Diari del 11 d'octubre de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013 / NúM. 2.414 / ANY 10 OBRA CIVIL / EDIFICACIÓ ESTRUCTURES ESPECIALISTES EN SUBCONTRACTACIÓ Disposem de: Paletes / Encofradors / Ferrallistes Pedrers / Gruistes / Cap d’equip Av. Joan Martí, 73. Local 2. Encamp Tel. 333 954 - 815 971 nova.constructora@andorra.ad Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient: hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans... col·laboradors: IV OKTOBERFEST KRUNCH 2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimarts a divendres, música en viu. Esports en directe. Del 26 de setembre al 27 d’octubre La CEA lamenta que només les rendes més elevades tributaran amb l’IRPF ANDORRA Pàgina 6 La UE reconeix la carn d’Andorra com a Indicació Geogràfica Protegida ANDORRA Pàgina 7 Moreno destaca les bones relacions i el repte que té el sistema educatiu espanyol ANDORRA Pàgina 8 El pla de viabilitat preveu reduir el deute d’EMAP i el Comú de la Massana a la meitat en 8 anys ANDORRA Pàgina 10 Rosario: “Faig discos per pujar a l’escenari, que és on es veu qui és Rosario” CULTURA Pàgina 15 Andorra s’enfronta a Romania en el penúltim partit de la fase de classificació per al Mundial ESPORTS Pàgina 17 ANDORRA Pàgina 7 Andorra, preparada per negociar la revisió de la directiva de fiscalitat AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 El Consell ratifica per assentiment el conveni dels drets dels discapacitats CULTURA Pàgina 16 E. J. Tret de sortida amb ‘La flauta màgica’ La companyia Dei Furbi inau- gura la 43a Temporada de tea- tre amb una sorprenent adap- tació de ‘La flauta màgica’ de Mozart.

Transcript of Diari del 11 d'octubre de 2013

Page 1: Diari del 11 d'octubre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dive

ndre

s, 1

1 d’

octu

bre

del

2013

/ nú

m. 2

.414

/ an

y 10

OBRA CIVIL / EDIFICACIÓESTRUCTURES

ESPECIALISTESEN SUBCONTRACTACIÓ

Disposem de:Paletes / Encofradors / FerrallistesPedrers / Gruistes / Cap d’equip

Av. Joan Martí, 73. Local 2. EncampTel. 333 954 - 815 971

[email protected]

Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans...

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:

col·laboradors:

IV OKTOBERFEST KRUNCH

2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimartsa divendres, música en viu. Esports en directe.

Del 26 de setembre al 27 d’octubre

La CEA lamenta que només les rendes més elevades tributaran amb l’IRPF

AndoRRA Pàgina 6

La UE reconeix la carn d’Andorra com a Indicació Geogràfica Protegida

AndoRRA Pàgina 7

Moreno destaca les bones relacions i el repte que té el sistema educatiu espanyol

AndoRRA Pàgina 8

El pla de viabilitat preveu reduir el deute d’EMAP i el Comú de la Massana a la meitat en 8 anys

AndoRRA Pàgina 10

Rosario: “Faig discos per pujar a l’escenari, que és on es veu qui és Rosario”

CULtURA Pàgina 15

Andorra s’enfronta a Romania en el penúltim partit de la fase de classificació per al Mundial

EsPoRts Pàgina 17

AndoRRA Pàgina 7

Andorra, preparada per negociar

la revisió de la directiva de fiscalitat

AvUI és notíCIA Pàgina 3

El Consell ratifica per assentiment el

conveni dels drets dels discapacitats

CULtURA Pàgina 16

E. J.

Tret de sortida amb ‘La flauta màgica’

la companyia dei furbi inau-gura la 43a temporada de tea-tre amb una sorprenent adap-tació de ‘la flauta màgica’ de mozart.

Page 2: Diari del 11 d'octubre de 2013

DivenDres, 11 D’octubre Del 2013d’interès2

Pneumàtics

Totes les marques:

A un minut de l’illA CArlemAny

PrimereS mArQueS AmB lA millOr relACiÓ QuAlitAt-Preu

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. tel.: 867 000 · www.rodand.com

Primer platSegon platPostre i ‘xupito’

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

MENú DIARIMENú CARTA

MENú DEl XEfMENú DE TAPES X 2

MENú MARISCADA X 2 MENú GRAEllADA DE CARN X 2

Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

DE DIllUNS A DIVENDRES AMB lA TARGETA TIC-TAPA EN El PREU DEl MENú ESTÀ TOT INClÒS

fem tot tipus de celebracions10,90 €

+ IGI

ELS PETITS PLAERS

DELICATESSEN

Tel. i Fax: 845 626 FACEBOOK

([email protected])

AV. CARLEMANY, 35ESCALDES-ENGORDANY

proveïdors de cervesa

russa, txeca i països bàltics

FACEBOOK

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

-4/5

-1/9

0/12

3/13

4/14

5/15

1/11

0/10

-1/9

0/10

5/16

[email protected]

Fred ben viuAlguns ruixats de tarda

Ens ha arribat el fred de cop i avui el més des-tacat del dia han de ser les baixes temperatures a l’alta muntanya i també a les valls. Els valors de les màximes no aniran més enllà dels 15 o 16 graus. El cel ha d’estar variable amb més núvols al matí al nord. En el transcurs de la tarda crei-xeran nuvolades cap al sud i est que poden dei-xar algun ruixat amb una cota de neu de 1.600 a 1.500 metres. El vent bufarà entre moderat i fort als cims del nord al nord-oest. El cap de setmana es presenta més estable amb fred intens matinal, però amb màximes que es recuperen una mica. Tot i algunes nuvolades serà difícil que acabin amb precipitacions. Que tinguin un BONDIA.

Creixent

08.01 h19.21 h

Page 3: Diari del 11 d'octubre de 2013

3DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

El Consell General va aprovar ahir per assentiment la ratifica-ció del Conveni relatiu als drets de les persones discapacitades i del Protocol opcional a aquest conveni de les Nacions Unides de l’any 2006. Es complia així una vella reivindicació de les associacions que apleguen els diferents col·lectius de discapa-citats, els representants de les quals van assistir com a públic a la sessió d’ahir per expressar la seva satisfacció pel fet que final-ment s’hagi ratificat aquest text. Es calcula que al voltant del 10% de la població mundial pateix alguna discapacitat física o intel·lectual, un percentatge que tam-bé es pot extrapolar a Andorra.

L’adopció d’aquest conveni, després de la seva signatura l’abril del 2007, ha de permetre que el país es vagi dotant dels mitjans necessaris per tal que les persones amb algun tipus de discapacitat gaudeixin dels mateixos drets que la resta de

la població i també per promou-re, en igualtat de condicions, la seva participació a la vida so-cial, política i cultural. Tal com va explicar la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, el conveni és un “instrument jurí-dic” per “garantir i promoure” els drets humans de les perso-nes que formen part d’aquest col·lectiu. “Es tracta d’un pas més en un camí iniciat a Andor-

ra fa molts anys”, va manifestar la ministra, al temps que es com-prometia a “revisar les políti-ques d’inclusió periòdicament” en un treball que es farà con-juntament amb les entitats so-cials, que formen part del Con-sell Nacional de la Discapacitat (Conadis). I és que, tal com va recordar Rodríguez, hi ha tota una sèrie de mecanismes de se-guiment del conveni que s’utilit-

zaran per conèixer en cada mo-ment el grau d’aplicació assolit. En aquest sentit, es preveu, per exemple, la recollida de dades estadístiques per determinar la situació en què es troben els dis-capacitats.

El president de la Federa-ció d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Lluís Sàmper, es va mostrar satisfet per la ratificació del conveni, que inclou la figura de l’assis-tent per a totes les persones que no es poden valdre per elles mateixes. Sàmper va posar l’ac-cent, així, en la importància que atorga el conveni al concepte de vida independent, al qual tenen dret totes les persones. Tant la consellera del grup mixt Sílvia Bonet com la socialdemòcrata Mariona González van ressaltar que el text significa un pas en-davant important. En aquesta mateixa línia, el síndic general, Vicenç Mateu, va destacar que amb acords com el d’ahir queda patent que “Andorra és un país d’acollida i de solidaritat”.

El Consell ratifica per assentiment el conveni dels drets dels discapacitats

sessió ordinària

JULIÀ RODRÍGUEZAnDorrA lA vellA

El Govern es compromet a promoure la inclusió social de les persones que formen el col·lectiuAgències

Les associacions van celebrar amb aplaudiments l’aprovació del conveni.

Jordi alcobé xifra en 12 milions el possible impacte de la rehabilitacióEl ministre d’Economia, Jordi Alcobé, va anunciar ahir que el pressupost per a l’any vinent inclourà una partida d’un milió d’euros destinats a ajudes a la rehabilitació d’edificis. Això sig-nifica, segons va dir, que es multiplica per 2,5 la quantitat que hi havia enguany dedicada a aquesta finalitat, amb la qual cosa es preveu que la inversió nova associada se situaria en 12 mili-ons d’euros. Alcobé ho va explicar durant el debat del projecte de llei per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les ener-gies renovables, que finalment es va aprovar amb el suport dels grups demòcrata i mixt, i l’abstenció del grup socialdemòcrata. El ministre va insistir que es tracta “d’una mesura de reactivació de l’economia” que ha de permetre “donar oxigen a la construc-ció”. A més, va destacar el fet que es tracta d’una llei marc que permetrà modular en cada moment les ajudes que es vulguin atorgar. La consellera socialdemòcrata Rosa Gili va mostrar la disconformitat del seu grup perquè no es tinguin en compte cri-teris socioeconòmics en l’atorgament de les ajudes. “Les ajudes han d’estar dirigides a qui més les necessita”, va dir Gili.

aprovació de diversos textos per complir l’acord Monetari

El Consell va aprovar ahir per assentiment diversos canvis le-gislatius per donar compliment als compromisos adquirits amb l’Acord Monetari, entre ells el projecte de llei sobre la introducció de l’euro. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va ressaltar “la gran força simbòlica” que suposa el fet que Andorra pugui encu-nyar euros, i el reforç que significa en el procés d’internacionalit-zació dels bancs l’adopció de la normativa comunitària. També es va aprovar el projecte de llei qualificada de modificació del Codi de procediment penal, que preveu la creació d’una oficina de recuperació d’actius criminals (ORA) i d’una oficina de gestió d’aquests actius (AGA). En el marc de la transposició de la direc-tiva europea derivada de l’Acord Monetari, la cambra va donar també el vistiplau a una modificació de la Llei de cooperació pe-nal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme. També es va aprovar la modificació del Codi penal per adaptar-se a les demandes del Moneyval en aspectes de blanqueig de capital i a les recomanacions del Consell d’Europa i d’altres convenis internacionals en matèria de drets humans.

andorra signa 21 acords

d’informació fiscal

L’acord amb la república txeca per a l’intercanvi d’in-formació en matèria fiscal va rebre el vistiplau dels tres grups parlamentaris. De nou es posava així de manifest el consens que s’ha assolit en aquest àm-bit. El ministre d’Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar que són ja 21 els acords fir-mats fins el moment. El pre-sident del grup parlamenta-ri mixt, Jaume Bartumeu, va dir que aquest “és un camí de no retorn”.

Canvis a la Llei d’immigració

per afavorir les inversions

La proposició de llei de mo-dificació de la Llei d’immi-gració va rebre el vot favo-rable dels grups demòcrata i mixt, mentre que el soci-aldemòcrata es va abstenir. L’objectiu del text, tal com va dir el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, és facilitar la inversió estran-gera i la internacionalització de les empreses andor-ranes. Així, es facilita que puguin venir treballadors per compte propi i també persones que vulguin se-guir cures mèdiques a An-dorra, i que les empreses puguin destinar empleats a treballar temporalment a l’exterior.

Page 4: Diari del 11 d'octubre de 2013

opinió4 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Creu que els comuns retallaran serveis arran de la congelació de les transferències?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

edIToRIaL

L’ambaixador espanyol, alberto Moreno, va destacar ahir les excel·lents relacions entre andorra i Espanya i va refermar la voluntat de l’Estat espanyol de signar un conveni per evitar la doble imposició. a més va remarcar la intenció d’Espanya d’ajudar andorra en tot allò que sigui possible. andorra es troba immersa en un procés de canvis profunds i tal com va afegir Moreno sembla que “l’úni-ca alternativa viable” és la que s’ha escollit. És evident que això comporta molts esforços i que, com va exposar el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, sembla un camí “de no retorn”. L’economia mundial

i els països avancen en un sentit i el país, si vol assegurar el seu futur, ha de seguir uns determinats passos. Les nostres relacions eco-nòmiques es basen, fonamentalment, en els països del nostre entorn i, per tant, cal que hi hagi una entesa amb aquest estats. això suposa tot un seguit d’acords en què andorra ha d’adaptar-se a les regles de joc d’aquests països. Tot això, però, i tal com va recordar ahir també Moreno, s’ha de fer assegurant el benestar de les persones menys afavorides i afavorint que la societat sigui cada vegada més justa i estigui total-ment cohesionada.

Seguir uns determinats passos

Durant molt temps he parlat de les coses bones per tenir millor salut, però avui vull parlar d’allò que no és bo: el cafè. L’ús del cafè està molt generalitzat. Als Estats Units nou de cada deu persones són addictes al cafè, un producte que conté cafeïna, una droga psicotròpica que estimula la ment i modifica el com-portament psíquic. El diccionari ens diu que la cafe-ïna és un alcaloide, un estimulant del sistema nervi-ós, que es troba al cafè, al te, a la cola, al cacau, etc. L’alcaloide es una substància orgànica molt verinosa.

Les begudes amb cafeïna poden causar irritació a l’estómac, l’estimulen i el fan excretar excés d’àcid. Això produeix úlceres i altres problemes. S’ha des-cobert que la cafeïna destorba l’absorció del calci i del ferro. Això es un factor a tenir en compte en vis-ta del perill de l’osteoporosi.

La cafeïna augmenta el nivell de sucre a la sang, irrita els ronyons i provoca excés d’orina. També s’ha demostrat que la cafeïna precipita atacs as-màtics i provoca al·lèrgies. El te, el cafè i el tabac són estimulants i porten verins. No solament són innecessaris, sinó perjudicials. El cafè és excitant. Molts diuen: “No sóc res fins que prenc una tassa de cafè.” Van començar prenent una tassa al dia, després tres i ara en prenen cinc, perquè el cafè és una substància que causa addicció, com tota droga.

Tots els productes irritants dels nervis esgoten les forces vitals, perjudiquen els nervis i produeix impaciència i inestabilitat. En alguns cassos és tan difícil deixar l’hàbit del cafè, com deixar les begu-des alcohòliques. Els que recorren al cafè com un estímul per a la feina, sentiran els mals efectes amb nervis alterats i esgotament general.

Per l’ús dels estimulants com el cafè tot el orga-nisme pateix, no solament mentalment i físicament, sinó també moralment. El primer efecte del cafè és

agradable. S’exciten els nervis de l’estómac i aques-ta excitació es transmet al cervell, que a la vegada accelera l’activitat del cor i dóna a l’organisme certa energia passatgera, la força sembla haver augmen-tat, de manera que molts interpreten que el cafè els fa bé, però és un error, amb el temps els portarà problemes de salut.

El cafè no nodreix l’organisme. El seu efecte es produeix abans de la digestió i l’assimilació, i allò que sembla força no és més que excitació nerviosa. Passada l’acció estimulant, la força artificial desa-pareix i deixa la persona en un estat de desànim i manca de força.

La salut no millora en cap sentit per l’ús de les coses que estimulen per un temps, sinó que després causa una reacció negativa i deixa l’organisme més deprimit que abans. Aquesta beguda no té cap ali-ment en si. Solament és un estimulant verinós que no solament roba la vitalitat, sinó que produeix dei-xament i depressió, a part d’enverinar la sang.

Per als qui els agrada el cafè i no poden deixar-lo els proposo que facin a casa seva el cafè de cereals. Aquest és bo, és suau, és un bon aliment, és molt aromàtic, no intoxica i quan t’hi acostumes és més agradable que qualsevol altre cafè. La fórmula és la següent. Compreu cinc cereals integrals i biològics a la casa de règim –blat, ordi, civada, sègol i arròs integral–, tots en gra. Podeu comprar-ne 250 grams de cada, barrejar-los tots i posar-los en una llauna al forn, i durant dues hores torrar-los, remenant amb una cullera de fusta, fins que es torri bé, sense cre-mar-se. No cal moldre’l. En un litre d’aigua poseu tres cullerades de gra i feu-ho bullir durant 15 mi-nuts, així extreu totes les vitamines i les propietats alimentàries dels cereals. Es pot prendre amb una mica de mel i és deliciós. Això és més bo que tot el que es ven.

L’any 2013 passarà a la història cultural d’Andor-ra per haver vist com es destruïa una joia del patri-moni arquitectònic: l’editorial Casal i Vall. Obra de Domènec Escorsa, per encàrrec dels germans Casal i del monestir de Montserrat. Compartia amb la casa Farràs el privilegi de ser els únics exemples del mo-viment modern al país. Escorsa va ser membre del GATCPAC i va treballar a l’estudi de Josep Lluís Sert i Josep Torres-Clavé, amb qui va participar en el projecte del Pavelló de la República espanyola a l’Exposició Universal de París el 1937. En el recinte espanyol va ajudar a dissenyar l’exposició artística que albergà obres emblemàtiques de Joan Miró, Ale-xander Calder, Pablo Gargallo i el Guernica de Pablo Picasso. El 1939 es va exiliar a la ciutat de Bèziers on es va associar amb Charles Edouard Jeanneret, cosí i antic soci de Le Corbusier. Ambdós col·laborant amb el famós arquitecte suís en el projecte de Chandi-garh, i concretament Escorsa, el va assessorar en la construcció de les voltes a la catalana.

Des de Bèziers va projectar l’editorial Casal i Vall amb un racionalisme pur que introduí l’avantguarda en un país on la màxim expressió moderna la cons-tituïa l’arquitectura del granit. El seu frontal amb brise-soleils o la seva xemeneia trevolada recorden la catalana editorial Gustavo Gili –primer premi FAD de la història- o l’Unité d’Habitation de Le Cor-busier. El complex editorial va ser un dels primers edificis íntegrament pensat en formigó armat al país alhora que mostrava la màxima cura en resoldre tant la implantació urbana com el funcionament interior. No debades s’allunya del carrer per salvar el frondós massís vegetal existent o utilitzar els pilotis, el doble espai i el dent de serra, per crear un espai unitari, diàfan i lluminós.

Desgraciadament res de tot el comentat ha estat prou per salvar una obra arquitectònica cabdal, de les poques al país amb verdader valor artístic. La seva pèrdua provoca un empobriment cultural i his-tòric irreparable del que qualsevol persona sensible no pot menys que plànyer. R.I.P.

TRIbuNa oPINIÓ

JoaN aMIGÓ, NATURISTA

El cafè CoL·LeGI oFICIaL d’aRQuITeCTeS d’aNdoRRa

Necrològica

Page 5: Diari del 11 d'octubre de 2013

publicitat 5DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Segueix-nos al i

iNightShopping

T’esperem a una nit especial de compres fins a les 12 de la nit, amb descomptes, promocions, sortejos,

degustacions, espectacles i música. Entra a www.illa.ad i informa’t de tot el que hem preparat.

Demostració de l’ Escola d’ Atletisme organitzada per Outlet Sportech / Ambientació musical amb Dj fins a les 24 h.

Exposició de dibuixos i aquarel·les d’ Aleix Llussà / Actuacions de mim i presentació de l’espectacle d’equilibrisme Voltearte,

i de l ’espectacle itinerant Element’s / Degustació de xampany al MUMM Village amb els teus tiquets de compra.

Programa en directe de RNA conduït per Òscar Royo / Cocktails i degustacions a Farmàcia Galeno, Dehesa Sta. Maria,

Quars, Swarovski, Adidas, Geox, Franck Provost i Pizza Roma / Menú especial sota reserva al restaurant El Rebost Ibèric.

Activitats d’ animació a Farmàcia Galeno, Rip Curl, Quicksilver, Franck Provost i Outlet Sportech.

Sortejos, regals, descomptes o promocions a Caprabo, L’ Occitane en Provence, Bikkembergs, Farmàcia Galeno, G-Star Raw,

Pepe Jeans, Boss, Quars, Swarovski, Safari, Di Milano, Tango, Alex Boutiques, Júlia, Múnich, Timberland, Vero Moda,

Jack & Jones, Everyday, Rip Curl, Quicksilver, Superdry, Peak Performance, Chantelle, Levi’s, Adidas, Alcott, Benetton,

Carpisa, Geox, Canadà House, Lacoste, Yamamay, Napapijri, Franck Provost, Casa Viva i Llibre Idees.

iNightShopping

Page 6: Diari del 11 d'octubre de 2013

6 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha lliurat al Govern i als grups parlamentaris un document de cinc fulls en els quals detallen les seves propos-tes de modificació a l’actual text de l’IRPF, a tràmit parlamentari. Les modificacions “responen al criteri de simplicitat i eficiència administrativa”. Consideren que la Llei de l’IRPF “s’ha dis-senyat des d’un prisma teòric i allunyat de la realitat empresa-rial” i amb la proposta aporten “un punt de vista pràctic i re-alista”. La CEA considera que l’actual text de l’IRPF “produirà situacions complexes i injustes que castigaran el contribuent, les empreses i els mateixos orga-nismes gestors de l’impost”.

Així, la patronal demana que s’elimini l’impost sobre rendi-ments arrendataris, de compe-tència comunal, ja que el consi-

dera “obsolet i injust” des del moment que ja hi ha l’impost de societats i, a partir del 2015, l’IRPF.

“Les rendes”, afirmen en el document, “obtingudes tant per persones físiques com per perso-nes jurídiques objecte de rendi-ments arrendataris estan subjec-tes o bé a l’IRPF o bé a l’impost de societats i tributen sobre una base imposable en funció del be-nefici”.

D’altra banda, la CEA proposa que s’integri a l’IRPF l’impost de plusvàlues patrimonials immo-biliàries. Ho argumenten des de la simplicitat administrativa i per la desigualtat en la pressió fiscal segons el termini en què es pro-dueixi la venda.

Una de les qüestions sobre la qual fan especial èmfasi és que consideren que el nou impost “afecta un segment de la pobla-ció molt reduït” i “minva la com-petitivitat de les empreses”. Així,

el document afirma que “no es compleix el principi de generali-tat” i consideren “inadequat” po-sar un mínim exempt, situat en els 24.000 euros, perquè exclou un elevat percentatge de la po-blació activa i a més no estableix una tarifa progressiva.

Tot plegat els porta a afirmar que “una minoria de la pobla-

ció que aglutina les rendes més elevades” contribuirà a recaptar els deu milions que preveu el Govern mitjançant l’IRPF. Així doncs, la CEA considera que “una persona amb 24.000 euros anuals disposa de capacitat con-tributiva” i que “entre el 0% i el 10% hi ha possibilitat d’establir tarifa progressiva”.

Pel que fa a la minva de la competitivitat ho justifiquen di-ent que aquelles empreses que contracten professionals qualifi-cats acaben assumint el cost final de l’impost que correspon al tre-ballador pel sou que cobra.

També demanen modificar el sistema de pagament que consi-deren “poc clarificador” perquè parteix d’una previsió del sou anual enfront d’un sistema de retribució variable, cosa que obli-garà les empreses a anar ajustant el coeficient de forma mensual.

Segons la CEA això pot portar a una ineficiència administrativa, una saturació de la CASS, majors costos per a l’empresa i un aug-ment de l’economia submergida per la complexitat del sistema.

També demana que les in-demnitzacions per acomiada-ment quedin exemptes i que els residents no lucratius, si són re-sidents fiscals, no tributin per les rendes obtingudes fora.

La CEA lamenta que només les rendes més elevades tributaran amb l’IRPF

impostos

agènciesAnDorrA lA vellA

Han lliurat al Govern i als grups parlamentaris un document amb les seves propostestAti mAsià

El president de la CEA, Xavier Altimir.

La variació anual de l’IPC el mes de setembre ha estat del 0,6% (a l’agost es va situar al 0,9%). En termes anuals, els grups que han tingut una tendència infla-cionista són els materials peda-gògics i l’ensenyament, la salut, i el vestit i calçat.

Han registrat una baixada de la variació anual la restauració, l’habitatge (serveis per a la re-paració de l’habitatge i combus-tibles per a la llar), el transport (carburants i lubricants i recan-vis i accessoris), mobles i estris domèstics (aparells per a la llar

i mobles), esbarjo (viatges tot inclòs, jardineria i animals de companyia, i ordinadors) i els aliments (llegums i verdures, altres begudes no alcohòliques, sal i espècies, i peix), tot i que pugen les variacions de preus del subgrup cafè, te i cacau.

Quant a la variació de l’IPC mensual és del 0,1%. Pugen més

que l’any anterior l’ensenya-ment, la salut, i el vestit i calçat. Mantenen un efecte moderador sobre l’IPC els grups que tenen variacions mensuals que baixen quan l’any anterior pujaven, (com són l’alimentació, les begu-des i tabac, l’esbarjo i els mobles) i que pugen menys que l’any anterior (hoteleria i restauració, habitatge i transport). Mantenen la mateixa variació els béns i ser-veis diversos.

Quant a l’IPC acumulat d’aquest 2013 fins el mes de setembre, registra una variació del 0,2% i l’IPC subjacent anual del 0,9%.

La variació anual de l’IPC és del 0,6% el mes de setembre

EConomiA

RedaccióAnDorrA lA vellA

L’IPC mensual del mes passat se situa al 0,1% mentre que l’acumulat

al 0,2%

Durant el mes de setembre van entrar al Principat 342.855 vehicles, xifra que suposa una variació percentual negativa respecte al mes de setembre de l’any anterior del -3,5%. El departament d’Estadística va indicar que el comportament no ha estat igual per les dues fronteres. Així, els turismes provinents d’Espanya han tin-gut una variació percentual negativa del -2,3% i els provi-nents de França del -6,3%. Pel que fa a l’acumulat d’aquest any, l’entrada de vehicles ha estat de 3.044.832, que suposa

una variació percentual nega-tiva respecte a l’acumulat du-rant el mateix període de l’any anterior del -2,0%. Quant a l’acumulat dels darrers 12 me-sos, l’entrada de cotxes ha estat de 4.047.926, que suposa una variació percentual negativa respecte a l’acumulat de vehi-cles entrats durant el mateix període de l’any anterior del -1,7%. Si es tenen en compte les dades ajustades, la variació respecte als darrers sis mesos presenta unes variacions per-centuals positives durant els mesos d’abril a agost, tot esta-bilitzant-se aquest darrer mes de setembre (+0,0%).

L’entrada de vehicles cau un 3,5% al setembre

RedaccióAnDorrA lA vellA

EstAdístiCA

Page 7: Diari del 11 d'octubre de 2013

andorra 7DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

L’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea (UE), Eva Des-carrega, va lliurar ahir la carta a la Comissió Europea en què es comunica que el Govern acorda el seu mandat per negociar la revisió de l’Acord entre el Prin-cipat d’Andorra i la Comunitat Europea relatiu a l’establiment de mesures equivalents a les previstes a la Directiva 2003/48/CE del Consell, en matèria de fiscalitat dels rendiments de l’estalvi en forma de pagament d’interessos, en vigor a Andorra des de l’1 de juny del 2005.

Cinca va indicar que les ne-gociacions aniran en paral·lel a la redacció de la nova directiva en què treballa la UE, ja que la intenció de l’organisme europeu és tancar la redacció i les negoci-acions amb els països tercers de manera simultània. El ministre va recordar que la nova directi-va vol ampliar els productes als

quals està sotmesa la fiscalitat. En aquest sentit, el ministre va mostrar la bona predisposició que té Andorra a negociar, però també va voler deixar clar que els termes de l’acord han de ser iguals per a tots els països i va assenyalar que “si Andorra va adquirint compromisos amb la UE que dilueixen el nostre diferencial, hem de tenir con-

trapartides”. En aquesta línia, Cinca va indicar que el sector financer, que seria un dels més afectats, haurà de poder seguir sent operatiu i per això s’hau-ria de permetre que les entitats andorranes puguin operar en igualtat de condicions a la UE i que els productes emesos des d’Andorra també s’hi puguin comercialitzar.

Pel que fa a l’intercanvi auto-màtic, Cinca va manifestar que a la carta no se’ls demanava ini-ciar negociacions sobre aquest punt, tot i que va reconèixer que durant la seva visita el co-missari europeu també va fer referència al tema. En aquest sentit, va defensar que Andorra s’ha d’anar adaptant als estàn-dards que vagin adoptant els països integrants de l’OCDE en aquesta matèria, un organisme que té un abast més gran, i que “emmotllant-se”al que demana aquest organisme, també s’esta-rà complint el que vol la UE.

Andorra, llesta per negociar la revisió de l’acord amb la UE

fiscalitat de l’estalvi

t. M.

Jordi cinca.

Les converses aniran en paral·lel a l’elaboració d’una nova directivaRedaccióAnDorrA lA vellA

La Comissió Europea (CE) va anunciar ahir el registre de la carn d’Andorra com una Indicació Geogràfica Prote-gida (IGP), amb la qual cosa aquest tipus de carn de vede-lla produïda al Principat es converteix en el quinzè pro-ducte extracomunitari que rep protecció.

Per obtenir l’etiqueta, la carn ha de procedir de la raça bruna d’Andorra o d’un en-creuament d’aquesta amb to-ros de les varietats Charolais, Limusina o Gascon, segons va indicar la CE en un comu-nicat. A més, els animals han d’haver nascut i estat criats i sacrificats al Principat.

La carn d’Andorra s’uneix, doncs, al reduït grup de pro-ductes de fora de la Unió Eu-ropea (UE) que compten amb un reconeixement d’aquest ti-pus i en el qual figuren, entre d’altres, el cafè de Colòmbia,

el te Darjeeling indi i una de-sena de productes xinesos.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va de-clarar ahir que amb aquest últim tràmit, Andorra obté la IGP de manera definitiva, un cop ha acabat el termini per tal que els països de la Unió Europea fessin esmenes, i sen-se que se’n presentés cap. En aquest sentit, Alcobé va desta-car que des d’ahir Andorra ja disposa d’una de les cent IGP de carn de qualitat, i que per tant la carn andorrana té un reconeixement europeu “dig-ne del seu nom”.

El Govern treballava des del 2010 per obtenir aquest se-gell de qualitat.

La UE reconeix la carn del país com a Indicació Geogràfica Protegida

agènciesAnDorrA lA vellA

ramaderia

Ha de procedir de la raça bruna i els animals

han d’haver nascut i sacrificat al Principat

Page 8: Diari del 11 d'octubre de 2013

andorra8 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

Una trentena de persones afectades per participaci-ons preferents, préstecs su-bordinats i altres productes bancaris es van reunir ahir en la reunió convocada per AD800. En la trobada, els as-sistents van rebre l’assessora-ment d’advocats i la intenció ara és formar una plataforma d’afectats i d’emprendre acci-ons legals.

afectats per les preferents formaran una plataforma

agències

acció ciutadana

El cap de Govern, Antoni Martí i la ministra d’Educació i Joven-tut, Roser Suñé, van visitar ahir l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp. La vi-sita es va centrar especialment en les classes de primer curs, on els alumnes utilitzen, per pri-mer cop, tauletes electròniques com a eina de treball a les aules. Tant la ministra d’Educació com els professors van destacat que el Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu an-dorrà (Permsea) “s’ha implantat sense cap incidència i amb total normalitat” a les aules.

Suñé va voler destacar la tasca dels “equips d’autors i els centres docents, que han treballat molt perquè el pla s’hagi pogut tirar endavant”. Va destacar, a més, que “qual-sevol canvi d’eina implica un procés d’adaptació al principi”, però que els centres tenen “to-tes les eines per fer-lo sense cap dificultat” i que el pla s’ha im-plantat de manera esglaonada perquè l’impacte sigui menor. A més, la ministra va remarcar

que els mestres seguiran tenint “formació continuada”.

Pel que fa a les beques d’ajuda econòmica, la minis-tra d’Educació va reconèixer que “el nombre de demandes ha augmentat lleugerament”, però que “aquest augment no es deu només al material esco-lar”, i en aquest sentit “no hi ha hagut cap problema en cap dels tres centres que apliquen el Permsea”.

Tant els alumnes com els professors s’han mostrat satis-fets amb la introducció de les tauletes electròniques a classe.

prada de molesD’altra banda, el cap de Go-vern va aprofitar la visita al centre escolar per anunciar que el pressupost del 2014 in-clourà una partida per poder fer front a l’adequació d’una zona esportiva als terrenys de Prada de Moles. En aquest sentit, Martí va informar que es treballa amb el Comú d’En-camp, propietari dels terrenys, per poder fer possible aquest equipament, que donaria ser-vei tant a l’escola de segona ensenyança com al futur col-legi d’Encamp.

suñé i Martí comproven la implantació de la tauleta

sfga

un moment de la visita, ahir, al centre encampadà.

Tant la ministra com els professors constaten total normalitatRedacció / agènciesanDorra la vella

visita als centres escolars

El futur del sistema educatiu es-panyol al país i el bon moment pel qual passen les relacions entre Andorra i Espanya van centrar el discurs de l’ambaixador espa-nyol, Alberto Moreno, durant la recepció en motiu de la festa na-cional d’Espanya. D’aquesta ma-nera, Moreno va assenyalar que el Govern espanyol “reconeix els esforços” que està fent el país per canviar el seu model econòmic i va mostrar, amb diferents fets, la “bona predisposició” de l’execu-tiu de l’Estat veí envers Andorra. Sobre l’educació, va demanar als professors presents a l’acte la seva “ajuda” ja que en els dos o tres propers anys hauran de fer front a un repte molt important com és passar del model actual a un model integrat i públic.

El fet que s’hagi acabat la car-retera entre la Seu i Andorra quan en altres casos s’estan aturant obres i que s’hagin admès per a aquest any noves matriculacions als centres d’Encamp i Sant Julià de Lòria exemplifiquen, segons Moreno, el bon moment pel qual passen les relacions entre Andor-ra i Espanya. També va mostrar la voluntat del Govern espanyol de signar un conveni per evitar la doble imposició, que ara arriba a la fase més complexa.

Pel que fa a les reformes que s’estan duent a terme va mani-festar que “nosaltres pensem que

és l’única alternativa viable” i va destacar que l’executiu espanyol és “conscient” de l’esforç que està fent Andorra, més important encara per la crisi econòmica i va concloure que des d’Espanya es-tan disposats a ajudar en el que sigui possible. A més, va recor-dar que el procés de canvi ha de fer que hi hagi una societat més “justa i cohesionada”.

Quant a l’educació, va desta-car que “per primera vegada” hi ha un projecte de futur per al sistema educatiu espanyol, que assegura la presència a Andorra i que a més vol potenciar, a tra-vés del centre unificat, “la mi-llor educació possible”. I aquest projecte arriba, va afegir, després que durant molts anys disminu-ïssin els alumnes i no se sabés respondre.

Després del discurs el cap de Govern, Antoni Martí, va des-tacar les “excel·lents relacions” d’Andorra no només amb Espa-nya sinó també amb França i va remarcar que la voluntat de l’exe-cutiu és acabar la legislatura te-nint els acords per evitar la doble imposició amb França, Espanya i Portugal, ja que va recordar que per diversificar l’economia són claus.

De la seva banda, el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va manifestar que li havia “agra-dat” escoltar el discurs de More-no ja que reafirma que el país es troba en un “camí de no retorn”.

agències

un moment de la recepció, ahir.

m. f.anDorra la vella

festa nacional d’espanya

Moreno destaca les bones relacions i el repte del sistema educatiu

Page 9: Diari del 11 d'octubre de 2013

publicitat 9DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

= 1h

P

Cr. de la Sardana

Cr. Pere d’Urg

Cr. Callaueta

Cr. Callaueta

Cr. Bonaventura Riberaygua

Av. de Tarragona

Av. de Tarragona

Cr. Bonaventura Riberaiguy

P

Ctra. del O

bac

CaixaCentral

Page 10: Diari del 11 d'octubre de 2013

andorra10 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

NOU MAVERICK 1000 X rsPura adrenalinaGARATGE COSMOS, SL Avinguda de Les Escoles, 6-10 · Escaldes-Engordany · Tel.: 802 266 · Fax: 864 844 · [email protected]

1 TAST: 2 €

2 TASTS: 3 €

3 TASTS: 4 €BEGUDA INCLOSA

(CERVESA, COPA DE VI,

AIGUA O REFRESC)

Fes un ( )a la teva nit de compresi apropa’t al restaurant la tapadera de l’hotel Delfos

DISSABTE 12 ET PROPOSEM ORIGINALS TASTS DE LES 19 h A LES 01 h

TAST ROSE POUDRE (torradeta de salmó, mango i formatge fresc)

TAST ESTAMPAT FLORAL (ti gres o raholes amb fl ors de muntanya)

TAST CAMUFLATGE (enfi lat de xampinyó i llagostí )

TAST BLANC I NEGRE (enfi lat de boti farres, bolets i padrons)

TAST QUADRE ESCOCÈS (torradeta de poma i mouse de foie)

... I molts més

ENTREGANT AQUESTA BUTLLETA ENTRARÀS EN EL SORTEIG D’UN SOPAR O UN DINAR PER A DUES PERSONES AL RESTAURANT LA TAPADERA

El pla de viabilitat del Comú de la Massana i EMAP preveu reduir l’endeutament global a la meitat d’aquí al 2021. Així ho va explicar el cònsol major de la Massana, David Baró, en la reu-nió informativa que va tenir lloc ahir al teatre de les Fontetes. La intenció és, doncs, passar dels 38 milions d’euros amb què es pre-veu tancar l’actual exercici als 19 milions que s’estimen per finals del 2021. Tot això augmentant de forma progressiva la inversió i mantenint la qualitat dels ser-veis i prestacions.

En aquest sentit va indicar que la projecció és que durant aquest període es puguin rea-litzar inversions per valor de 14.261.636 euros mentre que la disminució global de les des-peses corrents seria d’1.457.253 euros. Per elaborar les previsi-

ons s’ha partit de les xifres reals dels darrers anys, sense tenir en compte que es pugui produ-ir una recuperació econòmica o un augment important dels ingressos. Des del Comú de la Massana es destaca l’extre-mada prudència ja que només s’han projectat uns ingressos de 635.051 euros de més per al 2021 respecte als obtinguts el 2013.

La corporació preveu assolir aquests objectius amb una reduc-ció progressiva de la despesa cor-rent, unes mesures que tal com va recordar Baró ja s’han anat efec-tuant en els darrers exercicis. “Es tracta d’un rigorós treball intern, en què ens imposem diverses fór-mules d’estalvi: des de la conces-sió d’alguns serveis fins a reduir el cost d’alguns esdeveniments, assumint directament l’organit-zació, i amb la idea de fer més amb menys”, va dir el cònsol.

Tot i que aquest pla conclou

que el Comú i EMAP poden fer front als seus compromisos, a fi-nals d’aquest any la corporació seguirà superant el límit legal d’endeutament. Per això s’està treballant amb el sector bancari per refinançar el deute a través d’una emissió, per part d’EMAP,

de bons de 20 milions d’euros convertibles a 15 anys. El pla de viabilitat era el punt de partida per tirar endavant aquesta me-sura, i ja ha estat acceptat per la banca.

El Comú no descarta, però, l’entrada de capital privat a l’es-

tació, una possibilitat que es veu per a mig i llarg termini. Ara es professionalitzarà el consell d’ad-ministració d’EMAP per avançar en l’entrada d’aquests socis. Baró va explicar que això es faria a través d’un plec de bases i con-curs públic. El cònsol va exposar, però, que “a hores d’ara, estem mantenint alguns contactes amb possibles inversors forans que estan en fase embrionària”.

En el transcurs de l’acte, Baró va recordar que en els darrers quatre anys s’ha reduït el deute en 11 milions. També va indicar que EMAP genera un flux de caixa positiu i que les pèrdues vénen donades per les elevades amortitzacions fruit de les in-versions fetes en els darrers 31 anys. Tot i així va remarcar que la reducció de les pèrdues ha es-tat significativa aquesta tempo-rada, i s’ha obtingut un flux de caixa positiu d’1,7 milions.

El pla de viabilitat preveu reduir el deute d’EMAP i el Comú a la meitat en 8 anys

la massana

RedaccióAnDorrA lA vellA

Es planteja una emissió de bons de 20 milions convertibles a 15 anys i buscar capital privatcomú lA mAssAnA

Baró va exposar l’estat financer d’EmaP i el Comú davant dels ciutadans.

Page 11: Diari del 11 d'octubre de 2013

andorra 11DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

La 35a Fira d’Andorra la Vella tornarà del 25 al 27 d’octubre amb importants novetats. D’una banda, aquest any la trobada s’unirà amb l’avinguda Merit-xell, creant un circuit on la gent pugui passejar i que permeti atraure visitants al recinte. L’ini-ci serà a la plaça de la Rotonda, on s’ha ubicat la fira d’artesans, que es perllongarà pel passeig del Riu fins a l’envelat situat a l’aparcament del parc Central. Aquí s’hi instal·larà la fira co-mercial amb els estands relacio-nats amb activitats d’oci, esports, benestar i també el sector de l’au-tomoció. Al costat hi haurà un envelat amb productes d’Andor-ra i a la vela del parc Central, la fira d’associacions (que reunirà 48 entitats). A més, el Prat Espor-tiu i un espai entre el passeig del Riu i Prat de la Creu acolliran les activitats exteriors, on la novetat serà el kàrting. També hi haurà un punt de restauració.

La fira tindrà 179 expositors, 41 més que l’any passat, xifra que suposa un increment del 25%. El cònsol menor, Jordi Minguillón, va destacar aquest “creixement important” tenint en compte el context. Des del Comú es va atribuir el creixement a la tasca realitzada per Promoció Econò-

mica durant el darrer any i mig, amb accions com ara la presència en fires “recordant que Andorra existeix”, va dir Minguillón. En aquest sentit va destacar que per créixer en expositors cal generar interès comercial, fent que les empreses vegin la trobada com un lloc interessant per fer nego-cis. Així mateix va assenyalar que la temàtica de la fira, que gira en-torn a l’esport, l’oci, el lleure i el benestar, també atrau. De fet, al febrer es van començar a vendre els estands i en aquests moments hi ha llista d’espera.

Des del Comú d’Andorra la Vella també es treballa amb l’ob-jectiu d’internacionalitzar més la

trobada. Per aquest motiu es farà promoció a l’Alt Urgell, la Cer-danya, l’Arieja i també a Barce-lona, on s’instal·laran opis infor-matius. També es fixaran cartells a la rotonda de Ponts. “L’objectiu és ser la fira de referència als Piri-neus”, va dir Minguillón. També els restauradors de la parròquia oferiran el menú de la fira.

El Comú destinarà a l’esdeve-niment 198.000 euros, dels quals es recuperarà la meitat. Es tracta de la mateixa aportació de l’any passat, un fet que significa que “amb els mateixos recursos fem més”, va dir la cònsol major, Rosa Ferrer. L’objectiu és superar els 60.000 visitants de l’any passat.

La fira s’unirà amb Meritxell itindrà un 25% més d’estands

andorra la vella

agències

el Comú de la capital va presentar ahir l’edició de la fira d’aquest any.

Tot i que s’ha incrementat notablement la superfície, hi ha llista d’esperam. s. c.anDorra la vella

El Palau de Gel preveu fer una inversió d’1,5 milions d’euros per renovar el sistema energè-tic ja que suposa gran part de la despesa anual, segons el cònsol menor de Canillo, David Pal-mitjavila. El plec de bases de l’estudi energètic ja s’està elabo-rant i la intenció és poder treure el concurs el 2014 i que les obres estiguin enllestides per a la tem-porada 2014-2015. Amb l’estalvi que s’aconseguirà, es calcula que en uns sis o set anys s’haurà recuperat la inversió. Per aquest motiu, la intenció és pagar les obres en aquest mateix termini.

Els canvis a fer contemplen la generació de fred i de calor per als compressors, la pista, el sistema de climatització i, “si els pressupostos ho permeten, també l’aïllament”. Es calcula que la despesa energètica anu-al de la instal·lació és d’uns 400.000 euros, i que amb els canvis es podria reduir prop del 50 o 60%. Palmitjavila va indi-car que el plec de bases perme-trà que s’hi presentin propostes molt àmplies per triar la que s’adapti millor a les necessitats.

El cònsol menor va fer aques-tes declaracions en el marc de la presentació de la nova tem-porada del Palau de Gel, que es presenta amb més activitats.

La comercial del centre, Meri Pastor, va indicar que el nou eslògan, Welcome to the non stop, juntament al símbol d’una pila carregada, vol transmetre que “tornem amb les piles carrega-des, amb noves activitats, nous productes i serveis i més hores”. Així, l’encarregat del departa-ment d’Esports, Francesc Ori-ol, va indicar que s’ha incidit a ampliar l’oferta d’oci a la pista, més enllà del patinatge. Aquest anirà adreçada a les famílies i als més petits, i per això hi hau-rà una zona infantil amb els cars i inflables. D’altra banda, s’han canviat els abonaments per sim-plificar les opcions als usuaris, però mantenint els avantatges. A més, es potenciarà l’oferta junt amb la sala polivalent de l’edifi-ci Perecaus per fer celebracions d’aniversaris o altres trobades.

El punt fort, però, són les es-tades esportives, que en els úl-tims anys han guanyat força i que atrauen esportistes de més lluny. De fet, per a la propera temporada ja hi ha sis setma-nes bloquejades.

Quant a l’externalització del restaurant i el gimnàs, Palmit-javila va indicar que estan molt satisfets. Amb aquest canvi, i també el fet de prescindir de director, s’ha aconseguit “tallar el descens econòmic”. Ara l’ob-jectiu és recuperar l’equilibri.

El Palau de Gel invertirà 1,5 milions per renovar el sistema energètic

agènciescanillo

Canillo

Page 12: Diari del 11 d'octubre de 2013

12 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALSSERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICATASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLESTel. +376 33 26 71

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTACURS 2013/2014

aula de formació

Comptabilitat Finances Fiscalitat

N.P CONSULTORA COMPTABLE

Tel.: + 376 326 332 - [email protected] - www.npcomptabilitats.com

¿Necessita ajuda amb la seva comptabilitat, presentació de comptes anuals o els impostos?

Us podem atendre en català, castellà, francès i anglès

COMPTABiLiTAT PER hORESFORFETS MENSUALS

GESTiONS AdMiNiSTRATivES, CASS, TRàMiTS, ETC...

Tal com ja van anunciar que fa-rien el passat mes de juny, els treballadors del Sant Hospital de la Seu d’Urgell, a través del comitè d’empresa, ja han pre-sentat a l’Oficina Antifrau de Catalunya la petició perquè s’investigui si hi ha hagut ir-regularitats en els comptes per part de la direcció del centre des de l’any 2007. La denúncia és la resposta a l’actual pla de viabilitat, que planteja la re-ducció de sous i llocs de treball a causa de l’elevat deute.

Els representants dels tre-balladors, en manifestacions a RàdioSeu, lamenten les difi-cultats econòmiques actuals i rebutgen que sigui la plantilla la que hagi d’assumir el pes d’una presumpta malversació de fons, “vinculada a conces-sions, obres i assessories dutes a terme en aquest període de temps”.

En canvi, l’alcalde de la ca-pital alturgellenca i president de la Fundació Sant Hospital, Albert Batalla, ha defensat la gestió del centre durant els darrers anys i s’ha mostrat par-tidari que els comptes siguin auditats cada any.

De la seva part, l’actual ge-

rent, Joan Altimiras, ha deta-llat que des del 2007 el deute ha ascendit dels 15 als 20 mili-ons d’euros i que ara s’intenta reduir.

El CatSalut ha condicionat l’ajut econòmic al centre al-turgellenc al fet que s’equipari a l’hospital de Tremp, fet que suposaria passar de més de 210 treballadors a poc més de 160. El comitè d’empresa aler-ta, però, de les diferències i característiques pròpies de la Seu d’Urgell i la dificultat per oferir serveis conjunts a causa

de la distància.En aquest sentit, els treballa-

dors han rebutjat que les dades sobre llistes d’espera siguin positives i han assegurat, en declaracions al diari Segre, que hi ha en llista prop de 3.000 pacients, entre consultes, di-agnosi o bé intervencions. Una xifra que consideren elevada per una població de poc més de 22.000 habitants. En canvi, la direcció del centre assegura que el percentatge i el temps d’espera està per sota de la mitjana catalana.

els treballadors de l’hospital porten els comptes a antifrau

la seu d’urgel

agències

el sant Hospital de la capital alturgellenca.

El comitè d’empresa vol que s’investigui si hi ha hagut irregularitatsRedaccióla seu D’urgell

Seguint amb l’aposta per la participació ciutadana a l’hora d’organitzar i participar en ac-tes i esdeveniments a la ciutat, l’Ajuntament de la Seu d’Ur-gell ha convocat recentment els ciutadans, tant a títol per-sonal com a través d’entitats, associacions i clubs, a prendre part en la campanya de civis-me La Seu és casa teva. Cuida-la!, La Marató de TV3 i el progra-ma nadalenc del Món Màgic de les Muntanyes, a més de la festa major de l’any vinent.

En una trobada amb la ti-nent d’alcalde Anna Vives, el regidor de Promoció de la

Ciutat, Jordi Pallarès, i la re-gidora de Festes i Tradicions, Meritxell Planes, es van expli-car les iniciatives en què es fa necessària la participació de la població.

Així, pel que fa a la caval-cada dels Reis Mags i a la pro-gramació nadalenca, dilluns vinent s’obriran ja les inscripci-ons per a entitats, associacions i clubs de la Seu que hi vulguin prendre part.

D’altra banda, ja s’ha ac-tivitat la pàgina web www.fmlaseu.cat/enquesta perquè els ciutadans puguin valorar la festa major i fer propostes d’ac-tes i activitats per a l’edició de l’any vinent.

Crida a la participació en l’organització d’actes

Redaccióla seu D’urgell

la seu d’urgell

El Centre d’Art i Natura de Farrera acollirà dissabte al matí el primer aplec Saó d’art ambiental, que comptarà amb la participació de la ballarina i coreògrafa barcelonina Anna Rubio, l’artista visual i escultor d’Alaior Pau Garriga i l’artista

en instal·lacions a l’aire lliure de la Seu d’Urgell Vicens Ca-sassas. Els artistes convidats han estat dues setmanes resi-dint al CAN de Farrera i cre-ant les seves intervencions en plena natura. L’aplec consistirà en una passejada que recorrerà els tres hàbitats on s’han con-cebut les intervencions.

el CaN de Farrera acull un aplec d’art ambiental

Redacciófarrera

pallars sobirà

Page 13: Diari del 11 d'octubre de 2013

publicitat 13DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

CASH DE CARNSHORARI: DE DILLUNS A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

LOT DE CARN N. 4: 500 gr. carn picada mixta, 500 gr. costella porc, 500 gr. de quart de cuixa de pollastre, 4 hamburgueses pollastre

Bistec de bou extra

Escalopa de porc

Aletes de pollastre adobades Pernil cuit extra 220 gr.

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIESPREUS VÀLIDS DEL 7 AL 20 D’OCTUBRE DEL 2013

3,90 €/kg

TOT 9,90 €

1,20 €

5,53 €/kg8,77 €/kg

Botifarra crua 400 gr.

2,90 €5,69 €/kg

10,90 €/kgRostit de cuixa de xai

Espatlla de xai

Telèfon per a encàrrecs:

80 69 03

Carn picada de vedella del país

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

DISSABTES I

DIUMENGES

1 POLLASTRE A L’AST

1 BOTELLA DE CAVA

BRUT NATURE

500 GR. AMANIDA

9,50 €TOT

VENDA A PARTICULARS I A PROFESSIONALS

PER ENCÀRREC:

ABANS DE DIVENDRES

A LES 20 H

ESPATLLA DE XAI

A L’AST

CONILL A L’AST

PORQUET A L’AST

CUIXA DE XAI

A L’AST

15,00 €

8,00 €

55,00 €

29,00 €

9,90 €/kg

Page 14: Diari del 11 d'octubre de 2013

publicitat14 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Page 15: Diari del 11 d'octubre de 2013

15DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

La d’avui és la quarta actuació a Andorra. L’última vegada va ser el 2009 al Prat del Roure.

La veritat és que sempre que he vingut la gent m’ha rebut cantant totes les meves cançons, amb moltes ganes de veure’m. Així que hi torno amb moltes ganes d’expressar tot el que tinc. Hi vinc encantada, de veritat. ¡I fa temps que no vinc a visi-tar-vos!

Avui actua en un auditori, en un ambient més íntim. ¿Canvia el concepte de concert?

Jo vaig amb la mateixa ener-gia que sempre. Toco igual en llocs petits que grans, ens adap-tem on s’hagi d’anar. Jo canto igual per a molta que per a poca.

¿Què podrem sentir al concert? ¿Els grans èxits?

Sempre dic que si no em ve-uen en directe no em coneixen, és on es veu Rosario. Ofereixo un xou de molta energia i por-to una banda meravellosa de sis músics i fem una mica de tot, un repàs per tots els grans èxits de la meva carrera, amb molt funky, rumba, blues… Fem un repàs per tots els pals que toco musicalment.

¿Accepta peticions?Sempre me’n deixo alguna

que la gent vol escoltar perquè ja són moltes cançons i no les puc cantar totes en un concert. Quasi sempre escullo les de més èxit, les que han arribat molt a la gent, però sempre en queda alguna...

¿I algun tema que ja no voldria cantar més?

Cada cançó t’ha donat algu-na cosa i, la veritat, jo gaudeixo molt de totes i no em costa gens

cantar-les. I, a més, com que sóc cantant de directes, d’escenaris, jo faig els meus discos per pujar a l’escenari, que és el que més m’agrada.

A finals d’any publicarà nou disc. ¿N’avançarà un tastet?

No en puc dir massa, només que és un disc ple de cançons meves, inèdites, i que hi han col-laborat compositors molt bons. ¡Espero que les cançons us agra-din tant com a mi!

¿Com es titula?Tu libertad.

Fa un parell de temporades que treballa al programa La voz, on la veiem patir molt.

Sí, perquè és una mica cruel… Són setze i només en pot quedar un, se’n van anant a poc a poc i et fa mal perquè ells tenen molta il·lusió i ganes de fer coses en el món de la música. Però està sent una experiència molt maca.

¿Quins consells dóna als con-cursants?

¡Que cantin! En els bars, que agafin un guitarrista, músics, i que cantin en directe, com sigui. Mitja hora en un bar, i que vagi de boca en boca. En directe sem-pre que puguin.

¿I què els espera fora del con-curs? La indústria musical no és fàcil. ¿Hi ha lloc?

¡Mai se sap! És cert que la música passa per un moment… Bé, fins que no s’assentin els canvis que hi ha a la indús-tria… Han sortit molts artistes meravellosos, però jo sempre dic que la música no en sap, de lleis, i quan una música arriba, arriba. I és la il·lusió que tu has de tenir, que la teva música ar-ribi, perquè aquesta és la màgia de la música: que no saps per

què una cançó es fa un èxit i una altra no.

Vostè ha aconseguit molts èxits.¡Jo dono gràcies a la vida! Mai

saps quina cançó arribarà al cor de la gent, i de vegades tu tens molta il·lusió però no arriba... Jo els dic que el que és bonic és la seva veritat, i que cantin amb la seva veritat i a algú li arribarà.

Com deia abans, ¿el disc és l’excusa per oferir concerts?

Jo ho dic sempre… Per a mi, la meva carrera són els meus directes, jo visc per als meus directes. El disc és una eina per vendre la meva música però, sobretot, perquè em vinguin a veure.

El programa La voz haurà ar-rossegat públic nou als seus concerts, sobretot jove.

M’imagino que sí. He entrat en totes les llars d’Espanya i hi deu haver gent que no em co-

neixia. I molta gent jove que no sabia gaire de mi i ara té l’opor-tunitat de conèixer-me.

Però, ¿l’ha convertida en un personatge més mediàtic? Tot i que fa molts anys que es dedica a la música.

Sí, veig la diferència. La gent m’atura pel carrer. La televisió et fa ser molt popular.

També li agrada el cinema. L’última vegada la vam veure a Hable con ella (2002), d’Al-modóvar. ¿Té ganes de tornar a la gran pantalla?

Ara tinc l’energia centrada en la música i el cinema, si cau del cel perquè algú pensa en mi i em dóna un paper petit, doncs, per-fecte. Fer una pel·lícula és una experiència molt maca, n’aprens molt i em diverteix. Però ningú m’ha ofert res, però tampoc em preocupa massa perquè la meva vida és la música i jo em sento 100% cantant.

Les seves nebodes, Elena Furia-se i Alba Flores, s’han decantat més per l’actuació que no per la música. La saga artística se-gueix però al cinema.

Sí, ¡això sembla! Però encara són molt joves, poden canviar en qualsevol moment.

El mes que ve compleix 50 anys, però per a vostè sembla que no passin els anys.

¡La veritat és que no tinc molt concepte de què són 50 anys! Jo em sento molt jove i tinc molta vida per davant. Vaig tenir una mare que era molt abstracta en el tema de l’edat i jo també. No tinc 50 anys per enlloc, el con-cepte dels 50 anys que tenim adquirits, ¿no? Tinc uns 50 anys més joves. Jo no dic que tinc 50 anys, sinó 360 llunes, ¡així no te-nim concepte de res!

“Faig discos per pujar a l’escenari, que és on es veu qui és Rosario”

entrevista a rosario, cantant

e. j. m.AnDorrA lA vellA

bondia

Rosario Flores (Madrid, 1963) actua aquesta nit al 31è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà. La cantant repassarà els èxits de la seva llarga trajectòria musical. Les entrades per al recital de la petita del clan Flo-

res es van esgotar ràpidament. Serà la quarta vegada que Rosario actua al Principat (la primera al Yepes) i cada vegada demostra la seva premissa: “Fins que no em veus en directe no saps qui és Rosario.”

“Als concursants de ‘La voz’ els aconsello que cantin en directe sempre que puguin.”

“No tinc per enlloc el concepte dels 50 anys que hem adquirit. Tinc 50 anys més joves.”

Page 16: Diari del 11 d'octubre de 2013

cultura16 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Vidre, ceràmica, dibuix… Tot al servei de l’escriptura. La galeria Desig(n) mostra Murmuris, una exposició col·lectiva en què par-ticipen cinc artistes que treba-llen diferents materials però que juguen, tots, amb les lletres.

Alguns dels creadors convi-dats per la galerista Alix Sharp ja són habituals de Desig(n) però d’altres s’hi estrenen. És el cas de la francesa Kitty Sabatier, de Tolosa. Sabatier és cal·lígrafa i Sharp ha escollit alguns dels seus dibuixos per presentar-la. De Sabatier ha triat dibuixos d’una sèrie de nus, una línia molt nova engegada per l’artis-ta, i també dibuixos abstractes en què juga amb la tinta. Sharp en destaca, sobretot, “el traç”, amb què fa les llums i les om-bres de les seves obres.

També debuten a la galeria la parella artística formada per Jordi Marcet (Barcelona, 1949) i Rosa Vila d’Abadal (Barcelo-na, 1950), un tàndem de mestres artesans ceramistes amb una llarga trajectòria i prestigi in-ternacional. El duet de creadors ha exposat a Europa, els Estats Units, Japó i Sud-Amèrica. Les seves peces de porcellana i gres són sorprenents. Sharp ha selec-cionat obres relacionades amb

l’escriptura, en què predominen les lletres. Dels autors, la gale-rista en destaca la seva feina tan “precisa” i, sobretot, que “d’un element sòlid com és la ceràmi-

ca aconsegueixen donar-hi mo-viment”.

Murmuris també mostra les escultures de vidre d’un altre equip artístic, el format per Me-

ritxell Tembleque (Barcelona, 1970) i Joaquim Falcó (Ripoll, 1966). La parella considera l’es-cultura de vidre com el mitjà per a la recerca i l’expressió

plàstica. Segueixen l’anome-nat moviment new glass (“vidre nou”). Per crear les seves peces utilitzen la tècnica del termofor-mat, és a dir, que les creacions són úniques perquè de cada motlle només en pot sortir una peça. A més, les seves propos-tes mostren escrits atrapats dins de capes de vidre. “És una tèc-nica molt complexa”, subratlla Sharp, perquè fonen el vidre però les lletres queden intactes. De vegades, el missatge atrapat es pot llegir. De cada peça, Tem-bleque i Falcó n’escriuen un dia-ri personal.

Una altra ceramista coneguda de la galeria és la suïssa Daniela Tagda-Schlagenhauf (1957), que en els seus treballs mescla gres, argila i porcellana, materials que li agrada superposar. L’ar-tista s’inspira en la cal·ligrafia antiga, com els escrits hebreus, orientals, llatins…

Finalment, l’exposició es com-pleta amb una peça d’artesania: Ian Sharp, que treballa la fusta, porta a Murmuris una llibreria de fusta de sicòmor (blanca) en què les lletres (dibuixades) sem-bla que es precipitin al buit dels llibres ordenats als prestatges.

Murmuris es podrà visitar fins el 23 de novembre. Sharp ja té preparada la temporada a la galeria fins l’estiu que ve.

Desig(n) exposa el joc d’artistes del vidre i de la ceràmica amb l’escriptura

art

e. j. m.AnDorrA lA vellA

La galeria també convida la cal·lígrafa Kitty Sabatier, que mostra dibuixos de traç abstractebondia

algunes de les peces de ceràmica i de vidre exposades a la galeria Desig(n).

La companyia de teatre Dei Furbi va inaugurar anit la 43a Temporada de teatre amb una sorprenent adaptació de La flauta màgica. L’elenc de sis actors va utilitzar dansa, teatre, mim, clown i veus a capella per recrear una de les òperes més famoses de Mozart. Sobre un escenari minimalista, el repartiment va demostrar que amb la veu i el cos es pot donar vida a una òpera sense orquestra ni escenografia. La direcció de l’obra és de Gemma Beltran.

Teatre, dansa i veu ‘a capella’ per recrear ‘La flauta màgica’

bondia

arts escèniques

Els joves d’entre 14 i 29 anys es-tan convocats a participar a la tercera edició de Talentejant, la mostra de creadors que aglutina les obres d’arts escèniques, mu-sicals o plàstiques. El certamen l’organitza el departament de Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany. Les sol·licituds per participar-hi es poden presentar fins el 8 de novembre a l’Espai Jovent.

El Talentejant escènic tindrà lloc el 30 novembre a la sala del Prat del Roure. Hi poden con-córrer joves, grups i companyies que treballin les arts escèniques

i/o musicals. Les obres de tea-tre han de ser en català i d’una durada d’entre 5 i 10 minuts. La música ha de ser preferentment en català, però també s’accepten altres idiomes.

L’exposició del Talentejant plàstic es podrà veure del 25 de novembre a l’11 de desembre al vestíbul del Prat del Roure. A la categoria plàstica s’hi podran presentar un màxim de tres pe-ces en la modalitat de pintura i escultura i tres col·leccions fo-togràfiques d’un màxim de sis imatges cadascuna.

Talentejant promou l’art i la creació juvenil com a forma d’expressió.

Els creadors més joves, convocats al Talentejant

RedaccióescAlDes-engorDAny

certamen

Page 17: Diari del 11 d'octubre de 2013

17DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Diferents aspectes marquen el partit d’avui a l’estadi Comunal (20.30 hores). És el penúltim de la fase per al Mundial de Brasil i el darrer que s’hi disputa com a local. I també serà el comiat de l’absoluta a la instal·lació, ja que de cara a la classificatòria de l’Eurocopa podrà jugar a l’es-tadi Nacional, si no es produeix cap tipus de retard en les obres. També serà el partit en què s’es-treni a la llotja Victor Santos com a president de la Federació Andorrana de Futbol.

Romania, que ve a totes, és el rival. Necessita sumar els punts per ser segona de grup i entrar a la repesca, i per tant sortirà amb la màxima intensitat des del pri-mer minut. I, a més, perquè té la intenció de sumar força gols, cosa que els andorrans prova-ran de frenar. “Hem de tenir més responsabilitat i saber amb quina actitud entrar al partit”, avisa el seleccionador, Koldo Álvarez, que remarca que “no hem d’equivocar-nos en com afrontar-lo”. Demana als seus jugadors que s’ha de “donar la nostra millor versió”. El tècnic és conscient que els romanesos no especularan i es conformaran

amb una simple victòria. Sorti-ran a mossegar des del principi: “Segur que ho faran. Amb això ja hi comptem”.

Espera un rival no massa di-ferent del de la primera volta a Bucarest. “Serà molt semblant. Ha millorat en el temps, sobre-tot en les accions ofensives i és la selecció que millor funciona com a equip del grup”. I això tenint “també grans individuali-

tats”. En el seu plantejament hi ha que “totes les diferències que existeixen siguin les menys pos-sibles al camp”.

La convocatòria de 18 juga-dors està formada per Ferran Pol, Iván Periánez, Òscar Sone-jee, Marc Vales, Cristian Martí-nez, Emili Garcia, Marc Garcia, Jordi Rubio, Adrián Rodrigues, Josep Manel Ayala, Marc Pujol, Marcio Vieira, Iván Lorenzo,

Edu Peppe, Ludovic Clemente, Victor Hugo Moreira, Sergio Moreno i Gabi Riera. Dos juga-dors han caigut per lesió. José Antonio Gomes no està recupe-rat del dit petit de la mà esquer-ra i les últimes proves confirmen que no estarà disponible davant Romania ni tampoc contra Hongria dimarts vinent. Sebas Gómez és baixa per les molèsti-es que manté al turmell. Cauen

de la llista per decisió tècnica Josep Rivas, Oriol Fité, Xavi An-dorrà, Luis Pinto, Xavier Vieira, i Juli Sànchez. Ildefons Lima i Moisés San Nicolás no jugaran per sanció.

Màxima atenció de sortida per poder aturar una Romania que no perdonarà

fase de classificació pel mundial del 2014

joan josep blascoAnDorrA lA vellA

José Antonio i Sebas són baixa per no haver-se recuperat de les seves respectives lesions

Queden dos partits per conclou-re la fase i Romania busca im-periosament la segona plaça del grup per entrar en la repesca. Necessita guanyar-los i obtenir la major diferència possible en cadascun d’ells. Davant Andor-ra ho intentarà.

“El nostre desig és guanyar de

més de quatre gols”, assenyala el seleccionador, Victor Piturca, que valora que “sobretot el que volem és guanyar i la diferència de gols ja veurem quina és”. S’es-pera un rival tancat al darrere, per això “hem de tenir una circu-lació ràpida de la pilota i marcar com abans millor”, per encarar el matx. Ha estudiat els andorrans i “sabem com juguen, basen el seu

joc en la forma de defensar”.En el mateix sentit es va pro-

nunciar el capità, Vlad Chiriches. “Si podem marcar de seguida potser pot arribar la golejada”, indica el defensa, que mostra quin és el camí que ha de seguir el seu equip: “Sabem que es tan-carà molt bé, i per això el més im-portant serà saber obrir el joc per tenir més espais”.

Propòsit de golejar pensant en classificar-se per la repesca

j. j. b.AnDorrA lA vellA

sílviA cAsAls / fAf

Torje, en la sessió preparatòria de Romania a l’estadi comunal.

sílviA cAsAls / fAf

Koldo Álvarez observa com s’exerciten els seus jugadors durant l’entrenament.

la sub-19 perd amb suïssa en l’estrena a la

faseLa selecció sub-19 inicia amb una derrota la seva singladura en la fase de classificació de l’Europeu, que s’està disputant a Eslo-vènia. Va caure davant Suïs-sa per 4-0. Ben aviat es van posar per davant els helvè-tics, amb un gol d’Elvedi als cinc minuts d’haver-se inici-at el matx. Al 26’ Tarashaj va fer el segon. El partit no es va decidir fins el tram final amb dos gols més. Custo-dio marcava al 75’ i Tarashaj de nou al 79’. En l’altre en-frontament del grup, Angla-terra i Eslovènia van empa-tar (1-1). Andorra es trobarà demà els britànics.

Page 18: Diari del 11 d'octubre de 2013

esports18 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Debut del BC River Andorra MoraBanc com a local. Després de la victòria a la pista de l’Ou-rense la setmana passada en la primera jornada, espera brindar el mateix premi a la seva afició i mantenir una dinàmica positiva en forma de resultats. Ho farà davant el Peñas Huesca aquest vespre (21.00 hores) al polies-portiu d’Andorra.

El conjunt aragonès és dels que costa guanyar, com va de-mostrar la campanya anterior. El seu entrenador, Quim Costa, és dels que imposa segell personal als seus jugadors. Fa que a la pis-ta no baixin la intensitat. “Amb la seva defensa intenten que no juguis còmode, que t’equivoquis i t’acceleris”, avisa el tècnic del River MoraBanc, Joan Peñarro-ya. Els agrada la velocitat i “fan transicions ràpides”, i per això confia que “no ens esverin en excés”. Això no voldrà dir que el conjunt andorrà renunciï al seu joc: “Volem ser sòlids al darrere i dominar el nostre rebot. Tenim un equip en què, si som capaços de córrer, serem molt més feli-

ços tots. Els primers els jugadors i després la graderia, que gaudi-rà d’un millor joc”

El rival “a través de la seva defensa aconsegueix moltes si-tuacions de joc ràpid de contraa-tac, t’arriba en velocitat, situaci-ons que l’oxigenen i fan possible que aconsegueixi una anotació”. Són les seves grans virtuts. En canvi, “si ha de jugar en estàtic, en el cinc per cinc com la majo-ria d’equips, té més dificultat”.

És el primer matx com a local i es vol causar una bona imatge. “Hi ha ganes de començar aquí i veure la resposta del públic en aquest nou projecte”, assegura Peñarroya, que vol “convertir casa nostra en un lloc molt di-fícil per treure coses positives per part del rival”. De la matei-xa manera es pronuncia Marc Blanch. L’aler català recorda “l’ambient fantàstic” del darrer

partit de la temporada passada i els play-off en general, tot i que al final no es pogués assolir l’ob-jectiu de l’ascens.

Després de la seva actuació a Ourense demostra que segueix endollat igual que la campanya anterior. Però més que en esta-dístiques particulars valora que “l’important és ajudar l’equip i que guanyi” Davant els ara-

gonesos, “si fem les coses bé hem d’aconseguir la victòria”. Dos companys seus amb pas-sat al Huesca estan tocats, però s’espera que puguin jugar. Éric Sánchez no ha pogut entrenar durant la setmana pel cop a la zona abdominal que va rebre en el primer partit. Asier Zengoti-tabengoa té una sobrecàrrega al tendó d’Aqui·les.

El River MoraBanc posarà fre a la velocitat que imprimeix el Huesca

bàsquet

tati masià

els andorrans van jugar al poliesportiu en les semifinals de la Lliga Catalana.

L’equip debuta avui al poliesportiu d’Andorra, que espera convertir en un fortí

j. j. b.anDorra la vella

Peñarroya: “Amb la seva defensa intenten que

no juguis còmode, que t’equivoquis i t’acceleris”

Diumenge el CV Andorra inicia una temporada més a la Super-lliga. El debut el fa en una pista complicada, com és la del Fun-dundación Cajasol Juvasa Voley, que la temporada passada va concloure en la quarta posició. Tot i així no renuncia a res.

El desplaçament a Sevilla és complicat per diferents factors. “Mantenen el gruix principal de jugadors i a més el sostre del pavelló és baix i costa acos-tumar-s’hi”, indica el tècnic del CV Andorra, Lluís Hillaire, que afronta aquesta primera jornada sense que l’equip estigui en el millor moment: “Ens falten un parell de partits”.

Després de guanyar la Lliga Catalana, l’objectiu en el cam-pionat és fer un pas endavant,

lluitar per alguna cosa més que la simple permanència. Han arribat reforços importants de la categoria i es vol anar més enllà. “Ho veurem setmana a setmana. Veurem què som capa-ços de fer al final de la primera

volta”. Hillaire està satisfet amb la plantilla que té. “Som millors tècnicament”, exposa, i el satisfà la barreja de jugadors joves i ve-terans. Abel Bernal i José García estan tocats físicament però po-dran jugar a Sevilla.

Debut en lliga a Sevilla amb la intenció de donar la sorpresa

vòLei

j. j. b.anDorra la vella

cv anDorra

els andorrans van guanyar en pretemporada la Lliga Catalana.

En la quarta jornada el Grup Heracles Andorra HC buscarà la primera victòria a domicili. Com a local ha guanyat els dos enfrontaments que ha disputat fins el moment, i a fora bus-ca obtenir el mateix resultat. Demà tindrà l’oportunitat de fer-ho a la pista del Ribes de Freser-HC Ripoll.

Un dels objectius de la tem-porada s’està complint, que és el de no deixar escapar punts al pavelló Comunal. El repte ara és seguir la mateixa línia també lluny del Principat. “De moment ens estem mantenint forts a casa. No hem perdut cap punt i ens mantenim regu-lars, que és el que volem. Però també necessitem a fora sumar el màxim que puguem”, asse-nyala l’entrenador, Juan Sebas-

tián, que podria tenir disponi-ble per al matx el nou fitxatge, Pep Pomé, si se li pot tramitar la fitxa a temps.

El Ribes de Freser suma una victòria i dues derrotes en els tres partits disputats. És el mà-xim golejador del grup, amb 18 dianes, però ha encaixat el mateix nombre de gols. “Hau-rem d’anar amb compte i que no ens enganxin a la contra”, assenyala el tècnic, que està satisfet de com està treballant el seu equip: “Estem fent un bon nivell de joc. Entrenem bé i això es nota en els partits”.

El Grup Heracles busca el primer triomf a fora

j. j. b.anDorra la vella

hoquei

Pep Pomé podria fer el seu debut

amb els andorrans a Ribes de Freser

rugbi

RedaccióanDorra la vella

El VPC vol seguir mostrant-se fort

Les dues primeres jornades el VPC les ha jugat a domi-cili. I els dos partits han aca-bat amb victòria andorrana. Diumenge debuta al camp del Consell (15.00 hores) i ho farà amb el Lavelanet, contra el qual espera seguir amb la dinàmica i sumar el tercer tri-omf consecutiu, aquest cop, davant el seu públic. El segon equip jugarà a les 13.30 h. Els partits es jugaran en memò-ria de Patrick François.

muntanyisme

RedaccióanDorra la vella

Final de la Copa del Món

Ferran i Xavier Teixidó i Òs-car Casal participaran en l’úl-tima cita de la Copa del Món, que es desenvolupa a Limo-ne Sul Garda (Itàlia). Aquest vespre Ferran participarà en la cursa vertical, de 3,08 qui-lòmetres i 1.080 metres de desnivell. En aquesta disci-plina ocupa el segon lloc de la general. Diumenge el seu germà Xavier i Casal pren-dran part en l’skyrace.

Page 19: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 19DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

Vehicles Immobles

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Diversos

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

Es lloga apart. 1 hab. cèntric (Barcelona). Equipat per entrar-hi a viure. A 5 min. del Passeig de Gràcia. Metro Girona (línia groga). Estades de

llarga o curta durada (mínin 1 mes)Tels. 835 797 – 348 531

PISOS A SANT JULIÀ DE LÒRIA3 habitacions, amb calefacció.

Preu: 500 ˆ2 habitacions, amb calefacció.

Preu: 450 ˆInteressats, truqueu al tel. 74 17 17

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Page 20: Diari del 11 d'octubre de 2013

ClassifiCats20 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

ESCALDES-ENGORDANYRef 1332 Pis cèntric 95m2, 3h dobles, cuina office, safareig, ampli saló menjador .................... 690€Ref 1419 Cèntric, 70m2, 2h, 2b, despeses incloses, sol, vistes, bons acabats, semi nou ............. 660€Ref 1331 Cèntre 80m2, 2h, bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes ........................... 550€ Ref 1001 Pis 65m2, 2h dobles, bany, cuina tancada, ampli saló amb terrassa ............................ 400€Ref 561 Pis 90m2, 3h, 2banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ...... 620€Ref 1539 Pis 65m2, 2h, b, cuina semi oberta, safareig, pk opcional , despeses incloses. ............ 580€Ref 260 Pis cèntric 50m2 amb 2h, bany, cuina indep, tot reformat, despeses incloses ............... 400€

ANDORRA LA VELLARef 1329 Pis zona Pyrenees, 1h, bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ..................... 450€Ref 157 Pis zona Escale, 73m2, 2h, 1b, cuina independent, reformat , despeses incloses .......... 650€Ref 1466 Pyrenees, 102m2, 3h, 2b, reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc ................... 695€Ref 1465 Centre, 114m2, 4h, 2b, armaris, cuina ind, gran saló, terrassa, vistes, sol, pk .............. 790€Ref 1414 Centre (zona E. Leclerc), 91m2, 3h, 2b, armaris , cuina indep, lluminó ......................... 700€ Ref 1207 Estudi al centre (casc antic) , moblat i equipat i despeses incloses ............................... 400€Ref 1554: Pis 65m2 casc antic, 2h, 1b, cuina oberta, ben situat, ampli saló, lluminós ............... 500€Ref 1551 Zona Hospital, pis 100m2, moblat, 3 dormitoris, cuina indep, safareig, pk .................. 675€Ref 1045 Pis de75m2, 2h, 2banys, cuina tancada, ampli saló, sol, vistes i pk inclòs .................. 650€

ENCAmpRef 1317 Pis 50 m2, 1hab, bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350€Ref 1023 Pis 90m2, 3h, 2b, cuina indep, safareig, vistes, sol, pk inclòs, reformat ....................... 600€Ref 958 Atic 80m2,2 hab, 2 banys, cuina,ampli saló, armaris, aparcament, sol i vistes ............... 600€

SANt JuLià DE LÒRiARef 1280 Pis 70m2, 2h, bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ................ 550€Ref 1204 Pis cèntric 75m2, 3h, bany, cuina indep, terrassa, sol i vistes. ...................................... 400€Ref 504 Pis 50m2, 1h,1 bany, cuina americana,ampli saló menjador, pàrquing ........................ 400€Ref 1478 Studi de 40m2 totalment moblat i equipat situat al centre ......................................... 275€

LA mASSANARef 1315 Pis 65m2, terrassa 20m2, 1h, bany, cuina equipada, possibilitat de mobles .............. 350€Ref 1550: Pis cèntric 65 m2, 2h, bany, cuina oberta, terrassa, sol,vistes, pk, traster ................... 575€

CANiLLORef 1361 Pis a Ransol, 45m2 + 6m2 terrassa, 1h, 1b, cuina, saló, pk, tr, vistes i sol ................... 350€Ref 1368 Pis a Ransol semi nou, 90m2, 2h, 2b, saló, balcó, pk, tr, vistes, sol i tranquilitat .......... 550€

àmpLiA CARtERA DE LLOGuERS pER tEmpORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. preu: 315.000 € REf. 04000 - ENCAmp - CENtRE 1 dormitori amb armaris encastats, saló menjador, cuina americana, 1 bany, pàrquing, terres de parquet. preu: 115.000 € REf. 02696 - ENCAmp - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. preu: 232.000 € REf. 01628 - ENCAmp - ViLA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys complets, cuina, menjador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. preu: 183.750 €

REf. 02698 - ENCAmp - miRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. preu: 160.000,00 €REf. 02591 - ENCAmp - CENtRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. preu: 100.000 €REf. 04001 - ENCAmp - CENtRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. preu: 82.000,00 €REf. 04004 - SANt JuLià DE LÒRiA - CENtRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. preu: 190.000 €

*subjecte a estudi

1 DORmitORiA pARtiR DE 136.000 €quOtA/mES: 470 A 30 ANYS*

2 DORmitORiS A pARtiR DE 172.000 € quOtA/mES: 596 A 30 ANYS*

3 DORmitORiS A pARtiR DE 228.000 € quOtA/mES: 790 A 30 ANYS*

LLOGUER \\REf. 00094 - ENCAmp - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, tras-ter, exterior i assolellat. preu: 700 € REf. 02244 - ENCAmp - LES pARDiNES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. preu: 1.300 € REf. 02023 - ENCAmp - Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell,traster, garatge. Moblat. preu: 350 € REf. 02688 - ENCAmp - CENtRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. preu: 500 €

REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANY - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. preu: 750 €REf. 01773 - ENCAmp - ELS CORtALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA. preu: 320 €REf. 00656 - ENCAmp - tuRÓ DE ViLA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. preu: 600 €REf. 02687 - ENCAmp - tuRÓ DE ViLA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó,

pàrquing, sol i vistes. preu: 550 €REf. 01819 - CANiLLO - pRAtS Pis, 2 habitacions, cuina americana, men-jador amb terrassa, pàrquing, sol i vistes. preu: 650 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANY 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. preu: 2.400 €REf. 01775 - CANiLLO - pRAtS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. preu: 400 €REf. 02635 - CANiLLO - pRAtS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR - ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfiNANçAmENt

Page 21: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 21DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

OP

OR

TU

NI

TA

TS

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLO-GUER*! PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

REF. 00015. Pis seminou de 80 m², de 2 ha-bitacions amb ar-maris encastats, 1 bany, cuina TO-TALMENT EQUI-PADA, safareig, vidres dobles amb garatge i traster inclosos.Preu: 545 €/mes

REF. 00061. Pis se-minou de 50 m², 1 habitació doble amb armaris en-castats, 1 bany, cuina equipada, menjador, garat-ge i traster. Preu: 395 €/mes

* només per a residents andorrans, amb estància mínima d’un any

CASA NOVA COLATAL CENTRE DE LA MASSANA

¡¡¡ÚLTIM PIS EN LLOGUER!!!A estrenar, 150m², 4 habitacions,

2 banys, safareig, balcó, terres de parquet,ascensor, només 5 veïns. Pàrquing al Comú.

Preu: 695 €/mesREF. 00842

EXCLUSIU ÀTIC DE 70M² NOU1 habitació, vestidor,saló obert a la cuina.

Preu: 595 €/mesREF. 00837

CONJUNT RESIDENCIAL DE TERRES DE MIRÓ

Lloguer Venda

REF. 00942Sol tot el dia i vistes immillorables. Casa

adossada de 5 habitacions (2 suites), gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa amb barbacoa i porxo. Cuina office totalment

moblada, garatge per a 6 cotxes i celler.PREU: 850.000 €

VALL D’INCLES REF. 00670Planta baixa de 65 m² + 20 m² de terrassa.

2 habitacions, 1 bany, 1 safareig. Saló menja-dor amb llar de foc i cuina oberta i equipada.

1 plaça d’aparcament. PREU: 95.000 €

SANT JULIÀ, CTRA. DE CERTERS REF. 000787

XALET. Sol tot el dia i vistes panoràmiques. 270 m², gran saló menjador, cuina amb sortida a la terrassa. 3 suites, safareig i traster. Garat-

ge. Acabats d’alta gamma. PREU A CONSULTAR

REF. 00038Pis de 70 m², SEMINOU, 2 habitacions amb armaris encastats, 1 bany, cuina, safareig, menjador amb sortida a balcó, terres de

parquet, garatge i traster inclosos.Preu: 550 €/mes

REF. 00042Àtic dúplex de 110 m² seminou, 2 habitaci-ons amb armaris encastats, 1 bany, altell:

1 estudi amb bany complet, cuina equipada, safareig, menjador, terres de parquet. 2 places de garatge, 1 traster inclòs.

Preu: 695 €/mes

ANYÓS REF. 00113Casa adossada de 330 m² + jardí de 100 m². acabats d’alta gamma, GEOTÈRMIA, DOMÒ-TICA, ascensor, 3 hab. dobles més el cap de

casa diàfan. Gran saló menjador amb sortida a la terrassa i jardí. Garatge per a 5 cotxes.

PREU: 845.000 €

LA MARGINEDA REF. 00660VISTES PANORÀMIQUES, orientació SUD. Magní-fic xalet de 645 m². Ampli saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, jardí i zona de bar-

bacoa. 6 habitacions (2 suites), 4 banys complets. Cuina office equipada, garatge per a 5 cotxes, pràctic de golf i celler. PREU: A CONSULTAR

CANILLO REF. 00442Àtic amb vistes espectaculars a la vall i situació privilegiada, a 5 minuts del telecabina. Sol tot el dia, moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany,

armaris encastats. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 79.000 €

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Ref. 3457Santa Coloma.2 hab. dobles,70 m2 (cèntric) 1 bany, terra parquet, 110.000 €

Ref. 34433 hab. dobles, 115 m2, 2 bany, Pàrking.275.000 €

Ref. 30552 hab. dobles, 80 m2 moblat, terrassa, 2 banys, pàrking i traster 215.000 €

Ref. 2881 1 hab. dobles, 64 m2 + 24 m2 terrassa, 1 bany, pàrking i traster, (Ref 2881) 125.000 €

ANDORRA LA VELLA

ORDINO

ENCAMP

LA MASSANA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 hab. doble, nou, cui-na equipada, (Ref 3277) 480 €2 hab. doble, nou, cuina equipada, pàrking, (Ref 3466) 650 €

ANDORRA LA VELLA3 hab., cuina offi cce, (Ref 3436) 700 €3 hab., Luxe, cuina offi cce independent, pàrking (Ref 3271) 850 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. dobles, impeca-ble, terrassa, pàrking (Ref 2802) 450 €ATIC, 2 hab. dobles, im-pecable, sol vistes, pàrking

(Ref 1851) 600 €LA MASSANA

Estudi (centre) reformat, cuina equipada, (Ref 2971) 350 €2 hab. dobles, totalment equipat (Ref 2454) 400 €

SANT JULIAEstudi. Molt cèntric (Ref 3209) 275 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 500 €

CANILLO1 hab., (Pleta Incles) equi-pat, pàrking (Ref 2999) 400 €ATIC 2 hab., (l’Aldossa), 1 bany, terrassa, sol, pàrking (Ref. 2940) 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 hab. (nou), 1 bany, pàrking (Ref 3365) 350 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 3270) 660 €3 hab., zona hospital, cuina tancada, pàrking (Ref 3465) 675 €4 hab., exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448) 700 €ÀTIC, 3 hab. dobles, nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref 3302) 850 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, exteri-or (Ref. 2098) 400 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 2991) 520 €3 hab., 140 m2, cuina independent,

(Ref. 3435) 700 €4 hab., ampli saló, cuina offi ce, pàr-king i traster (Ref. 2505) 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli salo, exterior, jardi, pàrking i traster (Ref 1602) 400 €3 hab., (Arinsal), cuina offi ce, pàr-king i 2 trasters (Ref. 3360) 650 €

CANILLOATIC, 1 hab. (Entre Soldeu i El Tarter) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 € 1 hab., 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab., 1 bany hidromassatge, cuina. Pàrking i traster (Ref. 2152) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esqu-

ís (Ref 1852) 450 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1857) 600 €

SANT JULIA1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €2 hab., ampli saló, 1 bany, pàrking i traster (Ref 3203) 550 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, parking (Ref 3191) 565 €3 hab., ampli saló, 2 banys, pàrking i traster, (Ref 3121) 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàrking i traster (Ref 2169) 600 €3 hab., 2 banys, cuina tancada, pàr-king i traster (Ref 3443) 750 €

Page 22: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS22 DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA REF. 6226

Pis de 117 m2 amb 3 dormitoris, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc,

cuina oberta, terrassa gran. Pàrquing i traster.

PREU: 244.000 €

OPORTUNITATPis cèntric totalment reformat de nou,

100 m2 amb 3 habitacions dobles (1 en suite), 2 banys complets, cuina tancada equipada i safareig, armaris encastats i parquet.

Pàrquing i traster inclosos. Bons acabats.

PREU: 293.000 €

ANDORRA REF. 6039 ESCALDES REF. 6163

ESCALDES REF. 6282

Pis de 42 m2, 1 habitació doble, bany complet, cuina oberta

moblada i equipada, pàrquing, sol i vistes.

PREU: 75.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles, 1 bany,

saló menjador. Totalment reformat de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Pis de 90 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb sorti da a la terras-

sa de 6 m2. SOL I VISTES!!En procés de reforma, totalment acabat, per:

PREU: 170.000 €

ENCAMP REF. 6205 ANDORRA REF. 4649 ESCALDES REF. 6379

LLOGUER:Pis de 100 m2 amb 3 habitacions, 1 bany

complet, 1 lavabo, safareig, cuina equipada tancada. Gran saló menjador amb llar de

foc i accés al jardí de 100 m2. Pàrquing i traster.

TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

600 €ORDINO REF. 6483

LLOGUER:Pis seminou de 100 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, safareig, terrassa. TOT EXTERIOR.

Pàrquing i traster.

750 €ORDINO REF. 6377

LLOGUER:Pis cèntric de 55 m2 (costat

hospital), saló menjador, 1 hab., 1 bany, calefacció de gasoil, acabats

de qualitat. Pàrquing inclòs.

550 €ESCALDES REF. 6432

LLOGUER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí . Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGUER:Pis, 115 m²,3 hab., 2 banys, assolellat, dutxa hidro-massatge, 1 aseo, armaris

encastats, calefacció central gasoil, cuina independent, Safareig. Acabats

de qualitat, possibilitat de pàrquing. No admeten animals.

900 €ANDORRA REF. 6182

LLOGUER:Pis NOU moblat i equipat de 82 m2,

3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGUER:Pis nou amb 1 habitació, 1 bany

complet , cuina totalment equipada, pàrquing inclòs.

450 €LA MASSANA REF. 5927

LLOGUER: Pis nou moblat de 74 m2, 2 hab. dobles, un bany complet, saló

menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa de

6 m2, pàrquing i traster.

500 €CANILLO REF. 5899

LLOGUER:Pis de 40 m2 amb una habitació, moblat i equipat, bany complet,

cuina americana.

400 €ANDORRA REF. 6340

LLOGUER:Pis reformat de 65 m2, cuina semi oberta, ampli menjador, 2 habita-cions, 2 banys, pàrquing opcional,

no gossos. Despeses incloses.

580 €ESCALDES REF. 6142

LLOGUER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €ANDORRA REF. 6345

DISPOSEM DEDIFERENTS

LLOGUERS PER ALA TEMPORADA

D’ESQUÍ

www.immodernandorra.com

OPORTUNITAT:Magnífi ca casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany auxiliar,

cuina equipada, 2 terrasses grans, saló menjador amb

llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt

tranquil·la amb molt bones vistes i sol.

LA MASSANA. Ref. 6314 - 1.500 €

Àti c dúplex de 200 m2 seminou amb 4 habitacions, 1 bany complet i 1

lavabo. Saló menjador amb llar de foc, terrassa de 25 m2 i jardí de 70 m2. Sol i vistes. Box amb 2 places de pàrquing.

Jacuzzi a la terrassa.

PREU: 600.000 €

Àti c situat al centre d’Escaldes de 60 m2 amb 2 habitacions,

1 bany complet.Pàrquing opcional.

PREU: 115.000 €

Page 23: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 23DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]

ANDORRA LA VELLALocal de 50m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa Coloma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing in-closa. Preu: 735 €Pis seminou, de 3 hab, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda Col.legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €

ESCALDESPis de luxe a Can Diumenge, 200m2, 4 dorm., 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €SANT JULIÀ DE LÒRIACasa adossada seminova (1 any) al poble d’ Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou a estrenar de 50m2. 1 hab. Cuina americana, bany complet. Pàrking i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 hab.,100m2, totalment moblat y equipat, zona Les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrking i tras-ter. Preu: 650 €

OPORTUNITAT!! Magnífi c pis a Encamp 50 m2+20 m2 de ter-rassa, 1 dormitori, bany com-plet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrquing + traster al centre d’Andorra, (C/ Prat de la Creu).Preu: 32.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Xalet en venda a Anyós, NOU A ESTRENAR, 210 m2 repartits en 4 dormitoris ( 4 suites), 5 banys, cui-na offi ce, menjador amb llar de foc, terrassa de 40 m2 i jardí de 60 m2. Box per a 3 cotxes. Sol i vistes. Preu molt rebaixat: 615.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’An-dorra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet, i menjador amb cuina ame-ricana. Preu: 105.000 €

Pis al centre d’Andorra, PRAT DE LA CREU, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada i menjador amb llar de foc i sortida a terrassa. Preu: 220.000 €

LLOGUERS

ENCAMP - Ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis-tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237250 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca-ment box. Per reformar. PREU: 118.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. LL-134 55 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. PREU: 500 €/mensualsRef. LL-121 74 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, terrassa, cuina offi ce, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca-ment. Completament moblat i equipat.

PREU: 500 €/mensualsENCAMPRef. LL-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 350 €/mensualsRef. LL-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar-menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. PREU: 600 €/mensualsRef. LL-191 120 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina offi ce, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 600 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. 237762 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina offi ce, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole-llat. Traster. Moblat. PREU: 125.000 €

ENCAMPRef. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca-ment i traster. Cèntric.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237550 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. PREU: 87.000 €

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

Andorra la VellaMolt cèntric, pis de 2 dormi-toris, 1 bany, saló menjador, cuina separada nova, sense pàrquing. 540 € (calefacció inclosa)Zona Estela, sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €Pis d’1 dormitori, moblat i equipat, molt maco, sense ascensor. 420 €Escaldes-EngordanyMolt cèntric, pis de 4 dormitoris, 2 banys, cuina

separada, reformat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.Encamp Pis d’un dormitori amb terrassa, moblat, pàrquing. 300 €Escàs Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comunitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum inclosa) ArinsalPis d’1 dormitori, moblat, amb llar de foc, pàrquing i traster. 350 €

AnyósPis de 3 hab., 1 bany + lavabo, terrassa, pàrquing i traster. Zona boscosa. 670€.AnyósPis de 130m2 , 3 hab., 2 banys, pàrquing i traster, balcó gran. 600€+despesesLa MassanaPis de recent construcció, 4 hab., 2 banys, menjador gran, cuina separada, safa-reig i terrassa. 2 places de pàrquing i traster. 800 € + calefacció.

LLOGUER

MAGNÍFIC ÀTICDE 80 M2 AMB 2 DORMITORIS, 1 BANY, CUINA AMERICANA,

TERRASSA, VISTES I SOL, PÀRQUING GRAN, TRASTER.

210.000 EUROS

VENDA

[email protected]

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA REF. 3736: Pis cèntric de 100 m2, ampli saló menjador amb fi nestrals, cuina tancada amb safarejos, 3 habitacions dobles, 2 banys. Pàrquing. PREU: 675 €ESCALDES REF. 3756: Estudi cèn-tric molt maco de 37m2, MOBLAT, cuina separada, 1 bany complet. PREU: 375 €ORDINO REF. 3131: Àtic de 130m2 més altell de 27m2. 3 habitacions dobles, 2 banys com-plets (un amb dutxa i un altre amb banyera), cuina oberta equipada, safareig, saló menjador. Semimo-blat. Pàrquing. PREU: 700 €LA MASSANA REF. 3765: Pis seminou, dúplex de 110m2, 2

habitacions dobles i 1 estudi. 2 Banys complets, cuina separada, safareig, ampli saló menjador i balcó. 2 Places de pàrquing i tras-ter. PREU: 695 €.ENCAMP REF. 3001: Pis de 70 m², 2 habitacions ( 1 suite, 1 do-ble), 1 bany, cuina (americana), menjador, traster, garatge, ascen-sor, armaris, calefacció, porter automàtic, vidres dobles, exterior, assolellat, balcó. PREU: 600 €ARINSAL: REF.1430: ÀTIC de 2 habitacions, cuina semioberta 1 bany, 1 habitació suite, saló men-jador amb llar de foc, pàrquing, traster i terrassa. MOBLAT I EQUI-PAT. PREU: 600.-€

ARINSAL: REF. 3751 OPORTUNITAT Pis COM-

PLETAMENT REFORMAT d’1 habitació doble amb armaris encastats, 1 bany complet amb dutxa, safareig, cuina

oberta equipada, saló menja-dor amb llar de foc i accés a la terrassa. Pàrquing i traster.

PREU: 90.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ENCAMP: REF. 3752 LOFT molt maco d’1

habitació doble, 1 bany complet, saló menjador

amb la cuina oberta. Àtic i amb plaça de pàrquing.

PREU: 94.737 €

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITATENCAMP

1 HABITACIÓ, MOBLAT, pàrquing i trasterGRAN TERRASSA - Dutxa hidromassatge

475 €

ENCAMPPISOS DE 2 HABITACIONS

DES DE 300 €

ESCALDES - Ctra. d'Engolasters, km 2DÚPLEX, 3 hab., TERRASSA i SOL i pàrquing

700 € (calefacció inclosa)

LLOGUER

col·legiadanúm. 76

ENCAMPÀTIC, 2 HAB. I ALTELL, TOT REFORMAT

160.000 €

ENCAMP - SEMINOUHORT DE GODÍ

ÀTIC, 140 m2 - 3 hab., 2 banys2 TERRASSES, SOL i VISTES

BOX PER A 2 COTXES310.000 €

Page 24: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS24 DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

HostessesIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per la Sra. Marta o Sra. Mariana.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 433 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

DIRECTE DE PROPIETARI - ANDORRA LA VELLAES LLOGA ZONA MERCAT MARGINETS

- PIS 2 DORMITORIS : 500 €- PIS 2 DORMITORIS MOBLAT: 595 €

- DUPLEX 3 DORMITORIS: 600 €- ÀTIC 4 DORMITORIS: 750 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àti c moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguenapartaments

a Pal,2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

ES LLOGA APARTAMENT A PAL 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.PREU: 280 €TEL. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLAREF. 2810102: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, C/ ROUREDA DE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, CUINA MENJADOR, CÈNTRIC, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 400 EUROSREF. 9990114: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, TOT REFORMAT I EXTERIOR, A LA ZONA DEL DON PERNIL. PREU: 500 EUROSREF. 9990115: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, AMB TRASTER, CUINA INDEPENDENT AMB SAFAREIG, A CIUTAT DE VALLS. PREU: 550 EUROSREF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSPITAL. PREU: 550 EUROS REF. 4410101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, CUINA INDEPENDENT, CÈNTRIC, ZONA ESCA-LE. PREU: 470 EUROSREF. 9990116: PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES O SENSE, PÀRQUING, CÈNTRIC, EXTERIOR, AMB TERRASSA. PREU: 750 €ESCALDES-ENGORDANYREF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4070101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, ZONA DON DENIS. PREU: 400 EUROSREF. 3850101: ÀTIC, 1 H., AMB MOBLES I PQ., A LA ZONA DE L’HOTEL CARLEMANY. PREU: 450 EUROSREF. 3570101: ÀTIC, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES I PÀRQUING, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA MON-TANYA. PREU: 550 EUROS REF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. DEL PES-SEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSENCAMPREF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4220101: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PÀRQ., AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 H., AMB MOBLES O SENSE, BALCÓ I PÀRQ., ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3410101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ., AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3910101: PIS, 2 H., AMB MOBLES, PQ., CÈN-TRIC AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. PREU: 450 EUROSREF. 2920203: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQ. I TR., AL C/ DEL PEDRAL. PREU: 475 EUROSREF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 EUROS

LA MASSANAREF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀR-QUING, ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROSARINSALREF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE D’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSEL TARTERREF. 9990110: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, DAVANT PQ. PISTES. PREU: 350 EUROSSANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREU: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JULIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREU REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fi xa.

PARTICULAR LLOGAA ENCAMP

Pis cèntric reformat, 3 hab. tot exterior.Preu: 500 €

Pis cèntric moblat, 1 hab.

Gran terrassaPreu: 450 € (Totes despeses incloses)

TEL. 32 57 43

Es traspassaBOTIGA DE

FRANQUÍCIA DE MODAcèntrica, a

Andorra la Vella.Tel. 323 084

Edi� ci nou a 200 m. del Funi-camp. Acabats d’alta qualitat, calefacció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opci-onal per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieuun missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther)[email protected]

Es lloga estudi àtic a Encamp (Hort de Godí)

amb parq. i traster, moblat i equipat.

350 € (despeses a part).345405 - 605497

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

Page 25: Diari del 11 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 25DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE DEL 2013

PERSONA PER A SERVEI DOMÈSTIC

Persona amb experiència en la cura d’infants així com en tasques de cuina i neteja.

Es valorarà nivell fl uid d’anglès.Es demanaran referències

Incorporació immediataInteressades enviar cv a [email protected] o

bé trucar al telèfon 338099

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

RESPONSABLE DE COMPTABILITATPer a important grup empresarial del país.Imprescindible formació en empresarials, ADE o economia i ex-periència mínima de 3 anys com a responsable de departament. Persona amb alta capacitat de lideratge i comunicació, treball en equip i capacitat d’anàlisi.Imprescindible alts coneixements en tot el procés comptable com a nivell de fiscalitat.Bones condicions laborals, incorporació immediata.

COMPTABLEImprescindible formació en empresarials, ADE, economia o similar.Experiència mínima de dos anys en departament comptable.Persona organitzada, metòdica i rigorosa.Imprescindible català i castellà parlats i escrits, es valorarà francès.Incorporació immediata.

COMERCIAL Per a empresa de serveis, no necessària experiència.Persona jove, dinàmica, amb alta capacitat de relació, positiva i alt nivell de tolerància a la frustració.S’encarregarà de l’obertura, manteniment i seguiment de clients a Andorra, França i Espanya.Imprescindible nivell alt de català, castellà i francès tant orals com escrits.

CLAUS PER GESTIONAR EFICAÇMENT NEGOCIS EN TEMPS D’INCERTESA

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE DE 2013

OBJECTIUS:- Reflexionar sobre el propi model de negoci i identificació de possibles vies d’innovació.- Coneixement de noves eines d’anàlisi i mètodes de dis-seny de models de negoci.- Auto diagnòstic mitjançant qüestionaris d’aspectes clau del model de negoci.- Conèixer les eines i models clau per combatre els princi-pals frens a l’execució en temps d’incertesa.- Identificar els factors clau de gestió on concentrar esforços en els moments actuals.- Establir elements clau de la implementació estratègica.- Dissenyar un Pla d’Acció personal on es recullin els objec-tius i accions prioritàries de cada participant.

Formador: Sr. Pere Gómez. Especialista en el des-envolupament del lideratge, formació en habilitats directives, creació i facilitació d’equips d’alt rendi-

ment i la implementació estratègica en processos de transformació del canvi

Preu: 195€ per persona (el preu inclou el material del curs, coffe-break i dinar grupal).

Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18hPlaces limitades a 8 persones

ENTENDRE LA MEVA RELACIÓ AMB LES FINANCESDimecres 13 de Novembre de 2013

OBJECTIUS:- Entendre la relació dels diners amb la família, com es ge-nera els diners, com es gasta i com s’estalvia.- Entendre la relació de la persona amb els principals “ju-gadors” del món financer: bancs, targetes de crèdit, inver-sions, borsa, gestors patrimonials, com manejar la informa-ció financera global, etc.- Comprendre i aprendre a jutjar per un mateix, aspectes i informació financera, que li permetran valorar alternatives financeres i evitar situacions confuses que li puguin portar a prendre decisions errònies.- Guanyar confiança i seguretat a l’hora de relacionar-se directament amb entitats financeres o amb qualsevol pro-fessional dels diners per poder determinar les millors op-cions.- Aprendre a definir els seus objectius i necessitats finan-ceres d’una forma ben estructurada. Tindrà la seguretat necessària en sí mateix per poder gestiona les diferents al-ternatives que li siguin presentades.

Formador: Sr. Alexandre Carrasco Rodriguez. Di-rector de programes de formació de Financial Life

PlanningPreu: 195€ per persona (el preu inclou el material

del curs, coffe-break i dinar grupal).Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18.00h

Places limitades a 8 persones

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,

OFERTA núm. 7716Treball ofert: Director de comerç de decoració: amb coneixements del mercat de decoració, experiència en negociació i amb coneixements comptables. Nivell mig-alt en els 4 idiomes.Nivell professional: Directors i gerentsSector d’activitat de l’empresa: Comerc al detall de mobles; aparells d’il·luminacio i altres articles per a la llar.

Lloc de treball: Andorra la Vella Formació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, licence, o equivalentIdiomes: · Castellà: Mitjà· Català: Mitjà· Anglès: Mitjà· Francès: MitjàInformàtica: · Internet: Mitjà· Tractament de text: Mitjà· Fulls de càlcul: Mitjà

5ª EDICIÓ PROGRAMA INTEGRALDE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU

Aquest programa està format per diferents tallers dis-senyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, afrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Dimarts 22 d’octubre: Lideratge, motivació i direcció d’equips.Dimarts 26 de novembre: Negociació i gestió de conflictes.Dimarts 17 de desembre: Comunicació persuasiva.Dimarts 21 de gener: Optimització del temps.Dimarts 18 de febrer: Eines per a ser més eficaç.

Formador: Josep Mas i Font. Professor a ESADE i for-mador especialista en habilitats directives.

Preu: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (el preu inclou dossier, materials,coffebreak i dinar).

Per a més informació trucar al 805888

Necessito urgent

SENYORA DE NETEJA

a St. Julià de Lòria

Tel. 345 643

ÚLTIMES PLACES

CTRASA BUSCA:TÈCNIC/A D’EXPLOTACIÓ

Es requereix:Titulació mínima enginyeria tècnica.

Disponibilitat treball per torns.S’ofereix:

Incorporació immediata.Interessats envieu el vostre CV a

[email protected] o adreceu-vos ales nostres instal·lacions.

OFERTA núm. 7692

Treball ofert: Empleat adminis-tratiu de comptabilitat, en general: Descripció: Les principals funci-ons són: administrar l’organitza-ció del dia a dia, ajudant al seu director i col·laborant amb tot el personal de l’empresa. Portarà el control i organització d’arxius físics i bases de dades, entrada d’assentaments comptables, rrhh, contacte amb proveidors i clients, gestió de cobraments i paga-ments, control/ingrés de caixes di-àries, facturacions, etc. Proporci-onar suport administratiu general,

processament de text i fulls de càlcul, fotocòpies, enviaments de Fax, informes i altres documents, mantenir àrea de treball neta i or-denada, materials i equips d’ofi ci-na; Així com totes les carpetes de proveidors, caixes, bancs, clients, llibres de treball, declaracions a la CASS, etc. Es requereix una per-sona molt organitzada, fl exible i honesta. Una persona que sàpiga treballar i compleixi els objectius marcats dins del termini establert.

Sector d’activitat de l’empresa: Apartaments turístics

Lloc de treball: La Massana / ArinsalFormació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles curts pro-

fessionals (BEP, CAP, FP1)· Branca: Comptabilitat i gestió

d’impostosIdiomes: · Anglès: Superior· Català: Superior· Castellà: Superior

Informàtica: · Fulls de càlcul: Superior· Internet: Superior· Tractament de text: Superior

IMPORTANT GRUP D'EMPRESESnecessita

TÈCNIC en COMPTABILITAT. EXPERIÈNCIA demostrable. DOMINI d'Excel. Imprescindible català i castellà. Es valorarà francès. De 25 a 45 anys

Interessats/ades, envieu CV amb fotografi a a [email protected]

EMPRESA DEL PAIS SELECCIONA:

2 DEPENDENTESA JORNADA COMPLETA

1 DEPENDETAPER A CAPS DE SETMANA

ES REQUEREIX: PERMÍS DE TREBALL O NACIO-NALITAT ANDORRANA. ES VALORARÀ CARNET

MANIPULADOR D’ALIMENTS.

S’OFEREIX: FORMACIÓ A CÀRREC DE L’EMPRESA. CONTRACTE INDEFINIT

INTERESSADES ENVIAR CV AMB FOTO A [email protected]

Page 26: Diari del 11 d'octubre de 2013

ClassifiCats26 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

necessitem incorporar al nostre Resort:

EsTETiCisTACAmBRERs DE sAlA

CAmBREREs DE pisOsRequerim:• Experiènciaenhotelsde4i5*• Bonapresència• Personesacostumadesadonarqualitatdeserveial

client• Experiènciaenserveialacarta• Anglèsifrancèsalts(llocsd’esteticistaicambrersdesala)

Oferim:• Incorporacióimmediata• Manutenció• Facilitatsd’allotjament• Contracteindefinit• Excel·lentambientdetreball

si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball, veniu a formar part del nostre equip.

[email protected]éalfax +376870592.Tambépodeutrucaraltelèfon870590.

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTELCerca

CENTRE ESPORTIU D’ANYOSCerca

Requerim:- Nacionalitat andorrana o per-

mís de residència i treball.- Formació en el sector.

- Experiència en hotels de 4*, preferiblement.

- Català, castellà, francès i anglès, parlats i escrits correc-

tament.- Bon nivell paquet office.- Capacitat de lideratge.

- Flexibilitat horària.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Contracte indefinit.- Formar part d’un grup d’em-

preses sòlides al país.- Salari en funció de la candi-

datura. - Avantatges Grup CISA.

Requerim:- Imprescindible nacionalitat

andorrana o permís de residèn-cia i treball.

- Experiència en atenció al client.

- Català i castellà parlats i escrits correctament.

- Coneixements d’anglès i/o francès.

- Domini del paquet office- Persona seriosa i responsable

Oferim:- Lloc de treball estable.

- Contracte indefinit.- Horari de 15 h a 23 h.

- Dos dies de descans setma-nals rotatius.

- Formar part d’un grup d’em-preses sòlides al país.

- Salari en funció de la candi-datura.

- Avantatges Grup CISA.

CAP DE RECEPCIÓ (Ref. Recepció)

RECEPCIONISTA (Ref. Club)

Interessats/des, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

Requisits:- Experiència com a responsable de botiga mínima de 3 anys.- Català, castellà i francès parlats (es valorarà coneixements d’altres idiomes).

Oferim:- Incorporació immediata.- Interessants condicions laborals.

Responsable de botiga:- Assolir objectius de venda.- Recepció de mercaderia.

- Coordinació d’equips de vendes.

sElECCiOnEm per als diferents negocis de pyrénées Andorra

•Oficial1ªmecànicairecanvistaperaPyrénées Hèracles Industrials.•Venedors/esmodaperaPyrénéesAndorra.•Personald’equipperaMcDonald’sAndorrai

Sant Julià.•Segon/adecuinaperalarestauraciódePyrénées

Andorra.•Gestor/anouscanalsperaPyrénéesAndorra.•Venedors/esperalanovabotigaMontblanc.•Venedors/esmitjajornadaperaK-Tuin.

Lespersonesinteressadesadreceu-vosaldepartamentdeRRHH, 5ªplantadePyrénéesAndorra,elcentred’AndorralaVella,

dedillunsadivendresde12ha18h.Telèfons:880145oal880189. E-mail:[email protected]/treball.

Page 27: Diari del 11 d'octubre de 2013

classificats 27DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi

de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de

gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAP DE PARTIDA per al Departament de Cuina amb experiència demostrable,

motivació i ganes d’aprendre. Amb permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 10 i pregunteu pel Sr. Marco.

a Andorra la Vella selecciona:

TEL.: 807 890www.randstad.es

S’accepten només CV amb FOTO

Interessats, envieu CV a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Per important multinacionalseleccionem:

Promotors/es irelacions públiques

- Entre 19 i 30 anys- Bona presència

- Do de gents- Disponibilitat per treballar també caps de

setmana- Proactivitat en la venta (promotors/es)

- Es valorarà el domini del francès

Coordinadors/res- Entre 25 i 35 anys

- Bona presència- Alta capacitat organitzativa

- Lideratge- Disponibilitat per treballar també caps de

setmana

Page 28: Diari del 11 d'octubre de 2013

28 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Centre Comercial Illa Carlemany, 2a planta. Reserves 81 31 31. Promoció vàlida a partir de les 20.00 h.

... i comenta la pel·lícula amb nosaltresTORRADA+CANYA O REFRESC+CAFÈ+ENTRADA DE CINEMA+PARQUING =17€

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LAS BRUJAS DE ZUGARRAMURDIUn grup d’homes desesperats decideixen atra-car una botiga de compravenda d’or. Tenen el botí, una bossa amb 25.000 anells, però no tenen un pobre vehicle per escapar-se. Llavors paren un taxi i van a parar a un bosc ple de bruixes.

GRAVITYLa doctora Ryan Stone, una brillant enginyera especialitzada en medicina, viu la seva prime-ra missió en un transbordador, amb el veterà astronauta Matt Kowalsky, al comandament del seu últim vol abans de retirar-se. Però, en un passeig espacial aparentment de rutina, es desencadena el desastre.

ZIpI Y ZApEZipi i Zape són castigats a passar l’estiu a l’es-cola Esperança, un centre dirigit amb mà de ferro pel temible Falconetti. Aviat descobrei-xen que és un lloc on jugar està prohibit. Allà fundaran el Club de la Bala, la resistència in-fantil que desafia l’autoritat dels adults.

Cinemes Illa Carlemany

pRISIONEROS Dv.: 17.50, 19.45, 22.20. Ds. i dg.: 15.30, 17.50, 20.00, 22.20

EL MAYORDOMO Dv.: 18.00, 20.15, 22.30. Ds. i dg.: 15.50, 18.30, 19.30, 21.30

GRAVITY (2D) Dv.: 17.50, 20.30. Ds. i dg.: 16.00, 18.10

GRAVITY (3D) Dv.: 22.30. Ds. i dg.: 20.30, 22.45

ZIpI Y ZApE Dv.: 18.15, 20.15. Ds. i dg.: 15.40, 17.30, 18.30

RUNNER RUNNER Dv., ds. i dg.: 17.30, 19.20, 22.50. Ds. i dg.: 16.00

LAS BRUJAS DE ZUGARRAMURDI Dv.: 22.30. Ds. i dg.: 22.15

2 GUNS Dv.: 18.00. Ds. i dg.: 16.15, 22.30

JUSTIN Y LA ESpADA DEL VALOR Dg.: 12.15

LAS AVENTURAS DE SAMMY Dg.: 12.15

GARFIELD Dg.: 12.15

2 GUNSDos agents immersos en una mateixa opera-ció porten investigacions paral·leles per a les seves respectives agències. Cap d’ells sap que l’altre és un agent federal encobert. Cada agent desconfia tant del seu company com dels cri-minals que pretenen aturar.

RUNNER RUNNERRichie és un estudiant de Princeton que pensa que ha estat estafat i viatja a Costa Rica per en-frontar-se al magnat del joc en línia Ivan Block. Les promeses d’immenses riqueses de Block el sedueixen, fins que descobreix la inquietant re-alitat que hi ha darrere la seva proposta.

pRISIONEROSDover s’enfronta al pitjor malson d’un pare: Anna, la seva filla de sis anys, ha desapare-gut amb la seva amiga Joy, i a mesura que els minuts es converteixen en hores, l’envaeix el pànic. L’única pista: una atrotinada autocara-vana que va estar aparcada, anteriorment, al seu carrer. El desesperat Dover decideix ocu-par-se personalment de l’assumpte.

EL MAYORDOMORelata la vida d’un home, que va servir com a majordom en cap de la Casa Blanca, a vuit presidents des del 1952 al 1986.

JUSTIN Y LA ESpADA DEL VALORJustin viu en un regne que ha desterrat els ca-vallers i és ara governat per buròcrates. El seu somni és arribar també a ser cavaller, però el seu pare, Reginald, alt conseller de la cort, pretén que el seu fill segueixi els seus passos i es converteixi en advocat.

LAS AVENTURAS DE SAMMYSammy és una petita tortuga que viu al mar, en companyia del seu amic Ray. Un bon dia té un contratemps amb uns pescadors i acaba sent recollida per un nen.

GARFIELDLa vida no pot ser més dolça per a Garfield, el gat que tothom estima. Estirat en un con-fortable sofà davant la televisió, menjant un bon tros de lasanya i llançant indirectes al seu angoixat propietari, se sent l’amo del seu món.

Page 29: Diari del 11 d'octubre de 2013

oci 29DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatges Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia de les VallsC/ de l’Hort, s/n - Tel.: 820 824Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.4

01

SOLu

ciON

S 1.

801

SudOku NÚM. 1.802

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.402

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Classes particulars i personalitzadesCursos d’informàtica i comptabilitat (IGI, IS, IAE...)29 anys d’experiència en formació al país

Dolors331 962

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Centre de serveis informàtics

Aprèn a portari presentar els teus comptes segons les

teves necessitatstots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions331 962trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

agENda i ExpOSiciONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

ANDORRA LA VELLA

CASA DE LA VALLAlexander Dubček. La cara huma-na del protagonista de la Primave-ra de Praga, fotografies de Vladi-mir Benko. Fins al 20 d’octubre.

CENtRE CuLtuRAL LA LLACuNAImatges dels 50 anys de l’Orfeó Andorrà. Fins al 30 d’octubre.

CENtRE CuLtuRAL LA LLACuNAFotografia’m, de Maria Núria Moreno Cendrós. Fins al 10 de novembre.

GALERIA PILAR RIBERAYGuAAntoni Clavé, el bell ofici de l’art, fons d’art de l’artista. Fins al 15 de novembre.

GALERIA DESIG(N)Murmuris, mostra multidiscipli-nar de diversos artistes. Fins al 23 de novembre.

SALA D’ExPOSICIONS DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Fins al 30 de novembre.

REStAuRANt LA BOhèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Treballs del Taller tèxtil i de vi-dre i d’artistes vitrallers. Fins al 26 d’octubre.

CIAm Aigües del món. Un món d’aigües. Fins al 17 de novembre.

SANt JuLIÀ DE LÒRIA

CENtRE CuLtuRAL LAuREDIÀEmosons, núvol de possibilitats, pintura de Mario Torino. Fins al 23 d’octubre.

muSEu DEL tABACHiperrealisme avui, exposició col·lectiva. Fins al 30 de novembre.

ORDINO

CARRERS DEL NuCLI hIStÒRIC Bike vs Trial. Concurs d’Insta-gram. Fins al 20 d’octubre.

SALA LA BuNA Josephine Hine, una vida activa. Fins a l’1 de novembre.

LA mASSANA

muSEu LA mASSANA CÒmICEls tebeos dels nostres pares, di-buixos de Vázquez, Muntañola, Blanco... Fins al 29 d’octubre.

ENCAmP

SALA D’ExPOSICIONS DEL COmú Imatges del certamen fotogràfic FotoSport. Fins al 31 d’octubre.

CANILLO

muSEu DE LA mOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 11 d'octubre de 2013

30 DivenDres, 11 D’octubre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Bd x la que envia mens. per chico del ecler d encamp..da mas pistas,..somos uns cuantosBd hay un grupo de mujeres en la massana que en vez de estar todos los dias en la calle mirando quien pasa y quien no pasa y hablando de la vida de unos y otros, mejor se preocuparan con la suya y con lo que tienen en casa! Talvez ganarian mas!! Tengo dicho!Bd angie sigo enamorada de ti.....y cada vez es mas dificil estar sin ti.Bd srs del govierno pagar la paga estra a los juvilados pues pagas muy bajas y los gastos son los mismos poca calidad

de vida nos esperaBD para la chica de 36,guapa y simpatica.yo chico de 37,me gustaria conocerte.marca hora y local despus de las 20:00.besos.Bd ola cariÃḟo b.dia t ha virto mercules ha las 5, 30 bajando del pqueÃḟo com la tumadre trajavas d negro y blanco venia d uno travago q. Estoy gacendo ara estoy megor soy lo serio q m haces acendo un caf s. No t enfadas dam el bondia quando suba ha tu cazeta m gustaria d q. Ablaramos ha solos quando t va bien yotengo ganas d t hajudar como tu ajudaste e no t arrependiras cuando entre hace m una sonrisa q tu sabes hacer

pra mi y t doy el bondia q siempre m ha gustado .ha myra q ha s.m.s. Parecidos con lo nostro . Enfadado si ablando contigo va passando dim algo princesa para meia d parqu no dÃḟ tengo feina 1. Més t quero solo hati cuando seja el momento . B.. T. . Os . S. Eras dacordo?Bd princesa el dia qu suba tu casa te doy bondia s. Aceitas me gustaria ser tu amigo aste qu llegue el momento y por s. m.s. El qu m gustaria ablar no poydo .? Aste mercules voi ha salir na . Rossell soy lo qu. Estava serio gracias.CATALANS” pose’ho tots l’estelada al balco el 12 d’octubre i tapem

boques visca cat.400 i and. repBd para la no correspondida ja lo sabias qu yo ja tenia .? Y se ablacemos m lo diceras t contestava ahora no es el momento pero ja ablariamos y hoge era mos amigos yo estoy muy enfadado contigo mas yo estoy rejuvenecendo para ti quando for el momento y s.lo quers ahora m sinto hatraido por ti mas solo cu ando poyda poderamos ablando s.quers um dia ha solos comohadultos tu mesma pensalo yo esperarei . B. . . S. .bd Chico de 38 ai no puedo pero na pla?ca da iglesia de escaldes si a la misma hora

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

ENVIA

UN SMS AL 789

AMB LA CLAU

5s I EL

TEU NOM

GENTILESA DEL DIARI BONDIA

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

S’allunyen penes i desil·lusions en l’escenari senti-mental; circums-tàncies negatives i preocupants s’acla-reixen. Qualsevol incertesa que en-nuvolava l’horitzó es dissiparà.

Els fluxos astrals assenyalen una etapa de retroba-ment en la vida amorosa; els sols del signe, podran reprendre una re-lació del passat. La creativitat portarà reconeixement.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Els beneficis astrals us portaran estabi-litat i moments de goig en l’amor, a més, us donaran la perspectiva d’esta-blir noves relacions sentimentals. Jor-nada productiva en l’economia.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

La vida amorosa es veurà afavorida, ja que augmenta el magnetisme i l’autoestima. Dife-rències de criteri al treball es podrien esvair a través de converses i accions constructives.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

El carisma i la grà-cia natural del sig-ne es guanyaran la simpatia de noves persones, alguns, companys de feina. Algunes d’aques-tes relacions poden ser molt profundes amb el temps.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Us sentireu atrets per persones consi-derades i afectives, no dubteu a esta-blir vincles pro-funds que poden ser molt impor-tants per a la vida sentimental. Habi-litat en els negocis.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

El terreny amorós s’enforteix amb experiències posi-tives i intercanvis gratificants. A la professió, triomfen les estratègies ben elaborades, fruit de l’enginy i la inven-tiva. Creativitat.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Les harmonies as-trals consoliden les relacions i ajuden a prendre decisi-ons encertades en l’amor; serà una jornada apropiada per replantejar al-guns aspectes de la relació. AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

L’honestedat i la claredat en la co-municació seran eines importants per reafirmar la pa-rella. Bones pers-pectives en l’àrea del treball i l’eco-nomia, gràcies a la voluntat.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Entesa en l’amor, les necessitats d’amor dels natius del signe es veuran totalment satisfe-tes. Data memora-ble per a tot allò relacionat amb la feina, la professió, i noves iniciatives.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Un dia convenient per discutir sobre temes urgents de la parella i la família, la bona disposició anímica ajudarà a resoldre amb èxit problemes preocu-pants. A la feina: ac-cions amb audàcia.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

En l’amor caldrà actuar amb caute-la per no provocar discussions estè-rils. S’incrementen la inspiració i la capacitat per a l’es-tudi i les investiga-cions. Moment de molta vitalitat.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 11 d'octubre de 2013

oci 31DivenDres, 11 D’octubre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.55 La rèplica13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 La rotonda15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o creu (RNA)18.00 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i aquí 2.020.40 Pionews. El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 La rotonda22.05 Ara i aquí 2.022.30 Top Motor23.00 Informatiu vespre.

El temps vespre23.35 Fórmula musical00.05 Informatiu vespre.

El temps vespre00.40 Fórmula musical01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.17 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.35 Divendres18.42 Els misteris d’en

Murdoch19.47 Espai Terra20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre21.50 Zona zàping 22.20 La gran pel·lícula:

Eva00.00 Pel·lícula: Agnòsia01.45 Divendres 03.15 Fusió i swing a

l’estudi 04.01 Blues a l’estudi

21.20 La Riera 22.05 Thalassa: Rock al

cercle polar - El regne més petit del món

22.55 Cronos00.31 Catmúsica 01.31 Un estrany entre els

óssos 02.16 Doctor Who 03.00 Fusió i swing a

l’estudi 03.45 Blues a l’estudi

06.47 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 09.00 El petit Nicolas 09.00 Mic 3 09.50 Clifford, el gran gos

vermell 10.45 EspieZ! Nova

generació 11.10 Futbol galàctic 12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.50 Shin Chan 14.35 Un drama total,

acció! 15.22 Bola de Drac 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.04 Minty, la fada 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.45 Espies de veritat 20.18 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

08.35 Mars del món 09.18 Itàlia des de l’aire 10.12 Un tast pel món 11.02 La nova Europa de

Michael Palin 12.21 La ciutat vertical 13.40 Un tast pel món 14.30 Catalunya des del

mar 15.20 Itàlia des de l’aire 16.13 Cròniques salvatges16.39 Chiloé 17.45 La Polinèsia 19.30 Temps d’aventura 20.00 Esport Club 21.00 Automobilisme 22.05 Rallycross 22.55 Futbol internacional:Colòmbia - Xile00.53 Futbol internacional:Argentina-Perú02.55 Champions Magazin 03.20 Zona zàping

07.20 8 de 8 07.55 Catalunya blues08.30 Vaughan en vivo 09.10 Televenda11.10 Sue Thomas, el ojo

del FBI12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 Jet lag 17.30 Cine: Opal dream19.00 8 al dia 22.30 Gran cinema: Boinas

verdes 00.40 Només per als teus

ulls01.45 Clips

08.00 Serveis informatius08.30 Notícies Lleida09.00 Notícies Lleida 09.30 Promo 10.30 Univers 11.30 Territoris en xarxa 12.00 Serveis informatius12.30 El Flaix 13.00 Informatiu Cerdanya 13.30 Aventura’t 14.30 Scriptorium 15.00 Cafeïna16.30 Promo 17.00 Fins diumenge 18.00 Solidària 19.00 Mira com ballen 19.58 Caixa màgica 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 Info Clip 21.30 Lleida al dia23.00 Sector empresa 23.30 La setmana

06.30 Telediario Matinal08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial 16.05 Entre todos 18.45 España directo20.30 Corazón21.00 Telediario 2 22.30 Cine: El coleccionista

de amantes 00.20 Cine: Secretos del

corazón 02.00 24 horas en la calle02.55 La noche en 24H04.50 TVE es música

08.00 TVE English08.30 Al filo de lo imposible 09.00 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 U.N.E.D. 11.00 Docufilia 12.00 Para todos La 2 13.25 La Casa Encendida 13.40 Curro Jiménez 14.35 Documental 15.25 Ahora también 16.05 Grandes documen-

tales 18.30 El escarabajo verde 19.00 Código emprende 20.10 ¡Atención obras! 21.00 ¡Cómo nos reímos! 22.00 La suerte en tus

manos 22.20 Cine: Tierra de

ángeles 00.30 El documental: María

y yo 01.50 Docufilia04.25 TVE es música

06.30 Informativos Telecinco matinal08.55 El programa de Ana

Rosa 12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 De buena ley 15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra 21.00 Informativos

Telecinco 21.40 Clasificación Mundial:

Previo España-Bielorrusia

22.00 Clasificación Mundial: España-Bielorrusia

23.45 Clasificación Mundial: pospartido España-Bielorrusia

00.30 Deluxe02.30 Premier casino

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Historias criminales 12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 14.55 Jugones 15.45 Sea Patrol 17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta noticias 20.55 La Sexta méteo21.00 La Sexta deportes21.30 La Sexta Columna 22.30 Equipo de investi-

gación02.10 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping 09.25 Au nom de la vérité10.25 Petits secrets entre

voisins12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Esprit

maternel 16.35 4 mariages pour une

lune de miel17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.35 Nos chers voisins20.50 Match amical 23.00 Vendredi, tout est

permis avec Arthur 00.55 Confessions intimes

07.15 Golf. Campeonato de España Femenino

08.00 Tenis. Masters 1000 Shangai

16.15 Motor. Freestyle Campeonato de España

16.30 Mountain bike descenso urbano Barcelona

17.00 World Padel Tour17.30 Triatlón Barcelona

201318.05 Turf carreras de

caballos desde Antela

19.05 Tenis Masters 1000 Shangai

20.30 Conexión Teledeporte00.30 Golf. Campeonato de

España Femenino Profesional

01.15 Tenis. Masters 1000 Shangai

03.45 Motociclismo. Cam-peonato del Mundo Superbike

06.30 Télématin 09.10 Des jours et des vies09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.35 Comment ça va bien!16.50 Dans la peau d’un

chef 17.40 On n’demande qu’à

en rire 18.15 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Journal20.45 Boulevard du Palais 22.20 Ce soir (ou jamais!) 00.25 Piaf, hymnes à la

Môme 02.25 Toute une histoire

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 115.45 Deportes 16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 221.45 El tiempo 22.00 Los mayores gam-

berros22.40 La maldición de Dark

Lake02.00 Campeonato europeo

de póquer03.00 La tienda en casa03.15 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.55 Castle:18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 21.00 Natural Frank 22.30 Cine: Vecinos

invasores 00.00 Callejeros: Los

pitufos 00.45 Callejeros: El Saladillo 01.30 Callejeros: bares de

Sevilla 02.15 House: historias03.00 La línea de la vida

06.45 Ludo08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 12.25 Journal national 13.55 Un cas pour deux16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie20.45 Thalassa 22.40 Soir 3 23.11 La longue marche de

Martin Luther King 00.10 Si près de chez vous 01.00 Le match des experts 01.25 Midi en France

06.40 Télé achat 09.45 Tellement vrai 10.50 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory 13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai - La

quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.30 Le mag 18.20 L’île des vérités 3 18.55 Warehouse 13 20.05 L’île des vérités 3 20.50 Alice Nevers, le juge

est une femme 00.25 Florence Larrieu, le

juge est une femme 02.15 Poker night - Cash

or play 03.35 Programmes de nuit

08.30 X:enius 08.55 Goldman Sachs : la

banque qui dirige le monde

10.10 Le fleuve Amour 11.15 Les coups de coeur

de Sarah Wiener 12.00 Escapade gourmande 12.41 Des buffles en

patrouille 13.35 Film: Le samouraï 15.15 Fleuves du monde 16.30 Koxinga : l’héritage

d’un héros 17.20 X:enius 17.45 Dans tes yeux 18.15 Kamlahari - Les

enfants bradées du Népal

19.00 Brésil - Les cow-boys du bitume

19.45 Arte journal20.05 28 minutes 20.50 Traque en série 22.20 Téléfilm: Un été à

Rome 01.20 Tracks

06.30 Bom dia Portugal10.00 Portugal Vai a Jogo12.05 Os Nossos Dias13.00 Jornal da Tarde14:.6 Windeck - O Preço da

Ambição 14.37 Éramos Seis15.16 Portugal Vai a Jogo18.00 Portugal em Direto19.08 O Preço Certo20.00 Telejornal20.36 Futebol: Seleção

Nacional: Portugal x Israel, Lisboa, Estádio José de Alvade

22.37 Futebol: Seleção Nacional (AA) - Pós Match

23.00 Quem Quer Ser Milionário

00.02 5 Para a Meia-Noite 01.23 Flash Report01.36 Filme: O Exorcista03.35 Ler +, Ler Melhor

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde, le journal08.45 Silence, ça pousse!09.15 Itinéris09.30 En voyage! Express10.00 Flash info11.00 TV5 Monde, le journal12.05 Les escapades de

Petitrenaud 12.30 Le coeur a ses

raisons13.30 Le journal de la RTBF14.00 Téléfilm: La char-

treuse de Parme16.00 TV5 Monde, le journal16.30 Questions pour un...17.00 La plus grande forêt

du monde18.40 Le coeur a ses raisons19.05 Ricardo19.35 Tout le monde veut...20.30 Le journal de

France 221.00 Les années bonheur22.55 TV5MONDE, le

journal23.10 Journal (RTS)

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends 13.30 Navarro 15.20 Mademoiselle

Navarro 17.00 Friends 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Les maîtres de

l’humour 00.15 Touche pas à mon

poste ! 01.45 Programme de nuit

08.10 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.20 Parents par accident 10.50 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Romance en

terres sauvages 15.30 Drop Dead Diva 16.20 Un dîner presque

parfait 17.30 La meilleure boulan-

gerie de France 18.40 100% mag 19.45 Le 19.45 20.05 Scènes de ménages 20.50 NCIS01.00 Programme de nuit 02.10 M6 Music

Page 32: Diari del 11 d'octubre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dive

nDre

s, 1

1 D’

octu

bre

Del

2013

Avui felicitem totes les Soledats

[email protected]

Menús setmanalselaborats i frescosCarta

Migdies: 15 €Vespresi caps de setmana: 16,50 € Llorts – Ordino · Reserves al 850 650

Obert de dimecres a diumenge

si la veieu feliciteu-la.

el divendres dia 11 és el seu aniversari. Felicitats de part del

teu marit, fills, nora i nét. ¡¡¡Que en facis moltíssims més!!!

Aquests dos jovenets es ca-sen!! Feliciteu

la rosa i el Javi si els trobeu pel

carrer. l’arròs ens sortirà bo

segur!!

A Xirinxina atenem infants de 0 a 14 anys amb dificultats en l'aprenentatge o en el desenvolupament. A través del joc es treballen les àrees necessàries per adquirir noves habilitats

motrius, cognitives, socials o emocionals.- Estimulació infantil i prevenció.- Teràpia a través del joc.- Teràpia d'integració sensorial.- Intervenció centrada en les Activitats de la vida diària.- Assessorament en adaptació de l'entorn i les activitats.- Assessorament en productes de suport.

C/ Prat de la Creu, 8, 4t pis, despatx 406. Andorra la Vella - Tel. 854 307www.ctoixirinxina.com - [email protected]

Centre de Teràpia Ocupacional Infantil

Avui dia 11 fa 8 anys que va néixer el rei nen més ‘maco’

del món... t’estimo.

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(subjecte a condicions)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona 4x4

i la veieu feliciteu-la.

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

Més sMs a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad

Cuan ed vaig independitsar d casa meva vaig agafar els trastes i vaig marchar. Aixo haurien d fer tots els independentistes,FOTRE EL CAMPBd X l noia d 36guapa i simpatica k busca noi x el k sorgeixi escriume a skip-msn d r a c o 2 1 1 2 7 9 a r r o b a hotmail punto com o teclas del movil mjjmp i el cero i kedemBusco gent interessada en participar a una masturbacio conjunta davant l’edifici administratiu de govern

Bd un andorra amb 43 anys al pais .. Perdoneu pero els portuguesos sou molt rrarosBD Senyors del Bon Dia. O poseu molt mes gran el ‘Avis’ dels SMS i la llei de proteccio de dades, o regaleu una lupa amb el diari... Em sembla q es prou important aquesta informacio pq no la poseu tant petita. Gracies!Per fi quelcom porta el millor monologuista d’espanya!!!! Jose Juan Vaquero!!!!!!! Yihaaaa!!!! :-)Pel noi 42 ros...la setmana vinent a partir

d les 7...Bon dia y como sabes q no quiere hablar contigo? Intentalo el tiempo y el olvido son hermanos gemelos quizas podrias hablar pruebalo! Y yo tampoco creo qsea obsesionBd.para chica de 36,chico de 30 me interesa para lo que surja.dime donde podemos quedarBD PARA LA CHICA DE 36 SOY CHICO DE 35 SIMPATICO I WAPO TOMAMOS ALGO EL SABADO I HABLAMOS??? REF: REVIT

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

si la veieu feliciteu-la.

el divendres dia 11 és el seu aniversari. Felicitats de part del

teu marit, fills, nora i nét. ¡¡¡Que en facis moltíssims més!!!

si la veieu feliciteu-la.