BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral...

8
notícies musicals notícies musicals BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. 9 • TARDOR 2001 A passat un any des que es va publicar el darrer número de Notícies Musicals (Número 8, Tardor 2000). Per distints motius no ha estat pos- sible editar cap revista durant aquest espai de temps. Però això no vol dir que la vida de la Unió s’haja parat. Ans el contra- ri. Si agafem les coses per on les vam deixar, allà per l’octubre del 2000, veurem, tal com es reflexa a la secció CRÒNICA, que les activitats i esdeveni- ments durant aquest curs pas- sat han estat notables. Hauríem de parlar en primer lloc del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valen- ciana celebrat a Xest el 29 d’oc- tubre del 2000. La Banda de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí quedà en segon lloc. El primer premi se l’emportà la nostra banda amiga Unió Musical de Vilafranca, a la que des d’ací novament felicitem. En desembre, com ja és habi- tual, férem el Concert de Nadal. En aquesta ocasió “estrenàrem” local: el Pavelló Esportiu del C.P. Ramir Jover, engalanat per a l’ocasió. Tornàrem a omplir. Enhorabona a totes i tots els músics que en aquella data s’in- corporaren a la Banda. Els esforços “impressors” s’han dedicat a confeccionar cartells i programes dels con- certs, però sobretot de la Setmana Cultural. Un esdeveni- ment musical que no tothom sap copsar. Desgraciadament la premsa no se’n feu resò (cosa habitual), però no és habitual que a un barri d’una ciutat s’a- pleguen grups de tanta qualitat com els que acudiren a Sant Marcel·lí. I una vegada més es feu palés el poder de convocatò- ria que té la Unió, o siga, la música. I la gent contentíssima. Finalment, més a prop en el temps, tenim, dins del programa de les de Festes Populars 2001, H que enguany commemoraven el 25 aniversari, el Concert- Festival de Bandes de Música que fou tot un espectacle. Tampoc la Coral ha estat parada. Més bé, durant aquest curs ha augmentat la freqüència d’actuacions contractades. Sem- bla que a les parelles d’ara els agrada casar-se amb bona músi- ca. Altre tema que portem pen- dent, o millor, sobre el que no parem de treballar, és el local social. També en açò han hagut novetats al llarg del curs. Per uns dies semblava que les nos- tres il·lusions es feien realitat. Però ahí estava l’Ajuntament de València per pegar-nos la maçà i deixar-nos tots xafats. Sembla que s’obrin noves esperances. Estarem atents i combatius. La Unió s’ho mereix. Quina entitat del Barri està generant una activitat cultural comparable a la de la Unió: Banda, Coral, Escola i Bandeta? Xest, 29 d’Octubre de 2000. 2n. Premi Certamen de la Comunitat Valenciana

Transcript of BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral...

Page 1: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

notíciesmusicalsnotíciesmusicals

BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. 9 • TARDOR 2001

A passat un any desque es va publicar eldarrer número de

Notícies Musicals(Número 8, Tardor 2000). Perdistints motius no ha estat pos-sible editar cap revista durantaquest espai de temps. Peròaixò no vol dir que la vida de laUnió s’haja parat. Ans el contra-ri. Si agafem les coses per on lesvam deixar, allà per l’octubredel 2000, veurem, tal com esreflexa a la secció CRÒNICA,que les activitats i esdeveni-ments durant aquest curs pas-sat han estat notables.Hauríem de parlar en primer

lloc del Certamen de Bandes deMúsica de la Comunitat Valen-ciana celebrat a Xest el 29 d’oc-tubre del 2000. La Banda de laUnió Musical L’Horta de SantMarcel·lí quedà en segon lloc. Elprimer premi se l’emportà lanostra banda amiga UnióMusical de Vilafranca, a la quedes d’ací novament felicitem.

En desembre, com ja és habi-tual, férem el Concert de Nadal.En aquesta ocasió “estrenàrem”local: el Pavelló Esportiu del C.P.Ramir Jover, engalanat per al’ocasió. Tornàrem a omplir.Enhorabona a totes i tots elsmúsics que en aquella data s’in-corporaren a la Banda.Els esforços “impressors”

s’han dedicat a confeccionarcartells i programes dels con-certs, però sobretot de laSetmana Cultural. Un esdeveni-ment musical que no tothom sapcopsar. Desgraciadament lapremsa no se’n feu resò (cosahabitual), però no és habitualque a un barri d’una ciutat s’a-pleguen grups de tanta qualitatcom els que acudiren a SantMarcel·lí. I una vegada més esfeu palés el poder de convocatò-ria que té la Unió, o siga, lamúsica. I la gent contentíssima.Finalment, més a prop en el

temps, tenim, dins del programade les de Festes Populars 2001,

H que enguany commemoraven el25 aniversari, el Concert-Festival de Bandes de Músicaque fou tot un espectacle.Tampoc la Coral ha estat

parada. Més bé, durant aquestcurs ha augmentat la freqüènciad’actuacions contractades. Sem-bla que a les parelles d’ara elsagrada casar-se amb bona músi-ca.Altre tema que portem pen-

dent, o millor, sobre el que noparem de treballar, és el localsocial. També en açò han hagutnovetats al llarg del curs. Peruns dies semblava que les nos-tres il·lusions es feien realitat.Però ahí estava l’Ajuntament deValència per pegar-nos la maçài deixar-nos tots xafats. Semblaque s’obrin noves esperances.Estarem atents i combatius. LaUnió s’ho mereix. Quina entitatdel Barri està generant unaactivitat cultural comparable ala de la Unió: Banda, Coral,Escola i Bandeta?

Xest, 29 d’Octubre de 2000. 2n. Premi Certamen de la Comunitat Valenciana

Page 2: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

notícies musicalsC R Ò N I C A

Núm. 9 - TARDOR 2001

2

Últimes activitats realitzades per la Unió Musical L’Horta.

DATA ACTIVITAT

22 Desembre 2000 Dia del Soci. Una festa divertida i entranyable.

23 Desembre 2000 Coral. Campanya pro-local cantant nadalenques pels comerços del barri.

28 desembre 2000 Concert de Nadal al Pavelló Esportiu del C.P. Profesor Ramir Jover. Fou un èxit de públic.Intervingué la Coral, es realitzà la incorporació oficial de nous músics i finalment actuà laBanda. No faltaren les bromes i les rialles com correspon en el Dia dels Innocents.

19 gener 2001 Inauguració del Col.legi Territorial d’Administradors de Finques de València per la Coral.

27 febrer 2001 Amenitzàrem el Carnestoltes del C.P. Professor Ramir Jover.

16 a 19 març 2001 Activitats de la setmana fallera. Enguany férem tres particions: dos falles de Valencia (les jahabituals Visitación i Pius XI) i una falla de Silla.

1 abril 2001 Concert als Jardins del Palau, un diumenge al migdia, organitzat pel Palau de la Música.

6 abril 2001 Realització de l’Assemblea General Extraordinaria de Socis de la Unió Musical l’Horta per ala renovació de la Junta Directiva. I també Assemblea General Ordinària per a l’aprovacióde pressupostos.

6 abril 2001 Concert de la Coral a Torrent. Convidats per Cucurucú Teatre

4,5,6,13,19

maig 2001 Realització de la Setmana Cultural 2001. Fou excel·lent amb la participació del Grup dePercussió del Conservatori Superior de Música de Valencia; la Banda de Tubes de Valencia iel grup Ensemble Barroco Telemann. També inclogué el III Festival Coral de Primaveracomptant amb la presencia del Cor del Centre de Música i Dansa de Natzaret, el Cor delCentre Instructiu i Musical de Benimaclet i la nostra Coral L’Horta de Sant Marcel·lí. Ambaquest festival coral celebrarme el Dia de la Música. Igualment poguérem gaudir de la“joventut musical” amb l’Audició de l’Escola de Música de la UML’H.

20 maig 2001 Concert de la Banda per a celebrar el 25 aniversari de l’Associació de Veïns de SantMarcel·lí.

24 maig 2001 A la Plaça Tetuán de Valencia, férem un concert de Banda organitzat per Bancaixa.

9 juny 2001 La Unió participà en la Jornada de Solidaritat organitzada per Caritas parroquial amenitzanti animant l’ambient amb una xaranga.

10 juny 2001 Tocàrem en la Processó de La Torre.

15 juny 2001 Actuació de la coral en boda en la Basilica de la Verge dels Desemparats.

17 juny 2001 Per segona vegada participàrem en la Processó de la festa del Corpus a Alcoi. S’aprofità l’o-casió per fer un dia de convivencia.

20 juny 2001 La nostra Banda participà en el Concert de la Setmana Ciutadana al Palau de la Música,organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns de València.

22 juny 2001 En Burjassot, actuació de la Coral en una boda.

27 juny 2001 Benetússer en Festes. Passacarrer.

29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri.

30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

30 juny 2001 Desfilada de Moros i Cristinas a Benetússer.

4 juliol 2001 Concert de Fi de Curs de l’Escola de Música de la UML’H. A la segona part: actuació de la“Bandeta”.

15 juliol 2001 Coral. Boda en Sant Marcel.lí.

9 setembre 2001 Festival de Bandes de les Festes Populars. Actuàrem compartint escenari amb la Banda de laAsociación Musical San José de Pignatelli, com a banda invitada.

15 setembre 2001 Participació en la Batucada de les Festes Populars.

15 setembre 2001 Boda en Jesuïtes.

16 setembre 2001 Desfilada de Moros i Cristians en Festes Populars del nostre Barri.

22 setembre 2001 Boda en Dominics.

29 setembre 2001 Acompanyem la Processó de Sant Miquel a Catarroja.

Page 3: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

Núm. 9 - TARDOR 2001B A N D A

notícies musicals

3

ER a molts i moltesveïns i veïnes del nos-tre barri, l’estiu acabaamb les Festes Popu-

lars. És un moment per a l’encon-tre amb amics i amigues als queno s’ha vist durant les vacances, itot el món surt al carrer. A la nos-tra banda aquest moment tambées viu amb intensitat. Un delsactes que la gent espera ambexpectació es el “Concert de Festesde la Unió Musical L’Horta”. I elsmúsics també. Als últims anys la banda s’ha

esforçat per a presentar algunapeça especial, amb elements sor-presa i la gent en acabar els con-certs sol dir: “aquesta vegadas’han superat”. I això van dir eldia 9 de Setembre passat.Però anem amb la crònica del

concert.Va començar amb l’actuació

de la banda convidada, donç ja faanys que el concert de festes esva convertir en “Festival deBandes”. En aquesta ocasió es vaconvidar a la “Agrupació MusicalSan José de Pignatelli”, unabanda que es va formar a la FallaS. José de Pignatelli-Peset Alei-xandre a l�any vuitanta i que huicamina amb autonomia, comtantes a la nos-tra ciutat.Ells, comno sa l t r e s ,començarenamb un gra-pat de perso-nes sense capconeixementsm u s i c a l s ,ampliant laseua entitatamb el temps,contant hui amb68 músics i unaescola d’edu-cands. El seu di-rector és el mestreRafael Vizcaíno iCambra, des del seu inici.Especialment va agradar alpúblic la seua interpretació del“Camino Real”. Però també elsmés menuts tinguéren l’ocasió de

gaudir amb les músiques de lesseues pel.lícules preferides, amb“Disney Fantasy”. En fí que unavegada més es va viure el ager-manament que existeix entre elsmúsics de diferents entorns i rea-litats. I no són no més que parau-les.La Unió va triar un repertori

de tres peces: “Ariadna”,“La vida Breve” i“ T a n n h a u s e r ” .Cadasquna d’elles ambuna anècdota darrere.

“Ariadna” es el nómd’una xiqueta, neta ifilla d�Octavio Her-nández pare i OctaviHernández fill, quedes dels mitjans decomunicació estandonant suport a lamúsica valencianai de bandes. Totsdos vinculats a lanostra banda perdiferents raons, i

asistiren al concert,és clar.“La vida breve” de Falla, va

contar amb una “ballaora”, iamb un “tocaor” i un “cantaor”,donant-se la circunstància deque aquests últims no eren

músics professionals, nomésbons aficionats i amics. I no caldir mes que hagueren de repetirla seua actuació pels aplaudi-ments del públic.“Tannhauser”, obertura de

Wagner, és una obra de gran difi-cultat que requereix bona tècni-ca i harmonia. Un repte que almestre Morellà li va agradar,perquè segons les seus paraules,és un dels millor músics de totala història, i dels seus preferits.I aixó va ser tot. Bé,no tot.

Ens falta parlar-vos de les emo-cions, de totes les sensacions queacompanyaven a la música, fentd’aquella una vesprada especial.Perque cada any baixa més gent.Pel silenci amb que es respectala interpretació dels músics. Perla satisfacció dels pares, mares,iaios i iaies, dels, cada vegadamés, joves (xics i xiques) quetoquen a La Unió. Pels mateixosmúsics satisfets després d’horesd’assatjos. Perquè estem junts ijuntes 25 anys a les Festes; iperquè volem estar i emocionar-nos al menys 25 anys més al“Concert de Festes”. ¡Vos espe-rem al pròxim concert!

E. Ojeda

Crònica d’un concert de Festes

P

FESTES POPULARS

Sant Marcel·lí, 9 de setembre de 2001.

Page 4: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

notícies musicalsI M A T G E S

Núm. 9 - TARDOR 2001

4

Ensemble Barroco Telemann. 19.0

5.01

Audició Escola de Música U.M.L’H. 12.05.01

Concert als Jardins del Palau. 01.04.01

de València. 0

4.05.01

Grup de P

ercussió

del C

onserva

tor i Su

per io

r

Page 5: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

Núm. 9 - TARDOR 2001I M A T G E S

notícies musicals

5

Processó del Corpus a Alcoi. 17.06.01

Audició Escola de Música U.M.L’H. 12.05.01

Banda de Tubes de València. 05.05.01

de València. 0

4.05.01

Page 6: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

notícies musicalsB R E U S

Núm. 9 - TARDOR 2001

6

AUDITORIQuan reiniciàrem l’edició

de Notícies Musicals en aquestaIII època (Tardor 1997), hoférem amb un article titolat“Volem l’Auditori”. Allí ja deiemque “L’Auditori no pot ser unareivindicació particular de laUnió Musical l’Horta, ha de seruna reivindicació fonamental delBarri, de totes les entitats i enespecial de l’Associació deVeïns”.

Hui, setembre 2001, enca-ra no tenim l’Auditori, però jahem donat unes pases endavant.En el mes de juliol, represen-tants de l’Associació de Veïns ide la Unió Musical l’Horta esreuniren a l’Ajuntament deValència amb el Sr. Pedro Aracil,assessor de cultura. Hom mani-festà que el lloc ideal per a laubicació de l’Auditori és l’espaireservat per a ús públic que hiha entre el Parc de la Rambleta iel Buleverd. L’Ajuntament esti-gué d’acord. Un parell de diesdesprés de l’entrevista, la Sra.Alcaldesa Rita Barberà visità lesobres del Parc. Feu declaracionsque foren arreplegades així perla premsa local: “Barberà, en suestancia en San Marcelino, (...),se comprometió a construir uncentro cultural donde se puedansatisfacer las inquietudes musi-cales del barrio, si el presupues-to municipal lo permite”. Allíestàvem nosaltres i donem fe deles seues paraules. Estarematents i exigents.

ball, una bona gestió i que es com-plisquen tots els desitjos que ellshan portat al entrar a la Junta.La Unió sempre els ho agraïrà. Iper descomptat, esperem quereben la col·laboració desinteres-sada de tots els socis i sòcies.

INCORPORACIÓ DENOUS MÚSICSAl Concert de Nadal, 28 de

desembre de 2000, s’incorporarena la Banda 15 músics nous. Desd’ací volem deixar constància idonar-los l’henorabona. CLARI-NETS: Núria Cano Clemente iMariló José Alcalà FAGOT: DiegoCalatayud Martínez i ElenaPechuán Ramírez. OBOÉ: SaraMiñana Climent. PERCUSSIÓ:Sergio Aparici Pechuán, Rita BeldaSanchís, Josep Blai Herrero, DiegoJosé Alcalà. SAXOFÓ ALT: JuanCarlos Estellés Santa, Brenda PuigPlatero, Carlos Ramírez Chiner.TROMBÓ: Tomàs Sànchez Montes.TROMPETA: Marcos Abad Serra,Patrícia Marín Viñas

TOP SECRETEncara que s’ens fa difícil

de creure que l’Ajuntament tre-balle tan ràpid i avance tan deci-didament, fonts ben informadesens han fet arribar els plànolsdel primer projecte per al’Auditori. Nosaltres el publi-quem amb molta il·lusió i espe-rem les vostres suggerències. Desegur que amb la vostra partici-pació, que serà copiosa, millora-rem el projecte.

RENOVACIÓ DE LAJUNTA DIRECTIVA

Com hem dit a l’editorial, elpassat 6 d’abril de 2001, celebrà-rem l’Assemblea General Ordi-nària de Socis i Sòcies. D’allí vaeixir la nova Junta Directiva queactualment treballa per la UNIÓ.Ells i elles són: Miguel HernàndezFerrer (president), Juan CarlosLópez Luján (vice-president),Jorge Alcocer Garrido (secretari),Miguel Ángel Olmedilla Cabrejas

(tressorer), Pau López Ramos(contador) i com a vocals: Josep-Francesc Blai Duart, FranciscoJavier Perales Aparicio, EmparMarco Penyarrocha, Cloti PiquerMontaner, Sara Sánchez Serena,Deune López Leibar i VíctorRamírez Chiner.

No cal ni dir-ho, però hodirem: els desitgem un bon tre-

Sant Marcel·lí. 20.05.2001.

CONFIDENCIAL

Page 7: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

Núm. 9 - TARDOR 2001INSTRUMENTS

notícies musicals

8

Instrumentde doble llengüeta,

cos de fusta i tub estret de secciócònica. Va ser inventat en elsegle XVI pels músics francesos;Jean Hotteterre i Michael Phili-dor que modificaren el caramillo,més estrident, per ser usat eninteriors. El seu oboé, anomenatHant – bois (fusta alta) tenia uncos, més estret que el caramillo,i passà de tindre una secció atindre tres seccions i una llen-güeta més xicoteta col·locada enl’extrem dels llavis de l’intèr-

pret. Cap a l’any 1700 la majo-ria de les orquestres contavenen les seues files amb dos d’a-quests instruments. ElsOboés antics tenien setforats i dos claus; al voltantde la primera dècada delsegle XIX s’afegiren novesclaus, quinze o més, i eltub i els forats forenredissenyats. Els ins-truments de l’escolafrancesa (utilitzatsen la majoria de paï-sos hui en dia) tenenun tub molt més

estret i un so molt pene-trant. Els de l’escola aleman-ya (utilitzats en Viena) tenenun tub més ample i un somés dolç. Les extensions delsoboés moderns conten ambdos octaves i mitja des de el Si3. Georg Friedrich Händel,Joseph Haydn, Wolfang Ama-deus Mozart, Ludwing Beetho-ven, Robert Schumànn i KarlNielsen són alguns dels com-positors que varen escriureobres a solo pels oboés.El corn anglés és un oboé

contralt, una quinta mésgran i probablement idèntic

als oboés de caccia (oboès decaça), utilitzat per JohannSebastián Bach. L’oboé d’a-mor, inventat en torn de 1720i també empleat per Bach enL’oratori de Nadal, en laMissa en Si menor i en elMagnificat, està afinat unatercera més gran que l’oboè.Més recentment han compostper a ell Richard Straussamb la Simfonia Domes-tica, Claude Debussy ambGrigues i Maurice Ravelamb el Bolero.El heckelphone (inventat

en 1904) és un oboé barítonuna octava gran respecte al’oboè. El va utilitzar Straussen la Simfonia Alpina i en lesOperes de Salome i Electra.També Paül Hindemith haescrit un Trio per a violí,heckelphone i violí.El terme oboé fa referèn-

cia genèrica a tot instrumentde doble llengüeta, com elscaramillos (el zurla balcànic,per exemple) el aulos de laGrècia Clàssica, el vagasvarini el hirichiri japonés.

Víctor Ramírez Chiner

L’Oboé

LOTERIA DE NADAL

PRO-LOCAL

Page 8: BUTLLETÍ DE LA UNIÓ MUSICAL L’HORTA • IIIª ÈPOCA • NÚM. …29 juny 2001 3ª Ronda Coral de Sant Joan pel barri. 30 juny 2001 Passacarrer en la Trobada d’Escoles en Valencià.

notíciesmusicalsnotíciesmusicals

Si vols fer-te soci/a, diposita aquesta fitxa a la bústia del nostre local (Arquebisbe Olaechea, 41 baix), o dona-li-la a algun membre de la Junta.

Butlletí informatiu de la Unió Musical l’Hortade Sant Marcel·lí

(C/ Arquebisbe Olaechea, 41 baix - 46017 VALÈNCIA)EXEMPLAR GRATUÏT

Han col·laborat en aquest número: Paco Blai, Paco Perales, E. Ojeda, Victor Ramírez i Josep Lluis Rodrigo

Fotos: LLuis Vallés, Miguel Hernández i arxiu de la Unió Musical l’Horta.Impressió: Grafimar, S.Coop.V.Dipòsit Legal.: V-3958-1997Imprés en paper ecològic.

COL·LABORA:

FF II TT XX AA DD ’’ II NN SS CC RR II PP CC II ÓÓNOM I COGNOMS:

ADREÇA:

CÓDI POSTAL: TELÈFON: D.N.I.:

BANC O CAIXA:

NÚMERO DE COMPTE:

Firma,

A nostracoral com-p l i r àenguany

quatre anys. Ja esnota la experiència,tenim actes que sóntradicionals com elsfestivals de primave-ra, la ronda d�estiuper Sant Joan, elsretrobem de la tardori l’aportació a la Unióen el concert deNadal.Hem afegit al nos-

tre repertori, unamissa per a les bodes, amb autorsclàssics com Mozart, Telemann,Haendel i Shubert entre altres, el quesuposa que periòdicament s’ingres-sen recursos econòmics a la Unió. El nostre barri té una història

molt curteta, però la forta tradicióvalenciana per la música, benconeguda en la resta de l’estat, hafet que esclate entre nosaltres. Elsfills del pare Túria, que desde Teroli Conca, passant per les comarquesvalencianes, es junten a laRambleta a cantar i a tocar, faneixa realitat.Si t’agrada cantar no ho dubtes,

telefona, doncs anem a començarles proves d�ingrés al millor cord’adults del barri de Sant

Marcel·lí. Les següents actuacions que

tenim són a octubre, díes 21 i 27,dues bodes, la primera a l’esglèsiade Jesús, es casa Silvia Pujol, lafilla major de la nostra companyacontralt, Teresa Miquel, i la segonaboda en Jesuites. El 28, el concertde tardor dins de la campanya dela Diputació de València, “Retro-bem la nostra música”. “...hoy canto en libertad y

mientras canto no estoy aislado,pues el corazón va conmigo y conél hablo”. Cantar per a nosaltresvol dir assumir la veu dels autors,acceptar el repte d’ interpretar lamúsica creada per ells, pel goig i elplaer personal de fer música,

L transmetre-la a quiestiga disposat a es-coltar-la. Vol dir, par-ticipar en la cultura,formar-se en la con-vivència, la bellesa,l’harmonia i per quèno, en la reivindicació.Davant l�ona d�indivi-dualisme que ens arre-met, també és unaaposta per l�altruïsme,la solidaridat i la coo-peració.

Josep Lluis Rodrigo

Volem agrair a tots elscomerços col·laboradors la seuaparticipació en la CampanyaPro-local del 23.12.2000.

Són els següents:ABORDO CONGELADOS, BAR

VILLAMALEA, PESCADERÍA PES-CAMAR, AZAHAR RESIDENCIA,LIBRERÍA-PAPELERÍA HELENE,ÓPTICA SAN MARCELINO, JOYE-RÍA ANGELA, FARMACIA JUANC. SILVESTRE, TEJIDOS CARRIÓN,

CAIXA POPULAR, PERFUMERÍA LEO, FARMACIABERNARDEAU SERRA, JUAN

PARDO S.L., INMOBILIARIA S.M.,BAR TORERO i CAIXA RURAL.

Un Cor obert

Concert de Nadal. 28.12.2000