Guix Infantil 78 Novembre-Desembre 2014

download Guix Infantil 78 Novembre-Desembre 2014

of 2

description

Recomanacions

Transcript of Guix Infantil 78 Novembre-Desembre 2014

  • autor dels llibres Unamica perdut i Oh no,Charlie!

    s una histriafresca, divertida i amb unes illustra-cions molt senzilles, creades ambuns colors ben vius i amb tons freds,cosa que ens transmet molta fora.Una histria fantstica per explicaren veu alta o per llegir tranquilla-ment i que segur que fa riure elsms petits i ensenya als ms grans.

    Si fssiu un grup daudaos caadors,sens dubte, us empescareu msdun pla per poder caar ocells, esqui-rols, elefants..., oi? Per imagineu-vosque, a la colla, no sou tots de la ma-teixa edat i que un dels caadors sbastant ms jove que vosaltres. Co-mena la cacera i ja teniu el vostre plaa punt, la presa localitzada i, de cop ivolta, al ms petit se li ha ocorregutuna estratgia diferent de la vostra. Ellus la vol explicar, per, us escoltareuel ms caganiu de la colla o noms elfareu callar (Shhh!)?

    Recomanat per a infants de 3 a 6anys.

    28a Jornada DIM de Tardor Barcelona, 1 de desembre de 2014

    El grup dinvesti-gaci i innovacididctica DIM (Di-dctica, Innovaci,

    Multimdia) presenta la seva 28a jor-nada internacional, en la qual es trac-

    taran temes com ara la competnciadigital docent en el nou paradigma for-matiu de lera Internet o els llibres detext digitals i altres continguts multim-dia educatius.

    Hi participaran un gran nombre dex-perts en el tema, com Pere Marqus i,a banda dels seminaris i xerrades queconformaran la jornada, tamb es de-dicar un espai especial a tractarexemples de bones prctiques en lseducatiu de les TIC.

    http://bit.ly/10ulkSr

    Sessions de tardor del CinemaInfantil en Catal (CINC) Fins al 21 de desembre de 2014

    El CINC ha programat per aquestatardor un cicle de projecci de pell-cules en catal a 32 localitats cata-lanes, i compta amb ms de 27propostes amb la finalitat dapropar ifomentar el visionat de films enaquest idioma entre el pblic infantili les seves famlies.

    www.gencat.cat/llengua/cinema/

    cinc.html

    Ms informaci

    Ms informaci

    Les girafes no poden ballar ANDREAE, G.; PARKER-REES, G. (ILL.) Barcelona. Brixola, 2009

    Lobra que us recoma-nem est escrita perGiles Andreae i illus-trada per Guy Parker-Rees. s un llibredesplegable tridimen-sional, ideal per llegir

    conjuntament amb els ms petits, jaque a cada pgina hi ha una novasorpresa. Tamb el pots explicar ambmsica i fer-ne participar els oients.

    Lacci se situa a lfrica. Si hi aneualguna vegada, descobrireu que, uncop lany, tots els animals de la selvafan una gran festa: el ball de la selva.Al llarg de tot lany, treballen de va-lent per poder exhibir les seves coreo -grafies durant el gran dia. Creieu queles girafes tamb poden ballar? Ocreieu que sn massa altes, pocgils i molt vergonyoses per fer unagran dansa? Aconseguir la Groga,la protagonista del conte, participaren el ball de la selva? I si vosaltresen fssiu els participants, us atrevi-reu a ballar davant de tothom?

    Recomanat per a nens de 0 a 3 anys.

    Shhh! Tenim un plaHAUGTHON, CH.Santander. Milratones, 2014

    Lobra que us recomanem s la dar -rera publicaci de Chris Haugthon,

    MISCELLNIA

    Guix dInfantil | nm. 78 | p. 46-47 | novembre 2014 | 46

    LLIBRES

    TROBADES

  • que poden oferir-nos magnfiquesidees per implementar a les nostresaules.

    http://scrogginsart.weebly.com

    PinterestPinterest s un recurs ple dideesabundants per millorar i afegir crea-tivitat a la nostra feina. En aquesttauler, Diverdidcticas, us proposemles activitats sobre llengua a laula.Hi trobareu molts materials diversosi recursos per treballar diferents as-pectes de la llengua: lortografia, lesprimeres etapes de lectoescriptura,la lectura, la conscincia fonolgica,etc. A ms a ms, algunes activitatsfomenten el treball cooperatiu i la-prenentatge entre iguals.

    www.pinterest.com/diverdidacticas/

    lengua-en-el-aula

    Ms informaci

    Ms informaci

    Guix dInfantil | nm. 78 | novembre 2014 | 47

    MISCELLNIA

    III Trobada: Art i Escola17 de gener de 2015

    Esdeveniment organitzat per le-quip Amb Sense. Art i Escola delICE de la UAB juntament amb elMACBA, que es dirigeix a docentsde totes les etapes educatives.

    El seu objectiu s el dintercanviarexperincies i reflexionar al voltantde la prpia prctica a les aules iels centres en relaci amb els pro-cessos artstics, aix com parlar detemes dactualitat. A ms, es dedi-car un interessant espai a parlardinnovaci a laula a travs de lartcontemporani i tamb es realitza-ran tallers de carcter prctic.

    http://ice.uab.cat/artescola/alta.php

    Ms informaci

    Scroggins

    s un lloc web que cont multitudde propostes de l rea de visual iplstica, separades per diferents ni-vells educatius. A lespai dedicat aleducaci infantil (Pre-K & K), troba-rem activitats molt atractives i ade-quades per a infants fins a 6 anys.

    s un centre dart on els infants snels protagonistes actius del seu pro-cs dexpressi artstica, en qu estreballa amb diferents tcniques imaterials, com ara el guix, la im-pressi, el collage, etc. Hi trobareufotografies magnfiques que illus-tren els treballs que shan realitzat i

    WEBS

    I AL GENER-FEBRER EL LLIBRECoeducar a lescola infantil

    Xabier Iturbe

    I EN EL NMERO DE MAR-ABRILPARLEM DE... La numeraci i el clcul