Dossier tria 2011 2012

14
CURS 2011-2012 ORGANITZACIÓ CURRICULAR DEL BATXILLERAT

Transcript of Dossier tria 2011 2012

Page 1: Dossier tria 2011 2012

CUR

S 20

11-2

012

ORGANITZACIÓ CURRICULAR DEL

BATXILLERAT

Page 2: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

1

1. ORGANITZACIÓ GENERAL L’Educació Secundària es divideix en dues etapes: l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i la Postobligatòria. Un dels ensenyaments de l’etapa postobligatòria és el Batxillerat que està constituït per un cicle de dos cursos acadèmics, que es poden fer en quatre anys com a màxim. El currículum del Batxillerat, que és el conjunt d’ensenyaments que l’alumne ha d’assolir al llarg de tot el procés d’aprenentatge d’aquesta etapa, es divideix en dues grans parts:

• Una part comuna. Està formada per les matèries comunes que cursen tots els alumnes.

• Una part diversificada. Està formada per les matèries de modalitat i les matèries dissenyades pel centre, triades per l’alumne.

A cada matèria se li assigna un nombre setmanal d’hores de classe que va d’1 a 4 hores. Cada alumne ha de cursar un mínim de 30 hores setmanals per curs.

2. MODALITATS El Batxillerat presenta 3 modalitats:

• Modalitat d’Arts (que ofereix dues vies): a) Arts plàstiques, imatge i disseny b) Arts escèniques, música i dansa

• Modalitat d’Humanitats i Ciències socials • Modalitat de Ciències i Tecnologia

Els alumnes han de triar-ne una. A la nostra escola es poden cursar totes les modalitats del Batxillerat exceptuant la via d’arts escèniques, música i dansa de la Modalitat d’Arts.

MODALITAT ARTS (via arts plàstiques, imatge i disseny)

MODALITAT HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS

MODALITAT CIÈNCIES I TECNOLOGIA

ddddddlasldflsdkf ddd dd

Page 3: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

2

3. LES MATÈRIES Al Batxillerat hi ha 3 tipus de matèries: 1. Matèries comunes 2. Matèries de modalitat 3. Matèries dissenyades pel centre En hores/setmana se’n fan 31 a 1r i 30 a 2n. La distribució és: Part comuna 1r 2n Part diversificada 1r 2n Llengua i literatura catalana 2 2 Matèria modalitat 1 4 - Llengua i literatura castellana 2 2 Matèria modalitat 2 4 - Llengua estrangera 3 3 Matèria modalitat 3 4 - Educació física 2 - Matèria modalitat 4 o dissenyada pel centre 4 - Filosofia i ciutadania 2 - Matèria modalitat 5 - 4 Ciències per al món contemporani 2 - Matèria modalitat 6 - 4 Història de la filosofia - 3 Matèria modalitat 7 - 4 Història - 3 Matèria modalitat 8 o dissenyada pel centre - 4 Tutoria 1 1 Religió 1 - Treball de recerca Les matèries de modalitat es classifiquen en: Modalitat Arts

Via Arts plàstiques, imatge i disseny Modalitat

Humanitats i ciències socials Modalitat

Ciències i tecnologia Cultura audiovisual Economia Biologia I-II Dibuix artístic I-II Economia d’empresa I-II Ciències de la Terra I-II Dibuix tècnic I-II Geografia Dibuix tècnic I-II Disseny Grec I-II Electrotècnia Història de l’art Història del món contemporani Física I-II Tècniques d’expressió graf. Història de l’art Matemàtiques I-II Volum Literatura castellana Química I-II Literatura catalana Tecnologia industrial I-II Literatura universal Llatí I-II Matemàtiques aplicades ccss I-II Les matèries dissenyades pel centre són matèries que no estan vinculades a cap modalitat en especial. Les que ofereix la nostra escola són:

Dissenyades pel centre 1r

Alemany I, Francés I, Programació I, Psicologia I, Pedagogia, Periodisme, Esports, Art assistit per ordinador

Dissenyades pel centre 2n Alemany II, Francés II, Psicologia II, Comunicació i societat, Estada a l’empresa

Page 4: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

3

4. MODALITAT I ITINERARI Segons la normativa, l’alumne:

Al llarg dels dos anys, ha de cursar 8 matèries del currículum diversificat, 4 a 1r i 4 a 2n. D’aquestes 8 matèries, 6 com a mínim han de ser matèries de modalitat, 3 a 1r i 3 a 2n. D’aquestes 6 matèries, 5 com a mínim han de ser matèries de la pròpia modalitat triada.

L’escola ha organitzat les matèries de cada modalitat de diferent manera. A cadascun dels grups de matèries resultants li diem itinerari. D’aquesta manera s’assegura que la tria feta per l’alumne inclou totes les condicions exigides en la normativa vigent. ddddddlasldfl

MODALITAT ARTS

ITINERARI ARTÍSTIC

ITINERARI HUMANÍSTIC

MODALITAT HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS ITINERARI SOCIAL

ITINERARI CIENTÍFIC

MODALITAT CIÈNCIES I TECNOLOGIA ITINERARI TÈCNIC

Cada itinerari té vinculades 4 matèries de modalitat obligatòries (2 a 1r i 2 a 2n):

1r 2n Dibuix artístic I Dibuix artístic II

ARTÍSTIC Tècniques d'expressió graficoplàstica Història de l'art

Llatí I Llatí II HUMANÍSTIC

Història del món contemporani Història de l'art o Geografia Matemàtiques aplicades a les c.s. I Matemàtiques aplicades a les c.s. II

SOCIAL Història del món contemporani Geografia

Matemàtiques I Matemàtiques II CIENTÍFIC

Física I o CC de la Terra i el MA I Física II o CC de la Terra i el MA II Matemàtiques I Matemàtiques II

TÈCNIC Física I Física II

La resta de matèries pertanyents al currículum diversificat (2 a 1r i 2 a 2n) les tria l’alumne tot i garantint que s’acompleixen les condicions de la normativa.

Page 5: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

4

5. TRIA DE MODALITAT I ITINERARI Tant per triar la modalitat com l’itinerari, cal atendre als següents criteris: 1. Les condicions de la normativa 2. Els teus interessos 3. Si es creu oportú, de la ponderació de les matèries per a l’accés a la universitat

En l’Annex hi tens les fitxes de tria de matèries segons els itineraris que l’escola ofereix amb les matèries que els composen. Com que triar itineraris implica triar matèries, en la següent adreça hi trobaras informació del contingut de cadascuna de les matèries, tant de les comunes, com de les de modalitat com les optatives dissenyades pel Dpt. d’Ensenyament: http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php ( click “Batxillerat” click “Currículum”) Pel que fa a les matèries optatives dissenyades per l’escola:

FRANCÈS I Continuació en l’aprenentatge de la Llengua francesa. Adreçat a tots aquells alumnes que vulguin aprofundir en el coneixement de l’idioma. Els alumnes es preparen per presentar-se al DELF B1. Aquest diploma és el títol oficial que otorga el Ministeri d’Educació francès a través de les seves seus a l’estranger. ALEMANY I Introdueix l’alumne a la llengua i cultura alemanya (començant des de nivell 0) i, en el cas d’aquells alumnes que ja van cursar alemany a 3r i/o 4rt de secundària, continuar en l’aprenentatge de l’alemany. Al final del curs l’alumne es pot presentar a l’examen oficial “Start Deutsch1”. PROGRAMACIÓ I Adreçat a alumnes que tinguin interès en la programació ja sigui perquè volen fer un cicle formatiu d’informàtica o bé perquè volen fer alguna carrera on la programació sigui necessària. PSICOLOGIA S’aconsella a aquells alumnes que vulguin desenvolupar el coneixement dels propis processos psicològics, de les relacions interpersonals i de les diferències i diversitats individuals i de la influència dels factors biològics, socials i culturals en el comportament humà. S’aconsella a aquells alumnes que vulguin adquirir els coneixements per millorar la convivència i aprendre estratègies de resolució de conflictes interpersonals. PERIODISME Destinat a conèixer des de dins el món del periodisme, tant a nivell teòric com a nivell pràctic. Centrat en el món del periodisme escrit. Participació en el concurs de creació d’un diari escrit promogut per EL PAÍS. Adreçat a tots el alumnes interessats en conèixer la professió i amb ganes d’investigar i escriure. PEDAGOGIA S'aconsella a aquells alumnes interessats pel món de l'educació i que en acabar el batxillerat volen accedir a estudis relacionats amb aquest món. La finalitat d'aquesta matèria és aproximar-se a les qüestions bàsiques del fenomen educatiu, analitzar les tendències i corrents pedagògics i comprendre l'educació actual a través del l'anàlisi de la història de l'educació. ESPORTS Es treballa en el marc de l’educació física, on es combinen coneixements relacionats amb l’activitat física i la salut, el rendiment esportiu, la gestió d’esdeveniments esportius, la investigació esportiva i l’esport com a element cultural dins de la nostra societat. ART ASSISTIT PER ORDINADOR Adreçat especialment a aquells alumnes que vulguin conèixer els programes informàtics de retoc i manipulació de la imatge: Freehand, Photoshop.... La matèria s’estructurarà en una part teòrica i una part pràctica d´aplicació dels conceptes apresos basada primordialment en la concepció i creació de campanyes publicitàries.

Page 6: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

5

En l’actual model de les PAU (Proves Accés a la Universitat que és la prova preceptiva per poder accedir a la universitat), la nota d’admissió es calcula segons: En la nota d’admissió NAD hi ha la part obligatòria de les PAU o fase general FG. Aquesta part comptada en un 40% fa mitjana amb la qualificació mitjana de batxillerat QB comptada en un 60%. L’alumne que només fa la FG aspira, doncs, a un màxim de 10 punts. Ara bé, l’alumne, per tal de tenir millors opcions a entrar al grau desitjat, té l’oportunitat d’obtenir major puntuació sumant als punts anteriors, fins a 4 punts adicionals. Això ho pot aconseguir gràcies a la fase específica FE on l’alumne es pot examinar de manera voluntària de fins a 3 matèries específiques de les quals computen les 2 amb millor puntuació M1 i M2. Aquestes matèries específiques poden ponderar 0,1 o 0,2 (això és multiplicar la qualificació obtinguda M1 i M2 per a i b que valen 0,1 o 0,2). Així, un alumne que faci la FE aspira a un màxim de 14 punts. Qui decideix el valor dels coeficients a i b per aconseguir els punts adicionals, són les pròpies universitats. En aquesta adreça hi tens la ponderació de les matèries de modalitat de 2n de

batxillerat per a l’accés a la universitat a la preinscripció universitària de l’any 2012: http://www.gencat.cat/diue/doc/doc_39631929_1.pdf En aquesta adreça hi tens informació sobre els estudis universtaris:

http://www10.gencat.net/dursi/sortides.htm En aquesta adreça hi tens informació sobre les notes de tall dels diversos estudis

universtaris (nota d’admissió de l’alumne que ha ocupat l’última plaça ofertada per a cada estudi que no té a veure, doncs, amb la dificultat de l’estudi sinó que està relacionada directament amb la relació places ofertades vs places demandades): http://www.gencat.cat/diue/doc/doc_74184000_1.pdf

NAD = 0,6· QB + 0,4· FG + a· M1 + b· M2 FE

Page 7: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

6

A banda de l’accés a la universitat, el batxillerat possibilita l'accés a la formació professional de grau superior d'una manera automàtica, sense prova especial. Tanmateix, si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles tenen prioritat els alumnes que hagin cursat una modalitat de batxillerat determinada. En aquesta adreça hi tens Informació dels estudis de Formació Professional:

http://www.xtec.es/fp/index.htm També possibilita l’accés a ensenyaments artístics i a ensenyaments d’esports:

http://www.xtec.cat/artistics/ http://www.xtec.cat/fp/esports/index.htm

Page 8: Dossier tria 2011 2012

ORIENTACIONS PER LA TRIA D’ITINERARIS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

7

6. ASPECTES A CONSIDERAR Finalment, alguns aspectes que convé tenir molt present: - La tria d’itinerari així com la tria de les matèries que el conformen s’ha de fer des de la responsabilitat. L’alumne serà assessorat pel seu tutor atenent als seus interessos i a la voluntat de cursar uns estudis o altres després del Batxillerat. - Durant el primer mes de classe s’acceptaran canvis de modalitat només si hi ha places lliures en el grup de la modalitat destí. - Durant el primer mes de classe s’acceptaran canvis d’itinerari dins de la mateixa modalitat només si hi ha places lliures en les matèries destí. - En el pas de 1r a 2n hi ha la possibilitat de fer un canvi de modalitat sempre i quan l’alumne cursi 3 de les matèries de la nova modalitat corresponents a 2n curs i en finalitzar l’etapa hagi superat 4 o més de les matèries pròpies d’aquesta nova modalitat. - En el pas de 1r a 2n hi ha la possibilitat de fer un canvi d’itinerari sempre i quan aquest sigui raonat. Cada cas s’estudiarà individualment per avaluar-ne la seva viabilitat. - No seran acceptats itineraris diferents dels que s’ofereixen a no ser que es consideri la seva viabilitat després de l’estudi individual del cas prèvia sol·licitud de l’aiumne. - En general, les matèries II només es poden cursar si anteriorment s’ha cursat la part I de la matèria. En alguns casos, però, és possible no haver fet la part I per poder cursar la part II. En cas de presentar-se algun cas d’aquesta mena, s’estudiarà la seva viabilitat. - El centre es compromet a cursar aquelles matèries de modalitat o optatives prèviament planificades en les que el nombre d’alumnes arribi als mínims establerts.

Page 9: Dossier tria 2011 2012

ANNEX I: ITINERARIS FORMATIUS AL BATXILLERAT

curs 2011-2012

ANNEX

ITINERARIS FORMATIUS

A ARTÍSTIC H HUMANÍSTIC S SOCIAL C CIENTÍFIC T1 TÈCNIC CONDICIONS:

Cal triar 8 matèries del currículum diversificat, 4 a 1r i 4 a 2n. D’aquestes 8 matèries, 6 com a mínim han de ser matèries de modalitat, 3 a 1r i 3 a 2n. D’aquestes 6 matèries, 5 com a mínim han de ser matèries de la pròpia modalitat triada.

- Informació sobre matèries: http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/index.php ( click “Batxillerat” click “Currículum”) - Informació sobre ponderacions: http://www.gencat.cat/diue/doc/doc_39631929_1.pdf - Informació sobre estudis universtaris: http://www10.gencat.net/dursi/sortides.htm - Informació sobre notes de tall: http://www.gencat.cat/diue/doc/doc_74184000_1.pdf - Informació sobre altres estudis superiors: Formació Professional: http://www.xtec.es/fp/index.htm Ensenyaments artístics: http://www.xtec.cat/artistics/ Ensenyaments d’esports: http://www.xtec.cat/fp/esports/index.htm

Page 10: Dossier tria 2011 2012

31h/set 30h/set

MATÈRIES COMUNES 15h/set MATÈRIES COMUNES 14h/set

2h 2h

2h 2h

3h 3h

2h

2h

2h

1h

3h

3h

1h 1h

MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set

4h 4h

4h 4h

8h/set 8h/set

R Dibuix tècnic I Economia d'empresa I R Dibuix tècnic II Economia d'empresa IIR Volum Economia R Cultura audiovisual Literatura catalana

Grec I R Disseny Grec IILiteratura univeresal Literatura castellanaQuímica I Química IIBiologia I Biologia IITecnologia I Tecnologia II

Francès I Francès IIAlemany I Alemany IIPsicologia I Psicologia IIPeriodisme Comunicació Pedagogia Estada a l'empresa ( )

Esports

Programació TREBALL DE RECERCAAtenció: Qualsevol matèria optativa pot ser anul·lada si el nombre d'alumnes que la sol·liciten no arriba a un mínim

CONDICIONS GENERALS: Durant l'etapa s'han de cursar 8 matèries del currículum diversificat (4 a BAT1 + 4 a BAT2) D’aquestes 8 matèries del currículum diversificat com a mínim 6 han de ser de modalitat (3 a BAT1 + 3 a BAT2) D’aquestes 6 matèries que han de ser de modalitat com a mínim 5 han de ser de la pròpia modalitat

BAT 1 BAT 2

MODALITAT

Llengua i literatura castellana

Dibuix artístic II

Llengua i literatura catalanaLlengua i literatura castellanaLlengua estrangera

Tria 2 matèries optatives (mínim una de modalitat)

Història de l'art

PRÒPIA

Dibuix artístic I

MATÈRIES OPTATIVES

Tutoria

PRÒPIA ALTRES

MATÈRIES OPTATIVES

MODALITAT

R = matèries de modalitat recomanades

Tria 2 matèries optatives (mínim una de la pròpia modalitat)

DISSENYADES PEL CENTRE

Art assistit ordinador

( ) L'alumne que acrediti una experiència laboral mínima de 280 hores s'alliberarà d'una matèria optativa

DISSENYADES PEL CENTRE

P A

R

T

C

O

M

U

N

AP

A

R T

D

I V

E

R

S I

F

I

C

A

D A

ALTRES

Tècniques d'expressió graficoplàstica

Cultura religiosa

Tutoria

Filosofia i ciutadaniaCiències per al món contemporaniEducació física

R = matèries de modalitat recomanades

Llengua i literatura catalana

Llengua estrangera

Història de la filosofiaHistòria

MODALITAT ARTSITINERARI

artístic

Page 11: Dossier tria 2011 2012

31h/set 30h/set

MATÈRIES COMUNES 15h/set MATÈRIES COMUNES 14h/set

2h 2h

2h 2h

3h 3h

2h

2h

2h

1h

3h

3h

1h 1h

MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set

4h 4h

4h Història de l'art o Geografia 4h

8h/set 8h/set

Economia d'empresa I Química I Economia d'empresa II Química IIR Economia Biologia I R Història de l'art Biologia IIR Grec I Tecnologia I R Grec II Tecnologia IIR Literatura universal Dibuix tècnic I R Literatura catalana Dibuix tècnic II

Volum R Literatura castellana DissenyCultura audiovisual

Francès I Francès IIAlemany I Alemany IIPsicologia I Psicologia IIPeriodisme Comunicació Pedagogia Estada a l'empresa ( )

Esports

Programació TREBALL DE RECERCAAtenció: Qualsevol matèria optativa pot ser anul·lada si el nombre d'alumnes que la sol·liciten no arriba a un mínim

CONDICIONS GENERALS: Durant l'etapa s'han de cursar 8 matèries del currículum diversificat (4 a BAT1 + 4 a BAT2) D’aquestes 8 matèries del currículum diversificat com a mínim 6 han de ser de modalitat (3 a BAT1 + 3 a BAT2) D’aquestes 6 matèries que han de ser de modalitat com a mínim 5 han de ser de la pròpia modalitat

MODALITAT HUMANITATS I CÈNCIES SOCIALSITINERARI

humanístic

Tria 2 matèries optatives (mínim una de la pròpia modalitat) Tria 2 matèries optatives (mínim una de modalitat)

Llengua i literatura catalana

Llengua estrangera

Història de la filosofiaHistòria

P A

R

T

C

O

M

U

N

AP

A

R T

D

I V

E

R

S I

F

I

C

A

D A

ALTRES

Història del món contemporani

Cultura religiosa

Tutoria

Filosofia i ciutadaniaCiències per al món contemporaniEducació física

R = matèries de modalitat recomanades

DISSENYADES PEL CENTRE

Art assistit ordinador

( ) L'alumne que acrediti una experiència laboral mínima de 280 hores s'alliberarà d'una matèria optativa

DISSENYADES PEL CENTRE

PRÒPIA

Llatí I

MATÈRIES OPTATIVES

Tutoria

PRÒPIA ALTRES

MATÈRIES OPTATIVES

MODALITAT

R = matèries de modalitat recomanades

BAT 1 BAT 2

MODALITAT

Llengua i literatura castellana

Llatí II

Llengua i literatura catalanaLlengua i literatura castellanaLlengua estrangera

Page 12: Dossier tria 2011 2012

31h/set 30h/set

MATÈRIES COMUNES 15h/set MATÈRIES COMUNES 14h/set

2h 2h

2h 2h

3h 3h

2h

2h

2h

1h

3h

3h

1h 1h

MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set

4h 4h

4h 4h

8h/set 8h/set

R Economia d'empresa I Química I R Economia d'empresa II Química IIR Economia Biologia I R Història de l'art Biologia II

Grec I Tecnologia I Grec II Tecnologia IIR Literatura universal Dibuix tècnic I R Literatura catalana Dibuix tècnic II

Volum R Literatura castellana DissenyCultura audiovisual

Francès I Francès IIAlemany I Alemany IIPsicologia I Psicologia IIPeriodisme Comunicació Pedagogia Estada a l'empresa ( )

Esports

Programació TREBALL DE RECERCAAtenció: Qualsevol matèria optativa pot ser anul·lada si el nombre d'alumnes que la sol·liciten no arriba a un mínim

CONDICIONS GENERALS: Durant l'etapa s'han de cursar 8 matèries del currículum diversificat (4 a BAT1 + 4 a BAT2) D’aquestes 8 matèries del currículum diversificat com a mínim 6 han de ser de modalitat (3 a BAT1 + 3 a BAT2) D’aquestes 6 matèries que han de ser de modalitat com a mínim 5 han de ser de la pròpia modalitat

socialBAT 2

Tria 2 matèries optatives (mínim una de modalitat)

Geografia

Llengua i literatura catalana

Llengua estrangera

Història de la filosofiaHistòria

P A

R

T

C

O

M

U

N

AP

A

R T

D

I V

E

R

S I

F

I

C

A

D A

ALTRES

Història del món contemporani

Cultura religiosa

Tutoria

Filosofia i ciutadaniaCiències per al món contemporaniEducació física

R = matèries de modalitat recomanades

DISSENYADES PEL CENTRE

Art assistit ordinador

( ) L'alumne que acrediti una experiència laboral mínima de 280 hores s'alliberarà d'una matèria optativa

DISSENYADES PEL CENTRE

PRÒPIA

Matemàtiques aplicades a les c.s. I

MATÈRIES OPTATIVES

Tutoria

PRÒPIA ALTRES

MATÈRIES OPTATIVES

MODALITAT

R = matèries de modalitat recomanades

Tria 2 matèries optatives (mínim una de la pròpia modalitat)

MODALITAT HUMANITATS I CÈNCIES SOCIALS

MODALITAT

Llengua i literatura castellana

Matemàtiques aplicades a les c.s. II

Llengua i literatura catalanaLlengua i literatura castellanaLlengua estrangera

ITINERARI

BAT 1

Page 13: Dossier tria 2011 2012

31h/set 30h/set

MATÈRIES COMUNES 15h/set MATÈRIES COMUNES 14h/set

2h 2h

2h 2h

3h 3h

2h

2h

2h

1h

3h

3h

1h 1h

MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set

4h 4h

CC de la Terra II o Física 4h CC de la Terra II o Física 4h

8h/set 8h/set

PRÒPIA ALTRES

R Química I Economia d'empresa I R Química II Economia d'empresa IIR Biologia I Economia R Biologia II Literatura catalana

Tecnologia I Grec I Tecnologia II Grec IIDibuix tècnic I Literatura universal Dibuix tècnic II Literatura castellana

Volum Història de l'artDissenyCultura audiovisual

Francès I Francès IIAlemany I Alemany IIPsicologia I Psicologia IIPeriodisme Comunicació Pedagogia Estada a l'empresa ( )

Esports

Programació TREBALL DE RECERCAAtenció: Qualsevol matèria optativa pot ser anul·lada si el nombre d'alumnes que la sol·liciten no arriba a un mínim

CONDICIONS GENERALS: Durant l'etapa s'han de cursar 8 matèries del currículum diversificat (4 a BAT1 + 4 a BAT2) D’aquestes 8 matèries del currículum diversificat com a mínim 6 han de ser de modalitat (3 a BAT1 + 3 a BAT2) D’aquestes 6 matèries que han de ser de modalitat com a mínim 5 han de ser de la pròpia modalitat

ITINERARI

científic

Tria 2 matèries optatives (mínim una de la pròpia modalitat) Tria 2 matèries optatives (mínim una de modalitat)

Llengua i literatura catalana

Llengua estrangera

Història de la filosofiaHistòria

BAT 1

TutoriaP A

R

T

C

O

M

U

N

AP

A

R T

D

I V

E

R

S I

F

I

C

A

D A

Cultura religiosa

Tutoria

Filosofia i ciutadaniaCiències per al món contemporaniEducació física

R = matèries de modalitat recomanades

DISSENYADES PEL CENTRE

Art assistit ordinador

( ) L'alumne que acrediti una experiència laboral mínima de 280 hores s'alliberarà d'una matèria optativa

DISSENYADES PEL CENTRE

MATÈRIES OPTATIVES

PRÒPIA ALTRES

MATÈRIES OPTATIVES

MODALITAT

R = matèries de modalitat recomanades

MODALITAT CIÈNCIES I TECNOLOGIA

BAT 2

MODALITAT

Llengua i literatura castellana

Matemàtiques II

Llengua i literatura catalanaLlengua i literatura castellanaLlengua estrangera

Matemàtiques I

Page 14: Dossier tria 2011 2012

31h/set 30h/set

MATÈRIES COMUNES 15h/set MATÈRIES COMUNES 14h/set

2h 2h

2h 2h

3h 3h

2h

2h

2h

1h

3h

3h

1h 1h

MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set MATÈRIES OBLIGADES MODALITAT 8h/set

4h 4h

Física I 4h Física II 4h

8h/set 8h/set

PRÒPIA ALTRES

R Química I Economia d'empresa I R Química II Economia d'empresa II

Biologia I Economia Biologia II Literatura catalanaR Tecnologia I Grec I R Tecnologia II Grec IIR Dibuix tècnic I Literatura universal R Dibuix tècnic II Literatura castellana

Volum Història de l'artDissenyCultura audiovisual

Francès I Francès IIAlemany I Alemany IIPsicologia I Psicologia IIPeriodisme Comunicació Pedagogia Estada a l'empresa ( )

Esports

Programació TREBALL DE RECERCAAtenció: Qualsevol matèria optativa pot ser anul·lada si el nombre d'alumnes que la sol·liciten no arriba a un mínim

CONDICIONS GENERALS: Durant l'etapa s'han de cursar 8 matèries del currículum diversificat (4 a BAT1 + 4 a BAT2) D’aquestes 8 matèries del currículum diversificat com a mínim 6 han de ser de modalitat (3 a BAT1 + 3 a BAT2) D’aquestes 6 matèries que han de ser de modalitat com a mínim 5 han de ser de la pròpia modalitat

MODALITAT CIÈNCIES I TECNOLOGIA

BAT 2

MODALITAT

Llengua i literatura castellana

Matemàtiques II

Llengua i literatura catalanaLlengua i literatura castellanaLlengua estrangera

Matemàtiques I

Art assistit ordinador

( ) L'alumne que acrediti una experiència laboral mínima de 280 hores s'alliberarà d'una matèria optativa

DISSENYADES PEL CENTRE

MATÈRIES OPTATIVES

PRÒPIA ALTRES

MATÈRIES OPTATIVES

MODALITAT

R = matèries de modalitat recomanades

P A

R

T

C

O

M

U

N

AP

A

R T

D

I V

E

R

S I

F

I

C

A

D A

Cultura religiosa

Tutoria

Filosofia i ciutadaniaCiències per al món contemporaniEducació física

R = matèries de modalitat recomanades

DISSENYADES PEL CENTRE

ITINERARI

tècnic

Tria 2 matèries optatives (mínim una de la pròpia modalitat) Tria 2 matèries optatives (mínim una de modalitat)

Llengua i literatura catalana

Llengua estrangera

Història de la filosofiaHistòria

BAT 1

Tutoria