Revista de Viladecans - Juliol de 2015

32
JULIOL 2015 / NÚM. 226 / ANY XXV www.viladecans.cat Revista d’Informació Municipal L’Ajuntament fa suport a les AMPA dels centres educatius per millorar la seva comunicació Podium Viladecans Joan Masgrau s’estrena amb un ampli ventall d’activitats dirigides P 20 PSC i ICV-EUiA fan alcalde Carles Ruiz El 26è Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer tindrà lloc del 3 al 5 de juliol P. P 10 P 5 Ambdós partits repeteixen l’acord de govern d’esquerres dels darrers 12 anys P 6 CENTRALS

description

PSC i ICV-EUiA fan alcalde Carles Ruiz - El 26è Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer tindrà lloc del 3 al 5 de juliol - L'Ajuntament fa suport a les AMPA dels centres educatius per millorar la seva comunicació - Podium Viladecans Joan Masgrau s'estrena amb un ampli ventall d'activitats dirigides

Transcript of Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Page 1: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

JULIOL 2015 / NÚM. 226 / ANY XXV www.viladecans.cat

Revista d’Informació Municipal

L’Ajuntament fa suport a les AMPA dels centres educatius per millorar la seva comunicació

Podium Viladecans Joan Masgrau s’estrena amb un ampli ventall d’activitats dirigidesP 20

PSC i ICV-EUiA fan alcalde Carles Ruiz

El 26è Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer tindrà lloc del 3 al 5 de juliolP.

P 10

P 5

Ambdós partits repeteixen l’acord de govern d’esquerres dels darrers 12 anysP 6

CENTRALS

Page 2: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

2

Page 3: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

L’alcalde

SÍGUELO@carlosruiztwitt facebook.com/carles.ruiznovella

3

Más proximidad y colaboración ciudadana en la gestión municipal

El nuevo cartapacio municipal mejorará la coor-dinación interna entre ámbitos y áreas muni-cipales y aportará soluciones a problemas que han expresado reiteradamente los ciudadanos. Un ejemplo importante de cambio de gestión es la unión de las competencias policiales con

la promoción del civismo y la mediación. Queremos hacer una política integral que abarque desde la promoción de las actitudes cívicas y la prevención del incivismo hasta la ac-ción coercitiva, que sólo debe aplicarse si las primeras no funcionan.

Asimismo, la nueva organización municipal busca la proxi-midad y la colaboración con los ciudadanos para resolver los problemas y mejorar la ciudad, y espero que ésa sea una de las características más importantes de la futura gestión del Ayuntamiento. Los canales de infor-mación y colaboración entre el Ayunta-miento y la ciudadanía deben funcionar permanentemente. Llevamos trabajan-do tiempo en ello, pero redoblaremos el esfuerzo.

Sin ninguna duda, la proximidad del Ayuntamiento va a seguir siendo ayudar a las familias a superar las consecuencias de la crisis, buscar inversiones que gene-ren empleo en Viladecans e invertir en educación y formación, para que los y las viladecanenses opten a un mejor futuro laboral y personal. Por ello, las políticas

sociales, la promoción económica y el éxito escolar van a se-guir siendo el eje de nuestra actuación.

Simultáneamente, ahora que Podium ya está en pleno fun-cionamiento, iniciaremos conversaciones, de acuerdo con nuestro compromiso, con las asociaciones deportivas para plantear mejoras en las instalaciones existentes (béisbol, sóf-bol, fútbol...). De igual manera, centraremos nuestra atención sobre los equipamientos culturales y ciudadanos. Ya estamos trabajando en Can Batllori y el local de la asociación de veci-nos de La Unión, para mejorar las instalaciones, y en el pro-yecto de la nueva biblioteca central de Can Ginestar.

Mientras tanto, la ciudad sigue su actividad. Disfrutaremos de la 26 edición del Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer, que nuevamente llenará de cultura nuestras calles

y plazas. Más de 30 compañías nos ofre-cerán 80 actuaciones, todas ellas de con-trastada calidad. Además de Al Carrer, la programación cultural y lúdica llegará a los barrios, de la mano del Ayuntamien-to y de las entidades, y los comercios se organizarán para realizar imaginativas acciones de promoción a partir del ocio. El verano nos permitirá, también, disfru-tar de nuestra playa. Allí, en colaboración con AENA –propietaria de los terreno– se han incrementado los servicios.

LA NUEVA ORGANIZACIÓN MUNICIPAL UNE LAS

COMPETENCIAS DE LA POLICÍA CON EL CIVISMO

Y LA MEDIACIÓN PARA REALIZAR UNA ATENCIÓN MÁS INTEGRAL POR UNA CORRECTA CONVIVENCIA

Juliol 2015 VILADECANS

Page 4: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

EL DIA A DIA DE L’ALCALDE

4

2l Visita als nous comerços Sapiens

on Bike i Techlab Serveis Informàtics

3l Lliurament de premis del Concurs

de Cartells de la Fira de Sant Isidre

4l Cantata escolar a Atriuml Presentació del documental ‘Cap a

la meta’, amb l’atleta Beatriz Pascual

5l Pregó de la festa del Barri de Sales

7l 8a Caminada Solidària d’Unileverl Festa del Barri Anticl Dinar de germanor de la Cooperativa Agrícola

10l Signatura de conveni sobre l’Ermita de Santa Maria de Salesl Junta de Govern Locall Clausura del projecte educatiu Òrbita

11l Clausura del projecte educatiuCultura Emprenedora a l’Escola

12l Pregó de la festa del Barri de Can Palmer

13l Ple de constitució del nou Ajuntament i investidura com a alcalde

15l Inauguració de la 26a Setmana de la Gent Granl Xat amb la ciutadania

JUNY 2015

16l Benvinguda a la multinacional Ingram Microl Comissió d’Economia de l’Àrea Metropolitana de Barcelonal Presentació de la temporada de tardor d’Atrium Viladecans

17l Jornada empresarial d’innovació

Km 0l Sopar de germanor de la 26a Setmana de la Gent Gran

18l Comissions de Territori i d’Econo-

mia de la Diputació de Barcelonal Comissió Territorial d’Urbanisme

de la Generalitat de Catalunyal Entrega de diplomes del cursos

de tecnologies XPLAI

19l Trobada amb joves que fan 18 anysl Visita al nous establiments

comercials Essencia i DNens

20l Celebració de les Noces d’Or amb

les parelles que fan 50 anys en comú

21l 4t Festival Vilautor

22l Executiva del Consell Econòmic

i Social del Baix Llobregat

23l Consell de l’Àrea Metropolitana

de Barcelona

25l Visita al nou complex esportiu

municipal Podium Joan Masgraul Ple de la Diputació de Barcelona

L M X J V S D

1 2 3 4 5 6 7

8 9 10 11 12 13 14

15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27 28

29 30

Page 5: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

5

Juliol 2015 VILADECANSEL XAT DE L’ALCALDE

MÓNICA¿Por qué en otros municipios se puede llevar a los niños a las guarderías públicas sólo por las mañanas y en Viladecans nos obligan a llevarlos todo el día? Esto nos priva de poder disfru-tar más de nuestros hijos.

L’ALCALDEHola, Monica. A nuestro entender, hay que priorizar el máximo uso de estos servicios públicos y, por ello, el horario que se hace es el que favo-rece a las personas que más horas necesitan del servicio. Desgracia-damente las plazas que tenemos no cubren la totalidad de la demanda y, además, en los últimos años la Ge-neralitat ha dejado de subvencio-narlas, con lo que el Ayuntamiento se ha hecho cargo de la diferencia para que no repercuta totalmen-te en las familias. En todo caso es un servicio en continua revisión.

DAVIDSolicito sustituyan las basuras tradicionales por las internas o cambien de ubicación donde es-tán actualmente los containers. La portería de la entrada a los pisos está llena de insectos que luego suben al hogar. Ciudada-na de ctra. de Barcelona, nº 74.

L’ALCALDEHola, Virginia. Los contenedores soterrados a los que supongo te refieres sólo los ubicamos en ca-lles muy estrechas, ya que coin-ciden normalmente con vivien-das en planta baja y es una ma-nera de disminuir la afectación vecinal. No instalaremos más, ya que es un sistema muy comple-jo y su mantenimiento muy ca-ro. En la mayoría de calles que tienen más amplitud, como es vuestro caso, se mantendrán en superficie. Otra cuestión es buscar la mejor ubicación para que no generen molestias a los vecinos. Trasladaré a los responsables del servicio tu comentario para ver cómo podemos mejorar.

SÒNIAEstà prevista l’obra que perme-ti unir el Prat, Viladecans i Gavà per la platja? És obvi que es pot anar caminant però no es pot anar en bici. Gràcies!

L’ALCALDEHola, Sònia. La creació d’un camí es-table entre El Prat, Viladecans i Ga-và no s’ha plantejat donades les difi-cultats per travessar la desemboca-dura de rieres i espais naturals. Ara, l’única actuació de continuïtat és el pont de vianants entre el Prat i Vila-decans, que planteja dificultats amb crescudes d’aigües. No obstant, s’ha de fer un replantejament de tots els serveis viaris del front costaner dels tres municipis i Castelldefels per assegurar el que proposes.

SANDRAHe vist com en l’últim any els parcs infantils s’han anat mi-llorant, però no al que nosaltres anem amb els nens, el parc de Salvador Allende, que està en males condicions i necessitaria una reforma.

L’ALCALDEHola, Sandra. Estic totalment d’acord amb tu. És un parc molt antic i necessita una revisió a fons. Estem treballant en això ja que els espais públics s’ampliaran amb la urbanització que es farà de Les Pa-nes (maderes DACHS) que, a part dels habitatges, inclou més espai públic i voreres més grans.

JOSÉ LUISA pesar de que el IBI, en los últi-mos años, no sube de forma des-mesurada, ¿para cuándo está previsto que se ajuste al precio actual de los inmuebles?

L’ALCALDEHola, Jose Luis. Ya hace tiempo que hemos solicitado al Ministerio de Hacienda, responsable de fijar los valores catastrales, una revisión por los motivos que tú mencionas. No tenemos todavía confirmación.

Extracte de l’edició del mes de juny. No et perdis el proper xat, el 6 de juliol a les 19h, a www.wiladecans.cat

10 Acord per donar l’empenta final a l’ermita de Sales

La Diputació, el Bisbat de Sant Feliu i l’Ajuntament han acordat dur a terme la darrera fase de millora de l’Ermita de Santa Maria de Sales, al costat del Ce-mentiri, per convertir-la en un espai cultural, a més de religiós. A partir del darrer trimestre de l’any, la Diputació finançarà els 394.000 euros que costa equipar l’edifici i fer el projecte museogràfic de l’edifici, on destaquen les pintures gòtiques trobades en l’actuació prèvia.

16 Benvinguda a la multinacional Ingram Micro

L’alcalde Carles Ruiz va visitar el 16 de juny l’empresa nord-americana Ingram Micro, que unes setmanes abans havia instal·lat la seva seu a Espanya al Viladecans Business Park, amb la seva plantilla de 280 treballadors. Acompanyat pels regidors amb respon-sabilitats en l’àmbit d’em-preses, Ruiz va ser rebut pel director general a Es-panya, Jaume Soler, i per la resta del comité de direcció de l’empresa i va poder explicar als treballadors com poden gaudir de la ciutat. L’arri-bada de l’empresa s’ha produït després de me-sos de negociacions amb l’Ajuntament i l’empresa Goodman, propietaris dels edificis d’oficines.

Page 6: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

actualitatNúm. 226

PÀGINES ESPECIALS 13

6

EMPRESA I OCUPACIÓ 12

EDUCACIÓ 10

MEDI AMBIENT 21

ESPORTS 20

CIUTAT 6

La ciutat en números

graus centígrads va ser la temperatura màxima me-surada a Viladecans l’any 2014 en els registres del Servei Meteorològic de Ca-talunya. Va ser el 14 de juny. La temperatura mínima, -0,9º C, el 29 de desembre.

33,5

dies va ploure al llarg de tot l’any 2014. Per tant, hi va ha-ver pluja en el 28% dels dies. I el mes amb més dies de pluja va ser el novembre, amb 15 dies.

100

litres es van recollir en el dia amb més intensitat de tot l’any 2014, el 28 de setembre.

77,4

Ciutat

CARLES RUIZ INVESTIDO DE NUEVO ALCALDE

Carles Ruiz recabó la mayoría ab-soluta de los votos en la sesión de investidura del Consitorio, cele- brada el 13 de junio en Atrium Viladecans con más de 300 asis-tentes, y fue proclamado, de nuevo, alcalde. Contó con 13 votos a favor, los concejales que suman en el Ple-no Municipal PSC (11) e ICV-EUiA (2), que el día anterior habían reedi-tado el pacto de gobierno que han mantenido desde 2003.

En la elección del primer edil, dos grupos –PP y Viladecans Sí Se Puede– declinaron presentar can-didato, mientras que los otros cua- tro presentaron a sus cabezas de lis-ta, que recibieron tantos votos co- mo concejales tienen sus grupos.

Diez días antes del primer Pleno se produjo la renuncia al acta del ca-beza de lista del PP, Sergio García, al que sustituyó en el consistorio la nú-mero 3 en la lista, María José Díaz.

BUSCAR LAS OPORTUNIDADESAnte un Pleno Municipal con 15 de sus 25 miembros que se estre-naban como concejales, Ruiz juró el cargo, y agradeció a ICV-EUiA que renovara “el pacto de progre-so para un gobierno de izquierdas” y, a la ciudadanía y las entidades, tanto el apoyo en las urnas como su implicación “para hacer una ciudad mejor”. También esbozó sus prioridades de gobierno, citan-do entre las más importantes “el reto del éxito educativo, la solida-ridad social y la promoción de la ciudad para tener más empresas”.

Ruiz quiso emfatizar que Vila- decans “ha demostrado que el fu-turo se puede cambiar si no se de-jan pasar las oportunidades para hacerlo” y reiteró su “compromiso para seguir luchando junto a la ciu-dadanía por la dignidad de Vilade-cans, por un futuro con más opor-tunidades y menos desigualdades. “Un futuro en el que, entre todos, sigamos convirtiendo los sueños en realidad”, sentenció.

Elecciones. PSC e ICV-EUiA reeditan el gobierno de izquierdas al sumar la mayoría en un Pleno Municipal con siete formaciones

El socialista, que llegó por prime-ra vez a la alcaldía en 2005, vol-vió a recibir el encargo de liderar el gobierno de la ciudad.

Ruiz entrega simbólicamente el bastón de mando a la ciudadanía asistente al primer Pleno Municipal del mandato

6

Page 7: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

57

Juliol 2015 VILADECANS

PRIMERAS IMPRESIONES

Martín BarraCiutadans«Defendemos una nueva forma de hacer política por encima de intereses de los políticos y los partidos»

Carles RuizPSC«Queremos que toda la ciudadanía pueda acceder en condiciones iguales a oportunidades que se creen en la ciudad, que está en condición deliderar la recuperación económica en el Delta»

«Digo con orgullo que soy político y socialista, porque eso es aportar tu esfuerzo para ayudar a los otros y para poner instituciones y economía al servicio de la gente»

José Luis AtienzaICV-EUiA«El pacto de izquierdas ha sido provechoso para la ciudad en unos años en los que el paro ha devaluado el proyecto vital de mucha gente»

Bàrbara LligadasERC«Venimos a poner luz y taquígrafos al Ayuntamiento y no nos encontrarán en macroproyectos que hipotequen el futuro»

Puri GonzálezViladecans Sí Se Puede«Sí se puede governar de otra manera para no dejar atrás a nadie y abrir más el Ayuntamiento a la ciudadanía»

José PadillaPP«Seguiremos con la tarea de control y el trabajo con los mismos objetivos que estos cuatro años anteriores»

Verónica ArasilPSC«Tendemos la mano a los grupos políticos que renuncien a las verdades absolutas y quieran consensos buenos para la ciudad»

Eduard TobaruelaGanemos«Haremos oposición constructiva, pero firme ante los macro- planteamientos y latendencia a hacer una ciudad escaparate»

1234

23

20

5

6 78

9 25

22

10 1312

21 11 19

14

16

1718

24

Montserrat Herena | VSP 46 años. Auxiliar de clínica 24

José Padilla | PP 51 años. Programador informático 20

Pere Gutiérrez | PSC 54 años. Técnico cultural 5

Jordi Mazón | PSC 42 años. Profesor universitario 6

Verónica Arasil | PSC 30 años. Educadora social 7

Rosa Cañisá | PSC 53 años. Administrativa 8

Ricard Calle | PSC 33 años. Maestro de escuela 9

Eduard Tobaruela | GUANYEM41 anys. Funcionario 25

Daniel Gutiérrez | ICV-EUi A 61 años. Metalúrgico 22

15

Elena Alarcón | PSC 40 años. Politóloga 10

Suno Navarro | C’S49 años. Productor de cine 13

Martín Barra | C’S 59 años. Fisioterapeuta 12

Carolina Torres | C’S 31 años. Investigadora científica 14

Alfonso López | C’S 67 años. Arquitecto técnico 15

Bàrbara Lligadas | ERC 32 años. Politóloga 16

Xavier Martín | ERC 34 años. Economista 17

Myriam Moysset | ERC 40 años. Topógrafa 18

Carme Gimeno | PSC 57 años. Comerciante 4

Joaquín Guerrero | PSC 56 años. Programador cultural

3

Gisela Navarro | PSC 37 años. Profesora de secundaria 2

Carles Ruiz | PSC52 años. Politólogo 1

José Luis Atienza | ICV-EUi A 64 años. Trabajador de banca 21

Anselmo Sánchez | PSC 47 años. Administrativo11

María José Díaz | PP49 años. Técnica contable 19

Purificación González | VSP 38 años. Trabajadora social 23

Los 25 concejales

Los contactos de los concejales, en www.viladecans.cat

Puedes ver el Pleno Municipal de constitución del nuevo Ayuntamiento en www.viladecanstv.tv

Page 8: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

El nou govern s’estructura en tres grans àmbits

L’organització se simplifica per establir millor prioritats i per-feccionar la coordinació interna i el serveis a les persones.

El nou govern municipal es va estrenar el 15 de juny amb una nova estructura política que agrupa les competències en tres grans àmbits, cadascun d’ells en-capçalat per un tinent d’alcalde.

L’àmbit de Presidència, que agrupa tots els serveis interns i de govern i la direcció estratègica, té al capdavant a Joaquín Guerrero; l’àmbit de Serveis a la Ciutadania, que inclou tots aquells de prestació de serveis i la cura de l’espai públic, està gestionat per Verónica Arasil; i l’àmbit de Promoció de la Ciutat, que comprèn la promoció eco-nòmica, la planificació territorial i la sostenibilitat mediambiental, està liderat per Pere Gutiérrez.

Altres tres regidors de l’equip de govern seran també tinents d’alcalde amb dedicació com-pleta encapçalant àrees en di-ferents àmbits: José Luis Atienza, Elena Alarcón i Gisela Navarro.

COMITÈS ESTRATÈGICSL’organigrama compta, de nou, amb un regidor referent a cada Districte i amb quatre comitès estratègics interdepartamentals sobre Innovació Educativa, Tec-nologia i Smart City, Comunitat i Hàbitat i Gestió del Territori, a més del Pla d’Inclusió Social, que ja es va iniciar a l’anterior mandat.

Entre les novetats, també hi ha la vinculació entre Seguretat i Convivència, perquè Policia Local i Civisme treballin més estreta- ment; així com la creació d’un ser-vei d’Igualtat d’Oportunitats que agrupa Educació, Serveis Socials, Salut i Igualtat de Gènere.

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8450)

JOSÉ LUIS ATIENZA FERRERO2n tinent d’alcalde de Medi Ambient i Soste- nibilitat. Regidor de Cultura i [email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8404)

JOAQUÍN GUERRERO GARCÍA1r tinent d’alcalde de Presidència i d’Espai Públic i regidor del Districte III

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8308)

GISELA NAVARRO FUSTER6a tinenta d’alcalde de Polítiques d’Innovació. Regidora d’Educació i de Salut

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8505)

PERE GUTIÉRREZ ALEMANY4t tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8204)

VERÓNICA ARASIL GARCÍA3a tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8505)

CARME CRUZ GIMENO BERNERegidora de Comerç i Turisme i de Gent Gran

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8450)

ANSELMO SÁNCHEZ RAMÍREZRegidor de Policia i Protecció Civil i del Districte II

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8206)

DANIEL GUTIÉRREZ SALGADO Regidor de Serveis Socials i de Medi Natural

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8450)

JORDI MAZÓN BUESORegidor de Mobilitat

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8003)

ELENA ALARCÓN MÉNDEZ5a tinenta d’alcalde d’Empreses, Innovació i Ocupació i de Serveis Generals

RICARD CALLE MARTÍNEZRegidor d’Esports

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8203)

[email protected] | Tel. 93 637 94 04

ROSA CAÑISÁ ABANCÓRegidora del Districte I

[email protected] | Tel. 93 635 18 00 (ext. 8303)

CARLES RUIZ NOVELLAAlcalde

Ciutat

Cartipàs. Els serveis interns, la promoció de la ciutat i els serveis a la ciutadania, els eixos

PRESIDÈNCIA PROMOCIÓ DE LA CIUTAT

SERVEIS A LA CIUTADANIA

ALCALDIA

SERVEIS GENERALS

PLANIFICACIÓ TERRITORIAL

EMPRESES,INNOVACIÓ I OCUPACIÓ

Govern i Ciutadania

Comunicació i RelacionsInternacionals

Comerç i Turisme

MEDI AMBIENT I

SOSTENIBILITAT

ESPAI PÚBLIC

IGUALTATD’OPORTUNITATS

SEGURETAT I CONVIVÈNCIA

ACCIÓ COMUNITÀRIA

Cultura i PatrimoniEsportsGent Gran

Serveis SocialsEducació, Salut i Consum

ESTRUCTURAPOLÍTICA MUNICIPAL

8

Medi Natural

Page 9: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

59

Page 10: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

7 10

Actualitat Educació

Suport a les AMPA per promocionar-seComunitat. L’entitat de l’Escola Àngela Roca ha participat en un pla pilot

Durant el curs 2014-2015, l’Ajun-tament ha ajudat a l’AMPA a fer servir les tecnologies per a la ges- tió i la relació amb les famílies.

Igual que la tecnologia s’ha fet un lloc a les aules dels centres educa-tius de la ciutat en els darrers anys, també s’obre camí en un altre espai d’aquesta comunitat, les AMPA. L’Ajuntament, a través de la Xarxa d’Innovació Educativa, ha dut a ter- me durant el darrer curs un pro- grama pilot per apropar el món tecnològic a la feina diària d’aques- tes entitats familiars. La primera en comprovar-ho ha estat l’AMPA de l’Escola Àngela Roca, el centre públic més veterà de la ciutat.

L’actuació ha donat a conèixer eines per a la difusió d’informació, la potenciació de la participació, l’impuls dels projectes i la gestió de la feina, entre d’altres. A l’AMPA

Esperit emprenedor des de ben joves

LA VALORACIÓ

Esther RuizMembre de l’AMPA de l’Esc. Àngela Roca«Ha estat molt profitós perquè tant la interacció amb les famílies com la informació que reben ha anat millorant»

Pepi ViladomsMestra de l’Escola Àngela Roca«La transformació de l’AMPA ha estat molt gran i s’ha enriquit molt la seva feina, que arriba molt més enllà»

ja tenen web i perfil de Facebook per suplir les circulars i el boca- orella i, per al proper curs, volen crear una aplicació mòbil per ac-cedir a tots els seus serveis.

La intenció municipal és anar

Sandra FortunyMare d’alumne de l’Esc. Àngela Roca«Les xarxes socials, avui en dia, estan de moda, així que aquesta iniciativa és una manera de socialitzar l’AMPA»

estenent aquesta experiència que permet revalorar la feina de les AMPA arreu dels centres els pro-pers anys i, ja en el curs 2015-2016, a tres o quatre més. Més informació a xie.viladecans.cat

Un dels tallers familiars

300 famílies reben orientacióMés de 300 persones han par-ticipat el curs 2014-2015 en la trentena de xerrades i tallers proposats per l’Ajuntament a través del pla de formació de fa-mílies per donar resposta als in- terrogants més freqüents en l’educació, com l’autoestima, l’alimentació, els transtorns de la parla, les normes i els límits, el gust per la lectura o el pas de la infància a l’adolescència. Les activitats es van fer en catorze equipaments educatius.

Coneixements

Més d’un centenar d’estudiants de 5è de Primària de les escoles Can Palmer, Enxaneta i Montserra- tina van posar punt i final, l’11 de juny, a la seva participació en el projecte Cultura Emprenedo-

ra a l’Escola. L’acte va servir per al lliurament dels diners recap- tats per a les cooperatives escolars creades a quatre entitats socials: Creu Roja, Unicef, l’Obra Social Sant Joan de Déu i ASDIVI.

Aquesta ha estat la tercera edi-ció del projecte, impulsat per la Diputació amb la col·laboració de l’Ajuntament, que té com a objectiu generar valors d’emprenedoria, creativitat i innovació entre els

més petits, així com apropar-los a la realitat laboral. Els padrins de l’activitat han estat Jordi Bordas, del Forn Santacreu; Teresa Carrete-ro, de l’empresa Joquer; i Montserrat Macián, de la Farmàcia Macián.

Valors. Alumnes de cinquè de Primària de tres escoles aprenen valors empresarials i socials

Més d’un centenar d’infants han estat partíceps de la tercera edició d’aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament

Page 11: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Juliol 2015 VILADECANS

Reenganxats als estudisSegona oportunitat

Confiança. Creixement. Motivació. Canvi. Són algunes de les paraules que es repeteixen quan es parla amb joves de la seva participació al Programa de Formació i Inserció que es va tancar el juny a Can Calde- ron. Es tracta de 51 joves que no van obtenir el graduat d’ESO i que, així, s’han reenganxat als estudis. S’ha ofert formació en un àmbit laboral –administració, comerç, infor-màtica o fontaneria– i suport per preparar les proves d’accés a Cicles Formatius i del graduat d’ESO.

Tres de cada cinc participants han superat el repte i s’han pogut preinscriure per al proper curs. Destaca el grup d’administració, en què el 86 % ho ha aconseguit. D’entre els seus 14 integrants, un any enrere tan sols tres volien se-guir estudiant. Ara, tots i totes di-uen que ho volen fer.

La formació els ha suposat una alça de l’autoestima. Valoren, més enllà del que han après, el suport personal rebut. I la majoria mira ara cap a noves metes. El grup que ha cursat administració al Programa de Formació i Inserció

Dues accions per prevenir: Projecte Òrbita i Campus Ítaca

Alumna i empreses participants al Projecte Òrbita en l’acte de lliurament de diplomes

511La motivació pels estudis entre el jovent no sempre és la ma-teixa i, per això, diverses acci-ons la treballen per mostrar- los la importància d’una bona formació per accedir al món laboral i la realitat d’aquest.

El 10 de juny es va tancar una nova edició del Projecte Òrbita, en què 37 alumnes de 3r i 4t d’ESO amb dificultats de motivació han realitzat du-rant el curs estades formati-ves en entorns laborals reals.

En aquesta iniciativa de l’Ajun-tament i la Generalitat hi han col·laborat gairebé una quaran-tena d’institucions, escoles, ins-tituts i empreses locals.

Un dels participants, Mario Jiménez, de l’Institut Miramar,

calificava l’experiència de “po-sitiva” i valorava que ha “après moltes coses de cuina, el que volia”.

Per una altra part, sis alum-nes de 3r d’ESO de l’Institut Jo-sep Mestres i Busquets partici-pen aquest estiu en el Campus Ítaca de la Universitat Autòno-ma de Barcelona. Amb la realit-zació de tallers, debats il’elabo-ració d’un projecte, l’activitat pretén incentivar-los a conti-nuar la seva formació acadè-mica, una vegada acabin l’eta-pa obligatòria al final del pro-per curs, tot donant-los la visió de la universitat real més enllà de la teoria.

Vencedors del Certamen Nacional de Lectura en Veu AltaPremis

Celia Castellano, Bernat Godayol i Javier Miranda, tres estudiants del Col·legi Sant Gabriel, van resul- tar guanyadors de l’11è Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lec-tura en Veu Alta. Ho van fer a la

categoria de lectura col·lectiva de 2n cicle d’ESO, en què cadascun lle-gia un personatged’un text per as-solir una lectura dramatitzada. Al concurs, que va celebrar la final al Teatre Nacional de Catalunya, hi

van participar més de 70.000 es-tudiants en cinc categories.

PREMI EDURECERCAD’altra banda, l’estudiant Carla Martínez, alumna de l’Institut Jo-

sep Mestres i Busquets, va recollir el 17 de juny un dels guardons dels tercers Premi Edurecerca, que atorguen diferents institucions del Baix Llobregat, pel seu treballde recerca, “L’Almafà i la creació d’una revista”. Es tracta del guardódel Centre d’Estudis Comarcals, que premia la recuperació del pa-trimoni històric.

Segueix la informació educativa a les xarxes socials amb #exiteducatiu

Page 12: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Actualitat Empresa i ocupació

La jornada, al Museu-Ca n’Amat, va tenir una trentena de participants

L’Ajuntament va impulsar el 17 de juny una nova trobada empresarial – la quarta en l’últim any–; aquesta vegada amb la relació entre l’em-presa i la universitat com a eix.

Amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels, l’administració local va voler ser catalitzadora d’una rela-ció que no sempre és fàcil d’aconse-guir, però que sol ser profitosa per a ambdues parts. A l’empresa, l’aju-da a créixer i trobar serveis i pro-ductes innovadors tot aprofitant-se dels coneixements i investigacions

del món acadèmic, que es beneficia, per la seva banda, de l’aplicació del treball en entorn real.

L’expert Josep Pey va animar a “ser més competitius compartint el talent entre els actors presents en un mateix territori” i va apuntar que, per tenir futur, “s’ha de fer de forma que reverteixi en la societat”.

CONEIXEMENT I ECONOMIAEntre els exemples de col·labo-ració hi ha el d’una empresa que distribueix fruita congelada arran d’un mètode desenvolupat per la universitat o el de l’empresa local ACKSTORM, que ha obert una nova via de negoci tecnològic a partir d’un contacte amb la UPC.

Josep Yufera, delegat del rector de la UPC, va assegurar que és “una relació natural que connecta el coneixement amb el món econò-mic”, mentre que l’alcalde Carles Ruiz va destacar “les possibilitats d’innovació” que comporta per obrir nous camps i generar nous llocs de feina”.

Pont entre universitat i empreses localsViladecans&Co. L’Ajuntament va animar a buscar sinergies amb la Jornada Km 0

La ciutat aprofundeix en l’aposta per esdevenir un ecosistema pro-pici per a l’activitat empresarial i, per tant, amb més ocupació.

7 12

El teixit empresarial a la ciutat es mou, tot i les dificultats econòmi- ques. Viladecans Atenció a les Em-preses ha atès més de 400 consul-tes en els primers tres mesos de funcionament del servei, que cen-tralitza la informació i les gestions relacionades amb l’emprenedoria i l’activitat empresarial.

Aquesta oficina es va posar en marxa el centre municipal Can Calderon al febrer per facilitar-ne els tràmits tant a les empreses com a les persones emprenedores.

ELEVAT INTERÈS EMPRENEDOREn concret, el servei adreçat a les persones que volen muntar un negoci, el Punt d’Atenció a l’Em-prenedor (PAE), es va situar com el tercer amb més atencions de la província, d’entre els 26 que hi ha en funcionament.

El PAE, amb el suport del Mi-nisteri i la Diputació, va atendre 25 persones, el 95 % de les quals apostava per donar-se d’alta d’au-tònoms i el 5 % restant, per crear una societat limitada.

Les conclusions de la jornada, al Blog Empresarial decancalderon.info

Bona estrena de Viladecans Atenció a lesEmpreses

Tràmits

Miquel VilaltaPérez Camps«És una acció que val molt la pena, perquè et permet posar cares i noms per poder saber a quina porta picar del món universitari. El 60 % del nostre negoci es basa en el làser i a la UPC de Castelldefels tenim un institut referent mundial en fotònica, i segur que podem col· laborar»

Roberto EstéfanoMannol Lubricantes«L’excel·lència que es dóna a nivell intelectual a la universitat, complementada amb la part pràctica del dia a dia de l’empresa, pot permetre’ns créixer i ser més competitius en el mercat»

OPINIONS

L’oficina centralitzada ha rebut més de 400 consultes en els tres primers mesos de vida

Sergi FusterC2EB«Això és el primer pas d’una connexió natural, perquè l’empresari ha de tenir clar que tot sol no arribarà mai on pot arribar acompanyat. El model empresarial està canviant i la connexió entre entitats públiques, sistema educatiu i empresa és cabdal»

Edifici Can Calderon - c. Andorra, 64Dl.-dv.: 9-14 / dm. i dj.: 16.30-18.30 h (tancat a la tarda el juliol i l’agost)Tel: 93 635 29 [email protected]

Page 13: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

E P CS E I A L VILADECANSJuliol 2015

13

Page 14: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Tres. Dos. Un. S’aixeca el teló. Surten a l’escenari –una plaça de Viladecans repleta de gent de totes les edats– uns artistes que fan gau-dir tothom d’una gran es-tona. Es baixa el teló. Títol de la pel·lícula? Festival de Teatre Al Carrer.

Any rere any, el primer cap de setmana de juliol l’espai públic de la ciutat presenta un còctel cultural fresc, creatiu i di-vertit que ningú no es vol perdre. Una cita estival clàssica, però sempre diferent. Enguany, del 3 al 5 de juliol, en la se- va 26a edició, el Festival de Teatre Al Carrer tindrà una de les programacions més eclèctiques de la se-va història, en què totes les arts de carrer tenen cabuda. CA N’AMAT, NOU ESCENARI El festival serà, un any més, un es-pectacle per a totes les edats, tot i que algunes de les activitats més es-pecífiques per als infants se cen-

tren, entre les set i les deu del ves-pre, al parc de Can Xic, als jar-

dins de Magdalena Modolell (darrera l’Ajuntament) i al Museu de Viladecans-Ca n’Amat, que s’incorpora com a escenari del festival

després de la seva posada en marxa el passat mes de gener.

PROGRAMACIÓ ECLÈCTICAEl festival tornarà a portar com-panyies de diferents llocs d’Euro-pa, i també una nascuda a l’Àfri-

ca, al costat de propostes d’arreu d’Espanya i, com no pot ser

d’altra forma, de creacions locals, que enguany són quatre. Entre les propos-tes més destacades, hi tro-bem les de la companyia

de circ Acrobarouf, el tea- tre silenciós d’Obskené, el

cabaret de The Chanclettes, la dialèctica d’Impro Barcelona, el xou de Sirqus Alfon, la màgia d’Ola Muchin, els focs de Karna-vires, les acrobàcies d’Afro Jungle Jeegs o les titelles de Teatre Nu.

Quan encara no s’ha apagat la música de barri de les revetlles i encara estan calen-tes les cendres de les fogueres, ens apareix juliol, i amb el juliol ve el Teatre al Carrer. De fet, hi ha més que teatre el primer cap de setmana de juliol: hi ha circ, hi ha ma-labarismes, hi ha foc. Hi ha Arts de Carrer.

Un any més el teatre aparta els cotxes del carrer i recupera l’escenari on va néi-xer: l’aire lliure, amb les places com a sòl i el cel com a sostre. És l’espectacle sense xarxa, sense trampa ni cartró, on la parau-la fa més lloc al gest, a la pirueta, al movi-ment dels cossos. Són tres dies en què el teatre recupera les arrels de quan el tea-tre era un art del poble, amb el poble i per al poble, quan les companyies ambulants improvisaven escenari i decorats a la pla-ça del poble.

Aquest any 2015, com cada any, cal po-sar-se sabatilles còmodes i caminar pels nostres carrers, aturant-nos aquí o allà on els rius de gent i el teatre al carrer ens porti, fins i tot al museu de Ca n’Amat on, a més, hi ha una exposició dels 25+1 anys de la pe-tita història del festival. És un cap de set-mana per convidar les amistats a que ens acompanyin per treure’ns d’una vegada per totes el “sambenito” de ciutat dormito-ri. Som una ciutat viva, jove i desperta que batega amb els batecs de la gent que om-ple els carrers d’alegria de viure i de con-viure, que es vesteix amb el vestit de fes-ta major, de festa gran per a petits i grans.

Entra algun raig de sol entre els núvols de la crisi i una altra vegada tindrem com-panyies internacionals, en què com passa a Europa, es barregen “juntos y revueltos” francesos, belgues, grecs, suecs, al costat de companyies del país i de les Espanyes. Us convidem a gaudir dels dies llargs i les nits curtes d’aquest juliol amb l’alegria me-diterrània per demostrar que, malgrat tots els pesars, el carrer és nostre, encara.

JOSÉ LUIS ATIENZARegidor de Cultura i Patrimoni

El carrerés nostre

E P CS E I A L

26è Festival de Teatre Al Carrer

El teló s’aixeca al carrerMés d’una trentena d’espectacles omplen la ciutat durant tres dies

Els experiments escènics dels suecs Sirqus Alfon tancaran la nit de divendres i dissabte

Propostes de companyies de

França, Suècia, Bèlgica, Polònia i Kenia estaran al

costat dels espectaclesnacionals i de lescreacions locals

El parc de Can Xic i els jardins de Magdalena Modolell,

darrere de l’Ajuntament, comptaran amb diferents

instal·lacions lúdiques per als més petits

14

Page 15: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Coneix les companyies presents i els seus espectacles

VILADECANSJuliol 2015

3

Un mag maldestre i tan despistat que no és conscient que els seus trucs li ocorren de pura casualitat. Però ell creu que és el millor mag del món. Qui som nosaltres per fer-li saber la veritat?

CIA. ADRIÁN CONDEEl Gran Braulio

Una creació de Daniel Sánchez Rodríguez i Roberto Carlos Rodrigues Ramalho que sorgeix de l’impuls de crear un espectacle fresc i dinàmic amb format de carrer, en el qual la tècnica de mala-bars i l’acrobàcia complementen la comèdia.

MALABREIKERSMalabreikers Show

El mag Osvaldo Drevno sorprèn amb les seves extravagants i imprevisibles il·lusions. Artista poc convencional, en lloc de tenir una assistent nor- mal, desenvolupa els seus trucs amb l’ajuda d’una gallina i d’altres personatges sorpresa.

OLA MUCHINKukuryku

MÀGIA ITITELLES

Dissenyat per divertir-se en família, aquest ar-tilugi semblant als autos de xoc permet gaudir a gent de totes les edats. La principal novetat és que no utilitza energia elèctrica, només la nostra força, empenyent-lo amb els peus.

LA RESIDUALEcoXoc

INS-TAL·LA-

CIÓ

Una trobada explosiva entre lluitadors que s’enfronten sobre un ring mitjançant l’art de la improvisació, marcada per la voluntariat de les persones espectadores, que també decideixen qui s’emportarà la glòria del triomf.

IMPRO BARCELONACath Boom Punch

IMPRO-VISACIÓ

50 MIN

L’artesà Toni Tomàs aposta per recuperar el car-rer com a espai d’oci i socialització. Des que va conèixer el Sr. Tonet per casualitat ha reconstru-ït algunes de les seves històries per transfor-mar-les en jocs fets amb materials en desús.

TOMBS CREATIUSL’estrany viatge del Sr.Tonet

Un espectacle temptador i provocatiu, que vol retre homenatge a la pluralitat i la diversitat de moltes tradicions històriques i culturals que, amb el temps, hem anat guanyant amb l’intercanvi popular i multirracial.

LA COMPANYIA DEL FOCGirafoc

FOCS

El xou més esbojarrat i compromès de The Chanclettes, que celebren 20 anys de carrera. Un cabaret contemporani cosmopolita que fa un retrat hilarant de la societat que ens envolta i de temes socials i polítics d’actualitat.

THE CHANCLETTES#DPUTUCOOL

CABARETHUMOR

La història de la conquesta espacial està marca- da per personatges tan valents com enginyosos. Quan tres atabalats decideixen afrontar el mite més prestigiós del món modern, de sobte la con-questa espacial es converteix en… especial!

CIE. TAC O TACConquête Spéciale CIRC

Taller de maquillatge infantil, amb maquillat-ges a l‘aigua i antial·lèrgics. Amb colors visto-sos i realitzats per maquilladors professionals. Aprèn a maquillar-te tu mateix seguint els con-sells dels dinamitzadors o deixa’t fer.

XTRARRADIO EXPECTACLESMakiart

Seguint els passos de Lope de Vega, Fuenteovejuna surt al carrer per presentar en clau contemporània aquest clàssic de sempre. Una adaptació amb set actors que interpreten enèrgicament els conflic- tes entre el poder dominador i la tirania del poble.

OBSKENÉFuenteovejuna TEATRE

50 MIN

50 MIN.

20 MIN

20 MIN.

55 MIN

18 MIN

ORDENATS ALFABÈTICAMENT

Instal·lació lúdica de 25 originals jocs de gran format realitzats a partir de la recuperació d’objectes. La ferralla va donant forma a diferents animals (flamenc, aranya, gos, vaca, etc.) amb els quals els infants gaudeixen interactuant.

CIA. KATAKRAKAnimalada

15

INS-TAL·LA-

CIÓ

MÀGIA ICLOWN

55 MIN

INS-TAL·LA-

CIÓ

INS-TAL·LA-

CIÓ

Tres tipus de festa en una caravana sense cap preocupació més que divertir-se, ser feliços i compartir-ho amb els altres. Solament necessi-ten dues coses: música i beguda! Fins a on po-den arribar per aconseguir-ne un glop?

THE FUNES TROUPFunes Van

50 MIN

CIRC IHUMOR

Una diva de la música negra americana es tro-ba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, viu entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit.

TEATRE NU

Mrs. Brownie

L’ull pot veure els diferents colors. Però, el cos pot transmetre’ls? La plasticitat del movi-ment corporal ens apropa a una experiència de sensacions sinestèsiques en una proposta amb segell local.

BICICLETES SENSE RODESColors

20 MIN

TEATRE IDANSA

60 MIN

TITELLES I MÚSICA

50 MIN

CIRC IDANSA

DESTACAT

DESTACAT

Al ritme de música africana, sis joves acròbates de Kenya amb molta creativitat i una tècnica extraordinària apresa als carrers de Nairobi proposen un intens i únic espectacle acrobàtic i circense que no deixa indiferent l’espectador.

AFRO JUNGLE JEEGSControl total

CIRC 30 MIN

DESTACAT

DESTACAT

Troba’ns i tuiteja a @AlCarrerVilaTota la informació al teu mòbil a través de viladecans.mobi

TEATREI CIRC

60 MIN

Tornen aquells temps en els quals el barber, a més d’arreglar la barba i el pèl, entretenia els seus clients. Tres aspirants a barber s’ho prenen al peu de la lletra i animen tothom que hi ha a la sala d’espera, o sigui, els espectadors.

TEATRO NECESSARIONuova Barberia Carloni

MÚSICA I CLOWN

45 MIN

Espectacle d’arts de carrer en què la màgia del pallasso ens arriba a través de la música. Una mini- orquestra formada per concertina, guitarra i jo-guines sonores a les mans del públic ens convida a interpretar cançons entre jocs de malabarisme.

MARTADEMARTEPapanatas Band

Page 16: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

16

E P CS E I A L

26è Festival de Teatre Al Carrer

Coneix les companyies presents i els seus espectacles

PIRO-TÈCNIA

TEATRE

CLOWN

CIRC I CLOWN

MUSICA

CIRC I MÚSICA

CIRC

CIRC

CONTA-CONTES

MÀGIA I CLOWN

CIRC

THE PENGUINS - REGGEA PER A XICSPugem al tren MUSICA

55 MIN

70 MIN

75 MIN

45 MIN.

45 MIN.

45 MIN

50 MIN

35MIN

45 MIN

50 MIN.

50 MIN.

50MIN

Un viatge en el qual es convida a l’espectador a compartir, juntament amb els actors o al voltant d’ells, uns rituals festius o salvatges que han marcat la història de la humanitat, envoltats de màquines infernals, marionetes mecàniques, focs i pirotècnies.

KARNAVIRESTumulte

Quan es va estrenar, fa 150 anys, “The Incredi-ble Box” va ser un èxit. La gent hi anava buscant la raresa, però ells mostraven l’excel·lència. Ara, tres homes, intenten mantenir la grandesa del show. Però la genialitat no s’hereta. O sí?

CIA. LA TALThe Incredible Box

Ricky era un tenista d’èxit. No hi havia torneig que se li resistís. Però un dia, un desafortunat test antidòping va acabar amb la seva carrera i ara, en plena crisi dels quaranta, es llança als carrers per tractar de demostrar el seu talent.

LA MANO JUEVESRicky, el professor de tennis

Amb les seves dubtoses aptituds circenses, Dimitri encarna el clown en clau d’humor absurd que fa que el el públic s’enamori gaire-bé a l’instant. Ens parlarà de la seva vida sense deixar de fer-nos riure.

EL GRAN DIMITRIThe Great Circus Show

Els ritmes desenfrenats, balcànics, funkies, cari-benys, amb estructures jazzístiques i espais per a improvisacions es combinen amb arran- jaments propis i coreografies originals en aquest espectacle musical itinerant.

SIDRAL BRASS BANDRed Red Wine

Explosiu i original espectacle amb escenes de lluita, làsers, body building i efectes especials per part d’uns personatges a cavall entre herois d’acció indefinits, estrelles del pop i personat-ges de videojocs. Tot, amb un humor molt agut.

SIRQUS ALFONSirqus Alfon

Amb una escenografia imponent, quatre expe- rimentats artistes de circ desenvolupen un exuberant espectacle inspirat en la pel· lícula The Blues Brothers. Malabars, monocicles i llit elàstic es combinen amb equilibris i acrobàcies.

CIRCO LOSXarivari Blues

Després de recórrer mig món amb el Cirque du Soleil, el belga Antonio Terrossos, el francès Raphaël Erau i el grec Kritonas Anastasopoulos ens proposen un món absurd i de clown amb acrobàcies al màstil xinès i la bàscula.

ACROBAROUFScratch

Espectacle de petit format en què els contes són els protagonistes. Ens els apropen dos vi-atjants estranys i molt curiosos acompanyats d’un carro carregat d’històries que han anat recollint per arreu al llarg dels anys.

LA GUILLA TEATREUna carretada de contes

Un pallasso disfressat de persona arriba tard al seu espectacle i només acompanyat per una maleta on, per sort, hi cap un món, i al seu món un petit camerí amb el qual el protagonista treu-rà més d’una rialla al públic assistent.

CIA. ADRIÁN CONDEPiccolo Camerino

DANSA 30 MIN.

La companyia de dansa experimental barce- lonina Iron Skulls representa un món post- apocalíptic on, mitjançant la dansa experi-mental, es forma un grup de supervivents que inicien un viatge cap a una zona segura.

IRON SKULLS CO.Sinestesia

Kanbahiota significa tombarella en brasiler. I el grup en fa moltes en els seus espectacles. En aquest, el trio protagonista es converteix en les tres potes d’una taula que haurà de sustentar un circ aban-donat amb els seus trapezis, cordes i malabars.

KANBAHIOTA¡Vaya circo!

The Penguins tornen amb el segon disc del seu projecte “Reggae Per a Xics” amb la mateixa filo-sofia de sempre: apropar la música jamaicana als més petits de la casa, a la vegada que recupe-rar temes populars i tradicionals de Catalunya.

STREET STYLE¿Qué harías tú por ellos?

DANSAURBANA

30 MIN

El grup viladecanenc de danses urbanes Street Style, amb el suport de Rupi Creaciones, torna a participar al festival i ho fa amb una proposta molt propera a la realitat social que busca tocar la fibra de tothom.

El grup local de dansa Dreambox s’ha conver-tit en un dels asidus del festival en les darreres edicions demostrant que la creació local té ga-nes de despuntar. Les ombres són les protago-nistes del seu nou muntatge..

DREAMBOXSombras

3 DIES 35 ESPECTACLES 78 ACTUACIONS

DESTACAT

DESTACAT

DESTACAT

DANSAURBANA

30 MIN

La coreògrafa i ballarina Isabel Ollé ha treballat en un taller de dansa i moviment amb persones grans de Manresa i Viladecans per potenciar la memòria i el benestar, però també per reivindicar el paper del col·lectiu en la producció cultural.

PROJECTE COMUNITARIPunt de Trobada DANSA 20

MIN

Recuperant la senzillesa de la nostra infància,us presentem aquest nou invent: tres dracs fets de drap com si els haguéssim recuperat d’aquell món fantàstic. Com aquell peluix que et fa l’àvia o l’ésser imaginari que et fas amb el tovalló.

EFÍMERTraps

ANI-MACIÓ

30 MIN

Page 17: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

DIVENDRES 3 DE JULIOL

19 h19.1519.3019.4520 h20.1520.3020.4521 h21.1521.3021.4522 h22.1522.3022.4523 h23.1523.3023.4524 h00.1500.3000.4501 h01.1501.30

Plaça Parc de Carre Sol-c. Jardins de Museu- Rambla Carrer del Carrer de d’Europa Can Xic Jaume Abril M. Modolell Ca n’Amat Modolell Doctor Reig Sant Joan

The Incredible BoxTeatre

SinestesiaDansa

ScratchCirc

Malabreikers ShowCirc i dansa

Xarivari BluesCirc

This isSirqus AlfonCirc i música

Ricky, el professor de tennisCirc

TumultePirotècnia **

Animalada/EcoXocs Instal.l.

PiccoloCamerinoMàgia i clown

Nuova BarberiaCarloniCirc i teatre

Makiart Instal·lació

L’estrany viatge del Sr. Tonet Instal·lació

ConquêteSpéciale Circ *KukurykuMàgia i titelles

#DPUTUCOOLCabaret/humor

KukurykuMàgia i titelles

Red Red WineMúsica ***

TrapsAnimació

TrapsAnimació

PapanatasBandMúsica/Clown

KukurykuMàgia i titelles

17

ConquêteSpécialeCirc *

Els espais del festival i els horaris de les actuacions

VILADECANSJuliol 2015

* Espectacle itinerant fins a la plaça de Saint Herblain

* * Espectacle itinerant fins al parc del Torrent Ballester

*** Espectacle itinerant fins a la plaça de la Vila

Una carretada de contesContacontes

Mrs. BrownieMúsica i titelles

ColorsTeatre i dansa

SombrasDansa urbana

Troba’ns i tuiteja a @AlCarrerVilaTota la informació al teu mòbil a través de viladecans.mobi

Page 18: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

18

E P CS E I A L

26è Festival de Teatre Al Carrer

DISSABTE 4 DE JULIOL

19 h19.1519.3019.4520h20.1520.3020.4521 h21.1521.3021.4522 h22.1522.3022.4523 h23.1523.3023.4524 h00.1500.3000.4501 h01.1501.3001.45

Plaça Parc de Can Xic Carrer Sol-c. Jardins de Museu- Rambla d’Europa Jaume Abril M. Modolell Ca n’Amat Modolell

DIUMENGE 5 DE JULIOL

19 h19.1519.3019.4520 h20.1520.3020.4521 h21.1521.3021.4522 h22.1522.3022.45

Plaça Parc de Can Xic Carrer sol-c. Jardins de Museu- Davant Rambla Carrer de d’Europa Jaume Abril M. Modolell Ca n’Amat Atrium Modolell Sant Joan

Els espais del festival i els horaris de les actuacions

XarivariBluesDansa

¡Vaya Circo!Circ

Funes VanCirc i humor

Ricky, el professor de tennisCirc

The Great Circus ShowClown

Catch Boom PunchImprovis.

El Gran BraulioMàgia i clown

PiccoloCamerinoMàgia i clown

Makiart Instal·lacióL’estrany viatge del Sr.Tonet Instal·lacióPugem al TrenMúsica

PapanatasBandMúsica/Clown

TrapsAnimació

TrapsAnimació

GirafocPirotècnia

Fuente-ovejunaTeatre

Una carretada de contesContacontes

Control total Circ

* Espectacle itinerant fins a la plaça de Saint Herblain

* * Espectacle itinerant fins al parc del Torrent Ballester

¡Vaya Circo!Circ

SinestesiaDansa

Funes VanCirc i humor

ScratchCirc

This isSirqus AlfonCirc

KukurykuMàgia i titelles

Malabreikers ShowCirc i dansa

The Great Circus ShowClown

Catch Boom PunchImprovisació

TumulteFoc **

El Gran BraulioMàgia i clown

Nuova BarberiaCarloniTeatre i circ

Makiart Instal·lacióL’estrany viatge del Sr.Tonet Instal·lacióPugem al TrenEspectaclemusical

#DPUTUCOOLCabaret/humor

PapanatasBandMúsica/Clown

TrapsAnimació

ConquêteSpéciale Circ *

KukurykuMàgia i titelles

TrapsAnimacióKukurykuMàgia i titelles

ConquêteSpéciale Circ *

Red Red Wine Músicaitinerant

Fuente-ovejunaTeatre

Una carretada de contesContacontes

Control total Circ

Mrs. BrownieMúsica i titelles

AnimaladaInstal·lació EcoXocs Instal·lació

AnimaladaInstal·lacióEcoXocs Instal·lació

Punt de trobada Dansa

¿Qué harías tu por ellos?Dansa urbana

SEPARA AQUESTES PÀGINES CENTRALS I EMPORTA’T A LA BUTXACA TOT EL QUE HAS DE TENIR A MÀ PER GAUDIR DEL FESTIVAL

Page 19: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Plaça Parc de Can Xic Carrer Sol-c. Jardins de Museu- Rambla d’Europa Jaume Abril M. Modolell Ca n’Amat Modolell

19 619

Page 20: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

1820

Bona temporada del Club Bàd-minton Viladecans al Circuit Català, conformat per 19 proves. Volymyr Kazpinsky es va pro- clamar campió en categoria D, amb quatre victòries parcials. Per la seva part, Òscar Muñoz va ser tercer en categoria A. A la base, Marta González va ser sotscampiona en sub-13, cate-goria en la qual Martina Alber-tín fóu tercera. Mateixa posició d’honor per a Eric Sánchez en sub-11. Joana Rico va ser sego-na en sub-9.

El planter de l’Atletisme Vila- decans segueix treient pit a ni-vell català. Al Campionat de Ca-talunya, disputat el 13 de juny a Castellar, Àlex Cemborain va proclamar-se campió en benja- mins en 1.000 m marxa i Neus Núñez,sotscampiona en alevins en els 60 metres llisos. I, en in- fantils, altres quatre joves van acaronar el podi, en ser quarts: Julio Oteros (60 m); Jesús Hur-tado (1.000 m. obstacles); Víctor Cemborain (3.000 m marxa) i Donae Senaoui (3.000 m).

Els resultats han acompanyat la feina en diversos equips de fut-bol formatiu durant la tempo-rada. A la UD Viladecans, qua-tre conjunts van ser campions i han aconseguit l’ascens: l’In-fantil A puja a Preferent i el Ben- jamí A, a Primera; igual que el femení juvenil-cadet. També ha ascendit l’infantil D a Primera. Pel que fa al Sector Montserra- tina, en futbol 7, l’Aleví D i el prebenjamí A també s’han pro- clamat campions del seu grup, assolint l’ascens.

Viladecans va preestrenar el 4 de juny, en exclusiva a Atrium Viladecans i amb la presència de la marxadora local Beatriz Pascual, el documental ‘Cap a la Meta. Amb esforç i sacrifici no n’hi haurà prou’, coproduït per TV3 i les productores Clack i Dominio Digital, sobre la pre-paració de tres atletes, un dels quals la viladecanenca, per als Jocs Olímpics de Londres del 2012. Una setmana més tard, l’11 de juny, s’estrenava al programa ‘El Documental’ del Canal 33.

Podium Viladecanss’estrena amb 125 hores d’activitats setmanals

BÀDMINTON

Kazpinsky guanya el Circuit Català

ATLETISME

Cemborain, campió de Catalunya benjamí

FUTBOL

Sis títols per al futbol de base local

ATLETISME

Documental olímpic sobre Bea Pascual

Disposa de tres sales per a activitats

FOTONOTÍCIA

La Festa del Joc i l’Esport, punt i seguit per als infantsProp de 1.500 infants de 27 clubs i escoles que van participar al llarg del curs en els Jocs Esportius Esco-lars van posar el colofó a la temporada amb la tra-dicional jornada lúdica de la Festa del Joc i l’Esport. L’Ajuntament va lliurar-los les medalles i va organitzar una matinal de jocs espor-tius el 6 de juny.

El trofeu per a l’entitat amb més diversitat esportiva va ser per a l’Escola Pau Ca- sals i els premis al joc net ,per a l’aleví de l’Escola Marta Mata en futbol, i per al de l’Escola Germans Amat Targa, en bàsquet.Aquesta competició d’es-port no federat es va aco-miadar així fins al proper curs escolar.

Actualitat Esports

Equipaments

El centre esportiu ofereix el pro-grama de referència mundial d’entrenament Les Mills i, també, incorpora classes virtuals.

El segon poliesportiu municipal ja ha obert les portes. Podium Vi-ladecans, igual que Atrium Vila-decans –amb el qual es compar-teix l’abonament–, ofereix cada setmana 70 hores d’activitats diri- gides i altres 55 hores d’innova-dores sessions virtuals indoor de ciclisme i també de walking –amb ús de màquines el·líptiques i que s’ofereix en exclusiva a la ciutat–.

PROGRAMA D’ENTRENAMENTEn aquesta oferta, hi ha 25 activitats diferents, entre elles el programa d’entrenaments Les Mills, reco-negut mundialment i utilitzat als millors centres de fitness d’arreu, i que desenvolupa activitats com el Body Pump, el Body Combat i el Body Balance.

També s’incorporaran algunes activitats que tenen gran accep-tació a Atrium Viladecans, com el Zumba i l’Aquagym.

Durant els primers dies de funcionament de la instal·lació s’estan duent a terme master class de presentació de les activitats, que s’aniran implantant progressiva-ment al llarg del mes de juliol.

Page 21: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

19 621

Juliol 2015 VILADECANS

Primavera amb raresesBiodiversitat

Els espais naturals del Delta del Llobregat no deixen de sorprendre. Al tram final de la primavera, s’hi van observar per primera vega-da en aquest indret tres espècies d’ocells propis d’altres continents –la gavina polar (Larus glaucoides), la xivita maculada (Actitis macu-larius) i l’abellerol gola-roig (Me-rops persicus)– refermant l’espai natural com un magnífic indret de descans en les rutes migra-tòries pel litoral mediterrani.

El 14 de maig es va poder ob-servar a la mateixa gola de la lla-cuna del Remolar una xivita ma-culada, un ocell d’origen americà. Quatre dies més tard, s’observava una gavina polar (que es reprodu-

eix des del Canadà als països es-candinaus) al tram final del riu, una autèntica raresa, ja que era la segona observació a Catalunya.

Per últim, el 6 de juny es va po-der fotografiar des de l’aguait de la maresma del Remolar un abe-llerol gola-roig, que es reprodueix entre el Marroc i l’Índia, i que a pe- nes s’atansa a Catalunya.

La Jugateca clou temporada Sensibilització ambiental

Prop de 400 infants han parti-cipat en la primera edició de la Jugateca Ambiental, un espai per apropar de manera lúdica als nens i nenes a la sostenibili-tat ambiental, que es va instal·lar al parc de la Torre-roja cada diu-menge a les 11 del matí entre el 8 de març i el 7 de juny.

S’hi van organitzar 12 activitats, amb més de 150 infants en total, i una jornada festiva final que va aplegar més de 200 participants. L’activitat la impulsa l’Àrea Me-tropolitana de Barcelona i la de-senvolupa l’Associació de Veïns Parc de la Torre Roja. El setembre tornarà una nova temporada.

Medi Ambient

La gavina polar sorprèn al Delta

Page 22: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

19

comunitat

facebook.com/ajuntamentdeviladecanswww.viladecans.cat

Tuitladecans

TUITS AMB EL HASHTAG #Viladecans

@MiguelMeteo 5 JUNY

Fregant els 29°C estem ara a #Viladecans !! Ambient de ple estiu! #caloret #meteo

@albertduran75 5 JUNY #viladecans Com cada any.....catifa per Corpus!!!! Fem tradicions, fem poble, fem pais!!!!

@XBR71 7 JUNY Per vuitè any consecutiu, a la #caminada #solidària de #Viladecans @ViladecansTweet @UnileverSpain

@albertorv76 22 GEN Quan el camí de l’estació a casa es converteix en la tra-vessa del desert. #calor #Vi-ladecans #paradístropical

@luis_nx01 11 JUNY Felicidades a @blligadas y a ERC por volver a revista del ayuntamiento de #Viladecans

@JoanSchz 13 JUNY Content i feliç. #Dripptures ha estat oficialment inaugurat! Moltes gràcies a tots els que heu vingut! #viladecans

@LaVaneMoncayo 22 JUNY Qué concierto acústico tan bonito de @SerranoIsmael ayer en #Viladecans. Que no sea el último!!

EN EL PROPER NÚMERO EGUIREM EL

HASHTAG #Viladecans

22

El rebost de la memòria

A prop de la platja del Remolar, dins de l’espai on era l’antic càm-ping Toro Bravo, es troba una petita joia de l’arquitectura catalana: Ca la Pilar. L’edifici ara no es pot visi-tar, però sí veure’s a distància des del camí que ens porta a la platja en paral·lel a la riera de Sant Climent.

Ca la Pilar és obra de l’eminent arquitecte català Josep Puig i Cada- falch. Va ser construït l’any 1917, inspirat en el tipus de casa pai-ral aristocràtica catalana, però és el resultat d’una recerca de mo-dels nòrdics, en aquest cas, aus-tríacs, que tractaven de respondre als gustos de la nova elit burgesa –pràctica i ordenada–, com era el cas de la família Moragas, la seva propietària.

De fet, Ca la Pilar es pot assi-milar a l’anomenada etapa racio- nalista de Puig i Cadafalch, ante- rior a l’etapa modernista amb la qual va ser conegut més tard l’ar-quitecte mataroní, amb obres com la Casa Amatller, al passeig de Gràcia de Barcelona, o les Caves Codorniu.

UN TRESOR OBLIDATCa la Pilar va ser manada cons-truir per la burgesa Pilar Moragas i Estradé com a casa d’estiueig, després d’haver adquirit 100 hec-tàrees de pineda a l’anomenat ‘in-dret de l’Àfrica’ de Viladecans.

Dotze anys més tard, el 1929, la mateixa Pilar Moragas va de-manar un altre permís a l’Ajunta-ment per a la conversió d’un co-bert proper a la casa residencial en habitació.

Mentre es feien aquestes cons-truccions, Pilar Moragas vivia a cavall entre Barcelona, Cuba i Santo Domingo. Havia nascut a Tortosa, l’any 1899 i, a inicis dels anys vint, es va casar amb l’andalús Gregorio Jiménez. L’any 1936, la parella havia passat a residir a Viladecans amb els seus cinc fills. El fet que els dos primers hague-ren nascut entre Cuba i Puerto Rico fa pensar que la família te-nia a Amèrica certs negocis, co-sa que explicaria una posició soci-al elevada del tot coincident amb el tipus de casa que Pilar Mora-gas es va fer a Viladecans, i que la família va utilitzar fins a gairebé dues dècades després de la Guerra Civil.

CA LA PILAREL LLEGAT DELA FAMÍLIA MORAGAS

INFORMACIÓ A CÀRREC DE L’ARXIU MUNICIPALFOTOGRAFIA AUTORIA DESCONEGUDAAMVA, COL·LECCIÓ JIMÉNEZ MORAGAS

La jove barcelonina Pilar Moragas va encarregar al prestigiós arquitecte Puig i Cadafalch una casa d’estiueig el 1917

L’edifici es va fer a tocar de la platja del Remolar, a prop del camí que transcorre en paral·lel a la riera de Sant Climent

Aquesta joia modernista va restar amagada quan la família va vendre el terreny i es va ubicar un càmping a l’entorn

Page 23: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

23

Bibliorecomanacions

A CÀRREC DE LA BIBLIOTECA DE VILADECANS

Una jove d’11 anys passa les vacances d’estiu sense els seus pares i en companyia de la seva cosina i, gairebé sense adonar-se’n, es fa gran.

La novel·la retrata els tòpics més feridors de la societat mexicana de l’últim segle amb una gran càrrega d’humor.

Un assaig que vol donar a conèixer la importància del sistema digestiu per a la salut global del nostre cos. La dieta diu molt de nosaltres.

MARIA GUASCHEDITORIAL RBA, 2014157 PÀGS. (N Gua)

JUAN PABLO VILLALOBOSEDITORIAL ANAGRAMA, 2014248 PÀGS. (N Vil)

MIGUEL ÁNGEL ALMODÓVAREDITORIAL PAIDÓS, 2014238 PÀGS. (613.2 Alm)

Olor de clor sota la roba

Te vendo un perro

El segundo cerebro

Juliol 2015 VILADECANS

LA RECETA

Canelons d’albergínia

/ 1 /Per a la beixamel, sofregim la ceba picada a foc lent i, quan estigui cuita, anem afegint farina tot reme-nant, i també la llet i la nou moscada. Afegim sal al gust i, quan arrenqui el bull, la retirem del foc. La tri-turem per assegurar-nos que no hi haurà grumolls./ 2 /Tallem les albergínies en llàmines i les posem en sal a escórrer durant mitja hora. Mentrestant sofregim la ceba i el pebrot ben picats, i quan estigui tot ben escalfat, afegim el pit de pollastre trossejat. Seguim sofregint-ho tot junt. Quan estigui

cuit afegim un cullerot de beixamel, rectifiquem de sal i ho deixem reposar./ 3 /Recuperem les albergí-nies i les fem a la planxa fins que quedin al dente. Les deixem refredar. /4/Per muntar el caneló, po- sem sobre l’albergínia una rondanxa de format- ge i una mica del sofregit; ho enrotllem i ho col·lo- quem en una safata de forn. Quan tinguem tots els canelons, ho cobrim amb la beixamel i format-ge per gratinar. Ho posem al forn a 180 ºC fins que es gratini.

PREPARACIÓ PAS A PAS (UNA HORA)

Per fer els canelons: l 3 albergínies gransl 1 pebrot verd i un vermelll 1 cebal 2 pits de pollastrel Formatge en rodanxes i per gratinar

Per fer la beixamel:l ½ litre de lletl ¼ de cebal 250 g de farinal 100 g de mantegal Nou moscadal Sal

INGREDIENTS (4 PERSONES)

Restaurant Què Bo!AV. SEGLE XXI, 45-47 | TEL. 93 637 71 68

Aquest mes cuinem amb... ALBERGÍNIESL’albergínia és molt digestiva, té un alt contingut en aigua i aporta fibra, sobretot si en mengem la pell. Un cop cuita, el seu contingut en minerals –com el potasi– i en vitamines no varien gaire. Té una important quantitat de vitamina B9 que, juntament amb la B12, són impor-tants en les primeres fases de gestació.

Cada mes, un bar o restaurant distingit amb el segell AMED, per promoure la dieta mediterrània, ens proposa una recepta saludable, amb productes de proximitat i de temporada.

Per fer un menú

ben saludable,combineu-lo amb

un got de gaspatxo

Parents de la família Jiménez Moragas,

davant de Ca la Pilar a mitjan de la dècada dels anys cinquanta.

Cap a la dècada dels anys sei-xanta, la família se la va vendre i durant les dècades següents es va trobar, gairebé amagada, dins del complex turístic del Càmping Toro Bravo, que la va utilitzar com a casa de colònies. L’expropiació d’aquest càmping per part de la societat aeroportuària AENA, pro-ducte de l’ampliació de l’aeroport, va treure a la llum el 2008 aques-ta joia arquitectònica, que llavors patia una invasió de tèrmits que, juntament amb la degradació pro-gressiva, l’amenaçaven.

L’Ajuntament, llavors, en va promoure la restauració amb el suport de la Universitat Politècni-ca de Catalunya i la feina de Plans d’Ocupació. Llavors es va conèixer que l’edifici havia estat encapça-lat per una torre de vigia, que te-nia una singular i complexa cober-ta de fusta i uns sorprenents arcs conopials a la planta baixa. Un va-luós llegat que amaga Viladecans.

Page 24: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

21 24

Veient castells a la Festa de Barri de l’Associació de Veïns Can Palmer

Les escoles de música locals van fer un recital pel Dia de la Música

Passejada de marxa nòrdica per la 26a Setmana de la Gent Gran

Comunitat Podeu veure més fotografies dels esdeveniments del mes de maig a la ciutat a www.flickr/photos/viladecans

JUNYF O T O M A T O N

24

Homenatge de l’Ajuntament a les parelles que fan les Noces d’Or

Sardanes a la Festa de Barri de l’Associació de Veïns Casc Antic Mes de 7.000 persones a la Caminada Solidària, que recull 31.100 €

Guardons del 12è Concurs de Dibuix i Caricatures de Fundación Espejo

Cantata escolar a Atrium dins de les activitats educatives locals

Page 25: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

Han nascut

SI TENIU UN FILL/A ENTRE L’ABRIL I L’AGOSTDEL 2015, PODEU PRESENTAR-LO EN SOCIETAT

AL PROPER NÚMERO DE LA REVISTA. NOMÉS CAL QUE ENS ENVIEU LA SEVA FOTOGRAFIA A:

[email protected]

ADAMElkhou01/06/15

INÉSNajem El Ansari07/04/2015

ALEXVillatoro Baldalló16/05/15

ROBERAlmedina Balderas12/06/15

A TENER EN CUENTA

Viajes combinados · III ·

¿Qué pasa si no se cumple el contrato?El consumidor debe comunicar to-do incumplimiento in situ o, a la mayor brevedad posible, al orga-nizador o la agencia detallista y, en su caso, al prestador del servi-cio. Si no se recibe una solución sa-tisfactoria, se debe realizar una re-clamación administrativa de consu-mo antes de un mes en la agencia detallista. En los treinta días natura-les siguientes, la agencia está obli-gada a dar respuesta.¿Quién debe ofrecer las soluciones?Tanto el organizador como el de-tallista deberán responder de las obligaciones derivadas del contra-to, con independencia de que éstas las deban ejecutar ellos mismos u otros prestadores de servicios.¿Y si la respuesta no es satisfactoria?La Ley de Defensa de los Consumi- dores y Usuarios ofrece un plazo de dos años antes de que prescri-ba el tiempo para una reclamación judicial.

OMIC

Un verano saludable

Atención al calorSe debe beber mucha agua, evitar las bebidas alcohólicas y las comidas ca-lientes o con muchas calorías, y no hacer ejercicio físico en las horas de más calor. Para mantener la casa más fresca, se pueden bajar las persianas de día y abrir las ventanas de noche.Precauciones con el bañoEn la playa y la piscina se deben seguir los consejos de banderas y socorristas. En las horas centrales del día es mejor evitar la exposición al sol y, en su caso, hacerlo con crema protectora. Lo me-jor es no entrar al agua bruscamente y, si uno no se encuentra bien, es mejor no bañarse. Si se observa a alguien con problemas, se debe llamar al socorris- ta y evitar correr riesgos. Al mosquito, ¡ni agua!El verano es la época en que podemos sufrir más molestias por la presencia del mosquito tigre. Para evitar que críe se deben eliminar las pequeñas acu-mulaciones de agua en las terrazas y jardines (cubos, juguetes, platos, etc.).

Departamento de Salud y Consumo

Juliol 2015 VILADECANS

25

¡¡

Page 26: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

26

PSCTelèfon: 93 658 04 [email protected]

C’STelèfon: 691 191 [email protected]

[email protected]/viladecans

ICV-EUIATelèfon: 93 635 18 [email protected]/viladecanswww.euia.cat

PPTelèfon: 93 635 18 [email protected]

[email protected]

GANEMOSTelèfon: 690 273 [email protected]

opinióDELS GRUPS POLÍTICS

MUNICIPALS

Contacte

Els somnis són summament

importants

Davant les injustícies, volem ser referència en la lluita con-tra les desigualtats, perquè to-tes les persones de Viladecans tinguin garantits els drets bà-sics per a una vida digna, re-vertir les distàncies injustes en-tre barris i persones.Fer que la igualtat d’oportunitats sigui una realitat, independent-ment de l’edat, el gènere, els orí-gens i les capacitats. Assegurar el dret a l’educació pública en un sentit ampli, és a dir, més enllà de l’escola, des de la primera infància i al llarg de tota la vida. La promoció de la salut i del be-nestar de proximitat, serveis sa-nitaris públics de qualitat.Tenir cura del patrimoni natural, medi ambient, evitant la conta-minació i el malbaratament de recursos i d’energia. Dedicar una atenció especial a la gent més gran, un patrimo-ni humà i cívic valuós del qual cal aprendre i que cal implicar.Necessitem transformar l’Ajun-tament, més sentit comú, menys burocratització, més eficàcia per resoldre problemes concrets. Par-ticipació ciutadana, transparèn- cia, autogestió i control ciutadà. Un canvi en la forma de prendre les decisions de gestionar Vila-decans. Una ciutat intel·ligent és una ciutat que dóna veu a la in-tel·ligència col·lectiva en la pre-sa de decisions.Creiem que és necessari construir un Viladecans que demostri, tal com ja ho està fent la ciutadania, que sí que hi ha alternativa. Res es fa sense que abans s’ima-gini. Junts farem realitat el nos-tre Viladecans somiat.

Eduard Tobaruela

Comedores, casales y

barracones

En el pleno de investidura pe-dimos a todas las formaciones políticas de Viladecans que evi-tásemos el cierre de los come-dores escolares este verano. La respuesta que hemos recibido ha sido la indiferencia. Propon-dremos soluciones alternativas y buscamos la colaboración de las personas dispuestas a ser parte de la solución. El cam-bio es ahora y con vosotros, y estamos convencidos que, con ese trabajo conjunto, vuestro y nuestro, todos los niños ten-drán sus necesidades alimenta-rias cubiertas.

Además, nuestros mayores ne-cesitan que sigan abiertos sus Casales en julio y agosto. Una petición que creemos le da con-tinuidad a la vigilancia preven-tiva sobre este colectivo en fe-chas estivales. De ahí que nues-tros esfuerzos se centren en estar junto a ellos en esta rei-vindicación.

Y dando respuesta a Marco: Desde Viladecans, Sí se Pue-de, queremos reiterarte nues-tro compromiso de defender a vuestros hijos. Y hacemos esta aclaración. Durante esta legisla-tura pediremos la construcción del edificio de l’Escola Medite-rrània. Ni hemos pedido ni pe-diremos el cierre de ningún co-legio, pero sí exigiremos a la Ge-neralitat que nuestros niños y niñas dejen de recibir clases en barracones, y se construyan los colegios prometidos. Es nuestra obligación defender una escue-la pública, gratuita y de calidad para todos.

Ma. Purificación González

Inicio de lalegislatura

Este es el primer artículo de esta legislatura que cumpliremos gracias al apoyo de los vecinos de Viladecans que confiaron en nosotros. A estos darles las gra-cias y decirles que defenderemos nuestras ideales como siempre. A todos los demás decirles que estamos aquí para ayudar en to-do lo que podamos y que no du-den en contactar con nosotros si en algo pudiéramos ayudarles.

Nuestra intención es que Vila-decans consolide un brillante fu-turo. Que por fin empecemos a hacer realidad los proyectos em-presariales de Ca n’Alemany que en la anterior legislatura hemos defendido junto al equipo de go-bierno. Siempre hemos pensado que el desarrollo económico es fundamental para que las per-sonas que viven en Viladecans encuentren oportunidades pa-ra desarrollarse plenamente co-mo personas. Que todos tenga-mos la posibilidad de pensar en un futuro y la ilusión que este futuro será mejor que el actual. Esto, que parece una obviedad, será el eje fundamental de nuestra acción municipal en los próximos cuatro años. Junto al otro asunto que nos preocupa profundamente, que es el Hospital. En la legislatura anterior todos los grupos polí-ticos con representación en el Parlament de Catalunya defen-dieron el mantenimiento y la am-pliación de nuestro hospital. Con esa acción conseguimos el com-promiso del mantenimiento y su ampliación. Estos próximos cua-tro años hemos de conseguir que la ampliación sea una realidad.

José Padilla

Page 27: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

27

Ni agua

El otro día un buen amigo de más de ochenta años, compañe-ro de utopías y militante, mien-tras el cuerpo aguante, de todas las causas perdidas que merecen ganarse, estaba convaleciente en una planta de nuestro hospital. Cuando pidió un segundo vaso de agua le dijeron que el agua no entraba en el tratamiento de los enfermos. Órdenes. A la Cande-la Peña se le ocurrió denunciarlo por la tele en los premios Goya y dijeron que no, que no. Pues no era que no, es que sí, que qué es eso de darse a la botella. Un va-so de agua y andando. Ahorran con el agua de beber. No están para vicios.“A los enfermos, ni agua”, sem-bla l’última ordre de la Conse-lleria de Sanitat. Mentre estem a l’espera que es concreti l’amplia-ció, la falta de pressupost plane-ja per tot l’hospital. Ho veiem quan les urgències estan “a to-pe”, amb malalts als passadis-sos i el personal sanitari estres-sat anant d’un malalt a un altre, ho veiem en les llistes d’espera produïdes no per la falta de met-ges, de llits ni de quiròfans, sinó per la falta de diners per com-prar les pròtesis.Dicen que los familiares y visi-tas se beben el agua de los enfer-mos. Ya lo saben, practican una nueva forma de botellón, todos alrededor de las camas de los re-cién operados mamando de go-rra y a morro de la Font Vella. Ens prometen futurs merave-llosos, però el nostre present és molt fàcil de resumir perquè mana qui mana. A Viladecans, ni aigua.

José Luis Atienza

Res serà igual

Nou mandat, nou Ajuntament i el mateix equip de govern (PSC+ ICV) des del 2003. Semblaria que el consistori ha canviat poc o gens, però la realitat és ben di-ferent. Res serà igual. Les dues forces a l’executiu sumen per pri-mer cop una majoria pels pèls, amb només 13 dels 25 regidors. Els grups a l’oposició hem prota-gonitzat els majors sotracs amb la irrupció de noves formacions i el retorn d’altres amb més força que mai, com és el cas d’ERC. Després de tants anys de mono-poli socialista cada cop hi ha més persones que consideren urgent repensar Viladecans. Els canvis a la nostra ciutat van més lents que en altres localitats, és cert, però també s’estan desencade-nant. Perquè molta gent vol tor-nar a posar els veïns al centre de les polítiques públiques munici-pals i deixar enrere l’urbanisme faraònic que només beneficia uns pocs. Des d’ERC Viladecans farem una oposició ferma i construc-tiva, perquè volem assolir acords en aquells projectes que són ne-cessaris i positius per al conjunt de la ciutat. En aquest sentit, ens felicitem que el PSC es faci seves propostes del nostre programa com la construcció de la sego-na biblioteca pública o la refor-ma de la Rambla Modolell. Ens trobaran cosint consensos, però també ens trobaran plantant ca-ra quan insisteixin en el creixe-ment irracional de la ciutat, amb macroprojectes que hipotequen el futur col·lectiu com l’outlet, el Podium o el Pla de Llevant.

Bàrbara Lligadas

NuevoConsistorio, viejos retos

El pasado 13 de junio se cele-bró el pleno de constitución de la nueva corporación municipal, Carles Ruiz fue reelegido como alcalde y el PSC tendrá nueva-mente el apoyo de ICV para for-mar equipo de gobierno.Muchos son los retos pendien-tes para esta legislatura que ya se arrastran desde hace tiem-po. El nuevo equipo de gobier-no presenta cambios en los res-ponsables de algunas áreas, pero siguen siendo los mismos par-tidos que han gobernado Vila-decans las últimas décadas.Los cuatro concejales del grupo municipal Ciutadans-Viladecans nos comprometemos a realizar una oposición con sentido crí-tico y contundente cuando sea necesario, pero responsable y constructiva, para ayudar al equipo de gobierno a buscar la mejor solución para nuestros desafíos como ciudad. Asímis-mo, nos ponemos a disposición de todos los vecinos de Vilade-cans, para canalizar vuestras in-quietudes y necesidades.Queremos un Viladecans más solidario con los que aún pade-cen las consecuencias de la crisis económica, abierto y respetuo-so con todos los que aquí con-vivimos, al tiempo que exigente en el cumplimiento de las obli-gaciones personales y colectivas, y un Viladecans próspero, dota-do de las infraestructuras nece-sarias para atraer nuevas empre-sas que permitan minimizar la lacra del paro.Se abre una nueva etapa de cua-tro años en la que trabajaremos para conseguir un Viladecans mejor.

Martín Barra

Compartim

Arriba l’estiu! I els carrers de la nostra ciutat s’omplen de vida, de places plenes d’infants i fa-mílies, de iaios i iaies compartint una estona de xerradeta quan el sol baixa la seva intensitat. Els nostres carrers s’omplen també d’espectacles, de música i de fes-tes populars, moments per re-lacionar-nos i gaudir del nos-tre entorn.La rutina, moltes vegades no ens permet gaudir d’allò que tenim al nostre voltant. Quantes vega-des caminem per la ciutat do-nant-li voltes a totes les obli-gacions que tenim. Caminem ràpid, el cap sembla que mai no pari. Però hi ha un moment en el qual s’atura, quan ens trobem amb les mirades dels altres.Passejant per l’Al Carrer ens tro-bem amb aquella companya de classe amb qui feia molt que no coincidíem! Les taules de pícnic del parc de la Torre-roja són ple-nes de rialles d’infants celebrant l’aniversari. Els dijous a la nit , els amics queden per anar al Cine-ma a la Fresca i per fer petar la xerrada una estona. I el cap de setmana , el fill de la veïna balla a la Festa de Barri.Per als socialistes i les socialis-tes de Viladecans els esdeveni-ments col·lectius, la participa-ció i la cultura són les eines que tenim per desenvolupar la nos-tra identitat personal i col·lecti-va. Compartir ens ajuda a supe-rar els prejudicis socials, gaudir d’espais culturals ens ajuda a ser més crítics i formar part de la comunitat ens ajuda a ser més cívics. Podeu comptar que con-tinuarem treballant en aques-ta línia.

Verónica Arasil

Juliol 2015 VILADECANS

Page 28: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

28

sortim

ACTIVITATS FAMILIARS

ACTIVITATS PER A JOVES

ACTIVITATS PER A ADULTS

facebook.com/ajuntamentdeviladecansMés informació i novetats a viladecans.cat

SETEMBRE

juliol

16DIJOUS

20 hores

2a Ñam SessionHo org.: Assoc. de Pa-radistes del Mercat.MERCAT DE LA CONSTITUCIÓ

3DIVENDRES

8DIMECRES

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Maléfica’Projecció gratuïta en castellà.Ho organitza: Ajuntament.PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

9DIJOUS

11DI SSABTE

22 hores

Cinema a la fresca: ‘El amanecer del planeta de los simios’Projecció gratuïta en castellà. Ho org.: Ajuntament.PARC DE LA MARINA

20.15 hores

Cursa ‘Nits de Lluna Plena’Inscripcions a la botiga Base Castelló.Ho organitza: Base Castelló Sports-Runnering.C. SANT JOAN, 28

19 hores

Festa de Barri de l’AV Alba-rosaFins al dia 17, gimcana esportiva: dòmino, petanca, parxís i ping- pong. Inscripció al Casal.Ho org.: AV Alba-rosa.PLAÇA DE L’ALBA-ROSA

22 hores

Cinema a la fresca: ‘El Niño’Projecció gratuïta en castellà.Ho organitza: Ajuntament.PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

Fins al dia 5

26è Festival Internacional de Teatre ‘Al Carrer’Més informació a les pàgines centrals.Ho organitza: Ajuntament.DIFERENTS ESPAIS

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Lego. La Pel·lícula’Projecció gratuïta en català.Ho organitza: Ajuntament.PARC DE LA MARINA

2DIJOUS

13DILLUNS

15DIMECRES

19 hores

BookClub: ‘The curious incident of the dog in the night-time’Club de lectura en anglès. Inscripció al taulell de la Biblioteca.Ho org.: Biblioteca.BIBLIOTECA DE VILADECANS

Les nits d’estiu, a la fresca i amb bon cinemaA partir del 2 de juliol, i durant tot el mes, cada dimecres i dijous a les 22 hores, el cinema pren el carrer a Viladecans. Algunes de les millors estrenes del 2014 es projecten gra-tuïtament a l’espai públic en pan-talla gegant per refrescar les ca-loroses nits. Títols com Lego. La Pel·lícula (a la foto), Ocho apellidos vascos o El amanecer del planeta de los simios, les protagonistes.PARC DE LA MARINA, ESCOLA MARTA MATA I PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ

DIMECRES I DIJOUS / 22 H

22 hores

Audició i ballada de sardanesA càrrec de la Cobla Rambles.Ho org.: Amics de la Sardana de Vila-decans.RAMBLA MODOLELL

9.30 hores

2a Triatló Indoor Atrium ViladecansMés informació a Atrium Viladecans.Cal fer inscripció prèvia. Preu de l’en-trada (si no s’és soci).ATRIUM VILADECANS

Page 29: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

29

Juliol 2015 VILADECANS

12DIUMENGE

4DISSABTE

10.30 hores

Viladecans Repara: Taller de sabó Aprendre a fer sabó amb oli de cuina usat.Inscripció prèvia awww.viladecans.cat.Ho org.: Ajuntament.DEIXALLERIA MUNICIPAL

10-13 hores

Concentració mensual de cotxes clàssicsExposició de vehicles antics. Ho organitza: Clàssic Club Viladecans.PARC DE LA MARINA

10-14 hores

Mercat d’Art i OficisParades d’art i de productes manuals. Ho organitzen: Associació d’Art i Oficis de Viladecans. i Fundación Espejo.RAMBLA MODOLELL

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Ocho apellidos vascos’Projecció gratuïta en castellà.Ho org.: Ajuntament.PARC DE LA MARINA

5DIUMENGE

10DIVENDRES

21.30 hores

Concert de 088 CrewEl grup de hip-hop local presenta el seu treball de la mà d’Urbe Records.Ho org.: Ajuntament.CENTRE DE JOVES CAN XIC

18 hores

Taller de dibuix manga per a jovesA càrrec de Raúl Grabau. Cal inscripció prèvia al Centre de Joves Can Xic.Ho org.: Ajuntament.CENTRE DE JOVES CAN XIC

22 hores

Ball d’estiuBall a l’aire lliure amb orquestra en directe.Ho organitza: AV Montserratina- Manso Ratés.PL. DE LA CONSTITUCIÓ

EXPOSICIONS

DEL 2 AL 26 DE JULIOL25+1 anys de Teatre Al CarrerHo org.: Museu de Viladecans.MUSEU DE VILADECANS-CA N’AMAT

DM.-DS.: 16.30-19.30 H /

DS.-DG.: 10.30-13.30 H

FINS AL 5 DE JULIOLTreballs del curs de pinturadel Taller d’Arts El MirallHo org.: Fundación Espejo i Taller d’Arts El Mirall.ATENEU D’ENTITATS PABLO PICASSO

DL.-DV.: 9-13 I 16-20 H / DS.: 16-20 H

FINS AL 24 DE JULIOL#DrippturesPintures de Joan Sánchez Escamilla.CENTRE DE JOVES CAN XIC

DL.-DS.: 16.30-21 H / DS: 10-14 H.

PERMANENTPagesos i vilatans. Viladecans al segle XIXMobiliari i objectes quotidians dels habitants de la vila de gairebé dos segles enrere.Ho org.: Museu de Viladecans.TORRE DEL BARÓ

DL.-DV.: 9-14 H

PERMANENTViladecans 1.000 anys, una mirada al passatMostra visual i explicativa de l’evolució històrica de la ciutat.Ho org.: Museu de Viladecans.TORRE-ROJA

DL.-DV.: 9-14 H

Nit de tapes per a assaborir el mercat en el seu aniversariEl Mercat de la Constitució fa un any i ho vol celebrar amb tothom. Per això, l’11 de juliol al vespre farà la segona Ñam Session, en la qual les parades ofereixen tapes. El tiquet val 5 euros, per 2 begudes i dues tapes. La cita, a més, estarà acom-panyada per música en directe i sorteig de regals. A més, durant tota la setmana següent, el Mer- cat organitzarà tallers o activitats infantils cada dia.MERCAT MUNICIPAL DE LA CONSTITUCIÓ

DISSABTE 11 / 20-23 H

19.30 hores

Cinefòrum: ‘El Guateque’Projecció del film de Blake Edwards (1968) i co·loqui-debat.Ho org.: 7a Avenida Assoc. de Cinema.ATENEU PABLO PICASSO

21 hores

Festa de Barri de l’AV Alba-rosaPregó, demostració de balls de saló i en línia, festival play back i ball amb orquestra.Ho org.: AV Alba-rosa.PLAÇA DE L’ALBA-ROSA

17DIVENDRES

Page 30: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

30

ACTIVITATS FAMILIARS ACTIVITATS PER A JOVES ACTIVITATS PER A ADULTSSortim Agenda

19 hores 19 hores

Festa de Barri de l’AV Alba-rosaAnimació infantil, sardanes (20.30 h) i cantada d’havaneresi rom cremat (21.30 h).Ho org.: AV Alba-rosa.PLAÇA DE L’ALBA-ROSA

19DIUMENGE

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Cómo entrenar a tu dragón 2’Projecció gratuïta en castellà.Ho org.: Ajuntament.ESCOLA MARTA MATA

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Los juegos del hambre: Sinsajo (Parte 1)’Projecció gratuïta en castellà.Ho org.: Ajuntament.PARC DE LA MARINA

20 hores

22DIMECRES

23DIJOUS

24DIVENDRES

19.30 hores

Taller d’experiència corporalConèixer el cos a través de la música i el ball. Preu: 1,5 euros.Cal inscripció prèvia.Ho org.: Ajuntament.CENTRE DE JOVES CAN XIC

25DISSABTE

19.30 hores

Ball d’estiuBall a l’aire lliure amb orquestra en directe.Ho organitza: AV Montserratina- Manso Ratés.PL. DE LA CONSTITUCIÓ

10-14 hores

Mercat d’Art i OficisParades d’artesania i de productes manuals. Ho organitza: Associació d’Art i Oficis de Viladecans.PARC TORRENT BALLESTER

26DIUMENGE

30DIJOUS

29DIMECRES

22 hores

Cinema a la fresca: ‘Doraemon, queda’t amb mi!’Projecció gratuïta en català.Ho org.: Ajuntament.ESCOLA MARTA MATA

22 hores

Cinema a la fresca: ‘El Gran Hotel Budapest’Projecció gratuïta en castellà.Ho org.: Ajuntament.PARC DE LA MARINA

19.30 hores

Cinefòrum: ‘El imaginario del doctor Parnassus’Projecció del film de Terry Gilliam (2009) i co·loqui-debat.Ho org.: 7a Avenida Assoc. de Cinema.

El so de la grallaposa música a un vespre d’estiuLa gralla, instrument musical molt lligat a la tradició cultural catalana, tornarà a omplir del seu so el cen-tre de la vila, acompanyada del timbal. Coincidint amb el 15è ani-versari de la seva creació, la Co-lla de Grallers celebra la desena edició de la Trobada de Grallers i Gralleres de Viladecans. Hi estan convidades les colles de Sant Boi, Torrelles i Bellvitge, i també la co-lla Si fa Sol.PLAÇA DE LA VILA

DISSABTE 18 / 19 H

Les festes de l’Alba-rosa es tanquen amb rom crematDel 13 al 19 de juliol, les festes de barri s’aturen a l’Alba-rosa amb activitats per a totes les edats: gent gran, famílies, infants... Des-prés del pregó del dia 17, la gresca pren la plaça de l’Alba-rosa. Molt de ball a les nits i activitats per a grans i petits a les tardes. Per tan-car la festa, el dia 19, animació in-fantil (19 h), sardanes (20 h) i can-tada d’havaneres amb rom cre-mat (21.30 h). PLAÇA DE L’ALBA-ROSA

DIUMENGE 19 / VESPRE

22 hores

Ball d’estiuBall a l’aire lliure amb orquestra en directe.Ho organitza: AV Montserratina- Manso Ratés.PL. DE LA CONSTITUCIÓ

19 hores

Festa de barri de l’AV Alba-rosaBerenar infantil, mos- tra de zumba, country, rítmica, flamenc, ball, hip-hop, dansa del ven- tre i ballet i discoball (23 h).PLAÇA DE L’ALBA-ROSA

22.30 hores

Nit de Balls de SalóBall popular amb música en directe.Preu: 7,5 euros.Ho organitza: Assoc. de Balls de Saló de Viladecans.EDIFICI CÚBIC

19 hores

10a Trobada de Grallers de ViladecansPLAÇA DE LA VILA18

DISSABTE Viladecans Repara: Taller de fusteria Per aprendre a arre- glar mobles a casa.Inscripció prèvia awww.viladecans.cat.Ho org.: Ajuntament.DEIXALLERIA MUNICIPAL

10.30 hores

Page 31: Revista de Viladecans - Juliol de 2015

31

facebook.com/ajuntamentdeviladecanswww.viladecans.cat

Telèfons d’interèsOficina municipal d’atenció ciutadanaViladecans Informació 93 635 19 00Academia Frandaser 93 637 06 43Aigües de Viladecans 900 71 07 10Ajuntament-Centraleta 93 635 18 00Arxiu Municipal 93 635 29 85Atrium Viladecans 93 659 41 60Ateneu Pablo Picasso 93 659 14 56Ateneu Can Batllori 93 637 61 68Biblioteca de Viladecans 93 637 40 90Can Calderon 93 635 18 04CAP Maria Bernades 93 647 41 55CAP Mas Font 93 647 21 77Casal Barri de Sales 93 637 94 04Casal de l’Alba-Rosa 93 637 53 90Casal de la Montserratina 93 647 03 62Casal de Can Pastera 93 637 79 85Casal de la Torre-roja 93 659 40 39Centre Formació d’Adults 93 658 64 51Centre Munic. de Mediació 93 659 34 96Centre per a Joves Can Xic 93 647 00 24Centre Mpal. E. Hernández 93 647 43 87Cementiri 93 637 77 85Col·legi Goar 93 658 25 38Col·legi Sagrada Família 93 658 08 99Col·legi Sant Gabriel 93 658 17 50Col·legi Santo Tomás 93 658 07 87Col·legi Teide 93 658 19 53Comissaria del DNI 902 24 73 64Correus Viladecans 93 659 17 01Deixalleria Municipal 93 659 02 98Emergències mèdiques 061Escola Àngela Roca I 93 658 06 93Escola Àngela Roca II 93 637 12 75Escola Can Palmer 93 658 19 81Escola El Garrofer 93 658 09 34Escola Doctor Trueta 93 658 26 38Escola Germans A. Targa 93 658 96 53Escola Marta Mata 93 658 83 77

Escola Mediterrània 93 637 57 37Escola Montserratina 93 658 85 11Escola Miquel Martí i Pol 93 635 76 60Escola Pau Casals 93 658 25 12Escola Enxaneta 93 637 89 52Escola Bressol La Ginesta 93 658 66 76Escola Bressol La Marina 93 659 18 83Esc. Bressol La Muntanyeta 93 659 15 48Escola Bressol La Pineda 93 637 96 00Escola Oficial d’Idiomes 93 635 74 22Fund. Ciutat de Viladecans 93 647 00 55Gas Butà 93 517 72 22Hospital de Viladecans 93 659 01 11Institut Josep Mestres 93 658 08 84Institut Miramar 93 647 43 35Institut Sales 93 658 20 12Institut Torre Roja 93 637 37 00Institut de Viladecans 93 637 89 52Jutjat de Pau 93 658 12 84Mossos/Bombers 112Museu -Ca n’Amat 93 635 29 97Notaria 93 659 02 00Oficina Local d’Habitatge 93 659 41 56Oficina de Treball (OTG) 93 647 35 10OMIC (oficina consumidor) 93 658 99 08Policia Local 092 / 93 659 40 24Poliesportiu del Centre 93 637 83 70Registre de la Propietat 93 658 61 19Servei Local de Català 93 659 33 28Serveis Socials (Sant Jordi) 93 658 15 62S. Socials (Montserratina) 93 658 02 31Serveis Soc. (Can Palmer) 93 637 33 22Serveis Socials (Sales) 93 637 39 52Serveis Socials Generalitat 93 637 44 10Serveis Funeraris (24 h) 902 230 238Síndic Municipal de Greuges 93 635 18 17Sociosanitari Frederica M. 93 647 35 25Tanatori de Viladecans 93 637 77 85Viladecans Televisió 93 647 42 44

Farmàcies de guàrdiaDe dilluns a divendres laborables, la farmàcia de guàrdia és l’única oberta de 13.30 a 16.30 hores i de vuit del vespre a 9 del matí del dia següent. Els dissabtes, la farmàcia de guàrdia és l’única oberta de les 14 hores a les 9 del matí del dia següent. I els diumenges i festius, la farmàcia de guàrdia des de les 9 del matí fins a les 9 del matí del dia següent.

DJ 25/06 Farmàcia BergaDV 26/06 Farmàcia Sala-GarciaDS 27/06 Farmàcia MontesDG 28/06 Farmàcia B. del RomeroDL 29/06 Farmàcia MongeDT 30/06 Farmàcia UrizDC 01/07 Farmàcia BadiaDJ 02/07 Farmàcia ArtolaDV 03/07 Farmàcia RotllanDS 04/07 Farmàcia UriarteDG 05/07 Farmàcia BergaDL 06/07 Farmàcia MongeDT 07/07 Farmàcia VilàDC 08/07 Farmàcia MaciánDJ 09/07 Farmàcia AltésDV 10/07 Farmàcia CulleréDS 11/07 Farmàcia Sala-GarciaDG 12/07 Farmàcia MontesDL 13/07 Farmàcia B. del RomeroDT 14/07 Farmàcia MongeDC 15/07 Farmàcia Uriz DJ 16/07 Farmàcia Badia

DV 17/07 Farmàcia ArtolaDS 18/07 Farmàcia RotllanDG 19/07 Farmàcia UriarteDL 20/07 Farmàcia BergaDT 21/07 Farmàcia RocabeyeraDC 22/07 Farmàcia VilàDJ 23/07 Farmàcia MaciánDV 24/07 Farmàcia UrizDS 25/07 Farmàcia CulleréDG 26/07 Farmàcia Sala-GarciaDL 27/07 Farmàcia MontesDT 28/07 Farmàcia B. del RomeroDC 29/07 Farmàcia MongeDJ 30/07 Farmàcia UrizDV 31/07 Farmàcia Sala-GarciaDS 01/08 Farmàcia ArtolaDG 02/08 Farmàcia B. del RomeroDL 03/08 Farmàcia CulleréDT 04/08 Farmàcia UriarteDC 05/08 Farmàcia RocabeyeraDJ 06/08 Farmàcia Sala-GarciaDV 07/08 Farmàcia Macián

l Farmàcia Altés: av. Ballester, 10l Farmàcia Artola: c. Guifré el Pelós, 36l Farm. B. del Romero: c. Pere Sala, 60l Farmàcia Badia: c. Sol, 67l Farmàcia Berga: c. Jaume Abril, 23l Farmàcia Macián: av. del Mil·lenari, 27l Farmàcia Culleré: av. Generalitat, 28l Farmàcia Monge: av. Gavà, 13

l Farmàcia Montes: pl. Hispanitat, 4 Al Farmàcia Rocabeyera: c. Josep Irla, 15l Farmàcia Rotllan: c. Prat de la Riba,66l Farmàcia Sala-Garcia: c. Sant Marià, 99l Farmàcia Uriarte: c. Doctor Reig, 67l Farmàcia Uriz: av. Miramar, 7l Farmàcia Vilà: av. Molí, 37

ADRECES Revista de ViladecansEdita: Ajuntament de Viladecans. 24.500 exemplars. Fotomecànica i impressió: Litografia Rosés, S.A. Impresa en paper 100% reciclat. Dipòsit Legal: B-28726/87. Fotografia: Cristina Diestro, Pepa Álvarez, Ajuntament. Redacció: Tel. 93 635 19 10 / [email protected]: Fabiola Romero. Tel. 93 193 39 99 / 610 47 49 22. [email protected] revista no es fa responsable del contingut dels articles d’opinió.

Serveis

l Farmàcia Altés: del 18 de juliol al 9 d’agostl Farmàcia Artola: del 8 al 31 d’agostl Farm. B. del Romero: del 8 al 31 d’agostl Farmàcia Badia: del 25 de juliol al 16 d’agostl Farmàcia Berga: del 25 de juliol al 23 d’agostl Farmàcia Macián: del 23 d’agost al 8 de setembre

l Farmàcia Culleré: del 22 d’agost al 13 de setembrel Farmàcia Monge: de l’1 al 23 d’agostl Farmàcia Montes: de l’1 al 23 d’agostl Farmàcia Rocabeyera: No fa vacancesl Farmàcia Rotllan: del 19 de juliol a l’1 d’agostl Farmàcia Sala-Garcia: del 8 al 30 d’agostl Farmàcia Uriarte: del 8 al 30 d’agostl Farmàcia Uriz: del 9 al 30 d’agostl Farmàcia Vilà: del 15 al 30 d’agost

TANCAMENT PER VACANCES

Juliol 2015 VILADECANS

Page 32: Revista de Viladecans - Juliol de 2015