (Camp Clar) i Xavi Boniquet (Osa-suna B). Fran Vélez, Jor-di Roca, Aitor Casas, Ser-gi Juste, Ousman i Antonio David, tot i que tindran fit-xa amb la Pobla i seran ju-gadors del filial grana es-tan amb el primer equip, a les ordres de Luis César, on realitzaran la pretempora-da. El primer partit de pre-temporada poblenc serà el 4 d’agost, contra el juvenil A del Nàstic i la presenta-ció tindrà lloc el 22 d’agost, contra el Castelló.

Primera sessió de Kiko Ramírez

LLAGUTS

Mataró va acollir, aquest diumenge, la tercera regata de la Lliga Catalana de Llaguts, en la qual va prendre part el Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils, amb un to-tal de deu tripulacions. Els cambrilencs van assolir i va quatre podis en les vuit categories en què va participar, destacar la tripulació Cambrils A a la categoria Absolut Fèmina, en què van assolir la primera posició en la pro-va cronometrada i en la final A. REDACCIÓ

Bons resultats dels Vogadors a Mataró

CEDIDA

Page 16: 20 juliol 2010

16 - diarimés 20/07/10ESPORTS

FUTBOL SALA

Panaderia Mármol guanya l’Open Vila-seca

Panadería Mármol es va proclamar campió del di-vuitè Open Vila-seca Fut-sal, disputat a Colomí Parc entre els dies 8 i 11 de juli-ol. L’equip guanyador es va emportar 1.200 euros, men-tre que el segon classificat, Pizzeria Venus, va rebre un premi de 500 euros. El con-junt més esportiu va ser Maped, el màxim golejador Josep Giralt, i el millor juga-dor de la final, J. Luis Mon-táñez. REDACCIÓ La copa de campions, amb els integrants de l’equip guanyador del torneig.

CEDIDA

PATINATGE

REDACCIÓL’Escola de Patinatge del TarracoRoller va participar, diumenge, a la XVI Cursa del Raval de Patinatge de Velocitat, que es va desen-volupar a Barcelona. El re-corregut era de 600 metres per volta i la pista es pre-sentava molt exigent.

Els esportistes del club tarragoní van aconseguir excel·lents resultats, alçant quatre podis. Iker Martínez

va ser el millor en la cate-goria masculí mini men-tre que Mar de Paz va fi-nalitzar segona en femení mini. Mariona Blasco, que va competir en la categoria infantil, va proclamar-se vencedora, igual que Ale-xandra Palos, que va ser la millor en la categoria màs-ter. Aquests resultats posen de manifest el gran treball que està realitzant l’escola tarragonina.

TarracoRoller aconsegueix quatre podis a la XVI Cursa del Raval

Els quatre components del TarracoRoller, amb la seva copa.

CEDIDA

Tarragona.

Rosa Torres Juncosa Ha mort a l’edat de 90 anys. El funeral

tindrà lloc avui, a les cinc de la tarda, al tanatori.

Reus.

Maria Rovira Anfrons. Ha mort a l’edat de 84 anys. El fu-

neral tindrà lloc avui, a les set de la tarda, a l’església de

Botarell.

Josepa Pallàs Farré. Ha mort a l’edat de 89 anys. El funeral

tindrà lloc avui, a dos quarts de sis de la tarda, a l’església

de Sant Joan de Reus.

Ana Miras Porta. Ha mort a l’edat de 82 anys. El funeral tin-

drà lloc avui, a les dotze del migdia, a l’església de Crist

Rei de Reus.

DEFUNCIONS

Page 17: 20 juliol 2010

diarimés - 1720/07/10 OPINIÓLa secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïsa Estivill, 16. baixos.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Certament la gestió pública hauria de constituir una re-ferència, en tots els sentits,

a l’hora d’avaluar la seva eficàcia i competència; malauradament, la realitat majoritària s’imposa i l’evidència és que deixa molt a de-sitjar, amb tot el que això suposa per una situació econòmica clara-ment “tocada” per una dinàmica a la baixa en la seva pròpia viabi-litat.

Exemples de tot tipus es van produint a tots els nivells de l’Ad-ministració, ja sigui per la incom-petència o falta de rigor i prepa-ració de màxims responsables, o bé per una tasca, en portes, de la responsabilitat penal en moltes ocasions.

Darrerament s’ha publicitat una referència de tot l’esmentat, amb una despesa multimilionà-ria, concretada en la construcció de l’”Aeroport de Ciudad Real”, que havia de constituir un equi-pament supermodern, amb pis-tes d’última generació, les més llargues de tots els aeroports de l’Estat, unes instal·lacions fona-

mentades en un moviment de persones de prop de dos milions i mig, i, en definitiva, la concre-ció d’una inversió aeroportuària que havia de competir al màxim nivell amb altres alternatives en funcionament.

La realitat és que, avui, la “pro-posta innovadora” rep tres vols setmanals de Ryanair amb sub-venció pública, oblidant-nos me-diàticament de la inversió de més de 500 milions d’euros, bona part finançats per una entitat finan-cera pública com Caja Castilla- La Mancha, i la inviabilitat evi-dent que, a més, ha suposat una nova injecció de prop de 140 mili-ons més de la Junta de Castella-la Manxa, per fer front a deutes pen-dents. Sembla evident que estem davant una “presumible estafa” amb molts responsables, atomit-zats, segurament d’entrada la ma-joria de bona fe, però que la seva nefasta gestió ha comportat una situació caòtica i el malbarata-ment de “cales de tots” sense cap tipus de control, ni ningú que po-ses seny a l’hora de fer les anàlisis

successives que es devien d’anar produint.

La referència esmentada no és, segurament, l’única, i a totes les escales, a ben segur, que n’hi ha hagut de molts altres; el que no és de rebut, és que fins la data no existeixin actuacions, de tot ti-pus, per exigir responsabilitats

als “encarregats” d’una quimera que ha suposat un ridícul macro-econòmic incontrolat a nivell in-ternacional.

Segurament, en un panorama social on s’han de fer esforços per part de tots, no es pot entendre que des dels poders públics s’ha-gin d’endegar mesures “dures” que recauen sobre una classe mit-ja amb greus mancances de viabi-litat futura, que veu com els efec-tes de situacions com l’esmentada

no tenen cap raó de ser, si bé ara ens toca fer front a un “aval”, que segurament cap de nosaltres hau-ria signat.

Tots crec que som conscients que els propers mesos se’ns exi-giran sacrificis importants del que ha suposat el nostre “estat de benestar”, però no estaria de més

que a l’hora d’implementar deter-minades mesures de contenció de la despesa pública, també in-daguéssim les previsions perquè situacions com l’esmentada no es tornin a repetir. Obviar el tema, especialment per la seva reper-cussió electoral pels seus “direc-tes encarregats” no hauria de ser una excusa per exigir transparèn-cia a un model de gestió “nefasta” que hauríem d’eliminar costi el que costi.

TRIBUNA

«La realitat és que, avui, la proposta innovadora rep tres vols setmanals de Ryanair amb subvenció pública »

Malbaratament

Lluís BadiaAdvocat «Som conscients que se’ns

exigiran sacrificis importants del que ha suposat el nostre estat de benestar»

El dia de la infàmia

Recuerdo que hace 13 años asistí a la primera manifes-tación de mi vida. Fue una

concentración en Plaça de la Font por un chico llamado Miguel Án-gel Blanco que había sido secues-trado por ETA para chantajear al gobierno de Aznar. El ejecutivo no cedió y aquella misma tarde, poco después de la concentraci-ón, las noticias anunciaban que habían encontrado a Miguel Án-gel con un tiro en la nuca. Horas más tarde fallecía en el hospital.

Miguel Ángel Blanco tenía 29

años y era un compañero de Nue-vas Generaciones y, desgraciada-mente, su secuestro y asesinato iban a ser un punto de inflexión en la lucha contra el terrorismo. Con este asesinato la sociedad ci-vil comprendió que la única for-ma de vencer a los asesinos de ETA era mantenerse unidos y no dejarse chantajear. Algo que tam-bién comprendió el ejecutivo y todos los partidos de la oposici-ón formando, fortaleciendo, un frente común contra los terroris-tas. Un claro ejemplo de ello es

el llamado espíritu de Ermua, el pacto formado por el PNV el PSE y EA para obligar a Herri Batasuna, partido pro-etarra, a abandonar el ayuntamiento de esa localidad. El espíritu de Ermua se extendió a toda España.

13 años después muy a nues-tro pesar el espíritu de Ermua se ha perdido. La unión entre los partidos se ha roto, se ha nego-ciado con los Etarras y estos han chantajeado a placer. Esa no es la forma de acabar con la barbarie etarra. Miguel Ángel fue, es y será

un referente para toda la sociedad civil y política. Fue un joven como muchos de nosotros con inqui-etudes políticas que por pensar diferente lo asesinaron. Esa es la libertad que quieren algunos. La libertad de matar a los que difie-ren de su pensamiento único.

Por ello en este día de la infa-mia queremos darle las gracias a Miguel Ángel por habernos mos-trado el camino a seguir para aca-bar con los asesinos y pedimos re-cuperar el espíritu que nos unió contra la barbarie etarra.

Carlos LedoPresident de les Noves Generacions del Partit Popular a Tarragona

EDITORIAL

El bitllet d’autobús de les sis línies que cobreixen diferents trajectes al Camp

de Tarragona a la nit ha deixat de ser multiviatge per convertir-se en un bitllet

senzill que costa 3,55 euros cada cop que es puja a un autobús, un preu impos-

sible per a la butxaca d’un jove o adolescent, principals usuaris d’aquest servei.

Els usuaris d’aquestes línies que vulguin de gaudir dels avantatges multiviatge

hauran d’adquirir alguna de les targetes integrades que l’ATM ha posat en marxa.

L’alternativa per als joves no és massa esperançadora. O comparteixen taxi, mal-

grat les limitacions de la flota existent i tenint en compte que Tarragona és una

de les províncies on es paga més per baixar la bandera, o bé utilitzen el vehicle

particular. La línia d’autobús nocturn va néixer, precisament, per evitar que els

joves utilitzessin el cotxe. En aquest sentit, la nova estratègia de preus de l’ATM

ha fet un pas enrere després de vuit anys d’avenços.

Preus assequibles als joves

Page 18: 20 juliol 2010

18 - diarimés 20/07/10BELLESA

L’educació sexual ha de començar a l’escolaactualitat

L’Institut Nacional de Salut d’Anglaterra prepara un informe que rebutja la idea que l’educació sexual abans de l’institut provoqui un inici prematur de les relacions

L’educació sexual ha de co-mençar a l’escola primària per ser més efectiva, se-gons els assessors en salut del govern britànic. L’Insti-tut Nacional de Salut d’An-glaterra prepara un infor-me que rebutja la idea que l’educació sexual abans de l’institut provoqui un inici prematur de les relacions. «És un mite que l’educació sexual encoratgi els nens a ser més promiscus o a practicar el sexe abans», assegura l’expert Simon Blake, que participa en la redacció de l’informe. Tot i la controvèrsia que desper-ta la idea, per Blake, l’edu-cació sexual pels menors és «vital» perquè els ajuda «a resistir pressions» i els dóna «l’habilitat», quan arri-bi l’hora, de «practicar no-més el sexe que escullin».

«L’educació sobre el sexe i les relacions és més efectiva si s’introdueix abans que els joves practi-quin el sexe per primera ve-gada», assegura l’esborrany d’informe dels assessors en salut britànics. Segons els experts, s’ha de promoure una educació sexual pro-gressiva, que comenci a pri-mària destacant valors com l’amistat i el respecte mutu. «Cal garantir que entenen la importància de valorar i res-pectar», diu l’esborrany, que destaca que els diversos te-mes sexuals «s’han d’intro-duir i cobrir d’una manera apropiada, d’acord amb la maduresa dels alumnes».

Els experts destaquen la importància de promou-re entre els menors «el co-neixement dels diversos pensaments i pràctiques en relació a l’ús de l’alco-

hol, l’oritenació sexual o l’abortament». A més, tam-bé consideren necessari «desenvolupar capacitats de negociació» perquè de més grans els joves «en-tenguin els seus drets i res-ponsabilitats i el què signi-fica consentir». Els experts britànics diuen que l’educa-ció sexual ha de considerar «les diverses perspectives culturals, religioses i famili-ars» dels menors i ha d’in-tentar promoure «la discus-sió i el qüestionament de la discriminació i dels prejudi-cis».

En aquest sentit, el text considera que cal fer peda-gogia amb els pares per ex-plicar que l’educació sexual «no promou el sexe prema-tur, ni incrementa l’activi-tat sexual o la possibilitat d’experimentar». De fet, en el seu esborrany els asses-

sors del govern proposen la participació de la família en algunes de les xerrades.

La possibilitat d’introdu-ir classes d’educació sexu-al a primària és polèmica al país. L’anterior govern labo-rista de Gordon Brown tenia la intenció de promoure les classes, però no va arribar a canviar la llei. Ara, el nou executiu del conservador David Cameron treballa en un nou currículum escolar que podria incloure les re-comanacions dels experts de l’Institut Nacional de Salut, que es presentaran en una versió definitiva el 2011. La mesura es centra-ria només a Anglaterra, per-què salut és una competèn-cia transferida a les nacions com Escòcia, que apliquen el seu propi model.

Pels acadèmics brità-nics, cal trencar els estereo-

tips sobre l’educació sexual perquè, segons ells, el co-neixement dóna als menors ‘les habilitats i la confiança per retardar el sexe fins que estan preparats per gaudir d’una relació amorosa res-ponsable i mútua’.

Polèmica a CatalunyaA Catalunya, la posada en funcionament d’un portal d’educació sexual per ado-lescents de la Generalitat ha despertat polèmica per-què un tertulià d’Intereco-nomía va insultar i titllar de «porca» a la consellera de Salut Marina Geli. El depar-tament de Salut va decidir emprendre accions legals contra el tertulià. Geli va respondre a les acusacions del tertulià dient que «crimi-nalitzar» el sexe «és un greu error» i una actitud «del pas-sat».

L’educació sexual és més efectiva si s’introdueix abans que els joves practiquin el sexe per primer cop.

CEDIDA

trucs de bellesa

Màscara per al cabell sec o maltractat:Ingredients: 1 rovell d’ou, 2 cullerades d’oli d’amet-lla o d’oliva, 2 cullerades d’aigua tèbia. Bateu l’ou fins que canviï de color per eliminar-ne una mica l’olor. Afegiu-hi l’oli i barregeu-ho bé. Afegiu-hi l’aigua i barre-geu-ho. Apliqueu-ho al ca-bell i deixeu-l’hi durant 20 minuts. Després renteu-lo com de costum.

Màscara per a pell seca o deshidratadaIngredients: un quart d’al-vocat, 1 rovell d’ou, 10 go-tes d’oli d’ametlla o d’oliva, 1 gota de mel.Bateu bé l’ou fins que can-

viï de color. Afegiu-hi l’al-vocat i la resta dels ingre-dients. Barregeu bé fins a formar una pasta unifor-me. Apliqueu-ho sobre la pell neta i deixeu-l’hi durant 10 minuts. Elimineu-ho amb aigua a temperatura ambient.

Màscara hidratantIngredients: 1 clara d’ou, mig plàtan, 10 gotes de mel, 2 fulles de menta.Bateu la clara una mica. Afegiu-hi la resta dels in-gredients i barregeu-ho bé fins a formar una pasta uni-forme. Apliqueu-ho sobre la pell neta, deixeu-ho actu-ar 10 minuts i elimineu-ho amb aigua.

et PrOPOseM

Etnia Barcelona, la firma d’ulleres de disseny que es basa en els valors de la modernitat, la llibertat i la iden-titat, llança per primera vegada una col·lecció d’ulleres de visió infantils amb diferents línies inspirades en ciu-tats i països de fantasia.

cONsells de salut

El nombre d’adults i nens amb sobrepès i obesitat està augmentant a tot el món. A la Gran Bretanya o els Estats Units, en els dar-rers anys, fins i tot es parla d’”epidèmia”. Igualment, es-tudis recents duts a terme a Catalunya i altres comuni-tats de l’Estat espanyol tam-bé indiquen que això està

succeint aquí, i molt especi-alment en els nens.Hi ha dos aspectes carac-terístics de l’estil de vida actual que influeixen deci-sivament en l’aparició del sobrepès i l´obesitat: l’ali-mentació desequilibrada i l’escassa activitat física.L’excés de pes durant la in-fància i l’adolescència estan fent que malalties com la di-abetis, la hipertensió arterial i l’artrosi es manifestin més sovint en la gent jove. A més a més, un nen amb excés de pes té moltes probabilitats de convertir-se en un adult obès.

Si es detecta un infant de 4 a 7 anys amb indicis d’aquests trastorns, cal que el pediatre avaluï la situació i la família posi en marxa les mesures necessàries.Si als 8-9 anys un nen o una nena presenta excés de pes, caldrà ser més radi-cal, ja que a partir d’aquesta edat es fa més difícil revertir el procés que portarà cap a l’obesitat i els trastorns de salut associats.

Prevenir l’obesitat infantil per poder evitar-la

en edat adulta

Page 19: 20 juliol 2010

diarimés - 1920/07/10 CLASSIFICATSléfono, piscina y barbacoa. Ideal para casa rural. Entre tarragona, Valls y Reus. Tel: 689.906.650

Vila-seca (aV. R. D’Olzina, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cui-na, 2 banys,, calefacció, mo-blat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

cOnsTanTÍ, ObRa nOVa DiRecTe promotor casa 4 dor-mitoris, 2 banys, 181m² jardí privat, garatge per 2 cotxes, Possibilitat de Lloguer amb Op-ció a Compra. tel. 977.240.071 / 977.524.279

el MORell- c/ JacinT Verda-guer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

TeRRenO en salOU, cTRa. De la costa, para edificar edi-ficio plurifamiliar de 12 vivien-das. T.977.25.09.93.

salOU, zOna pUeblO Te-RRenO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

salOU, c/ llOReR zOna estival, terreno para construc-ción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros. T.977.25.09.93.

salOU, zOna esTiVal, TeRRenO urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 180.000 euros.T.977.25.09.93.

ReUs. pis De 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros.Tel. 977 32.13.03

la secUiTa- cTRa. TaR-RagOna, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 te-rrazas y dos balcones, garaje privado, próximo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

VenDO pisO cénTRicO, De 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre-cio negociable.

Altres poblacions

cOnsTanTÍ pisOs/cases De 2/3 dormitoris exteriors i assolellats amb pàrking i traster immillorable finançament tel. 977 52 42 79

cOnsTanTÍ, pis De 3 habi-tacions amb ascensor. Bona ubicació. 100.000 euros.Tel. 676.211.787

la canOnJa, pisO sUpeR económico e impecable! Con 4 habitaciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina indepen-diente, galería, soleado. OPORTUNIDAD. 130.000 euros.977.25.09.93

RiUDOMs. UlTiMs pisOs pROMOciÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plan-tes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conduc-tes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

el MORell OpORTUniTaT DiRecTe promotor casa 4 dormitoris, 2 banys + 1 lavabo, 145 m² jardí privat de 80 m² i zona comunitaria amb piscina, tel. 977 24 00 71

baiX caMp. casa De poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

VilallOnga Del caMp, OpORTUniDaD por trasla-do, vendo piso por hipoteca pendiente, piso con 2 habita-ciones, cocina independien-te, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. Edificio de reciente construc-ción. Hipoteca de 155.000 euros.T.977.25.09.93.

Finca RÚsTica cOn DOs casas grandes. Agua, luz, te-

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TaRRagOna en cOnsTRUc-ciÓ pisOs de 2 i 3 dormito-ris, i duplex, zona comunitaria amb piscina tel. 977 24 00 71

TaRRagOna - l´albaDa pis semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-men-jador amb balcons, a/a, exte-rior assoleiat, ascensor, par-quing inclós. 175.000 euros. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

san peDRO Y san pablO, piso en C/ Violant d’Hungría, 3 habitaciones, amplia cocina, galería, 2 baños, terraza, par-king y trastero, amueblado y zona comunitaria con piscina. MUY SOLEADO. Por: 200.000 euros.T.977.25.09.93.

OpORTUniDaD sanT peRe i sanT paU, Bloque Euro-pa, piso de 3 habitaciones, baño, gran cocina con galería, sal.-comedor, amplia terraza, bien orientado, exterior, cén-trico, buenas vistas. Buena relación emplazamiento, su-perficie, precio. Por: 150.000 euros.T.977.25.09.93

cHaleT en el cenTRO de Tarragona ciudad. Dos plan-tas, bodeguilla rústica y jardín. Aceptamos piso a cuenta como forma de pago. Tfno: 977 22 66 52 web: www.promysa.com.

se VenDe pisO en Pl. Cas-tellers (Av. Catalunya). 4 habitaciones, 2 baños, muy buen estado. Precio atractivo. 977.214.713

TORRes ROMa en TaRRa-gOna, amplio piso impeca-ble, de 4 habitaciones, 2 ba-ños, bien orientado. 400.000 euros.T.977.25.09.93.

sanT peRe i sanT paU, Avin-guda Països Catalans, impeca-ble, zona tranquila, piso con 3 habitaciones, 2 baños, cocina con galería, amplia terraza, muy soleado, a. acondicionado y calefacción, con vistas a gran zona verde privada, parking y

trastero de unos 8 m2, fantásti-ca zona ajardinada con piscina. 205.000 euros.T.977.25.09.93

TORReFORTa ensancHe, Vi-VienDa en venta, impecable, con 4 habitaciones, 2 baños completos, esquinera, delante de amplio parque, muy de-corada, reformada, lista para entrar a vivir, sin ningún tipo de reforma. 210.000 euros. T.977.25.09.93.

TORReFORTa , bOniTO pisO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. To-talmente reformado. Tel. 615. 891. 932

en VenDa pis a sp i sp C/Violant d´Hongria, 2 banys, 2 terrases, parquet, calefacció , 3 habitacions. Preu: 200.000.euros. Interesats trucar al te-lèfon 629.48.54.57.

c/sMiTH, TaRRagOna, 2 HabiTaciOnes y dos baños, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visí-telo. Tel. 977 24 44 66.

iDeal genTe JOVen, DispO-neMOs de viviendas econó-micas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavis-ta. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

sanT peRe i sanT Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

sanT peRe i sanT Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui-pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles.

De paRTicUlaR a paR-TicUlaR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Ur-banització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MOnTbRiÓ. ReF. 595. pis semi-nou. 80 m2 utils. Anti-guitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Pisicina comunitaria. Pàrquing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

pROMOciÓ ObRa nOVa a RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habita-cions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros.Tel. 977 81.40.10

la secUiTa. ObRa nUeVa. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

ReF 5570. pisO en venta Reus. C/ Jurats un 5º de 3 hab, baño y cocina, balcones con ascensor, necesita refor-mas, precio: 66.000 euros. 617.472.053

Vila-seca. pisO De 3 dormi-torios, co ci na in de pen di ente, sin as censor, 144.240 eu -ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

naU en VenDa RiUDOMs. Superficie 520 m2. Nau apa-rador. Parket. Oficines. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat apar-cament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

VenDO pÀRQUing gRan cOTXe més moto. Particular. Molt cèntric. Vigilat 24 hrs. Tel: 659.878.351

plaza De paRking. zOna Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

VenDO paRking zOna plaza Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/media-no. Tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

c/ JaUMe i, pis de 1 dorm. s-menjador amb balcó, cuina americana, 1 bany , exterior, assoleiat, ascensor i com., in-closa. 420 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

pisO aMUeblaDO cénTRi-cO. 3 Habitaciones, 2 baños, amplio salon – comedor, A/A, parquet. Tel. 696 048 462

aV. caTalUnYa, pis , de 4 dorms., sala menjador amb balcó, cuina office amb galeria, bany complert i lavabo, arma-ris encastats, exterior, assoleiat, ascensor, i mobles. Ideal es-tudiants. Comunitat inclosa. 600 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

cala ROMana, pis TOT re-format de 4 dorm., s- menja-dor amb terrassa , cuina office amb galeria, 2 banys, moblat , calefacció, pk i com. inclosa. 800 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

JOan MiRÓ, pis s/ n de 2 dorm. s- menjador amb terras-sa, cuina office amb vitro, gale-

ria, vestidor, 2 banys, calefacció moblat , pk i com. inclosa. 620 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL.Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

esTUDiO ceRca De la PLA-YA, amueblado. 2ª quincena julio 350 euros. Mes de Sep-tiembre 700 euros. Tel: 977 – 20.77.39 -- 977 – 20.09.27

TaRRagOna plaça MiTJa llUna particular lloga pis en edifici emblemàtic, nou de 120 m² exterior 4 dormitoris (3 do-bles), 2 banys complerts, men-jador gran, cuina independent equipada, aire condicionat amb bomba de calor, molt llu-minos tel. 977 24 00 71 / 659 52 04 50

c/ sMiTH, pis s-nOU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina americana amb vitro., bany complert, amoblat, comun. incl., 520 euros. /mes NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

c/peRe MaRTell 62, De tres habitaciones (una con suite) bomba de frío y calor, parquet, cocina independiente. Parking incluido. Tel.: 977.242.160

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

se VenDe pisO ROViRa i Virgili 46. Seminuevo, 3 habi-taciones (1 suite) con 2 baños. Buen Precio, urge vender. Lla-mame al 628.670.993

Se vende piso seminuevo Violant

d’Hongria. 3 habitaciones, 2 baños, galería, terraza, zona comunitaria. 210.000

euros parking incluido. 977.226.652

ALFORJA. Terreny urbà de

1.000m2 de parcela, casa de 140m2, 1

poupropi, 2 basses, garatge per a 2

cotxes, portxe amb barbacoa, gas butà,

terres de gres. Preu: 128.000 euros

Tel.: 615.620.161 SE ALQUILAN APARTAMENTOS EN TARRAGONA

de una habitación, amueblados, con

electrodomésticos, A.Acondicionado. DIRECTO CON EL

PROPIETARIO.Tel: 977.21.96.35

TORREDEMBARRAVENTA ó ALQUILER

Local céntrico 105 m2.Tel: 610.218.975

Page 20: 20 juliol 2010

20 - diarimés 20/07/10CLASSIFICATSC/Unió 14, piso de 2 habita-ciones. Calefacción, gran salón comedor. Finca rehabilitada. Ascensor. Tel.: 977.242.160

C/pare palaU esqUina Con Rambla Nova, 3 ha-bitaciones, 2 baños, cocina independiente. Radiadores electricos, bomba frío y calor, amueblado Posibilidad de par-king en el mismo edificio. Tel.: 977.242.160

C/G. González, 3 habi-taCiones, trastero, cocina independiente, luminoso. Ascensor. Finca rehabilitada. Telf:977.242.160

C/Unió 31, pisos de 4 habi-taciones, 2 baños, calefacción, cocina independiente, armario empotrado en habitación prin-cipal. Finca rehabilitada con ascensor. Telf:977.242.160

C/Unió 14, de 2 habitacio-nes, 1 baño, cocina indepen-diente, calefacción, amplio salón comedor. Finca rehabi-litada junto a Rambla Nova. Telf:977.242.160

alqUiler de apartamen-to de obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

montbrió del Camp, s-noU de 3 dorms., sala men-jador amb balcó ,armaris

encastats, cuina amb vitro, 2 banys , a/a, moblat i assolellat . Com. incl. 550 euros /mes. Amb parquing i traster. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

Constantí pisos de 2/3 dormitoris exteriors i assole-llats amb pàrquing i traster . En Venda o Lloguer amb opció a compra. tel. 977.524.279 / 977.240.071

reUs. alqUilo estUdio CéntriCo amueblado 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. Tel: 639.375.753

Vila-seCa, C/ Vía máxima, 74 Obra nueva. 4 habitacio-nes, 2 baños, 2 terrazas y parquing. 590 euros / mes. Tel.651.826.272

Valls (1-b), pis s-noU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina amb vitro., bany complert, pk i traster incl., i comun. incl., opc.mobles.. 415 euros/mes. NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

reUs, traVessera de st. Pau, pis s/ nou de 1 dorm., sala menjador , cuina amb vi-tro, bany complert, a/a ascen-sor, moblat , pk i com. inclosa. 450 euros / mes.NOU HÀ-BITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

Traspàs

es traspassa fleCa-Cafeteria al port de Tarra-

gona. En ple rendiment.Tel: 685.814.628

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

bUsCo plaça de par-kinG zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

es lloGa loCal a Reus per a magatzem, 200 mts. 400 euros/mes. Tel. 666.482.830/696.717.500

alqUilo CoChera Gran-de, indiVidUal, cerca de Joan XXIII, precio económico. Tel: 607.274.367

reUs. es lloGa Cafetería sense traspàs al c/ Batán,8 ( al costat del Cine Palace). Tel. 609.782.432

alqUilo parqUinG moto Grande, 40 euros. Avda. Ca-talunya (delante Universidad). Tel: 617.949.947

reUs es lloGUen plaCes de parquing al carrer Batàn (al costat del cine Palace) telf: 609 782 432

TREBALL

nesseCitem 3 ComerCials de cartera multiple per a Ta-rragona i provincia. Producte

tecnològic (no comissions retribució de futur).Impres-cindible cartera de clients, sectors hosteleria, industrial, telecomunicacions i de serveis. Trucar al 650 913 294 de 10 a 13 h. De dil-dij, per concertar entrevista.

empresa en expanssió preCisa comercials per el sector energètic, formació a càrrec de l’empresa. Incorpo-ració inmediata. Imprescindi-ble 18 anys i tenir nacionalitat espanyola, alts ingressos. Sr. Francesc. Tel. 667.777.058

bUsCo pintor para pin-tar piso particular en Tarrago-na. Nosotros aportamos mate-riales. Duración obra 3-4 días. 10 euros/hora Tel: 676.183.975

UrGe ChiCa o masajis-ta para piso relax en Tarra-gona, mucho trabajo. Tel. 686.684.108

tienda oranGe, pre-Cisa personal co-

mercial para PYME. Tel. 93.505.40.80/653.483.071

aUxiliar de Geriatría ti-tUlada, se ofrece para asis-tencia de ancianos y enfermos. Tel: 628.532.341

empresa líder al seCtor del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Expe-riència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

se bUsCa dependienta para panaderia con vehículo propio. Tel. 627.512.119

empresa líder al seCtor del moble necessita repartidor/muntador de mobles amb ex-periència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immediata. Inte-ressats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

AMISTAT

¿qUieres enContrar amistad, pareja, grupos y cenas? ARA-VIU. Tel. 977 24.38.70 / 630.432.999

se ofreCe GiGoló mayor para señoras mayores. Serie-dad. Tel. 648.978.314. hom-bres no

REFORMES LLAR

albaÑileria. realizamos toda Clase de trabajos. Pre-supuestos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

se ofreCe paleta para hacer reformas en gene-ral. Económico y serio. Tel. 615.891.932

COMPRES

prUdix Compro oro jo-yas usa das, mejor preCio, paGamos al instan-te. O’Do nell, 25 junto PA-

SEO PRIM- RE US. Tel. 977 32.82.24. en benVinGUt soCias nº 32 (el tanCat) el Vendrell (tarraGo-na).977.18.15.15

dinero al instante. Com-pra DE ORO Y JOYAS MC. Máxima tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. T e l . : 977.32.17.27. TAR RA GONA, C/ CAPUTXINS, 28

Compra de oro máxima cotización, rescate de póliza de empeño Monte de Piedad MC oro, Plaça Pastoreta nº 2 - REUS. Parking gratuito. Tel. 977 33.33.10

TAROT

tarot arisam. te aCla-ra tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. Tel. 806.40.11.38

maría tarotista y Viden-te en REUS (zona Paseo Prim)y en SALOU (Herboristeria El Rebost natural, cerca mercado municipal) Primera consulta gratis. Tel: 977 – 32.66.59

rebeCa Vidente tarotis-ta oferta visa 15 euros Tel. 93.861.86.94

la brUjita heChiCera ¡naCí para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garan-tizados. 806 516 508 Aclara tus dudas. ¡Llámame! Te atenderé

Compro oro, joyas u s adas. Joyeria ROS,

Sant Agustí 6. Ta rr a go na. Tel. 977

22.93.94

Cips ClUb amiGos. orGani-za psicóloga. Tel: 977 243 029 -- 625.496.482 www.ci-ps.com

OFICIALA DE PELUQUERÍA

Con experiencia.Para Tarragona y

Reus.VIVEROS ESTILISTES Interesadas dejar currículo en C/

Cervantes,24 bajos.Tel: 977.21.93.66

COMPRA Y VENTA DE ORO Y JOYAS

BERMUDEZCAMBIA TUS JOYAS

USADAS Y ROTAS POR DINERO

Pagamos hasta 27euros el gr.

Pagamos al contado.C/ Canyellas, 7 1º 3ª

TarragonaTEL. 692.22.83.40 /

600.47.19.45

tarot bel. 15 aÑos de experienCia colabo-radora del profesor r .

brU en radio y televisión. atiendo personalmente

en tarragona centro. Consulta 20 euros.

tel: 667.031.194

Page 21: 20 juliol 2010

diarimés - 2120/07/10 CLASSIFICATSpersonalmente 24h. Mayores de 18 años.

MOTOR

Es vEn Audi A8 3.3 TDI 225cv diesel, canvi automàtic, any 2.001 Tel: 691.816.438

HOndA CiviC 1.4 90 cv, 3 puertas, Gasolina, Año 99. 145.000km, 2.500 euros Tel. 627.001.614

ALTRES

CÉduLAs dE HABiTABiLi-dAd. PrECiOs económicos. Teléfonos 977-130.354 - 609-046.146

sE HACEn COMidAs Y POS-TRES CASEROS económicos, para llevar a domicilio. Tel: 637.224.159

POr CiErrE dE nEgOCiO de estética, SE VENDEN pro-ductos a muy buen precio. Tel: 675.454.636

RELAX

AnA, CinCuEnTOnA, EsPA-ñOLA. rEus. 30 euros todo de todo…Tel: 659.377.652

30 EurOs TRAVESTI BELLA. 120 pecho y 20x6 cms de ta-ladro. 69, penetración, francés natural, especial principiantes. Tel: 695.435.587

nOvEdAd. dOs chicas jóve-nes no profesionales dispues-tas a todo. Tel. 662.395.091

nOvEdAd. ArAMis, ¡Venezo-lana despampanante! Carita de ángel, muy cariñosa y compla-ciente, francés natural. (Cam-brils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

sE ALquiLAn habitacio-nes 150 euros/semana para chicas independientes. Tel: 665.779.763

nOvEdAd. CHiCO elegante con clase, para señores solven-tes, 200 euros. Discreción. Tel. 622.395.091

MÁXiMA disCrECiÓn, masa-jes sensitivos, relajantes , muy complaciente, “recibo sola”. Tel. 608.669.708

sALOu. dEsdE 25 euros. Mo-rena, cachonda. Todos los ser-vicios. Salidas. Tel: 664.722.333

MAdrE-HijA jÓvEnEs, lés-bico superauténtico, copro, lluvia, francés, 30-60 euros. Tel. 638.418.619

CAsA rELAX, necesitamos amigas, catalanas, españolas, rumanas. Cumplir horario. Ta-rragona.Tel.679.763.276

TArrAgOnA PrECiOsA mo-rena 21 años depiladita, parti-cular Tel. 622.451.974

MOnTsErrAT. Francés bebi-do y griego bién profundo. Tel. 688.296.177 (30 euros)

iMPrEsiOnAnTE nÓrdiCA, masaje todo tipo servicios, 40 euros. ¡¡Atrévete!! www.marina-relax.com Tel. 669.262.608

dAni, jOvEn andaluz, miem-bro de caballo, vicioso. Dis-creto. ¡Repetirás seguro! Tel: 678.199.800

nOvEdAd CArLA brasileña espectacular, 18 años, aman-te exquisita, francés natural. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

(MAdrE E HijA) francés a dos bocas, lésbico auténtico. Tel. 639.048.890 (30 euros)

guAPísiMA 20 años, cuerpo impresionante, masaje com-pleto. Tarragona. www.marina-relax.com Tel. 669.262.608

PArAisO CuBAnO. Nuevas tentaciones, culitos calientes 24 horas. Campoclaro- Tarragona. Tel 667.209.657 / 634.166.984

giTAnA MOrEnA, déjate embrujar... sangre caliente. Tel. 652.625.641

nOvEdAd irinA ¡angelica rusa! 20 años, figura esbelta, muy completa y complaciente. (Cambrils) www.alinarelax.com Tel: 664.563.27

LuLÚ MAduriTA 60 años, multiorgásmica, morbosa, ju-guetona, cariñosa. Salou. Tel: 645.681.250

dOs HErMAnAs EsPAñO-LAs. Superlésbico, besos, lengua, beso negro, lluvia, copro, supereconómico. Tel. 646.578.471

sE ALquiLAn habitaciones por horas. Para chicas inde-pendientes. Discreción. Tel. 693.858.383

viudA dEsCOnsOLAdA, có-rrete las veces que quieras... 689.302.260 (30 euros)

CrisTinA jOvEnCiTA, 2 ser-vicios 40 euros. Discreto. Reus. Tel. 648.132.051

rEBECCA CinCuEnTOnA, española. Reus. Iniciada. Tel: 679.222.865

MiriAM 22 años española, diAnA 150 de pecho todo de todo. tel. 689.187.473

rEus. FrAnCÉs inolvidable a pelo con orgasmo 20 euros. Tel: 618.459.632

MAsAjE ErÓTiCO. Camilla. Rubia sensual, 42 años. Tarra-gona. Tel: 638.006.756

AZuCEnA 23 años, guapísima, dulce, cariñosa, masaje relajan-te y francés natural. En Reus. 679.817.236

rELLEniTA suPEr guapa, ca-riñosa, complaciente, masajes relajantes. Todos los servicios, a partir de 30 euros. Reus. 649.697.798

sE ALquiLA HABITACIÓN por horas para relax en Reus, especial parejas, y chica inde-pendiente. Tel. 615.383.697

ArgEnTinA sALOu. Masajes, lluvia, tríos, lésbicos, parejas. Discreto. De 9 a 24 h. Tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

EsTrELLA nOvEdAd en Reus, muy cariñosa, dulce y compaciente, masaje en cami-lla, francés natural. Todos los servicios. 699.242.637

KArEn, 20 añitos, guapísima, delgadita con un cuerpecito para comérselo, muy cariño-sa, dulce y complaciente. Tel. 626.317.701

sEñOrA 44 años, me ofrezco a darte placer, estoy muy gua-pa y apetecible. Discreto. Tel: 691.039.481

ruBiA MuY GUAPA Y CARI-ÑOSA y complaciente, masaje relajante y francés natural. To-dos los servicios en Reus. Tel.: 681.125.710

rEus ¡25 euros! CRISTINA, 140 pecho, melena rubia. ANDREA, pelirroja. Tel. 653.613.385

CHiCAs CALiEnTEs: Jó venes y maduritas buscan hom bres pa ra relaciones es po rá di cas. 803 52 33 21 Fijo: 1,16 euros - móvil: 1,51 eu ros. Ma yo res de 18 años.

CLAudiA jOvEnCiTA, 2 ser-vicios 40 euros. Discreto. Reus. Tel: 698.270.133

dAniELA 25 años. Reus. Ser-vicios completos a partir de 30 euros .Tel: 679.222.865

BusCO CHiCAs para piso relax nuevo en Reus. Tel: 679.222.865

CATALAnA rELLEniTA, beso con lengua, francés natural hasta el final, griego, y parejas. Tel 681.158.712

ruBiA CATALAnA, guapa, 30 años. Tel: 679.833.963

MAsAjEs rELAjAnTEs!!! An-tiestrés… técnica hindú, aro-materapia… 45 minutos. Tel: 678 308 603

rAquEL MuLATA latina, gua-písima, tetona, todos los servi-cios. 24 hrs. Tel: 660.543 600. Tarragona

HAWAiAnA “25 añitos”, su-misa…morbosa…adicta a todo!!! Tel: 689.263.145 (Sali-das 24 hrs)

sOY MuY juguetona, exó-t ica…sensual…sumisa…obediente…Tel: 688.244.380 (30euros) “Salidas”

EXPErTA En MAsAjEs an-tiestrés y ansiorelajantes. Tel: 658.438.386

sAMAnTA, guAPísiMA polaca, 120 pecho, amante complaciente, masajes eró-ticos, francés natural.(Cam-brils).www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

jOvEnCiTA 18 años (nove-dad) ¡¡recién iniciada!! Tel. 696.654.732 (30 euros) 24h.

sE PrECisAn CHICAS piso re-lax. Ambiente selecto, mucho trabajo. Tel: 638.520.702

nOvEdAd – TORREDEMBA-RRA- 25 euros completo. Tel: 696.517.379

sE nECEsiTAn chicas para piso relax. Telef. 615 383 697

CATALAnA, MOrEnA, joven, guapísima, cariñosa. Privado. Tel: 610.686.779

PATriCiA, 120 pecho. Reci-bo sola. Todo de todo...Tel: 665.803.332

vAnEssA jOvEnCiTA, cariño-sa. 50 euros 2 servicios. . Reus. Tel: 671.788.4705

CHiCAs rECiBiMiEnTO PErsOnALiZAdO, Sola en casa, discreción absoluta, ca-milla, masaje oral, anal y tes-ticular. A partir de 30 euros. AnA española, rellenita, 34 – 689.281.550 / MÓniCA bra-sileña 25 –688.242.758 / AdA eslovaca 25 – 688.225.804 / CAMiLA venezolana 25 – 619.391.001 / MELisA rumana 21 – 689.909.448 /susAnA canaria 25 – 626.932.377 / TAMArA española 25 – 688.200.059 juLiA rusa re-llenita 35 – 688.231.746/ iris española 21 – 635.997.659/ LuCi rumana 25 – 690.161.777

PAuLA. sEXO total. Cariñosa. Morbosa. 102cm pecho. Parti-cular. Salidas. Tel.: 664.077.776

REUS, LAURA para señores que

sepan lo que entrego, experiencia.

Cariñosísima.Exclusivo. 50 euros.Fácil aparcamiento.

Tel: 653.367.659

COMPRO COCHES, FURGONETAS, 4x4 – Pagamos en

efectivo. - No importa

estado. - Con/ Sin ITV. Tel: 615.994.876

ESTHER 42 anys, atractiva, sensual,

Tots serveis. Particular. Reus.Tel. 625.702.698

Page 22: 20 juliol 2010

22 - diarimés 20/07/10SERVEIS AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Elies, Margarida i Liberata

TVE106:00 Noticias 24H06:30 Telediario matinal10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de verano15:00 Telediario 116:05 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 Mar de amor18:10 Bella Calamidades18:30 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Españoles en el mundo00:05 Destino: España01:00 Paddock GP01:20 Cine: Philadelphia03:00 TVE es música

L’HORÒSCOP

Fes-li cas als teus p r e s e n t i m e n t s si vols saber com acostar-te a aquells llocs on podries trobar més oportunitats eco-nòmiques.

ÀRIES21/03 al 20/04

Allunya’t de totes aquestes persones que solament ve-uen el costat nega-tiu de la vida i que no són capaces de gaudir el present i viure’l.

TAURE21/04 al 21/05

Estàs en un mo-ment de molta in-tensitat i de reno-vació. Si ja tens parella, tindràs motius novament per a sentir-te feliç i motivat.

BESSONS22/05 al 21/06

Envolta’t de gent efusiva i optimista que et faci sentir bé. I per cap motiu oblidis que rebràs dels altres exac-tament allò que tu donis.

CRANC22/06 al 23/07

No hi ha motius per a la teva inquietud. Rebràs uns diners i podràs trobar una solució a un pro-blema relacionat amb una qüestió de diners.

SAGITARI23/11 al 21/12

Ara estaran afavo-rits els viatges, els negocis i les coses referents a la famí-lia. Les reformes a la llar podrien por-tar-te petits pro-blemes.

CAPRICORN22/12 al 20/01

No vagis a fer malbé els teus as-sumptes impor-tants implicant-te en aspectes que no et resoldran les coses. Fixa’t en allò rellevant.

AQUARI21/01 al 19/02

Has de mantenir la teva prudència en tot el que tingui a veure amb les te-ves despeses. Els diners se te’n van massa ràpid de les mans.

PEIXOS20/02 al 20/03

Per a tu, el costat mental estarà molt actiu. Serà un pe-ríode de somnis reveladors i d’intu-ïcions, dels quals pots treure molts avantatges.

LLEÓ24/07 al 23/08

No deixis que per-sones que no te-nen res a fer et llevin el temps. Hi ha coses que són importants, ara no les has de descu-rar en l’absolut.

VERGE24/08 al 23/09

No deixis que et guanyi la mandra i acaba els teus assumptes de tre-ball, no deixis gens per a demà perquè quedaries mala-ment.

BALANÇA24/09 al 23/10

Si tens parella, és temps de gaudir de la seva companyia i de viure els teus somnis totalment i sense reserves. Aprofita el moment i respira.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Roig - Sabate

Rovira.i.Virgili,.30

(24.hores)

977.21.66.09

Nuño Escribano, Pilar

Carrer. 21,. nº.. 45. (Bonavista).

Zona.Oest

(24..hores)

977.54.39.90

REUS:Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av..Paisos.Catalans,.116.dreta(24.hores)..977.32.27.51.Bofarull Comamala, Josep MªRoger.de.Belfort,.49(Diürn)977.31.66.66

LA SEXTA07:00 La Sexta En Concierto08:10 Lo mejor de laSexta08:30 Cocina con Bruno09:00 La tira10:05 Buenafuente11:30 Crímenes imperfectos12:30 Doc: Detectives de lo oculto13:00 Historias criminales14:00 laSexta Noticias 14h14:50 Deportes15:25 Sé lo que hicisteis...17:30 La tira18:00 JAG: alerta roja19:00 Navy, investigación criminal20:00 laSexta Noticias 20h20:55 Deportes21:30 El intermedio22:15 Cine: Los inmortales00:00 Buenafuente

TVE207:00 Los Lunnis10:00 Un país en la mochila11:50 Mujeres en la historia12:45 Alatul13:10 Baleares, un viaje en el tiempo13:40 Vive la vía14:10 Paisajes de la historia15:05 Pequeños Universos15:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:50 Descubriendo el comportamiento

animal18:55 Biodiario19:00 El hombre y la Tierra19:30 Nube de Tags20:00 La 2. Noticias20:15 Cámara abierta 2.020:30 Dos hombres y medio21:10 Mujeres desesperadas

TV306:00 Notícies 3/2408:00 Els matins13:05 TVist14:00 Telenotícies Comarques14:20 El medi ambient14:30 Telenotícies migdia15:40 Cuines15:50 La riera16:35 Divendres18:25 Les germanes McLeod19:20 Rex, un policía diferente20:15 Esport club20:35 Espai Terra21:00 Telenotícies vespre21:50 Alguna pregunta més?22:35 Casal Rock01:15 Pel· lícula02:00 Dawson’s creek02:45 Divendres

ANTENA 306:00 Repetición de programas06:30 Las noticias de la mañana08:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 117:30 3D19:15 El diario21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El club del chiste00:30 El rastro del misterio02:30 Noticias 304:30 Repetición de programas

CANAL REUS TV13:00 Avanç informatiu13:05 Rodamón13:30 Muntanyes d’aventura14:00 Notícies. Primera edició14:30 Carreteres secundàries 15:00 Remira’t16:00 Notícies16:30 Carreteres secundàries17:00 Remira’t18:00 Notícies18:30 Carreteres secundàries19:00 BA-BA. Infantil 19h10 Què? Non 19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies20:25 El temps20:30 OK Titans21:30 Autoindefinits22:05 Notícies

CUATRO06:15 Shopping07:00 Matinal Cuatro09:00 Medicopter10:00 Alerta Cobra13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:55 Tonterías las justas17:05 Entre fantasmas19:50 Dame una pista20:55 Noticias Cuatro 221:30 La Isla de los Nominados22:25 Anatomía de Grey23:20 Anatomía de Grey00:15 21 días01:25 Tonterías las justas (Redifusión)03:00 Cuatro Astro

TAC 1212:15 Programació Infantil 13:00 Estiu 12 dilluns 14:00 Noticies 12 14:30 Estiu 12 dilluns 15:30 10 Comarques16:00 Noticies12 16:30 Estiu12 dilluns 17:30 10 Comarques 18:00 El Viatge d’Ulisses 18:15 Programació Infantil 19:30 Esports en xarxa 20:00 Noticies 12+El Temps 20:30 Estiu 12 dimarts 21:30 Gaudeix la Festa 22:00 Noticies 12 + El Temps 22:30 Estiu 12 dimarts 23:30 Gaudeix la Festa 00:00 Xq no m’ho expliques 00:05 Angles

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa del verano12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0015:15 Sálvame20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21 :0022:00 Enemigos íntimos02:30 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ07:00 L’accent 07:30 T-notícies08:00 Canal Esports Tarragona 09:00 L’accent 09:30 T-notícies10:00 L’accent 10:30 Productes i serveis11:00 Catalunya Total11:30 Productes i serveis12:00 La Santa Missa12:30 Productes i serveis13:00 Canal Esports Tarragona 14:00 T-notícies. Redacció migdia14:30 L’accent 15:00 Canal Esports Tarragona 16:00 T-notícies. Redacció migdia 16:30 L’accent 17:00 Canal Esports Tarragona 18:00 Working

TARRAGONA. Concert. Corou da Berra22.30.h,.Pla.de.la.SeuGrup.polifònic.de.sis.veus.mixtesCAMBRILS. Cinema. Los mundos de Coraline19.00.h,..Centre.Cultural.de.CambrilsSessions.de.cinema.infantilREUS. Cinema. Valkiria de Bryan Singer22.30.h,.La.PalmaCinema.a.la.frescaALCANAR. Exposició. Pintura de Juan Antonio Àlvarez19.00.h,.Pòsit.de.Pescadors.Recorrecgut.pels.carrers.del.barri. i.pel.Port..En.el.marc.de. les.Festes.del.Carme.

CINEMA CARTELLERATARRAGONA

OCINETARRAGONAOcine1 Shrek4(Català) 17.00 - 19.30 - 22.15 Ocine2 Laúltimacima 16.00 Madresehijas 17.45 - 20.15 - 22.40 Ocine3 Aliciaenelpaísdelasmaravillas-3D 16.00 Shrekfelicesparasiempre-3D- 18.15 - 20.15 ElretratodeDorianGray 22.15Ocine4 Eclipse 16.45 - 19.30 - 22.20 Ocine5 LaBodademiFamilia 16.00 - 18.10 - 20.20 TheBlindSide 22,30Ocine6 NocheyDia 17.30 - 20.00 - 22.30Ocine7 NocheyDia 16.00 - 18.15 -20.30 - 22.45 Ocine8 IntrusosenManasés16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00Ocine9 Eclipse 17.30 -20.15 - 22.45Ocine10 Shrekfelicesparasiempre 16.30 - 18.30 - 20.35 - 22.45Ocine11 Marmaduke 16.15 - 18.15 ElprincipedePersia 20.30 - 22.40Ocine12 Unregaloparaella 16.15 - 18.15 - 20.15 - 22.15Ocine13 Shrekfelicesparasiempre-3D- 16.20 - 18.25 - 20.30 - 22.40 Ocine14 Shrekfelicesparasiempre-3D- 16.00 - 18.45 - 22.00Ocine15 Eclipse 16.00 - 18.45 - 22.00Ocine16 NocheyDia 16.45 - 19.30 - 22.30

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1 Nocheydía 19.10 - 21.30 - 00.30LesBruixes2 Shrek 17.30 - 19.15 - 21.00 - 22.15 - 00.30LesBruixes3 Nocheydía 18.00 - 20.20 - 22.40 LesBruixes4 Marmaduke 17.45 Upintheair 20.00 RobinHood 22.00 - 00.30LesBruixes5Enpatadeguerra 18.00 RetratodeDorianGray 20.10 - 22.20 - 00.30

LesBruixes6 Eclipse 17.30 - 19.45 - 22.00 - 00.30LesBruixes7 UnahoramásenCanarias 17.45 - 19.30 - 21.15 - 23.00 - 00.45

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 Marmaduke dij : 16.15 - 18.15 - 20.15 Yosoyelamor dij. 22.30 Unahoramásencanarias 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.45Ocine2 Enpatadeguerra dij : 16.00 - 18.00 RobinHood dij : 20.15 - 22.30 / 17.00 - 19.30 - 22.15Ocine3 RetratodeDorianGrey 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.50Ocine4 NocheyDia 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.50Ocine5 Shrek-3D- 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00Ocine6 Eclipse 17.00 - 19.30 - 22.15 Ocine7 Shrek 16.00 - 19.30 - 22.15 Ocine8 Eclipse 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 Ocine9ElprincipedePersia dij : 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.-40 Marmaduke 16.15 - 10.00 - 20.00 SexoenNuevaYork2 22.00Ocine10 Cronicadeunengaño dij 16.00 - 17.45 - 22.45 SexoenNuevaYork2 19.30 - 22.15 ElprincipedePersia 16.00 - 18.15 - 20.30

REUS

REUSPALACE

Sala1 NocheyDia 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45

Sala2 Marmaduke 20.15 - 22.30

Sala3 Eclipse 16.00 - 18.15

Sala4 LavidaprivadadePippaLee 20.30

Sala5 Shrek4 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45

Sala7 Enpatadeguerra 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22..45

Sala8 DorianGray 16.00 - 18.15

Mésinformacióaltelèfon977754978

LAURENREUSMULTICINESLauren1NocheyDia 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30Lauren2 Legión dij.16.05 - 18.20 - 20.25 - 22.25 PrinceofPersia 16.30 - 19.45 - 22.15 Lauren3 SexoenNuevaYork 16.30 - 19.45 - 22.00Lauren4TheBlindSide dij : 16.30 - 19.45 - 22.15 Lauren5 PrinceofPersia 16.35 - 18.15 - 22.20 Lauren6Eclipse 16.45 - 19.35 - 22.20Lauren7Marmaduke 16.20 - 18.15 - 20.15 - 22.25Lauren8 ShrekFelicesparasiempre 16.35 - 18.40 - 20.30 - 22.30Lauren9 ShrekFelicesparasiempre-3D- 16.10 - 18.15 - 20.10 - 22.00

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine1 Eclipse 16.45 - 19.15 - 22.00 - 00.30Ocine2 Eclipse 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 01.00Ocine3 TheBlindSide div. 22.15 - 00.40 Marmaduke 16.15 - 18.10 - 20.15 - div. 00.45Ocine4 ElprincipedePersia 16.15 - 18.20 - 22.15 - div. 00.40 Cronicadeunengaño 20.30 - 22.30 Ocine5 Unahoramenosencanarias 16.30- 18.30 - 20.30 - div. 00.30Ocine6 NocheyDia 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - div. 01.00Ocine7 Shrek4-3D- 16.20 - 18.30 - 20.40 - 22.45 - div. 00.45 Ocine8Shrek4 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.30 - div 00.30

OCINE:902170831/977660778

Page 23: 20 juliol 2010

diarimés - 2320/07/10 A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil Nivell mitjà

ART

Escultures de ferro monumentals a Salou

REDACCIÓ «Formes en expansió» és el nom de l’exposició que s’ha instal·lat al pas-seig de Jaume I de Salou i que es pot contemplar a l’aire lliure. La mostra és de l’escultor i creador plàstic, Jor-di Rocosa. Les seves escultures de di-mensions monumen-tals s’exhibiran fins al 13 d’agost a la capital de la Costa Daurada. L’exposició comprèn un total de set obres escultòriques creades amb ferro.

L’artista de Cornellà de Llobregat té una reconeguda trajectòria professi-onal. Rocosa ha fet nombroses expo-

sicions a tot Catalunya i a gran part d’Europa. Als seus inicis, es va dedi-car al teatre i l’escenografia. Des de llavors fins a l’actualitat la seva carre-ra deixa ben clar que no és un artista convencional, sinó un creador agosa-rat i independent que busca la inno-

vació i la bellesa en la seva creació.

Rocosa té un gran compromís amb la societat que l’ha con-duït des de molt jove a fer art al carrer amb la intenció d’impactar,

d’arribar i de comunicar-se amb el públic vianant d’una manera directa i planera que s’oposa al caràcter elitis-ta d’altres manifestacions artístiques. En aquesta voluntat típica d’ell s’ins-criu aquesta exposició al municipi costaner de Salou i que motiva la curi-ositat dels vianants que es troben im-pactats al veure escultures d’aquestes dimensions.

Segons diverses crítiques d’art, com per exemple la de la crítica artística Raquel Medina, «les obres que podem veure són intents de definir les inde-finibles acotacions d’aquest entra-mat orgànic expansiu amb contorns imprecisos de tipus antropomòrfic o vegetal en algun cas, o vagament ge-omètrics en d’altres apropant-se a for-mes com el cub, que semblen suggerir la idea de laberint, de confusió, en què tots ens sentim tant sovint immer-sos».

El passat dissabte, però, després del concert del grup La Oreja de Van-Gogh, Zenttric i Diego Martí celebrat també a Salou, a la platja, al costat del passeig de Jaume I, amb motiu de la iniciativa Save the Beach , una de les escultures de ferro es va trencar, ja que la base d’aquesta era més petita respecte a la resta de l’escultura i un excés de pes la va fer cedir fins fer-la caure a terra, sense ocasionar cap mal als vianants que passaven per allí quan tornaven del concert. La policia local que realitzava el servei de nit va poder informar a temps de l’incident amb l’escultura.

Les escultures de ferro són, durant aquests dies, alguns dels elements més fotografiats pels turistes que pas-segen pel passeig de Jaume I.

Una de les set escultures de l’exposició va trencar-se després del concert Coronita Save The Beach, dissabte

Rocosa té la intenció d’impactar i comunicar-se amb el públic amb la seva creació artísticaUna de les es-

cultures de ferro que es poden veure a l’expo-sició de l’artista de Cornella de Llobregat.

cedida

L’ACUDIT Napi

LA IMATGE DEL DIA

Es celebra la VII Caminada Popular del CreixellEl Club Esportiu Muntanyent Creixell, va organitzar el passat cap de setmana la VII Caminada Popular de Creixell. Un total de cent quinze caminadors d’edats variades van fer un recarregut de gairebé uns vuit quilòmetres de caminada.

cedida

32º 20ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:entre mig i molt ennuvo-lat al Pirineu i Prepirineu i serè o poc ennuvolat a la resta, amb intervals de núvols baixos al litoral i Prelitoral sud. A partir de migdia, el cel queda-rà serè o poc ennuvolat arreu. A última hora del dia, arribaran bandes de núvols a l’oest del país.

Page 24: 20 juliol 2010

24 - diarimés 20/07/10PUBLICITAT