Diari del 4 d'octubre de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013 / NÚM. 2.409 / ANY 10 Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient: hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans... col·laboradors: IV OKTOBERFEST KRUNCH 2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimarts a divendres, música en viu. Esports en directe. Del 26 de setembre al 27 d’octubre Bartumeu critica que un sector de DA promogui “la insubordinació tributària” ANDORRA Pàgina 6 L’exsubsíndic general Esteve López continuava ahir en estat crític a la UCI de l’hospital ANDORRA Pàgina 7 Interior valorarà implantar programes ocupacionals per a menors en situació de risc ANDORRA Pàgina 8 La prova pilot per embellir els eixos no satisfà ningú i es busquen alternatives ANDORRA Pàgina 10 Teresa Cabanas: “Intentarem salvar el premi Carles Sabater, però o es fa bé o no es fa” CULTURA Pàgina 13 El BC River Andorra arrenca una temporada on té posades les màximes expectatives ESPORTS Pàgina 15 ANDORRA Pàgina 7 La venda de turismes fins al setembre és similar a la de l’any passat AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 L’assessor sobre el sistema d’inspecció sanitari recomana auditar la CASS ANDORRA Pàgina 11 Tati Masià Els padrins gaudeixen del seu saló Escaldes celebra la vuitena edició del Saló de la gent gran, un esdeveniment que té per objectiu ajudar els padrins a “millorar la qualitat de vida”.

description

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!!! :)

Transcript of Diari del 4 d'octubre de 2013

Page 1: Diari del 4 d'octubre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dive

ndre

s, 4

d’o

ctub

re d

el 2

013

/ núm

. 2.4

09 /

any

10

Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans...

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:

col·laboradors:

IV OKTOBERFEST KRUNCH

2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimartsa divendres, música en viu. Esports en directe.

Del 26 de setembre al 27 d’octubre

Bartumeu critica que un sector de DA promogui “la insubordinació tributària”

AnDorrA Pàgina 6

L’exsubsíndic general Esteve López continuava ahir en estat crític a la UCI de l’hospital

AnDorrA Pàgina 7

Interior valorarà implantar programes ocupacionals per a menors en situació de risc

AnDorrA Pàgina 8

La prova pilot per embellir els eixos no satisfà ningú i es busquen alternatives

AnDorrA Pàgina 10

Teresa Cabanas: “Intentarem salvar el premi Carles Sabater, però o es fa bé o no es fa”

CULTUrA Pàgina 13

El BC river Andorra arrenca una temporada on té posades les màximes expectatives

ESporTS Pàgina 15

AnDorrA Pàgina 7

La venda de turismes fins al setembre és similar a la de l’any

passat

AvUI éS noTíCIA Pàgina 3

L’assessor sobre el sistema d’inspecció sanitari recomana

auditar la CASS

AnDorrA Pàgina 11

Tati Masià

Els padrins gaudeixen del seu saló

escaldes celebra la vuitena edició del saló de la gent gran, un esdeveniment que té per objectiu ajudar els padrins a “millorar la qualitat de vida”.

Page 2: Diari del 4 d'octubre de 2013

DivenDres, 4 D’octubre Del 2013d’interès2

ELS PETITS PLAERS

DELICATESSEN

Tel. i Fax: 845 626

FACEBOOK([email protected])

AVDA. CARLEMANY, 35ESCALDES-ENGORDANY

FACEBOOK

Pneumàtics

Totes les marques:

A un minut de l’illA CArlemAny

PrimereS mArQueS AmB lA millOr relACiÓ QuAlitAt-Preu

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. tel.: 867 000 · www.rodand.com

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2

10,90 €+ IGI

Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

DE DILLUNS A DIVENDRES AMB LA TARGETA TIC-TAPA EN EL PREU DEL MENÚ ESTÀ TOT INCLÒS

Fem tot tipus de celebracions

Menú divendresPrimer plat

Amanida de formatge fresc amb alfàbregaEscamarlans a la planxa amb espàrrecs verds

Gaspatxo andalúsCanelons de marisc

Sopa de ceba amb ou escalfat

Segon platLlobarro de ració a la planxa

Llenguado a la planxa amb salsa d’all i julivert

Bistec de vedella a la planxa o amb pebreBroqueta de carn a la brasa

EL TEMPS

diss

abte

dium

enge

7/10

6/17

8/19

10/20

11/20

10/21

8/19

7/18

7/17

8/19

11/22

[email protected]

Cap de setmana més frescAvui precipitacions

No haurem de patir per un cap de setmana sota la pluja, però sí que esperem una davallada de les temperatures que es notarà molt més als cims. La tardor es farà notar molt més que no pas aquests darrers dies. No es pot descartar al-gun ruixat dissabte a la tarda i diumenge, també cap a la tarda cap a la Cerdanya. A la resta, al-gun que altre núvol i amb vent de component nord. Avui ha de continuar el temps inestable, insegur i amb algunes precipitacions. Al matí, més núvols i boires mentre que al migdia i en el transcurs de la tarda esperem que la pluja sigui més destacada. Tot plegat, acompanyat de vents moderats del sud-oest i temperatures més bai-xes. Que tinguin un BONDIA.

Minvant

07.53 h19.33 h

10/21

Page 3: Diari del 4 d'octubre de 2013

3DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

En el marc de la cooperació que el Govern va demanar a l’Estat francès per a la implementació d’un sistema d’inspecció sani-tària i social, ahir es van pre-sentar les primeres conclusions de les visites que ha fet al país l’inspector de la Inspecció Ge-neral dels Afers Socials (IGAS) de França, Patrick Gohet, per ajudar en aquest procés de creació d’aquesta estructura de control. La primera de les missions de Gohet va tenir lloc el mes de novembre de l’any passat i aquesta setmana es troba al país duent a terme la sisena d’aquestes visites. Totes les trobades que ha mantingut li han servit per concloure que cal dur a terme una auditoria a la CASS, que, de fet, ja s’està elaborant des del mes de juliol i també per detectar una sèrie de disfuncions (no va voler parlar d’abusos) en el funcio-nament de la parapública, com per exemple en les hospitalit-zacions de llarga durada o les baixes.

La ministra de Salut i Ben-estar, Cristina Rodríguez, que va estar acompanyada de Go-het en la roda de premsa per fer balanç de la feina feta, va voler emfasitzar que si es vol tirar endavant aquest sistema d’inspecció sanitària i social és amb “una clara orientació a la qualitat” i a donar conti-nuïtat a l’assistència. En aquest sentit, va insistir en què aquest sistema de control no suposarà que hi hagi retallades, sinó que l’objectiu és que l’usuari pugui gaudir, va manifestar, d’un millor servei. D’aquesta ma-nera, no va voler avançar es-timacions econòmiques sobre l’estalvi que pot suposar im-plementar un servei de control d’aquestes característiques, però va admetre que, òbvia-ment, haurà de servir per ra-

cionalitzar la despesa, posant ordre a determinades qüesti-ons, com, per exemple, els pro-tocols de derivació. “Tothom hi guanyaria, no només en diners sinó en qualitat”, va concloure.

Rodríguez va posar en relleu que el país es troba immers en un procés de reforma del sis-tema de salut i de protecció social i que aquest sistema de

control no és sinó un pas més en aquesta reforma.

I sobre els terminis dels tre-balls d’assessorament que s’es-tan fent des del Govern francès, el tècnic va posar en relleu que de cara a finals d’any ja hauria d’estar enllestida l’auditoria de la CASS. De fet, la setmana vi-nent els experts francesos que l’estan duent a terme tornaran

a visitar el país per avançar en la seva elaboració. També a finals d’any hauria d’estar conclòs l’acord de cooperació entre els dos estats per donar cobertura a la missió de con-trol que es vol implementar. De fet, la tasca que s’està duent a terme també vol identificar si caldrà formar personal per a les tasques d’inspecció.

Gohet va voler remarcar que la missió que està realitzant al país és de “suport” i d’anàlisi de la situació per poder for-mular un seguit de recomana-cions, però va insistir en què després haurà de ser el Govern qui prengui les decisions esca-ients.

També es va mostrar molt agraït pel bon clima de coo-peració amb els diferents pro-fessionals que ha hagut d’en-trevistar al llarg de les seves estades al país. Aquest treball que està desenvolupant ha de servir, tal com va destacar, per saber quina és la situació ac-tual, les necessitats que hi ha i poder fer, d’aquesta manera, les recomanacions escaients. Va destacar que hi ha alguns elements que l’han “impressio-nat” tot i que també va reconèi-xer que cal ser “realista” i veu-re que el sistema necessita una “adaptació, una millora”. I va posar com a exemple el fet que les nomenclatures de la CASS no estiguin actualitzades.

L’expert va destacar que una de les necessitats és una “pro-gramació rigorosa de les coses que cal fer” i que tots els actors implicats estiguin convençuts que han de justificar les seves actuacions. També considera que el ministeri de Salut i Ben-estar ha de poder comptar amb els mitjans necessaris per com-plir amb la seva missió.

L’assessor sobre el sistema d’inspecció sanitari recomana auditar la CASS

salut i benestar

m. f.AnDorrA lA vellA

Els resultats estaran a finals d’any i l’expert assenyala certes disfuncions de funcionament

adaptació, eficàcia i equitat, els reptes del nou sistema

Qüestionat sobre els abusos que ha detectat en les diferents estades que ha realitzat al país, Gohet va destacar que més que parlar d’abu-sos ell prefereix referir-se a disfuncions i entre aquestes va destacar el fet que quan hi ha hos-pitalitzacions de llarga durada la CASS no pugui intervenir. “No ho trobo normal”, va dir. De fet, va arribar a parlar d’una mena d’“autocensura” de la parapública davant algunes situacions i va concloure que l’auditoria que es troba en marxa haurà de detectar totes aquestes disfuncions en el si de la parapública. Entre els eixos que han de vehicular la millora del sistema sanitari i també el de la CASS, l’expert francès en va

enumerar quatre: l’adaptació a la realitat actu-al; la simplificació dels procediments; l’eficàcia i l’equitat, és a dir “la justícia”, va remarcar. La ministra de Salut i Benestar va exposar, de la seva banda, que el sistema d’inspecció de la CASS, que es mantindrà “però de manera ade-quada”, haurà de col·laborar amb el nou servei, ja que tal com va concloure hauran de funcionar de manera coordinada.

El sistema d’inspecció, segons va afegir la ministra, servirà per poder disposar d’informa-ció sobre els diferents serveis i funcionaments i que cadascun dels actors assumeixi el rol que li correspon.

tAti mAsià

rodríguez i Gohet van fer balanç de la feina feta fins ara.

L’inspector francès troba desajustos en qüestions com les hospitalitzacions

de llarga durada

Rodríguez reitera que el servei d’inspecció vol aconseguir una millor qualitat per a l’usuari

Page 4: Diari del 4 d'octubre de 2013

opinió4 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Ha de reduir el Govern una part de les transferències als comuns en el pressupost?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

edIToRIaL

L’expert que assessora el Govern sobre la im-plementació d’un servei d’inspecció sanitària va exposar ahir el balanç de la feina feta des de la seva primera visita, el mes de novembre de l’any passat, i fins ara. Al llarg d’aquests mesos, Patrick Gohet ha pogut entrevistar di-ferents actors del món sanitari i social del país i també visitar les principals infraestructures sanitàries i sociosanitàries. Una de les conclu-sions a què ha arribat és que hi ha un seguit de disfuncions a la CaSS, com per exemple amb les hospitalitzacions de llarga durada, i per poder saber la situació en què es troba la parapública ha recomanat que es dugui a terme

una auditoria. Un cop es tinguin els resultats d’aquest estudi es podrà avaluar quines són exactament aquestes disfuncions i es podran fer recomanacions de millora. És evident que cal tot un seguit de millores per fer el siste-ma, i no només la CASS, molt més eficient. La ministra de Salut, Cristina Rodríguez, va des-tacar ahir que aquest sistema de control no ha de comportar de manera necessària retallades en les prestacions sinó una millora de la qua-litat. És d’esperar que sigui així i que aquest sistema d’inspecció només suposi una millora del funcionament de la sanitat del país.

La inspecció ha de millorar el sistema

Començaré dient que el que fa emmalaltir més la gent és el menjar, i que el que la gent menja més a gust i amb el que gasta més diners és el que més perjudica la salut. La cuina molt greixosa i molt condimentada la considerem “cuina dolenta” perquè d’aquesta en depèn la nostra salut o la nostra malaltia.

Avui dia hi ha molta diabetis, colesterol, infarts de miocardi, artritis, gastritis, i altres malalties ocasio-nades pel menjar antinatural i inadequat. A gairebé totes les cadenes de televisió tenen un programa de cuina, però la majoria dels menjars que presenten no beneficien la salut. La majoria són solament per gra-tificar la gola.

Hem d’educar els nostres gustos perquè puguem gaudir menjant d’una manera sana, senzilla i natural. Si aprenem a menjar per viure, en comptes de viure per menjar menjarem tan o més a gust. Una graellada de verdures és més saludable que una graellada de carn o peix, que a més de ser molt més cara no bene-ficia la salut.

Recordo aquella dita: “Molts caven la seva fossa amb les seves pròpies dents.” És trist que la majoria de la gent no apreciï la seva salut fins que l’ha per-dut, i és més trist encara que tot i aquests aforismes, la majoria de les persones no relacionin l’alimentació amb la salut. A causa d’això, tots hi perdem: el malalt, la família i la Seguretat Social.

Si s’eduqués millor la societat en aquest sentit hi hauria menys de la meitat dels problemes de salut, hi hauria menys sofriment, menys despesa pública i demostraríem ser una societat més culta.

Parlant de les postres, que és el tema que avui vo-lem presentar, també hauríem de trencar esquemes. És trist haver de dir que les postres són una de les co-ses més perjudicials per a la salut, i una prova d’això

és que des que els nens mengen tants dolços i llami-nadures estan més malalts que mai.

Hi ha altres formes millors i més sanes de celebrar una festa o un esdeveniment. Els dolços amarguen la vida. Es consumeixen massa coses dolces. El sucre fa molt mal al nostre organisme i, si se n’abusa, és el causant de moltes malalties, des de la càries dental fins a la diabetis. Com menys coses dolces es mengin, més dolça serà la nostra vida, o almenys gaudirem de millor salut.

Els dolços també tenen l’inconvenient que creen addicció. Les persones que s’acostumen a menjar-ne difícilment poden deixar-ho, ja que arriba a ser un vici. Per això és important no acostumar els nens als dolços, sinó a la fruita fresca o dessecada.

Seria de savis fer plans per prescindir de tantes coses dolces, o consumir-ne almenys poca quantitat. Recordeu que la vida és més important que l’aliment. La salut física i mental és el més important d’aquest món, i és el que menys s’aprecia, ja que la majoria de la gent prefereix fruir del menjar, del beure i del sexe encara que sigui arriscant la seva salut.

Molta gent cuida la seva aparença exterior amb cremes de bellesa, massatges, operacions estètiques i altres moltes coses només per lluir una façana que fo-menta la vanitat, però quasi totes aquestes persones que tenen un aspecte exterior perfecte tenen molts problemes de salut física i mental.

No voldria deixar els nostres lectors tan amargats i que pensin que mai podran menjar res dolç. Tot i que el sucre és dolent per a la salut, hi ha moltes coses que són naturals i ens posen endolcir la vida: pas-tís de poma o pinya fet a casa, com ensenyo a fer en el meu llibre El Cuerpo, de 1.050 pàgines, pastís de fruits secs, pomes al forn, macedònia de fruites vari-

ades amb mel i suc de taronja, melmelada de préssec, albercoc o maduixa feta a casa amb poc sucre, fruites dessecades, com prunes, dàtils, figues, panses, alber-cocs, etc.

Per beure podem prendre sucs de fruita, most de raïm o de poma que són molt bons i sans. Això ho tro-bareu a les cases de dietètica, que són de més quali-tat. Podeu beure cervesa sense alcohol. També cafè de cinc cereals amb una mica de mel, tal com ensenyo a fer en el meu llibre ja mencionat. Tisanes o infusions de menta i poliol, marialluïsa, pinya, etc.

En les festes és quan es mengen més dolços, quan es beuen més begudes alcohòliques i també on es fuma més. Les festes han de ser una ocasió de gaudir de les nostres amistats, més que posar tota la nostra atenció en el menjar, beure i fumar. Perquè saber re-lacionar-se sense perjudicar la salut és un signe de cultura i maduresa emocional.

TRIbuNa

JoaN aMIGÓ, NATURISTA

Les postres

Edicions Amigó-Recasens, SL presenta: “La Refor-ma Pro Salud”, tomo-1. El Cuerpo

Autor: Joan Amigó - NATURISTA

Aquesta enciclopèdia té 1.050 pàgines. Hi trobarà el tractament natural per a 550 malalties, que es pot consultar per ordre alfabètic. Hi trobarà 350 receptes

de cuina saludable. També té 60 cures d’urgència naturista. Tot il·lustrat amb 350 fotos a tot color. Tro-

barà 5 índexs perquè pugui consultar ràpidament una malaltia o una recepta de cuina, etc.

Aquesta és una bona inversió per a la salut, de vos-tè i de la seva família i que utilitzarà tota la vida

S’entrega personalment i es cobra per mitjà del banc. PVP 120 € (si vol a terminis 5x25 €, 1 € diari)

Telèfons de contacte: 841978 / 363643 e-mail: [email protected]

Page 5: Diari del 4 d'octubre de 2013

publicitat 5DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Page 6: Diari del 4 d'octubre de 2013

6 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

El president del grup parla-mentari mixt, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir que intentar ajornar l’aprovació de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) és “una mala ini-ciativa”. El conseller de Social-demòcracia i Progrés (SDP) va recordar, en una roda de premsa posterior a la reunió de la junta de presidents, que aquest és un impost imprescindible a l’hora de redefinir les relacions amb l’exterior i també per al redreça-ment econòmic del país. Segons va dir Bartumeu, si en un ter-mini dels propers dotze mesos l’IRPF no rep el vistiplau, “per posar un calendari llarg”, “la comunitat internacional en ge-neral, i especialment els nostres veïns i la Unió Europea s’oposa-ran a la firma d’acords de doble imposició i a l’establiment d’un nou marc de relacions amb la UE”. A més, va recordar també que el text a tràmit que regula aquest impost “ja és problemà-tic” perquè el tipus que es vol posar, del 10%, és “baix”, “i com més triguem pitjor anirem”.

En aquest sentit va dir que respecta des del punt de vista democràtic la iniciativa d’un grup d’empresaris que a través d’un document de reflexió han demanat que es posposi l’IRPF, però va expressar la seva “abso-luta discrepància” amb el con-tingut, “perquè està destinada a deixar Andorra a la cantonada de l’evolució europea i fora del circuit que necessitem de vincu-lació econòmica amb Europa i amb la resta del món”. “Veiem amb preocupació que sectors i persones que van fer campanya per DA i han estat o són mem-bres de la força política majori-tària al Consell General estiguin promovent aquesta mena d’in-subordinació fiscal o tributària”, va afegir Bartumeu.

El president del grup par-

lamentari mixt considera que aquests moviments de sectors propers als demòcrates tenen l’objectiu “d’impedir que es pu-gui adoptar la llei” de l’IRPF en aquesta legislatura. Bartumeu troba, però, que el grup parla-mentari tirarà endavant l’apro-vació de l’IRPF “en un termini raonable” i “per moltes tensions que tots sabem que hi ha dins del grup demòcrata”.

Igualment, Bartumeu va in-dicar també que és una “equi-vocació intentar negar que la introducció de l’IRPF ha de comportar forçosament l’exis-tència d’una agència tributària i un servei d’inspecció”. I és que, segons va argumentar, si empre-saris i professionals han de fer una declaració de renda algú les haurà de verificar, tot i que “una altra cosa és que es defensi, i nosaltres som els primers de fer-ho, el dret que aquestes inspec-cions es facin amb les degudes garanties”. Tot i així, Bartumeu va opinar també que hi ha arti-cles relatius a aquest punt que no garanteixen suficientment els drets dels inspeccionats, raó

per la qual el seu grup probable-ment hi presentarà esmenes.

Pel que fa al nomenament anunciat pel Govern d’un asses-sor exterior per posar en marxa l’agència tributària, Bartumeu va opinar que “hem de treballar amb la nostra administració, que té gent força ben preparada”, si bé “no està prohibit per prin-cipi anar a buscar un assessor exterior”, com s’ha fet en altres ocasions, segons va dir, des de diferents executius, per exem-ple, quan es va fer l’adaptació a la unió duanera. En aquest sentit, no creu que el nomena-

ment d’una persona de l’admi-nistració tributària espanyola pugui comportar problemes de confidencialitat “perquè sempre hi ha un secret professional”. “Ara bé, després de dos anys i quatre mesos d’estar al Govern crec que es podia haver preparat l’administració tributària, cosa que nosaltres vam començar a fer i la vam deixar encarrilada. Descobrir a l’estiu d’aquest any que es necessita algú demostra que no s’han fet bé els deures que s’havien de fer durant els dos anys anteriors”, va assenya-lar Bartumeu. El membre d’SDP va indicar, però, que la quantitat que cobrarà aquest nou càrrec, que se situaria al voltant dels 14.000 euros mensuals, és “exa-gerada amb relació al que el mateix professional podia estar cobrant a l’administració de pro-cedència” i “fa mal als ulls”.

Batumeu va manifestar tam-bé ahir, preguntat sobre la possi-ble congelació de les transferèn-cies als comuns per al 2014, que plantejar-la com s’ha fet “em sembla un quiero y no puedo” i “que per aquí no s’avançarà”.

I és que, segons va recordar, el Govern socialdemòcrata va dei-xar “bastant aclarida” la delimi-tació de competències i ja ales-hores “era una evidència” que les transferències s’havien de reduir. “Portem dos anys i uns quants mesos de nou Govern i s’han de prendre decisions, i com que no es vol fer perquè tenen un cost electoral o polític en clau interna, es va marejant la perdiu”, va dir Bartumeu.

El conseller d’SDP va reiterar també ahir que amb una majo-ria com l’actual i amb la situació de crisi econòmica existent seria “incomprensible” que hi hagués eleccions anticipades. Amb re-lació a la detenció del conseller d’Andorra la Vella Josep Vila per un presumpte cas d’exhibi-cionisme, Bartumeu va dir que “ho encarem des de la presump-ció d’innocència”. Segons el seu punt de vista, la decisió de dei-xar o no el càrrec correspon al mateix Vila. “Jo entenc que si una persona és innocent no té per què donar una conseqüència en la seva activitat política una qüestió que està sota l’actuació dels tribunals”, va afegir.

La junta de presidents va acordar ahir convocar una ses-sió del Consell per al dia 10 per votar tots els textos vinculats a l’Acord Monetari, en concret la proposició de llei de modificació de la Llei d’immigració, el pro-jecte de llei sobre la introduc-ció de l’euro, el projecte de llei de modificació del Codi Penal i la modificació del procediment penal.

A la reunió d’ahir també es va acordar designar la comis-sió d’economia competent per analitzar el projecte de llei de societats anònimes, i la comissió d’interior pel que fa al projecte de llei d’incapacitació i organis-mes tutelars, al projecte de llei d’exercici de professions liberals i al projecte de modificació de la Llei d’arrendaments urbans.

Bartumeu critica que un sector de DA promogui “la insubordinació tributària”

fiscalitat

JUlià rodrígUezAnDorrA lA vellA

El president del grup mixt afirma que l’IRPF és necessari per al redreçament econòmic del paístAti mAsià

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ahir a la sala de premsa del consell General.

Jaume Bartumeu

“L’IRPF tirarà endavant en un termini raonable, per moltes

tensions que tots sabem que hi ha dins del grup demòcrata”

“La introducció de l’IRPF ha de comportar forçosament l’existència d’una agència

tributària i un servei d’inspecció”

Page 7: Diari del 4 d'octubre de 2013

andorra 7DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

El sector de l’automòbil va tan-car el passat mes de setembre amb un total de 114 turismes venuts, xifra que representa un 52% més que l’any passat, en què es van vendre 75 unitats. Tot i així, aquesta xifra encara està molt lluny de la que es va re-gistrar, per exemple, l’any 2011, exercici en què es van vendre 166 automòbils, i això denota la crisi que encara pateix el sector.

Així es desprèn de les dades facilitades ahir per l’Associa-ció d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), que indi-quen que, si més no, el sector podria haver tocat fons. I és que la xifra total de vehicles venuts al llarg d’aquests primers nou mesos de l’any és molt similar a la de l’any passat: 1.045 enfront dels 1.043 del 2012. Les matricu-lacions de vehicles no solen ser gaire elevades durant el mes de setembre, ja que les famílies en-

cara no s’han refet de les despe-ses de vacances, raó per la qual la xifra assolida enguany podria indicar una tendència cap a una certa estabilització de les vendes en el sector. Entre les marques que van vendre més vehicles el setembre hi ha Mercedes-Benz

(16), BMW (14) i Ford (10). Du-rant el mes de setembre es van vendre 19 motos, la xifra més baixa dels últims sis mesos. La venda de furgonetes va anar una mica millor, amb 11 unitats, la quantitat més alta dels últims quatre mesos.

Les vendes de turismes són similars a les de l’any passat

automòbils

tati masià

El sector de l’automòbil és un dels més afectats per la crisi econòmica.

El sector tanca el setembre amb un 52% més de cotxes venutsRedaccióanDorra la vella

obErtura

La CEA explica al Vallès les oportunitats per invertir al país

RedaccióanDorra la vella

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha reprès la promoció del nou model econòmic i fiscal del país. En el marc de la iniciativa In-vest With Andorra (IWAND) els membres de la CEA han planificat diverses conferèn-cies pel territori català per donar a conèixer Andorra. Ahir una delegació encapça-lada pel president de la CEA, Xavier Altimir, la directora, Sílvia Gabarre, i el vicepresi-dent executiu de la Comissió de Relacions Internacionals i Institucionals, Pere Augé, es va desplaçar fins al Vallès per assistir a una jornada de tre-ball. L’acte, que va estar or-ganitzat en col·laboració amb l’empresa Àgora, la Unió Empresarial Intersectorial i el Cercle d’Empresaris de Gra-nollers, va comptar amb la presència de 120 empresaris de la zona.

Evolució

L’exsubsíndic general Esteve López continua en estat crític

agènciesanDorra la vella

L’exsubsíndic general Esteve López continuava ahir ingres-sat a la Unitat de Cures Inten-sives (UCI) en estat induït. Segons va informar el cap de guàrdia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el seu estat és crític i cal esperar en-cara entre 24 i 48 hores més per veure’n l’evolució. Este-ve López va patir un infart aquest dimecres al matí en el seu lloc de treball a l’edifici administratiu de l’Obac, des d’on va ser traslladat a l’hos-pital i ingressat directament a la UCI.

López, ordinenc de 56 anys, va ser subsíndic durant la le-gislatura en què Jaume Bartu-meu va encapçalar el Govern socialdemòcrata i actualment participava activament en el Partit Socialdemòcrata (PS). L’entorn del polític ha explicat que fins ara no tenia proble-mes coronaris coneguts.

Page 8: Diari del 4 d'octubre de 2013

andorra8 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Per inaugurar la campanya Téléthon 2013 a Andorra, Lau-rence Tiennot-Herment, presi-denta de l’AFM-Téléthon, ofe-rirà una conferència el proper dimarts, 8 d’octubre, a les 20.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La ponèn-

cia porta per títol Una lluita... els resultats. De la revolució genètica a la revolució en bioteràpies per a les malalties rares. L’acte compta amb el suport del Govern, l’am-baixada de França i el Comú d’Andorra la Vella.

Tiennot-Herment farà un recorregut per la historia de l’AFM-Téléthon. En un comu-

nicat, l’entitat remarca que aquesta és sobretot la història dels indestructibles lligams entre pares i fills i la lluita d’aquells que han dit no a la fatalitat. En aquest sentit es re-marca que són persones empe-ses per la imperiosa necessitat de vèncer la malaltia dels seus fills.

Conferència de Téléthon al voltant de les malalties rares

xerrada

RedaccióAnDorrA lA vellA

El ministre de Justícia i Inte-rior, Xavier Espot, va declarar ahir que de cara l’any que ve el Govern valorarà la posada en marxa de programes ocupacio-nals per a menors que es puguin trobar en situació de risc. Així l’executiu es vol fer ressò d’una de les recomanacions de l’infor-me sobre infància i adolescèn-cia presentat recentment, que assenyala la necessitat de més polítiques formatives i ocupaci-onals específicament destinades als infants derivats de l’àrea de menors i concretament a aquells infants o adolescents que es pu-guin trobar en situació de risc.

Segons l’estudi elaborat per la Fundació Julià Reig, un 58,4% dels 149 menors atesos per l’Equip Tècnic de menors l’any 2011 que tenen més de 16 anys estan desocupats i no realitzen cap activitat laboral ni acadèmi-ca. Si es té en compte la totalitat dels atesos, un 48,3% segueix un ensenyament regular, un 12% té com a activitat principal el treball i un 39,6% es troba en si-tuació de desocupació. Així ma-teix l’informe destaca que del grup de menors que treballa cap d’ells té el diploma de graduat en segona ensenyança i la majo-ria estan ocupats als sectors de la construcció i annexos, l’hosta-leria, el comerç i els serveis.

Espot va fer referència a aquesta necessitat de polítiques d’ocupació en el marc de l’acte de graduació del Curs de vo-luntaris per la natura, impulsat pel Comú de la Massana i que va adreçat a joves que es tro-

ben fora del circuit escolar però també laboral. El ministre va recordar que el Govern ha pres part en aquest projecte aportant alguns dels alumnes, ja que calia trobar una sortida professional i formativa a un grup de menors que estaven complint una sèrie de mesures educatives que els havia imposat la batllia. Espot

va indicar que el resulta ha estat “extraordinari” i va encoratjar la corporació a donar-hi continuï-tat. De cara a un futur va indicar que es pot valorar fer extensiu el programa a altres parròquies o que el Govern pogués fede-rar les diverses entitats del país però va dir que per ara seria pre-cipitat anticipar projectes com

aquest.Espot també es va referir a

l’actuació de l’executiu per ofe-rir formació continuada en col-laboració amb el servei d’ocupa-ció. El ministre va acceptar que “mai es fa prou”, i una mostra és la presència d’aturats inscrits en aquest servei, però que es treba-lla de forma incansable.

Interior valorarà implantar programes ocupacionals per a menors en risc

treball

Espot accepta que no es fa prou en formació per a aturats tot i que es fan esforços

m. s. c.lA mAssAnA

finançament

Els cònsols esperen poder negociar les transferències

m. s. c.AnDorrA lA vellA

Tot i el mutisme dels comuns respecte a la congelació de les transferències del 2014, la pro-posta ha creat malestar entre alguns cònsols. Els que s’han pronunciat respecte a això, però, no han volgut entrar en valoracions, al·legant que encara falta valorar l’impacte de la mesura. En tot cas des-taquen que la decisió no està presa. Així ho va assenyalar la cònsol de la capital, Rosa Ferrer, que va indicar que “vull creure que la voluntat és negociar. Si no, estaríem par-lant d’una altra cosa”. També el cònsol de la Massana, Da-vid Baró, que va declarar que és una proposta del Govern i no una decisió que ha pres. Baró va afegir que “tots po-dem estar d’acord en la qües-tió de fons” però va indicar que també hi ha “la forma”. El cònsol va recordar que en un principi s’havia assenyalat la importància de negociar les competències i les transfe-rències conjuntament. A més va indicar que “comparteixo la qüestió de fons però la re-flexió va més enllà perquè hi ha unes lleis, uns principis i l’autonomia dels comuns”. Baró va concloure que “l’im-portant és que prenguem el compromís que aquesta qües-tió s’ha de tractar definitiva-ment i enllaçar competències i transferències”. Ferrer tam-bé va apuntar que els comuns necessiten diners per actua-cions i calcula que la capital deixaria d’ingressar 1 milió d’euros, incloent l’impacte de l’IGI en l’ITP.

els onze joves del Curs de voluntaris per la natura es graduen com a tècnics en jardineria i gestió forestal

El teatre de les Fontetes va acollir ahir l’acte de graduació de la primera promoció del Curs de vo-luntaris per la natura. La formació ha estat seguida per onze joves, que han obtingut un diploma que acredita els seus coneixements en jardineria i ges-tió forestal. La consellera de Medi Ambient, Jael Pozo, va destacar que la formació va encaminada a cobrir una mancança de tècnics i a donar una sortida professionals a joves que estan fora del

circuit laboral i escolar que els ofereixi més possi-bilitats a l’hora de buscar una feina. Pozo va des-tacar l’èxit d’aquest primer curs, gràcies a la moti-vació dels professors i alumnes i a la col·laboració del Govern i entitats privades. La consellera va indicar que els comuns són l’administració més propera i que tenen un coneixement més directe de la realitat social i econòmica. Per això preveu poder organitzar-ne una segona edició.

tAti mAsià

Page 9: Diari del 4 d'octubre de 2013

publicitat 9DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

CASH DE CARNSHORARI: DE DILLUNS A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

LOT DE CARN N. 3:500 gr. d’estofat de vedella del país, 500 gr. de panxeta de porc, 500 gr. d’escalopa de pollastre, 4 hamburgueses de 120 gr. mixtes

Cuixa de xai tallada

Filet de porc

Pollastre groc sencer Costella de porc pany

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIESPREUS VÀLIDS DEL 23 DE SETEMBRE AL 6 D’OCTUBRE DEL 2013

1,98 €/kg

TOT 9,90 €

3,95 €/kg

7,70 €/kg7,90 €/kg

Llibrets de pernil i formatge8,50 €/kg7,75 €/kg

Hamburguesa 100% de vedella (2 unitats)

1,00 €

Assortit 4 patés 500/600 gr.

Telèfon per a encàrrecs:

80 69 03

Bistec de vedella del país extra

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

DISSABTES I

DIUMENGES

1 POLLASTRE A L’AST

1 BOTELLA DE CAVA

BRUT NATURE

500 GR. AMANIDA

9,50 €TOT

VENDA A PARTICULARS I A PROFESSIONALS

PER ENCÀRREC:

ABANS DE DIVENDRES

A LES 20 H

ESPATLLA DE XAI

A L’AST

CONILL A L’AST

PORQUET A L’AST

CUIXA DE XAI

A L’AST

2,80 €

15,00 €

8,00 €

55,00 €

29,00 €

Page 10: Diari del 4 d'octubre de 2013

andorra10 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALSSERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICATASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLESTel. +376 33 26 71

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTACURS 2013/2014

aula de formació

Comptabilitat Finances Fiscalitat

Tot i que el mes de març el Comú d’Andorra la Vella va adjudicar el projecte per remodelar els ei-xos comercials, encara no hi ha res decidit sobre el tipus d’em-belliment que s’acabarà aplicant. La corporació va fer una prova pilot de la idea guanyadora al passatge del Prat del Rull però l’arranjament no ha satisfet ni els comerciants, ni els veïns, ni el mateix Comú. Per aquest mo-tiu, el cònsol menor, Jordi Min-guillón, va explicar que ara s’es-tà buscant una alternativa que satisfaci tothom i que sigui assu-mible econòmicament. L’única cosa que Minguillón va voler dir respecte a això va ser que hi ha “propostes avançades”.

L’actuació al passatge del Prat del Rull ha tingut un cost de 16.000 euros i ha consistit en la instal·lació d’unes figures de granit al terra, mobiliari urbà i la fixació del nom del carrer en inoxidable. El cònsol menor va destacar que la realització d’aquesta prova no vol dir que s’hagin llençat els diners ja que d’una manera o altra calia arran-jar aquella zona.

La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona va ser qui va fer

referència a aquestes obres en el consell de comú d’ahir. Carmo-na va valorar positivament que s’hagi tirat enrere la proposta davant la poca acceptació.

SUPERÀVITEn la sessió, també es va donar a conèixer la liquidació pressu-postària del segon trimestre. La corporació l’ha tancat amb un superàvit de 2,6 milions d’eu-ros, resultants d’uns ingressos de 16,5 milions i unes despeses de 13,9 milions. La cònsol ma-jor, Rosa Ferrer, va indicar que

aquestes xifres són fruit d’una gestió acurada, fent especial atenció a la despesa corrent. Tot i així va remarcar que en el que queda d’any hi ha previstes unes despeses importants i que per tant el superàvit no serà tan elevat. Les inversions a què cal-drà fer front són el trasllat a les noves dependències comunals i la renovació dels equips infor-màtics. En tot cas, la previsió és tancar l’any en positiu i poder eixugar deute.

La consellera socialdemòcra-ta va valorar positivament el re-

sultat pressupostari però va avi-sar que estarà pendent que això no afecti els serveis que dóna el Comú.

CONSELLER DETINGUTTant la majoria com l’oposició es va pronunciar ahir sobre la de-tenció d’un conseller de la cor-poració per exhibicionisme, que ha estat deixat en llibertat amb càrrecs. Ferrer va explicar que el conseller l’havia trucat dimecres per disculpar la seva absència a la sessió d’ahir i ara per ara no té cap més informació sobre el seu futur en el Comú.

Carmona, de la seva banda, va rebutjar posicionar-se sobre si caldria que dimitís o no ja que es tracta d’una “decisió personal”. Al mateix temps va subratllar la presumpció d’innocència i es va mostra sensible amb la família. En aquest sentit va criticar que alguns mitjans hagin publicat el seu nom i fotografia abans que la justícia s’hagi pronunciat.

Finalment, el conseller de-mòcrata Carles Torralba també es va referir a la presumpció d’innocència i a la pregunta de si ha de dimitir va contestar que “és cosa d’ell”. Torralba va con-cloure que cal deixar treballar la justícia.

La prova pilot per embellir els eixos no satisfà ningú i es busquen alternatives

COMÚ D’ANDORRA LA VELLA

m. s. c.AnDorrA lA vellA

Tanca el segon trimestre amb un superàvit de 2,6 milions i la previsió de cloure l’any en positiutAti mAsià

Un moment del consell de comú d’ahir.

Cap actuació en els estoladors

Tot i que Govern es va com-prometre a canviar els esto-ladors del riu a Santa Colo-ma encara no ho ha fet. Tot i així hi ha el compromís de fer l’actuació aquest mes. El Comú ha tret un concurs per a la realització d’un estudi que resolgui les inundacions de la zona. A priori, sembla que la meitat de l’obra l’hau-rà d’assumir el Govern.

Pla parcial del complex FosterEl Comú va aprovar ahir de forma provisional el pla parcial de la unitat d’actu-ació on Molines Patrimonis preveia construir un com-plex projectat per Norman Foster. El Comú desconeix si la propietat té intenció de començar les obres un cop estigui aprovat. Ferrer va ad-vertir que és un procés llarg.

Page 11: Diari del 4 d'octubre de 2013

andorra 11DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Escaldes-Engordany va cele-brar ahir durant tota la jornada la vuitena edició del Saló de la gent gran, un esdeveniment que té per objectiu ajudar els pa-drins a “millorar la qualitat de vida”, com va indicar la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

El saló va comptar amb la presència d’una quinzena d’estands, així com activitats diverses per a la gent gran, des de xerrades fins a demos-tracions canines o concerts. La voluntat del Comú, que comp-ta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà en l’organització del saló, és que hi assisteixin els padrins però també els fills i cuidadors per donar a conèixer les possibili-tats d’oci, de comunicació i de salut per als jubilats.

El ministeri de Salut i Ben-estar, l’Espai de la Fundació Crèdit Andorrà, la Creu Roja Andorrana, Caldea o les perfu-meries Júlia són algunes de les empreses i entitats que van es-tar representades a la cita. Ma-rín va insistir que la voluntat és que la gent gran conegui les opcions d’activitats que tenen després de la jubilació i “no es quedin a casa”.

Entre les propostes que s’hi van poder trobar hi havia les activitats de l’Espai, sobretot pel que fa a les noves tecno-logies. “No totes les persones que arriben a la jubilació han tingut oportunitat de conèi-xer les noves tecnologies”, va apuntar la directora de la Fun-dació Crèdit Andorrà, Frances-

ca Ros. A més, la població cada cop és més heterogènia i per això han de posar “més ima-ginació” a l’hora de planificar el programa d’activitats per als padrins.

A més dels estands, els pa-drins van poder gaudir de les actuacions dels grups de les llars de jubilats, de la repre-sentació de l’obra Ni paguem, ni pagarem del grup de teatre de l’Espai, de conferències sobre temes de salut, d’una demos-tració canina i una demostra-ció física amb la gent gran i els infants de les escoles de la par-ròquia amenitzada pel cantant

Patxi Leiva. Cal recordar que una de les

novetats de l’edició d’aquest any era la presència dels res-tauradors, que van oferir els seus productes als visitants.

Cal recordar també que abans de la cita d’ahir s’han dut a terme, al llarg de la set-mana, altres activitats, com per exemple la xerrada en col-laboració amb el Comitè Olím-pic Andorrà.

Des del Comú d’Escaldes s’havia fet, a més, una campa-nya de comunicació “extensa”, segons Marín, perquè la parti-cipació fos elevada.

Un saló perquè la gent gran millori la qualitat de vida

benestar

tati masià

La cita es va dur a terme ahir a escaldes-engordany.

Escaldes acull la vuitena edició de la cita amb una quinzena d’estandsRedacció / agènciesanDorra la vella

La cita pretén donar als padrins l’oportunitat de

conèixer les opcions d’oci

Durant la jornada es van oferir diferents

propostes lúdiques i de restauració

En les properes setmanes l’As-sociació de Comerciants del Centre Històric presentarà una guia gastronòmica en la qual consten tots els restaurants de la zona. La guia pretén anar més enllà que un simple direc-tori d’establiments, segons va explicar la cap d’àrea de Pro-moció Econòmica, Eva Roma, ja que inclourà les especialitats i els plats més significatius de cada restaurant.

“La idea”, va dir ahir Roma “és tenir una guia gastronò-mica com la que hi ha a Ma-drid i Barcelona” i la resta de grans ciutats. La secretària de l’associació, Mar Garcia, va explicar que la guia ja es troba a impremta i que és qüestió de dies que els restauradors en facin la seva presentació. El cost de la guia s’ha sufragat

gràcies a un patrocinador.Garcia va afegir que malgrat

aquesta iniciativa dels restau-radors, “que està molt bé”, i que en els darrers temps s’hi hagin instal·lat bastants res-taurants, “només amb ells no vivim”.

La secretària de l’associació va declarar que “que parlem de la restauració està molt bé, però la restauració sola no manté el barri”.

Va afegir que “a la gent li agrada trobar-se al costat del restaurant una botigueta, ha d’haver-hi vida, al costat del restaurant”.

El centre històric editarà en breu una guia gastronòmica

agènciesanDorra la vella

andorra La veLLa

En aquest document hi constaran tots els restaurants que hi ha

a la zona

concentració

RedaccióanDorra la vella

600 motos a l’11a edició

Demà i diumenge tindrà lloc l’onzena concentració de mo-tos, en què s’espera la partici-pació d’uns 600 vehicles que ja hi ha inscrits. L’organitza-ció de la trobada, el Moto Club d’Andorra, ha progra-mat un cap de setmana amb diferents propostes per als participants, com ara una desfilada diumenge al matí, que sortirà de l’hotel Anyós-Park, on estaran allotjats.

cas

RedaccióanDorra la vella

Taller per construir nius

El Centre Andorra Sosteni-ble (CAS) proposa una acti-vitat, aquest diumenge, per celebrar el Dia mundial dels ocells. Es tracta d’un taller per construir caixes-niu amb fusta reciclada. La cita serà a partir de les deu del matí en el marc de la Fira del Ro-ser de Sant Julià de Lòria. Es tracta d’una activitat gratuïta i s’adreça tant als infants com als joves.

Per a

més

info

rmac

ió i

preu

s, tr

uque

u al

73

75 7

3

per embarassadesDimarts i dijous de 18 h a 19 h

Processant

Classe impartida per la Mònica Martinezoberta per a sòcies i no sòcies

Page 12: Diari del 4 d'octubre de 2013

12 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Fins a una trentena d’alturge-llencs amb participacions pre-ferents i deute subordinat s’han interessat per presentar una de-manda als bancs per la via judi-cial, arran de la reunió informa-tiva celebrada aquest dimecres a la Seu. En l’acte van rebre as-sessorament personalitzat d’ad-vocats de l’Apdef, associació que reuneix afectats d’arreu de Catalunya.

Un dels organitzadors de la reunió, Lluís Mera, en declara-cions a RàdioSeu, s’ha mostrat satisfet per l’èxit de la convoca-tòria, que va atreure desenes de veïns no només de la Seu sinó també d’arreu de la comarca i

també de la Cerdanya.Un dels advocats de l’Apdef,

Francesc Garcia, ha detallat que actualment hi ha més de 6.400 procediments judicials oberts a tot l’Estat i 250 més en pro-cés, per la qual cosa ja no és un fet excepcional. Un 20% de les demandes es presenten des de Catalunya.

Garcia recorda que Bankia ha deixat d’acceptar l’opció de l’ar-bitratge, per la qual cosa només queda la via judicial. Pel que fa precisament a aquesta i altres entitats nacionalitzades, com Ca-talunyaCaixa i Nova Galicia, l’ad-vocat els augura un futur com-plicat ja que, si segueixen tancant oficines i no resolen l’escàndol de les preferents i de les indemnit-

zacions milionàries a exdirectius, seguiran perdent clients.

En aquest context, Francesc Garcia ha qualificat de “bestial” i complexa la manera com s’està fent la reestructuració bancària, ja que “als grans bancs ja els va bé que aquestes entitats es vagin dessagnant perquè pensen que així guanyaran clients”.

Davant d’aquesta bona re-buda, l’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’En-titats Financeres (Apdef) ha creat un grup a l’Alt Urgell i els seus advocats s’han ofert per seguir els casos. S’hi pot contactar a través del telèfon 973 45 05 55 o bé del web www.cudos-consultors.com.

Fins a 21 nois i noies de la comar-ca han entrat al mercat laboral gràcies al programa Joves per l’ocupació a l’Alt Urgell, coordi-nat pel Consell Comarcal des-prés d’haver-lo sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya i que compta també amb fons euro-peus. Els joves han trobat un lloc de treball en empreses locals de l’àmbit forestal i de l’hostaleria.

Una de les tutores del pro-grama, Mercè Valls, ha destacat l’èxit de la convocatòria, ja que es van rebre més de vuitanta sol-licituds per a quaranta places. L’objectiu de la iniciativa s’ha centrat a donar suport a joves sense estudis, per tal que tornin a estudiar i, finalment, trobin una feina.

Els participants en el progra-ma Joves per l’ocupació reben una formació en els àmbits fo-

restal, agroalimentari, de l’hos-taleria i el turisme. El programa els introdueix en el món laboral durant sis mesos i, llavors, retor-nen als estudis per aconseguir el títol d’ESO.

Valls explica que dels quaran-ta nois i noies que han participat en el programa, vint-i-sis no teni-en els estudis bàsics. Les empre-ses que col·laboren i contracten algun jove obtenen una subven-ció del sou mínim interprofessi-onal. En cas que per conveni el sou mínim sigui més alt que el sou mínim interprofessional és l’empresa qui ho ha d’aportar.

Un dels nois que ha pres part a Joves per l’ocupació a l’Alt Urgell i està treballant en l’àm-bit forestal, Ramon Manyanic, ha expressat la satisfacció per haver aconseguit una feina i ha agraït l’oportunitat que li ha do-nat el programa formatiu. Ma-nyanic estava a l’atur des que

havia tancat el negoci familiar. “Quan em vaig quedar sense feina ja havien començat tots els cursos i aquest programa em va anar molt bé”, afirma. En aquest sentit, Manyanic, remarca que “és una bona ajuda”, ja que tal com està el món laboral “és molt útil per als qui no tenim una bona base d’estudis”.

Un altre dels joves que ha par-ticipat del programa i té feina és l’Ana Nofuentes, que fa quatre mesos que treballa de cambrera. Nofuentes va fer la formació en l’àmbit de l’hostaleria i turisme. “El programa és molt complet; he après un ofici que no coneixia, m’agrada i estic còmoda treba-llant”, assenyala la jove.

Vint nois i noies alturgellencs troben feina gràcies a Joves per l’ocupació

mercat laboral

agències

el jove ramon manyanic és un dels que ha trobat un lloc de treball.

Més de vuitanta aspirants intenten accedir al programa de formació i ocupació

RedaccióanDorra la vella

sant ermengol

L’Ajuntament convoca un concurs d’Instagram

Redaccióla seu D’urgell

L’estand institucional de l’Ajuntament de la Seu a la Fira de Sant Ermengol estarà dedicat a promocionar la cul-tura, el paisatge i els racons de la ciutat, mitjançant una exposició i un concurs de fo-tografia amb la xarxa social fo-togràfica Instagram. Per això, s’acaba d’obrir el concurs de fotografia, organitzat conjun-tament entre l’Ajuntament i el col·lectiu Igersseu, per tal que totes les persones que vulguin participar-hi puguin enviar les seves imatges, que durant la Fira seran exposades i entra-ran en el concurs per escollir els tres millors retrats. S’han establert tres categories: cultu-ra, paisatge i ciutat. De cadas-cuna en sortirà un guanyador, escollit per votació popular; i d’entre tots els participants en la votació, també en sortiran tres guanyadors.

Una trentena d’afectats, disposats a anar a judici

ràDioseu

Un moment de la reunió dels afectats per les preferents.

Redaccióla seu D’urgell

‘cas de les preferents’ exposicions

Arriba a la Seu la mostra sobre l’activitat al Parlament

Redaccióla seu D’urgell

La sala polivalent del cen-tre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell acollirà des d’avui i fins el 27 d’octubre l’exposició itinerant La Catalunya en peu. 80 anys de Parlament, mostra que commemora l’activitat parlamentària en l’actual seu d’aquesta institució, tot fent un recorregut per cinc etapes històriques a través de deu mòduls amb imatges, vídeos, textos i altres elements muse-ogràfics. Amb l’exposició es busca donar a conèixer i di-fondre la tasca parlamentària, sobretot, als més joves.

Page 13: Diari del 4 d'octubre de 2013

13DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

¿Quant els ha retallat la Gene-ralitat la subvenció?

Una retallada brutal! L’any passat teníem 24.000 euros per a funcionament i aquest any ens han donat només 6.000 euros.

Parlem dels fons per al 2013.Sí, sí, del 2013. I tot això ja ho

hem gastat! Vam calcular més o menys com l’any passat. Hem pagat el lloguer, les nòmines... La subvenció de les activitats s’ha retallat de 19.000 a 9.000 euros. Aquest any hem treba-llat calculant un pressupost de 15.000 euros per a activitats i ens en donen només uns 9.000. Tenim la subvenció del Govern i ajudes puntuals del Comú, però això no ens permet seguir oberts, que és el gran drama.

Les activitats les podrem se-guir fent, però no sortiran igual perquè no hi haurà ningú que se’n pugui ocupar a ple temps. Amb bona voluntat farem el que podrem... I una de les coses que ens fa més por és el premi Carles Sabater perquè requereix diners i infraestructura i, a més, per a nosaltres és la joia, l’acti-vitat amb més ressò del centre, i intentarem salvar-la com sigui.

¿Com ho faran?Encara no ho sabem, no

hem tingut temps de plante-jar-nos-ho. Ara el que ens im-porta més és deixar el local en un temps prudencial, tot i que el propietari no ens ha posat cap impediment. Ara busquem un lloc per guardar el més necessa-ri: llibres, quadres... Les presses mai són bones.

El que és primordial és trobar un altre lloc físic per posar una taula, l’ordinador, la impressora i els papers. Perquè com a enti-tat no desapareixem! Seguim ac-

tius, però necessitem un mínim de lloc físic. Escriurem als co-muns i al Govern i a qui calgui per aconseguir un espai.

¿Quants socis té l’entitat?180 socis que paguen una

quota de 35 euros l’any.

Ara seria un bon moment per demanar més associats.

No, no és el moment. Tenim baixes contínues perquè la con-juntura econòmica fa que la gent seleccioni molt de què és sòcia. És un mal moment per acon-seguir suport ciutadà. Suport moral, tot. Agraïm a tothom que vol que ens en sortim, però ara necessitem un lloc per guardar les coses i un local físic perquè el nostre desig és seguir treballant.

I ja no podran tenir personal...No, no. Si en total rebem

30.000 euros menys! El que ens dóna Govern és per a les acti-vitats, però sempre havíem tin-gut el plus de la Generalitat per funcionar i això ens ha permès

organitzar un nivell d’activitats que altres entitats no poden. El que tenim programat per a les pròximes setmanes ho farem al local perquè no ens costi res ja que hem viscut tot un any d’uns diners que no tindrem. No obs-tant això, he de dir que ho tenim tot pagat, no devem res.

¿I què diu la notificació de la Generalitat?

No diu res! Ens ho van enviar la setmana passada perquè a fi-nals de mes hem de justificar les despeses. És molt fort. Vam re-bre un correu recordant-nos que el 30 d’octubre hem de justificar les despeses de l’any, i nosaltres els vam demanar quina subven-ció rebíem del 2013 per poder fer els papers. Aleshores vam rebre una nota informativa del que se suposa que durant el mes d’octubre es publicarà al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya).

¿Quan es publica el DOGC?No ho sabem! Quan publi-

quin les subvencions per als casals catalans a l’exterior ens avisaran. I aleshores serà oficial. Però potser l’endemà ja hem de presentar les justificacions i per-què no ens passi ens han enviat la nota, i així hem vist del mal que hem de morir!

¿I tots els casals catalans a l’ex-terior, uns 115, estan igual?

No ho sabem. Coneixem algun cas d’Euskadi, de Sara-gossa... Potser tenim sorpresa i som dels casals als quals se’ls ha retallat més... Estem especu-lant. Fins que no es publiqui al DOGC no ho veurem. També hi ha casals que no tenen el nostre nivell d’activitat. Els d’Amèrica Llatina, què fan? Folklore. Però poden impartir classes de cata-là i nosaltres no ho podem fer. Nosaltres defensem el català i com que no callem el Govern tampoc calla, sinó potser ja se’ns hauria menjat el castellà.

Però el Sabater té molt prestigi.Sí, però amb els diners que te-

nim ara si el Govern d’aquí no es mulla una mica més... tallem jus-tíssim. És un premi que o el fem ben fet o més val admetre que no s’hi arriba i punt. Per sort, la Generalitat ara permet que si amb els diners que ens atorga no es poden fer totes les activitats previstes es poden destinar tots a una de sola i ben feta.

Les subvencions, ¿les atorguen sempre a finals d’any?

No, no havia passat mai. Abans les demanaves al març i cobraves al juny. Aquest any s’han convocat al juny i s’atorga-ran a finals d’aquest mes. Però, quan les cobrarem? Fa tres dies hem cobrat els 10.000 euros que ens devien del 2012. I jo no tinc ganes d’anar patint d’aquesta manera...

“Intentarem salvar el premi Carles Sabater, però o es fa bé o no es fa”

entrevista a teresa cabanes, presidenta del centre de la cultura catalana

e. j. m.AnDorrA lA vellA

tAti mAsià

El Centre de la Cultura Catalana d’Andorra, entitat en actiu des de 1995, acaba de rebre la notificació del departament de Presidència de la Generalitat que la subvenció atorgada per al 2013 és gairebé 30.000 euros inferior a la de l’any

passat. Una retallada que obliga l’entitat a deixar el local que ocupa i a pres-cindir dels serveis de la secretària i el gerent. La presidenta, Teresa Cabanes, clama contra la retallada i busca solucions per mantenir l’activitat.

berenars literaris per

acomiadar la seu del casal

“Tot i la situació actual del Centre de la Cultura Catala-na (CCC), seguim endavant amb les activitats que tení-em programades”, recorda el gerent de l’entitat, Arnau Colominas. Dilluns que ve començarà una nova edició dels Berenars Literaris. Els quatre convidats són qua-tre autors del país, encara que “hem canviat una mica el concepte d’escriptor”, aclareix Colominas.

Les tertúlies literàries co-mençaran dilluns 7 amb el dibuixant de còmics Jordi Planellas, autor d’Història digital d’Andorra (Aloma editors). El dilluns 14, l’es-criptor Albert Salvadó expli-carà com està adaptant la seva trilogia literària Jaume I el Conqueridor (Columna) a un guió cinematogràfic. El dilluns 21 serà el torn de l’escriptor Joan Peruga, au-tor de la novel·la El museu de l’elefant (Editorial Andor-ra). Finalment, el dimecres 23, el músic i lletrista Oriol Vilella parlarà de la compo-sició de cançons.

Els Berenars Literaris es faran a la seu del CCC, a les 19.45 –excepte el de Vilella, que serà a les 20.15. Colominas subratlla que servirà “de comiat del local que durant tants anys ens ha acollit i que aviat haurem de deixar”. El 16 d’octubre, Núria Perpinyà hi presenta-rà Al vertigen (Empúries).

Page 14: Diari del 4 d'octubre de 2013

cultura14 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

A mitjan segle xx, a Andorra només hi havia els sistemes educatius espanyol i francès i es va constatar la mancança d’un manual escolar sobre el Princi-pat, i en català, perquè els nens aprenguessin la seva llengua. La necessitat educativa va ser el germen del llibre Andorra, el meu país, que es va publicar l’any 1963. Una de les persones que més s’hi va implicar va ser l’his-toriador Pere Canturri, exminis-tre de Cultura i exraonador del ciutadà, que ahir va pronunciar la conferència Andorra el meu país, procés d’edició d’un llibre cab-dal per al jovent 50 anys després.

Abans de la xerrada, però, Canturri va recordar aquells anys, en què ell era secretari de la junta de cultura del Consell General de les Valls i acampa-va a la muntanya amb els grups escoltes. Amb aquestes sortides, encara que es divulgava la his-tòria, les llegendes i la geografia del país, no n’hi havia prou. El conseller general Antoni Aristot i Gomà (1916-2003) i Canturri van parlar molt “de com fer co-nèixer el país als escolars” i va prendre la iniciativa de fer “un

manual per als escolars”. Van dissenyar el contingut però per escriure-ho, ni Canturri ni Aris-tot tenien temps. Al primer a qui se li va proposar va ser a l’erudit Esteve Albert (1914-1995), l’im-pulsor del pessebre vivent, però “feia tantes coses a la vegada” que aviat es va veure que no es podia dedicar al manual.

Aleshores es va proposar al matrimoni Puigoriol, que ja havia escrit “una obreta sobre Andorra per al turisme”. Ells ho van redactar mentre Can-turri i Aristot ho supervisaven, i el frare de Montserrat Justí M.

Bruguera en va fer la correcció ortogràfica i d’estil.

Andorra, el meu país era un manual escolar i, per tant, havia de ser amè. Editar fotografies en color sortia massa car i Aristot va proposar a Canturri fer les il·lustracions ja que coneixia la seva afició al dibuix. El llibre es va encarregar, amb una edició molt acurada, simple però re-sistent, a l’editorial Casal i Vall, “que s’havia instal·lat a Andorra feia poc i tenia molt de prestigi”. Canturri va lamentar que l’edifi-ci que allotjava la històrica edi-torial sigui enderrocat en breu.

El manual es va repartir entre els escolars i “va tenir molt èxit i acceptació entre els alumnes i els ensenyants”. El contingut, en català, s’impartia a classe i, per tant, “va ser l’inici del que ha estat l’escola andorrana i els programes d’andorranització”. El llibre va ser vigent durant bastants anys però, mentres-tant, l’escola andorrana s’ana-va estructurant i, a més, es va promulgar la Constitució, que “canviava els temes institucio-nals que sortien al llibre”. “En lloc de fer una edició corregida d’Andorra, el meu país, l’escola andorrana va fer els seus manu-als actualitzats, més específics i amb fotografies excel·lents”.

“El manual”, afegeix Can-turri, “va continuar sent un re-ferent tant per als escolars com per a la gent gran, que si volia saber alguna cosa puntual se servia d’Andorra, el meu país”. Els residents que s’examinaven per obtenir la nacionalitat an-dorrana també se l’estudiaven.

El llibre es va convertir en una raresa buscada pels bibliò-fils i antiquaris i l’any 2003 Aris-tot va fer editar una segona edi-ció facsímil, exactament igual que la petita joia del 1963.

‘Andorra, el meu país’, el primer manual escolar sobre les Valls escrit en català

història

tati masià

Pere Canturri en la conferència d’ahir al centre cultural La Llacuna.

L’historiador Pere Canturri explica que el llibre l’havia d’haver redactat Esteve Albert

e. j. m.anDorra la vella

dimissió

RedaccióanDorra la vella

Villatoro deixa el Ramon Llull

El director de l’Institut Ra-mon Lull (IRL), que alhora ho és de la Fundació Ramon Llull (FRL), Vicenç Villatoro ha renunciat a la direcció de l’IRL per poder dedicar-se íntegrament a la literatura. El seu substitut és el direc-tor adjunt de la institució, l’escriptor Àlex Susanna. La FRL va ser fundada el 2008 pel Govern d’Andorra i l’IRL i després s’hi van incorporar institucions dels Pirineus, Va-lència, l’Alguer i les Balears.

músiCa

RedaccióanDorra la vella

El Sobrino del Diablo actua

Juan Gómez González, més conegut com El Sobrino del Diablo, actua aquesta nit al local la Fada Ignorant, a par-tir de les 22.30. El polifacètic músic torna amb els seus di-vertits i contundents monò-legs acompanyat de la seva guitarra. L’entrada val 7 eu-ros. I demà dissabte, a partir de les 23.30, hi actuarà Old School, grup format a Andor-ra que interpreta versions de temes de pop-rock.

El Cap del Carrer d’Andorra la Vella acollirà els dies 11, 12 i 13 d’octubre una vintena d’artistes que exposaran i vendran la seva obra més recent en la tercera edició de + Art, la Fira d’artistes d’Andorra i Pirineus. L’activitat, organitzada per l’Associació de Comerciants del Centre Histò-ric d’Andorra la Vella, es mou d’ubicació per intentar atreure més públic. Si plou, es trasllada-rà al Centre de Congressos.

A més dels artistes in situ, des d’avui mateix una vintena de comerços del centre de la capital exposen un parell d’obres dels artistes participants. Durant la fira, els nens podran participar en una gimcana per les botigues.

Durant la celebració de + Art s’impartiran quatre tallers d’art amb Joana Baygual (objectes reciclats), Sílvia Guillem (colla-ge), Alfons Valdés (pigments i aigua) i Neus Mola i Esther Ar-mengol (estampats amb oli).

En aquesta edició hi parti-cipen els alumnes de l’Escola d’Art amb una instal·lació artís-tica a l’entrada de la fira i l’Ins-titut de Música amb actuacions dels grups de saxo i vent, i un duo i un trio de cordes.

Una vintena de creadors a la tercera edició de la Fira + Art

trobada artístiCa

e. j. m.anDorra la vella

agències

La presentació de la tercera Fira + art, ahir al Comú d’andorra la Vella.Carme Bosch i Cristina Bota van presentar ahir la Guia del recol·lector - Remeis i usos de les nostres plantes i bolets (Viena Editors), que descriu i il·lustra les espècies vegetals i els bolets més interessants que es poden recol·lectar al llarg de tot l’any al nostre entorn natural, i n’explica els usos gastronòmics, cu-ratius i ornamentals. L’acte divulgatiu va tenir lloc a la Biblio-teca Nacional d’Andorra.

Una guia per aprendre a usar i collir plantes i bolets

tati masià

PubLiCaCions

Page 15: Diari del 4 d'octubre de 2013

15DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Demà el BC River Andorra ini-cia una temporada amb moltes il·lusions posades. Tant al club, com entre els aficionats. Tot el que es va viure la temporada passada necessita continuïtat, però aquest cop amb final feliç. S’ha confeccionat una plantilla per aconseguir els màxims èxits. L’ascens a l’ACB és el gran somni que espera reviure el país.

En els inicis de temporada els equips encara estan en gestació d’allò que volen ser. A base d’en-trenaments i partits es comencen a definir. “Arriba bé, en disposi-ció de competir”, indica l’entre-nador del River, Joan Peñarroya, que admet, però, que “estem lluny encara del que volem ser”. Això sí, “cada dia estem millor”. I és que l’equip fa poc més d’una setmana que entrena conjunta-ment al complet, amb l’arribada de Jordi Trias.

La primera prova serà compli-cada. Visita la pista de l’Ourense, equip que no surt en les princi-pals travesses de cara a l’ascens, però que segons el tècnic “lluita-rà per un lloc per estar entre els

primers. Té capacitat i qualitat per aspirar a tot. Només cal mirar la plantilla, amb jugadors amb història a la LEB”. I en aquesta s’ha produït l’arribada del vete-rà Pedro Rivero, que l’any pas-sat va condemnar el River amb el Lucentum. “És un base del

qual coneixem bé la qualitat”, que té com a complement Álva-ro Frutos. Julio González aporta també experiència, ja que és “és el jugador amb més partits a la LEB”, mentre que compten amb un llançament de garanties amb Rafa Huertas i Edu Martínez. En

la pintura, Peñarroya destaca la capacitat que aporten Jonathan Kale, Roberto Morentín i Iván García. Recentment els gallecs s’han reforçat amb el pivot Jared Carter.

Al contrari de la temporada passada, on el River era un nou-

vingut, enguany l’etiqueta que té posada és força diferent. De sor-tida serà un dels favorits, un dels principals aspirants a ser campió de la LEB Or i assolir l’ascens. Aquesta etiqueta no espanta, perquè en el passat més recent l’equip va demostrar caràcter. “La temporada passada vam ser la sorpresa. Vam estar tota una segona volta encapçalant la classificació i l’equip ho va por-tar bé”. Per tant, enguany davant una situació similar “el nostre tarannà no canviarà. Tenim clar allò que ambicionem”.

Ningú al club ha parlat fins ara d’ascens. La prudència mana. Però tothom sap quin és l’objec-tiu. “Hem de ser ambiciosos per seguir creixent”, valora el presi-dent, Gorka Aixàs, que remarca que “la dinàmica no pot ser di-ferent. Si això es compleix, els re-sultats finalment arriben”.

El River arrenca una temporada on té posades les màximes expectatives

bàsquet

joan josep blascoAnDorrA lA vellA

Visita demà la complicada pista de l’Ourense amb l’objectiu de començar a sumar victòriestAti mAsià

Navarro, una de les novetats de l’estiu, condueix l’atac davant l’FC barcelona b en les semifinals de la Lliga Catalana.

Peñarroya: “El nostre tarannà no canviarà. Tenim clar allò que

ambicionem”

El projecte és ambiciós i cal tenir el màxim de suports. Aquesta és la línia de treball del club, que continua renovant patrocina-dors. Un d’ells és Naturlàndia, que allarga un any més la rela-ció amb l’entitat.

La renovació de l’acord “ens fa especialment il·lusió. És una de les marques del país i ens agrada poder-la representar”, indica Gorka Aixàs, president

del River, satisfet també per la resposta que està obtenint per part de patrocinadors, tant a ni-vell de renovacions com de nous patrocinadors que se sumen al projecte. “És el marge de creixe-ment que tenim”. Naturlàndia estarà estampat a les equipaci-ons, en espais al pavelló i l’acord també inclou la promoció als rivals que visitin el Principat. A més, els socis de l’entitat tindran un 15% de descompte en la com-pra d’entrades. La cònsol major

de Sant Julià de Lòria, Montser-rat Gil, remarca que el River “és un equip de referència de l’es-port del país” i, per tant, és una eina per promocionar el parc d’aventures fora d’Andorra.

D’altra banda, el club estre-narà aquesta temporada llotges per a empreses al pavelló, de les quals Naturlàndia comptarà amb una. Estan situades al la-teral de les cistelles, amb dotze mòduls de sis seients, per un total de 72. Pel que fa a la cam-

panya de captació de socis Posa’t còmode! està funcionant satisfac-tòriament: “Estem molt contents

de com va. S’han fet bastants nous socis i la gent reserva el seu seient”.

El patrocini de Naturlàndia s’allarga una temporada més

j. j. b.AnDorrA lA vellA

comú De sAnt julià De lòriA

Aixàs i Gil van exposar el benefici que aportarà l’acord a ambdues parts.

Page 16: Diari del 4 d'octubre de 2013

esports16 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

La complicada situació per la qual ha passat l’FC Andorra els últims mesos i la manera en què s’ha hagut de confeccionar la plantilla no està afectant els re-sultats de l’equip en aquest co-mençament de campanya. Diu-menge al migdia visita la UD Viladecans, amb la intenció de sumar la tercera victòria conse-cutiva.

El conjunt del Baix Llobre-gat està tenint problemes al seu camp, on en dos partits només ha sumat un punt. Té els ma-teixos punts que els tricolors i la temporada passada es va quedar a les portes de l’ascens, i va acabar tercer. “És un equip perillós. Manté l’estructura. Tàc-ticament és molt disciplinat, de-fensa bé i té una sortida ràpida per les bandes”, indica el tècnic de l’FC Andorra, Justo Ruiz, que destaca que també s’haurà de posar especial atenció en les ju-gades a pilota parada, ja que “és un dels millors de la categoria a treballar l’estratègia”.

El seu equip es troba en un

moment dolç després de dos triomfs consecutius: “El grup es troba fort i amb confiança”. Però no perd l’horitzó de quin és l’ob-jectiu. “Estem molt centrats a anar partit a partit i aquest partit ens pot marcar la situació en què estem”. Són dubte per entrar Se-bas, amb molèsties al turmell, i Luigi, amb el mateix problema a les costelles.

Partit ajornatEls partits de la selecció davant Romania i Hongria i la convo-catòria de jugadors de l’FC An-dorra comporta l’ajornament del matx de la sisena jornada del 12 d’aquest mes, que havia d’en-frontar a Aixovall els tricolors a la UD Jesús i Maria. El matx es disputarà el 7 de desembre a les 16.00 hores.

L’FC Andorra vol seguir la línia ascendent de l’inici de curs

futbol

j. j. b.

Dani Mejías, peça bàsica en el mig del camp tricolor.

Diumenge juga a Viladecans, on pot sumar el tercer triomf consecutiuj. j. b.AnDorrA lA vellA

El Ral·li Dakar és la prioritat absoluta de Cyril Despres. Per aquest motiu es decideix pel Desafío Inca, al Perú, per prepa-rar-lo davant d’altres opcions.

La Yamaha YZF 450 està en fase de desenvolupament i per

aquest motiu va escollir la prova sud-americana, que forma part de les Dakar Series. Arrenca avui i finalitza diumenge. “No hi ha res més que dunes i és important per a mi veure com es desenvo-lupa en una sorra similar a la que ens trobarem a principis del prò-xim any. També ens dóna l’opor-

tunitat de realitzar proves a gran altitud abans de la carrera”, as-segura el pilot resident a Arinsal.

La moto serà la mateixa amb què va prendre part al Ral·li dos Sertoes, al Brasil, sense quasi cap de les millores que s’hi han rea-litzat des de llavors: “Confio en la lleugeresa de la Yamaha i que l’herència del moto-cross faci que aquesta cursa sigui compe-titiva i divertida”.

Existia una altra opció per re-alitzar el test en competició, però “amb la tornada del Dakar a prop, l’octubre és l’últim mes per provar les motos en un entorn de carrera i teníem dues opcions: venir al Perú per al Desafío Inca, o córrer al Marroc. És evident que molts dels meus col·legues que participen al Campionat del Món han apostat pel Marroc, però com que el Dakar és el meu objectiu em semblava obvi esco-llir el Perú”.

Cyril Despres escull el Desafío Inca per preparar el Dakar

MotociclisMe

RedaccióAnDorrA lA vellA

rrA

Despres seguirà evolucionant la Yamaha al Perú.

lliga nacional

FC Santa Coloma i Lusitans esperen allargar la dinàmica

RedaccióAnDorrA lA vellA

L’FC Lusitans i l’FC Santa Coloma encapçalen la classi-ficació després de dues jorna-des, en les quals han sumat victòries. Diumenge afronten un nou matx. El Lusitans juga amb l’Inter Club Escaldes, mentre que els colomencs ho fan amb l’FC Encamp. La res-ta d’enfrontaments de la jor-nada són CE Principat - UE Sant Julià i UE Santa Coloma - FC Ordino.

futbol sala

El Sant Julià vol sumar la primera victòria com a local

RedaccióAnDorrA lA vellA

Després de caure en el pri-mer partit de lliga, disputat a casa, i guanyar en la sego-na jornada per la mínima a domicili, el CE Sant Julià vol dedicar el primer triomf com a local a la seva afició. Demà juga al centre esportiu de Sant Julià de Lòria (19.00 hores) amb l’FS Salou. Els tarragonins sumen només un punt i imprimeixen velocitat al seu joc.

hoquei

El Grup Heracles rep un Mollet que encara no ha puntuat

RedaccióAnDorrA lA vellA

En la tercera jornada de la Segona Catalana el Grup He-racles Andorra HC juga avui al pavelló Comunal (21.45 hores) davant el Mollet HC. El conjunt barceloní només ha disputat un partit, en què va sortir derrotat. Els de Juan Sebastián sumen en el que va de campionat un triomf i una derrota, per tant, esperen tor-nar a vèncer per seguir en la part alta de la taula classifica-tòria.

futbol

La selecció sub-17 perd davant Grècia en l’últim minut

RedaccióAnDorrA lA vellA

Cruel derrota, la que va patir la selecció sub-17 en el segon enfrontament de la fase de classificació de l’Europeu. Va perdre per la mínima da-vant Grècia, amb un gol dels hel·lens que es va produir en el darrer minut. A diferència del matx davant Sèrbia, els andorrans van mostrar més caràcter, cosa que va permetre no patir en la primera part i tenir més possessió de pilota. Les ocasions van escassejar en les dues porteries. En la repre-sa els grecs van incidir més en la porteria de Silveiro. En els primers minuts de la segona Dimitriadis, Karakoutis, Lam-proui Angelopoulos es van trobar amb l’encert del porter. Andorra sabia frenar al rival, però al 79’ Stathopoulos mar-cava per decidir el partit. La selecció tanca diumenge la fase davant Estònia.

rugbi

El VPC confia tornar a guanyar lluny del Principat

RedaccióAnDorrA lA vellA

Les obres que s’estan realit-zant al camp del Consell per convertir-se en l’estadi Naci-onal comporta que les dues primeres jornades de lliga el VPC jugui a domicili. En l’estrena en el campionat el cap de setmana passat va ser capaç de vèncer en un matx treballat a La Tour de Crieu per 13-15, es va fer amb qua-tre punts i va ser l’únic con-junt a guanyar fora de casa en la primera jornada de la Promoció d’Honor. Diumen-ge afronta un nou repte. Juga al camp de l’Arize. L’equip francès va ser capaç de sumar cinc punts en la victòria que va assolir davant el Ramon-ville Saint Agne (26-5) i és un dels tres equips que ocupen el lideratge.

grècia sub-17 anDorra sub-17

1 0

Page 17: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 17DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

Vehicles

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Diversos

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

Isabellatravesti oriental

La més viciosa i completa

24 HORES - VISA - SORTIDESLa Seu d’Urgell - 693 681 525 / 973 989 518

Noia molt calenta

i viciosa

FLORES FRESCAS

Page 18: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS18 DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

Immobles

ESCALDES-ENGORDANYRef 1332 Pis cèntric 95m2, 3h dobles, cuina o� ce, safareig, ampli saló menjador .................... 690€Ref 1419 Cèntric, 70m2, 2h, 2b, despeses incloses, sol, vistes, bons acabats, semi nou ............. 660€Ref 1331 Cèntre 80m2, 2h, bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes ........................... 550€ Ref 1001 Pis 65m2, 2h dobles, bany, cuina tancada, ampli saló amb terrassa ............................ 400€Ref 561 Pis 90m2, 3h, 2banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ...... 620€Ref 1539 Pis 65m2, 2h, b, cuina semi oberta, safareig, pk opcional , despeses incloses. ............ 580€Ref 260 Pis cèntric 50m2 amb 2h, bany, cuina indep, tot reformat, despeses incloses ............... 400€

ANDORRA LA VELLARef 1329 Pis zona Pyrenees, 1h, bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ..................... 450€Ref 157 Pis zona Escale, 73m2, 2h, 1b, cuina independent, reformat , despeses incloses .......... 650€Ref 1466 Pyrenees, 102m2, 3h, 2b, reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc ................... 695€Ref 1465 Centre, 114m2, 4h, 2b, armaris, cuina ind, gran saló, terrassa, vistes, sol, pk .............. 790€Ref 1414 Centre (zona E. Leclerc), 91m2, 3h, 2b, armaris , cuina indep, lluminó ......................... 700€ Ref 1207 Estudi al centre (casc antic) , moblat i equipat i despeses incloses ............................... 400€Ref 1554: Pis 65m2 casc antic, 2h, 1b, cuina oberta, ben situat, ampli saló, lluminós ............... 500€Ref 1551 Zona Hospital, pis 100m2, moblat, 3 dormitoris, cuina indep, safareig, pk .................. 675€Ref 1045 Pis de75m2, 2h, 2banys, cuina tancada, ampli saló, sol, vistes i pk inclòs .................. 650€

ENCAMPRef 1317 Pis 50 m2, 1hab, bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350€Ref 1023 Pis 90m2, 3h, 2b, cuina indep, safareig, vistes, sol, pk inclòs, reformat ....................... 600€Ref 958 Atic 80m2,2 hab, 2 banys, cuina,ampli saló, armaris, aparcament, sol i vistes ............... 600€

SANT JULIÀ DE LÒRIARef 1280 Pis 70m2, 2h, bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ................ 550€Ref 1204 Pis cèntric 75m2, 3h, bany, cuina indep, terrassa, sol i vistes. ...................................... 400€Ref 504 Pis 50m2, 1h,1 bany, cuina americana,ampli saló menjador, pàrquing ........................ 400€Ref 1478 Studi de 40m2 totalment moblat i equipat situat al centre ......................................... 275€

LA MASSANARef 1315 Pis 65m2, terrassa 20m2, 1h, bany, cuina equipada, possibilitat de mobles .............. 350€Ref 1550: Pis cèntric 65 m2, 2h, bany, cuina oberta, terrassa, sol,vistes, pk, traster ................... 575€

CANILLORef 1361 Pis a Ransol, 45m2 + 6m2 terrassa, 1h, 1b, cuina, saló, pk, tr, vistes i sol ................... 350€Ref 1368 Pis a Ransol semi nou, 90m2, 2h, 2b, saló, balcó, pk, tr, vistes, sol i tranquilitat .......... 550€

ÀMPLIA CARTERA DE LLOGUERS PER TEMPORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina o� ce tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina o� ce, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REF. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. Preu: 315.000 € REF. 04000 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori amb armaris encastats, saló menjador, cuina americana, 1 bany, pàrquing, terres de parquet. Preu: 115.000 € REF. 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina o� ce, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000 € REF. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys complets, cuina, menjador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 183.750 €

REF. 02698 - ENCAMP - MIRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 160.000,00 €REF. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €REF. 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 82.000,00 €REF. 04004 - SANT JULIÀ DE LÒRIA - CENTRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. Preu: 190.000 €

*subjecte a estudi

1 DORMITORIA PARTIR DE 136.000 €QUOTA/MES: 470 A 30 ANYS*

2 DORMITORISA PARTIR DE 172.000 €QUOTA/MES: 596 A 30 ANYS*

3 DORMITORISA PARTIR DE 228.000 €QUOTA/MES: 790 A 30 ANYS*

LLOGUER \\REF. 00094 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina o� ce, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, tras-ter, exterior i assolellat. Preu: 700 € REF. 02244 - ENCAMP - LES PARDINES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 € REF. 02023 - ENCAMP - Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell,traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REF. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina o� ce, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €

REF. 02683 - ESCALDES-ENGORDANY - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REF. 01773 - ENCAMP - ELS CORTALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA. Preu: 320 €REF. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina o� ce, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 600 €REF. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE VILA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina o� ce, safareig, menjador, balcó,

pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REF. 01819 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions, cuina americana, men-jador amb terrassa, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €REF. 02628 - ESCALDES-ENGORDANY 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €REF. 01775 - CANILLO - PRATS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 400 €REF. 02635 - CANILLO - PRATS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR ENCAMP CENTRE

100 X 100 DEFINANÇAMENT

Page 19: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 19DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

Lloguer Venda

LA MASSANA - REF. 00110ÀTIC DÚPLEX, edifici de disseny, obra nova, de 142 m². 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, armaris encastats, balcó, 2 places

de garatge i 1 traster. PREU: 350.000 €

ANYÓS - REF. 00941Sol i vistes immillorables, casa adossada de 270 m², 4 suites. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa de 27 m², cuina office totalment moblada i equipada,

bugaderia i garatge per a 2 cotxes.PREU: 725.000 €

ESCALDES-ENGORDANY - REF. 00340SOL I VISTES. Àtic dúplex de 180 m², en zona residencial i a 5 minuts del centre. Gran saló

menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 3 hab. (1 suite), 1 despatx, 2 banys. 1 box

de 2 + 2 places d’aparcament.PREU: PREU A CONSULTAR

CANILLO - REF. 00886AL COSTAT DEL TELECABINA, pis de 85 m²,

totalment moblat i equipat. 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, cuina tancada,

saló menjador amb balcó i vistes, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 230.000 €

OPORTUNITAT CANILLO REF. 00695

Àtic en zona residencial amb vistes espectacu-lars. Totalment moblat i equipat de disseny.

3 habitacions dobles (1 suite amb llar de foc), 2 banys, saló menjador amb llar de foc i balcó,

1 plaça de garatge. PREU: 275.000 €

BORDES D’ENVALIRAObra nova, pisos a partir de 50 m² i 1 hab., i 70 m² i 2 habitacions. Acabats de qualitat, cuines totalment equipades, banyeres hidro-

massatge. Enfront de les pistes de surf de neu, 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: a partir de 115.000 €

CANILLOREF. 00572Àtic nou a estrenar de 2 habitacions amb armaris encastats, menjador amb llar de foc, balcó i vistes panoràmiques, cuina equipada amb forn, vitrocerà-mica, campana i rentavaixelles, terres de parquet, 2 banys, pàrquing i traster inclosos.PREU: 550 €/mes

ESCALDES-ENGORDANYPISOS CÈNTRICS DE 2 HABITACIONS REFORMATS A 500 €/MES

ANDORRA LA VELLAPISOS D’1 HABITACIÓ A PARTIR DE 400 €/MES

ANDORRA LA VELLAREF. 00805MOLT CÈNTRIC, ZONA PYRÉNÉESPis de 3 habitacions dobles amb armaris encastats lacats en blanc, doble bany, ampli menjador amb balcó i safareig, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, ascensor, sense despeses afegides. Totalment reformat! Preu: 650 €/mes

ANYÒSREF. 00180Pis de 115 m², 3 habitacions, 2 banys, cuina equi-pada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa, terres de parquet, bones vistes, traster, garatge. Possibilitat de llogar una 2a plaça per 50 €. Tot moblat de qualitat.Preu: 800 €/mes

ESCALDES-ENGORDANYREF. 00892AL COSTAT DE CALDEAPreciós pis seminou de 120 m², 3 habitacions (1 suite, 1 doble i 1 individual) amb armaris encas-tats, 2 banys complets, cuina equipada, menjador amb llar de foc i sortida a balcó, pàrquing i traster inclosos. Preu: 895 €/mes

LA MARGINEDAREF. 00660Magnífic xalet a la urbanització la Margineda. Sol tot el dia i vistes. Gran saló menjador amb llar de foc. Cuina office amb llar de foc totalment equipada amb electrodomèstics d’alta gamma. Terrassa-jardí amb barbacoa, 6 habitacions (2 suites i 4 semisuites). Suite principal amb zona de fitness amb sauna i gran jacuzzi. Ampli garatge per a 6 cotxes amb rampa d’accés calefactada. Celler, sala de jocs, pràctic de golf o pista de squash, ampli espai al subsòl diàfan.Preu a consultar

OP

OR

TU

NI

TA

TS

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Ref. 33782 hab. dobles, 75 m2 (cèntric), 1 bany, terra de parquet, safareig, MOBLAT.135.000 €

Ref. 33472 hab. dobles, 63 m2 (cèntric), 1 bany, pàrquing, vistes. 130.000 €

Ref. 33462 hab. dobles, 60 m2, 1 bany, pàrquing. 125.000 €

Ref. 3345 2 hab. dobles, 72 m2 (Santa Coloma), 1 bany, pàrquing. 165.000 €

ANDORRA LA VELLA

LA MASSANA

ESCALDES-ENGORDANY

ANDORRA LA VELLA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €

ANDORRA LA VELLA3 hab., luxe, cuina offi ce independent, pàrquing (Ref. 3271). 800 €

ENCAMP1 habitació doble, a prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, im-pecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €2 habitacions dobles, impecable, sol vistes, pàr-quing (Ref. 1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971).

350 €2 habitacions dobles, parquet, reformat, terras-sa, pàrquing (Ref. 3129). 500 €2 habitacions dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €Estudi. Molt cèntric (Ref. 3209). 300 €

CANILLO1 hab. (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàrquing (Ref. 3365). 350 €2 habitacions, cuina independent, calefacció inclosa (Ref. 3270). 660 €3 hab., zona hospital, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3440). 690 €4 habitacions, exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448). 700 €ÀTIC, 3 habitacions dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble, cuina equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 habitacions, 140 m2, cuina inde-

pendent (Ref. 3360). 700 €4 hab., ampli menj., cuina offi ce, pàrquing i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrq. i traster (Ref. 2490). 425 €3 hab. (Arinsal), cuina offi ce, pàr-quing i 2 trasters (Ref. 3360). 650 €

CANILLOÀTIC, 1 habitació (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàr-quing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàrquing i guarda-

esquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1857). 600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menj., 1 bany, pàr-quing i traster (Ref. 3203). 550 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €3 hab., ampli menj., 2 banys, pàr-quing i traster (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 hab., 2 banys, cuina tancada, pàrq. i traster (Ref. 3443). 750 €

Page 20: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS20 DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA REF. 6226

Pis de 117 m2 amb 3 dormitoris, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc,

cuina oberta, terrassa gran. Pàrquing i traster.

PREU: 244.000 €

OPORTUNITATPis cèntric totalment reformat de nou, 100 m2 amb 3 habitacions dobles

(1 en suite), 2 banys complerts, cuina tancada equipada i safareig, ar-maris encastats i parquet.

Pàrquing i traster inclòs. Bons acabats.

PREU: 293.000 €

ANDORRA REF. 6039 ESCALDES REF. 6163

ESCALDES REF. 6282

Pis de 42 m2, 1 habitació doble, bany complet, cuina oberta mobla-da i equipada, pàrking, sol i vistes.

PREU: 75.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles, 1 bany,

saló menjador. Totalment reformat de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Pis de 90 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb sorti da a la terras-

sa de 6 m2. SOL I VISTES!!En procés de reforma, totalment acabat, per:

PREU: 170.000 €

ENCAMP REF. 6205 ANDORRA REF. 4649 ESCALDES REF. 6379

LLOGUER:Pis cèntric reformat totalment de disseny, 1 habitació, bany complet

amb dutxa, terrassa, vistes i sol.

400 €LA MASSANA REF. 5692

LLOGUER:Pis seminou de 100 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, safareig, terrassa. TOT EXTERIOR.

Pàrquing i traster.

750 €ORDINO REF. 6377

LLOGUER:Pis cèntric de 55 m2 (costat

hospital), saló menjador, 1 hab., 1 bany, calefacció de gasoil, acabats

de qualitat. Pàrquing inclòs.

550 €ESCALDES REF. 6432

LLOGUER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí . Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGUER:Pis, 115 m²,3 hab., 2 banys, assolellat, dutxa hidro-massatge, 1 aseo, armaris

encastats, calefacció central gasoil, cuina independent, Safareig. Acabats

de qualitat, possibilitat de pàrking. No admeten animals.

900 €ANDORRA REF. 6182

LLOGUER:Pis NOU moblat i equipat de 82 m2,

3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGUER:Pis nou amb 1 habitació, 1 bany

complet , cuina totalment equipada, pàrking inclòs.

450 €LA MASSANA REF. 5927

LLOGUER: Pis nou moblat de 74 m2, 2 hab. dobles, un bany complet, saló

menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa de

6 m2, pàrking i traster.

500 €CANILLO REF. 5899

LLOGUER:Pis de 40 m2 amb una habitació, moblat i equipat, bany complet,

cuina americana.

400 €ANDORRA REF. 6340

LLOGUER:Pis reformat de 65 m2, cuina semi oberta, ampli menjador, 2 habita-cions, 2 banys, pàrquing opcional,

no gossos. Despeses incloses.

580 €ESCALDES REF. 6142

LLOGUER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €ANDORRA REF. 6345

DISPOSEM DEDIFERENTS

LLOGUERS PER ALA TEMPORADA

D’ESQUÍ

www.immodernandorra.com

OPORTUNITAT:Magnífi ca casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany auxiliar,

cuina equipada, 2 terrasses grans, saló menjador amb

llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt

tranquil·la amb molt bones vistes i sol.

LA MASSANA. Ref. 6314 - 1.500 €

Àti c dúplex de 200 m2 semi nou amb 4 habitacions, 1 bany complet i 1

aseo. Saló menjador amb llar de foc, terrassa de 25 m2 i jardí de 70 m2. Sol i vistes. Box amb 2 places de pàrking.

Jacuzzi a la terrassa.

PREU: 600.000 €

Àti c situat al centre d’Escaldes de 60 m2 amb 2 habitacions,

1 bany complet.Pàrquing opcional.

PREU: 115.000 €

Page 21: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 21DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]

ANDORRA LA VELLALocal de 50m2 més altell amb bany. Preu: 400€Local de 45m2 més altell amb bany. Preu: 300€Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tanca-da, bany complet, i plaça de pàrking. Despeses incloses. Preu: 600€Pis nou a estrenar a Santa coloma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 735€Pis semi-nou, de 3 hab, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb gastos inclosos. Preu: 750€.Local comercial a Santa Coloma ( rotonda Col. Janer) 185m2. Preu: 1900€

ESCALDES-ENGORDANYPis de Luxe a Can Diumenge, 200m2, 4 dorm, 3 banys, men-jador amb terrassa, Box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400€SANT JULIÀ DE LÒRIACasa Adossada semi nova( 1 any) al Poble d’ Auvinyà, 4 dor-mitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrking i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou a estrenar de 50m2. 1 hab. Cuina americana, bany complet. Pàrking i traster. Preu: 500€Dúplex de 2 hab.,100m2, totalment moblat y equipat, zona Les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrking i traster. Preu: 650€

OPORTUNITAT!! Magnífi c pis a Encamp 50 m2+20 m2 de ter-rassa, 1 dormitori, bany com-plet, pàrking molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrking + traster al centre d’Andorra, ( C/ Prat de la creu).Preu: 32.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati, i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Sota-Àtic al centre d’Andorra, 95 m2, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina offi ce tancada i moblada, pàrking.Preu: 249.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’An-dorra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet, i menjador amb cuina ame-ricana. Preu: 105.000 €

Pis a Escaldes de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys complets (els 2 amb banyera), cuina offi ce i menjador amb vistes espectaculars, sol tot el dia. 2 places de pàrking i traster gran. Preu: 219.000 €

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àti c moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguenapartaments

a Pal,2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

LLOGUERS

ENCAMP - Ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis-tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237250 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca-ment box. Per reformar. PREU: 118.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. LL-134 55 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. PREU: 500 €/mensualsRef. LL-121 74 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, terrassa, cuina offi ce, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca-ment. Completament moblat i equipat.

PREU: 500 €/mensualsENCAMPRef. LL-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 350 €/mensualsRef. LL-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar-menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. PREU: 600 €/mensualsRef. LL-191 120 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina offi ce, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 600 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. 237762 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina offi ce, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole-llat. Traster. Moblat. PREU: 125.000 €

ENCAMPRef. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca-ment i traster. Cèntric.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237550 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. PREU: 87.000 €

ES LLOGA APARTAMENT A PAL 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.PREU: 280 €TEL. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLAREF. 2810102: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, C/ ROUREDA DE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, CUINA MENJADOR, CÈNTRIC, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 400 EUROSREF. 9990114: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, TOT REFORMAT I EXTERIOR, A LA ZONA DEL DON PERNIL. PREU: 500 EUROSREF. 9990115: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, AMB TRASTER, CUINA INDEPENDENT AMB SAFAREIG, A CIUTAT DE VALLS. PREU: 550 EUROSREF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSPITAL. PREU: 550 EUROS REF. 4410101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, CUINA INDEPENDENT, CÈNTRIC, ZONA ESCA-LE. PREU: 470 EUROSREF. 9990116: PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES O SENSE, PÀRQUING, CÈNTRIC, EXTERIOR, AMB TERRASSA. PREU: 750 €ESCALDES-ENGORDANYREF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4070101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, ZONA DON DENIS. PREU: 400 EUROSREF. 3850101: ÀTIC, 1 H., AMB MOBLES I PQ., A LA ZONA DE L’HOTEL CARLEMANY. PREU: 450 EUROSREF. 3570101: ÀTIC, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES I PÀRQUING, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA MON-TANYA. PREU: 550 EUROS REF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MO-BLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. DEL PES-SEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSENCAMPREF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4220101: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PÀRQ., AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 H., AMB MOBLES O SENSE, BALCÓ I PÀRQ., ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3410101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ., AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3910101: PIS, 2 H., AMB MOBLES, PQ., CÈN-TRIC AL COSTAT DEL XOCOLATÍ. PREU: 450 EUROSREF. 2920203: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQ. I TR., AL C/ DEL PEDRAL. PREU: 475 EUROSREF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 EUROS

LA MASSANAREF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀR-QUING, ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROSARINSALREF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE D’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSEL TARTERREF. 9990110: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, DAVANT PQ. PISTES. PREU: 350 EUROSSANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREU: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JULIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREU REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fi xa.

PARTICULAR LLOGAA ENCAMP

Pis cèntric reformat, 3 hab. tot exterior.Preu: 500 €

Pis cèntric moblat, 1 hab.

Gran terrassaPreu: 450 € (Totes despeses incloses)

TEL. 32 57 43

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

Page 22: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS22 DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

LA MASSANA - REF. 1570

Apartament de 105 m² al re-sidencial La Massana Park. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Terrassa, pàrquing i 2 trasters.

Bones vistes i sol.

295.000 €

ENCAMPREF. 0708

Apartament al centre d’Encamp, a prop de les escoles i els comerços. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 2 dor-mitoris, cuina oberta, molt bones vistes, aparcament i traster. Renovat.

140.000 €

ENCAMPREF. 1016

Àtic molt acollidor a Hort de Godí. Saló menjador espaiós amb llar de foc i sortida a terrassa. Sostres alts. Vistes excel·lents. Tres dormitoris dobles amb molts armaris i parquet. Traster gran i box per a 2 cotxes.

495.000 €

ENCAMPREF. R1043

Àtic d’1 dormitori per reformar, al costat de les escoles. 50 m², sostres baixos. Ideal per a inversió i/o vacances.

OFERTA!!!! 40.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat.

95.000 €

LA MASSANA - REF. 1537

Apartament d’1 dormitori parcialment reformat, amb aparcament i traster. A prop del centre i els comerços i a cinc minuts del telecabina

amb accés a Pal (Vallnord).

100.000 €

ARINSAL - REF. 1353

Apartament de construcció recent en estat excel·lent. 120 m², 3 dormitoris, 2 banys, 1 amb banyera i 1 amb dutxa, cuina tancada. Aparcament i

Traster. Tot exterior.

240.000 €

LA MASSANA - REF. R1036

Apartament com nou de 3 dormitoris, 2 banys i ter-rassa de 45 m². Pàrquing i traster. Ideal per a residència.

Edifi ci del 2004.

225.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants a només 5 min. del centre d’Escaldes. Gran terrassa de 30 m2, 2 dormito-ris, 1 bany. Possibilitat d’apar-

cament i traster gran.

170.000 €

LA MASSANA - REF. P0003

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormitoris, gran saló menja-dor amb sortida al jardí. Dis-

posa de garatge i traster.

443.155 €

SISPONY - REF. 1560

Apartament amb jardí, 90 m². Ampli saló menjador, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina independent, bones vistes.

Pàrquing i traster.

160.000 €

LA MASSANA - LL0228

Pis gran, 3 dormitoris dobles, cuina independent equipada Saló menjador gran amb llar de foc i terra de parquet. Tres terrasses i molt bones vistes i

sol. Aparcament i traster.

600 € / mes

LORIEN

Apartament d’1 dormitori a l’entrada de la Massana. Pàr-quing i traster. Bones vistes i

sol. Impecable.

450 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 € / mes

DUQUESSA

Apartament d’1 dormitori amb terrassa a l’entrada

d’Arinsal, construcció recent, estat impecable. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completa-ment reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing, moblat i equipat.

550 € / mes

ANYÓS- REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menjador. Pàrquing i traster.

575 € / mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS 23DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

Andorra la Vella

Molt cèntric, pis de 2 dormi-toris, 1 bany, saló menjador, cuina separada nova, sense pàrquing. 540 € (calefacció inclosa)

Zona Estela, sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €

Pis d’1 dormitori, moblat i equipat, molt maco, sense ascensor. 420 €

Escaldes-EngordanyMolt cèntric, pis de 4 dormi-toris, 2 banys, cuina separa-

da, reformat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.

Encamp

Pis d’un dormitori amb terrassa, moblat, pàrquing. 300 €

La MassanaPis de 140 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina separada, terrassa, 2 places de pàrquing, calefacció inclosa. Reformat de nou. 1.000 €

Escàs Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comunitari, pàrquing i traster,

molt maco. 600 € (llum inclosa)

Arinsal

Pis d’1 dormitori, moblat, amb llar de foc, pàrquing i traster. 350 €

Anyós

Pis de 3 hab, 1 bany + lavabo, terrassa, pàrquing i traster. Zona boscosa. 670€.

Anyós

Pis de 130m2 , 3 hab., 2 banys, pàrquing i traster, balcó gran. 600€+despeses

LLOGUER

MAGNÍFIC ÀTICDE 80 M2 AMB 2 DORMITORIS, 1 BANY, CUINA AMERICANA,

TERRASSA, VISTES I SOL, PÀRQUING GRAN, TRASTER.

210.000 EUROS

VENDA

[email protected]

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA REF. 3736: Pis cèn-tric de 124.48m2, 3 habitacions dobles, 2 banys complerts, cuina separada moblada, ampli saló menjador. Pàrking i CALEFACCIÓ INCLOSA.. PREU: 800.-€ESCALDES REF. 3638: Pis semi nou de 49m2, 1 habitació do-ble, 1 bany complert, safareig, saló menjador amb cuina oberta moblada. Assolellat i al centre. PREU: 450.-€ORDINO REF. 3739: Pis molt maco, exterior amb 110m2, 3 habitacions, 2 banys complerts, safareig, cuina moblada offi ce i ampli saló menjador amb terras-seta. Sol i vistes. Pàrking i traster.

PREU: 750.-€LA MASSANA REF. 3754: Àtic semi nou de 40m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, saló menjador amb la cuina oberta. Pàrking i traster. PREU: 350.-€. CANILLO REF. 3745: Apartament de 66m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, saló menjador, cuina moblada, pàrking i traster. Sol i vistes. PREU: 500.-€ARINSAL: REF.2259: Pis semi nou, moblat de 49,61m2, 1 ha-bitació doble, 1 bany complert, saló menjador, cuina moblada i equipada. Pàrking i traster. PREU: 500.-€

ARINSAL: REF. 1488 OPORTUNITAT

Apartament de 40m2, 1 dormitori, 1 bany complert,

saló menjador, terrassa, plaça d’aparcament i traster, a prop

de pistes.ABANS:105.000.-€

ARA: 73.685.-€

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ENCAMP: REF. 3757GRAN OPORTUNITAT

Pis semi nou de 106m2, 3 habitacions (1 suite), 2 banys complerts, saló

menjador amb llar de foc, cuina separada, terrassa

de 60m2. Pàrking i traster.ABANS: 225.000 € ARA: 189.000.-€

ES COMPRA PIS a Andorra la Vellao Escaldes-Engordany

Màxim: 120.000 €

Tel. 73 73 73 o a/e: [email protected]

ZONA HOSPITALES LLOGA

PIS DE 4 HAB., 2 BANYS, CUINA INDEPENDENT, BALCÓ,

AMB DRET A PÀRQUING.TEL.: 825 949 - 345 515

Es lloga apart. 1 hab. cèntric (Barcelona). Equipat per entrar-hi a viure. A 5 min. del Passeig de Gràcia. Metro Girona (línia groga). Estades de

llarga o curta durada (mínin 1 mes)Tels. 835 797 – 348 531

Feina

Feina

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

PISOS A SANT JULIÀ DE LÒRIA3 habitacions, amb calefacció.

Preu: 500 ˆ2 habitacions, amb calefacció.

Preu: 450 ˆInteressats, truqueu al tel. 74 17 17

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITATENCAMP

1 HABITACIÓ, MOBLAT, pàrquing i trasterGRAN TERRASSA - Dutxa hidromassatge

475 €

ENCAMPPISOS DE 2 HABITACIONS

DES DE 300 €

ESCALDES - Ctra. d'Engolasters, km 2DÚPLEX, 3 hab., TERRASSA i SOL i pàrquing

700 € (calefacció inclosa)

LLOGUER

col·legiadanúm. 76

ENCAMPÀTIC, 2 HAB. I ALTELL, TOT REFORMAT

160.000 €

ENCAMP - SEMINOUHORT DE GODÍ

ÀTIC, 140 m2 - 3 hab., 2 banys2 TERRASSES, SOL i VISTES

BOX PER A 2 COTXES310.000 €

BOTIGA DE MODASELECCIONA

VENEDOR/Aamb experiènciaque parli català

i castellà

Envieu curriculum vitae a:

[email protected]

PERSONA PER A SERVEI DOMÈSTIC

Persona amb experiència en la cura d’infants així com en tasques de cuina i neteja.

Es valorarà nivell fl uid d’anglès.Es demanaran referències

Incorporació immediataInteressades enviar cv a [email protected] o

bé trucar al telèfon 338099

Per a la nostra divisió d’Automoció

OFICIAL 1ª MECÀNICA VEHICLES INDUSTRIALS

REQUERIM:• Formació Professional en mecànica.• Experiència mínima de 5 anys en el lloc de feina.• Orientació al resultat i capacitat de treball en equip.

OFERIM:• Contracte fi x amb interessants condicions laborals.• Possibilitats de desenvolupament professional.• Gaudir dels avantatges socials de Pyrénées Andorra.

Les persones interessades adreceu-vos al Departament de RRHH, 5ª planta de Pyrénées Andorra, el centre d’Andorra la Vella,

de dilluns a divendres de 12h a 18h. Telèfons: 880145 o al 880189. E-mail: [email protected] www.pyrenees.ad/treball.

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther)[email protected]

Busquem pisos de lloguer a totes les parròquies.Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Page 24: Diari del 4 d'octubre de 2013

CLASSIFICATS24 DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE DEL 2013

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

RESPONSABLE DE COMPTABILITATPer a important grup empresarial del país.Imprescindible formació en empresarials, ADE o economia i ex-periència mínima de 3 anys com a responsable de departament. Persona amb alta capacitat de lideratge i comunicació, treball en equip i capacitat d’anàlisi.Imprescindible alts coneixements en tot el procés comptable com a nivell de fiscalitat.Bones condicions laborals, incorporació immediata.

GESTOR DE PATRIMONIImprescindible formació en empresarials, ADE o economia.Es valorarà experiència en el sector bancari dins de l’àrea de Compliance.Imprescindible nivell alt d’anglès tant oral com escrit.Persona amb capacitat per treballar de manera autònoma, amb un alt nivell de discreció i alta capacitat d’anàlisi.

ADMINISTRADOR DE SISTEMESImprescindible formació en Informática de sistemes o carrera tècnica. Coneixements de sistemes operatius, ofimàtica, disc dur, targetes de vídeo i so, xarxes, mòdems i connexions. S’en-carregarà de realitzar reparacions, instal·lacions i configuraci-ons de hardware i software en l’àmbit empresarial de pimes i grans comptes, així com de vetllar pel manteniment dels parcs informàtics dels clients. Imprescindible experiència mínima de 3 anys en lloc de treball similar. Incorporació immediata.

CLAUS PER GESTIONAR EFICAÇMENT NEGOCIS EN TEMPS D’INCERTESA

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE DE 2013

OBJECTIUS:- Reflexionar sobre el propi model de negoci i identificació de possibles vies d’innovació.- Coneixement de noves eines d’anàlisi i mètodes de disseny de models de negoci.- Auto diagnòstic mitjançant qüestionaris d’aspectes clau del model de negoci.- Conèixer les eines i models clau per combatre els principals frens a l’execució en temps d’incertesa.- Identificar els factors clau de gestió on concentrar esforços en els moments actuals.- Establir elements clau de la implementació estratègica.- Dissenyar un Pla d’Acció personal on es recullin els objec-tius i accions prioritàries de cada participant.

Formador: Sr. Pere Gómez. Especialista en el des-envolupament del lideratge, formació en habilitats directives, creació i facilitació d’equips d’alt rendi-

ment i la implementació estratègica en processos de transformació del canvi

Preu: 195€ per persona (el preu inclou el material del curs, coffe-break i dinar grupal).

Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18hPlaces limitades a 8 persones

ENTENDRE LA MEVA RELACIÓ AMB LES FINANCESDimecres 13 de Novembre de 2013

OBJECTIUS:- Entendre la relació dels diners amb la família, com es ge-nera els diners, com es gasta i com s’estalvia.- Entendre la relació de la persona amb els principals “ju-gadors” del món financer: bancs, targetes de crèdit, inver-sions, borsa, gestors patrimonials, com manejar la informa-ció financera global, etc.- Comprendre i aprendre a jutjar per un mateix, aspectes i informació financera, que li permetran valorar alternatives financeres i evitar situacions confuses que li puguin portar a prendre decisions errònies.- Guanyar confiança i seguretat a l’hora de relacionar-se directament amb entitats financeres o amb qualsevol pro-fessional dels diners per poder determinar les millors op-cions.- Aprendre a definir els seus objectius i necessitats finan-ceres d’una forma ben estructurada. Tindrà la seguretat necessària en sí mateix per poder gestiona les diferents al-ternatives que li siguin presentades.

Formador: Sr. Alexandre Carrasco Rodriguez. Di-rector de programes de formació de Financial Life

PlanningPreu: 195€ per persona (el preu inclou el material

del curs, coffe-break i dinar grupal).Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18.00h

Places limitades a 8 persones

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra

OFERTA núm. 7659Treball ofert: ADVOCAT especialista en dret MERCANTIL i FISCAL - Tasques: Assessorament legal a tots els depar-taments del grup. Elaboració i “DUE DILIGENCE” de contractes mercantils. Elaboració de processos de “Corpora-te”. Recolzament en matèria fi scal, etc. Empresa demana 2 anys d’experiència obligatoris realitzant les tasques abans descrites.Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Agents de la propietat immobiliària

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA Formació requerida: · Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent· Branca: DretIdiomes: · Català: Superior· Anglès: SuperiorInformàtica: · Tractament de text: Mitjà· Fulls de càlcul: Mitjà· Internet: Mitjà

OFERTA núm. 7678Treball ofert: Entrenador esportiu per a sala de fi tness (tot i que puntualment també farà activitats dirigides). Contrac-te de 2 hores setmanals (dc.: 18h30 - 20h30). Es requereix un mínim de 12 mesos d’experiència realitzant aquestes tasques.Sector d’activitat de l’empresa: Altres activitats relacionades amb l’esport

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Llicenciatura, maîtrise o equivalent· Branca: Esports· Especialitat: Activitats física-esportives

OFERTA núm. 7678Entrenador esportiu per

OFERTA núm. 7676Treball ofert: Agent de compres júnior. Es busca persona jove i dinàmica, amb capacitat de treball, de síntesi i anàlisi. Es requereixen 24 mesos d’experiència obligatoris com a agent de compres.Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Comerç al detall de cos-mètics i articles de tocadorLloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY Formació requerida: · Nivell acadèmic: Mínim diplomatura, licence, o equivalent· Branca: Administració i gestió d’empreses / Economia o similarIdiomes: · Català: Superior· Castellà: Superior· Francès: Superior

Informàtica: · Tractament de text: Superior· Fulls de càlcul: Superior· Internet: Superior

Necessitem incorporar al nostre Resort:

ESTETICISTACAMBRERS DE SALA

CAMBRERES DE PISOSRequerim:• Experiència en hotels de 4 i 5* • Bona presència • Persones acostumades a donar qualitat de servei al

client• Experiència en servei a la carta• Anglès i francès alts (llocs d’esteticista i cambrers de sala)

Oferim:• Incorporació immediata• Manutenció• Facilitats d’allotjament • Contracte indefi nit• Excel·lent ambient de treball

Si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball, veniu a formar part del nostre equip.

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 870 592. També podeu trucar al telèfon 870 590.

5ª EDICIÓ PROGRAMA INTEGRALDE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU

Aquest programa està format per diferents tallers dis-senyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i de la mateixa manera, enfrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat

Dimarts 22 d’octubre: Lideratge, motivació i direcció d’equipsDimarts 26 de novembre: Negociació i gestió de conflictesDimarts 17 de desembre: Comunicació persuasivaDimarts 21 de gener: Optimització del tempsDimarts 18 de febrer: Eines per a ser més eficaç

Formador: Josep Mas i Font. Professor a ESADE i for-mador especialista en Habilitats Directives.

Preu: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (el preu inclou dossier, materials, coffebreak i dinar)

Per a més informació trucar al 805888

Necessito urgent

SENYORA DE NETEJA

a St. Julià de Lòria

Tel. 345 643 El primer diari digital d’Andorra

Page 25: Diari del 4 d'octubre de 2013

classificats 25DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, envieu currículum i foto a

[email protected] o truqueu al 843 433 o al 340 697 i demaneu per

la Sra. M. Carmen de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h, de dilluns a divendres.

Requisits:- Experiència com a responsable de botiga mínima de 3 anys.- Català, castellà i francès parlats (es valorarà coneixements d’altres idiomes).

Oferim:- Incorporació immediata.- Interessants condicions laborals.

RESpONSAbLE DE bOTIgA:- Assolir objectius de venda.- Recepció de mercaderia.

- Coordinació d’equips de vendes.

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

HostessesIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per la Sra. Marta o Sra. Mariana.

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 433 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

Page 26: Diari del 4 d'octubre de 2013

ClassifiCats26 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

COMMUNITY MANAGER/MARKETING ON LINE

necessita incorporar al seu equip un expert de màrqueting on-line per a la gestió de la seva pàgina web i estratègia d’internet.

Les funcions principals consistiran en:• Manteniment,actualitzacióimilloradelscontingutsdelapàgina

web d’acord amb l’estratègia definida.

• Creacióiseguimentdecampanyesdecomunicacióon-line.

• Gestionarl’atracciódeltràficcapalesnostresaplicacions.

• Llançamentdecampanyesdepromocióifidelització.

Oferim un lloc de treball en una empresa dinàmica i amb possibilitat de desenvolupament professional.

Pensemenunapersonaambmoltainiciativaicreativitat,unboncomunicador amb actituds comercials.

Requisits:• FormacióuniversitàriaenMàrqueting.

• EsvaloraràMàsterenE-commerce/Comunicació/Màrqueting.

• Experiènciademostrableengestiódecampanyeson-line.

• Experiènciaengestiódeprojectes.

• Usuariavançatd’einesinformàtiquesenentornweb.

• Idiomes:català,castellà,anglès,francès.

Si hi estàs interessat, envia el teu CV a [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi

de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de

gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAP DE PARTIDA per al Departament de Cuina amb experiència demostrable,

motivació i ganes d’aprendre. Amb permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 10 i pregunteu pel Sr. Marco.

a Andorra la Vella selecciona:

Page 27: Diari del 4 d'octubre de 2013

publicitat 27DivenDres, 4 D’octubre Del 2013*

cost

del

mis

satg

e: 1

,50

€  +

càn

on

• Ambilight Spectra millora l’experiència visual • Pixel Precise HD per unes imatges extremament nítides i clares • Pantalla LCD Full HD amb resolució de 1920 x 1080p • LCD de 100 Hz, amb rendimient de 3 ms per a una nitidesa de movimient extraordinària • 2 x 10 W amb Incredible Surround • Philips Net TV per a obtenir els serveis més coneguts en el televisor • Gaudeix d’una àmplia selecció de vídeos de YouTube i altres fonts d’Internet • Connector PC DLNA per

veure vídeos des de l’ordinador • Recepció HDTV MPEG4 mitjançant sintonitzador TDT y TDC amb CI

Envia un SMS al 789 amb la paraula clauTV (espai) nom i entraràs en el sorteig

Sorteig d’un televisor

PHILIPS LCDAMBILIGHT

SPECTRA amb Pixel Precise HD de 42”

Avuisorteig

Page 28: Diari del 4 d'octubre de 2013

28 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Centre Comercial Illa Carlemany, 2a planta. Reserves 81 31 31. Promoció vàlida a partir de les 20.00 h.

... i comenta la pel·lícula amb nosaltresTORRADA+CANYA O REFRESC+CAFÈ+ENTRADA DE CINEMA+PARQUING =17€

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LAS BRUJAS DE ZUGARRAMURDIUn grup d’homes desesperats decideixen atra-car una botiga de compravenda d’or. Tenen el botí, una bossa amb 25.000 anells, però no tenen un pobre vehicle per escapar-se. Llavors paren un taxi i van a parar a un bosc ple de bruixes.

GRAVITYLa doctora Ryan Stone, una brillant enginyera especialitzada en medicina, viu la seva prime-ra missió en un transbordador, amb el veterà astronauta Matt Kowalsky, al comandament del seu últim vol abans de retirar-se. Però, en un passeig espacial aparentment de rutina, es desencadena el desastre.

ZIpI Y ZApEZipi i Zape són castigats a passar l’estiu a l’es-cola Esperança, un centre dirigit amb mà de ferro pel temible Falconetti. Aviat descobrei-xen que és un lloc on jugar està prohibit. Allà fundaran el Club de la Bala, la resistència in-fantil que desafia l’autoritat dels adults.

Cinemes Illa Carlemany

GRAVITY (3D) Dv., ds. i dg.: 18.15, 20.15, 23.00

GRAVITY (2D) Dv.: 21.10. Ds. i dg.: 15.40, 16.30, 21.10

RUNNER RUNNER Dv., ds. i dg.: 17.30, 19.20, 22.50. Ds. i dg.: 16.00

ZIpI Y ZApE Dv., ds. i dg.: 19.20, 21.10, 23.00. Ds. i dg.: 15.50, 17.20

LAS BRUJAS DE ZUGARRAMURDI Dv., ds. i dg.: 20.00, 22.20

2 GUNS Dv., ds. i dg.: 17.45, 20.30, 22.40

ANIMALS UNITED Dg.: 12.30

JUSTIN Y LA ESpADA DEL VALOR Ds. i dg.:15.40. Dg.: 12.30

LAS AVENTURAS DE SAMMY Dv., ds. i dg.: 18.30. Dg.: 12.30

2 GUNSDos agents immersos en una mateixa opera-ció porten investigacions paral·leles per a les seves respectives agències. Cap d’ells sap que l’altre és un agent federal encobert. Cada agent desconfia tant del seu company com dels cri-minals que pretenen aturar.

LAS AVENTURAS DE SAMMYSammy és una petita tortuga que viu dei-xant-se arrossegar pels corrents, en com-panyia del seu amic Ray. Un bon dia té un contratemps amb uns pescadors i acaba sent recollida per un nen que la cuidarà durant un temps.

RUNNER RUNNERRichie és un estudiant de Princeton que pensa que ha estat estafat i viatja a Costa Rica per en-frontar-se al magnat del joc en línia Ivan Block. Les promeses d’immenses riqueses de Block li sedueixen, fins que descobreix la inquietant realitat que hi ha després de la seva proposta.

JUSTIN Y LA ESpADA DEL VALORJustin viu en un regne que ha desterrat els ca-vallers i és ara governat per buròcrates. El seu somni és arribar també a ser cavaller, però el seu pare, Reginald, alt conseller de la cort, pretén que el seu fill segueixi els seus passos i es converteixi en advocat.

ANIMALS UNITEDObligats a fugir del seu hàbitat, a Animals United coneixerem un grup d’animals que, dirigit per un gall audaç, creua l’oceà en una banyera rovellada. El seu destí: el delta de l’Okavango, a l’Àfrica, un dels últims racons verges de la Terra.

Page 29: Diari del 4 d'octubre de 2013

oci 29DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatges Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia Galeno IIAv. Meritxell, 91 - Tel.: 828 717Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.3

96

SOLu

ciON

S 1.

796

SudOku NÚM. 1.797

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.397

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Classes particulars i personalitzadesCursos d’informàtica i comptabilitat (IGI, IS, IAE...)29 anys d’experiència en formació al país

Dolors331 962

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Centre de serveis informàtics

Aprèn a portari presentar els teus comptes segons les

teves necessitatstots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions331 962trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

agENda i ExpOSiciONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

ANDORRA LA VELLA

CASA DE LA VALLAlexander Dubček. La cara huma-na del protagonista de la Primave-ra de Praga, fotografies de Vladi-mir Benko. Fins al 20 d’octubre.

CENtRE CuLtuRAL LA LLACuNAFotografia’m, de Maria Núria Moreno Cendrós. Fins al 10 de novembre.

GALERIA PILAR RIBERAYGuAAntoni Clavé, el bell ofici de l’art, fons d’art de l’artista. Fins al 15 de novembre.

SALA D’ExPOSICIONS DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Fins al 30 de novembre.

REStAuRANt LA BOhèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Treballs dels alumnes del Taller tèxtil i de vidre i dels artistes vitrallers que participen a Arts del Vidre. Fins al 26 d’octubre.

CIAm Aigües del món. Un món d’aigües. Fins al 17 de novembre.

BLuES BAR Instruments d’Àlex Bagaria, un viatge als orígens del blues.

jARDIN COSmIquE Exposició permanent de l’artis-ta suís K-soul, especialista en la pintura holocinètica.

SANt juLIÀ DE LÒRIA

CENtRE CuLtuRAL LAuREDIÀEmosons, núvol de possibilitats, pintura de Mario Torino. Fins al 23 d’octubre.

muSEu DEL tABACHiperrealisme avui, exposició col·lectiva d’artistes hiperrealistes. Mostra prorrogada fins al 30 de novembre.

ORDINO

CARRERS DEL NuCLI hIStÒRIC Bike vs Trial. Concurs d’Insta-gram. Fins al 20 d’octubre.

LA mASSANA

muSEu LA mASSANA CÒmICEls tebeos dels nostres pares, di-buixos de Vázquez, Muntañola, Blanco... Fins al 29 d’octubre.

ENCAmP

mw muSEu DE L’ELECtRICItAt Camins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra. L’activitat de Fhasa als anys 30.

CANILLO

muSEu DE LA mOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 4 d'octubre de 2013

30 DivenDres, 4 D’octubre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD para la infon d 35 aos dime donde cuando y q hora yo tambin cn discrecion total tengo 36 aos

Hola a ver quien lee eso, soy un hobre ya muy mayor mejor les digo muy viejo que ya camina con un baston..pero esa especie de baston, solo sostiene un arruinado viejo que solo fue arruinado por una cruel sentencia gracias por darle a un rico propietario todos lo que trabaje y los sude tanto tambien recibe tu mimada y cruel secretaria pero pesar de todo esto os deseo muchos aos de vida para seguir haciendo dao. Eso lo dice lo escribe un pobre viejo que siempre a trabjado para el para haces andorra muy grande pero su respuesta a sido mi ruina moral y material. Graciass justiciaaa.

Ola para la xica ninfomana ke busca xico somos 2 xicos ninfomanos keremos darlo todo contigo si algo escribe al

bondia i kedamos un dia O envia un correo M.con Mi seudonimo es : crack4

Senora busca companero de baile al que le gusten los bailes latinos

A la chica ninfo todos los dias a partir d las 6 horas d la tarde contesta al 69

BD soy chico 35A de Encamp.Busco chica para compartir piso,simpatico y muy amable.si alguna le interesa preguntar en el Bar tirant l’Blanc.gracias!

BD segun ay una persona que baja para la cafeteria,le preguntan por ti y dice...esque ella va a tomar el caf cn leche a mi casa porque le sale gratis.eso nadie te lo dice solo t dicen que yo hablo mal de ti cuando nadie sabe lo cuanto te amo.pero,en fin...ya sabes donde vivo y mi Numer movil.A puse 1nota nueva en la puerta para cuando stoy en casa

Bon dia. Para Estefania q Trabaja en la caja del escale,

Esos ojazos son dificiles de quitarmelos de la cabeza. Te apetece quedar algun dia?

Aver alguien le puede Decir Estefania del Escale q me tiene completamente enamorao

BD els 2 homes d +40a doneu ms dades, grcies stic interessada.

Bd . . . guapetona yere por la mana nos myramos cara ha cara em la tu casa d.cada dia ha sido ha lazar m gustaria d.ablar y haclarar t.para q. Saibas el q. Penso em el futuro my vida. Y ha cuando bajava tu subias m myrast ha visto q.t agradei dim algu . Amor meu???solo tu. . .m alegro q estejas bien un besitosY ABRACOS T. Q. M. . . .

Bd. . .bon dia las vezes q.m ves te gustaria estar a solas,.? Yo tambien para dicert. . . . Amor meu

Bd para hombre de 40 e tantos séparado me gostaria conÃġcérte marca dia e hora

BDpara los repartidores de la

espiga de encamp...que buenos sois y que culito teneis!!!

Bd?guapa, guapa, guapa,ja lo se q.te gustou verme en la forgoneta dices q.m queda ben ese polo m has un pouco serio m pons ha sonreir hacedo un caf para sabere quien eras entonses solo los dos nun hogar hoculto sen sermos vistos ok.? Por las pistas se q .eras mi vida d.siempre merci? ??. 3. Besitos

Para el separado de cuarenta y tantos me gustaria conocerte y salir a tomar un cafe quedamos

Sta. Coloma independent

Bd la morena de asegurat cada estas mas guapa tienes novio? ?

BD he perdut un pen drive amb coses de la feina que a l’obrir-lo es desmunta. Si algu l’ha trobat agrairia sms aqui. Gracies

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

ENVIA

UN SMS AL 789

AMB LA CLAU

5s I EL

TEU NOM

GENTILESA DEL DIARI BONDIA

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

En qüestions del cor, és hora de modificar algunes actituds i deixar l’ego de banda, no-més llavors podreu compartir la vida al costat de qui estimeu amb total felicitat.

La complicitat as-tral garanteix ho-res positives per a la parella. Pel que fa al pla professio-nal, es presentarà estabilitat i bones condicions per a la continuïtat laboral. Us sentireu actius.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

La Lluna en el signe convida a compartir grats moments amb l’en-torn. En la intimi-tat, expressareu la vostra passió sense inhibicions. Bones perspectives per concretar acords.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

El sentit comú i la mirada realista posarà contenció a la vida afectiva. Pel que fa a les ac-tivitats, hi haurà també entesa amb companys i supe-riors; serà possible obtenir avantatges.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Tendència a actuar de manera intole-rant i possessiva en l’amor; recupereu el sentit comú, no heu de veure fan-tasmes on no n’hi ha; gaudiu de la vostra parella sen-se condicions. TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Caldrà emprar l’autocontrol per evitar disputes innecessàries; evi-teu dramatitzar. L’acció de quatre planetes adversos (Mercuri, Venus, Mart i Saturn), sug-gereix prudència.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Gran energia as-tral a favor de la vida sentimental i familiar; les re-lacions tendiran a ser estables i sense sobresalts. Hi hau-rà esdeveniments afortunats en el tre-ball i l’economia.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Un dia favorable per a l’expansió dels sentiments, per a la generosi-tat i l’enteniment recíproc amb la parella. Jornada excel·lent per do-nar empenta als projectes.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

La tolerància i l’equilibri emocio-nal seran bons con-sellers per millorar les relacions amb el vostre entorn, tant l’amorós, el perso-nal, com el laboral. Eviteu les persona-litats agressives.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Les influències de Neptú i Urà incre-menten la passió i l’erotisme, per això, és possible que us interesseu per més d’una per-sona i que hagueu d’escollir. Molta vitalitat.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Les energies ce-lestes posen un to d’alegria i jovialitat a la vida amorosa i us convertirà en un cercador de noves experiències en la intimitat. Oportu-nitats de lluïment en el pla laboral.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

En qüestions del cor, serà una jor-nada ideal per persuadir i brillar per la capacitat per convèncer i utilit-zar les paraules adients, també per guanyar noves i in-teressants amistats.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 4 d'octubre de 2013

oci 31DivenDres, 4 D’octubre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.55 La rèplica13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 La rotonda15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o creu (RNA)18.00 Àrea ATV 19.10 Club Piolet20.15 Ara i aquí 2.020.40 Pionews. El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 La rotonda22.05 Ara i aquí 2.022.30 Top Motor23.00 Informatiu vespre.

El temps vespre23.35 Fórmula musical00.05 Informatiu vespre.

El temps vespre00.40 Fórmula musical01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.17 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.35 Divendres18.42 Els misteris d’en

Murdoch19.47 Espai Terra20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre21.50 Zona zàping 22.20 La gran pel·lícula:

Enemics públics00.35 Pel·lícula: Negro

Buenos Aires02.20 Skins 03.52 Blues a l’estudi 04.51 Ritmes a l’estudi

21.20 La Riera 22.05 Thalassa: Karl i

el submarí groc - Un vaixell per a Badalona

22.55 Cronos00.56 Catmúsica 02.05 Ponts del món02.54 Bon viatge 03.00 Fusió i swing a

l’estudi 03.46 Blues a l’estudi

06.47 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 09.00 El petit Nicolas 09.00 Mic 3 09.50 Clifford, el gran gos

vermell 10.45 EspieZ! Nova

generació 11.10 Futbol galàctic 12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.50 Shin Chan 14.35 Un drama total,

acció! 15.22 Bola de Drac 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.04 Minty, la fada 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.45 Espies de veritat 20.18 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

08.35 Mars del món 09.18 Itàlia des de l’aire 10.16 Un tast pel món 11.06 Discovery atlas:

descobrint Brasil 12.14 La ciutat vertical 13.33 Un tast pel món 14.02 Forquilla i motxilla 15.13 Itàlia des de l’aire 15.52 Cròniques salvatges16.42 Chiloé 17.41 Megaestructures 18.32 El millor d’Austràlia 19.30 Flaix 20.00 Esport Club 21.00 Bàsquet: Lliga

Endesa 23.15 Automobilisme: G. P.

de Corea 2013: 2a sessió entrenaments lliures

00.55 Tot l’esport 01.20 Zona zàping 02.10 Bàsquet: Lliga

Endesa 03.55 Automobilisme

07.20 8 de 8 07.50 Catalunya blues08.20 Sue Thomas, el ojo

del FBI09.10 Televenda11.10 Sue Thomas, el ojo

del FBI12.00 Migdia 14.00 Arucitys 17.00 Cine: El regreso 18.50 8 al dia 22.30 Gran cinema: Más

allá del honor 00.50 Només per als teus

ulls01.35 Clips

08.00 Serveis informatius08.15 Notícies Lleida09.00 Notícies Lleida 09.30 Promo 10.30 Univers 11.30 Territoris en xarxa 12.00 Serveis informatius12.30 El Flaix 13.00 Mira com ballen 13.30 Aventura’t 14.30 Scriptorium 15.00 Cafeïna16.30 Promo 17.00 Fins diumenge 18.00 Solidària 19.00 Mira com ballen 19.58 Caixa màgica 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 10 comarques 21.30 Lleida al dia23.00 Sector empresa 23.30 La setmana

06.30 Telediario Matinal08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial 16.05 Entre todos 19.00 Supercopa ACB

2013: Real Madrid-Bilbao Basket

21.00 Telediario 2 22.30 Cine: Transporter 2 23.55 Cine: La vida de

nadie 02.30 La noche en 24 H04.30 TVE es música05.30 Noticias 24 H

08.00 TVE English08.35 Al filo de lo imposible 09.00 Pueblo de Dios 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 U.N.E.D. 11.00 Docufilia 12.00 Para todos La 2 13.05 La Casa Encendida 13.20 Curro Jiménez 14.20 Documental 15.25 Ahora también 16.05 Grandes documen-

tales 18.30 El escarabajo verde 19.00 Código emprende 20.10 ¡Atención obras! 21.00 Documental 22.00 La suerte en tus

manos 22.10 Cine: Pan y tulipanes 00.15 El documental:

American Jesus 01.15 Docufilia04.40 TVE es música

06.30 Informativos Telecinco matinal08.55 El programa de Ana

Rosa 12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 De buena ley 15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra 21.05 Informativos

Telecinco 22.00 Deluxe 02.30 Premier casino05.00 En concierto 05.15 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Historias criminales 12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 14.55 Jugones 15.45 Sea Patrol 17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta noticias 20.55 La Sexta méteo21.00 La Sexta deportes21.30 La Sexta Columna 22.30 Equipo de investi-

gación02.10 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping 09.25 Au nom de la vérité10.25 Petits secrets entre

voisins12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: D’une vie à

l’autre 16.30 4 mariages pour une

lune de miel17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.35 Nos chers voisins20.50 MasterChef 23.20 Vendredi, tout est

permis avec Arthur 01.20 PeP’s 02.12 50 mn Inside

08.00 Triatlón World Cup Alicante

08.30 Conexión Motor09.00 Tenis: WTA Beijing13.00 World Padel Tour13.30 Tenis WTA Beijing15.15 Motociclismo: Cam-

peonato del Mundo Superbike

16.45 Tenis: WTA Beijing18.45 Hípica: Campeonato

del España Doma Clásica

19.00 Hípica: CSIO Bar-celona Final Copa Naciones

20.30 Programa Conexión Teledeporte

21.00 Tenis: WTA Beijing22.15 Baloncesto: Superco-

pa ABC 1ª Semifinal R. Madrid - Bilbao Basket desde Vitoria

00.00 Tenis: WTA Beijing

06.30 Télématin 09.10 Des jours et des vies09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.35 Comment ça va bien!16.45 Le jour ou tout a

basculé17.20 Dans la peau d’un

chef 18.15 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Journal20.45 Boulevard du Palais 22.20 Ce soir (ou jamais!) 00.30 Cash investigation 01.55 Envoyé spécial

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 115.45 Deportes 16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 221.45 El tiempo 22.00 Los mayores gam-

berros22.30 Por arte de magia00.00 El club de la comedia02.15 Campeonato europeo

de póquer02.55 Ganing Casino03.10 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Negocia como

puedas 16.30 Castle17.30 Castle18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 21.15 Natural Frank 22.00 La Liga: Málaga-

Osasuna00.00 Callejeros: Mendigos

de la crisis00.45 Callejeros: Hijos de

la crisis01.30 Callejeros: Menores

en riesgo03.00 La línea de la vida

06.45 Ludo08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 12.25 Journal national 13.55 Un cas pour deux16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie20.45 Thalassa 22.40 Soir 3 23.06 Nucléaire, exception

française 00.20 Si près de chez vous 01.10 Le match des experts 01.35 Midi en France

06.40 Télé achat 09.45 Tellement vrai 10.50 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory 13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai - La

quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.40 Le mag 18.20 L’île des vérités 3 18.55 Warehouse 13 20.05 L’île des vérités 3 20.50 Alice Nevers, le juge

est une femme 00.30 Florence Larrieu, le

juge est une femme 02.10 Poker night - Cash

or play 03.30 Programmes de nuit

08.30 X:enius 08.55 Soigner à la chaîne 09.50 Les maladies ont-

elles un sexe ? 11.05 Deux vies inuit 12.00 Escapade gourmande 12.41 Le gardien du mont

Kenya 13.35 Film: Espion lève-toi 15.40 Conquérants 16.25 Gengis Khan, cavalier

de l’apocalypse 17.20 X:enius 17.45 Dans tes yeux 18.15 Le lac Inle, une vie

sur pilotis 19.00 Fous du Cap : une

espèce menacée ? 19.45 Arte journal20.05 28 minutes 20.50 Téléfilm: Violences 22.20 Téléfilm: L’Invisible 00.55 Courtmétrage: Je

suis une île 01.50 Tracks

06.30 Bom dia Portugal10.00 Praça da alegria12.16 Os nossos dias13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição14.38 Éramos seis15.18 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.10 Bem-vindos a Beirais22.01 Quem quer ser

milionário23.02 5 para a meia-noite00.21 E depois matei-o01.44 Flash Report01.49 Filme: Ninja Assas-

sino03.22 Ler +, Ler Melhor

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde, le journal08.45 Silence, ça pousse!09.15 Itinéris09.30 En voyage! Express10.00 Flash info11.00 TV5 Monde, le journal12.05 Les escapades de

Petitrenaud 12.30 Le coeur a ses

raisons13.30 Le journal de la RTBF14.00 Téléfilm: La char-

treuse de Parme16.00 TV5 Monde, le journal16.30 Questions pour un...17.00 La plus grande forêt

du monde18.40 Le coeur a ses raisons19.05 Ricardo19.35 Tout le monde veut...20.30 Le journal de

France 221.00 Hier encore22.45 TV5MONDE, le

journal

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends 13.30 Navarro 16.50 Est-ce que ça

marche ? 17.30 Friends 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Au coeur de

l’enquête 01.50 Programme de nuit

08.10 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.15 Leçons sur le

mariage 10.50 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages13.40 Téléfilm: L’amour

tombé du toit 15.30 Mercy Hospital 16.20 Un dîner presque

parfait 17.35 La meilleure boulan-

gerie de France 18.45 100% mag 19.45 Le 19.45 20.05 Scènes de ménages 20.50 NCIS01.00 Californication02.10 M6 Music

Page 32: Diari del 4 d'octubre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dive

nDre

s, 4

D’o

ctub

re D

el 2

013

Avui felicitem tots els Francescs

[email protected]

Maddison Marie, el teu

primer anyet avui, moltes

felicitats dels teus ‘bisabu-

elitos’ d’Andorra.

Moltes felicitats, et desit-gem la mama,el papa i el

carles!!

A Xirinxina atenem infants de 0 a 14 anys amb dificultats en l'aprenentatge o en el desenvolupament. A través del joc es treballen les àrees necessàries per adquirir noves habilitats

motrius, cognitives, socials o emocionals.- Estimulació infantil i prevenció.- Teràpia a través del joc.- Teràpia d'integració sensorial.- Intervenció centrada en les Activitats de la vida diària.- Assessorament en adaptació de l'entorn i les activitats.- Assessorament en productes de suport.

C/ Prat de la Creu, 8, 4t pis, despatx 406. Andorra la Vella - Tel. 854 307www.ctoixirinxina.com - [email protected]

Centre de Teràpia Ocupacional Infantil

Felicitats pels teus 5 anyets, ets l’alegria

de la mama... t’esti-mo vida meva...

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(subjecte a condicions)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona 4x4

Maddison Marie, el teu

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS [email protected] o T. 378 009INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Vine a ballar!!!

CURSOS A: ANDORRA LA VELLA: C.E. SERRADELLS

ESCALDES-ENGORDANY: COMÚ D’ESCALDES-ENGORDANYSANT JULIÀ DE LÒRIA: CENTRE ESPORTIU DE SANT JULIÀ

LA MASSANA: COMÚ DE LA MASSANA (SALA DE LA CLOSETA)

Classes per a adults ball de saló, salsa, sevillanes, flamenc, coreographic danceClasses per a infantsball esportiu i balls llatins,hip-hop i ball modern

Inici denous cursos:octubre 2013

Informa-te’n!!!T’ho passaràs bé!!!

Cam

pion

s d’

Espa

nya

de b

alls

llat

ins,

fina

liste

s de

l Cam

pion

at

del M

ón, e

ntre

nado

rs i

jutg

es in

tern

acio

nals

de

ball

espo

rtiu.

Inici denous cursos:octubre 2013

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

Més sMs a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad Bd Jorge Ivan Garcia Sentenac, la vostra cartera es al bus expres matricula j1116, us la vau deixar i us l estem guardant, passeu a recollir la quan volgueu.

bd sra consol naudi govern la necessita, el departament d’agricultura no s’ho pot fer sense voste. deixi el comu d’ordino

Lo del D.N.i. Es una impossicio lo teu es genetic?

Si els anti independentistes: si tant estime-ho (ESPAA) perque no aneu i os quedeu? i os quedeu per sempre

B D. Crec k has de tenir tu amb compte k esten a AND y l’idioma es el catala pero

la cultura es andorrana y els 1e a venir van ser andalusos y gallegos

Si a la alternativa. SR. NOMEN tornis a presentar. Molts electors de DA el VOTAREM voste diu la veritat. Que aquest nou grup agafi forca. Els ANDORRANS el votarem. PROU DA SOCIALISTA.

Quina politica de austeritat vol el govern? si fitxem inspector de impostos pet 14000 EUR i ara vol congelar les transferencies als comuns. Quins collons.!!!

Bd Ja pots dir el que vulguis que no em fas por, fastic si i molt. Tu tambe trobaras lo teu....una abra?cada!

Els de Girona tambe volem l’independ.... Pero l’indpendencia de Catalunya,podem NO ????

La Duana funciona per inercia, no per la gestio de la Direccio, prou Viator

Espaolitos, preocupeu se per la vostra d’Espanya que prou falta li fa, i deixeu a Catalunya en pau. Aixo es tota la feina que teniu? Ja us comenceu a fotre pesadets.

BD Senyora consul d’Andorra perqu no obliga als monitors de la polivalent a parlar l’idioma del pais amb els nens?? I desprs aquests monitors/res van en representacio del pais??, penos.

Maddison Marie, el teu

primer anyet avui, moltes

felicitats dels teus ‘bisabu-

elitos’ d’Andorra.

Maddison Marie, el teu

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els